Nowość
( ilość produktów: 301 )kawa ziarnista HAYB Się Przelewa Decaf 250g
SIĘ PRZELEWA - DECAF
Skład: 100% Arabica
Brak kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Kolumbia
Region: Tolima
Metoda obróbki: Sugar cane process
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress, ekspres przelewowy),
W profilu smakowym wyczuwalne nuty brzoskwiniowej, malin i trzcinowy cukier.
Kolejna kawa z serii Się Przelewa, tym razem jednak pozbawiona kofeiny, aby każdy i o każdej porze mógł cieszyć się przyjemnością z picia kawy. Sposób palenia ziarna sprawia, że jest to kawa, która potrafi wybaczyć dużo błędów podczas parzenia i zawsze smakuje dobrze. Dzięki temu znakomicie sprawdzi się jako codzienna kawa.
kawa ziarnista KAFAR | PAPUA NOWA GWINEA Baroinda 250g
PAPUA NOWA GWINEA Baroinda
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Papua Nowa Gwinea |
---|---|
Region: | Eastern Highlands |
Odmiana botaniczna: | Arusha, Bourbon, Mundo Nuovo, Typica |
Obróbka: | honey |
Profil: | Cukier muscovado, suszona śliwka, czerwone jabłko |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Soczysta, rześka, herbaciana.
Napar słodki, ze zrównoważoną kwasowością. Przypomina cukier muscovado, owoce jak śliwka i jabłko. Body kremowe i gładkie. Posmak długi, słodki, sprawiający wrażenie czarnej herbaty.
LOKALNA PALARNIA KAWY Brazylia Cerarado Sul De Minas 250g
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Brazylia
Profil sensoryczny: pomarańcza, orzech laskowy, czekolada
Przeznaczenie: Espresso.
Kawa o umiarkowanej kwasowości i łagodnej intensywności smaku. W profilu sensorycznym dominują nuty charakterystyczne dla kaw brazylijskich - dużo czekolady z orzechami, subtelny karmel, z delikatnym posmakiem świeżej pomarańczy.
LOKALNA PALARNIA KAWY Decaf Brazylia 250g
Skład 100% Arabica
Brak kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Brazylia
Profil sensoryczny: czekolada deserowa, prażone migdały
Przeznaczenie: Espresso
Propozycja dla osób, które nie chcą lub nie mogą spożywać kofeiny, ale wciąż nie chcą sobie odmawiać znakomitej kawy. W naparze wyczuwalne nuty czekolady i migdałów.
LOKALNA PALARNIA KAWY Na każdy dzień Brazylia/Kolumbia 250g
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Brazylia, Kolumbia
Profil sensoryczny: palony cukier, gorzka czekolada
Przeznaczenie: Espresso.
Mieszanka ziaren brazylijskich i kolumbijskich, wypalana nieco ciemniej, dzięki czemu kwasowość jest niemal niewyczuwalna. W smaku dominują nuty gorzkiej czekolady i palonego cukru. Znakomicie komponuje się z mlekiem, co sprawia, że stanowi doskonałą bazę do takich specjałów jak cappuccino czy latte.
Timemore - Młynek ręczny S3 | CZARNY
Timemore S3 to solidny, ręczny młynek do kawy. Wersja S3 posiada żarna S2C890 wykonane ze stali nierdzewnej SUS 420. Młynek pracuje szybko i niezwykle precyzyjnie.
Korpus młynka został wykonany z jednego kawałka aluminium, co sprawia że młynek jest solidny i trwały. Korpus jest teksturowany (z wyjątkiem zbiornika na kawę mieloną), co ułatwia jego trzymanie, podstawa jest zaś antypoślizgowa, wykonana z silikonu. Rączka jest składana.
Młynek S3 został wyposażony w precyzyjnie wykonane żarna S2C890 z utwardzonej stali nierdzewnej SUS420. Żarna zostały zamocowane za pomocą łożysk Red Ring, co zapewnia im wysoką stabilność. S3 korzysta z technologii określonej przez producenta terminem spike to cut (S2C), która bazuje na wertykalnych ostrzach w górnej części wewnętrznego żarna, w efekcie kawa jest najpierw wstępnie rozdrabniana, a dopiero później mielona. Finalnie kawa jest równo zmielona, co wpływa na smak naparu. Młynek posiada blokadę pokrętła regulacji mielenia, która sprawia, że zarówno czyszczenie, jak i codzienne użytkowanie młynka staje się proste i intuicyjne.
Młynek Timemore S3 oferuje szeroki zakres regulacji grubości przemiału - od espresso po Frenchpress. Grubość przemiału ustawia się w niezwykle prosty sposób, dzięki zewnętrznemu systemowi regulacji z naniesioną miarą. Jego konstrukcja przypomina pierścień obiektywu aparatu, sam system jest czytelny co umożliwia płynną i precyzyjną regulację.Jednorazowo młynek pomieści około 30g kawy. W zestawie znajdują się: szczoteczka, pudełko, pokrowiec, instrukcja obsługi.
kawa ziarnista HAYB Kolumbia Aponte 250g
Kolumbia Aponte
Skład 100% Arabica
Niska zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Kolumbia |
---|---|
Region: | Narino |
Wysokość upraw: | 1850 m n.p.m. |
Odmiana botaniczna: | Caturra |
Obróbka: | Honey |
Profil sensoryczny: | Brzoskwinie, chmiel, biała herbata |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
La Cooperativa de Cafes Especiales de Narino – to grupa zrzeszająca małych farmerów, czuwająca tu nad tym, aby farmerzy mieli wystarczającą wiedzę i do skupu oddawali tylko dojrzałe wiśnie. Ziarno niszowe, napar chmielowy ze słodyczą brzoskwini.
kawa ziarnista HAYB Myanmar Ywangan 250g
Myanmar Ywangan
Skład 100% Arabica
Niska zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Mjanma |
---|---|
Region: | Shan |
Wysokość upraw: | 1350 m n.p.m. |
Odmiana botaniczna: | Red Catuai |
Obróbka: | Carbonic Maceration Washed |
Profil sensoryczny: | Czekolada, figa, brązowy cukier |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Kawa od dwóch inwestorek, Su Nandar Linn i Thi Ha Gyawalie, którym obok dobrej kawy, zależy na poprawie warunków życia kobiet w birmańskiej Ywangan. Ich kawy produkowane są wyłącznie przez kobiety i obecnie współpracują z ponad 400 kobietami-producentkami w całym regionie. Kawa przeszła obróbkę Carbonic Maceration, wykorzystującą zarówno mokrą, jak i suchą fermentację przed suszeniem ziaren.
kawa ziarnista HAYB Rwanda Rushashi Natural 250g
Rwanda Rushashi
Skład 100% Arabica
Niska zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Rwanda |
---|---|
Region: | Gakenke |
Wysokość upraw: | 1700-2000 m n.p.m. |
Odmiana botaniczna: | Red Bourbon |
Obróbka: | Washed |
Profil sensoryczny: | Brzoskwinia, dżem z mango, półwytrawne czerwone wino |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Kawa z plantacji jest zawsze sortowana aż pięciokrotnie - tak, aby wybrać jedynie najbardziej czerwone wiśnie. Dzięki starannemu doborowi surowca, napar jest niezwykle jednolity i powtarzalny. W smaku dominuje brzoskwinia, ale w profilu pojawiają się też nuty winne.
kawa ziarnista KAFAR | KENIA Malkia 250g
KENIA Malkia
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Kenia
Region:Muranga
Odmiana botaniczna: SL 28, Ruiru 11, Batian
Metoda obróbki:Washed
Profil sensoryczny: czerwone jabłko, malina, lukrecja
Przeznaczenie: Metody alternatywne
Złożona i jedwabista propozycja kenijskiej kawy. Bardzo słodka, zaskakująco mało kwasowa. W smaku przypomina czerwone jabłko, malinę i poziomkę.
kawa ziarnista KAFAR | UGANDA Miwu WASHED 250g
UGANDA Miwu
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Uganda
Region: Bukyabo
Odmiana botaniczna: SL14, SL28 & Nyasaland
Metoda obróbki: Washed
Profil sensoryczny: malina, truskawka, karmel
Przeznaczenie: Metody alternatywne
Słodka, owocowa, gładka.
Kawa o bardzo złożonym aromacie. Na pierwszym planie wyczuwalne maliny i truskawki. W aromacie wyczuwalna też karmel i wanilia.
Filiżanka LOVERAMICS EGG cappuccino 200ml | BERRY
Elegancka filiżanka do cappuccino z grubej porcelany, o pojemności 200 ml.
Porcelana Loveramics tworzona jest zgodnie ze standardami SCAE oraz SCAA. Grube ścianki pozwalają utrzymać temperaturę naparu przez dłuższy czas, kształt filiżanki wpływa na optymalizację smaku kawy.
Ze względu na metodę szkliwienia, egzemplarze nieznacznie różnią się od siebie odcieniem, tonem barwy i układem wzoru.
W komplecie wraz ze spodeczkiem.
Marka Loveramics powstała w Hongkongu.
Filiżanka LOVERAMICS EGG cappuccino 200ml | GRANITE
Elegancka filiżanka do cappuccino z grubej porcelany, o pojemności 200 ml.
Porcelana Loveramics tworzona jest zgodnie ze standardami SCAE oraz SCAA. Grube ścianki pozwalają utrzymać temperaturę naparu przez dłuższy czas, kształt filiżanki wpływa na optymalizację smaku kawy.
Ze względu na metodę szkliwienia, egzemplarze nieznacznie różnią się od siebie odcieniem, tonem barwy i układem wzoru.
W komplecie wraz ze spodeczkiem.
Marka Loveramics powstała w Hongkongu.
Filiżanka LOVERAMICS EGG cappuccino 200ml | ICE BLUE
Elegancka filiżanka do cappuccino z grubej porcelany, o pojemności 200 ml.
Porcelana Loveramics tworzona jest zgodnie ze standardami SCAE oraz SCAA. Grube ścianki pozwalają utrzymać temperaturę naparu przez dłuższy czas, kształt filiżanki wpływa na optymalizację smaku kawy.
Ze względu na metodę szkliwienia, egzemplarze nieznacznie różnią się od siebie odcieniem, tonem barwy i układem wzoru.
W komplecie wraz ze spodeczkiem.
Marka Loveramics powstała w Hongkongu.
Filiżanka LOVERAMICS EGG cappuccino 200ml | MINT
Elegancka filiżanka do cappuccino z grubej porcelany, o pojemności 200 ml.
Porcelana Loveramics tworzona jest zgodnie ze standardami SCAE oraz SCAA. Grube ścianki pozwalają utrzymać temperaturę naparu przez dłuższy czas, kształt filiżanki wpływa na optymalizację smaku kawy.
Ze względu na metodę szkliwienia, egzemplarze nieznacznie różnią się od siebie odcieniem, tonem barwy i układem wzoru.
W komplecie wraz ze spodeczkiem.
Marka Loveramics powstała w Hongkongu.
Filiżanka LOVERAMICS EGG cappuccino 200ml | NIGHT SKY
Elegancka filiżanka do cappuccino z grubej porcelany, o pojemności 200 ml.
Porcelana Loveramics tworzona jest zgodnie ze standardami SCAE oraz SCAA. Grube ścianki pozwalają utrzymać temperaturę naparu przez dłuższy czas, kształt filiżanki wpływa na optymalizację smaku kawy.
Ze względu na metodę szkliwienia, egzemplarze nieznacznie różnią się od siebie odcieniem, tonem barwy i układem wzoru.
W komplecie wraz ze spodeczkiem.
Marka Loveramics powstała w Hongkongu.
Beskid Chocolate | GORZKA 70% Belize Peini 70g
Beskid Chocolate | GORZKA 70% Belize Peini 70g
Czekolada gorzka
Opakowanie: tabliczka 70g
Rzemieślnicza czekolada gorzka wyrabiana tradycyjnymi metodami od ziarna do tabliczki w sercu Beskidu Żywieckiego.
Rafinowana i konszowana min. 48h
Czekolada zawiera 70% kakao z Belize odmiany trinitario z domieszką criollo. Czekolady z kakao Belize Peini oferują głębokie nuty orzechów, owoców tropikalnych, wanilii i kokosa.
Skład: kakao min. 70%; ziarno kakaowca (Belize Peini), cukier trzcinowy nierafinowany.
kawa ziarnista HAYB Etiopia Bette Buna Megadu 250g
HAYB Etiopia Bette Buna Megadu
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Etiopia
Region: Guji
Odmiana botaniczna: 74112, 74110
Wysokość upraw: 1900-2200 m n.p.m.
Metoda obróbki: Anaerobic 96h (Natural)
Profil sensoryczny: Dżem truskawkowy, czereśnie, rum
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress)
Kawa powstała dzięki bezpośrednim relacjom z dostawcą kawy, Hester Westerveld Syoum, które udało się nawiązać dzięki holenderskiej palarni A.M.O.C.. Kawa jest nie tylko smaczna, ale też powstaje w warunkach etycznych, gwarantujących rozwój i stabilność plantatorom.
kawa ziarnista HAYB Etiopia Kontoma Natural 250g
HAYB Etiopia Kontoma Natural
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Etiopia
Region: Sidama
Odmiana botaniczna: 74158
Wysokość upraw: 2100-2300 m n.p.m.
Metoda obróbki: Natural
Profil sensoryczny: Ice Tea cytrynowa, truskawka, dżem brzoskwiniowy
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress)
Kawa spod ręki Asefa Dukamo, który gromadzi ziarna z upraw swoich i swojej rodziny, a następnie obrabia je w młynie, który zbudował, aby ograniczyć odległość między plantacjami a stacją myjącą. Kawa została obrobiona na sucho, słodsza od swojej obrabianej na mokro siostry.
kawa ziarnista HAYB Etiopia Kontoma Washed 250g
HAYB Etiopia Kontoma Washed
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Etiopia
Region: Sidama
Odmiana botaniczna: 74158
Wysokość upraw: 2100-2300 m n.p.m.
Metoda obróbki: Washed
Profil sensoryczny: Limonka, malina, czarna herbata z miodem
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress)
Kawa spod ręki Asefa Dukamo, który gromadzi ziarna z upraw swoich i swojej rodziny, a następnie obrabia je w młynie, który zbudował, aby ograniczyć odległość między plantacjami a stacją myjącą. Kawa została obrobiona na mokro, ma wszystko to, co najlepsze w kawach afrykańskich.
kawa ziarnista HAYB Honduras Finca El Paraiso 250g
Honduras Finca El Paraiso
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Honduras
Region: Santa Barbara
Odmiana botaniczna: Parainema
Wysokość upraw: 1550 m n.p.m.
Metoda obróbki: Natural Anaerobic 72h
Profil sensoryczny: Yuzu, wiśnie, poziomki
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress)
Odmiana botaniczna Parainema została opracowana przez Instytut Kawy w Hondurasie (IHCAFE), charakteryzuje się ona wysoką odpornością na zarazy bez ubytku jakości kawy. W profilu sensorycznym króluje kwasowość.