MOTTA
( ilość produktów: 13 )Motta - termometr do mleka 14cm
Profesjonalny termometr dla baristów firmy Motta
Termometr umożliwia precyzyjną kontrolę temperatury mleka podczas spieniania. Pozwala także na kontrolę temperatury wody podczas zaparzania kawy metodami alternatywnymi a także herbaty czy yerba mate .
Klips umożliwia stabilne zamocowanie termometru wewnątrz dzbanka, co umożliwia stałą kontrolę temperatury.
Czytelna tarcza wyskalowana jest w °C oraz °F. Wyposażona została dodatkowo w zaznaczony przedział dla prawidłowej temperatury, dzięki czemu z łatwością zagrzejemy mleko do odpowiedniej temperatury.
Długość: 13cm
Zakres temperatur: -10-100°C
Odbijak do kawy Motta Professional
Chromowy odbijak renomowanej włoskiej firmy MOTTA
Niezwykle elegancki i precyzyjnie wykonany stalowy odbijak do fusów kawowych do zastosowań komercyjnych
Stabilna konstrukcja zapewniona przez amortyzującą powłokę na spodzie, trwały drążek do odbijania porfafiltra.
średnica: 17 cm
wysokość: 11 cm
waga: 950 g
producent: Metallurgica MOTTA, Italia
MOTTA Tamper (58 mm) brązowy płaski
Tamper o średnicy 58 mm, wyprodukowany we Włoszech przez firmę Motta. Bardzo solidnie wykonany.
Rękojeść drewniana w kolorze brązowym. Podstawa płaska, wykonanana ze stali nierdzewnej.
Wyprodukowana przez fabrykę Metallurgica Motta S.r.l. w miejscowości Omenga (nad pięknym jeziorem Orta).
MOTTA Tamper (57 mm) Aluminiowy
Tamper o średnicy 57 mm, wyprodukowany we Włoszech przez firmę Motta. Wykonany został z jednego kawałka wypolerowanego aluminium.
Tamper został wyprodukowany przez fabrykę Metallurgica Motta S.r.l. w miejscowości Omenga (nad pięknym jeziorem Orta).
Stacja tampingowa Motta
Stacja tampingowa Motta
Bardzo wygodna stacja do tampingu kawy. Umożliwia stabilne ułożenie portafiltra, zarówno z pojedynczą, jak i podwójną wylewką, dzięki czemu idealnie równe ubicie kawy staje się dziecinnie proste. Równomierna dystrybucja i tamping kawy w portafiltrze jest jednym z kluczowych czynników do uzyskania idealnego espresso.
Sprawdzi się zarówno w domowym zestawie home baristy, jak i w gastronomiach takich jak kawiarnie czy restauracje.
Podstawka została wykonana ze stali nierdzewnej i gumy, która zapobiega ślizganiu się kolby, a miejsce na tamper chroni go przed zamoczeniem i uszkodzeniami.
Stacja ułatwia utrzymanie czystości i porządku przy ekspresie, co dodatkowo ułatwia możliwość mycia w zmywarce.
MOTTA Tamper (58 mm) czarny płaski
Tamper o średnicy 58 mm, wyprodukowany we Włoszech przez firmę Motta. Bardzo solidnie wykonany.
Rękojeść drewniana w kolorze czarnym. Podstawa płaska, wykonanana ze stali nierdzewnej.
Wyprodukowana przez fabrykę Metallurgica Motta S.r.l. w miejscowości Omenga (nad pięknym jeziorem Orta).
MOTTA Tamper Competition (58,4 mm) czarny
Profesjonalny tamper o średnicy 58,4 mm, wyprodukowany we Włoszech przez firmę Motta.
Precyzja wykonania oraz lepsze dopasowanie do gastronomicznych portafiltrów, sprawiają że tamper Motta Competition pozwala na jeszcze lepsze wyrównanie powierzchni kawy w sitku. Zapobiega przede wszystkim zostawaniu nieubitej kawy przy brzegach sitka. Dzięki temu ograniczony jest tzw. efekt "kanalikowania", co przekłada się na bardziej równomierną ekstrakcję oraz powtarzalność espresso.
Tamper Motta Competition posiada polerowaną, płaską podstawę ze stali nierdzewnej, o średnicy 58,4 mm, oraz ergonomiczną rękojeść z drewna w kolorze czarnym.
Dystrybutor do kawy MOTTA Leveling Tool 58mm czarny
Profesjonalne narzędzie do dystrybucji kawy w sitku. Znakomicie uzupełnia tamping ułatwiając i przyspieszając pracę baristy. Zapewnia równą dystrybucję kawy w sitku przed tampingiem. Przekłada się to na równomierną i powtarzalną ekstrakcję.
Dystrybutor przeznaczony jest do sitek gastronomicznych oraz półprofesjonalnych o średnicy 58mm.
Dystrybutor do kawy MOTTA Leveling Tool 58,5 mm czarny
Profesjonalne narzędzie do dystrybucji kawy w sitku. Znakomicie uzupełnia tamping ułatwiając i przyspieszając pracę baristy. Zapewnia równą dystrybucję kawy w sitku przed tampingiem. Przekłada się to na równomierną i powtarzalną ekstrakcję.
Dystrybutor przeznaczony jest do sitek gastronomicznych oraz półprofesjonalnych o średnicy 58mm. Dzięki zwiększonej średnicy, zapewnia równą dystrybucję na całej powierzchni kawy, do samych krawędzi sitka.
MOTTA Tamper (51 mm) brązowy płaski
Tamper o średnicy 51 mm, wyprodukowany we Włoszech przez firmę Motta.
Bardzo solidnie wykonany.
Rękojeść drewniana w kolorze brązowym.
Podstawa płaska, wykonana ze stali nierdzewnej.
Wyprodukowana przez fabrykę Metallurgica Motta S.r.l. w miejscowości Omenga (nad pięknym jeziorem Orta).
MOTTA Tamper (49 mm) czarny
Tamper o średnicy 49 mm, wyprodukowany we Włoszech przez firmę Motta. Bardzo solidnie wykonany.
Rękojeść drewniana w kolorze czarnym.
Podstawa płaska, wykonana ze stali nierdzewnej.
MOTTA Tamper (58 mm) Aluminiowy EASY
Tamper o średnicy 58 mm, wyprodukowany we Włoszech przez firmę Motta. Wykonany został z jednego kawałka wypolerowanego aluminium.
Wysokość tampera wynosi 75 mm, średnica podstawy wynosi 58 mm (jest płaska).
Tamper został wyprodukowany przez fabrykę Metallurgica Motta S.r.l. w miejscowości Omenga (nad pięknym jeziorem Orta).
MOTTA Tamper (58,5 mm) LIGHTNING CZARNY
Tamper o średnicy 58,5 mm, wyprodukowany we Włoszech przez firmę Motta. Bardzo solidnie wykonany.
Góra tampera w kolorze czarnym, wykonana z aluminium. Podstawa płaska, wykonana ze stali nierdzewnej.
Wyprodukowana przez fabrykę Metallurgica Motta S.r.l. w miejscowości Omenga (nad pięknym jeziorem Orta).