Nowość
( ilość produktów: 320 )kawa ziarnista HAYB Myanmar Ywangan 250g
Myanmar Ywangan
Skład 100% Arabica
Niska zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Mjanma |
---|---|
Region: | Shan |
Wysokość upraw: | 1350 m n.p.m. |
Odmiana botaniczna: | Red Catuai |
Obróbka: | Carbonic Maceration Washed |
Profil sensoryczny: | Czekolada, figa, brązowy cukier |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Kawa od dwóch inwestorek, Su Nandar Linn i Thi Ha Gyawalie, którym obok dobrej kawy, zależy na poprawie warunków życia kobiet w birmańskiej Ywangan. Ich kawy produkowane są wyłącznie przez kobiety i obecnie współpracują z ponad 400 kobietami-producentkami w całym regionie. Kawa przeszła obróbkę Carbonic Maceration, wykorzystującą zarówno mokrą, jak i suchą fermentację przed suszeniem ziaren.
kawa ziarnista KAFAR | BRAZYLIA Santa Clara 250g
BRAZYLIA Santa Clara
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia:Brazylia
Region:Sul De Minas
Odmiana botaniczna:Microlot
Metoda obróbki:Natural
Profil sensoryczny: Owoce tropikalne, brązowy cukier, pomarańcza
Przeznaczenie: Metody alternatywne
Czekoladowa, ciężka.
Kawa z intensywnym aromatem suszonych śliwek, rodzynek i karmelu. Napar przywodzi na myśl kakao z przyprawami, takimi jak kardamon i cynamon.
kawa ziarnista KAFAR | KENIA Malkia 250g
KENIA Malkia
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Kenia
Region:Muranga
Odmiana botaniczna: SL 28, Ruiru 11, Batian
Metoda obróbki:Washed
Profil sensoryczny: czerwone jabłko, malina, lukrecja
Przeznaczenie: Metody alternatywne
Złożona i jedwabista propozycja kenijskiej kawy. Bardzo słodka, zaskakująco mało kwasowa. W smaku przypomina czerwone jabłko, malinę i poziomkę.
kawa ziarnista KAFAR | NIKARAGUA La Benediction 250g
NIKARAGUA La Benediction
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Nikaragua
Region:Nueva Segovia
Odmiana botaniczna:Maracaturra
Metoda obróbki:Natural, Carbonic Maceration
Profil sensoryczny: Rabarbar, pomarańcza, tamaryndowiec
Przeznaczenie: Metody alternatywne
Rześka, słodka, soczysta.
W naparze dominują nuty ciemnej czekolady z przełamaniem czerwonymi i żółtymi owocami. Kawa bardzo słodka, a jednocześnie bardzo mocno kwaskowata, wręcz musująca.
kawa ziarnista KAFAR | UGANDA Miwu WASHED 250g
UGANDA Miwu
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Uganda
Region: Bukyabo
Odmiana botaniczna: SL14, SL28 & Nyasaland
Metoda obróbki: Washed
Profil sensoryczny: malina, truskawka, karmel
Przeznaczenie: Metody alternatywne
Słodka, owocowa, gładka.
Kawa o bardzo złożonym aromacie. Na pierwszym planie wyczuwalne maliny i truskawki. W aromacie wyczuwalna też karmel i wanilia.
Ceramics 36 filiżanka 365 | NAKRAPIANY
Ręcznie robiona filiżanka o pojemności ok 200 ml.
Porcelana CERAMICS 36 serii 365 wykonana jest z kamionki, wypalana w 1200 °C. Duże, oryginalne ucho jest nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również sprawia, że filiżankę trzyma się wygodnie i pewnie.
Z uwagi na ręczne wykonanie produktu mogą się pojawić lekkie nierówności oraz nakłucia na szkliwie. Jednak nie są one wadą, lecz śladem ludzkich rąk, co sprawia, że filiżanka jest unikatowa.
Wysokość: ok 7cm; Szerokość: ok 10cm.
Marka Ceramics 36 powstała w Polsce.
Filiżanka LOVERAMICS EGG cappuccino 200ml | GRANITE
Elegancka filiżanka do cappuccino z grubej porcelany, o pojemności 200 ml.
Porcelana Loveramics tworzona jest zgodnie ze standardami SCAE oraz SCAA. Grube ścianki pozwalają utrzymać temperaturę naparu przez dłuższy czas, kształt filiżanki wpływa na optymalizację smaku kawy.
Ze względu na metodę szkliwienia, egzemplarze nieznacznie różnią się od siebie odcieniem, tonem barwy i układem wzoru.
W komplecie wraz ze spodeczkiem.
Marka Loveramics powstała w Hongkongu.
Filiżanka LOVERAMICS EGG espresso 80ml | NIGHT SKY
Elegancka filiżanka do espresso z grubej porcelany, o pojemności 80 ml.
Porcelana Loveramics tworzona jest zgodnie ze standardami SCAE oraz SCAA. Grube ścianki pozwalają utrzymać temperaturę naparu przez dłuższy czas, kształt filiżanki wpływa na optymalizację smaku kawy.
Ze względu na metodę szkliwienia, egzemplarze nieznacznie różnią się od siebie odcieniem, tonem barwy i układem wzoru.
W komplecie wraz ze spodeczkiem.
Marka Loveramics powstała w Hongkongu.
Herbata czarna Ronnefeldt Joy Of Tea w saszetkach | ENGLISH BREAKFAST
Herbata czarna English Breakfast
Herbata Czarna,
w saszetkach
Opakowanie: 15 x
2,2g
Skład: czarna herbata.
Ekspresowa herbata czarna z Cejlonu - English Breakfast. Klasyczna czarna herbata o intensywnym, lekko cierpkawym smaku i aromacie.
Listki zamknięte są w dużych, ekologicznych saszetkach (2,2g) zakończonych uchwytem na kubek; dzięki pojemnym saszetkom liście mogą w pełni się rozwinąć, zapewniając niepowtarzalny, znakomity smak. Każda saszetka dodatkowo posiada ochronną folię, zapewniając tym samym świeżość herbaty na bardzo długi czas.
Do produkcji herbat ekspresowych Ronnefeld nie jest używany pył
herbaciany.
kawa ziarnista HAYB Etiopia Kontoma Natural 250g
HAYB Etiopia Kontoma Natural
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Etiopia
Region: Sidama
Odmiana botaniczna: 74158
Wysokość upraw: 2100-2300 m n.p.m.
Metoda obróbki: Natural
Profil sensoryczny: Ice Tea cytrynowa, truskawka, dżem brzoskwiniowy
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress)
Kawa spod ręki Asefa Dukamo, który gromadzi ziarna z upraw swoich i swojej rodziny, a następnie obrabia je w młynie, który zbudował, aby ograniczyć odległość między plantacjami a stacją myjącą. Kawa została obrobiona na sucho, słodsza od swojej obrabianej na mokro siostry.
kawa ziarnista HAYB Honduras Johelyta 250g
Honduras Johelyta
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Honduras
Region: Chinacla, La Paz
Odmiana botaniczna: Catuai
Wysokość upraw: 1300 m n.p.m.
Metoda obróbki: Natural
Profil sensoryczny: Wiśnie, karmel, mleczna czekolada
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress)
Kawa stonowana, klasyczna, idealnie wpisująca się w region, z którego pochodzi. Napar z nutami mlecznej czekolady z karmelem, z subtelnym, wiśniowym finiszem.
kawa ziarnista HAYB Honduras San Isidro 250g
Honduras San Isidro
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Honduras
Region: Copán
Odmiana botaniczna: Parainema, Red Catuai
Wysokość upraw: 1200 m n.p.m.
Metoda obróbki: Natural
Profil sensoryczny: Mandarynki, suszone figi, landynki
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress)
Odmiana botaniczna Parainema została opracowana przez Instytut Kawy w Hondurasie (IHCAFE), charakteryzuje się ona wysoką odpornością na zarazy bez ubytku jakości kawy; tu została zmieszana z odmianą Red Catuai. Kawa obrobiona metodą natural, efektem czego napar jest bardzo soczysty, łączy świeżą kwasowość landrynek i mandarynek ze stabilnością suszonych fig.
kawa ziarnista HAYB Kenia Kiri 250g
Kenia Kiri
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Kenia
Region: Nyeri
Odmiana botaniczna: SL28, SL34
Wysokość upraw: 2000 m n.p.m.
Metoda obróbki: Washed
Profil sensoryczny: Malina, czerwona porzeczka, czarna herbata
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress)
Kawa, które pozwoli przedłużyć lato. Uprawiana w centralnej Kenii, pozwala nam delektować się niemal herbacianym naparem z intensywnymi nutami orzeźwiających malin i czerwonej porzeczki. Doskonale sprawdzi się zarówno jak na ciepło, jak i w cold brew.
kawa ziarnista HAYB Kenia Muthuthuini AB 250g
Kenia Muthuthuini AB
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Kenia
Region: Nyeri
Odmiana botaniczna: SL28, SL34
Wysokość upraw: 1700-1800 m n.p.m.
Metoda obróbki: Washed
Profil sensoryczny: Malina, czerwona porzeczka, czarna herbata
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress)
Kawa, które pozwoli przedłużyć lato. W smaku bardzo rześka, niczym herbata z sokiem malinowym. Doskonale sprawdzi się na ciepło, jak i jako ostatnie podrygi coldbrew.
kawa Hard Beans KENIA Rungeto Kiangoi AA 250g
KENIA Rungeto Kiangoi AA
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Kenia
Region: Kirinyaga
Wysokość upraw:1600 - 1800 m n.p.m
Odmiana botaniczna:SL 28, SL 34, Batian
Metoda obróbki: Fully washed
Profil sensoryczny: rabarbar, cytrusy, mleczna czekolada
Przeznaczenie: Metody przelewowe
Ziarna rosną na obficie żyznej ziemi. Po zbiorze wiśnie obrabiane są metodą washed, w smaku zyskujemy więc typowo kenijską, klarowną kawę. W naparze wyczuwalne nuty cytrusów, rabarbaru z subtelną mleczną czekoladą.
Herbata BIO Holiday WELLNESS 12 piramidek
Zestaw Herbat English Tea BIO Holiday WELLNESS 12 piramidek
Opakowanie: 12 piramidek w 3 smakach
Zestaw aromatycznych herbat owocowo-ziołowych od English Tea Shop, zamknięte w estetycznym opakowaniu zbiorczym. Opakowanie opatrzone motywami świąteczno-zimowymi. Opakowanie zbiorcze zawiera łącznie 12 piramidek - po 4 sztuki każdego rodzaju.
Zawartość:
Holiday Boost- herbatka dziką różą, hibiskusem, cynamonem, miętą pieprzową, jabłkiem, lukrecją i płatkami róży oraz naturalnymi aromatami;
Winter Balance - herbatka z miętą pieprzową, miętą zieloną, kozieradką, cynamonem, skórką z cytryny, koprem włoskim, kurkumą, dzikim bzem oraz naturalnymi aromatam;
Tropical Lemongrass - herbatka z trawą cytrynową, miętą, hibiskusem, dziką różą, rumiankiem, jabłkiem oraz naturalnymi aromatami.
Herbata BIO Holiday WHITE PRISM 12 piramidek
Zestaw Herbat English Tea BIO Holiday WHITE PRISM 12 piramidek
Opakowanie: 12 piramidek w 4 smakach
Zestaw aromatycznych herbat i naparów owocowo-ziołowych od English Tea Shop, zamknięte w estetycznym opakowaniu zbiorczym. Opakowanie opatrzone motywami świąteczno-zimowymi. Opakowanie zbiorcze zawiera łącznie 12 piramidek - po 3 sztuki każdego rodzaju.
Zawartość:
Winter Warmer- herbatka z rooibosem, imbirem, kakao, anyżem i gałką muszkatołową oraz naturalnymi aromatami;
Super Star Anise - herbata czarna z imbirem, goździkami i anyżem oraz naturalnymi aromatami;
Tropical Lemongrass - herbatka z trawą cytrynową, miętą, hibiskusem, dziką różą, rumiankiem, jabłkiem oraz naturalnymi aromatami;
Happy Holiday - herbata zielona z cynamonem, granatem, imbirem, kardamonem, gałką muszkatołową, pieprzem oraz naturalnymi aromatami.
Beskid Chocolate Boże Narodzenie | BOMBA MLECZNA Z PIANKAMI 50g
Beskid Chocolate Boże Narodzenie | BOMBA MLECZNA Z PIANKAMI 50g
Czekolada mleczna do rozpuszczenia, wypełniona piankami.
Opakowanie: 50g.
Czekolada pitna w formie bomby z mlecznej czekolady oraz dodatkiem słodkich pianek. Słodki przysmak zamknięty w opakowaniu z bożonarodzeniowym motywem.
Skład: ziarno kakaowca, mleko pełne w proszku, cukier, tłuszcz kakaowy (masło kakaowe), pianki marshmallow 20% (syrop fruktozowo-glukozowy, cukier, woda, żelatyna, skrobia kukurydziana, barwniki: E110, E120, E131, aromat), emulgator: lecytyna sojowa. Masa kakaowa: minimum 42%. Może zawierać śladowe ilości orzechów.
Przygotowanie
Bomba ma przełamanie dzielące ją na dwie połowy. Włóż czekoladową bombę do kubka, zalej gorącym mlekiem, poczekaj, aż bomba się się otworzy.
Kawiarka Bialetti FIAMETTA PRIMAVERA INDUCTION 4tz | BŁĘKITNA
Kawiarka Bialetti FIAMETTA PRIMAVERA INDUCTION 4tz indukcyjna
Najbardziej kolorowa seria kultowych kawiarek Bialetti! Klasyczny kształt oryginalnej kawiarki został dopełniony żywym kolorem korpusu, natomiast dolny zbiornik został z zewnątrz wykonany ze stali nierdzewnej, co umożliwia stosowanie kawiarki na płytach indukcyjnych.
Proces parzenia wyśmienitego espresso jest genialny w swojej prostocie. Podgrzewana woda zamienia się w parę wodną i pod ciśnieniem przedostaje się do zbiorniczka górnego przechodząc przez umieszczoną w sitku kawę. Warto obserwować przepływającą parę/wodę i zakończyć proces parzenia, kiedy w górnym zbiorniczku znajdzie się odpowiednia ilość kawy. Dodatkowo możesz sprawić, by aromat był bardziej intensywny. Jedyne co trzeba zrobić, to zdjąć kawiarkę z ognia, zanim do górnego zbiorniczka przeleje się cała woda.
Pojemność
Jest to wersja o pojemności 4 espresso – jednorazowo można więc zaparzyć około 150 ml kawy.
W zestawie z kawiarką znajduje się uszczelka, która wystarcza na 1-2 lata codziennego użytkowania. Warto jednak pamiętać, że po każdym przygotowaniu kawy warto ją wyjąć, umyć i osuszyć. Uszczelkę należy wymienić w momencie, kiedy zacznie przepuszczać zmieloną kawę.
Przeznaczenie
Kawę w Bialetti Fiametta Primavera Induction można przygotowywać zarówno na kuchenkach gazowych, elektrycznych, jak i indukcyjnych.
Kawiarkę należy myć ręcznie, bez użycia detergentów. Nie nadaje się do mycia w zmywarce. Przy każdym zaparzaniu należy przygotować ilość kawy określoną przez producenta.
Instrukcja przygotowania
- Do dolnego zbiornika nalewamy wody, tak aby zaworek bezpieczeństwa pozostał nad powierzchnią.
- Wkładamy lejek na kawę do zbiornika na wodę i wsypujemy zmieloną kawę. Lejek powinien być w całości zapełniony kawą. Kawy nie ubijamy.
- Dokręcamy górny zbiornik na gotowy napar i stawiamy na kuchence tak aby uchwyt znajdował się poza źródłem ciepła.Jak górny zbiornik zacznie się zapełniać, zdejmujemy kawiarkę z kuchenki.
- Czekamy aż ekstrakcja się zakończy. Mieszamy, przelewamy napar do filiżanek i delektujemy się aromatyczną kawą
Kawiarka Bialetti FIAMETTA PRIMAVERA INDUCTION 4tz | RÓŻOWA
Kawiarka Bialetti FIAMETTA PRIMAVERA INDUCTION 4tz indukcyjna
Najbardziej kolorowa seria kultowych kawiarek Bialetti! Klasyczny kształt oryginalnej kawiarki został dopełniony żywym kolorem korpusu, natomiast dolny zbiornik został z zewnątrz wykonany ze stali nierdzewnej, co umożliwia stosowanie kawiarki na płytach indukcyjnych.
Proces parzenia wyśmienitego espresso jest genialny w swojej prostocie. Podgrzewana woda zamienia się w parę wodną i pod ciśnieniem przedostaje się do zbiorniczka górnego przechodząc przez umieszczoną w sitku kawę. Warto obserwować przepływającą parę/wodę i zakończyć proces parzenia, kiedy w górnym zbiorniczku znajdzie się odpowiednia ilość kawy. Dodatkowo możesz sprawić, by aromat był bardziej intensywny. Jedyne co trzeba zrobić, to zdjąć kawiarkę z ognia, zanim do górnego zbiorniczka przeleje się cała woda.
Pojemność
Jest to wersja o pojemności 2 espresso – jednorazowo można więc zaparzyć około 150 ml kawy.
W zestawie z kawiarką znajduje się uszczelka, która wystarcza na 1-2 lata codziennego użytkowania. Warto jednak pamiętać, że po każdym przygotowaniu kawy warto ją wyjąć, umyć i osuszyć. Uszczelkę należy wymienić w momencie, kiedy zacznie przepuszczać zmieloną kawę.
Przeznaczenie
Kawę w Bialetti Fiametta Primavera Induction można przygotowywać zarówno na kuchenkach gazowych, elektrycznych, jak i indukcyjnych.
Kawiarkę należy myć ręcznie, bez użycia detergentów. Nie nadaje się do mycia w zmywarce. Przy każdym zaparzaniu należy przygotować ilość kawy określoną przez producenta.
Instrukcja przygotowania
- Do dolnego zbiornika nalewamy wody, tak aby zaworek bezpieczeństwa pozostał nad powierzchnią.
- Wkładamy lejek na kawę do zbiornika na wodę i wsypujemy zmieloną kawę. Lejek powinien być w całości zapełniony kawą. Kawy nie ubijamy.
- Dokręcamy górny zbiornik na gotowy napar i stawiamy na kuchence tak aby uchwyt znajdował się poza źródłem ciepła.Jak górny zbiornik zacznie się zapełniać, zdejmujemy kawiarkę z kuchenki.
- Czekamy aż ekstrakcja się zakończy. Mieszamy, przelewamy napar do filiżanek i delektujemy się aromatyczną kawą
Kawiarka Bialetti RAINBOW PRIMAVERA 3tz | RÓŻOWA
Kawiarka Bialetti RAINBOW PRIMAVERA 3tz
Najbardziej kolorowa seria kultowych kawiarek Bialetti! Klasyczny kształt oryginalnej kawiarki został dopełniony żywym kolorem aluminiowego korpusu.
Proces parzenia wyśmienitego espresso jest genialny w swojej prostocie. Podgrzewana woda zamienia się w parę wodną i pod ciśnieniem przedostaje się do zbiorniczka górnego przechodząc przez umieszczoną w sitku kawę. Warto obserwować przepływającą parę/wodę i zakończyć proces parzenia, kiedy w górnym zbiorniczku znajdzie się odpowiednia ilość kawy. Dodatkowo możesz sprawić, by aromat był bardziej intensywny. Jedyne co trzeba zrobić, to zdjąć kawiarkę z ognia, zanim do górnego zbiorniczka przeleje się cała woda.
Pojemność
Jest to wersja o pojemności 3 espresso – jednorazowo można więc zaparzyć około 150 ml kawy.
W zestawie z kawiarką znajduje się uszczelka, która wystarcza na 1-2 lata codziennego użytkowania. Warto jednak pamiętać, że po każdym przygotowaniu kawy warto ją wyjąć, umyć i osuszyć. Uszczelkę należy wymienić w momencie, kiedy zacznie przepuszczać zmieloną kawę.
Przeznaczenie
Kawę w Bialetti Rainbow Primavera Induction można przygotowywać na kuchenkach gazowych i elektrycznych.
Kawiarkę należy myć ręcznie, bez użycia detergentów. Nie nadaje się do mycia w zmywarce. Przy każdym zaparzaniu należy przygotować ilość kawy określoną przez producenta. Rączka urządzenia powinna znajdować się poza zasięgiem źródła ciepła.
Instrukcja przygotowania
- Do dolnego zbiornika nalewamy wody, tak aby zaworek bezpieczeństwa pozostał nad powierzchnią.
- Wkładamy lejek na kawę do zbiornika na wodę i wsypujemy zmieloną kawę. Lejek powinien być w całości zapełniony kawą. Kawy nie ubijamy.
- Dokręcamy górny zbiornik na gotowy napar i stawiamy na kuchence tak aby uchwyt znajdował się poza źródłem ciepła.Jak górny zbiornik zacznie się zapełniać, zdejmujemy kawiarkę z kuchenki.
- Czekamy aż ekstrakcja się zakończy. Mieszamy, przelewamy napar do filiżanek i delektujemy się aromatyczną kawą