Nowość
( ilość produktów: 301 )Ekspres JURA ENA 5 (EA) | NIGHT INOX
Doradztwo oraz zamówienia ekspresów JURA:
Mateusz Morka
725 202 007 (9.00 - 16.00), 32 284 70 32
m.morka@cafesilesia.pl
ENA 5 (EA) | NIGHT INOX
Stylowa przyjemność z picia kawy, w każdej chwili
Oznacza innowacyjność i w kreatywny sposób odpowiada obecnemu stylowi życia: ENA 5 to pierwszy automatyczny ekspres do kawy, który oddaje sprawiedliwość każdej chwili. W swoim kompaktowym formacie mieści trzy różne procesy parzenia: Hot, Cold i jako absolutną nowość: Light Brew. Light Brew, ekstrahowany z mniejszej ilości kawy i w temperaturze parzenia około 60°C, oznacza najwyższą przyjemność Ready-to-Drink.
ENA 5 charakteryzuje się wysokim standardem klasy kompaktowej i innowacyjnymi technologiami firmy JURA. Prezentuje się jako ekspres tylko do kawy, który spełnia zamiłowanie do czegoś wyjątkowego. ENA 5 na wyświetlaczu dotykowym TFT pokazuje trzy światy parzenia z różnymi kolorami tła i w widoczny sposób prowadzi miłośników kawy przez menu. Okrągłe detale obudowy w połączeniu z prostym wzornictwem przyciągają uwagę. Uwagę przyciąga także zbiornik na wodę z dużym wzorem w romby oraz chromowana wylewka kawy.
ENA 5 emanuje elegancją i wyjątkowością w kolorze Night Inox i zachwyca miłośników kawy, którzy lubią innowacje i cenią najwyższą jakość.
Klasyka: Hot Brew
Intensywne espresso i kawa parzona na gorąco: ekspres ENA 5 doskonale przygotowuje oba rodzaje kawy. Aby idealnie podkreślić zniuansowany profil espresso, wykorzystuje Proces Ekstrakcji Pulsacyjnej P.E.P.®. Optymalizuje to czas ekstrakcji i uwalnia więcej substancji aromatycznych ze świeżo mielonych ziaren: na espresso o wyjątkowej jakości, jak w kawiarni. Kawa uzyskuje swój wykwintny i charakterystyczny smak w standardowym procesie parzenia. Możesz łatwo dostosować oba specjały do swoich indywidualnych preferencji smakowych.
Coś szczególnego: Cold Brew
ENA 5 otwiera również modny świat specjałów kawowych ekstrahowanych na zimno. Przygotowuje Cold Brew za naciśnięciem jednego przycisku dzięki Cold Extraction Process. W procesie ekstrakcji na zimno w ekspresie zimna woda przepływa przez świeżo mieloną kawę w wolnym, pulsacyjnym tempie i, zgodnie z metodą espresso, pod wysokim ciśnieniem. Pozwala to na rozwinięcie typowych owocowych smaków energetyzującego i popularnego Cold Brew.
Nowy świat przyjemności: Light Brew
JURA przedstawia innowacyjny Light Extraction Process i prezentuje go w ENA 5. Light Brew jest parzony w temperaturze ok. 60°C i przygotowywany z mniejszej ilości kawy niż klasyczny Hot Brew. Skutkuje to zupełnie nowym i unikalnym profilem smakowym, który Light Brew oferuje w dobrze stonowanej i gotowej do picia formie. Koneserzy cenią Light Brew za lekki i zwiewny smak oraz łagodny aromat.
Liczba specjałów kawowych | 6 |
---|---|
Produkty |
Espresso Cold Brew Espresso Light Brew espresso Kawa Cold Brew Kawa Kawa Light Brew |
Proces Ekstrakcji na Zimno | ✓ |
---|---|
Light Extraction Process | ✓ |
Połączenie Wi-Fi z siecią domową | ✓ |
Nadajnik w zestawie | ✗ |
Młynek | Professional Aroma Grinder |
---|---|
Dozownik kawy mielonej | ✓ |
Proces Ekstrakcji Pulsacyjnej (P.E.P.®) | ✓ |
Technologia parzenia 3D | ✓ |
Regulowana jednostka zaparzająca | 6 – 10 g |
Wysokowydajna pompa, 15 bar | 1 |
System grzewczy termoblok | 1 |
Systemy obiegu wody | 1 |
Kompatybilny z J.O.E.® | ✓ |
---|---|
Wyświetlacz | 2,8" kolorowy wyświetlacz dotykowy |
Indywidualnie programowana ilość wody na kawę | ✓ |
Indywidualnie programowana ilość intensywność smaku kawy | 10 poziomów |
Indywidualnie programowana temperatura zaparzania | 3 poziomy |
Automatyczne wykrywanie filtra | ✓ |
---|---|
Wkład filtra CLARIS | CLARIS Smart+ |
Zintegrowany program płukania, czyszczenia i odkamieniania | ✓ |
Monitoring napełnienia tacy ociekowej | ✓ |
Standard higieniczny JURA: certyfikat TÜV | ✓ |
Energy Save Mode (E.S.M.©) | ✓ |
---|---|
Przełącznik Zero-Energy Switch lub włącznik główny | ✓ |
Programowanie czasu wyłączenia | ✓ |
Lakierowane panele przednie | ✓ |
---|
Wylewka kawy z regulacją wysokości/szerokości | 75 – 105 mm / – |
---|---|
Pojemność zbiornika wody | 1,1 l |
Pojemność pojemnika na ziarna kawy | 125 g |
Pojemnik na fusy (maksymalna ilość porcji) | 10 |
Długość przewodu | 1,1 m |
Napięcie / Moc znamionowa | 230 V ~ / 1450W |
Natężenie prądu | 10 A |
Waga | 8,7 kg |
Szerokość | 27.1 cm |
Wysokość | 32.3 cm |
Głębokość | 44.5 cm |
Numer artykułu | 15696 |
Oznaczenie produktu | Night Inox (EA) |
Ekspres kapsułkowy MORNING do NESPRESSO | CZARNY
MORNING MACHINE wprowadza nowy standard w zaparzaniu kawy w warunkach domowych. Ekspres kapsułkowy segmentu premium łączy w sobie cechy profesjonalnego sprzętu i wygodę sprzętu amatorskiego. Dzięki zastosowanym rozwiązaniom możemy się zawsze cieszyć powtarzalną kawą, doskonałą w najmniejszym szczególe.
Praca z ekspresem jest bardzo prosta, odbywa się przede wszystkim poprzez dotykowy wyświetlacz OLED umieszczony na froncie oraz obrotowy pierścień wokół wyświetlacza. Ekspresem można również sterować przez dedykowaną aplikację na smartphona, która pozwala na odkrywanie i dostosowanie pod swoje preferencje przepisów na zaprzenie. Aplikacja mobilna dostępna na urządzeniach z systemem iOS w wersji 10.0 i nowszych oraz na urządzeniach z systemem Android w wersji 5.0 i nowszych.
Praca ekspresu Morning w dużej mierze opiera się na wprowadzonych danych. Informacje dotyczące parametrów są przetwarzane w celu wprowadzania usprawnień w oprogramowaniu. Ekspres sygnalizuje również konieczność konserwacji.
Najważniejsza dla pracy każdego ekspresu jest woda. Morning Machine posiada wbudowany miernik TDS (substancji stałych w wodzie), który pozwala zoptymalizować ustawienia ekspresu względem wody, którą faktycznie mamy. Dzięki temu jesteśmy w stanie wyciągnąć maksymalny smak z każdej zaparzonej kawy. Ekspres posiada również dodatkową wylewkę wody dla temperatury 75°C-98°C, co pozwala również na zaparzenie herbaty lub innych, gorących napojów. Oprócz TDS ekspres ma wbudowaną również wagę pod tacką ociekową. Waga współpracuje z pompą, a podniesienie filiżanki z tacki podczas zaparzania zatrzymuje cały proces.
Całym procesem parzenia (ciśnieniem i sekwencjami czasowymi) steruje starannie napisany algorytm. Ekspres posiada 10 fabrycznych profili parzenia, dodatkowo Morning pozwala na regulację na trzech etapach – pozwala to np. ustawić preinfuzję.
Dane techniczne:
- Rozmiar i waga: 40.2cm (dł.) × 10.2cm (szer.) × 25.5cm (wys.), 4.5kg;
- Regulowana wysokość filiżanki: 150mm (z tacką ociekową), 250mm (bez tacki ociekowej);
- Pojemność zbiornika na wodę: 850ml;
- Pojemność pojemnika na zużyte kapsułki: 8 kapsułek;
- Kontrola ciśnienia: 3 stopnie, 7 poziomów;
- Kontrola pojemności napoju: stopniowanie co 1g, zakres 1g~250g;
- Kontrola temperatury: zakres 75°C-98°C; co 1°C;
- Łączność Wi-Fi oraz Bluetooth;
- Kompatybilność kapsułek Kapsułki Nespresso® OriginalLine i zamiennikami.
OUTIN Etui do Nano Espresso Maker
OUTIN Etui do Nano Espresso Maker - pokrowiec ochronny do zaparzacza Nano Espresso Maker, z miejscem na trzy kapsułki i dodatkowe akcesoria..
Etui zostało wykonane z tworzywa EVA (ethylene-vinyl acetate), wnętrze wyściełane filcową tkaniną.
*Zawartość pokrowca przedstawiona na zdjęciu służy wyłącznie wizualizacji i nie jest w zestawie z pokrowcem.
OUTIN Nano Espresso Maker | CRIMSON RED
OUTIN NANO ESPRESSO to przenośny ekspres na kapsułki lub mieloną kawę, do przygotowywania espresso. Dzięki niewielkim rozmiarom (25 cm wysokości, 9 cm średnicy) i wbudowanemu akumulatorowi ekspres świetnie sprawdzi się również w warunkach outdoorowych lub wyjazdowych.
Korpus ekspresu wykonany się z tworzyw sztucznych, które są nie tylko bardzo wytrzymałe, ale również bardzo lekkie. Zaparzacz waży jedynie około 700g. Zbiornik na wodę mieści do 80ml, pracę ekspresu zapewnia wbudowany akumulator 7500mAh, którego praca wystarcza na ok 100 zaparzeń ciepłą wodą lub do 5 zaparzeń z użyciem zimnej wody (w zależności od pojemności uzyskanego naparu). Diody na urządzeniu wskazują status pracy oraz stopień naładowania baterii, akumulator można ładować.
Do zaparzania espresso można wykorzystać kawę mieloną lub kapsułki (kompatybilne z systemem Nespresso). Kawę można zaparzać zarówno gorącą, jak i zimną wodą. W przypadku korzystania z wrzątku, ekspres niezwłocznie rozpoczyna proces zaparzania bez zużywania akumulatora do przygotowania wody. Jeśli jednak zdecydujemy się wlać zimną wodę, ekspres najpierw podgrzeje wodę do temperatury ok 92°C (w czasie ok 200-250 sekund), następnie rozpocznie proces zaparzania.
Proces zaparzania w ekspresie Outin Nano Espresso jest niezwykle prosty:
1. Włóż kapsułkę lub koszyk z mieloną kawą do adaptera i przykręć adapter do ekspresu;
2. Wlej wodę do wybranego poziomu;
3. Naciśnij i przytrzymaj przycisk (2 sekundy z zimną wodą; przez 5 sekund lub szybko dwa razy z gorącą wodą);
4. Rozpocznie się proces ekstrakcji.
Jednorazowo w ekspresie można zaparzyć 50-80ml kawy - zaparzane jest tyle kawy, ile zostanie nalane wody; zbiornik posiada odpowiednie oznaczenia.
Zestaw zawiera: Ekspres Outin Nano, adapter na kapsułki Nespresso, koszyk zaparzający na kawę mieloną, kubek, miarka do kawy mielonej, przewód USB-C.
OUTIN Nano Espresso Maker | FOREST GREEN
OUTIN NANO ESPRESSO to przenośny ekspres na kapsułki lub mieloną kawę, do przygotowywania espresso. Dzięki niewielkim rozmiarom (25 cm wysokości, 9 cm średnicy) i wbudowanemu akumulatorowi ekspres świetnie sprawdzi się również w warunkach outdoorowych lub wyjazdowych.
Korpus ekspresu wykonany się z tworzyw sztucznych, które są nie tylko bardzo wytrzymałe, ale również bardzo lekkie. Zaparzacz waży jedynie około 700g. Zbiornik na wodę mieści do 80ml, pracę ekspresu zapewnia wbudowany akumulator 7500mAh, którego praca wystarcza na ok 100 zaparzeń ciepłą wodą lub do 5 zaparzeń z użyciem zimnej wody (w zależności od pojemności uzyskanego naparu). Diody na urządzeniu wskazują status pracy oraz stopień naładowania baterii, akumulator można ładować.
Do zaparzania espresso można wykorzystać kawę mieloną lub kapsułki (kompatybilne z systemem Nespresso). Kawę można zaparzać zarówno gorącą, jak i zimną wodą. W przypadku korzystania z wrzątku, ekspres niezwłocznie rozpoczyna proces zaparzania bez zużywania akumulatora do przygotowania wody. Jeśli jednak zdecydujemy się wlać zimną wodę, ekspres najpierw podgrzeje wodę do temperatury ok 92°C (w czasie ok 200-250 sekund), następnie rozpocznie proces zaparzania.
Proces zaparzania w ekspresie Outin Nano Espresso jest niezwykle prosty:
1. Włóż kapsułkę lub koszyk z mieloną kawą do adaptera i przykręć adapter do ekspresu;
2. Wlej wodę do wybranego poziomu;
3. Naciśnij i przytrzymaj przycisk (2 sekundy z zimną wodą; przez 5 sekund lub szybko dwa razy z gorącą wodą);
4. Rozpocznie się proces ekstrakcji.
Jednorazowo w ekspresie można zaparzyć 50-80ml kawy - zaparzane jest tyle kawy, ile zostanie nalane wody; zbiornik posiada odpowiednie oznaczenia.
Zestaw zawiera: Ekspres Outin Nano, adapter na kapsułki Nespresso, koszyk zaparzający na kawę mieloną, kubek, miarka do kawy mielonej, przewód USB-C.
OUTIN Nano Espresso Maker | PEARL WHITE
OUTIN NANO ESPRESSO to przenośny ekspres na kapsułki lub mieloną kawę, do przygotowywania espresso. Dzięki niewielkim rozmiarom (25 cm wysokości, 9 cm średnicy) i wbudowanemu akumulatorowi ekspres świetnie sprawdzi się również w warunkach outdoorowych lub wyjazdowych.
Korpus ekspresu wykonany się z tworzyw sztucznych, które są nie tylko bardzo wytrzymałe, ale również bardzo lekkie. Zaparzacz waży jedynie około 700g. Zbiornik na wodę mieści do 80ml, pracę ekspresu zapewnia wbudowany akumulator 7500mAh, którego praca wystarcza na ok 100 zaparzeń ciepłą wodą lub do 5 zaparzeń z użyciem zimnej wody (w zależności od pojemności uzyskanego naparu). Diody na urządzeniu wskazują status pracy oraz stopień naładowania baterii, akumulator można ładować.
Do zaparzania espresso można wykorzystać kawę mieloną lub kapsułki (kompatybilne z systemem Nespresso). Kawę można zaparzać zarówno gorącą, jak i zimną wodą. W przypadku korzystania z wrzątku, ekspres niezwłocznie rozpoczyna proces zaparzania bez zużywania akumulatora do przygotowania wody. Jeśli jednak zdecydujemy się wlać zimną wodę, ekspres najpierw podgrzeje wodę do temperatury ok 92°C (w czasie ok 200-250 sekund), następnie rozpocznie proces zaparzania.
Proces zaparzania w ekspresie Outin Nano Espresso jest niezwykle prosty:
1. Włóż kapsułkę lub koszyk z mieloną kawą do adaptera i przykręć adapter do ekspresu;
2. Wlej wodę do wybranego poziomu;
3. Naciśnij i przytrzymaj przycisk (2 sekundy z zimną wodą; przez 5 sekund lub szybko dwa razy z gorącą wodą);
4. Rozpocznie się proces ekstrakcji.
Jednorazowo w ekspresie można zaparzyć 50-80ml kawy - zaparzane jest tyle kawy, ile zostanie nalane wody; zbiornik posiada odpowiednie oznaczenia.
Zestaw zawiera: Ekspres Outin Nano, adapter na kapsułki Nespresso, koszyk zaparzający na kawę mieloną, kubek, miarka do kawy mielonej, przewód USB-C.
OUTIN Nano Espresso Maker | ROSE QUARTZ
OUTIN NANO ESPRESSO to przenośny ekspres na kapsułki lub mieloną kawę, do przygotowywania espresso. Dzięki niewielkim rozmiarom (25 cm wysokości, 9 cm średnicy) i wbudowanemu akumulatorowi ekspres świetnie sprawdzi się również w warunkach outdoorowych lub wyjazdowych.
Korpus ekspresu wykonany się z tworzyw sztucznych, które są nie tylko bardzo wytrzymałe, ale również bardzo lekkie. Zaparzacz waży jedynie około 700g. Zbiornik na wodę mieści do 80ml, pracę ekspresu zapewnia wbudowany akumulator 7500mAh, którego praca wystarcza na ok 100 zaparzeń ciepłą wodą lub do 5 zaparzeń z użyciem zimnej wody (w zależności od pojemności uzyskanego naparu). Diody na urządzeniu wskazują status pracy oraz stopień naładowania baterii, akumulator można ładować.
Do zaparzania espresso można wykorzystać kawę mieloną lub kapsułki (kompatybilne z systemem Nespresso). Kawę można zaparzać zarówno gorącą, jak i zimną wodą. W przypadku korzystania z wrzątku, ekspres niezwłocznie rozpoczyna proces zaparzania bez zużywania akumulatora do przygotowania wody. Jeśli jednak zdecydujemy się wlać zimną wodę, ekspres najpierw podgrzeje wodę do temperatury ok 92°C (w czasie ok 200-250 sekund), następnie rozpocznie proces zaparzania.
Proces zaparzania w ekspresie Outin Nano Espresso jest niezwykle prosty:
1. Włóż kapsułkę lub koszyk z mieloną kawą do adaptera i przykręć adapter do ekspresu;
2. Wlej wodę do wybranego poziomu;
3. Naciśnij i przytrzymaj przycisk (2 sekundy z zimną wodą; przez 5 sekund lub szybko dwa razy z gorącą wodą);
4. Rozpocznie się proces ekstrakcji.
Jednorazowo w ekspresie można zaparzyć 50-80ml kawy - zaparzane jest tyle kawy, ile zostanie nalane wody; zbiornik posiada odpowiednie oznaczenia.
Zestaw zawiera: Ekspres Outin Nano, adapter na kapsułki Nespresso, koszyk zaparzający na kawę mieloną, kubek, miarka do kawy mielonej, przewód USB-C.
OUTIN Nano Espresso Maker | SPACE GREY
OUTIN NANO ESPRESSO to przenośny ekspres na kapsułki lub mieloną kawę, do przygotowywania espresso. Dzięki niewielkim rozmiarom (25 cm wysokości, 9 cm średnicy) i wbudowanemu akumulatorowi ekspres świetnie sprawdzi się również w warunkach outdoorowych lub wyjazdowych.
Korpus ekspresu wykonany się z tworzyw sztucznych, które są nie tylko bardzo wytrzymałe, ale również bardzo lekkie. Zaparzacz waży jedynie około 700g. Zbiornik na wodę mieści do 80ml, pracę ekspresu zapewnia wbudowany akumulator 7500mAh, którego praca wystarcza na ok 100 zaparzeń ciepłą wodą lub do 5 zaparzeń z użyciem zimnej wody (w zależności od pojemności uzyskanego naparu). Diody na urządzeniu wskazują status pracy oraz stopień naładowania baterii, akumulator można ładować.
Do zaparzania espresso można wykorzystać kawę mieloną lub kapsułki (kompatybilne z systemem Nespresso). Kawę można zaparzać zarówno gorącą, jak i zimną wodą. W przypadku korzystania z wrzątku, ekspres niezwłocznie rozpoczyna proces zaparzania bez zużywania akumulatora do przygotowania wody. Jeśli jednak zdecydujemy się wlać zimną wodę, ekspres najpierw podgrzeje wodę do temperatury ok 92°C (w czasie ok 200-250 sekund), następnie rozpocznie proces zaparzania.
Proces zaparzania w ekspresie Outin Nano Espresso jest niezwykle prosty:
1. Włóż kapsułkę lub koszyk z mieloną kawą do adaptera i przykręć adapter do ekspresu;
2. Wlej wodę do wybranego poziomu;
3. Naciśnij i przytrzymaj przycisk (2 sekundy z zimną wodą; przez 5 sekund lub szybko dwa razy z gorącą wodą);
4. Rozpocznie się proces ekstrakcji.
Jednorazowo w ekspresie można zaparzyć 50-80ml kawy - zaparzane jest tyle kawy, ile zostanie nalane wody; zbiornik posiada odpowiednie oznaczenia.
Zestaw zawiera: Ekspres Outin Nano, adapter na kapsułki Nespresso, koszyk zaparzający na kawę mieloną, kubek, miarka do kawy mielonej, przewód USB-C.
OUTIN Nano Espresso Maker | TEAL
OUTIN NANO ESPRESSO to przenośny ekspres na kapsułki lub mieloną kawę, do przygotowywania espresso. Dzięki niewielkim rozmiarom (25 cm wysokości, 9 cm średnicy) i wbudowanemu akumulatorowi ekspres świetnie sprawdzi się również w warunkach outdoorowych lub wyjazdowych.
Korpus ekspresu wykonany się z tworzyw sztucznych, które są nie tylko bardzo wytrzymałe, ale również bardzo lekkie. Zaparzacz waży jedynie około 700g. Zbiornik na wodę mieści do 80ml, pracę ekspresu zapewnia wbudowany akumulator 7500mAh, którego praca wystarcza na ok 100 zaparzeń ciepłą wodą lub do 5 zaparzeń z użyciem zimnej wody (w zależności od pojemności uzyskanego naparu). Diody na urządzeniu wskazują status pracy oraz stopień naładowania baterii, akumulator można ładować.
Do zaparzania espresso można wykorzystać kawę mieloną lub kapsułki (kompatybilne z systemem Nespresso). Kawę można zaparzać zarówno gorącą, jak i zimną wodą. W przypadku korzystania z wrzątku, ekspres niezwłocznie rozpoczyna proces zaparzania bez zużywania akumulatora do przygotowania wody. Jeśli jednak zdecydujemy się wlać zimną wodę, ekspres najpierw podgrzeje wodę do temperatury ok 92°C (w czasie ok 200-250 sekund), następnie rozpocznie proces zaparzania.
Proces zaparzania w ekspresie Outin Nano Espresso jest niezwykle prosty:
1. Włóż kapsułkę lub koszyk z mieloną kawą do adaptera i przykręć adapter do ekspresu;
2. Wlej wodę do wybranego poziomu;
3. Naciśnij i przytrzymaj przycisk (2 sekundy z zimną wodą; przez 5 sekund lub szybko dwa razy z gorącą wodą);
4. Rozpocznie się proces ekstrakcji.
Jednorazowo w ekspresie można zaparzyć 50-80ml kawy - zaparzane jest tyle kawy, ile zostanie nalane wody; zbiornik posiada odpowiednie oznaczenia.
Zestaw zawiera: Ekspres Outin Nano, adapter na kapsułki Nespresso, koszyk zaparzający na kawę mieloną, kubek, miarka do kawy mielonej, przewód USB-C.
BeMyBean Boogie Bean 1kg | ESPRESSO
Boogie Bean
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia
Farma:Minas Gerais
Odmiana botaniczna:
Mundo Novo, Bourbon, Catuai
Wysokość upraw: 750-1100 m.n.p.m.
Metoda obróbki: Pulped natural
Przeznaczenie: espresso
Klasyczna Brazylia, o delikatnej słodyczy i goryczce, z niską kwasowością. Jeśli chcemy jednak uzyskać nieco bardziej rześki napar, palarnia sugeruje delikatnie zwiększyć dozę przy jednoczesnym zmniejszeniu uzysku.
W naparze bardzo prosta, czysta, słodka. Dominują nuty kakao, czereśni i nerkowców.
BeMyBean Boogie Bean 250g | ESPRESSO
Boogie Bean
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia
Farma:Minas Gerais
Odmiana botaniczna:
Mundo Novo, Bourbon, Catuai
Wysokość upraw: 750-1100 m.n.p.m.
Metoda obróbki: Pulped natural
Przeznaczenie: espresso
Klasyczna Brazylia, o delikatnej słodyczy i goryczce, z niską kwasowością. Jeśli chcemy jednak uzyskać nieco bardziej rześki napar, palarnia sugeruje delikatnie zwiększyć dozę przy jednoczesnym zmniejszeniu uzysku.
W naparze bardzo prosta, czysta, słodka. Dominują nuty kakao, czereśni i nerkowców.
BeMyBean Brazylia Patrocinio 1kg | ESPRESSO
Brazylia Patrocinio
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia
Farma: Monte Carmelo, Chapadao de Ferro
Odmiana botaniczna: Paraiso MG, Mundo Novo
Wysokość upraw: 800-1300 m.n.p.m.
Metoda obróbki: Natural
Przeznaczenie: espresso
Brazylia Petrocinio to połączenie wysiłków dwóch plantatorów, Acacio Jose Dianin i Cesara Jordao. Kawa uprawiana we wschodniej Brazylii, w klimacie z gorącym, wilgotnym latem i bardzo łagodną zimą, dzięki czemu owoce mają optymalne warunki do wzrostu (i przechowywania).
W naparze bardzo prosta, czysta, słodka. Dominują nuty kakao, czereśni i nerkowców.
BeMyBean Brazylia Patrocinio 250g | ESPRESSO
Brazylia Patrocinio
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia
Farma: Monte Carmelo, Chapadao de Ferro
Odmiana botaniczna: Paraiso MG, Mundo Novo
Wysokość upraw: 800-1300 m.n.p.m.
Metoda obróbki: Natural
Przeznaczenie: espresso
Brazylia Petrocinio to połączenie wysiłków dwóch plantatorów, Acacio Jose Dianin i Cesara Jordao. Kawa uprawiana we wschodniej Brazylii, w klimacie z gorącym, wilgotnym latem i bardzo łagodną zimą, dzięki czemu owoce mają optymalne warunki do wzrostu (i przechowywania).
W naparze bardzo prosta, czysta, słodka. Dominują nuty kakao, czereśni i nerkowców.
BeMyBean Etiopia Daye Bensa 1kg | ESPRESSO
ETIOPIA Daye Bensa
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Etiopia
Farma: Yergacheffe
Odmiana botaniczna: Heirloom
Wysokość upraw: 1500 m.n.p.m.
Metoda obróbki: Washed
Przeznaczenie: espresso
Kawa wypalana z myślą o aromatycznym espresso (również z ekspresu automatycznego!), w kawach mlecznych również nie zawiedzie.
W smaku kremowa z delikatnym, kwiatowym twistem. W profilu sensorycznym pojawiają się nuty kremówki, jaśminu, czerwonej pomarańczy i marcepanu.
BeMyBean Etiopia Daye Bensa 250g | ESPRESSO
ETIOPIA Daye Bensa
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Etiopia
Farma: Yergacheffe
Odmiana botaniczna: Heirloom
Wysokość upraw: 1500 m.n.p.m.
Metoda obróbki: Washed
Przeznaczenie: espresso
Kawa wypalana z myślą o aromatycznym espresso (również z ekspresu automatycznego!), w kawach mlecznych również nie zawiedzie.
W smaku kremowa z delikatnym, kwiatowym twistem. W profilu sensorycznym pojawiają się nuty kremówki, jaśminu, czerwonej pomarańczy i marcepanu.
BeMyBean Funky Bean 1kg | ESPRESSO
Funky Bean
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Funky Bean to mieszanka, która zmienia się sezonowo. Podstawą blendu zawsze jest ziarno obrabiane metodą natural dające delikatną słodycz suszonych owoców oraz nuty funky.
Dedykowana metodom ciśnieniowym, ale świetnie się sprawdzi również w ekspresach przelewowych typu Moccamaster, gdzie wyciągniemy z niej bardzo wysoką słodycz, lekką kwasowość i odrobinę goryczki.
BeMyBean Funky Bean 250g | ESPRESSO
Funky Bean
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Funky Bean to mieszanka, która zmienia się sezonowo. Podstawą blendu zawsze jest ziarno obrabiane metodą natural dające delikatną słodycz suszonych owoców oraz nuty funky.
Dedykowana metodom ciśnieniowym, ale świetnie się sprawdzi również w ekspresach przelewowych typu Moccamaster, gdzie wyciągniemy z niej bardzo wysoką słodycz, lekką kwasowość i odrobinę goryczki.
BeMyBean Heavy Bean 1kg | ESPRESSO
Heavy Bean
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia
Farma:Minas Gerais
Odmiana botaniczna:
Mundo Novo, Bourbon, Catuai
Wysokość upraw: 1100 m.n.p.m.
Metoda obróbki: Pulped natural
Przeznaczenie: espresso
Kawa palona pod espresso, z myślą o fanach nieco intensywniejszej smakowo kawy. Dzięki nieco ciemniejszemu stopniu palenia kawa zyskuje uniwersalność i gwarantuje brak nudy. W zależności od wybranej metody parzenia, a nawet specjału kawowego, jest kwasowość może się zmieniać, czasem jest bardziej owocowa, czasem po prostu słodsza, zawsze jednak dominują nuty czekolady, nugatu i cukru trzcinowego.
W naparze bardzo prosta, czysta, słodka. Dominują nuty kakao, czereśni i nerkowców.
BeMyBean Heavy Bean 250g | ESPRESSO
Heavy Bean
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia
Farma:Minas Gerais
Odmiana botaniczna:
Mundo Novo, Bourbon, Catuai
Wysokość upraw: 1100 m.n.p.m.
Metoda obróbki: Pulped natural
Przeznaczenie: espresso
Kawa palona pod espresso, z myślą o fanach nieco intensywniejszej smakowo kawy. Dzięki nieco ciemniejszemu stopniu palenia kawa zyskuje uniwersalność i gwarantuje brak nudy. W zależności od wybranej metody parzenia, a nawet specjału kawowego, jest kwasowość może się zmieniać, czasem jest bardziej owocowa, czasem po prostu słodsza, zawsze jednak dominują nuty czekolady, nugatu i cukru trzcinowego.
W naparze bardzo prosta, czysta, słodka. Dominują nuty kakao, czereśni i nerkowców.
BeMyBean Kenia Kariani 250g | PRZELEW
Kenia Kariani
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Kenia
Region: Muranga County
Odmiana botaniczna: SL 28, SL 34
Wysokość upraw:1800 m n.p.m.
Metoda obróbki: washed
Profil sensoryczny: czerwona porzeczka, marmolada różana, skórka z limonki, malina
Przeznaczenie: metody alternatywne
Typowo kenijska, obrabiana na mokro kawa. W naparze dużo czerwonej porzeczki i malin, w tle wyczuwalna skórka z limonki. Całość jednak z lekkim twistem - delikatnymi nutami marmolady różanej.
BeMyBean Kenia Wanrich 250g | PRZELEW
Kenia Wanrich
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Kenia
Region: Rift Valley
Odmiana botaniczna: SL 28, SL 34, Batian, Ruiru
Wysokość upraw:1800 m n.p.m.
Metoda obróbki: washed
Profil sensoryczny: czerwona porzeczka, rabarbar, malina, truskawka
Przeznaczenie: metody alternatywne
Wanrich Coffee powstało w 2015 roku z inicjatywy Jane Kamau i jej męża. Od tego czasu kobieta prężnie działa w ramach NORT - kobiecej grupy, która pracuje nad budową stacji obróbki dla farmerów z regionu.
Region, w którym kawa jest uprawiona, ma wulkaniczne gleby i umiarkowane temperatury - optymalne warunki do upraw smacznej i dobrej jakości kawy. W smaku przypomina kompot z dojrzałych czerwonych porzeczek z nutami kwaśnego rabarbaru, słodkich malin i soczystych truskawek.