DELTER COFFEE
( ilość produktów: 3 )DELTER Coffee Press
DELTER COFFEE PRESS
Delter Coffee Press to innowacyjny, ręczny zaparzacz do kawy. Oferuje on całkowicie nowy sposób zaparzania kawy.
Podczas zaprzania kawy przy pomocy większości metod alternatywnych, zmielona kawa jest namaczana w wodzie przez długi czas (infusion). Zaparzając kawę w Delterze, kawa ma kontakt z wodą jedynie przez krótki czas (percolation). Dzięki temu otrzymujemy wyjątkowo czysty, pozbawiony goryczy napar.
Delter Coffee Press daje nam pełną kontrolę nad procesem zaparzania. Umożliwia on precyzyjne dozowanie wody, a także kontrolę nad czasem zaparzania.
Niezwykle poręczny i prosty w użyciu oraz czyszczeniu. Dzięki niemu możemy się cieszyć doskonałą kawą w każdych warunkach, w kilka minut.
Instrukcja użycia:
- Włóż tłok do korpusu urządzenia i wsuń go do końca. Przepłucz papierowy filtr gorącą wodą i umieść go w nakrętce.
- Postaw korpus do góry nogami i wsyp świeżo zmieloną kawę do komory zaparzania. Wsyp 6 -6,5g kawy na każde 100 ml wody (kawa powinna być zmielona nieco drobniej niż do drippa.) Załóż nakrętkę wkręcając do oporu.
- Postaw urządzenie na naczyniu. I nalej 200ml gorącej wody (temp ok. 95°C) do tłoka.
- Wysuń tłok aby przelać do korpusu 50ml wody.
- Załącz stoper. Trzymając za krawędź, pomału wciśnij tłok w dół aby rozpocząć preinfuzję.
- Ponownie podnieś tłok aby przelać 100 ml wody do korpusu. Załóż pokrywkę na tłok
- Po 30 s od rozpoczęcia preinfuzji, pomału wciśnij tłok
- Wysuń tłok aby przelać pozostałą wodę do korpusu.
- Wciśnij tłok do końca aby zakończyć proces zaparzania. Całkowity czas zaparzania powinien wynosić 2,5-3min.
Filtry DELTER Coffee Press
Filtry do zaparzacza DELTER Coffee Press
Opakowania 300 szt. oryginalnych, papierowych filtrów do innowacyjnego zaparzacza do kawy Delter. Wykonane z biodegradowalnego i kompostowalnego papieru, którego grubość została perfekcyjnie dobrana, aby uzyskać wyśmienity, czysty napar. Nie zmieniają smaku kawy.
Przed użyciem filtr należy wypłukać gorącą wodą.
DELTER Cold Drip
DELTER Cold Drip
Delter Cold Brew to innowacyjna, wielopoziomowa konstrukcja dedykowana zaparzaniu kawy na zimno (cold brew). Zaparzanie cold brew z użyciem naczynia jest niezwykle proste. Zestaw składa się ze szklanego dzbanka, do którego kawa się zaparza (i który może służyć jako estetyczny serwer), trzech tacek na wodę tworzących jedną całość, a także koszyka na zmieloną kawę, pokrywki i stalowego filtra montowanego na dnie koszyka.
Instrukcja użycia:
- Zmiel grubo 50g wybranej kawy.
- Wsyp zmieloną kawę do koszyka i umieść koszyk w dzbanku. Na dnie koszyka powinien być zamontowany stalowy filtr. Delikatnie zwilż kawę wodą, aby namoczyć powierzchnię.
- Zamontuj pierwszą tackę i zalej zimną wodą do wskaźnika 200ml. Po chwili kawa powinna zacząć kapać przez otwór w tacce.
- Powtórz proces odpowiednio z drugą i trzecia nakładką. Łącznie powinno zostać wlane 600ml wody.
- Odstaw zaparzacz do lodówki. Cały proces zamknie się w 3-4 godzinach.
Co istotne, proces zaparzania kawy jest niezwykle równomierny. Każda tacka posiada otwór w dnie, średnio co 1 sekundę przepuszczana jest 1 kropla. Woda z każdej tacy kapie jednocześnie, co zapewnia stałą prędkość zalewania wody przez co najmniej 1/3 czasu parzenia (do momentu opróżnienia się górnej tacy). Taki system zapewnia powtarzalność efektu finalnego i znaczne ograniczenie goryczy w naparze.
Producent zaleca użycie wody zimnej lub w temperaturze pokojowej.