Nowość
( ilość produktów: 301 )Kawiarka Bialetti RAINBOW PRIMAVERA 6tz | BŁĘKITNA
Kawiarka Bialetti RAINBOW PRIMAVERA 6tz
Najbardziej kolorowa seria kultowych kawiarek Bialetti! Klasyczny kształt oryginalnej kawiarki został dopełniony żywym kolorem aluminiowego korpusu.
Proces parzenia wyśmienitego espresso jest genialny w swojej prostocie. Podgrzewana woda zamienia się w parę wodną i pod ciśnieniem przedostaje się do zbiorniczka górnego przechodząc przez umieszczoną w sitku kawę. Warto obserwować przepływającą parę/wodę i zakończyć proces parzenia, kiedy w górnym zbiorniczku znajdzie się odpowiednia ilość kawy. Dodatkowo możesz sprawić, by aromat był bardziej intensywny. Jedyne co trzeba zrobić, to zdjąć kawiarkę z ognia, zanim do górnego zbiorniczka przeleje się cała woda.
Pojemność
Jest to wersja o pojemności 6 espresso – jednorazowo można więc zaparzyć około 250 ml kawy.
W zestawie z kawiarką znajduje się uszczelka, która wystarcza na 1-2 lata codziennego użytkowania. Warto jednak pamiętać, że po każdym przygotowaniu kawy warto ją wyjąć, umyć i osuszyć. Uszczelkę należy wymienić w momencie, kiedy zacznie przepuszczać zmieloną kawę.
Przeznaczenie
Kawę w Bialetti Rainbow Primavera Induction można przygotowywać na kuchenkach gazowych i elektrycznych.
Kawiarkę należy myć ręcznie, bez użycia detergentów. Nie nadaje się do mycia w zmywarce. Przy każdym zaparzaniu należy przygotować ilość kawy określoną przez producenta. Rączka urządzenia powinna znajdować się poza zasięgiem źródła ciepła.
Instrukcja przygotowania
- Do dolnego zbiornika nalewamy wody, tak aby zaworek bezpieczeństwa pozostał nad powierzchnią.
- Wkładamy lejek na kawę do zbiornika na wodę i wsypujemy zmieloną kawę. Lejek powinien być w całości zapełniony kawą. Kawy nie ubijamy.
- Dokręcamy górny zbiornik na gotowy napar i stawiamy na kuchence tak aby uchwyt znajdował się poza źródłem ciepła.Jak górny zbiornik zacznie się zapełniać, zdejmujemy kawiarkę z kuchenki.
- Czekamy aż ekstrakcja się zakończy. Mieszamy, przelewamy napar do filiżanek i delektujemy się aromatyczną kawą
Kawiarka Bialetti RAINBOW PRIMAVERA 6tz | ZÓŁTA
Kawiarka Bialetti RAINBOW PRIMAVERA 6tz
Najbardziej kolorowa seria kultowych kawiarek Bialetti! Klasyczny kształt oryginalnej kawiarki został dopełniony żywym kolorem aluminiowego korpusu.
Proces parzenia wyśmienitego espresso jest genialny w swojej prostocie. Podgrzewana woda zamienia się w parę wodną i pod ciśnieniem przedostaje się do zbiorniczka górnego przechodząc przez umieszczoną w sitku kawę. Warto obserwować przepływającą parę/wodę i zakończyć proces parzenia, kiedy w górnym zbiorniczku znajdzie się odpowiednia ilość kawy. Dodatkowo możesz sprawić, by aromat był bardziej intensywny. Jedyne co trzeba zrobić, to zdjąć kawiarkę z ognia, zanim do górnego zbiorniczka przeleje się cała woda.
Pojemność
Jest to wersja o pojemności 6 espresso – jednorazowo można więc zaparzyć około 300 ml kawy.
W zestawie z kawiarką znajduje się uszczelka, która wystarcza na 1-2 lata codziennego użytkowania. Warto jednak pamiętać, że po każdym przygotowaniu kawy warto ją wyjąć, umyć i osuszyć. Uszczelkę należy wymienić w momencie, kiedy zacznie przepuszczać zmieloną kawę.
Przeznaczenie
Kawę w Bialetti Rainbow Primavera Induction można przygotowywać na kuchenkach gazowych i elektrycznych.
Kawiarkę należy myć ręcznie, bez użycia detergentów. Nie nadaje się do mycia w zmywarce. Przy każdym zaparzaniu należy przygotować ilość kawy określoną przez producenta. Rączka urządzenia powinna znajdować się poza zasięgiem źródła ciepła.
Instrukcja przygotowania
- Do dolnego zbiornika nalewamy wody, tak aby zaworek bezpieczeństwa pozostał nad powierzchnią.
- Wkładamy lejek na kawę do zbiornika na wodę i wsypujemy zmieloną kawę. Lejek powinien być w całości zapełniony kawą. Kawy nie ubijamy.
- Dokręcamy górny zbiornik na gotowy napar i stawiamy na kuchence tak aby uchwyt znajdował się poza źródłem ciepła.Jak górny zbiornik zacznie się zapełniać, zdejmujemy kawiarkę z kuchenki.
- Czekamy aż ekstrakcja się zakończy. Mieszamy, przelewamy napar do filiżanek i delektujemy się aromatyczną kawą
KeepCup Brew 227ml | TANGERINE
KeepCup to ekologiczne kubki wielokrotnego użytku. Wyprodukowane w Australii z hartowanego szkła.
Bardzo praktyczne - idealne na kawę czy herbatę, można myć w zmywarce, podgrzewać w mikrofalówce, wygodne do noszenia, pasują do większości uchwytów samochodowych
Celem kubków KeepCup jest popularyzowanie działań proekologicznych - używania wielorazowych opakowań.
Pojemność: 227ml
Kolory poszczególnych elementów:
- Kubek: Szkło
- Wieczko: Różowy
- Korek: Jasnoróżowy
- Opaska: Łososiowy
KeepCup Brew 340ml | TANGERINE
KeepCup to ekologiczne kubki wielokrotnego użytku. Wyprodukowane w Australii z hartowanego szkła.
Bardzo praktyczne - idealne na kawę czy herbatę, można myć w zmywarce, podgrzewać w mikrofalówce, wygodne do noszenia, pasują do większości uchwytów samochodowych
Celem kubków KeepCup jest popularyzowanie działań proekologicznych - używania wielorazowych opakowań.
Pojemność: 340ml
Kolory poszczególnych elementów:
- Kubek: Szkło
- Wieczko: Różowy
- Korek: Jasnoróżowy
- Opaska: Łososiowy
KeepCup Clear Edition 340ml Origin | TANGERINE
KeepCup to ekologiczne kubki wielokrotnego użytku. Wyprodukowane w Australii z hartowanego szkła.
Bardzo praktyczne - idealne na kawę czy herbatę, można myć w zmywarce, wygodne do noszenia, pasują do większości uchwytów samochodowych
Celem kubków KeepCup jest popularyzowanie działań proekologicznych - używania wielorazowych opakowań.
Pojemność: 340ml
Kolory poszczególnych elementów:
- Kubek: Przeźroczyste tworzywo sztuczne (Tritan)
- Wieczko: Różowy
- Korek: Jasnoróżowy
- Opaska: Łososiowy
KeepCup Clear Edition 454ml Origin | TANGERINE
KeepCup to ekologiczne kubki wielokrotnego użytku. Wyprodukowane w Australii z hartowanego szkła.
Bardzo praktyczne - idealne na kawę czy herbatę, można myć w zmywarce, wygodne do noszenia, pasują do większości uchwytów samochodowych
Celem kubków KeepCup jest popularyzowanie działań proekologicznych - używania wielorazowych opakowań.
Pojemność: 454ml
Kolory poszczególnych elementów:
- Kubek: Przeźroczyste tworzywo sztuczne (Tritan)
- Wieczko: Różowy
- Korek: Jasnoróżowy
- Opaska: Łososiowy
AEROPRESS GO Plus | CZARNY
AEROPRESS GO Plus to kompaktowy zestaw składający się z jednego z najbardziej znanych zaparzaczy do kawy na rynku wraz z kubkiem termicznym. Złożony do transportu zaparzacz mieści się w kubku, dzięki temu bez problemu zabierzesz swój Aeropres Go gdziekolwiek zechcesz.
Aeropress Go to innowacyjny zaparzacz łączący przystępność i prostotę ze zdolnością do wytwarzania najwyższej jakości kawy. Wykonany z Tritanu, jest bardzo wytrzymały. Jedynie czego potrzeba, by przygotować ulubioną kawę, to: porcja średnio zmielonej kawy i gorąca woda (około 90 stopni). Zasada działania jest podobna do French Pressu i wykorzystuje metodę tłoka. Jednak w AeroPressie nie oddzielamy kawy od „fusów”, ale przeciskamy (około 20-30 sekund) przez wodę pod niezmiennym ciśnieniem.
Dołączony do zestawu kubek ma pojemność 475 ml, ma podwójnie izolowane ścianki i jest wyposażony w szczelną zakrętkę z magnetycznym ustnikiem. Dodatkowo, spód kubka jest odkręcany i służy jako schowek na papierowe filtry (mieści 25 filtrów). Wysokość kubka z pokrywką to 16,2 cm.
Jednorazowo Aeropress Go pozwala na przygotowanie około 244 ml kawy
Zawartość zestawu
- AeroPress Go Plus
- Filtry 45 szt.
- kubek termiczny,
- Miarka
- Mieszadełko
Instrukcja użycia
- Rozłóż Aeropress na części (tłok, korpus, sitko), następnie umieść filtr w sitku i przepłucz go gorącą wodą.
- Umieść sitko na korpusie Aeropressu i ustaw urządzenie na naczyniu. Następnie wsyp 19g zmielonej kawy. (grubość przemiału powinna być nieco drobniejsza niż do drippa – mniej więcej grubość kryształków cukru)
- Wykonaj wstępne zaparzanie (preinfuzję): Wlej do aeropressa około 30 ml wody o temperaturze około 90°C, zamieszaj dołączonym do zestawu mieszadełkiem i poczekaj 30s.
- Wlej gorącą wodę do pełna do Aeropressu i ponownie zamieszaj kawę. Odczekaj 2 min.
- Po tym czasie umieść tłok w korpusie Aeropressu i przeciśnij zawartość do kubka.
Gotowe! Możesz się cieszyć doskonałą kawą. Smaczenego!
Aeropress Go nie jest kompatybilny z nakładką Fellow Prismo
AEROPRESS GO Plus | KREMOWY
AEROPRESS GO Plus to kompaktowy zestaw składający się z jednego z najbardziej znanych zaparzaczy do kawy na rynku wraz z kubkiem termicznym. Złożony do transportu zaparzacz mieści się w kubku, dzięki temu bez problemu zabierzesz swój Aeropres Go gdziekolwiek zechcesz.
Aeropress Go to innowacyjny zaparzacz łączący przystępność i prostotę ze zdolnością do wytwarzania najwyższej jakości kawy. Wykonany z Tritanu, jest bardzo wytrzymały. Jedynie czego potrzeba, by przygotować ulubioną kawę, to: porcja średnio zmielonej kawy i gorąca woda (około 90 stopni). Zasada działania jest podobna do French Pressu i wykorzystuje metodę tłoka. Jednak w AeroPressie nie oddzielamy kawy od „fusów”, ale przeciskamy (około 20-30 sekund) przez wodę pod niezmiennym ciśnieniem.
Dołączony do zestawu kubek ma pojemność 475 ml, ma podwójnie izolowane ścianki i jest wyposażony w szczelną zakrętkę z magnetycznym ustnikiem. Dodatkowo, spód kubka jest odkręcany i służy jako schowek na papierowe filtry (mieści 25 filtrów). Wysokość kubka z pokrywką to 16,2 cm.
Jednorazowo Aeropress Go pozwala na przygotowanie około 244 ml kawy
Zawartość zestawu
- AeroPress Go Plus
- Filtry 45 szt.
- kubek termiczny,
- Miarka
- Mieszadełko
Instrukcja użycia
- Rozłóż Aeropress na części (tłok, korpus, sitko), następnie umieść filtr w sitku i przepłucz go gorącą wodą.
- Umieść sitko na korpusie Aeropressu i ustaw urządzenie na naczyniu. Następnie wsyp 19g zmielonej kawy. (grubość przemiału powinna być nieco drobniejsza niż do drippa – mniej więcej grubość kryształków cukru)
- Wykonaj wstępne zaparzanie (preinfuzję): Wlej do aeropressa około 30 ml wody o temperaturze około 90°C, zamieszaj dołączonym do zestawu mieszadełkiem i poczekaj 30s.
- Wlej gorącą wodę do pełna do Aeropressu i ponownie zamieszaj kawę. Odczekaj 2 min.
- Po tym czasie umieść tłok w korpusie Aeropressu i przeciśnij zawartość do kubka.
Gotowe! Możesz się cieszyć doskonałą kawą. Smaczenego!
Aeropress Go nie jest kompatybilny z nakładką Fellow Prismo
COFFEE MAXI SET | kawowy 2x250ml
Zestaw syropów do kawy Monin - doskonały dla osób, które nie chcą zamykać się na jeden smak. Dwa syropy, waniliowy i karmelowy, zamknięte w grubym, wytrzymałym kartoniku.
- Vanilla from Madagascar
- Caramel
Pompka MONIN 10ml do butelek szklanych 0,7l
Pompka do syropów Monin. Pasuje do szklanych butelek Monin o pojemności 0,7l.
Umożliwia wygodne i precyzyjne dozowanie syropu.
Jedna doza to 10ml.
Pompka MONIN 5ml do butelek szklanych 0,7l
Pompka do syropów Monin. Pasuje do szklanych butelek Monin o pojemności 0,7l.
Umożliwia wygodne i precyzyjne dozowanie syropu.
Jedna doza to 5ml.
Filiżanka Essse CAPUCCINO JUMBO
Filiżanka do latte, z grubej porcelany, o pojemności 250ml, z logo palarni ESSSE Café.
W komplecie wraz ze spodeczkiem.
MONIN COFFEE MINI SET | kawowy 3x50ml
Zestaw syropów Monin - doskonały dla osób, które nie chcą zamykać się na jeden smak. Zestaw Coffee Mini Set to 3 syropy o klasycznych smakach, ze słodkimi nutami.
W skład zestawu wchodzą 3 butelki syropów (50ml każda) w eleganckim pudełku:
- French Vanilla
- Salted Caramel
- Chocolate Cookie
WARM UP MINI SET | zimowy zestaw 3x50ml
Zestaw syropów Monin - doskonały dla osób, które nie chcą zamykać się na jeden smak. Zestaw Warm Up to 3 syropy o rozgrzewających smakach, z aromatami przypraw.
W skład zestawu wchodzą 3 butelki syropów (50ml każda) w eleganckim pudełku:
- Winter Spice
- Spiced Red Fruits
- Pumpkin Spice
Ekspres kapsułkowy MORNING do NESPRESSO | BIAŁY
MORNING MACHINE wprowadza nowy standard w zaparzaniu kawy w warunkach domowych. Ekspres kapsułkowy segmentu premium łączy w sobie cechy profesjonalnego sprzętu i wygodę sprzętu amatorskiego. Dzięki zastosowanym rozwiązaniom możemy się zawsze cieszyć powtarzalną kawą, doskonałą w najmniejszym szczególe.
Praca z ekspresem jest bardzo prosta, odbywa się przede wszystkim poprzez dotykowy wyświetlacz OLED umieszczony na froncie oraz obrotowy pierścień wokół wyświetlacza. Ekspresem można również sterować przez dedykowaną aplikację na smartphona, która pozwala na odkrywanie i dostosowanie pod swoje preferencje przepisów na zaprzenie. Aplikacja mobilna dostępna na urządzeniach z systemem iOS w wersji 10.0 i nowszych oraz na urządzeniach z systemem Android w wersji 5.0 i nowszych.
Praca ekspresu Morning w dużej mierze opiera się na wprowadzonych danych. Informacje dotyczące parametrów są przetwarzane w celu wprowadzania usprawnień w oprogramowaniu. Ekspres sygnalizuje również konieczność konserwacji.
Najważniejsza dla pracy każdego ekspresu jest woda. Morning Machine posiada wbudowany miernik TDS (substancji stałych w wodzie), który pozwala zoptymalizować ustawienia ekspresu względem wody, którą faktycznie mamy. Dzięki temu jesteśmy w stanie wyciągnąć maksymalny smak z każdej zaparzonej kawy. Ekspres posiada również dodatkową wylewkę wody dla temperatury 75°C-98°C, co pozwala również na zaparzenie herbaty lub innych, gorących napojów. Oprócz TDS ekspres ma wbudowaną również wagę pod tacką ociekową. Waga współpracuje z pompą, a podniesienie filiżanki z tacki podczas zaparzania zatrzymuje cały proces.
Całym procesem parzenia (ciśnieniem i sekwencjami czasowymi) steruje starannie napisany algorytm. Ekspres posiada 10 fabrycznych profili parzenia, dodatkowo Morning pozwala na regulację na trzech etapach – pozwala to np. ustawić preinfuzję.
Dane techniczne:
- Rozmiar i waga: 40.2cm (dł.) × 10.2cm (szer.) × 25.5cm (wys.), 4.5kg;
- Regulowana wysokość filiżanki: 150mm (z tacką ociekową), 250mm (bez tacki ociekowej);
- Pojemność zbiornika na wodę: 850ml;
- Pojemność pojemnika na zużyte kapsułki: 8 kapsułek;
- Kontrola ciśnienia: 3 stopnie, 7 poziomów;
- Kontrola pojemności napoju: stopniowanie co 1g, zakres 1g~250g;
- Kontrola temperatury: zakres 75°C-98°C; co 1°C;
- Łączność Wi-Fi oraz Bluetooth;
- Kompatybilność kapsułek Kapsułki Nespresso® OriginalLine i zamiennikami.
BeMyBean Bass Brew 250g | PRZELEW
Bass Brew
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia, ?
Region: Chapadao de Ferro / ?
Odmiana botaniczna: Paraiso MG, Mundo Nuovo, ?
Wysokość upraw:800 - 1300 / ?? m n.p.m.
Metoda obróbki: Natural, Washed
Profil sensoryczny: kakao, orzech laskowy, nektarynki.
Przeznaczenie: metody alternatywne
Wyjątkowy blend, w którym 85% stanowi ziarno brazylijskie, pozostałe 15% zaś - to zależy. Kawa jest komponowana z ziaren, które obecnie używane są do sezonowych i czasowych kaw palarni, tak aby nic się nie zmarnowało, ale żeby stale uzyskiwać napar o konkretnym charakterze. W smaku ma być dużo ciężkich, ale słodkich nut i bardzo niewiele kwasowości.
BeMyBean Funky Brew 250g | PRZELEW
Funky Brew
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia, Burundi
Region: Chapadao de Ferro / Kayanza
Odmiana botaniczna: Bourbon, Mundo Novo, Catuai
Wysokość upraw:1350-1550 m n.p.m.
Metoda obróbki: Natural / Natural
Profil sensoryczny: Papaja, kaki, granola
Przeznaczenie: metody alternatywne
Funky Bean to mieszanka, która zmienia się sezonowo. Podstawą blendu zawsze jest Brazylia 50% obrabiana metodą natural . Czuć w niej lekko kwaskową papaję i dojrzałe kaki, drugi rodzaj ziaren ma wzbogacić napar o słodycz suszonych owoców i granoli.
Dedykowana alternatywnym metodom zaparzania, w zależności od wybranego zaparzacza, smak kawy może być mniej lub bardziej kwasowy, dlatego warto spróbować różnych metod.
BeMyBean Kolumbia Finca El Recreo 250g | PRZELEW
Kolumbia Finca El Recreo
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Kolumbia
Region: Huila
Odmiana botaniczna: Caturron
Wysokość upraw: 1550 m n.p.m.
Metoda obróbki: natural
Profil sensoryczny: grenadina, brandy, rodzynki w czekoladzie, kompot truskawkowy
Przeznaczenie: metody alternatywne
Rodzina Rodriguez, do której należy plantacja, uprawia głównie odmianę Caturron, czyli stosunkowo nową odmianę z Acevedo w Kolumbii, praktycznie nieznaną poza regionem. Odmiana jest ceniona za duże owoce i charakterystyczny profil sensoryczny. To kawa obfitująca w wytrawne nuty, kojarzące się z likierami, czekoladą i owocowymi przetworami. Naturalne aromaty są jeszcze bardziej podkreślone, dzięki zastosowanej obróbce ziaren (natural).
BeMyBean Kolumbia Popayan DECAF 250g | PRZELEW
Kolumbia Popayan DECAF
Skład 100% Arabica
Brak kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Kolumbia
Farma:Popayan
Odmiana botaniczna: Castillo, Catimor, Typica, Caturra
Wysokość upraw:1800 m n.p.m.
Metoda obróbki: Natural / Sugarcane decaf
Przeznaczenie: metody alternatywne
Propozycja dla osób, które muszą ograniczać ilość spożywanej kofeiny, ale wciąż nie chcą sobie odmawiać znakomitej kawy. W profilu sensorycznym dominuje soczysta owocowość - mirabelka, sok z czarnej porzeczki, nektarynka.
Kawa pozbawiana jest kofeiny metodą Sugar cane ethyl acetate processing - po zebraniu ziarno jest myte i traktowane parą wodną (aby ziarno napęczniało), następnie kawa jest opłukiwana octanem etylu który rozpuszcza kofeinę. Po tym procesie ziarna są ponownie myte wodą, traktowane parą wodną i suszone tak, aby obniżyć poziom wilgotności kawy.
BeMyBean Sunny Brew 250g | PRZELEW
Sunny Brew
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Etiopia, Burundi, Honduras
Region: Yirgacheffe, Kayanza, Montecillos
Odmiana botaniczna: heirloom, typica, bourbon, caturra
Wysokość upraw:1700 m n.p.m.
Metoda obróbki: washed, natural, anaerobic
Profil sensoryczny: herbata malinowa, kumkwat, jogurt pitny
Przeznaczenie: metody alternatywne
Świetnie sprawdzi się jako kawa codzienna.Przed ziarnami pozostawiono jedno kryterium: ma być przyjemnie jak ciepły, lipcowy wieczór. W efekcie uzyskujemy kawę rześką, a jednocześnie intensywnie słodką, z delikatnymi fermentowanymi nutami.
FIGA Tutti Frutti 9 blend 250g | PRZELEW
Tutti Frutti 9 blend
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia/ Kolumbia
RegionCerrado, Monte Carmelo, Chapadao de Ferro / Cauca
Metoda obróbki: Natural
Profil sensoryczny: czekolada, owoce, średnia kwasowość
Przeznaczenie: metody alternatywne
Tutti Frutti to sezonowa mieszanka palarni Figa, która zmienia się wraz z porami roku. Tym razem mieszankę skomponowano z czekoladowej Brazylii (65%) i mocno owocowej Kolumbii (35%). Warto spróbować, póki jest!