Produkt za punkty
( ilość produktów: 763 )Filiżanka LOVERAMICS EGG espresso 80ml | NIGHT SKY
Elegancka filiżanka do espresso z grubej porcelany, o pojemności 80 ml.
Porcelana Loveramics tworzona jest zgodnie ze standardami SCAE oraz SCAA. Grube ścianki pozwalają utrzymać temperaturę naparu przez dłuższy czas, kształt filiżanki wpływa na optymalizację smaku kawy.
Ze względu na metodę szkliwienia, egzemplarze nieznacznie różnią się od siebie odcieniem, tonem barwy i układem wzoru.
W komplecie wraz ze spodeczkiem.
Marka Loveramics powstała w Hongkongu.
Filiżanka LOVERAMICS EGG espresso 80ml | YELLOW
Elegancka filiżanka do espresso z grubej porcelany, o pojemności 80 ml.
Porcelana Loveramics tworzona jest zgodnie ze standardami SCAE oraz SCAA. Grube ścianki pozwalają utrzymać temperaturę naparu przez dłuższy czas, kształt filiżanki wpływa na optymalizację smaku kawy.
Ze względu na metodę szkliwienia, egzemplarze nieznacznie różnią się od siebie odcieniem, tonem barwy i układem wzoru.
W komplecie wraz ze spodeczkiem.
Marka Loveramics powstała w Hongkongu.
Hard Beans NITRO- VEGAN CARAMEL LATTE 200 ML
Hard Beans NITRO- VEGAN CARAMEL LATTE
Kawa Nitro Cold Brew to kawa macerowana na zimno i z dodatkiem ciekłego azotu.
Doskonale sprawdzi się w upalne dni i w podróży. Zamknięta w puszcze, jest łatwa w transporcie, dzięki czemu bez wysiłku można cieszyć się pobudzającą kawą podczas wakacyjnych wycieczek.
Do swojego Cold Brew Hard Beans sięgnął po kawę z Brazylii. Do kawy dodano napój owsiany i karmel, dzięki czemu otrzymujemy wegańskie, naturalnie słodkie latte.
Pojemność: 200 ml
Skład:kawa cold brew (60,3%), (woda, kawa arabika [Brazylia]), napój owsiany (31,16%), (woda, owies, olej słonecznikowy, węglan wapnia, sól morska, witamina E, witamina B6, witamina B2, witamina A, kwas foliowy, witamina D, witamina B12), syrop karmelowy (5,65%), (karmelizowany cukier, woda, kwas cytrynowy), cukier, inulina. Bardzo wysoka zawartość kofeiny: 60mg/100ml, nie zaleca się stosowania u dzieci, kobiet w ciąży i kobiet karmiących piersią. Zaleca się przechowywanie w lodówce.
Hard Beans NITRO- VEGAN FLAT WHITE 200 ML
Hard Beans NITRO- VEGAN FLAT WHITE
Kawa Nitro Cold Brew to kawa macerowana na zimno i z dodatkiem ciekłego azotu.
Doskonale sprawdzi się w upalne dni i w podróży. Zamknięta w puszcze, jest łatwa w transporcie, dzięki czemu bez wysiłku można cieszyć się pobudzającą kawą podczas wakacyjnych wycieczek.
Do swojego Cold Brew Hard Beans sięgnął po kawę z Brazylii. Do kawy dodano napój owsiany - delikatna, słodka kawa o długim i przyjemnym czekoladowym finiszu.
Pojemność: 200 ml
Skład:kawa cold brew (62,45%) (woda, kawa arabika [Brazylia]), napój owsiany (35,4%) (woda, owies, olej słonecznikowy, węglan wapnia, sól morska, witamina E, witamina B6, witamina B2, witamina A, kwas foliowy, witamina D, witamina B12), cukier, inulina. Bardzo wysoka zawartość kofeiny: 60mg/100ml, nie zaleca się stosowania u dzieci, kobiet w ciąży i kobiet karmiących piersią. Zaleca się przechowywanie w lodówce.
kawa ziarnista HAYB Etiopia Kontoma Natural 250g
HAYB Etiopia Kontoma Natural
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Etiopia
Region: Sidama
Odmiana botaniczna: 74158
Wysokość upraw: 2100-2300 m n.p.m.
Metoda obróbki: Natural
Profil sensoryczny: Ice Tea cytrynowa, truskawka, dżem brzoskwiniowy
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress)
Kawa spod ręki Asefa Dukamo, który gromadzi ziarna z upraw swoich i swojej rodziny, a następnie obrabia je w młynie, który zbudował, aby ograniczyć odległość między plantacjami a stacją myjącą. Kawa została obrobiona na sucho, słodsza od swojej obrabianej na mokro siostry.
kawa ziarnista HAYB Etiopia Kontoma Washed 250g
HAYB Etiopia Kontoma Washed
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Etiopia
Region: Sidama
Odmiana botaniczna: 74158
Wysokość upraw: 2100-2300 m n.p.m.
Metoda obróbki: Washed
Profil sensoryczny: Limonka, malina, czarna herbata z miodem
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress)
Kawa spod ręki Asefa Dukamo, który gromadzi ziarna z upraw swoich i swojej rodziny, a następnie obrabia je w młynie, który zbudował, aby ograniczyć odległość między plantacjami a stacją myjącą. Kawa została obrobiona na mokro, ma wszystko to, co najlepsze w kawach afrykańskich.
kawa ziarnista HAYB Honduras Johelyta 250g
Honduras Johelyta
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Honduras
Region: Chinacla, La Paz
Odmiana botaniczna: Catuai
Wysokość upraw: 1300 m n.p.m.
Metoda obróbki: Natural
Profil sensoryczny: Wiśnie, karmel, mleczna czekolada
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress)
Kawa stonowana, klasyczna, idealnie wpisująca się w region, z którego pochodzi. Napar z nutami mlecznej czekolady z karmelem, z subtelnym, wiśniowym finiszem.
kawa ziarnista HAYB Honduras La Florencia Natural 250g
HAYB Honduras La Florencia Natural
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Honduras
Region: Opatoro
Odmiana botaniczna: Typica
Wysokość upraw: 1600-2050 m n.p.m.
Metoda obróbki: Natural
Profil sensoryczny: Suszone owoce tropikalne, żurawina, kruszonka
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress)
Napar bardzo deserowy, o wysokiej słodyczy przełamanej subtelną kwasowością. Przywodzi na myśl ciasto z kruszonką, doskonale sprawdzi się zatem latem również w wersji cold brew.
kawa ziarnista HAYB Honduras San Isidro 250g
Honduras San Isidro
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Honduras
Region: Copán
Odmiana botaniczna: Parainema, Red Catuai
Wysokość upraw: 1200 m n.p.m.
Metoda obróbki: Natural
Profil sensoryczny: Mandarynki, suszone figi, landynki
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress)
Odmiana botaniczna Parainema została opracowana przez Instytut Kawy w Hondurasie (IHCAFE), charakteryzuje się ona wysoką odpornością na zarazy bez ubytku jakości kawy; tu została zmieszana z odmianą Red Catuai. Kawa obrobiona metodą natural, efektem czego napar jest bardzo soczysty, łączy świeżą kwasowość landrynek i mandarynek ze stabilnością suszonych fig.
kawa ziarnista HAYB Indonezja Ijen Highlands 250g
HAYB Indonezja Ijen Highlands
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Indonezja
Region: East Java
Odmiana botaniczna: Bourbon, Kartika
Wysokość upraw: 1100 - 1500 m n.p.m.
Metoda obróbki: Washed
Profil sensoryczny: Czekolada, suszone figi, orzechy laskowe
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress)
Kawa z naprawdę malowniczego rejonu, Ijen - krainy czynnych wulkanów. Gleba wulkaniczna to gleba bardzo żyzna, ziarenka są zatem doskonałej jakości. Napar czekoladowo-bakaliowy.
kawa ziarnista HAYB Kenia Kiri 250g
Kenia Kiri
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Kenia
Region: Nyeri
Odmiana botaniczna: SL28, SL34
Wysokość upraw: 2000 m n.p.m.
Metoda obróbki: Washed
Profil sensoryczny: Malina, czerwona porzeczka, czarna herbata
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress)
Kawa, które pozwoli przedłużyć lato. Uprawiana w centralnej Kenii, pozwala nam delektować się niemal herbacianym naparem z intensywnymi nutami orzeźwiających malin i czerwonej porzeczki. Doskonale sprawdzi się zarówno jak na ciepło, jak i w cold brew.
kawa ziarnista HAYB Kenia Muthuthuini AB 250g
Kenia Muthuthuini AB
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Kenia
Region: Nyeri
Odmiana botaniczna: SL28, SL34
Wysokość upraw: 1700-1800 m n.p.m.
Metoda obróbki: Washed
Profil sensoryczny: Malina, czerwona porzeczka, czarna herbata
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress)
Kawa, które pozwoli przedłużyć lato. W smaku bardzo rześka, niczym herbata z sokiem malinowym. Doskonale sprawdzi się na ciepło, jak i jako ostatnie podrygi coldbrew.
kawa ziarnista HAYB Rwanda Mahembe Anartobic 72h 250g
HAYB Rwanda Mahembe
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Rwanda
Region: Western Province
Odmiana botaniczna: Red Bourbon
Wysokość upraw: 1700-1900 m n.p.m.
Metoda obróbki: Anaerobic 72h
Profil sensoryczny: Jeżyna, whisky, toffi
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress)
Ziarno fermentowane w beztlenowej atmosferze przez 72 godziny, dzięki czemu napar charakteryzuje się wysoką słodyczą. Kawa czysta, elegancka, z bardzo długim, przyjemnym, grejpfrutowym jeżyn.
Zestaw 6x Filiżanka 140ml La Brasiliana CAPPUCCINO
Filiżanka do cappuccino, z grubej porcelany, o pojemności 140 ml z logo palarni LA BRASILIANA.
Wyprodukowana przez fabrykę FAC SpA / Porcellane ACF w miejscowości Albisola Superiore (w Ligurii).
W komplecie wraz ze spodeczkiem.
Zestaw filiżanek Espresso i Cappuccino La Brasiliana Alba
Zestaw filiżanek do cappuccino i espresso, z grubej porcelany, o pojemności 140 ml - cappuccino, 50 ml - espresso z logo palarni LA BRASILIANA.
Wyprodukowana przez fabrykę FAC SpA / Porcellane ACF w miejscowości Albisola Superiore (w Ligurii).
W komplecie wraz ze spodeczkami.
Kapsułki Caffen CLASSIC 50szt. | NESPRESSO
Kawa mielona, w kapsułkach
Skład: 70% Arabica, 30% Robusty
Średnia zawartość kofeiny
Mieszanka Arabik z 30% domieszką Robusty. Kawa ciemnopalona,w stylu południowowłoskim. Propozycja dla fanów intensywnego w smaku espresso bez bardzo wysokiej zawartości kofeiny.
Opakowanie: 50 szt.
Kapsułki Caffen ORO BLEND 50szt. | NESPRESSO
Kawa mielona, w kapsułkach
Skład: 100% Arabica
Niska zawartość kofeiny
Mieszanka Arabik ciemnopalonych,w stylu południowowłoskim. Niska zawartość kofeiny pozwala cieszyć się z kawy o każdej porze dnia.
Opakowanie: 50 szt.
Kapsułki Fantino BIO 10szt. | NESPRESSO
Kawa mielona, w kapsułkach
Skład: 100% Arabica Bio
Niska zawartość kofeiny
Unikalna mieszanka delikatnych, aromatycznych Arabik posiadających certyfikat Bio. Kawa ma subtelny, lekko kwiatowy posmak.
Opakowanie: 10 szt.
Kompatybilne z Nespresso.
kawa drip coffee bag BROWNIE
Drip coffee bag BROWNIE
Skład: 100% Arabica
Niska zawartość kofeiny
Kawa mielona, porcjowana w saszetkach
Opakowanie: 100g (10x10g)
Kraj: Brazylia
Metoda obróbki: Natural/Washed
Profil sensoryczny: ciemna czekolada, czekolada, rodzynki, orzechy, śliwka
Mieszanka ziaren brazylijskich. Kawa niemal pozbawiona kwasowości, w naparze dominują nuty czekolady i orzechów. Bardzo słodka propozycja.
Drip bag to propozycja Coffee Plant dedykowana miłośnikom kawy speciality ceniącym wygodę i jakość. Pomysł oryginalnie wywodzi się z Japonii i bazuje na przedłużeniu świeżości zmielonej wcześniej kawy za pomocą azotu (pozbywanie się tlenu i wprowadzanie na jego miejsce azotu). Prace nad metodą trwały kilkanaście miesięcy, dzięki czemu teraz wszędzie szybko i łatwo możesz cieszyć się świeżym dripem. Wystarczy tylko kubek i woda. Proces zaparzania: 1. Wyjmij saszetkę i oderwij taśmę wzdłuż perforowanej linii open; 2. Rozłóż papierowe skrzydełka i zawieś saszetkę w kubku; 3. Zalej filtr do pełna 2 razy (w sumie 160ml) gorącej wody w temperaturze 90-95°C; 4. Ściągnij saszetkę z kubka i ciesz się kawą!
kawa drip coffee bag Verry Berry
Drip coffee bag VERRY BERRY
Skład: 100% Arabica
Niska zawartość kofeiny
Kawa mielona, porcjowana w saszetkach
Opakowanie: 100g (10x10g)
Kraj: Etiopia
Profil sensoryczny: czerwone owoce, owoce pestkowe
Flow Very Berry to starannie wyselekcjonowane, suszone na słońcu ziarna, które po odpowiednim wypaleniu przez warszawską palarnię pozwalają na uzyskanie naparu z wyrazistymi nutami owoców czerwonych i pestkowych.
Drip bag to propozycja Coffee Plant dedykowana miłośnikom kawy speciality ceniącym wygodę i jakość. Pomysł oryginalnie wywodzi się z Japonii i bazuje na przedłużeniu świeżości zmielonej wcześniej kawy za pomocą azotu (pozbywanie się tlenu i wprowadzanie na jego miejsce azotu). Prace nad metodą trwały kilkanaście miesięcy, dzięki czemu teraz wszędzie szybko i łatwo możesz cieszyć się świeżym dripem. Wystarczy tylko kubek i woda. Proces zaparzania: 1. Wyjmij saszetkę i oderwij taśmę wzdłuż perforowanej linii open; 2. Rozłóż papierowe skrzydełka i zawieś saszetkę w kubku; 3. Zalej filtr do pełna 2 razy (w sumie 160ml) gorącej wody w temperaturze 90-95°C; 4. Ściągnij saszetkę z kubka i ciesz się kawą!
Filiżanka Caffen CAPPUCCINO JUMBO
Filiżanka do cappuccino, z grubej porcelany, o pojemności 250 ml z logo palarni Caffen na boku.
W komplecie wraz z dużym spodeczkiem (średnica: 16 cm)