Odkryj kawę Trismoka dla Siebie!
To palarnia będąca jednocześnie rodzinną tradycją, przekazywaną od 40 lat. Sztuka palenia kawy, kształtowana jest od pokoleń nad malowniczym jeziorem Iseo. To tutaj powstała szkoła, w której nowi adepci uczą się wszystkiego o kawie: począwszy od tego, jak należy ją palić, przez prawidłowy sposób jej zaparzania, skończywszy na umiejętności oceny jej jakości. I to właśnie nad jeziorem Iseo w miejscowości Paratico znajduje się siedziba palarni.Najważniejszym celem jej założycieli od samego początku było tworzenie kaw, które po zaparzeniu dadzą espresso niemal idealne. I można powiedzieć, że od założenia, czyli od 1981 roku trwa nieprzerwany rozwój, ale u samych podstaw nic się nie zmieniło: cel pozostał ten sam. By go realizować założyciel Gino Uberti, a potem jego syn Paolo ze znawstwem poszukują najlepszych ziaren, które wypalane są z największą pieczołowitością. Ale by kawa mogła w pełni zachwycić konieczne jest właśnie krzewienie wiedzy i szkolenie baristów, co palarnia czyni już od wielu lat z sukcesami.
Odkryj kawę Trismoka dla siebie i przekonaj się, czym jeszcze może zachwycić Cię espresso oraz kawy, które zaparzysz na jego bazie. Dlaczego to możliwe? Ponieważ zmysł smaku twórców kawy Trismoka jest ich najważniejszym narzędziem pracy, bo o ile stworzenie niemal perfekcyjnego smaku jest niebywale trudnym zadaniem, to o wiele większym wyzwaniem jest osiąganie powtarzalności poszczególnych kaw. Dlatego jedynie liczne podróże na plantacje w różnych zakątkach świata, obcowanie zmysłów z zapachem owoców kawowca, odkrywanie charakterystyki poszczególnych zbiorów, ciągłe dopracowywanie mieszanek i sposobu palenia może zapewnić wspaniały smak i jego powtarzalność.
ZOBACZ WSZYSTKIE KAWY TRISMOKA