Produkt za punkty
( ilość produktów: 767 )FIGA Tutti Frutti 9 blend 250g | PRZELEW
Tutti Frutti 9 blend
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia/ Kolumbia
RegionCerrado, Monte Carmelo, Chapadao de Ferro / Cauca
Metoda obróbki: Natural
Profil sensoryczny: czekolada, owoce, średnia kwasowość
Przeznaczenie: metody alternatywne
Tutti Frutti to sezonowa mieszanka palarni Figa, która zmienia się wraz z porami roku. Tym razem mieszankę skomponowano z czekoladowej Brazylii (65%) i mocno owocowej Kolumbii (35%). Warto spróbować, póki jest!
Gimoka Gran Bar Rossa 1000g
Gimoka Gran Bar Rossa
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 20% ARABICA / 80% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: wysoka
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Anddalo Valtllino, Lombardia
Profil smakowy
Gimoka Gran Bar to intensywna mieszanka dająca wyraziste, aromatyczne espresso o pełnym body i gęstej orzechowej cremie. Pozostawia po sobie długi, czekoladowy posmak.
Gimoka Horeca PLATINIUM 1000g
Gimoka Horeca PLATINIUM
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 50% ARABICA / 50% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: wysoka
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Anddalo Valtllino, Lombardia
Profil smakowy
Gimoka Horeca Platinum to kompozycja ziaren arabiki i robusty; zrównoważona kwasowość, pełne body, intensywny smak z delikatnie wyczuwalną kwasowością.
Gimoka Professional SUPREMO 1000g
Gimoka Professional SUPREMO
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: ARABICA/ROBUSTA
Zawartość kofeiny: ŚREDNIA
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Anddalo Valtllino, Lombardia
Wypalona w średnim stopniu mieszanka pozwalająca uzyskać gładką, kremową kawę o aromatach migdałów, karmelu i gorzkiej czekolady.
Hard Beans ETIOPIA Mensur Aba Hika 250g | PRZELEW
ETIOPIA Mensur Aba Hika
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Etiopia |
---|---|
Region: | Kota, Gera, Jimma |
Wysokość upraw: | 2000 m n.p.m |
Odmiana botaniczna: | JARC 74110, 74112 |
Obróbka: | Natural |
Profil sensoryczny: | Dżem jagodowy, brązowy cukier, jeżyna, śliwka |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Zazwyczaj kawy z Etiopii pochodzą z kooperatyw zrzeszających nawet kilkuset producentów, a ta kawa to prawdziwy unikat, pochodzi bowiem od jednego farmera Mensura Abahika, który jako jeden z pierwszych zaczął samodzielnie oferować swój produkt.
Hard Beans ETIOPIA Telila Yukro Washed 250g | PRZELEW
ETIOPIA Telila Yukro Washed
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Etiopia |
---|---|
Region: | Kecho, Anderacha, Gera, Jimma |
Wysokość upraw: | 2000 m n.p.m |
Odmiana botaniczna: | JARC 74112 |
Obróbka: | Washed |
Profil sensoryczny: | Białe winogrono, słodka nektarynka, malina, kiwi |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Ziarno zebrano jednego dnia w rejonie Jimma, następnie przetransportowano je do stacji myjącej Telila Yukro. Stacja słynie z dbałości o szczegóły, zachowanie najwyższej jakości i sięganie po innowacje. Napar musujący, z nutami smakowymi białych winogron, nektarynki, maliny i kiwi.
Hard Beans GWATEMALA San Martin Jilotepeque Washed 250g
GWATEMALA San Martin Jilotepeque Washed
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Gwatemala |
---|---|
Region: | San Martín Jilotepeque |
Wysokość upraw: | 1800 m n.p.m. |
Odmiana botaniczna: | Bourbon, Typica, Caturra, Catuai |
Obróbka: | Washed |
Profil sensoryczny: | Syrop klonowy, pistacje, jabłko |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Jasno palone ziarna arabiki rosnące na wysokości około 1800 m n.p.m. w departamencie Chimaltenango, w pobliżu miasta San Martin Jilotepeque. Kawa z tego regionu pochodzi od małych producentów i obrabiana jest w mokrym młynie o nazwie „Beneficio Catalan”.
W naparze pojawiają się nuty syropu klonowego, jabłek i pistacji.
Hard Beans KOLUMBIA Bubble Gum 250g | PRZELEW
KOLUMBIA Bubble Gum
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Kolumbia |
---|---|
Region: | Chinchina, Caldas |
Wysokość upraw: | 1500 m n.p.m. |
Odmiana botaniczna: | Caturra & Columbia |
Obróbka: | Natural Anaerobic |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Kawa idealna na osłodzenie sobie pierwszych naprawdę zimnych jesiennych poranków. Dominują nuty smakowe ciemnej czekolady, jagód, śliwek i cytrusów. Wysoko rozbudowana słodycz przywodzi na myśli gumę balonową.
Hard Beans KOLUMBIA Tolima Guava Banana 250g
KOLUMBIA Tolima Guava Banana
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Kolumbia |
---|---|
Region: | Tolima |
Wysokość upraw: | 1350 m n.p.m |
Odmiana botaniczna: | Red & Yellow Caturra |
Obróbka: | Natural anaerobic |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Kawa poddana została obróbce natural anareobic (fermentacja beztlenowa), która nadaje jej intensywność, kwasowość i kremową teksturę.
W profilu sensorycznym wyczuwalne czerwone owoce, czekolada.
Hard Beans KOSTARYKA Los Duran H17 Full Honey 250g | PRZELEW
KOSTARYKA Los Duran H17 Full Honey
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Kostaryka |
---|---|
Region: | West Valley |
Wysokość upraw: | 1650 m n.p.m. |
Odmiana botaniczna: | H17 |
Obróbka: | Full Honey |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Kawa z rodzinnej plantacji będącej w rękach rodziny Duran. Do paczki trafiła odmiany H17 (hybryda etiopskiej odmiany Landrace i lokalngo Sarchimora). Ziarna zostały obrobione metodą miodową (w zasadzie full honey). W naparze wyczuwalne nibsy kakaowe, mandarynka., wiśnie.
Kafar CASCARA 200g
CASCARA
Opakowanie: 200g
Kraj Pochodzenia: Gwatemala, El Zapote
Cascara (hiszp. "skórka") są to kawałki owoców kawowca, oddzielone od ziarna w procesie obróbki kawy. Często są one traktowane, jako "efekt uboczny" powstały podczas produkcji zielonego ziarna. Wysokiej jakości i odpowiednio przygotowana Cascara, może stanowić ciekawą alternatywę dla kawy czy herbaty i dostarczyć niezapomnianych doznań smakowych.
Napar jest mocno owocowy, złożony w smaku. Charakteryzuje się wysoką słodyczą z delikatną kwasowością. W smaku przypomina nieco kompot z suszonych owoców.
Sposób przygotowania:
- Na każde 100ml wody wsyp 5g suszu;
- Susz zalej wrzątkiem;
- Przykryj i odstaw na 10min;
- Przelej do filiżanki odcedzając fusy;
Kapsułki HAYB Black 10szt.| NESPRESSO
Kawa mielona, w kapsułkach
Skład: 70% Arabika, 30% Robusta
Średnia zawartość kofeiny
Jedna kapsułka zawiera jedną porcję kawy; kapsułki wykonane z w pełni kompostowalnych materiałów.
Opakowanie: 10 szt.
Kompatybilne z Nespresso.
Kawa pochodzi spoza UE, produkt produkowany i pakowany w Polsce. Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu z dala od światła i źródeł ciepła.
Mieszanka brazylijskiej arabiki z indyjską robustą. W smaku można wyczuć nuty gorzkiej czekolady i karmelu.
Kapsułki HAYB Brasil 10szt.
Kawa mielona, w kapsułkach
Skład: 100% Arabika (Brazylia Cerrado)
Niska zawartość kofeiny
Jedna kapsułka zawiera jedną porcję kawy; kapsułki wykonane z w pełni kompostowalnych materiałów.
Opakowanie: 10 szt.
Kompatybilne z Nespresso.
Kawa pochodzi spoza UE, produkt produkowany i pakowany w Polsce. Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu z dala od światła i źródeł ciepła.
Kawa jest znakomicie zbalansowana. Charakteryzuje się zdecydowaną słodyczą i niską kwasowością. Wypalona dość jasno, typowo w stylu warszawskiego HAYB-a, w naparze oddaje nuty karmelu, czekolady i nugatu.
kawa Cavallo ESPRESSO CLASSIC 1kg ziarnista
Cavallo Espresso Royal Classic
Skład 100%
Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa
ziarnista
Opakowanie: 1000g, z
wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Skład: 41% Gwatemala, 22% Brazylia, 21% Tanzania, 16% Kolumbia
Specjalnie skomponowana mieszanka 4 znakomitych arabik. Połączone ze sobą dają espresso o łagodnym smaku i aromacie. Charakteryzuje się niską kwasowością i przyjemną słodyczą. Pozostawia po sobie długi, przyjemny, czekoladowy posmak. Znakomicie komponuje się z mlekiem, przez co stanowi doskonałą bazę do kaw mlecznych, jak cappuccino czy late.
kawa Cavallo ESPRESSO ROYAL PREMIUM 1kg ziarnista
Cavallo Espresso Royal Premium
Skład 100%
Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa
ziarnista
Opakowanie: 1000g, z
wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Skład: 42% Brazylia, 26% Gwatemala, 18% Kolumbia, 14% Tanzania
Znakomita mieszanka 4 wyselekcjonowanych arabik z różnych miejsc świata. Została skomponowana tak, aby uzyskać kawę o wyjątkowym, bogatym, złożonym i intensywnym smaku i aromacie. Jest to mieszanka premium dla wymagających kawoszy. Espresso jest zbilansowane o gładkim body. Charakteryzuje się złożoną kwasowością zrównoważoną słodyczą.
kawa Cavallo ESPRESSO ROYAL PREMIUM 250g ziarnista
Cavallo Espresso Royal Premium
Skład 100%
Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa
ziarnista
Opakowanie: 250g, z
wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Skład: 42% Brazylia, 26% Gwatemala, 18% Kolumbia, 14% Tanzania
Znakomita mieszanka 4 wyselekcjonowanych arabik z różnych miejsc świata. Została skomponowana tak, aby uzyskać kawę o wyjątkowym, bogatym, złożonym i intensywnym smaku i aromacie. Jest to mieszanka premium dla wymagających kawoszy. Espresso jest zbilansowane o gładkim body. Charakteryzuje się złożoną kwasowością zrównoważoną słodyczą.
kawa Cavallo Z FOLWARKU 250g ziarnista
Cavallo Kawa z Folwarku
Skład 100%
Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa
ziarnista
Opakowanie:250g, z
wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Mieszanka wyselekcjonowanych ziaren arabik z południowej i centralnej Ameryki oraz Afryki, skomponowana tak, aby uzyskać powtarzalny smak. Została wypalona w małym rzemieślniczym piecu w Domku Kawowym na Folwarku w Kamyku. Jasny profil palenia sprawia, że kawa sprawdzi się także przygotowana metodami alternatywnymi.
kawa Cavallo Z PROWINCJI 250g ziarnista
Cavallo Kawa z Prowincji
Skład 100%
Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa
ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Mieszanka wysokogatunkowych arabik jakości
speciality. Większość ziaren pochodzi z bezpośredniego importu z plantacji -
pochodzą więc ze sprawdzonych źródeł. Ziarna są następnie wypalane w
rzemieślniczym piecu w Kamyku.
Mieszanka jest równa i powtarzalna.
Charakteryzuje się zbilansowanym smakiem o niskiej kwasowatości i aromacie
prażonych orzechów laskowych i czekolady. Znakomicie komponuje się z
mlekiem.
kawa Coffee Grange ESPRESSO GRANGE 250g ziarnista
Espresso Grange
Skład 100%
Arabica
Mała zawartość
kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie:
250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Skład: 40% Brazil, 40% Guatemala, 20% Colombia
Mieszanka trzech arabik, skomponowana tak, by dać najbardziej pełny smak. Dobrze zbalansowana kawa, w aromacie wyraźnie wyczuwalne migdały i prażone orzechy. W filiżance znaleźć można delikatne nuty wiśni oraz kandyzowanych czerwonych owoców, wyraźny smak orzecha laskowego i marcepanu. Pozostawia długi przyjemny posmak kakao i ciemnej czekolady.
kawa Coffee Grange FOUR SEASON 250g ziarnista
Coffee Grange FOUR SEASON
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Skład:
- 40% BRASIL Fazena Dutra - fully washed
- 20% GUATEMALA Guachipilin - honey
- 20% GUATEMALA Finca La Bolsa - fully washed
- 20% ETHIOPIA Konga Gr.1 - fully washed
Znakomicie dobrana mieszanka 4 różnych arabik pochodzących z Ameryki Południowej, Ameryki Środkowej oraz Afryki. Mieszanka została skomponowana przez Filipa Bartelaka w taki sposób, aby poszczególne kawy wzajemne się uzupełniały, dzięki czemu otrzymujemy znakomicie zbilansowaną kawę o delikatnej owocowej kwasowości zrównoważonej słodyczą. Podczas komponowania tej mieszanki, istotny był nie tylko smak, ale także zasady zrównoważonego rozwoju. Ziarna pochodzą z plantacji zaprzyjaźnionych z palarnią Coffee Grange.
Wypalona została w tradycyjnym rzemieślniczym piecu, w taki sposób aby pełnię swojego smaku i aromatu uwalniała w espresso.
kawa COFFEE LAB UGANDA MOUNT ELGON 1kg ESPRESSO
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Uganda
Region: Mbale District
Odmiany botaniczne: Nyasaland; SL14; SL28.
Obróbka: Myta
Profil sensoryczny: orzech włoski, gorzka czekolada, cynamon
Ugandyjskie ziarno wypalone w warszawskiej palarni CoffeeLab. Wypalona w średnim stopniu, idealnie sprawdzi się w ekspresach kolbowych, ekspresach ciśnieniowych, kawiarkach, a nawet jako tradycyjna kawa parzona.