PRZEZNACZENIE
( ilość produktów: 582 )
kawa ziarnista COFFEE LAB PREMIUM BLEND 250g ESPRESSO
Skład 100% Arabica
Mała zawartość
kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250
g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: 60% BRAZYLIA SANTOS, 20% HONDURAS, 20% KOLUMBIA
Region MINAS GERAIS / SAN ANDRES / HULIA
Obróbka: Washed i natural
Profil sensoryczny: GORZKA CZEKOLADA, ORZECH LASKOWY, KARMEL
Odmiany botaniczne:TYPICA, CATURRA, CATUAI, BOURBON

kawa COFFEE PLANT Honduras Marcala 1kg
COFFEE PLANT Honduras Marcala
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia:Hunduras
Region:La Paz, Marcala
Odmiana botaniczna:Bourbon, Caturra, Typica
Metoda obróbki: Washed
Przeznaczenie: espresso
Profil sensoryczny: cukier trzcinowy, orzech, czekolada
Mieszanka Honduras Marcala.to ziarna z kooperatywy zrzeszającej drobnych farmerów. Wypalona odrobinę ciemniej z myślą o optymalnym zaparzeniu w ekspresach automatycznych, choć i w ekspresach ciśnieniowych oraz kawiarkach zaparzy się doskonale. W naparze dominują słodkie nuty cukru trzcinowego przełamana intensywnymi czekoladowo-orzechowymi doznaniami. Dzięki ciemniejszemu paleniu kaw z Ameryki Środkowej kawa niemal pozbawiona jest kwasowości.

kawa ziarnista COFFEE LAB HOUSE BLEND 250g
Skład 100% Arabica
Mała zawartość
kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250
g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Brazylia: 50% Santos, 50% Yellow Bourbon
Region Minas Gerais
Obróbka: mieszana
Profil sensoryczny: czekolada mleczna, orzech laskowy
Odmiany botaniczne:Yellow Bourbon
Wypalona w Warszawie kompozycja brazylijskich ziaren. Mieszanka przeznaczona przede wszystkim do ekspresów ciśnieniowych, lecz świetnie sprawdzi się też w innych metodach. Intensywne, lekko słodkawe nuty mlecznej czekolady w połączeniu z orzechem laskowym.

kawa ziarnista COFFEE LAB FORZA BLEND 250g
Skład: 80% Arabica, 20% Robusta
Średniazawartość
kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250
g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Honduras / Brazylia/ Indie
Region Hulia / San Andres / Minas Herais
Obróbka: mokra oraz naturalna
Profil sensoryczny: Gorzka czekolada, karmel
Odmiany botaniczne:Typica, Caturra, Catuai, Bourbon
Wypalona w Warszawie mieszanka ziaren. Kompozycja ziaren południowoamerykańskich z indyjską robustą stworzona została z myślą o miłośnikach espresso. Domieszka wyśmienitej jakości robusty ujawnia w naparze aromaty gorzkiej czekolady, a świeżość arabik dodaje kompozycji słodyczy karmelu.

kawa bezkofeinowa Caffen DECAFFEINATO 250g mielona
Caffen DECAFFEINATO 250g mielona
kawa bezkofeinowa, mielona
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy

Skład: 60% ARABICA

Zawartość kofeiny: niska

Stopień palenia: ciemny
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Neapol, Kampania

Profil smakowy

Wysokiej jakości surowiec został poddany specjalnemu procesowi, który w naturalny sposób pozbawił kawę kofeiny. Mieszanka pozwala na zaparzenie espresso zgodnego z neapolitańską tradycją, jednak bez kofeiny. Stężenie kofeiny nie przekracza 0,1% zgodnie z włoską ustawą DPR 10/05/76

kawa ILLY bezkofeinowa 250g mielona
ILLY bezkofeinowa 250g mielona
Skład: 100% Arabica,
Zawartość kofeiny:
brak
Kawa ziarnista, opakowanie 250g.
Illy bezkofeinowa to ciemno wypalona kawa, w której stężenie kofeiny nie przekracza 0.1%. W smaku wyczuwalny karmel, czekolada i podpieczony chleb, z nieco słodszym aftertaste-em.
Kawa mielona z myślą o ekspresach kolbowych.

kawa ziarnista HAYB Się Przelewa Tropik 250g
SIĘ PRZELEWA - TROPIK
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Kolumbia
Metoda obróbki: Natural,
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress, ekspres przelewowy),
Kolejne wzbogacenie warszawskiego HAYB-u w serii Się Przelewa. Profil kawy skupiony jest wokół intensywności tropikalnych, dojrzałych owoców, rumu i karmelu. Wysoka słodycz, silna złożoność i niska kwasowość.
Podobnie jak pozostałe kawy z serii Się Przelewa, tak i tropik przygotowany został z myślą o metodach alternatywnych, jednak doskonale sprawdzi się także w ekspresach przelewowych.

kawa ziarnista HAYB Się Przelewa Tropik 1000g
SIĘ PRZELEWA - TROPIK
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Kolumbia
Metoda obróbki: Natural,
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress, ekspres przelewowy),
Kolejne wzbogacenie warszawskiego HAYB-u w serii Się Przelewa. Profil kawy skupiony jest wokół intensywności tropikalnych, dojrzałych owoców, rumu i karmelu. Wysoka słodycz, silna złożoność i niska kwasowość.
Podobnie jak pozostałe kawy z serii Się Przelewa, tak i tropik przygotowany został z myślą o metodach alternatywnych, jednak doskonale sprawdzi się także w ekspresach przelewowych.

kawa ziarnista La Brasiliana DECAFEINATO 1000g
La Brasiliana DECAFEINATO
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: brak

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Ferrara, Emilia-Romania

Profil smakowy

Mieszanka arabik pochodzących z Brazylii z domieszką
indyjskiej robusty. Ziarna zostały poddane zaawansowanym metodom dekofeinizacji, które pozwalają zachować silny aromat, przy stałym poziomie kofeiny nieprzekraczającym 0,10% (limit kofeiny w kawie bezkofeinowej zgodny z włoskimi normami krajowymi). Starannie skomponowana mieszanka pozwala uzyskać aksamitne espresso.
W smaku raczej delikatna
i lekko słodkawa. Dobrze się sprawuje jako podstawa do
cappuccino.
Data palenia na opakowaniu podana jest za pomocą liter zgodnie z włoskim alfabetem:
a - styczeń
b - luty
c - marzec
d - kwiecień
e - maj
f - czerwiec
g - lipiec
h - sierpień
i - wrzesień
l - październik
m - listopad
n - grudzień
Kawę najlepiej spożyć do 1,5 roku od daty palenia

kawa ziarnista HAYB Brasil Espresso 1000g
Brazylia Cerrado Patrocinio
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Brazylia |
---|---|
Region: | Cerrado |
Odmiana botaniczna: | Mundo Novo/Yellow Catuai |
Wysokość upraw: | 1500 |
Obróbka: | Natural |
Profil: | karmel, czekolada, nugat |
Przeznaczenie: | metody ciśnieniowe (espresso, kawiarka) |
Kawa pochodzi z upraw położonych około 15 km na wschód od miasta Patrocinio, w regionie Minas Gerais. Jest to niezwykły teren, zapewniający znakomite warunki do uprawy kawy, niespotykane w innych regionach Brazylii. Zawdzięcza to wyjątkowemu położeniu - w kraterze uśpionego wulkanu nazywanego przez miejscowych Chapadão de Ferro (Żelazny Płaskowyż). Wulkaniczna gleba jest niezwykle żyzna - bogata w składniki odżywcze i minerały. W połączeniu z korzystnymi warunkami klimatycznymi (ciepłe, wilgotne lato oraz oraz łagodna i sucha zima) oraz doświadczeniem i pasją plantatorów, otrzymujemy wyśmienite ziarna o tradycyjnym, ale nie nudnym profilu smakowym.
Kawa jest znakomicie zbalansowana. Charakteryzuje się zdecydowaną słodyczą i niską kwasowością oraz wysokim body. Wypalona dość jasno, typowo w stylu warszawskiego HAYB-a, w naparze oddaje nuty karmelu,. czekolady i nugatu. Doskonale sprawdzi się w każdej wersji kawy z ekspresu: mocno skoncentrowana w formie espresso, konkretna w americano i deserowa w kawach mlecznych. Każdy odnajdzie w niej coś dla siebie.

kawa ziarnista HAYB Brasil Espresso 250g
Brazylia Cerrado Patrocinio
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Brazylia |
---|---|
Region: | Cerrado |
Odmiana botaniczna: | Mundo Novo/Yellow Catuai |
Wysokość upraw: | 1500 |
Obróbka: | Natural |
Profil: | karmel, czekolada, nugat |
Przeznaczenie: | metody ciśnieniowe (espresso, kawiarka) |
Kawa pochodzi z upraw położonych około 15 km na wschód od miasta Patrocinio, w regionie Minas Gerais. Jest to niezwykły teren, zapewniający znakomite warunki do uprawy kawy, niespotykane w innych regionach Brazylii. Zawdzięcza to wyjątkowemu położeniu - w kraterze uśpionego wulkanu nazywanego przez miejscowych Chapadão de Ferro (Żelazny Płaskowyż). Wulkaniczna gleba jest niezwykle żyzna - bogata w składniki odżywcze i minerały. W połączeniu z korzystnymi warunkami klimatycznymi (ciepłe, wilgotne lato oraz oraz łagodna i sucha zima) oraz doświadczeniem i pasją plantatorów, otrzymujemy wyśmienite ziarna o tradycyjnym, ale nie nudnym profilu smakowym.
Kawa jest znakomicie zbalansowana. Charakteryzuje się zdecydowaną słodyczą i niską kwasowością oraz wysokim body. Wypalona dość jasno, typowo w stylu warszawskiego HAYB-a, w naparze oddaje nuty karmelu,. czekolady i nugatu. Doskonale sprawdzi się w każdej wersji kawy z ekspresu: mocno skoncentrowana w formie espresso, konkretna w americano i deserowa w kawach mlecznych. Każdy odnajdzie w niej coś dla siebie.

Gimoka GRAN GUSTO 250g mielona
Gimoka Gran Gusto
kawa mielona
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy

Skład: 20% ARABICA / 80% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: wysoka

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Anddalo Valtllino, Lombardia

Profil smakowy

Gimoka Gran Bar to intensywna mieszanka dająca wyraziste, aromatyczne espresso o pełnym body i gęstej orzechowej cremie. Pozostawia po sobie długi, czekoladowy posmak.

Kawa mielona Gimoka Bianco Gusto Ricco 250g
Gimoka Bianco Gusto Ricco
kawa mielona
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy

Skład: 10% ARABICA / 90% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: wysoka

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Anddalo Valtllino, Lombardia

Profil smakowy

Średnio intensywna mieszanka o delikatnym aromacie. W smaku pojawiają się nuty słodkie nuty karmelu. Świetnie sprawdzi się zarówno w domu, jak i w biurze. Dobrze komponuje się z mlekiem, tworząc kompozycje takie jak cappuccino czy latte.

kawa Hausbrandt SUPERBAR 1000g ziarnista
Hausbrandt SUPERBAR
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: wysoka

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Treviso, Veneto

Profil smakowy

Mieszanka marki Hausbrandt - palarni, która wpisuje się w definicję średniego-ciemnego palenia. Propozycja Superbar składa się w 70% z ziaren arabik, 30% stanowi dobrej jakości robusta. Kawa cieszy wysokim body, w smaku wyczuwalne klasyczne nuty orzechów i czekolady. Doskonała baza dla kaw mlecznych.

kawa Hausbrandt TRIESTE 1000g ziarnista
Hausbrandt TRIESTE
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 65% ARABICA / 35% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: wysoka

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Treviso, Veneto

Profil smakowy

Mieszanka marki Hausbrandt - palarni, która wpisuje się w definicję średniego-ciemnego palenia. Propozycja Trieste składa się w 65% z ziaren arabik, 35% stanowi zaś dobrej jakości robusta. Kawa cieszy pełnym body, wyrazistą słodyczą z wyczuwalnymi, dymnymi nutami palenia. W smaku wyczuwalne przede wszystkim nuty gorzkiej czekolady.

Gimoka VELLUTATO RAINFOREST 1000g
Gimoka VELLUTATO RAINFOREST
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 100% ARABICA

Zawartość kofeiny: niska

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Anddalo Valtllino, Lombardia

Profil smakowy

Gimoka Velllutato to starannie wyselekcjonowana brazylijska arabika tworząca ciekawą kompozycję. W smaku wyczuwalna czekolada, crema wyraźna jak na 100% arabikę.

Gimoka Horeca PLATINIUM 1000g
Gimoka Horeca PLATINIUM
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 50% ARABICA / 50% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: wysoka

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Anddalo Valtllino, Lombardia

Profil smakowy

Gimoka Horeca Platinum to kompozycja ziaren arabiki i robusty; zrównoważona kwasowość, pełne body, intensywny smak z delikatnie wyczuwalną kwasowością.

kawa Lavazza QUALITA ROSSA 1000g ziarnista
Lavazza QUALITA ROSSA
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 40% ARABICA / 60% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: wysoka

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Turyn, Piemont

Profil smakowy

Qualità Rossa to kawa, która od ponad 120 lat jest sztandarową mieszanką palarni Lavazza. Mieszanka o silnym aromacie i pełnym body, skomponowana głównie z brazylijskiej arabiki i afrykańskiej robusty. Niepowtarzalny aromat, który umili chwile spędzone w gronie najbliższych. Doskonale sprawdzi się jako mocne espresso, a także jako baza kaw mlecznych.

kawa ziarnista Pura Vita BOTTICELLI 1000g
pura Vita BOTTICELLI
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 100% ARABICA

Zawartość kofeiny: niska

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Brescia, Lombardia

Aksamitna mieszanka ziaren pochodzących z Brazylii i Nikaragui, wypalona w średnim stopniu we wschodniej części Lombardii. Średnie body i doskonale zbalansowany aromat ucieszą najbardziej wymagającego kawosza, a niewielka zawartość kofeiny pozwoli cieszyć się kawą o każdej porze dnia. Espresso przygotowane na jej bazie nie jest zbyt gęste, ale o konsystencji idealnej, by smaki miały szansę rozlać się równomiernie po podniebieniu. Warto spróbować jej przede wszystkim w formie szybkiego espresso, ale sprawdzi się też świetnie jako baza do cappuccino - odpowiednio spienione mleko podkreśli słodycz południowo- i środkowoamerykańskich ziaren.

kawa ziarnista Pura Vita RAFFAELLO 250g
Pura Vita RAFFAELLO
kawa ziarnista
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy

Skład: 80% ARABICA / 20% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: średnia

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Brescia, Lombardia

Doskonale zbalansowana mieszanka ziaren arabiki pochodzących z Brazylii i Nikaragui oraz indyjskiej robusty, wypalona w średnim stopniu we wschodniej części Lombardii. Średniowysokie body i dobrze wyczuwalna słodycz doskonale sprawdzą się jako łagodna baza do kaw mlecznych, ale kawa zadowoli też smakoszy espresso. Delikatna owocowa słodycz amerykańskich arabik uzupełniona jest o czekoladowy, niegoryczkowaty smak indyjskiej robusty. Subtelna domieszka robusty zapewnia też nieco większe niż w przypadku stuprocentowych arabik pobudzenie, doskonale sprawdzi się jako popołudniowa kawa.

kawa ziarnista Pura Vita DONATELLO 250g
Pura Vita DONATELLO
kawa ziarnista
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy

Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: średnia

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Brescia, Lombardia

Doskonale zbalansowana mieszanka ziaren arabiki pochodzących z Brazylii i Nikaragui oraz indyjskiej robusty, wypalona w średnim stopniu we wschodniej części Lombardii. Kawę charakteryzuje wysokie body, w naparze wyczuwalne nuty migdałów i kakao. Klasycznie włoska, trzydziestoprocentowa domieszka robusty dostarcza niemałą dawkę kofeiny, jednocześnie zapewniając czekoladowe nuty smakowe. Świetna propozycja na szybkie, stawiające na nogi espresso, sprawdzi się równie dobrze jako baza do kaw mlecznych.

kawa ziarnista Pura Vita CARAVAGGIO 1000g
Pura Vita CARAVAGGIO
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 15% ARABICA / 85% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: wysoka

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Brescia, Lombardia

Doskonale zbalansowana mieszanka ziaren indyjskiej robusty i brazylijskiej arabiki, wypalona w średnim stopniu we wschodniej części Lombardii. Kawę charakteryzuje wysokie, gęste, trwałe body, w naparze wyczuwalne nuty gorzkiej czekolady, drewna i przypraw korzennych. Mieszanka dla smakoszy bardzo mocnej, intensywnej kawy. Idealna jako stawiające na nogi espresso, wyrazista jako baza dla kaw mlecznych.

kawa ziarnista Pura Vita CARAVAGGIO 250g
Pura Vita CARAVAGGIO
kawa ziarnista
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy

Skład: 15% ARABICA / 85% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: wysoka

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Brescia, Lombardia

Doskonale zbalansowana mieszanka ziaren indyjskiej robusty i brazylijskiej arabiki, wypalona w średnim stopniu we wschodniej części Lombardii. Kawę charakteryzuje wysokie, gęste, trwałe body, w naparze wyczuwalne nuty gorzkiej czekolady, drewna i przypraw korzennych. Mieszanka dla smakoszy bardzo mocnej, intensywnej kawy. Idealna jako stawiające na nogi espresso, wyrazista jako baza dla kaw mlecznych.

kawa ziarnista COFFEE PLANT Flow Brownie 800g
FLOW - Brownie
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 800g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress, ekspres przelewowy),
Kawa niemal pozbawiona kwasowości, w naparze dominują nuty czekolady i orzechów. Bardzo słodka propozycja. Kawa doskonale sprawdzi się w ekspresach przelewowych, jak i w metodach ręcznych.

kawa ziarnista COFFEE PLANT Flow Mellow Decaf 800g
FLOW -MELLOW BEZKOFEINOWA
Skład: 100% Arabica
Brak kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 800g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress, ekspres przelewowy),
W smaku królują aromaty kakao, orzechów i ciastek, herbatników. Ciekawa propozycja wysokojakościowej kawy, którą można cieszyć się o każdej porze dnia (i nocy) bez konieczności martwienia się o kofeinę, Dedykowana metodom przelewowym, świetnie sprawdzi się w przelewowym ekspresie, jak i w metodach ręcznych.

kawa ziarnista Hard Beans PERU Cajamarca SHB 250g PRZELEW
Peru Cajamarca SHB 250g
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Peru
Region: Jaen, Cajamarca
Wysokość upraw: 1600-2000 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Typica, Bourbon
Metoda obróbki: Washed
Przeznaczenie: Metody alternatywne
Klasyczna (ale na pewno nie nudna) kawa przeznaczona do zaparzania metodami alternatywnymi takimi jak dripper, Chemex czy Aeropress. Znakomicie zbilansowana, o średnim body. W smaku delikatna, przyjemna kwasowość cytrusów doskonale współgra ze słodyczą karmelu.

kawa ziarnista HAYB Się Przelewa Tropik 500g
SIĘ PRZELEWA - TROPIK
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 500g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Kolumbia
Metoda obróbki: Natural,
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress, ekspres przelewowy),
Kolejne wzbogacenie warszawskiego HAYB-u w serii Się Przelewa. Profil kawy skupiony jest wokół intensywności tropikalnych, dojrzałych owoców, rumu i karmelu. Wysoka słodycz, silna złożoność i niska kwasowość.
Podobnie jak pozostałe kawy z serii Się Przelewa, tak i tropik przygotowany został z myślą o metodach alternatywnych, jednak doskonale sprawdzi się także w ekspresach przelewowych.

kawa ziarnista HAYB Się Przelewa Kwiat 500g
SIĘ PRZELEWA - KWIAT
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 500g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Etiopia,
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress, ekspres przelewowy),
Lekka, bardzo przyjemna kawa z Etiopii. Charakteryzuje się niską kwasowością oraz nutami herbacianymi, kwiatowymi i owocowymi. Sposób palenia sprawia że jest to kawa, która potrafi wybaczyć dużo błędów podczas parzenia i zawsze smakuje dobrze. Dzięki temu znakomicie sprawdzi się jako codzienna kawa. Jest to doskonała opcja dla osób zaczynających swoją przygodę z kawami przelewowymi a także do ekspresów przelewowych.

kawa mielona HAYB SIĘ ZALEWA 2.0 250g
SIĘ ZALEWA 2.0
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa mielona
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Mieszanka ziaren arabiki z Ameryki Południowej i Północnej (dominuje przede wszystkim Brazylia, uzupełnia ją natomiast odrobina ziaren segmentu Speciality Single Origin) palonych dosyć jasno. W odbiorze wyczuwalna słodycz, z niską kwasowością. Stopień mielenia dostosowany do klasycznej kawy "zalewajki", świetnie sprawdzi się też we frenchpress-ie.
Sugerowana proporcja: 6gr/100ml, zalewać wrzątkiem, odczekać ok 4 minut.

kawa Lavazza CREMA E GUSTO ESPRESSO 250G mielona
Lavazza CREMA E GUSTO ESPRESSO 250G
kawa mielona
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy

Skład: 20% ARABICA / 80% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: wysoka

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Turyn, Piemont

Lavazza Crema e Gusto Espresso to intensywna mieszanka ziaren robusty z domieszką arabiki. Dzięki dominacji robusty w składzie kawa zawiera bardzo dużo kofeiny, co gwarantuje szybki zastrzyk energii. W smaku pojawiają się nuty drewna i tytoniu.
Kawa pochodzi z oficjalnego kanału dystrybucji palarni Lavazza.

kawa COFFEE PLANT Kolumbia Los Robles 250g
COFFEE PLANT Kolumbia Los Robles
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia:Kolumbia
Metoda obróbki: Washed
Przeznaczenie: espresso
Profil sensoryczny:dojrzała czereśnia, winna kwasowość, mleczna czekolada
Kolumbia Finca Los Robles to kompozycja 3 odmian botanicznych: Colombia, Caturra oraz Castillo obrabianych na mokro. Doskonałe warunki klimatyczne sprzyjają uprawom kawowca wyśmienitej jakości, dlatego kolumbijska kawa jest szeroko doceniana na całym świecie.
Propozycja palarni Coffee Plant cieszy wyraźną słodyczą z winno-owocowym charakterem, kawa ma gładkie, wysokie body. Doskonale sprawdzi się w formie espresso, ale jako baza kaw mlecznych również zachwyca.

kawa COFFEE PLANT Kolumbia Los Robles 1000g
COFFEE PLANT Kolumbia Los Robles
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia:Kolumbia
Metoda obróbki: Washed
Przeznaczenie: espresso
Profil sensoryczny:dojrzała czereśnia, winna kwasowość, mleczna czekolada
Kolumbia Finca Los Robles to kompozycja 3 odmian botanicznych: Colombia, Caturra oraz Castillo obrabianych na mokro. Doskonałe warunki klimatyczne sprzyjają uprawom kawowca wyśmienitej jakości, dlatego kolumbijska kawa jest szeroko doceniana na całym świecie.
Propozycja palarni Coffee Plant cieszy wyraźną słodyczą z winno-owocowym charakterem, kawa ma gładkie, wysokie body. Doskonale sprawdzi się w formie espresso, ale jako baza kaw mlecznych również zachwyca.

kawa ziarnista Bazzara GUSTOITALIANO 1kg
Skład: 100% Robusta
Zawartość
kofeiny: średnia
Stopień palenia:
średni
Opakowanie: 1000g z zaworkiem gwarantującym
świeżość
Typ: Kawa ziarnista
Bazzara Gusto Italiano to kompozycja wysokiej jakości ziaren Robusty z Indii i Wietnamu. Mieszanka o mocnym smaku i kremowej konsystencji, której aromat przywodzi na myśl prażone płatki zbożowe i gorzką czekoladę. W smaku uwalniają się mocne aromaty orientalnych przypraw i świeżych migdałów.
Bazzara Gusto Italiano charakteryzuje się gęstym, intensywnym body oraz trwałą, grubą cremą. Bardzo wysoka zawartość kofeiny doskonale sprawdzi się, gdy potrzebne będzie silne kawowe pobudzenie.

kawa ziarnista Fantino START BAR BIO 1000g
Fantino START BAR BIO
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 100% ARABICA

Zawartość kofeiny: niska

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Cuneo, Piemont

Średnio-jasno palone ziarna, z certyfikowanych, ekologicznych upraw. Mieszanka słodka, delikatna, bardzo aromatyczna, z nutami owocowo-kwiatowymi i przyjemną kwasowością typową dla kaw z Centralnej i Południowej Ameryki.

kawa ziarnista Agust KAFEQUO 500g
Agust KAFEQUO
kawa ziarnista
opakowanie 500g
Najważniejsze cechy

Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: średnia

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Brescia, Lombardia

Kompozycja Arabiki i Robusty posiadających certyfikat Fairtrade. Mieszanka ma pełny, mocny smak, bez śladu kwasowości. Długoutrzymująca się crema i wyraziste body. W naparze obecne nuty sensoryczne kakao i przypraw. CAFE' SILESIA JEST OFICJALNYM IMPORTEREM PALARNI AGUST W POLSCE.

kawa ziarnista Agust KAFEQUO 250g
Agust KAFEQUO
kawa ziarnista
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy

Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: średnia

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Brescia, Lombardia

Kompozycja Arabiki i Robusty posiadających certyfikat Fairtrade. Mieszanka ma pełny, mocny smak, bez śladu kwasowości. Długoutrzymująca się crema i wyraziste body. W naparze obecne nuty sensoryczne kakao i przypraw. CAFE' SILESIA JEST OFICJALNYM IMPORTEREM PALARNI AGUST W POLSCE.

kawa Kimbo ESPRESSO NAPOLI 250g mielona
Kimbo ESPRESSO NAPOLI
kawa mielona
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy

Skład: 80% ARABICA / 20% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: średnia

Stopień palenia: ciemny
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Neapol, Kampania

Znakomita mieszanka pozwalająca cieszyć się klasyczną kawą w stylu neapolitańskim. Ciemno wypalona kompozycja arabiki i robusty przywodzi na myśl odpoczynek z widokiem na Wezuwiusza. Kawa została zmielona z myślą o kawiarkach - metodzie klasycznie włoskiej.

Hard Beans GWATEMALA San Martin Jilotepeque Washed 250g
GWATEMALA San Martin Jilotepeque Washed
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Gwatemala |
---|---|
Region: | San Martín Jilotepeque |
Wysokość upraw: | 1800 m n.p.m. |
Odmiana botaniczna: | Bourbon, Typica, Caturra, Catuai |
Obróbka: | Washed |
Profil sensoryczny: | Syrop klonowy, pistacje, jabłko |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Jasno palone ziarna arabiki rosnące na wysokości około 1800 m n.p.m. w departamencie Chimaltenango, w pobliżu miasta San Martin Jilotepeque. Kawa z tego regionu pochodzi od małych producentów i obrabiana jest w mokrym młynie o nazwie „Beneficio Catalan”.
W naparze pojawiają się nuty syropu klonowego, jabłek i pistacji.

kawa ziarnista Hard Beans BRAZYLIA CAMPO DAS VERTENTES 250g | PRZELEW
BRAZYLIA CAMPO DAS VERTENTES
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Brazylia |
---|---|
Region: | Campo das Vertentes |
Wysokość upraw: | 900 - 1300 m n.p.m |
Odmiana botaniczna: | Catuai, Acaia, Mundo Novo, Yellow Catucai |
Obróbka: | natural |
Nuty smakowe: | Nugat, czekolada, suszona figa |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Zielone ziarno zostało zakupione zgodnie z zasadami Direct Trade. Oznacza to przede wszystkim zakup surowca pozyskanego w zrównoważony sposób bezpośrednio od plantatora. Przekłada się to nie tylko na najwyższą jakość kawy, ale również pełną transparentość samej kawy oraz jej uprawy. Ziarna z plantacji to palarni transportowane są w specjalnych workach Specialty Coffee Bags zaprojektowanych przez Universidade Federal De Lavras oraz BSCA Cafes Especiais Do Brasil. Bezpośrednio przekłada się to na jeszcze wyższą jakość produktu finalnego - czyli lepszą filiżankę kawę.
Jest to klasyczna brazylijska kawa. Znakomicie zrównoważona, czysta, rześka, delikatnie owocowa. W filiżance możemy oczekiwać nut nugatu, czekolady oraz suszonych fig.

kawa ziarnista Kafar ETIOPIA Yirgacheffe Espresso 1000g
ETIOPIA Yirgacheffe Espresso
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Etiopia
Farma: Yergacheffe
Odmiana botaniczna: Mmix varietals
Metoda obróbki: Natural
Przeznaczenie: espresso
Kawa pochodzi z plantacji położonych w południowej Etiopii. Yirgacheffe jest regionem znanym na całym świecie z produkcji wysokojakościowej kawy.
Jak przystało na kawy z tej części Etiopii, kawa jest bardzo kwiatowa i rześka. W smaku dominują nuty jagód. Body jest pełne i gładkie.
W połączeniu z mlekiem smakuje niemal niczym jogurt jagodowy. Jednak świetnie sprawdzi się również w kawach czarnych na podwójnej dozie.
Opakowanie kawy może być kolorowe lub czarne z kolorową naklejką - palarnia rotuje opakowaniami.

kawa ziarnista Kafar ETIOPIA Yirgacheffe Espresso 250g
ETIOPIA Yirgacheffe Espresso
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Etiopia
Farma: Yergacheffe
Odmiana botaniczna: Mmix varietals
Metoda obróbki: Natural
Przeznaczenie: espresso
Kawa pochodzi z plantacji położonych w południowej Etiopii. Yirgacheffe jest regionem znanym na całym świecie z produkcji wysokojakościowej kawy.
Jak przystało na kawy z tej części Etiopii, kawa jest bardzo kwiatowa i rześka. W smaku dominują nuty jagód. Body jest pełne i gładkie.
W połączeniu z mlekiem smakuje niemal niczym jogurt jagodowy. Jednak świetnie sprawdzi się również w kawach czarnych na podwójnej dozie.
Opakowanie kawy może być kolorowe lub czarne z kolorową naklejką - palarnia rotuje opakowaniami.

kawa ziarnista Kafar 80/20 0,25g
80/20
Skład 80% Arabica, 20% Robusta
Średnia zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia, Uganda
Metoda obróbki: Natural
Profil sensoryczny: Mleczna czekolada, orzechy laskowe, cytrusy.
Przeznaczenie: espresso
Mieszanka arabiki i robusty stanowi idealną bazę pod espresso. W smaku dominują nuty orzechowe i czekoladowe uzupełnione subtelnymi nutami cytrusów. Posiada kremowe body i czekoladowy posmak.
Znakomicie komponuje się z mlekiem, co sprawia, że stanowi doskonałą bazę do takich specjałów jak cappuccino czy latte.

kawa COFFEE LAB Brewlab Fruity 500g
Brewlab Fruity
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 500g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Profil Sensoryczny: | Wyraźnie owocowa, rześka i delikatna |
---|---|
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Ziarenka pochodzą głównie z krajów Afryki obrabianych mokro, choć część ziaren obrobiona została metodą naturalną - aby podwyższyć słodycz całości. Kawa doskonała pod dripa lub przelew, niewymagająca, łatwa w parzeniu i mocno owocowa. Idealna kawa na co dzień!

kawa COFFEE LAB UGANDA MOUNT ELGON 1kg ESPRESSO
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Uganda
Region: Mbale District
Odmiany botaniczne: Nyasaland; SL14; SL28.
Obróbka: Myta
Profil sensoryczny: orzech włoski, gorzka czekolada, cynamon
Ugandyjskie ziarno wypalone w warszawskiej palarni CoffeeLab. Wypalona w średnim stopniu, idealnie sprawdzi się w ekspresach kolbowych, ekspresach ciśnieniowych, kawiarkach, a nawet jako tradycyjna kawa parzona.

kawa ziarnista RMK Warszawska 1kg
Regionalna Manufaktura Kawy - Warszawska
Skład: 70%Arabica / 30% Robusta
Średniazawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Mieszanka Arabiki i indyjskiej Robusty - proporcje mieszanki pozwalają zachować jej owocowe nuty, natomiast aromat goryczki ukryty jest pod nutą orzechów. Tę mieszankę zapamięta nawet największy smakosz kawy.
W profilu sensorycznym dominują czekolada i orzech, dopełnione owocowymi nutami.

kawa ziarnista RMK Krakowska 1kg
Regionalna Manufaktura Kawy - Krakowska
Skład: 80%Arabica / 20% Robusta
Średnia zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Połączenie Arabiki i Robusty w proporcji 80 do 20 stanowi klasyczną, prawie złotą proporcję w przypadku porannego espresso, które nie tylko musi wybornie smakować, ale przy tym musi przynosić znakomite pobudzenie. Idealna propozycja dla tych, którzy od kawy oczekują czegoś więcej niż pobudzenia.
W profilu sensorycznym dominuje czekolada i kremowo-orzechowe nuty.

kawa ziarnista RMK Gdańska 1kg
Regionalna Manufaktura Kawy - Gdańska
Skład: 100%Arabica
Niska zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Propozycja dla osób, które nie potrzebują dużej dawki kofeiny, ale za to są fanami posmaku orzechów w czekoladzie mlecznej oraz karmelu. W tej 100% Arabice wszystko jest na odpowiednim poziomie: lekka kwasowość, delikatna goryczka i subtelna słodycz.
W profilu sensorycznym dominuje karmel, mleczna czekolada i orzech.

kawa Hard Beans KOLUMBIA El Vergel DECAF Natural 250g
KOLUMBIA El Vergel DECAF Natural
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Kolumbia
Region:Tolima
Wysokość upraw:1450 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Red & Yellow Caturra
Metoda obróbki: Natural
Przeznaczenie: Metody przelewowe
Kolejna wersja Kolumbii El Vergel w wersji bezkofeinowej w wykonaniu opolskiego Hard Beans. Tym razem ziarna zostały obrobione metodą natural, co wzmocniło słodycz naparu. W profilu sensorycznym królują nuty truskawek, pomarańczy i marakui.

FIGA Brazylia Monte Carmelo NATURAL 250g
BRAZYLIA Monte Carmelo Natural
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia
Farma: Cerrado, Monte Carmelo i Chapadao de Ferro
Odmiana botaniczna: Paraiso MG, Mundo Novo
Metoda obróbki: Natural
Przeznaczenie: espresso
Kawa pochodzi z plantacji Monte Carmelo i Chapadao de Ferro położonych w północno-zachodniej części regionu Minas Gerais we wschodniej części Brazylii. Minas Gerais jest regionem znanym na całym świecie z produkcji wysokojakościowej kawy.
Kawa charakteryzuje się średnią kwasowością i wyraźną słodyczą. W smaku dominują nuty czekolady, orzechów i karmelu - klasyczna brazylijska kawa!

FIGA Brazylia Monte Carmelo NATURAL STRONG 1kg
BRAZYLIA Monte Carmelo NATURAL STRONG
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia
Farma: Cerrado, Monte Carmelo i Chapadao de Ferro
Odmiana botaniczna: Paraiso MG, Mundo Novo
Metoda obróbki: Natural
Przeznaczenie: espresso
Kawa pochodzi z plantacji Monte Carmelo i Chapadao de Ferro położonych w północno-zachodniej części regionu Minas Gerais we wschodniej części Brazylii. Minas Gerais jest regionem znanym na całym świecie z produkcji wysokojakościowej kawy.
Kawa palona w stopniu średnio-jasnym, charakteryzuje się niską kwasowością i wyraźną słodyczą. W smaku bardzo czekoladowa, z nutami karmelu.

FIGA Tutti Frutti 9 blend 1kg
Tutti Frutti 9 blend
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia, Kolumbia
Farma:Monte Carmelo, Cauca
Metoda obróbki: Natural
Przeznaczenie: espresso
Tutti Frutti to sezonowa mieszanka palarni Figa, która zmienia się wraz z porami roku. Tym razem mieszankę skomponowano z czekoladowej Brazylii i mocno owocowej Kolumbii. Warto spróbować, póki jest!

kawa Izzo GOLD 100% ARABICA 1000g | OPAKOWANIE
Izzo GOLD
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 100% ARABICA

Zawartość kofeiny: niska

Stopień palenia: ciemny
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Anagni, Lacjum

Profil smakowy

Izzo Gold to mieszanka najlepszych ziaren arabiki. Charakteryzuje się zmniejszoną kwasowością oraz goryczą, uzyskaną dzięki specjalnej metodzie palenia – wysokiej temperaturze, oraz czasie palenia około 18 minut.
Izzo Gold idealnie nadaje się do aromatycznego espresso, ale sprawdzi się też znakomicie jako baza do kaw mlecznych, jak cappuccino czy latte.
Opakowanie otworzyć 24 godziny przed pierwszym użyciem.

Hard Beans KOLUMBIA Bubble Gum 250g | PRZELEW
KOLUMBIA Bubble Gum
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Kolumbia |
---|---|
Region: | Chinchina, Caldas |
Wysokość upraw: | 1500 m n.p.m. |
Odmiana botaniczna: | Caturra & Columbia |
Obróbka: | Natural Anaerobic |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Kawa idealna na osłodzenie sobie pierwszych naprawdę zimnych jesiennych poranków. Dominują nuty smakowe ciemnej czekolady, jagód, śliwek i cytrusów. Wysoko rozbudowana słodycz przywodzi na myśli gumę balonową.

kawa Hard Beans KOLUMBIA Banana Cake 250g
KOLUMBIA Banana Cake
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Kolumbia |
---|---|
Region: | Acevedo, Hulia |
Wysokość upraw: | 1400-1600 m n.p.m. |
Odmiana botaniczna: | Pink Bourbon |
Obróbka: | Co-fermented |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Jeśli marzycie o czymś słodkim, Kolumbia Pink Bourbon Banana Cake spełni Wasze oczekiwania. To wyjątkowe połączenie smaków ciasta bananowego, mlecznej czekolady i toffi – prawdziwa gratka dla kawowych łasuchów! Chwila słodkiej przyjemności na jesienno-zimowe dni. Ta kawa jest doskonale zbalansowana, zaskakująca i przede wszystkim niesamowicie smaczna

kawa ziarnista Meseta GRAN DECA bezkofeinowa 500g
Meseta GRAN DECA
kawa ziarnista, bezkofeinowa
opakowanie 500g
Najważniejsze cechy

Skład: 50% ARABICA 50% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: brak

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Bolonia, Emilia-Romania

Profil smakowy

Bezkofeinowa kawa o doskonałym smaku.
Doskonała oferta dla miłośników espresso z dawką kofeiny, którzy muszą ograniczać ilość dziennie
spożywanej kawy. Teraz można sięgnąć po mieszankę, dającą pełnię doznań, jakie
towarzyszą smakowaniu świetnego espresso bez ryzyka poczucia przesytu kofeiną.
Ta propozycja fenomenalnie sprawdza się w kawiarniach, które goszczą u siebie
całe pokolenia miłośników włoskiego stylu picia kawy - od seniorów aż po
najmłodszych. To ziarna również dla tych, którzy nie chcą odmawiać ani sobie,
ani swoim bliskim picia najlepszego z aromatycznych napojów!
Proces usuwania kofeiny z ziaren, polega na płukaniu ich spożywczym dwutlenkiem węgla w ściśle określonych warunkach. Dzięki temu kawa nie ma kontaktu z chemicznymi odczynnikami. Proces ten ma niewielki wpływ na smak kawy.
Zgodnie w włoskimi przepisami kawa bezkofeinowa nie może zawierać więcej niż 0,1% kofeiny.

kawa Caffen EVENTI 250g mielona
Caffen Eventi
kawa mielona
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy

Skład: 100% ARABICA

Zawartość kofeiny: niska

Stopień palenia: ciemny
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Neapol, Kampania

Profil smakowy

Mocna i wyrazista z charakterystycznym czekoladowym akcentem. Posmak nieco orzechowy z pozostającą na podniebieniu delikatną nutą imbiru. Bardzo łagodne, ale przy tym odrobinę korzenne tony przybliżają nas do bardzo przyjaznej podniebieniu egzotyki!

kawa ziarnista Mokito VERDE Armonia 500g
Mokito VERDE - Armonia
kawa ziarnista
opakowanie 500g
Najważniejsze cechy

Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: średnia

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Mediolan, Lombardia

Profil smakowy

Mieszanka ta w sposób niepowtarzalny łączy intensywny aromat z konsystencją, w jakie powinno być bogate perfekcyjne espresso. Mocno aromatyczna z wieloma aromatami owocowymi, świetnie wyczuwalnymi w każdej filiżance doppio espresso.

kawa ziarnista Mokito ORO 500g
Mokito ORO
kawa ziarnista
opakowanie 500g
Najważniejsze cechy

Skład: 20% ARABICA / 80% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: wysoka

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Mediolan, Lombardia

Profil smakowy

Bardzo ciekawe połączenie kilku specjalnych odmiany najdroższej robusty i 2 odmian arabiki. Mocne kawowe pobudzenie bez śladu kwaskowatości. Świetna opcja jako podstawa do cappuccino.

kawa Fantino LATTINA 250g mielona
Fantino LATTINA
kawa mielona
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy

Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: średnia

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Cuneo, Piemont

Profil smakowy

Mocna i wyśmienita! Nie ma lepszego pomysłu na poranną kawę, jeśli jej wyrazistość i duża dawka kofeiny jest nam potrzebna na początek długiego dnia. Doskonałym pomysłem jest zaparzenie jej w moce. Ma charakterystyczny mocny czekoladowy zapach, który z całą mocą ujawni się w filiżance!
Etykieta może się różnić od prezentowanej na zdjęciu.

kawa Fantino ESPRESSO BAR 250g mielona
Fantino ESPRESSO BAR
kawa mielona
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy

Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: średnia

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Cuneo, Piemont

Profil smakowy

Mocna i wyśmienita! Nie ma lepszego pomysłu na poranną kawę, jeśli jej wyrazistość i duża dawka kofeiny jest nam potrzebna na początek długiego dnia. Doskonałym pomysłem jest czaparzenie jej w moce. Ma charakterystyczny mocny czekoladowy zapach, który z całą mocą ujawni się w filiżance!

kawa ziarnista Etno Cafe Yirgacheffe 250g
YIRGACHEFE
Profil palenia: Medium+
Kraj: Etiopia
Region: Yirgacheffee
Wysokość upraw: 1750-2200 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Arabika, Heirloom
Obróbka ziarna: Fully washed
Smak/aromat: Czekolada, wiśnie, jagody
Metoda przygotowywania:
- kawy do ekspresu kolbowego
- kawy do ekspresów automatycznych i kawiarek
Kawa rosnąca wysoko, trudna w uprawie, odwdzięczająca się za to wyjątkową subtelnością. Etno Yirgacheffe została wypalona z myślą o metodach ciśnieniowych i przelewowych. Ma dojrzały, złożony charakter, intensywne aromaty kwiatowe - szczególnie wyczuwalne mogą być bergamotki i migdały. Intensywna słodycz dopełniona jest lekką kwasowością i delikatną goryczą.

Kawa ziarnista Etno Cafe Fusion 1 kg
Fusion
Skład: 100% ARABICA
Niska zawartość kofeiny
Opakowanie: 1000g
Kraj pochodzenia: | Etiopia | Brazylia |
---|---|---|
Wysokość upraw: | ||
Odmiana botaniczna: | Heirloom | Bourbon |
Metoda obróbki: | washed | natural |
Stopień palenia (wg SCA): | ||
Profil smakowy: | Smak/Aromat: cytrynowo-czekoladowy / migdałowo-kwiatowy
|
|
Metoda przygotowywania: |
|
Wysokiej jakości blend, którego podstawą jest etiopska Yirgacheffe a uzupełnieniem brazylijski Santos. Aromat kwiatowo-migdałowy, dopełniony delikatną cytrusowością, do tego długi czekoladowy aftertaste. Idealnie sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. Również klasyczna kawa parzona zyska dzięki Fusion bogatszy, barwniejszy smak.

Kawa ziarnista Etno Cafe InterContinental 0,25 kg
InterContinental
Skład: 100% ARABICA
Niska zawartość kofeiny
Opakowanie: 250g
Kraj pochodzenia: | Etiopia | Brazylia | Kolumbia |
---|---|---|---|
Wysokość upraw: | |||
Odmiana botaniczna: | Heirloom | Bourbon | różnorodna |
Metoda obróbki: | natural | natural | washed |
Stopień palenia (wg SCA): | |||
Profil smakowy: | Smak/Aromat: owoce pestkowe / orzechy / mleczna czekolada
|
||
Metoda przygotowywania: |
|
ETNO Intercontinental to harmonijne połączenie kaw z Ameryki Południowej i Afryki. Dzięki odpowiedniemu skomponowaniu kaw można cieszyć się jednocześnie dwoma, na pozór przeciwległymi, światami - intensywną słodyczą orzechów i orzeźwiającą kwasowością owoców pestkowych. Ciemniejsze palenie pozwala na idealny efekt zarówno w ekspresach kolbowych, jak i automatycznych oraz kawiarkach.

kawa Izzo SILVER 1000g ziarnista
Izzo SILVER
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 92% ARABICA / 8% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: niska

Stopień palenia: ciemny
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Anagni, Lacjum

Profil smakowy

Izzo Silver to znakomita mieszanka najlepszych ziaren arabiki z niewielkim dodatkiem robusty. Gorycz w tej kawie jest mocno ograniczona dzięki paleniu w średniej temperaturze przez około 18 minut.
Izzo Silver doskonale sprawdzi się jako baza do kaw mlecznych – jak cappuccino czy latte – z dobrze wyczuwalnym smakiem kawy. Znakomicie nadaje się również do przyrządzenia aromatycznego nepolitańskiego espresso.

kawa Izzo GOLD 250g ziarnista
Izzo GOLD
kawa ziarnista
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy

Skład: 100% ARABICA

Zawartość kofeiny: niska

Stopień palenia: ciemny
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Anagni, Lacjum

Profil smakowy

Izzo Gold to mieszanka najlepszych ziaren arabiki. Charakteryzuje się zmniejszoną kwasowością oraz goryczą, uzyskaną dzięki specjalnej metodzie palenia – wysokiej temperaturze, oraz czasie palenia około 18 minut.
Izzo Gold idealnie nadaje się do aromatycznego espresso, ale sprawdzi się też znakomicie jako baza do kaw mlecznych, jak cappuccino czy latte.

kawa Izzo SILVER 250g ziarnista
Izzo SILVER
kawa ziarnista
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy

Skład: 92% ARABICA / 8% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: niska

Stopień palenia: ciemny
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Anagni, Lacjum

Profil smakowy

Izzo Silver to znakomita mieszanka najlepszych ziaren arabiki z niewielkim dodatkiem robusty. Gorycz w tej kawie jest mocno ograniczona dzięki paleniu w średniej temperaturze przez około 18 minut.
Izzo Silver doskonale sprawdzi się jako baza do kaw mlecznych – jak cappuccino czy latte – z dobrze wyczuwalnym smakiem kawy. Znakomicie nadaje się również do przyrządzenia aromatycznego nepolitańskiego espresso.

kawa Mastro Antonio MEFISTO 1000g ziarnista
Palarnia: Mastro Antonio w Kołobrzegu
Skład: 60% Arabica / 40% Robusta
Średnia zawartość kofeiny
Kawa
ziarnista
Opakowanie: 1000g, wyposażone w
specjalny zaworek, gwarantujący świeżość kawy.
Składa się z bardzo dobrych arabik odmiany Catuai i Bourbon z brazylijskich plantacji regionów Cerrado i Pocos de Caldas oraz z 40% świetnej robusty z Indii. Wypalone konkretnie i dość mocno do espresso.
Espresso jest zrównoważone, gładkie, gęste, lepkie. Dominują aromaty czekolady, orzechów.

Kawa ziarnista Etno Cafe Colombia Medellin 1 kg
Colombia Medellin
Skład: 100% ARABICA
Niska zawartość kofeiny
Opakowanie: 1000g
Kraj pochodzenia: | Kolumbia |
---|---|
Wysokość upraw: | 1100-1500 m n.p.m. |
Odmiana botaniczna: | Bourbon, Typica |
Metoda obróbki: | washed |
Stopień palenia (wg SCA): | medium light |
Profil smakowy: | Smak/Aromat: cytrusy /czekolada deserowa
|
Metoda przygotowywania: |
|
Colombia Medellin to w ofercie Etno najbardziej owocowa kawa. Palona z myślą o metodach przelewowych i ciśnieniowych. W espresso intensywnie owocowa z czekoladowym finiszem, natomiast zaparzana w ekspresie przelewowym traci odrobinę intensywność kwasowości. Idealnie wkomponuje się w kawy mleczne.

Kawa ziarnista Etno Cafe Colombia Medellin 0,25 kg
Colombia Medellin
Skład: 100% ARABICA
Niska zawartość kofeiny
Opakowanie: 250g
Kraj pochodzenia: | Kolumbia |
---|---|
Wysokość upraw: | 1100-1500 m n.p.m. |
Odmiana botaniczna: | Bourbon, Typica |
Metoda obróbki: | washed |
Stopień palenia (wg SCA): | medium light |
Profil smakowy: | Smak/Aromat: cytrusy /czekolada deserowa
|
Metoda przygotowywania: |
|
Colombia Medellin to w ofercie Etno najbardziej owocowa kawa. Palona z myślą o metodach przelewowych i ciśnieniowych. W espresso intensywnie owocowa z czekoladowym finiszem, natomiast zaparzana w ekspresie przelewowym traci odrobinę intensywność kwasowości. Idealnie wkomponuje się w kawy mleczne.

kawa Coffee Grange ESPRESSO GRANGE 250g ziarnista
Espresso Grange
Skład 100%
Arabica
Mała zawartość
kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie:
250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Skład: 40% Brazil, 40% Guatemala, 20% Colombia
Mieszanka trzech arabik, skomponowana tak, by dać najbardziej pełny smak. Dobrze zbalansowana kawa, w aromacie wyraźnie wyczuwalne migdały i prażone orzechy. W filiżance znaleźć można delikatne nuty wiśni oraz kandyzowanych czerwonych owoców, wyraźny smak orzecha laskowego i marcepanu. Pozostawia długi przyjemny posmak kakao i ciemnej czekolady.

kawa Pellini Aroma Oro Intenso 1000g ziarnista
Pellini Aroma Oro Intenso
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 80% ARABICA / 20% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: średnia

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Werona, Veneto

Profil smakowy

Mieszanka wyselekcjonowanych ziaren arabiki dopełnionych wysokogatunkową robustą. Espresso charakteryzuje się gęstą, trwałą cremą oraz wyrazistym smakiem i intensywnym aromatem. Stanowi znakomitą bazę do kaw mlecznych jak cappucinno czy latte.

kawa Mastro Antonio ARIADNA 500g ziarnista
Palarnia: Mastro Antonio w Kołobrzegu
Skład: 80% Arabica / 20% Robusta
Średnia zawartość kofeiny
Kawa
ziarnista
Opakowanie: 500g, wyposażone w
specjalny zaworek, gwarantujący świeżość kawy.
Mieszanka pomyślana tak, aby mogła dać zadowalające efekty także w przypadku ekspresów domowych. Z założenia skonstruowana jest tak, aby uzyskać minimum kwaskowatości oraz maksimum percepowanej czekolady, słodycz oraz body. Reprezentuje espresso potente: mocne i zdecydowane, ale przy tym gęste i pozbawione szorstkości. Mitologiczna nazwa Ariadna jest ukłonem w stronę pań i śródziemnomorskim skojarzeniem.
Od paru lat Ariadna jest bestsellerem palarni Mastro Antonio. Doskonale sprawdza się w profesjonalnych barach i domowych kawiarenkach. Zawiera 80% świetnych arabik (Brazylia Cerrado, Brazylia Minas Gerais, India Mysore) oraz 20% mytej robusty z Indonezji lub Indii. Warto spróbować tej mieszanki, zaparzając ją innymi metodami: moka, aeropress, french press.

kawa Cavallo ESPRESSO ROYAL PREMIUM 250g ziarnista
Cavallo Espresso Royal Premium
Skład 100%
Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa
ziarnista
Opakowanie: 250g, z
wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Skład: 42% Brazylia, 26% Gwatemala, 18% Kolumbia, 14% Tanzania
Znakomita mieszanka 4 wyselekcjonowanych arabik z różnych miejsc świata. Została skomponowana tak, aby uzyskać kawę o wyjątkowym, bogatym, złożonym i intensywnym smaku i aromacie. Jest to mieszanka premium dla wymagających kawoszy. Espresso jest zbilansowane o gładkim body. Charakteryzuje się złożoną kwasowością zrównoważoną słodyczą.

kawa Cavallo ESPRESSO PERFECTA 250g ziarnista
Cavallo Espresso Perfecta
Średnia zawartość kofeiny
Kawa
ziarnista
Opakowanie: 250g, z
wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Skład: 36% Brazil, 28% Kostaryka, 36% Indie (robusta)
Intensywna mieszanka, znakomita dla osób potrzebujących pobudzenia, przywiązanych do tradycyjnego smaku kawy. Dodatek ziaren indyjskiej robusty, wysokiej jakości, sprawia że espresso jest intensywne, mocne i aromatyczne. Charakteryzuje się wysokim body, bardzo niską kwasowością. Wyczuwalne są nuty czekolady i orzechów. Stanowi znakomitą bazę do kaw mlecznych - jak cappuccino czy latte.

kawa ziarnista HAYB BLUE espresso blend 250g
Palarnia: HOW ARE YOU BREWING, dawniej Coffee Republic (Warszawa)
Skład: 100% Arabica
Niska zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, wyposażone w specjalny zaworek, gwarantujący świeżość kawy.
W skład mieszanki Blue Republic wchodzą 3 arabiki:
- Brazylia Guaxupe
- Guatemala El Jaguar
- Etiopia Sidamo
Kawa charakteryzuje się wyraźną słodyczą z niewielką ilością
kwasowości. Pozostawia po sobie przyjemy posmak mlecznej czekolady.
W smaku wyczuwalne są nuty marcepanu i czarnej porzeczki.
Kawa jest przeznaczona do przygotowania metodami ciśnieniowymi - ekspres
ciśnieniowy, kawiarka

kawa ziarnista HAYB BLACK espresso blend 250g
Palarnia: HOW ARE YOU BREWING, dawniej Coffee Republic(Warszawa)
Skład:
70% ARABICA / 30 ROBUSTA
Średnia
zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie:
250g, wyposażone w specjalny zaworek, gwarantujący świeżość
kawy.
Mieszanka brazylijskiej arabiki z indyjską robustą.
Jest znakomitą bazą do mocnego, aromatycznego espresso we włoskim stylu.
Znakomicie sprawdzi się też w kawach mlecznych np. cappuccino czy late.
W smaku można wyczuć nuty gorzkiej czekolady i karmelu
Kawa jest przeznaczona do przygotowania metodami ciśnieniowymi - ekspres
ciśnieniowy, kawiarka

kawa Fantino FRESCO 250g mielona
Fantino FRESCO
kawa mielona
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy

Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: średnia

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Cuneo, Piemont

Profil smakowy

Intensywna, aromatyczna kawa o wyczuwalnej słodyczy. Znakomita na poranne pobudzenie. Pełnię swojego smaku oddaje zaparzona w kawiarce. Doskonała zarówno sama, jak i z dodatkiem mleka.
Opakowanie z zaworkiem pozwala na dłużej zachować aromat kawy.

kawa ziarnista Hard Beans GORILLA BLEND 1000g ESPRESSO
Gorilla Blend
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Skład szczegółowy:
75% Peru Cajamarca SHB
Kraj Pochodzenia: Peru,
Region: Jaen, Cajamarca,
Wysokość upraw: 1600-2000 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Bourbon, Typica,
Metoda obróbki: Washed.
Kraj Pochodzenia: Uganda
Region: Rwenzori Mountain Range,
Wysokość upraw: 900-1700 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: SL14, SL28,, Catimor
Metoda obróbki:Natural.
Starannie skomponowana mieszanka o złożonym, znakomicie zbilansowanym smaku i średnim body. Wyczuwalna jest delikatna kwasowość, dopełniona słodyczą. Pełnię smaku i aromatu wydobędziemy z tej kawy zaparzając ją w ekspresie kolbowym lub kawiarce. Znakomicie komponuje się z mlekiem, tworząc delikatne mleczne kompozycje. W smaku można wyczuć nuty orzechy włoskie, suszone śliwki, karmel.

kawa Kimbo SUPERIOR 1000g ziarnista
Kimbo SUPERIOR
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: średnia

Stopień palenia: ciemny
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Neapol, Kampania

Profil smakowy

Intensywna, mocna mieszanka, wypalona w neapolitańskim stylu. Znakomita na poranne pobudzenie. Charakteryzuje się intensywnym smakiem i aromatem ciemnej czekolady i orzechów oraz gęstą trwałą cremą. Znakomicie sprawdzi się także w kawach mlecznych – jak cappuccino czy latte.

kawa ILLY CLASSICO espresso 250g mielona
ILLY CLASSICO
kawa mielona
opakowanie 250g, puszka
Najważniejsze cechy

Skład: 100% ARABICA

Zawartość kofeiny: niska

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Triest, Friuli-Wenecja Julijska

Profil smakowy

Mieszanka starannie wyselekcjonowanych ziaren arabik z całego świata. Charakteryzuje się pełnym bogatym smakiem i aromatem oraz orzechową cremą. W smaku dominuje słodycz miodu i karmelu z delikatną goryczką czekolady. Zmielona pod ekspresy ciśnieniowe, dzięki czemu możemy przygotować znakomite włoskie espresso w domowym zaciszu.

kawa ILLY CLASSICO Moka 250g mielona
ILLY CLASSICO
kawa mielona
opakowanie 250g, puszka
Najważniejsze cechy

Skład: 100% ARABICA

Zawartość kofeiny: niska

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Triest, Friuli-Wenecja Julijska

Profil smakowy

Mieszanka ziaren arabik z całego świata. Kawa o pełnym, gładkim body o bogatym złożonym smaku. W filiżance możemy spodziewać się słodyczy z delikatną nutką goryczki. Sposób mielenia sprawia, że pełnię jej walorów odkryjemy zaparzając ją w kafetierce czyli moce.

kawa Essse Moka 250g mielona
Essse MOKA
kawa mielona
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy

Skład: 50% ARABICA / 50% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: wysoka

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Bolonia, Emilia-Romania

Profil smakowy

Starannie dobrana kompozycja najlepszych ziaren arabik z południowej i centralnej Ameryki oraz robusty z Afryki i Azji. Tradycyjna, aromatyczna mieszanka, używana przez Włochów jako kawa na poranne pobudzenie lub po niedzielnym lunchu.
Sposób palenia oraz zawartość robusty sprawia, że kwasowość w tej kawie jest niewyczuwalna a na pierwszy plan wysuwają się nuty czekolady.

kawa Coffee Grange FOUR SEASON 1000g ziarnista
Coffee Grange FOUR SEASON
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Skład:
- 40% BRASIL Alta Mogiana - pulped natural
- 20% GUATEMALA Rio Azul - fully washed
- 20% GUATEMALA SHB Sereno - washed + Catalan Yellow Bourbon - washed
- 20% ETHIOPIA Sidamo Shantawene - washed
Aromat tej kawy to harmonijne połączenie nut kwiatowych i marcepanowych. W smaku dominują marcepan i delikatne kwiatowe akcenty, które uzupełnia wyraźna owocowa kwasowość brzoskwini. Całość dopełnia długi, migdałowy posmak oraz soczyste, jedwabiste body, które zapewnia wyjątkowe doznania przy każdej filiżance.
Blend Four Seasons to wyjątkowa mieszanka kaw, której skład zmienia się w zależności od pory roku i dostępności najwyższej jakości surowców.
Wypalona została w tradycyjnym rzemieślniczym piecu, w taki sposób aby pełnię swojego smaku i aromatu uwalniała w espresso.

Zestaw promocyjny 3kg kawy Essse Selezione ESSSE ziarnista + 2 szklane filiżanki CAPPUCCINO Essse 170ml
Zestaw trzech kilogramów kawy Essse Selezione ESSSE + dwie szklane filiżanki Essse Capuccino
Promocyjny zestaw kawy Essse Selesione ESSSE 1000g ziarnista z dwoma szklanymi filiżankami do cappuccino z palarni Essse!
W skład zestawu wchodzą:
Szklana filiżanka CAPPUCCINO Essse 170ml
Przezroczysta filiżanka do cappuccino, wykonana ze szkła, z nadrukowanym logo palarni ESSSE Café.
Filiżanka ma pojemność 170ml,
W komplecie wraz ze spodeczkiem.
Essse Selezione ESSSE
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 80% ARABICA / 20% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: średnia

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Bolonia, Emilia-Romania

Profil smakowy

Znakomicie zbilansowana mieszanka najlepszych ziaren arabiki, uzupełnionych wysokiej jakości ziarnami robusty. Pozwala ona uzyskać nam wyśmienite, powtarzalne espresso o pełnym smaku i orzeźwiającym aromacie, które pozostawia po sobie długi czekoladowy ogon.
Najwyższą jakość smaku prawdziwego włoskiego espresso potwierdza certyfikat INEI.

Zestaw promocyjny 5kg kawy Essse Selezione ESSSE ziarnista + 3 szklane filiżanki CAPPUCCINO Essse 170ml
Zestaw pięciu kilogramów kawy Essse Selezione ESSSE + 3 filiżanki Essse Capuccino in Italy
Promocyjny zestaw kawy Essse Selesione ESSSE 1000g ziarnista z trzema szklanymi filiżankami do cappuccino z palarni Essse!
W skład zestawu wchodzą:
Szklana filiżanka CAPPUCCINO Essse 170ml
Przezroczysta filiżanka do cappuccino, wykonana ze szkła, z nadrukowanym logo palarni ESSSE Café.
Filiżanka ma pojemność 170ml,
W komplecie wraz ze spodeczkiem.
Essse Selezione ESSSE
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 80% ARABICA / 20% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: średnia

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Bolonia, Emilia-Romania

Profil smakowy

Znakomicie zbilansowana mieszanka najlepszych ziaren arabiki, uzupełnionych wysokiej jakości ziarnami robusty. Pozwala ona uzyskać nam wyśmienite, powtarzalne espresso o pełnym smaku i orzeźwiającym aromacie, które pozostawia po sobie długi czekoladowy ogon.
Najwyższą jakość smaku prawdziwego włoskiego espresso potwierdza certyfikat INEI.

Zestaw promocyjny 3kg kawy La Brasiliana MARFISA + 2 filiżanki La Brasiliana CAPPUCCINO Vienna
Zestaw trzech kilogramów kawy La Brasiliana MARFISA + 2 filiżanki La Brasiliana CAPPUCCINO Vienna
Promocyjny zestaw kawy La Brasiliana MARFISA 1000 gram ziarnista, tylko teraz wraz z dwiema gratisowymi filiżankami do cappuccino z palarni La Brasiliana!
W skład zestawu wchodzą:
Filiżanka La Brasiliana CAPPUCCINO Vienna
Filiżanka do cappuccino, z grubej porcelany, o pojemności 140 ml z logo palarni LA BRASILIANA.
W komplecie wraz ze spodeczkiem.
La Brasiliana MARFISA
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 90% ARABICA / 10% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: niska

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Ferrara, Emilia-Romania

Profil smakowy

Świetnie zrównoważony i delikatny smak. Mieszanka znakomitych odmian arabiki pochodzących z Ameryki południowej z niewielką domieszką wysokojakościowej robusty która dodaje mieszance charakteru. Zaspokoi najbardziej wymagające
podniebienia.
Najwyższa półka wśród kaw.
Data palenia na opakowaniu podana jest za pomocą liter zgodnie z włoskim alfabetem:
a - styczeń
b - luty
c - marzec
d - kwiecień
e - maj
f - czerwiec
g - lipiec
h - sierpień
i - wrzesień
l - październik
m - listopad
n - grudzień
Kawę najlepiej spożyć do 1,5 roku od daty palenia

Zestaw promocyjny 5kg kawy La Brasiliana MARFISA + 3 filiżanki La Brasiliana CAPPUCCINO Vienna
Zestaw pięciu kilogramów kawy La Brasiliana MARFISA + 3 filiżanki La Brasiliana CAPPUCCINO Vienna
Promocyjny zestaw kawy La Brasiliana MARFISA 1000 gram ziarnista, tylko teraz wraz z trzema gratisowymi filiżankami do cappuccino z palarni La Brasiliana!
W skład zestawu wchodzą:
Filiżanka La Brasiliana CAPPUCCINO Vienna
Filiżanka do cappuccino, z grubej porcelany, o pojemności 140 ml z logo palarni LA BRASILIANA.
La Brasiliana MARFISA
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 90% ARABICA / 10% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: niska

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Ferrara, Emilia-Romania

Profil smakowy

Świetnie zrównoważony i delikatny smak. Mieszanka znakomitych odmian arabiki pochodzących z Ameryki południowej z niewielką domieszką wysokojakościowej robusty która dodaje mieszance charakteru. Zaspokoi najbardziej wymagające
podniebienia.
Najwyższa półka wśród kaw.
Data palenia na opakowaniu podana jest za pomocą liter zgodnie z włoskim alfabetem:
a - styczeń
b - luty
c - marzec
d - kwiecień
e - maj
f - czerwiec
g - lipiec
h - sierpień
i - wrzesień
l - październik
m - listopad
n - grudzień
Kawę najlepiej spożyć do 1,5 roku od daty palenia

kawa La Brasiliana MARFISA (t) 6 x 250g ziarnista
La Brasiliana MARFISA
kawa ziarnista
opakowanie 250g x6
Najważniejsze cechy

Skład: 90% ARABICA / 10% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: niska

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Ferrara, Emilia-Romania

Profil smakowy

Świetnie zrównoważony i delikatny smak. Mieszanka znakomitych odmian arabiki pochodzących z Ameryki południowej z niewielką domieszką wysokojakościowej robusty która dodaje mieszance charakteru. Zaspokoi najbardziej wymagające
podniebienia.
Najwyższa półka wśród kaw.

Kapsułki Meseta INTENSO 100 szt.
Kawa mielona, w kapsułkach
Skład: 30% Arabica / 70% Robusta
Wysoka zawartość kofeiny
Aromatyczna mieszanka, która zachwyci miłośników intensywnego włoskiego epsresso. Starannie dobrana kompozycja ziaren z Południowej Ameryki, Afryki i Azji, oraz staranny proces palenia, sprawiają że kawa charakteryzuje się niezwykłym aromatem, zdecydowanym, głębokim smakiem oraz gęstym body, a całość przykrywa piękna orzechowa crema.
Dzięki wysokiej zawartości kofeiny, kawa doskonale sprawdzi się jako poranne pobudzenie
Kapsułki pasują do systemu ekspresów kapsułkowych Meseta Attimo
Opakowanie: 100 szt.

kawa ziarnista HAYB Się Przelewa Kwiat 1000g
SIĘ PRZELEWA - KWIAT
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Etiopia,
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress, ekspres przelewowy),
Lekka, bardzo przyjemna kawa z Etiopii. Charakteryzuje się niską kwasowością oraz nutami herbacianymi, kwiatowymi i owocowymi. Sposób palenia sprawia że jest to kawa, która potrafi wybaczyć dużo błędów podczas parzenia i zawsze smakuje dobrze. Dzięki temu znakomicie sprawdzi się jako codzienna kawa. Jest to doskonała opcja dla osób zaczynających swoją przygodę z kawami przelewowymi a także do ekspresów przelewowych.

kawa ziarnista JOLLY CAFFE Decaffeinated 500g
JOLLY CAFFE DECAFFEINATO
kawa ziarnista
opakowanie 500g
Najważniejsze cechy

Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: brak

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Florencja, Toskania

Profil smakowy

Bezkofeinowa kawa, która pozwoli cieszyć się doskonałym, aromatycznym włoskim espresso, nawet osobom, które nie mogą spożywać kofeiny.
W skład tej mieszanki wchodzą głównie ziarna pochodzące ze środkowej Ameryki. Dzięki toskańskiemu sposobowi palenia, kawa jest intensywna i pozbawiona kwasowości. Dominują tutaj goryczkowe nuty kakao z lekko pikantną nutką przypraw. Przyjemna tekstura i piękna, gęsta, orzechowa crema uzupełniają doskonałą filiżankę kawy i sprawiają że przypomną nam się wakacje w słonecznej Italii.
Kofeina została usunięta w całkowicie naturalnym procesie, przy użyciu wody. Dzięki temu, kawa jest całkowicie bezpieczna, a jej smak i aromat nie ulega zmianie. Zgodnie w włoskimi przepisami kawa bezkofeinowa nie może zawierać więcej niż 0,1% kofeiny

kawa Kimbo AROMA EXTRA CREAM 1000g ziarnista
Kimbo AROMA EXTRA CREAM
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 50% ARABICA / 50% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: wysoka

Stopień palenia: ciemny
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Neapol, Kampania

Profil smakowy

Intensywna mieszanka stworzona dla fanów espresso w neapolitańskim stylu. Intensywny aromat i głęboki, pozbawiony goryczy smak sprawią, że wrócimy myślami do wakacji w Neapolu. Piękna orzechowa, trwała crema oraz krągłe body dopełniają całości i sprawiają, że wspomnienie po filiżance kawy zostanie z nami na długo.
Znakomicie komponuje się także z mlekiem, dzięki czemu stworzymy wspaniałe mleczne specjały jak cappuccino czy late.

kawa ziarnista Hard Beans PERU Cajamarca SHB 1000g PRZELEW
Peru Cajamarca SHB 1kg
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Peru
Region: Jaen, Cajamarca
Wysokość upraw: 1600-2000 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Typica, Bourbon
Metoda obróbki: Washed
Przeznaczenie: Metody alternatywne
Klasyczna (ale na pewno nie nudna) kawa przeznaczona do zaparzania metodami alternatywnymi takimi jak dripper, Chemex czy Aeropress. Znakomicie zbilansowana, o średnim body. W smaku delikatna, przyjemna kwasowość cytrusów doskonale współgra ze słodyczą karmelu.

Kawa ziarnista Gimoka Gran Festa 1000g
Gimoka Gran Festa
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 30% ARABICA / 70% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: wysoka

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Anddalo Valtllino, Lombardia

Profil smakowy

Gimoka Gran Festa to mocna mieszanka o intensywnym smaku i harmonijnym aromacie. Espresso przygotowane z tej mieszanki charakteryzuje się włoskim stylem o pełnym smaku z wyczuwalną nutką tytoniu.

Kawa ziarnista Gimoka Aroma Classico 1000g
Aroma Classico
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 40% ARABICA / 60% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: wysoka

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Anddalo Valtllino, Lombardia

Profil smakowy

Mieszanka o intensywnym aromacie i gęstym body. Ma bogaty zrównoważony smak. Pozostawia posmak mlecznej czekolady. Filiżankę przykrywa gęsta i trwała crema. Stanowi dobrą bazę do mlecznych specjałów, takich jak cappuccino czy latte.

kawa ziarnista HAYB Brasil Dark Roast Espresso 250g
Brazylia Cerrado Patrocinio
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Brazylia |
---|---|
Region: | Cerrado |
Odmiana botaniczna: | Mundo Novo/Yellow Catuai |
Wysokość upraw: | 1150 |
Obróbka: | Natural |
Profil: | karmel, kakao, rodzynki, słodkie i pełne body |
Przeznaczenie: | metody ciśnieniowe (espresso, kawiarka) |
Kawa pochodzi z upraw położonych około 15 km na wschód od miasta Patrocinio, w regionie Minas Gerais. Jest to niezwykły teren, zapewniający znakomite warunki do uprawy kawy, niespotykane w innych regionach Brazylii. Zawdzięcza to wyjątkowemu położeniu - w kraterze uśpionego wulkanu nazywanego przez miejscowych Chapadão de Ferro (Żelazny Płaskowyż). Wulkaniczna gleba jest niezwykle żyzna - bogata w składniki odżywcze i minerały. W połączeniu z korzystnymi warunkami klimatycznymi (ciepłe, wilgotne lato oraz oraz łagodna i sucha zima) oraz doświadczeniem i pasją plantatorów, otrzymujemy wyśmienite ziarna o tradycyjnym, ale nie nudnym profilu smakowym.
Kawa jest znakomicie zbilansowana. Charakteryzuje się zdecydowaną słodyczą i niską kwasowością oraz wysokim body. Nieco ciemniejszy sposób palenia wydobył nuty karmelu, kakao, oraz rodzynek. Znakomicie komponuje się z mlekiem tworząc wspaniałą bazę mlecznych specjałów, takich jak cappuccino czy flat white.

kawa ziarnista HAYB Brasil Dark Roast Espresso 1000g
Brazylia Cerrado Patrocinio
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Brazylia |
---|---|
Region: | Cerrado |
Odmiana botaniczna: | Mundo Novo/Yellow Catuai |
Wysokość upraw: | 1150 |
Obróbka: | Natural |
Profil: | karmel, kakao, rodzynki, słodkie i pełne body |
Przeznaczenie: | metody ciśnieniowe (espresso, kawiarka) |
Kawa pochodzi z upraw położonych około 15 km na wschód od miasta Patrocinio, w regionie Minas Gerais. Jest to niezwykły teren, zapewniający znakomite warunki do uprawy kawy, niespotykane w innych regionach Brazylii. Zawdzięcza to wyjątkowemu położeniu - w kraterze uśpionego wulkanu nazywanego przez miejscowych Chapadão de Ferro (Żelazny Płaskowyż). Wulkaniczna gleba jest niezwykle żyzna - bogata w składniki odżywcze i minerały. W połączeniu z korzystnymi warunkami klimatycznymi (ciepłe, wilgotne lato oraz oraz łagodna i sucha zima) oraz doświadczeniem i pasją plantatorów, otrzymujemy wyśmienite ziarna o tradycyjnym, ale nie nudnym profilu smakowym.
Kawa jest znakomicie zbilansowana. Charakteryzuje się zdecydowaną słodyczą i niską kwasowością oraz wysokim body. Nieco ciemniejszy sposób palenia wydobył nuty karmelu, kakao, oraz rodzynek. Znakomicie komponuje się z mlekiem tworząc wspaniałą bazę mlecznych specjałów, takich jak cappuccino czy flat white.

kawa ziarnista HAYB Yellow Dark Roast Espresso 250g
Yellow Dark Roast
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
50% | 50% | |
Kraj pochodzenia: | Brazylia | Gwatemala |
Region: | Cerrado | Huehuetenango |
Odmiana botaniczna: | Mundo Novo/Yellow Catuai | Caturra, Catuai, Bourbon |
Obróbka: | Natural | Washed |
Profil: | Orzechy, Czekolada, Śliwka, Wysokie body | |
Przeznaczenie: | metody ciśnieniowe (espresso, kawiarka) |
W skład tej mieszanki wchodzą 2 najpopularniejsze single z palarni HAYB: Brazylia Cerradoia Guaxupe i Gwatemala Huehuetenango.
Znakomicie zbilansowana kawa o wysokim body, która łączy najlepsze cechy poszczególnych singli - słodycz Brazylii i owocowość Gwatemali. Razem tworzą wyjątkową kompozycję o ciekawym smaku.
Dzięki nieco ciemniejszemu sposobowi palenia, kawa charakteryzuje się niższą kwasowością i bardziej zdecydowanym smakiem. Wyczuwalne są nuty orzechów, czekolady oraz śliwek.

kawa ziarnista HAYB Yellow Dark Roast Espresso 1kg
Yellow Dark Roast
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
50% | 50% | |
Kraj pochodzenia: | Brazylia | Gwatemala |
Region: | Cerrado | Huehuetenango |
Odmiana botaniczna: | Mundo Novo/Yellow Catuai | Caturra, Catuai, Bourbon |
Obróbka: | Natural | Washed |
Profil: | Orzechy, Czekolada, Śliwka, Wysokie body | |
Przeznaczenie: | metody ciśnieniowe (espresso, kawiarka) |
W skład tej mieszanki wchodzą 2 najpopularniejsze single z palarni HAYB: Brazylia Cerradoia Guaxupe i Gwatemala Huehuetenango.
Znakomicie zbilansowana kawa o wysokim body, która łączy najlepsze cechy poszczególnych singli - słodycz Brazylii i owocowość Gwatemali. Razem tworzą wyjątkową kompozycję o ciekawym smaku.
Dzięki nieco ciemniejszemu sposobowi palenia, kawa charakteryzuje się niższą kwasowością i bardziej zdecydowanym smakiem. Wyczuwalne są nuty orzechów, czekolady oraz śliwek.

kawa ziarnista Trismoka Italia 1000g
Trismoka Italia
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 50% ARABICA/50% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: wysoka

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Brescia, Lombardia

Profil smakowy

Mieszanka, która szczególnie da o sobie znać ze względu na znakomite body. Tutaj doznania smakowe podkreślane są przez to, jak kawa powoli rozpływa się w ustach. Po zaparzeniu odkryjemy gęste espresso, którego konsystencja wynika z dużej zawartości wyśmienitej Robusty. Kawa dla tych, którzy lubią by w kawie kwasowość była jedynie ledwie wyczuwalna. To doskonały wybór szczególnie dla tych kawoszy, którzy kochają pić kawę po posiłku.