Produkt wyróżniony
( ilość produktów: 761 )Waga RHINO COFFEE GEAR BREWING SCALE 3kg/0,1g
RHINO COFFEE GEAR BREWING SCALE
Waga jest niezwykle przydatnym akcesorium w wyposażeniu każdego baristy. Przydaje się zarówno podczas przygotowywania espresso, jak i zaparzania kawy metodami alternatywnymi. Pomoże odmierzyć potrzebną dozę ziaren, a także zmierzyć ilość zaparzonego naparu. Dzięki wbudowanemu stoperowi pozwala także kontrolować czas zaparzania.
Dzięki dużemu zakresowi i dokładności pomiaru przydaj się także do innych kuchennych zastosowań.
Obsługa wagi jest prosta i intuicyjna. Waga została wyposażona w czytelny podświetlany na biało wyświetlacz. Umożliwia pomiar w gramach, uncjach oraz mililitrach. Posiada również funkcję tary oraz automatycznego wyłączania w celu oszczędzania baterii. Waga jest zasilana za pomocą 2 baterii tupu AAA (w zestawie).
Zakres pomiaru: 3000 g
Rozdzielczość: 0,1 g
Wymiary szalki: 12,6 x 12,6 cm
Zasilanie: 2xAAA.
Przelewowy ekspres do kawy SEVERIN FILKA KA 4852
Automatyczny, kompaktowy, przelewowy ekspres do kawy z młynkiem żarnowym. Niewielkie rozmiary, wygodna, intuicyjna obsługa, oraz cicha praca sprawiają, że ekspres FILKA znajdzie zastosowanie w każdym domu.
Najważniejsze cechy:
- W pełni automatyczna funkcja „Cup Control”: FILKA pobiera zawsze dokładnie tyle wody, ile potrzebne jest do zaparzenia wybranej ilości kawy.
- FLEXIBLE & INDIVIDUAL: Można korzystać z małej filiżanki, dużej filiżanki, kubka na wynos, szklanego dzbanka (w zestawie) i dzbanka termicznego. Regulowana ilość kawy do dozowania w filiżance (100 - 350 ml) sprawia, że przygotowanie kawy jest bardzo elastyczne i można je dostosować do indywidualnych potrzeb.
- HOT & STRONG:: Świeżo zmielona kawa z optymalną temperaturą parzenia (do 96°C) i funkcją parzenia wstępnego.
- Najwyższa przyjemność picia kawy, z ekologicznym złotym filtrem.
- SUPER SILENT: Cichy proces mielenia dzięki zoptymalizowanemu młynkowi do kawy.
- DIGITAL COLOR TOUCH DISPLAY:Cyfrowy, kolorowy wyświetlacz dotykowy z łatwą do zrozumienia nawigacją po menu, zapewniający szczególnie prostą obsługę.
- Kreator konfiguracji: Towarzyszy użytkownikowi w konfiguracji urządzenia i prowadzi go krok po kroku przez jego obsługę.
- Praktyczne funkcje przypominania: Przypomina użytkownikowi o konieczności opróżnienia filtra kawy, uzupełnienia wody lub prawidłowego włożenia pojemnika na ziarna kawy, między innymi w celu uniknięcia błędów obsługi. Towarzyszy użytkownikowi w konfiguracji urządzenia i prowadzi go krok po kroku przez jego obsługę.
- Dzięki zaledwie 17 cm szerokości ekspres FILKA się zmieści nawet w najmniejszej kuchni.
- W zestawie ze szklanym dzbankiem.
- Pojawiające się na ekranie, skanowalne kody QR prowadzą do cyfrowych, łatwych do zrozumienia instrukcji obsługi.
Zasilanie | 230V~ 50Hz |
---|---|
Moc | Ok. 1520W |
Pojemność zbiornika na wodę | 2l |
Pojemność zbiornika na kawę ziarnistą | 235g |
Wbudowany młynek | żarnowy, stożkowe żarna ze stali nierdzewnej |
Regulacja grubości i ilości mielonej kawy | ✓ |
Możliwość używania kawy ziarnistej oraz mielonej | ✓ |
Rodzaj filtra | Wielorazowy filtr / papierowe filtry (rozm. 4) |
Wyświetlacz | Wyświetlacz dotykowy LED |
Funkcja automatycznego wyłączania | ✓ |
Programowalny timer | ✓ |
Wymiary (wys. x szer. x gł.) | 46 x 17 x 38,2 cm |
Waga | 5,75 kg |
kawa Fantino LATTINA 250g mielona
Fantino LATTINA
kawa mielona
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy
Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: średnia
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Cuneo, Piemont
Profil smakowy
Mocna i wyśmienita! Nie ma lepszego pomysłu na poranną kawę, jeśli jej wyrazistość i duża dawka kofeiny jest nam potrzebna na początek długiego dnia. Doskonałym pomysłem jest zaparzenie jej w moce. Ma charakterystyczny mocny czekoladowy zapach, który z całą mocą ujawni się w filiżance!
Etykieta może się różnić od prezentowanej na zdjęciu.
kawa Pellini Espresso Bar VIVACE 1000g ziarnista
Pellini Espresso Bar VIVACE
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: średnia
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Werona, Veneto
Profil smakowy
Znakomicie zbilansowana mieszanka starannie wyselekcjonowanych ziaren arabiki, wzmocniona dodatkiem wysokiej jakości ziaren robusty. Aromatyczna i wyrazista w smaku. Zarówno kwasowość, jak i goryczka zostały w tej mieszance zminimalizowane. Kawa nadaje się znakomicie do przyrządzenia klasycznego włoskiego espresso, ale doskonale sprawdzi się także jako baza do kaw mlecznych - jak latte czy cappuccino.
Przelewowy ekspres do kawy SEVERIN FILKA KA 4853
Automatyczny, kompaktowy, przelewowy ekspres do kawy z młynkiem żarnowym. Niewielkie rozmiary, wygodna, intuicyjna obsługa, oraz cicha praca sprawiają, że ekspres FILKA znajdzie zastosowanie w każdym domu.
Najważniejsze cechy:
- W pełni automatyczna funkcja „Cup Control”: FILKA pobiera zawsze dokładnie tyle wody, ile potrzebne jest do zaparzenia wybranej ilości kawy.
- FLEXIBLE & INDIVIDUAL: Można korzystać z małej filiżanki, dużej filiżanki, kubka na wynos, szklanego dzbanka i dzbanka termicznego (w zestawie). Regulowana ilość kawy do dozowania w filiżance (100 - 350 ml) sprawia, że przygotowanie kawy jest bardzo elastyczne i można je dostosować do indywidualnych potrzeb.
- HOT & STRONG:: Świeżo zmielona kawa z optymalną temperaturą parzenia (do 96°C) i funkcją parzenia wstępnego.
- Najwyższa przyjemność picia kawy, z ekologicznym złotym filtrem.
- SUPER SILENT: Cichy proces mielenia dzięki zoptymalizowanemu młynkowi do kawy.
- DIGITAL COLOR TOUCH DISPLAY:Cyfrowy, kolorowy wyświetlacz dotykowy z łatwą do zrozumienia nawigacją po menu, zapewniający szczególnie prostą obsługę.
- Kreator konfiguracji: Towarzyszy użytkownikowi w konfiguracji urządzenia i prowadzi go krok po kroku przez jego obsługę.
- Praktyczne funkcje przypominania: Przypomina użytkownikowi o konieczności opróżnienia filtra kawy, uzupełnienia wody lub prawidłowego włożenia pojemnika na ziarna kawy, między innymi w celu uniknięcia błędów obsługi. Towarzyszy użytkownikowi w konfiguracji urządzenia i prowadzi go krok po kroku przez jego obsługę.
- Dzięki zaledwie 17 cm szerokości ekspres FILKA się zmieści nawet w najmniejszej kuchni.
- W zestawie z termicznym dzbankiem.
- Pojawiające się na ekranie, skanowalne kody QR prowadzą do cyfrowych, łatwych do zrozumienia instrukcji obsługi.
Zasilanie | 230V~ 50Hz |
---|---|
Moc | Ok. 1520W |
Pojemność zbiornika na wodę | 2l |
Pojemność zbiornika na kawę ziarnistą | 235g |
Wbudowany młynek | żarnowy, stożkowe żarna ze stali nierdzewnej |
Regulacja grubości i ilości mielonej kawy | ✓ |
Możliwość używania kawy ziarnistej oraz mielonej | ✓ |
Rodzaj filtra | Wielorazowy filtr / papierowe filtry (rozm. 4) |
Wyświetlacz | Wyświetlacz dotykowy LED |
Funkcja automatycznego wyłączania | ✓ |
Programowalny timer | ✓ |
Wymiary (wys. x szer. x gł.) | 46 x 17 x 38,2 cm |
Waga | 5,75 kg |
BeMyBean Funky Brew 250g | PRZELEW
Funky Brew
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia, Burundi
Region: Chapadao de Ferro / Kayanza
Odmiana botaniczna: Bourbon, Mundo Novo, Catuai
Wysokość upraw:1350-1550 m n.p.m.
Metoda obróbki: Natural / Natural
Profil sensoryczny: Papaja, kaki, granola
Przeznaczenie: metody alternatywne
Funky Bean to mieszanka, która zmienia się sezonowo. Podstawą blendu zawsze jest Brazylia 50% obrabiana metodą natural . Czuć w niej lekko kwaskową papaję i dojrzałe kaki, drugi rodzaj ziaren ma wzbogacić napar o słodycz suszonych owoców i granoli.
Dedykowana alternatywnym metodom zaparzania, w zależności od wybranego zaparzacza, smak kawy może być mniej lub bardziej kwasowy, dlatego warto spróbować różnych metod.
BeMyBean Kolumbia Popayan DECAF 250g | PRZELEW
Kolumbia Popayan DECAF
Skład 100% Arabica
Brak kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Kolumbia
Farma:Popayan
Odmiana botaniczna: Castillo, Catimor, Typica, Caturra
Wysokość upraw:1800 m n.p.m.
Metoda obróbki: Natural / Sugarcane decaf
Przeznaczenie: metody alternatywne
Propozycja dla osób, które muszą ograniczać ilość spożywanej kofeiny, ale wciąż nie chcą sobie odmawiać znakomitej kawy. W profilu sensorycznym dominuje soczysta owocowość - mirabelka, sok z czarnej porzeczki, nektarynka.
Kawa pozbawiana jest kofeiny metodą Sugar cane ethyl acetate processing - po zebraniu ziarno jest myte i traktowane parą wodną (aby ziarno napęczniało), następnie kawa jest opłukiwana octanem etylu który rozpuszcza kofeinę. Po tym procesie ziarna są ponownie myte wodą, traktowane parą wodną i suszone tak, aby obniżyć poziom wilgotności kawy.
Beskid Chocolate | CIEMNA Z WIŚNIAMI I PISTACJĄ 75g
Beskid Chocolate | CIEMNA Z WIŚNIAMI I PISTACJĄ
Czekolada ciemna
Opakowanie: tabliczka 75g
Rzemieślnicza, ciemna czekolada z dodatkiem liofilizowanych wiśni oraz pistacji, wyrabiana tradycyjnymi metodami od ziarna do tabliczki w sercu Beskidu Żywieckiego.
Rafinowana i konszowana min. 48h
Ręcznie wyrabiana, znakomita, aromatyczna, ciemna czekolada, zawierająca 72% kakao, została połączona z liofilizowanymi wiśniami i chrupiącymi pistacjami. Ta czekolada rzemieślnicza to prawdziwe dzieło sztuki, które nie tylko smakuje doskonale, ale również jest pięknie prezentowane.
Skład: ziarno kakaowca, cukier, pistacja 3%, liofilizowana wiśnia 2%, tłuszcz kakaowy (masło kakaowe), emulgator: lecytyna sojowa. Może zawierać śladowe ilości mleka i orzechów.
Beskid Chocolate | MLECZNA FLAT WHITE 55% 70g
Beskid Chocolate | MLECZNA FLAT WHITE 55% 70g
Czekolada mleczna
Opakowanie: tabliczka 70g
Rzemieślnicza, mleczna czekolada z dodatkiem kolumbijskiej kawy, wyrabiana tradycyjnymi metodami od ziarna do tabliczki w sercu Beskidu Żywieckiego.
Rafinowana i konszowana min. 48h
Czekolada pochodzi z Antioquii - regionu w Kolumbii słynącym z wysokojakościowego kakao. Kakaowiec został uzupełniony kawą z tego samego regionu.
Skład: ziarno kakaowca - masa kakaowa 55% Kolumbia Antioquia, masło kakaowe, kawa Kolumbia Excelso (15%). mleko pełne w proszku, cukier. Może zawierać śladowe ilości orzechów i soi.
Kafar CASCARA 200g
CASCARA
Opakowanie: 200g
Kraj Pochodzenia: Gwatemala, El Zapote
Cascara (hiszp. "skórka") są to kawałki owoców kawowca, oddzielone od ziarna w procesie obróbki kawy. Często są one traktowane, jako "efekt uboczny" powstały podczas produkcji zielonego ziarna. Wysokiej jakości i odpowiednio przygotowana Cascara, może stanowić ciekawą alternatywę dla kawy czy herbaty i dostarczyć niezapomnianych doznań smakowych.
Napar jest mocno owocowy, złożony w smaku. Charakteryzuje się wysoką słodyczą z delikatną kwasowością. W smaku przypomina nieco kompot z suszonych owoców.
Sposób przygotowania:
- Na każde 100ml wody wsyp 5g suszu;
- Susz zalej wrzątkiem;
- Przykryj i odstaw na 10min;
- Przelej do filiżanki odcedzając fusy;
kawa Coffee Grange FOUR SEASON 1000g ziarnista
Coffee Grange FOUR SEASON
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Skład:
- 40% BRASIL Fazena Dutra - fully washed
- 20% GUATEMALA Guachipilin - honey
- 20% GUATEMALA Finca La Bolsa - fully washed
- 20% ETHIOPIA Konga Gr.1 - fully washed
Znakomicie dobrana mieszanka 4 różnych arabik pochodzących z Ameryki Południowej, Ameryki Środkowej oraz Afryki. Mieszanka została skomponowana przez Filipa Bartelaka w taki sposób, aby poszczególne kawy wzajemne się uzupełniały, dzięki czemu otrzymujemy znakomicie zbilansowaną kawę o delikatnej owocowej kwasowości zrównoważonej słodyczą. Podczas komponowania tej mieszanki, istotny był nie tylko smak, ale także zasady zrównoważonego rozwoju. Ziarna pochodzą z plantacji zaprzyjaźnionych z palarnią Coffee Grange.
Wypalona została w tradycyjnym rzemieślniczym piecu, w taki sposób aby pełnię swojego smaku i aromatu uwalniała w espresso.
kawa ziarnista CAFFE CREMA DEK 500g
Lavazza CAFFE CREMA DEK
kawa ziarnista
opakowanie 500g
Najważniejsze cechy
Skład: ARABICA, ROBUSTA
Zawartość kofeiny: brak
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Turyn, Piemont
Lavazza Dek to propozycja dla osób, które muszą ograniczać ilość spożywanej kofeiny, ale wciąż nie chcą sobie odmawiać znakomitej kawy. Mieszanka brazylijskiej Arabiki z Robustą. Proces dekofeinizacji odbył się w sposób naturalny, z zastosowaniem dwutlenku węgla. W smaku wyczuwalne przede wszystkim suszone owoce i prażone zboża.
Kawa pochodzi z oficjalnego kanału dystrybucji palarni Lavazza.
kawa ziarnista COFFEE LAB ESTATE BLEND 250g ESPRESSO
Skład 100% Arabica
Mała zawartość
kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250
g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: 80% Kolumbia, 20% Gwatemala
Region:Hulia, Huehuetenago
Obróbka: Washed, suszona na Słońcu
Profil sensoryczny: gorzka czekolada, wiśnia, toffi
Odmiany botaniczne:Typica, Caturra, Catuai, Bourbon
Kawa ziarnista Etno Cafe Italian Roast 1 kg
Italian Roast
Skład: 100% ARABICA
Niska zawartość kofeiny
Opakowanie: 1000g
Kraj pochodzenia: | Etiopia | Brazylia | Kolumbia |
---|---|---|---|
Wysokość upraw: | |||
Odmiana botaniczna: | Heirloom | Bourbon | różnorodna |
Metoda obróbki: | natural | natural | washed |
Stopień palenia (wg SCA): | |||
Profil smakowy: | Smak/Aromat: cytrusy /czekolada deserowa
|
||
Metoda przygotowywania: |
|
ETNO Italian Roast, mieszanka wypalona w stylu włoskim, odrobinę ciemniej, z myślą o fanach klasycznego włoskiego podejścia do kawy. Wyrazista i intensywna w smaku i aromacie. W aromacie z początku dymno-karmelowa, smak ewoluuje jednak w kierunku orzechowej słodyczy z wyrazistym zakończeniem deserowej czekolady. Wybór idealny dla miłośników klasyków kawowych, również tych mlecznych, bez kwasowatości.
kawa ziarnista HAYB Się Przelewa Klasyk 500g
SIĘ PRZELEWA - KLASYK
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 500g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Bardzo uniwersalny blend przeznaczony pod różne metody alternatywne takie jak dripper, Chemex, Aeropress, ekspres przelewowy itp. Większość jego składu (ponad 85%) stanowi Brazylia Cerado.
Jest to klasyczna, delikatna kawa o bardzo niskiej kwasowości. Dominują tu nuty mlecznej czekolady, kakao i orzechów. Świetnie się sprawdzi jako codzienna kawa. Dzięki swojemu klasycznemu, delikatnemu smakowi, zasmakuje także osobom, które do tej pory nie miały styczności z kawą przelewową. Jest bardzo łatwa w przygotowaniu i uniwersalna. Będzie dobrze smakować niezależnie od metody parzenia. Dlatego jest to znakomita propozycja dla osób zaczynających swoją przygodę z alternatywnymi metodami parzenia, ale także do ekspresów przelewowych.
kawa ziarnista JOLLY CAFFE CREMA 500g
JOLLY CAFFE CREMA
kawa ziarnista
opakowanie 500g
Najważniejsze cechy
Skład: 100% ARABICA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Florencja, Toskania
Profil smakowy
Jedna z najbardziej rozchwytywanych kaw we Florencji. Smak potwierdzony certyfikatem jakości INEI. Esencjonalna i delikatna zarazem. Chociaż jest to 100% Arabica nie ma tu przewagi cytrusów czy pomarańczy. Dominuje za to gorzka czekolada przykryta słodyczą suszonych owoców. Krągła i przyjemnie rozpływająca się po języku.
kawa ziarnista JOLLY CAFFE TSR 1000g
JOLLY CAFFE TSR
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: średnia
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Florencja, Toskania
Profil smakowy
TSR, czyli "Tuscan Smooth Roasted", co można przetłumaczyć jako: Toskańskie Delikatne Palenie. Jej kremowa konsystencja stanowi już legendę. Wybitna mieszanka z domieszką Robusty dla tych, którzy oczekują od kawy tego wspaniałego doznania, jakim można cieszyć się w najlepszych kawiarniach i restauracjach Florencji. Znakomicie smakuje w formie espresso, ale w cappuccino będzie gęsta i doskonale słodka.
kawa ziarnista ROASTAINS Peru OBSESSIVE LLAMA 250g
ROASTAINS Peru OBSESSIVE LLAMA
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Peru
Farma: Kooperatywa z Villa Rica, Pichanaki, Satipo
Odmiana botaniczna: Typica
Metoda obróbki: Washed
Przeznaczenie: espresso
Kawa uprawiana przez rolników z doliny w wysokich Andach.
Espresso z Peru Obsessive jest intensywnie deserowe i słodkie. Ma w sobie mało kwasowości, doskonale łączy się z mlekiem - spienione mleko wyciąga ze smaku więcej nerkowca.W profilu sensorycznym pojawia się deserowa czekolada, nerkowiec, maślane ciasteczka, z delikatnym posmakiem cytryny.
KeepCup Brew Cork 227ml | DEEP
KeepCup to ekologiczne kubki wielokrotnego użytku. Wyprodukowane w Australii z hartowanego szkła.
Bardzo praktyczne - idealne na kawę czy herbatę, wygodne do noszenia, pasują do większości uchwytów samochodowych.
Celem kubków KeepCup jest popularyzowanie działań proekologicznych - używania wielorazowych opakowań.
Pojemność: 227ml
Kolory poszczególnych elementów:
- Kubek: Szkło
- Wieczko: Granatowe
- Korek: Zielony
- Opaska: Korek (Cork)
Wykonany z hartowanego szkła kubek z opaską stworzoną z korka (produkt uboczny podczas produkcji korków dla portugalskich win). Produkt nie nadaje się do mycia w zmywarce. Nie należy ściągać korkowej opaski.
KeepCup Brew Cork 340ml | SASKATOON
KeepCup to ekologiczne kubki wielokrotnego użytku. Wyprodukowane w Australii z hartowanego szkła.
Bardzo praktyczne - idealne na kawę czy herbatę, wygodne do noszenia, pasują do większości uchwytów samochodowych.
Celem kubków KeepCup jest popularyzowanie działań proekologicznych - używania wielorazowych opakowań.
Pojemność: 340ml
Kolory poszczególnych elementów:
- Kubek: Szkło
- Wieczko: Różowy
- Korek: Jasnoróżowy
- Opaska: Korek (Cork)
Wykonany z hartowanego szkła kubek z opaską stworzoną z korka (produkt uboczny podczas produkcji korków dla portugalskich win). Produkt nie nadaje się do mycia w zmywarce. Nie należy ściągać korkowej opaski.
LOKALNA PALARNIA KAWY Blend 01 Brazylia/Kolumbia 1kg
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Brazylia, Kolumbia
Profil sensoryczny: pomarańcza, karmel, orzech laskowy, czekolada
Przeznaczenie: Espresso.
Mieszanka ziaren brazylijskich i kolumbijskich; o średniej kwasowości i umiarkowanej intensywności smaku. Doskonała również w kawach mlecznych - smak kawy nie gubi się w mleku; kawa staje się niemal deserowa.