Produkt wyróżniony
( ilość produktów: 761 )BeMyBean Sumatra Asman Arianto 250g | PRZELEW
Sumatra Asman Arianto
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Indonezja
Region: Sumatra
Odmiana botaniczna: Abyssinia, Gayo
Wysokość upraw:1600 m n.p.m.
Metoda obróbki: Natural
Profil sensoryczny: Jeżyna, róża, jagoda, czarny bez
Przeznaczenie: metody alternatywne
Ziarna te wyróżniają się wyjątkową przejrzystością aromatów, które są charakterystyczne dla kaw z tym typem obróbki, jednocześnie zachowując typowe cechy kawy z Sumatry. W profilu sensorycznym można wyczuć nuty kwiatowe,jeżyn, róży, jagody. Kwasowość jest subtelna, napar soczysty i gładki, co daje mu pełnię i harmonię.
Beskid Chocolate | BIAŁA Z CAFFE LATTE 40/8 70g
Beskid Chocolate | BIAŁA Z CAFFE LATTE 40/8
Czekolada biała ze zwiększoną zawartością części kakaowej
Opakowanie: tabliczka 70g
Czekolada rzemieślnicza produkowana od ziarna do tabliczki (bean to bar) z wysokiej jakości masła kakaowego z dodatkiem kawy.
Czekolada biała z mlekiem ze zwiększoną zawartością części kakaowej (40%) z dodatkiem kawy z Brazylii i Indii. Czekolada ma barwę brązową - kolor pochodzi od od kawy zawartej w składzie.
Skład: masło kakaowe 40%, cukier, mleko pełne w proszku, kawa Beskidzki Blend (Brazylia Santos, Indyjska Robusta) 8%. Może zawierać śladowe ilości orzechów i soi.
Beskid Chocolate | CIEMNA Z WIŚNIAMI I PISTACJĄ 75g
Beskid Chocolate | CIEMNA Z WIŚNIAMI I PISTACJĄ
Czekolada ciemna
Opakowanie: tabliczka 75g
Rzemieślnicza, ciemna czekolada z dodatkiem liofilizowanych wiśni oraz pistacji, wyrabiana tradycyjnymi metodami od ziarna do tabliczki w sercu Beskidu Żywieckiego.
Rafinowana i konszowana min. 48h
Ręcznie wyrabiana, znakomita, aromatyczna, ciemna czekolada, zawierająca 72% kakao, została połączona z liofilizowanymi wiśniami i chrupiącymi pistacjami. Ta czekolada rzemieślnicza to prawdziwe dzieło sztuki, które nie tylko smakuje doskonale, ale również jest pięknie prezentowane.
Skład: ziarno kakaowca, cukier, pistacja 3%, liofilizowana wiśnia 2%, tłuszcz kakaowy (masło kakaowe), emulgator: lecytyna sojowa. Może zawierać śladowe ilości mleka i orzechów.
Beskid Chocolate | MLECZNA FLAT WHITE 55% 70g
Beskid Chocolate | MLECZNA FLAT WHITE 55% 70g
Czekolada mleczna
Opakowanie: tabliczka 70g
Rzemieślnicza, mleczna czekolada z dodatkiem kolumbijskiej kawy, wyrabiana tradycyjnymi metodami od ziarna do tabliczki w sercu Beskidu Żywieckiego.
Rafinowana i konszowana min. 48h
Czekolada pochodzi z Antioquii - regionu w Kolumbii słynącym z wysokojakościowego kakao. Kakaowiec został uzupełniony kawą z tego samego regionu.
Skład: ziarno kakaowca - masa kakaowa 55% Kolumbia Antioquia, masło kakaowe, kawa Kolumbia Excelso (15%). mleko pełne w proszku, cukier. Może zawierać śladowe ilości orzechów i soi.
Costa Coffee CREMA RICH BLEND ziarnista 1000g
Costa Coffee
CREMA RICH BLEND
Medium-Dark Roast
kawa ziarnista
opakowanie 1000g,
Skład: Arabica, Robusta
Moc: 8/12
Costa Coffee CREMA RICH BLEND to starannie dobrana kompozycja wyjątkowych ziaren arabiki robusty.
Kawa palona w stopniu od średniego do ciemnego, co pozwala wydobyć z niej pełnię smaku. Mocna, wyrazista mieszanka doskonale sprawdzi się zarówno w espresso, jak i w kawach mlecznych.
Czajnik HARIO BUONO 1,2l Bloom
Czajnik ze stali nierdzewnej w kolorze czarnym Hario Buono 1,2l Bloom
VKB-120
Czajnik pochodzi z limitowanej serii Bloom, wydanej z okazji 100-lecia marki Hario. Seria wyróżnia się minimalistycznym opakowaniem zaprojektowanym zgodnie z zasadami zrównoważonego rozwoju – zawierają mniej tworzyw sztucznych, zrezygnowano z folii wewnątrz pudełka. Opakowanie może zostać poddane recyklingowi lub ponownie użyte. Etykieta została wydrukowana na tradycyjnym japońskim papierze „Washi”.
Niezbędny element wyposażenia każdego domowego baristy - pasjonata wszystkich alternatywnych metod parzenia kawy. Ułatwia i umożliwia przygotowanie lepszej kawy zwłaszcza przy użyciu takich metod jak Dripper, Chemex, czy Aeropress.
Niezwykle praktyczny - można go stosować na każdym rodzaju kuchenek - w tym indukcyjnych. Możemy również wlać do niego wrzątek i używać do wygodnego i precyzyjnego dystrybuowania wody. Wygodny uchwyt z tworzywa sztucznego zapewnia bezpieczny i pewny chwyt czajnika bez ryzyka poparzenia się. Wylewka w formie tzw. gęsiej szyi (goosneck) pozwala na precyzyjne dozowanie i kontrolowanie strumienia wody.
Solidne wykonanie z najlepszych materiałów, sprawia że czajnik będzie służył bezproblemowo przez długie lata.
Etno Cafe Abyssinian Highland 0,25 kg
Etno Cafe Abyssinian Highland 0,25 kg
Palarnia: Etno Cafe (Wrocław)
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Etiopia / Kolumbia
Odmiana botaniczna: Heirloom / różnorodna
Obróbka ziarna: Natural / washed
Smak/aromat: owoce, czekolada
Metoda przygotowywania:
- kawy do ekspresu kolbowego
- kawy do ekspresów automatycznych i kawiarek
Kawa powstała ze zbalansowanego współbrzmienia dwóch rodzajów ziaren. Etiopskie ziarna zapewniają cielistość naparu i dominujący owocowo-czekoladowy aromat, a kolumbijskie nadają nutę cynamonowej pikanterii i słodycz karmelu. Kompozycja polecana szczególnie do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek.
FELLOW Atmos Canister-0,7l pojemnik próżniowy szk.
FELLOW Atmos Canister to wytrzymały pojemnik wykonany ze szkła i tworzywa sztucznego. Można w nim przechowywać ok 280 g kawy ziarnistej (pojemność 700 ml). Pojemnik nie zmienia smaku i aromatu przechowywanej kawy.
Próżnia wytwarzana jest wyłączne poprzez przekręcanie pokrywki, dzięki czemu nie ma potrzeby używania innych akcesoriów - o poprawności zamknięcia informuje zielony pierścień na wieku.
Aby otworzyć pojemnik należy nacisnąć przycisk zwalniający (celem wyrównania ciśnienia) i ściągnąć pokrywę..
Pojemnik posiada sylikonową uszczelkę, która zabezpiecza zawartość przed wilgocią, zapachami i innymi czynnikami zewnętrznymi.
Pojemność: 700 ml (280 g)
Wymiary: 12 cm wysokości, 11 cm średnicy.
W pojemniku nie należy przechowywać produktów sypkich (np. kawy mielonej, mąki) - może to spowodować niepoprawne działanie uszczelki. Pojemnik należy myć ręcznie - nie jest przystosowany do mycia w zmywarce.
FELLOW Atmos Canister-1,2l pojemnik próżniowy szk.
FELLOW Atmos Canister to wytrzymały pojemnik wykonany ze szkła i tworzywa sztucznego. Można w nim przechowywać ok 450 g kawy ziarnistej (pojemność 1200 ml). Pojemnik nie zmienia smaku i aromatu przechowywanej kawy.
Próżnia wytwarzana jest wyłączne poprzez przekręcanie pokrywki, dzięki czemu nie ma potrzeby używania innych akcesoriów - o poprawności zamknięcia informuje zielony pierścień na wieku.
Aby otworzyć pojemnik należy nacisnąć przycisk zwalniający (celem wyrównania ciśnienia) i ściągnąć pokrywę..
Pojemnik posiada sylikonową uszczelkę, która zabezpiecza zawartość przed wilgocią, zapachami i innymi czynnikami zewnętrznymi.
Pojemność: 1200 ml (450 g)
Wymiary: 16,7 cm wysokości, 11 cm średnicy.
W pojemniku nie należy przechowywać produktów sypkich (np. kawy mielonej, mąki) - może to spowodować niepoprawne działanie uszczelki. Pojemnik należy myć ręcznie - nie jest przystosowany do mycia w zmywarce.
Fellow ODE 2 generacja- Młynek automatyczny CZARNY
Nowa generacja Fellow Ode otrzymała nowe, bardziej precyzyjne żarna. Geometria żaren umożliwia drobniejsze mielenie niż w poprzedniku, a to przekłada się na większą kontrolę nad ekstrakcją i smakiem kawy w metodach przelewowych. Żarna pozwalają na mielenie na poziomie od 250 - 300 mikronów i więcej, w porównaniu do 550 mikronów w przypadku standardowych żaren ODE. Fellow ODE 2 nie jest polecany do espresso.
W Ode 2 Generacji jednorazowo mieści się 100g kawy. W nowej wersji zastosowano bardziej strome ścianki niż w poprzedniku, aby zsypywanie ziarna było jeszcze szybsze. Pojemnik na zmieloną kawę jest wykonany z aluminium, a na jego dnie umieszczony jest magnes, który pozwala na łatwe umiejscowienie pojemnika na młynku. Na boku korpusu, obok zsypu, umieszczona jest łopatka, która pomaga pozbyć się resztek kawy z urządzenia.
Młynek oferuje szeroki zakres regulacji grubości mielenia - od Aeropressu aż po Chemexa, french pressa czy cold brew. Nie jest to młynek przeznaczony do espresso. Regulacja odbywa się przy pomocy wygodnego, dużego pokrętła umieszczonego z przodu młynka. Zostało ono wyposażone w wyraźną podziałkę podzieloną na 31 stopni co ułatwia precyzyjne ustawienie grubości mielenia i pozwala cieszyć się idealną filiżanką kawy za każdym razem.
Perfekcyjnie zaprojektowane i przemyślane detale sprawiają że codzienny rutuał parzenia kawy stanie się jeszcze przyjemniejszy i szybszy, pozostawiając więcej czasu na cieszenie się wyśmienitą kawą. Zbiornik na kawę mieloną mocowany jest za pomocą magnesu, dzięki czemu zawsze znajduje się idealnie pod wylotem z komory żaren. Ogranicza to rozsypywanie kawy wokół młynka.
Silnik młynka sterowany jest za pomocą kontrolera PID umożliwiającego regulację siły pracy młynka dzięki czemu każde ziarenko mielone jest z równą siłą i zapewnia jeszcze bardziej równomierny przemiał.
Młynek posiada funkcję Auto Stop, która zatrzyma silnik automatycznie po zmieleniu całej porcji kawy. Redukuje to poziom hałasu podczas pracy młynka.
Zasilanie | 220V, 1.3 A, 50-60Hz |
---|---|
Moc | 140 W |
Żarna | Płaskie, ⌀64mm, stal nierdzewna |
Regulacja grubości mielenia | 31-stopniowa |
Pojemność zbiornika na ziarna | 100g |
Wymiary |
|
Waga | 4,6 kg |
Długość przewodu zasilającego | 1m |
Dołączone akcesoria |
|
FIGA Birma Pha Yar Gyi Kone natural 250g | PRZELEW
Birma Pha Yar Gyi Kone natural 250g | PRZELEW
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Mjanma
Region: dystrykt Shakiso, strefa Guji
Odmiana botaniczna: Ethiopian Heirloom
Wysokość upraw: 1900-2200 m n.p.m..
Profil sensoryczny: nektarynki, wanilia, kompot owocowy
Metoda obróbki: natural
Przeznaczenie: metody alternatywne
Mjanma (Birma) to kraj z trudną przeszłością i niewiele łatwiejszą teraźniejszością. Kawa speciality z tego rejonu nie jest popularna, dlatego tym bardziej warto po nią sięgnąć. W smaku intensywna, z nutami cytrusów i wanilii.
FIGA Brazylia Monte Carmelo NATURAL 1kg
BRAZYLIA Monte Carmelo Natural
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia
Farma: Cerrado, Monte Carmelo i Chapadao de Ferro
Odmiana botaniczna: Paraiso MG, Mundo Novo
Metoda obróbki: Natural
Przeznaczenie: espresso
Kawa pochodzi z plantacji Monte Carmelo i Chapadao de Ferro położonych w północno-zachodniej części regionu Minas Gerais we wschodniej części Brazylii. Minas Gerais jest regionem znanym na całym świecie z produkcji wysokojakościowej kawy.
Kawa charakteryzuje się średnią kwasowością i wyraźną słodyczą. W smaku dominują nuty czekolady, orzechów i karmelu - klasyczna brazylijska kawa!
FIGA Brazylia Monte Carmelo NATURAL 250g
BRAZYLIA Monte Carmelo Natural
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia
Farma: Cerrado, Monte Carmelo i Chapadao de Ferro
Odmiana botaniczna: Paraiso MG, Mundo Novo
Metoda obróbki: Natural
Przeznaczenie: espresso
Kawa pochodzi z plantacji Monte Carmelo i Chapadao de Ferro położonych w północno-zachodniej części regionu Minas Gerais we wschodniej części Brazylii. Minas Gerais jest regionem znanym na całym świecie z produkcji wysokojakościowej kawy.
Kawa charakteryzuje się średnią kwasowością i wyraźną słodyczą. W smaku dominują nuty czekolady, orzechów i karmelu - klasyczna brazylijska kawa!
FIGA Brazylia Monte Carmelo natural 250g | PRZELEW
FIGA Brazylia Monte Carmelo natural 250g | PRZELEW
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia
Farma: Cerrado, Monte Carmelo i Chapadao de Ferro
Odmiana botaniczna: Paraiso MG, Mundo Novo
Wysokość upraw: 800-1300 m n.p.m.
Profil sensoryczny: czekolada, orzechy, karmel
Metoda obróbki: Natural
Przeznaczenie: metody alternatywne
Kawa pochodzi z plantacji Monte Carmelo i Chapadao de Ferro położonych w północno-zachodniej części regionu Minas Gerais we wschodniej części Brazylii. Minas Gerais jest regionem znanym na całym świecie z produkcji wysokojakościowej kawy.
Region upraw charakteryzują stabilne warunki pogodowe, niezależnie od pory roku. Dogodny klimat w połączeniu z żyzną, wulkaniczną glebą pozwalają cieszyć się kawą najwyższej jakości, o czystych nutach smakowych.
FIGA Brazylia Monte Carmelo NATURAL STRONG 1kg
BRAZYLIA Monte Carmelo NATURAL STRONG
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia
Farma: Cerrado, Monte Carmelo i Chapadao de Ferro
Odmiana botaniczna: Paraiso MG, Mundo Novo
Metoda obróbki: Natural
Przeznaczenie: espresso
Kawa pochodzi z plantacji Monte Carmelo i Chapadao de Ferro położonych w północno-zachodniej części regionu Minas Gerais we wschodniej części Brazylii. Minas Gerais jest regionem znanym na całym świecie z produkcji wysokojakościowej kawy.
Kawa palona w stopniu średnio-jasnym, charakteryzuje się niską kwasowością i wyraźną słodyczą. W smaku bardzo czekoladowa, z nutami karmelu.
FIGA Brazylia Monte Carmelo NATURAL STRONG 250g
BRAZYLIA Monte Carmelo NATURAL STRONG
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia
Farma: Cerrado, Monte Carmelo i Chapadao de Ferro
Odmiana botaniczna: Paraiso MG, Mundo Novo
Metoda obróbki: Natural
Przeznaczenie: espresso
Kawa pochodzi z plantacji Monte Carmelo i Chapadao de Ferro położonych w północno-zachodniej części regionu Minas Gerais we wschodniej części Brazylii. Minas Gerais jest regionem znanym na całym świecie z produkcji wysokojakościowej kawy.
Kawa palona w stopniu średnio-jasnym, charakteryzuje się niską kwasowością i wyraźną słodyczą. W smaku bardzo czekoladowa, z nutami karmelu.
FIGA Cascara Honduras Santa Rosa 200g
CASCARA
Opakowanie: 200g
Kraj Pochodzenia:Honduras
Cascara (hiszp. "skórka") są to kawałki owoców kawowca, oddzielone od ziarna w procesie obróbki kawy. Często są one traktowane, jako "efekt uboczny" powstały podczas produkcji zielonego ziarna. Wysokiej jakości i odpowiednio przygotowana Cascara, może stanowić ciekawą alternatywę dla kawy czy herbaty i dostarczyć niezapomnianych doznań smakowych.
W smaku przypomina nieco kompot z suszonych owoców.
Sposób przygotowania:
- Na każde 100ml wody wsyp 5g suszu;
- Susz zalej wrzątkiem;
- Przykryj i odstaw na 10min;
- Przelej do filiżanki odcedzając fusy;
FIGA Kolumbia Dulce Suenos DECAF 250g | PRZELEW
Kolumbia Dulce Suenos DECAF 250g | PRZELEW
Skład 100% Arabica
Brak kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Kolumbia
Region: Antioquia
Odmiana botaniczna: różne
Wysokość upraw: 1400-1800 m n.p.m..
Profil sensoryczny: zielone winogrona, wanilia, jagody
Metoda obróbki: sparkling water decaf
Przeznaczenie: omniroast
Proces dekofeinizacji sparkling wate polega na łączeniu naturalnego dwutlenku węgla z wodą w celu stworzenia warunków "podkrytycznych". Jest to delikatny, naturalny i organicznie certyfikowany proces, a dobra selektywność kofeiny w dwutlenku węgla zapewnia zachowanie walorów smakowych kawy.
Kawa jest palona jako omniroast, doskonale sprawdzi się zatem zarówno jako "jasne" espresso, jak i w metodach alternatywnych.
FIGA Tutti Frutti 9 blend 250g
Tutti Frutti 9 blend
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia, Kolumbia
Farma:Monte Carmelo, Cauca
Metoda obróbki: Natural
Przeznaczenie: espresso
Tutti Frutti to sezonowa mieszanka palarni Figa, która zmienia się wraz z porami roku. Tym razem mieszankę skomponowano z czekoladowej Brazylii i mocno owocowej Kolumbii. Warto spróbować, póki jest!
Gimoka Horeca BAR 5 Stelle 1000g
Gimoka Horeca BAR 5 Stelle
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 80% ARABICA / 20% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: średnia
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Anddalo Valtllino, Lombardia
Profil smakowy
Gimoka Horeca 5 Stelle to mieszanka 80% arabiki, 20% robusty. W odbiorze lekko słodkawa, o niezbyt wysokim body. Delikatna kwasowość miesza się z aromatem orzechów laskowych i suszonych owoców.
Hard Beans Brazylia Fazenda Samambaia Yellow Catucai Natural In Pile 250g
Brazylia Fazenda Samambaia Yellow Catucai Natural In Pile
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Brazylia |
---|---|
Region: | Campo das Vertentes |
Wysokość upraw: | 1200 m n.p.m. |
Odmiana botaniczna: | Yellow Catucai |
Obróbka: | Natural in a pile |
Profil sensoryczny: | Karmel, pieczona brzoskwinia, czereśnia |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Jasno palone ziarna arabiki odmiany Yellow Catuai, które rosną na wysokości 1200 m n.p.m. w regionie Campo das Vertentes przechodzące obróbkę metodą natural, ale po uprzednim ułożeniu owoców kawowca na betonowym patio nie na jednej warstwie, lecz w stosach (“piles”) o wysokości około 30-40 cm.
Palarnia zaleca nieco grubsze mielenie i odpowiednio dłuższy czas ekstrakcji.