Kawa
( ilość produktów: 631 )LOKALNA PALARNIA KAWY Blend 08 Brazylia/Indie 1kg
Skład: 80% Arabica, 20% Robusta
Średnia zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Brazylia, Indie
Profil sensoryczny: czekolada deserowa, marcepan, orzech włoski
Przeznaczenie: Espresso.
Mieszanka słodkich ziaren brazylijskich z intensywną, indyjską robustą. Kawa o niskiej kwasowości i intensywnym smaku. Bardzo przyjemny profil smakowy, w którym dominują deserowa czekolada i orzechy. Dzięki niewielkiej domieszce robusty, kawa ma nieco mocniej zarysowane nuty smakowe, nie zawiera jednak bardzo dużo kofeiny.
LOKALNA PALARNIA KAWY Blend 08 Brazylia/Indie 250g
Skład: 80% Arabica, 20% Robusta
Średnia zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Brazylia, Indie
Profil sensoryczny: czekolada deserowa, marcepan, orzech włoski
Przeznaczenie: Espresso.
Mieszanka słodkich ziaren brazylijskich z intensywną, indyjską robustą. Kawa o niskiej kwasowości i intensywnym smaku. Bardzo przyjemny profil smakowy, w którym dominują deserowa czekolada i orzechy. Dzięki niewielkiej domieszce robusty, kawa ma nieco mocniej zarysowane nuty smakowe, nie zawiera jednak bardzo dużo kofeiny.
LOKALNA PALARNIA KAWY Tanzania Ngila Coffee Estate 250g | PRZELEW
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Tanzania
Metoda obróbki: Washed
Wysokość upraw: 1600-1800 m.n.p.m.
Profil sensoryczny: herbata czarna, czerwona porzeczka, brązowy cukier
Przeznaczenie: metody przelewowe
Tanzańskie ziarno, wypalane z myślą o alternatywnych metodach parzenia. Kawa o herbacianym charakterze, przypomina w smaku czarną herbatę z syropem porzeczkowym, z wyczuwalnymi nutami trzcinowego cukru.
kawa ziarnista HAYB INDONEZJA Team Pegasing Washed 250g
HAYB INDONEZJA Team Pegasing Washed
Skład: 100% ARABICA
Niska zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, wyposażone w specjalny zaworek, gwarantujący świeżość kawy.
Kraj: Indonezja
Region: Panta Musara, Pegasing, Aceh Tengah
Odmiana botaniczna: Tim Tim & Gayo 1
Wysokość upraw: 1300 - 1500 m n.p.m.
Metoda obróbki: Natural Thermal Shock
Profil sensoryczny: Brzoskwinia, Grejpfrut, brązowy cukier
Przeznaczenie: metody alternatywne
Wyselekcjonowane ziarna najwyższej jakości są fermentowane przez 12-18 godzin w betonowym zbiorniku zalanym wodą. Następnie są suszone na podwyższonych łożach.
Kawa ma bardzo bogaty profil sensoryczny - w naparze pojawiają się morele, brzoskwinie, grejpfrut, brązowy cukier.
BeMyBean Kolumbia Valle del Cauca 1kg | ESPRESSO
Kolumbia Valle del Cauca
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Kolumbia
Farma: Valle del Cauca
Odmiana botaniczna: Cautai, typica, bourbon, castillo
Wysokość upraw: 1700 m.n.p.m.
Metoda obróbki: Washed
Przeznaczenie: espresso
Kawa wypalana z myślą o espresso o głębokim, gęstym smaku, z orzeźwiającymi, kwaskowatymi aromatami. W kawach z mlekiem staje się nieco bardziej owocowa, deserowa.
W naparze z tej Kolumbii dominuje kwasowość i owocowe nuty wiśni i żurawiny. Przyjemnym urozmaiceniem jest tu karmelowa słodycz, która dodaje głębi smaku.
BeMyBean Brazylia Patrocinio 250g | ESPRESSO
Brazylia Patrocinio
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia
Farma: Monte Carmelo, Chapadao de Ferro
Odmiana botaniczna: Paraiso MG, Mundo Novo
Wysokość upraw: 800-1300 m.n.p.m.
Metoda obróbki: Natural
Przeznaczenie: espresso
Brazylia Petrocinio to połączenie wysiłków dwóch plantatorów, Acacio Jose Dianin i Cesara Jordao. Kawa uprawiana we wschodniej Brazylii, w klimacie z gorącym, wilgotnym latem i bardzo łagodną zimą, dzięki czemu owoce mają optymalne warunki do wzrostu (i przechowywania).
W naparze bardzo prosta, czysta, słodka. Dominują nuty kakao, czereśni i nerkowców.
BeMyBean Funky Bean 1kg | ESPRESSO
Funky Bean
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Funky Bean to mieszanka, która zmienia się sezonowo. Podstawą blendu zawsze jest ziarno obrabiane metodą natural dające delikatną słodycz suszonych owoców oraz nuty funky.
Dedykowana metodom ciśnieniowym, ale świetnie się sprawdzi również w ekspresach przelewowych typu Moccamaster, gdzie wyciągniemy z niej bardzo wysoką słodycz, lekką kwasowość i odrobinę goryczki.
BeMyBean Boogie Bean 250g | ESPRESSO
Boogie Bean
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia
Farma:Minas Gerais
Odmiana botaniczna:
Mundo Novo, Bourbon, Catuai
Wysokość upraw: 750-1100 m.n.p.m.
Metoda obróbki: Pulped natural
Przeznaczenie: espresso
Klasyczna Brazylia, o delikatnej słodyczy i goryczce, z niską kwasowością. Jeśli chcemy jednak uzyskać nieco bardziej rześki napar, palarnia sugeruje delikatnie zwiększyć dozę przy jednoczesnym zmniejszeniu uzysku.
W naparze bardzo prosta, czysta, słodka. Dominują nuty kakao, czereśni i nerkowców.
BeMyBean Bass Brew 250g | PRZELEW
Bass Brew
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia, ?
Region: Chapadao de Ferro / ?
Odmiana botaniczna: Paraiso MG, Mundo Nuovo, ?
Wysokość upraw:800 - 1300 / ?? m n.p.m.
Metoda obróbki: Natural, Washed
Profil sensoryczny: kakao, orzech laskowy, nektarynki.
Przeznaczenie: metody alternatywne
Wyjątkowy blend, w którym 85% stanowi ziarno brazylijskie, pozostałe 15% zaś - to zależy. Kawa jest komponowana z ziaren, które obecnie używane są do sezonowych i czasowych kaw palarni, tak aby nic się nie zmarnowało, ale żeby stale uzyskiwać napar o konkretnym charakterze. W smaku ma być dużo ciężkich, ale słodkich nut i bardzo niewiele kwasowości.
BeMyBean Sunny Brew 250g | PRZELEW
Sunny Brew
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Etiopia, Burundi, Honduras
Region: Yirgacheffe, Kayanza, Montecillos
Odmiana botaniczna: heirloom, typica, bourbon, caturra
Wysokość upraw:1700 m n.p.m.
Metoda obróbki: washed, natural, anaerobic
Profil sensoryczny: herbata malinowa, kumkwat, jogurt pitny
Przeznaczenie: metody alternatywne
Świetnie sprawdzi się jako kawa codzienna.Przed ziarnami pozostawiono jedno kryterium: ma być przyjemnie jak ciepły, lipcowy wieczór. W efekcie uzyskujemy kawę rześką, a jednocześnie intensywnie słodką, z delikatnymi fermentowanymi nutami.
kawa Hard Beans KENIA Rungeto Kiangoi AA 250g
KENIA Rungeto Kiangoi AA
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Kenia
Region: Kirinyaga
Wysokość upraw:1600 - 1800 m n.p.m
Odmiana botaniczna:SL 28, SL 34, Batian
Metoda obróbki: Fully washed
Profil sensoryczny: rabarbar, cytrusy, mleczna czekolada
Przeznaczenie: Metody przelewowe
Ziarna rosną na obficie żyznej ziemi. Po zbiorze wiśnie obrabiane są metodą washed, w smaku zyskujemy więc typowo kenijską, klarowną kawę. W naparze wyczuwalne nuty cytrusów, rabarbaru z subtelną mleczną czekoladą.
kawa ziarnista HAYB INDONEZJA Team Pegasing Anaerobic Natural 250g
HAYB INDONEZJA Team Pegasing Anaerobic Natural
Skład: 100% ARABICA
Niska zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, wyposażone w specjalny zaworek, gwarantujący świeżość kawy.
Kraj: Indonezja
Region: Panta Musara, Pegasing, Aceh Tengah
Odmiana botaniczna: Tim Tim & Gayo 1
Wysokość upraw: 1300 - 1500 m n.p.m.
Metoda obróbki: Anaerobic Natural
Profil sensoryczny: Rum, ananas, dojrzałe mango
Przeznaczenie: metody alternatywne
Wiśnie fermentowały w workach grain pro przez dwa dni bez dostępu powietrza. Odmiana botaniczna, występujące w regionie bakterie i drobnoustroje dały niesamowity efekt: w smaku bardzo tropikalnie, z ciężkimi nutami rumu.
kawa ziarnista HAYB Kenia Kiri 250g
Kenia Kiri
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Kenia
Region: Nyeri
Odmiana botaniczna: SL28, SL34
Wysokość upraw: 2000 m n.p.m.
Metoda obróbki: Washed
Profil sensoryczny: Malina, czerwona porzeczka, czarna herbata
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress)
Kawa, które pozwoli przedłużyć lato. Uprawiana w centralnej Kenii, pozwala nam delektować się niemal herbacianym naparem z intensywnymi nutami orzeźwiających malin i czerwonej porzeczki. Doskonale sprawdzi się zarówno jak na ciepło, jak i w cold brew.
kawa ziarnista HAYB Rwanda Mahembe Anartobic 72h 250g
HAYB Rwanda Mahembe
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Rwanda
Region: Western Province
Odmiana botaniczna: Red Bourbon
Wysokość upraw: 1700-1900 m n.p.m.
Metoda obróbki: Anaerobic 72h
Profil sensoryczny: Jeżyna, whisky, toffi
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress)
Ziarno fermentowane w beztlenowej atmosferze przez 72 godziny, dzięki czemu napar charakteryzuje się wysoką słodyczą. Kawa czysta, elegancka, z bardzo długim, przyjemnym, grejpfrutowym jeżyn.
kawa Fantino LATTINA 250g mielona | ŚWIĄTECZNA
Fantino LATTINA
kawa mielona
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy
Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: średnia
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Cuneo, Piemont
Profil smakowy
Mocna i wyśmienita! Nie ma lepszego pomysłu na poranną kawę, jeśli jej wyrazistość i duża dawka kofeiny jest nam potrzebna na początek długiego dnia. Doskonałym pomysłem jest zaparzenie jej w moce. Ma charakterystyczny mocny czekoladowy zapach, który z całą mocą ujawni się w filiżance!
Etykieta z motywem świątecznym.
BeMyBean Kenia Tembo 250g | PRZELEW
Kenia Tembo
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Kenia
Odmiana botaniczna: SL 28, SL 34, Batian
Wysokość upraw:1750 m n.p.m.
Metoda obróbki: washed
Profil sensoryczny: czerwona porzeczka, konfitura malinowa, landrynki, suszona żurawina
Przeznaczenie: metody alternatywne
Skojarzenia z słodkim ciastem są jak najbardziej trafne – wyczuwalne są tu nuty czarnej porzeczki, landrynek, malinowej konfitury i suszonej żurawiny. To jak odrobina dojrzałego lata, zamknięta w późnej jesieni i wczesnej zimie – pełna rześkich, owocowych smaków.
BeMyBean Sumatra Asman Arianto 250g | PRZELEW
Sumatra Asman Arianto
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Indonezja
Region: Sumatra
Odmiana botaniczna: Abyssinia, Gayo
Wysokość upraw:1600 m n.p.m.
Metoda obróbki: Natural
Profil sensoryczny: Jeżyna, róża, jagoda, czarny bez
Przeznaczenie: metody alternatywne
Ziarna te wyróżniają się wyjątkową przejrzystością aromatów, które są charakterystyczne dla kaw z tym typem obróbki, jednocześnie zachowując typowe cechy kawy z Sumatry. W profilu sensorycznym można wyczuć nuty kwiatowe,jeżyn, róży, jagody. Kwasowość jest subtelna, napar soczysty i gładki, co daje mu pełnię i harmonię.
kawa ziarnista HAYB Etiopia Aricha 250g
Etiopia Aricha
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Etiopia
Region: Yirgacheffe
Odmiana botaniczna: Heirloom
Wysokość upraw: 2100-2300 m n.p.m.
Metoda obróbki: Natural
Profil sensoryczny: Czarna herbata z cytryną, jagoda, miód
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress)
Kawa, po zbiorach, została obrobiona w wyjątkowo obszernej stacji myjącej, która rocznie wypuszcza w świat około tony owoców. Pomimo ogromnych ilości surowca, procesy odbywają się z najwyższą dbałością o jakość produktu, dzięki czemu możemy cieszyć się czystym, soczystym, bardzo klasycznym naparem w filiżance.
kawa ziarnista HAYB Kenya Kangocho 250g
Kenya Kangocho
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Kenia
Region: Nyeri
Odmiana botaniczna: SL28, SL34
Wysokość upraw: 1600-1800 m n.p.m.
Metoda obróbki: Washed
Profil sensoryczny: Jagody, karmel, różowy grejpfrut
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress)
Stacja myjąca Kangocho należy w pełni do lokalnych plantatorów kawy i jest zarządzana przez radę przedstawicielską wyłonioną przez nich. Kawa leżakowała przez całą noc w wodzie, co doprowadziło do naturalnego rozkładu cukrów. Dzięki metodzie obróbki kawa jest naturalnie owocowa, z wysoką słodyczą.
kawa ziarnista HAYB China Banka 250g
China Banka
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Chiny
Region: Mengalian Dai
Odmiana botaniczna: Catimor
Wysokość upraw: 1350 m n.p.m.
Metoda obróbki: Washed
Profil sensoryczny: Przyprawy, czekolada, prażone orzechy laskowe
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress)
Kawa ma tradycyjny profil z delikatną nutą przypraw, idealnie pasującą do długich, zimowych wieczorów. Farma i stacja myjąca Banka mieszczą się w Mengalian Dai, Lahu w stanie Yunnan. Nazwa pochodzi od dwóch sąsiednich wiosek, Banka Yi i Banka Er, gdzie zbierane są owoce kawowca. Napar w smaku ciężki, korzenny, z nutami prażonych orzechów.
kawa ziarnista HAYB Myanmar A Lel Chaung 250g
Myanmar A Lel Chaung
Skład 100% Arabica
Niska zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Mjanma |
---|---|
Region: | Ywangan |
Wysokość upraw: | 1300 m n.p.m. |
Odmiana botaniczna: | Red Catuai |
Obróbka: | Natural |
Profil sensoryczny: | Biała herbata, grejpfrut, malina |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Kawa z Mjanmy (Birmy) nie jest jeszcze bardzo popularna w świecie kaw alternatywnych, choć spotykana jest coraz częściej. Klasycznie dominują w takich kawach nuty czekolady, przypraw, tytoniu i tego w tej konkretnej propozycji... nie znajdziecie! Ta kawa jest bardziej herbaciana, przez co i delikatna, w naparze dominują nuty właśnie białej herbaty, grejpfruta oraz malin.
BeMyBean Winter Brew Kostaryka William Elizondo Carvaja 250g | PRZELEW
Kostaryka William Elizondo Carvaja
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Kostaryka
Region: Tarrazú, San José
Odmiana botaniczna: Caturra, Catuai
Wysokość upraw:1600 m n.p.m.
Metoda obróbki: anaerobic co-fermented
Profil sensoryczny: cynamonka, pomarańcza, pieczone jabłko
Przeznaczenie: metody alternatywne
Sezonowy charakter tej kawy, jej korzenno-owocowy profil sensoryczny, czyni ją prawdziwą esencją zimowego nastroju i przytulności. Delikatne korzenne nuty przeplatają się tutaj z otulającą słodyczą sezonowych pomarańczy i pieczonego jabłka. Ta kawa nie tylko rozgrzewa, ale też dodaje energii, a w dobrym towarzystwie potrafi rozjaśnić nawet najchłodniejszy, ponury poranek. Podaruj ją sobie lub bliskiej osobie i pozwól się wciągnąć w jej zimowy, magiczny klimat!
kawa Mastro Antonio MEFISTO 1000g ziarnista
Palarnia: Mastro Antonio w Kołobrzegu
Skład: 60% Arabica / 40% Robusta
Średnia zawartość kofeiny
Kawa
ziarnista
Opakowanie: 1000g, wyposażone w
specjalny zaworek, gwarantujący świeżość kawy.
Składa się z bardzo dobrych arabik odmiany Catuai i Bourbon z brazylijskich plantacji regionów Cerrado i Pocos de Caldas oraz z 40% świetnej robusty z Indii. Wypalone konkretnie i dość mocno do espresso.
Espresso jest zrównoważone, gładkie, gęste, lepkie. Dominują aromaty czekolady, orzechów.
Kawa ziarnista Etno Cafe Colombia Medellin 0,25 kg
Colombia Medellin
Skład: 100% ARABICA
Niska zawartość kofeiny
Opakowanie: 250g
Kraj pochodzenia: | Kolumbia |
---|---|
Wysokość upraw: | 1100-1500 m n.p.m. |
Odmiana botaniczna: | Bourbon, Typica |
Metoda obróbki: | washed |
Stopień palenia (wg SCA): | medium light |
Profil smakowy: | Smak/Aromat: cytrusy /czekolada deserowa
|
Metoda przygotowywania: |
|
Colombia Medellin to w ofercie Etno najbardziej owocowa kawa. Palona z myślą o metodach przelewowych i ciśnieniowych. W espresso intensywnie owocowa z czekoladowym finiszem, natomiast zaparzana w ekspresie przelewowym traci odrobinę intensywność kwasowości. Idealnie wkomponuje się w kawy mleczne.
kawa Coffee Grange ESPRESSO GRANGE 250g ziarnista
Espresso Grange
Skład 100%
Arabica
Mała zawartość
kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie:
250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Skład: 40% Brazil, 40% Guatemala, 20% Colombia
Mieszanka trzech arabik, skomponowana tak, by dać najbardziej pełny smak. Dobrze zbalansowana kawa, w aromacie wyraźnie wyczuwalne migdały i prażone orzechy. W filiżance znaleźć można delikatne nuty wiśni oraz kandyzowanych czerwonych owoców, wyraźny smak orzecha laskowego i marcepanu. Pozostawia długi przyjemny posmak kakao i ciemnej czekolady.
kawa Mastro Antonio MEFISTO 500g ziarnista
Palarnia: Mastro Antonio w Kołobrzegu
Skład: 60% Arabica / 40% Robusta
Średnia zawartość kofeiny
Kawa
ziarnista
Opakowanie: 500g, wyposażone w
specjalny zaworek, gwarantujący świeżość kawy.
Składa się z bardzo dobrych arabik odmiany Catuai i Bourbon z brazylijskich plantacji regionów Cerrado i Pocos de Caldas oraz z 40% świetnej robusty z Indii. Wypalone konkretnie i dość mocno do espresso.
Espresso jest zrównoważone, gładkie, gęste, lepkie. Dominują aromaty czekolady, orzechów.
kawa Cavallo ESPRESSO ROYAL PREMIUM 1kg ziarnista
Cavallo Espresso Royal Premium
Skład 100%
Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa
ziarnista
Opakowanie: 1000g, z
wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Skład: 42% Brazylia, 26% Gwatemala, 18% Kolumbia, 14% Tanzania
Znakomita mieszanka 4 wyselekcjonowanych arabik z różnych miejsc świata. Została skomponowana tak, aby uzyskać kawę o wyjątkowym, bogatym, złożonym i intensywnym smaku i aromacie. Jest to mieszanka premium dla wymagających kawoszy. Espresso jest zbilansowane o gładkim body. Charakteryzuje się złożoną kwasowością zrównoważoną słodyczą.
kawa Cavallo ESPRESSO CLASSIC 1kg ziarnista
Cavallo Espresso Royal Classic
Skład 100%
Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa
ziarnista
Opakowanie: 1000g, z
wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Skład: 41% Gwatemala, 22% Brazylia, 21% Tanzania, 16% Kolumbia
Specjalnie skomponowana mieszanka 4 znakomitych arabik. Połączone ze sobą dają espresso o łagodnym smaku i aromacie. Charakteryzuje się niską kwasowością i przyjemną słodyczą. Pozostawia po sobie długi, przyjemny, czekoladowy posmak. Znakomicie komponuje się z mlekiem, przez co stanowi doskonałą bazę do kaw mlecznych, jak cappuccino czy late.
kawa Cavallo ESPRESSO ROYAL PREMIUM 250g ziarnista
Cavallo Espresso Royal Premium
Skład 100%
Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa
ziarnista
Opakowanie: 250g, z
wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Skład: 42% Brazylia, 26% Gwatemala, 18% Kolumbia, 14% Tanzania
Znakomita mieszanka 4 wyselekcjonowanych arabik z różnych miejsc świata. Została skomponowana tak, aby uzyskać kawę o wyjątkowym, bogatym, złożonym i intensywnym smaku i aromacie. Jest to mieszanka premium dla wymagających kawoszy. Espresso jest zbilansowane o gładkim body. Charakteryzuje się złożoną kwasowością zrównoważoną słodyczą.
kawa Cavallo Z FOLWARKU 250g ziarnista
Cavallo Kawa z Folwarku
Skład 100%
Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa
ziarnista
Opakowanie:250g, z
wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Mieszanka wyselekcjonowanych ziaren arabik z południowej i centralnej Ameryki oraz Afryki, skomponowana tak, aby uzyskać powtarzalny smak. Została wypalona w małym rzemieślniczym piecu w Domku Kawowym na Folwarku w Kamyku. Jasny profil palenia sprawia, że kawa sprawdzi się także przygotowana metodami alternatywnymi.
kawa Cavallo Z KAMYKA 250g ziarnista
Kawa Cavallo z Kamyka
Skład 60% Arabica / 40%
Robusta
Duża zawartość kofeiny
Kawa
ziarnista
Opakowanie: 250g, z
wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Intensywna kawa o czekoladowym charakterze. Mieszanka powstała aby przypomnieć smak kawy z dawnych czasów, powrócić do przeszłości, jednocześnie dodając wysoką jakość i profesjonalizm. Stanowi dobrą bazę do kaw mlecznych. Znakomicie sprawdzi się także przygotowana we french presie
kawa Cavallo Z PROWINCJI 250g ziarnista
Cavallo Kawa z Prowincji
Skład 100%
Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa
ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Mieszanka wysokogatunkowych arabik jakości
speciality. Większość ziaren pochodzi z bezpośredniego importu z plantacji -
pochodzą więc ze sprawdzonych źródeł. Ziarna są następnie wypalane w
rzemieślniczym piecu w Kamyku.
Mieszanka jest równa i powtarzalna.
Charakteryzuje się zbilansowanym smakiem o niskiej kwasowatości i aromacie
prażonych orzechów laskowych i czekolady. Znakomicie komponuje się z
mlekiem.
kawa Hard Beans ALPACA BLEND 250g ziarnista
ALPACA BLEND
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Brazylia (40%), Gwatemala (30%), Etiopia (30%) |
---|---|
Region: | Santa Barbara, Campo das Vertentes, Sidama |
Odmiana botaniczna: | Caturra, Catuai, Heirloom, Acaia, Mundo Novo, Yellow Catucai |
Obróbka: | natural, washed |
Nuty smakowe: | czarna herbata, migdałów, grejpfruta |
Przeznaczenie: | metody ciśnieniowe: espresso, kawiarka |
Mieszaka trzech arabik jakości speciality: Brazylia Campo Das Vertentes, Gwatemala Mario Recinos oraz Etiopia Daye Bensa. W połączeniu dostajemy słodką mieszankę pod espresso, wyraziście owocową z dominującymi nutami czarnej herbaty, migdałów i grejpfruta.
kawa ILLY INTENSO Bold Roast 250g ziarnista
ILLY INTENSO Bold Roast
kawa ziarnista
opakowanie 250g, puszka
Najważniejsze cechy
Skład: 100% ARABICA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: ciemny
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Triest, Friuli-Wenecja Julijska
Profil smakowy
Ciemno palona mieszanka ziaren arabik z całego świata. Mocna i intensywna kawa o pełnym body i czekoladowej goryczce uzupełnionej słodyczą karmelu. Znakomita baza do aromatycznego włoskiego espresso, ale bardzo dobrze sprawdzi się też w kawach mlecznych jak cappuccino czy latte.
kawa ILLY CLASSICO espresso 250g mielona
ILLY CLASSICO
kawa mielona
opakowanie 250g, puszka
Najważniejsze cechy
Skład: 100% ARABICA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Triest, Friuli-Wenecja Julijska
Profil smakowy
Mieszanka starannie wyselekcjonowanych ziaren arabik z całego świata. Charakteryzuje się pełnym bogatym smakiem i aromatem oraz orzechową cremą. W smaku dominuje słodycz miodu i karmelu z delikatną goryczką czekolady. Zmielona pod ekspresy ciśnieniowe, dzięki czemu możemy przygotować znakomite włoskie espresso w domowym zaciszu.
kawa ILLY CLASSICO 250g ziarnista
ILLY CLASSICO
kawa ziarnista
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy
Skład: 100% ARABICA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Triest, Friuli-Wenecja Julijska
Profil smakowy
Klasycznie palona mieszanka ziaren arabik z całego świata. Aromatyczna kawa o pełnym body i delikatnej goryczce uzupełnionej słodyczą karmelu. Znakomita baza do aromatycznego włoskiego espresso, ale bardzo dobrze sprawdzi się też w kawach mlecznych jak cappuccino czy latte..
kawa ziarnista Hard Beans BRAZYLIA Samambaia Yellow Bourbon 250g PRZELEW
BRAZYLIA SAMAMBAIA YELLOW BOURBON
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia
Region: Sul de Minas
Wysokość upraw: 1200 m n.p.m
Odmiana botaniczna: Yellow Bourbon
Metoda obróbki: pulped natural
Przeznaczenie: Metody przelewowe
Ziarna pochodzą z plantacji Sambaya, której właścicielem jest Henrique Dias Cambraia. Plantacja jest bardzo korzystnie zlokalizowana, co w połączeniu ze sprawnym i skutecznym zarządzaniem, ścisłej kontroli jakości i ciągłym szkoleniom, oraz oczywiście zaangażowaniem całego zespołu, daje wyjątkowy produkt. Kawa odznacza się nietypowym dla kaw brazylijskich profilem smakowym. Wyróżnia się herbacianym charakterem oraz znakomitym balansem pomiędzy słodyczą i owocową kwasowością. W smaku można wyczuć nuty ciasteczek, krówek i czerwonych jabłek.
kawa Coffee Grange FOUR SEASON 250g ziarnista
Coffee Grange FOUR SEASON
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Skład:
- 40% BRASIL Fazena Dutra - fully washed
- 20% GUATEMALA Guachipilin - honey
- 20% GUATEMALA Finca La Bolsa - fully washed
- 20% ETHIOPIA Konga Gr.1 - fully washed
Znakomicie dobrana mieszanka 4 różnych arabik pochodzących z Ameryki Południowej, Ameryki Środkowej oraz Afryki. Mieszanka została skomponowana przez Filipa Bartelaka w taki sposób, aby poszczególne kawy wzajemne się uzupełniały, dzięki czemu otrzymujemy znakomicie zbilansowaną kawę o delikatnej owocowej kwasowości zrównoważonej słodyczą. Podczas komponowania tej mieszanki, istotny był nie tylko smak, ale także zasady zrównoważonego rozwoju. Ziarna pochodzą z plantacji zaprzyjaźnionych z palarnią Coffee Grange.
Wypalona została w tradycyjnym rzemieślniczym piecu, w taki sposób aby pełnię swojego smaku i aromatu uwalniała w espresso.
Zestaw promocyjny 3kg kawy Caffen BAR + 2 filiżanki Caffen CAPPUCCINO
Zestaw trzech kilogramów kawy Caffen BAR + 2 filiżanki Caffen CAPPUCCINO
Promocyjny zestaw kawy Caffen BAR 1000 gram ziarnista, tylko teraz wraz z dwiema filiżankami do cappuccino z palarni Caffen!
W skład zestawu wchodzą:
Filiżanka Caffen CAPPUCCINO
Filiżanka do cappuccino, z grubej porcelany, o pojemności 140 ml, z logo palarni CAFFEN.
W komplecie wraz ze spodeczkiem.
Caffen Bar
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 80% ARABICA / 20% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: średnia
Stopień palenia: ciemny
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Neapol, Kampania
Profil smakowy
Wyrafinowany, a przy tym mocny akcent z gęstym body i długim finiszem pozostawiającym na podniebieniu gorzką czekoladę z domieszką chili.
Mieszanka odznaczona ZŁOTYM MEDALEM, podczas International Coffee Tasting 2006 oraz 2010.
Kafar CASCARA 200g
CASCARA
Opakowanie: 200g
Kraj Pochodzenia: Gwatemala, El Zapote
Cascara (hiszp. "skórka") są to kawałki owoców kawowca, oddzielone od ziarna w procesie obróbki kawy. Często są one traktowane, jako "efekt uboczny" powstały podczas produkcji zielonego ziarna. Wysokiej jakości i odpowiednio przygotowana Cascara, może stanowić ciekawą alternatywę dla kawy czy herbaty i dostarczyć niezapomnianych doznań smakowych.
Napar jest mocno owocowy, złożony w smaku. Charakteryzuje się wysoką słodyczą z delikatną kwasowością. W smaku przypomina nieco kompot z suszonych owoców.
Sposób przygotowania:
- Na każde 100ml wody wsyp 5g suszu;
- Susz zalej wrzątkiem;
- Przykryj i odstaw na 10min;
- Przelej do filiżanki odcedzając fusy;
kawa mielona Costa Coffee COLOMBIAN ROAST 200g
Costa Coffee
COLOMBIAN ROAST
kawa mielona
opakowanie 200g,
Skład: 100% Arabica
Kawa Costa Coffee Colombian Roast, bogactwo smaku zawdzięcza Starannie wyselekcjonowanym ziarnom arabiki pochodzącym ze słonecznych Kolumbijskich wzgórz.
Typowe dla Kolumbijskich kaw złożone aromaty owocowe zostały zbalansowane nieco ciemniejszym paleniem, które wydobywa nuty karmelu, miodu, czerwonych owoców i pomarańczy. Pełnię swojego charakteru i aromatu pokazuje w postaci espresso. Polecana zwłaszcza dla osób szukających odmiany.
kawa COFFEE PLANT Brazylia Lua Roxa 1kg
COFFEE PLANT Brazylia Lua Roxa
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia
Region: Cerrado, Minas Gerais
Odmiana botaniczna: Bourbon, Mundo Nuovo
Przeznaczenie: espresso
Profil sensoryczny: wanilia, orzech, biała czekolada
Kompozycja odmian Bourbon i Mundo Nuovo z regionu Cerrado w Brazylii. Ziarno obrabiane w ekologiczny sposób przy niskim zużyciu wody, następnie wypalone nieco ciemniej z myślą o ekspresach automatycznych i kawiarkach. Dzięki metodzie palenia kawa cechuje się intensywną słodyczą o wysokim body i niską kwasowością. W naparze dominują nuty wanilii i białej czekolady z lekkim orzechowym posmakiem.
kawa COFFEE PLANT Gwatemala Finca El Duranzo 250g
COFFEE PLANT Gwatemala Finca El Duranzo 250g
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia:Gwatemala
Metoda obróbki: Washed
Przeznaczenie: espresso
Profil sensoryczny: suszone owoce, melon, ciemna czekolada
Kawa z plantacji z tradycjami z końca XIXw. - prowadzonej wciąż przez rodzinę założyciela. Uprawy prowadzone są według 4 zasad: używanie wysokiej jakości nasion, kontrola procesu mycia, dbanie o faunę i florę oraz dziękowanie Bogu za każdy dzień.
Kawa bardzo słodka z delikatną owocową kwasowością, o wysokim body. Świetna propozycja dla espresso i americano, jednak doskonale uzupełni ją także mleko.
kawa ILLY bezkofeinowa 250g ziarnista
ILLY bezkofeinowa 250g ziarnista
Skład: 100% Arabica,
Zawartość kofeiny:
brak
Kawa ziarnista, opakowanie 250g.
Illy bezkofeinowa to ciemno wypalona kawa, w której stężenie kofeiny nie przekracza 0.1%. W smaku wyczuwalny karmel, czekolada i podpieczony chleb, z nieco słodszym aftertaste-em.
kawa mielona Trismoka Degustazione 250g
Trismoka Degustazione
kawa ziarnista
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy
Skład: 80% ARABICA/20% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: średnia
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Brescia, Lombardia
Profil smakowy
Połączenie Arabiki i Robusty w proporcji 80 do 20 stanowi klasyczną, prawie złotą proporcję w przypadku porannego espresso, które nie tylko musi wybornie smakować, ale przy tym musi przynosić znakomite pobudzenie. Kawa dla tych, którzy poszukują smaków kakao w połączeniu nutami zboża, lekkiej goryczki. A wolą, by kwasowość i smak przypraw były ledwie wyczuwalne.
kawa COFFEE PLANT Acidity (is not a) crime Espresso 250g
COFFEE PLANT Acidity (is not a) crime Espresso
Etiopia Bombe
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Kenia
Region:Nyeri
Odmiana botaniczna: SL28, SL34, Ruiru
Metoda obróbki: Myta
Przeznaczenie: espresso
Profil sensoryczny: cytrusy, czerwona porzeczka, agrest, kwiaty
Acidity is not a crime to propozycja o wysokiej i złożonej kwasowości dedykowana metodom ciśnieniowym. Sprawdzi się doskonale w espresso i kawach czarnych, ale i w kawach z mlekiem się odnajdzie.
kawa ziarnista Hard Beans Polska Parzucha 500g
Polska Parzucha
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 500g
Ukłon w stronę zagorzałych tradycjonalistów, czyli polska klasyka ale w nowoczesnym, bardziej wyrafinowanym wydaniu. Jest to kawa stworzona przede wszystkim do przygotowania tzw. Zalewajki.
Starannie dobrana kompozycja znakomitych ziaren arabik z pochodzących z Ameryki Środkowej i Południowej zachwyci każdego wysokim body oraz zbilansowanym smakiem o dominującej słodyczy dopełnionej delikatną kwasowością. Wyczuwalne są nuty orzechów włoskich i czekolady.
kawa ziarnista Costa Coffee CREMA BLEND 500g
Costa Coffee
CREMA BLEND
Dark Roast
kawa ziarnista
opakowanie 500g,
Skład: Arabica, Robusta
Costa Coffee CREMA BLEND to starannie dobrana kompozycja wyjątkowych ziaren amerykańskiej arabiki i indyjskiej robusty.
Ciemny stopień wypalenia pozwolił uzyskać intensywnie czekoladowe nuty. Mocna, wyrazista mieszanka doskonale sprawdzi się w espresso, w kawach mlecznych zaś pojawią się nuty prażonych orzechów.
kawa mielona Costa Coffee CREMA BLEND 500g
Costa Coffee
CREMA BLEND
Dark Roast
kawa mielona
opakowanie 500g,
Skład: Arabica, Robusta
Costa Coffee CREMA BLEND to starannie dobrana kompozycja wyjątkowych ziaren amerykańskiej arabiki i indyjskiej robusty.
Ciemny stopień wypalenia pozwolił uzyskać intensywnie czekoladowe nuty. Mocna, wyrazista mieszanka doskonale sprawdzi się w espresso, w kawach mlecznych zaś pojawią się nuty prażonych orzechów.
kawa ziarnista Coffee Pro MEKSYK Gildo 250g | PRZELEW
MEKSYK Gildo
Skład: 100% arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem
chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: Meksyk
Region: Sidama
Producent: Oaxaca
Wysokość upraw: 1350 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Bourbon, Typica
Obróbka: Washed
Przeznaczenie: metody alternatywne
Profil sensoryczny: Miód kwiatowy, mirabelka, ananas, czekolada
kawa Hard Beans BRAZYLIA CAMPO 500g | PRZELEW
BRAZYLIA CAMPO DAS VERTENTES
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 500g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Brazylia |
---|---|
Region: | Campo das Vertentes |
Wysokość upraw: | 900 - 1300 m n.p.m |
Odmiana botaniczna: | Catuai, Acaia, Mundo Novo, Yellow Catucai |
Obróbka: | natural |
Nuty smakowe: | Nugat, czekolada, suszona figa |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Zielone ziarno zostało zakupione zgodnie z zasadami Direct Trade. Oznacza to przede wszystkim zakup surowca pozyskanego w zrównoważony sposób bezpośrednio od plantatora. Przekłada się to nie tylko na najwyższą jakość kawy, ale również pełną transparentość samej kawy oraz jej uprawy. Ziarna z plantacji to palarni transportowane są w specjalnych workach Specialty Coffee Bags zaprojektowanych przez Universidade Federal De Lavras oraz BSCA Cafes Especiais Do Brasil. Bezpośrednio przekłada się to na jeszcze wyższą jakość produktu finalnego - czyli lepszą filiżankę kawę.
Jest to klasyczna brazylijska kawa. Znakomicie zrównoważona, czysta, rześka, delikatnie owocowa. W filiżance możemy oczekiwać nut nugatu, czekolady oraz suszonych fig.
Coffee Pro CASCARA 150g
Suszone owoce kawowca
Opakowanie: 150
g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Gwatemala
Region: Acatenango
Obróbka: natural
Profil sensoryczny: Brzoskwinia,melon, miód i nuty kwiatowe
Odmiany botaniczne: H1
Cascara to wysuszona skórka owoców kawowca, z której można zaparzyć pyszny, orzeźwiający napar. W smaku cascara cieszy herbatowatymi nutami z przyjemną, owocową słodyczą brzoskwini, melona oraz nutami kwiatowymi. Napar można zaparzyć jak herbatę; ma bardzo niewielką ilość kofeiny.
Sposób przygotowania:
- Na każde 100ml wody wsyp 5g suszu;
- Susz zalej wrzątkiem;
- Przykryj i odstaw na 10min;
- Przelej do filiżanki odcedzając fusy;
kawa ziarnista Hard Beans BRAZYLIA CAMPO DAS VERTENTES 500g Espresso
BRAZYLIA CAMPO DAS VERTENTES
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 500g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Brazylia |
---|---|
Region: | Campo das Vertentes |
Wysokość upraw: | 900 - 1300 m n.p.m |
Odmiana botaniczna: | Catuai, Acaia, Mundo Novo, Yellow Catucai |
Obróbka: | natural |
Nuty smakowe: | Nugat, czekolada, suszona figa |
Przeznaczenie: | metody ciśnieniowe: espresso, kawiarka |
Zielone ziarno zostało zakupione zgodnie z zasadami Direct Trade. Oznacza to przede wszystkim zakup surowca pozyskanego w zrównoważony sposób bezpośrednio od plantatora. Przekłada się to nie tylko na najwyższą jakość kawy, ale również pełną transparentość samej kawy oraz jej uprawy. Ziarna z plantacji to palarni transportowane są w specjalnych workach Specialty Coffee Bags zaprojektowanych przez Universidade Federal De Lavras oraz BSCA Cafes Especiais Do Brasil. Bezpośrednio przekłada się to na jeszcze wyższą jakość produktu finalnego - czyli lepszą filiżankę kawę.
Jest to klasyczna brazylijska kawa. Znakomicie zrównoważona, czysta, rześka, delikatnie owocowa. W filiżance możemy oczekiwać nut nugatu, czekolady oraz suszonych fig.
Kapsułki Fantino BIO 10szt. | NESPRESSO
Kawa mielona, w kapsułkach
Skład: 100% Arabica Bio
Niska zawartość kofeiny
Unikalna mieszanka delikatnych, aromatycznych Arabik posiadających certyfikat Bio. Kawa ma subtelny, lekko kwiatowy posmak.
Opakowanie: 10 szt.
Kompatybilne z Nespresso.
kawa mielona Costa Coffee SIGNATURE BLEND Medium Roast 500g
Costa Coffee
SIGNATURE BLEND
Medium Roast
kawa mielona
opakowanie 500g,
Skład: Arabica, Robusta
Costa Coffee SIGNATURE BLEND to starannie dobrana kompozycja wyjątkowych ziaren arabiki i robusty. Aby uzyskać perfekcyjny smak potrzeba było aż 112 prób.
Ziarna zostały wolno wypalone, aby uzyskać zbalansowany, łagodny smak z nutami karmelu i orzechów oraz aksamitną konsystencję. W połączeniu z mlekiem wydobywają się nuty maślanych ciasteczek.
kawa ziarnista Coffee Grange FOUR SEASON 250g | AUTUMN
Coffee Grange FOUR SEASON AUTUMN
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Skład:
- 40% INDONEZJA Kerinci Trenggiling - wet hulled
- 30% ETIOPIA Uraga Gr.1 - fully washed
- 30% BRASIL Mogiana - natural
Znakomicie dobrana mieszanka 3 różnych arabik pochodzących z Azji, Ameryki Południowej oraz Afryki. Mieszanka została skomponowana w taki sposób, aby poszczególne kawy wzajemne się uzupełniały, dzięki czemu otrzymujemy znakomicie zbilansowaną, herbacianą kawę o delikatnej owocowej kwasowości zrównoważonej słodyczą. Podczas komponowania tej mieszanki, istotny był nie tylko smak, ale także zasady zrównoważonego rozwoju. Ziarna pochodzą z plantacji zaprzyjaźnionych z palarnią Coffee Grange.
Mieszanka idealnie nadająca się do kaw mlecznych i sezonowych z dodatkami aromatycznych korzennych przypraw, syropów czy bitej śmietany. W profilu sensorycznym czarna herbata, cytrusy, orzech laskowy, miód.
kawa ziarnista Coffee Pro KENIA Gitugu 250g | PRZELEW
KENIA Gitugu
Skład: 100% arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem
chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: Kenia
Region: Meru County
Producent: Meru Central
Wysokość upraw: 1600 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Sl28, SL34, Ruiru 11, Batian
Obróbka: Natural
Przeznaczenie: metody alternatywne
Profil sensoryczny: Malina, kiwi, trawa cytrynowa, karmel
kawa Essse Americano 250g mielona KOSTKA
Essse AMERICANO
kawa mielona
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy
Skład: 90% ARABICA / 10% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Bolonia, Emilia-Romania
Profil smakowy
Kompozycja najlepszych ziaren arabiki z Centalnej i Południowej Ameryki, z niewielką domieszką indyjskiej robusty.
Jest to delikatna mieszanka o niskim body z wyczuwalnymi nutami karmelu oraz kwiatów pomarańczy i jaśminu. Znakomita do przygotowania w ekspresach przelewowych.
VERGNANO COFFEE Anticabottega 250g | MIELONA
VERGNANO Anticabottega
kawa mielona
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy
Skład: 100% ARABICA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Turyn, Piemont
Vergnano Antica Bottega to mieszanka arabik z Ameryki Środkówej i Południowej.
Mieszanka z nutami i aromatami czekolady, owoców i wanilii, zapewniająca słodką i przyjemną kawę.
VERGNANO COFFEE Espresso 250g | MIELONA
VERGNANO Espresso
kawa mielona
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy
Skład: 85% ARABICA / 15% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Turyn, Piemont
Vergnano Espresso to aromatyczna mieszanka, uzyskana dzięki właściwej równowadze pomiędzy Arabiką i Robustą. Owocowy smak harmonijnie łączy się z nutami czekolady, karmelu i dojrzałych owoców, nadając tej kawie krągłość i pełnię.
kawa ziarnista Coffee Pro ETIOPIA Sidama 250g | PRZELEW
ETIOPIA Sidama
Skład: 100% arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem
chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: Etiopia
Region: Sidama
Producent: Daye Bensa
Wysokość upraw: 1900 – 2100 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Mixed heirloom
Obróbka: Washed
Przeznaczenie: metody alternatywne
Profil sensoryczny: Owoce pestkowe, karmel, cytryna
Hard Beans HONDURAS Katia Duke Natural 250g
HONDURAS Katia Duke Natural
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Honduras
Region: Copan Ruinas
Wysokość upraw: 1300 m.n.p.m
Odmiana botaniczna: Catuai, Obata
Metoda obróbki: Natural
Kraj pochodzenia: | Honduras |
---|---|
Region: | Copan Ruinas |
Odmiana botaniczna: | Obata, Catuai |
Wysokość upraw: | 1300 m.n.p.m. |
Obróbka: | Natural |
Profil: | Czekolada, toffi, pomarańcza, czerwona porzeczka |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Plantację San Isidro założył Adan Duke w 1975r. przez . Zlokalizowana jest na niezwykle malowniczych zboczach górskich na południe od Copán Ruinas w Hondurasie. Region ten zapewnia bardzo żyzne gleby i doskonałe warunki do uprawy kawy. Cała plantacja obejmuje powierzchnię 335ha, z czego 27ha jest przeznaczonych pod uprawę kawy, a resztę zajmuje pierwotny las zapewniający 3 źródła wody, które zaopatrują farmę w wodę pitną przez cały rok.
Jest to intensywne owocowa kawa o wyczuwalnej kwasowości, uzupełnionej słodyczą. W smaku wyczuć można nuty czekolady, toffi, pomarańczy, czerwonej porzeczki.
Kapsułki Caffen ORO BLEND 50szt. | NESPRESSO
Kawa mielona, w kapsułkach
Skład: 100% Arabica
Niska zawartość kofeiny
Mieszanka Arabik ciemnopalonych,w stylu południowowłoskim. Niska zawartość kofeiny pozwala cieszyć się z kawy o każdej porze dnia.
Opakowanie: 50 szt.
Kapsułki Caffen CLASSIC 50szt. | NESPRESSO
Kawa mielona, w kapsułkach
Skład: 70% Arabica, 30% Robusty
Średnia zawartość kofeiny
Mieszanka Arabik z 30% domieszką Robusty. Kawa ciemnopalona,w stylu południowowłoskim. Propozycja dla fanów intensywnego w smaku espresso bez bardzo wysokiej zawartości kofeiny.
Opakowanie: 50 szt.
Coffee Pro GWATEMALA RIO AZUL 250g | PRZELEW
GWATEMALA RIO AZUL
Skład: 100% arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem
chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: Gwatemala
Region: Huehuetenango
Producent: Rio Azul EP
Wysokość upraw: 1500-1800m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Bourbon, Catuai, Caturra
Obróbka: Washed
Przeznaczenie: metody alternatywne
Profil sensoryczny: żurawina, czekolada, orzechy
Coffee Pro KOLUMBIA Condor DECAF 250g | PRZELEW
Coffee Pro KOLUMBIA Condor DECAF 250g | PRZELEW
Skład: 100% arabica
Brak kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem
chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: Kolumbia
Region: Tolima
Producent: Shady Bayter
Wysokość upraw: 1700 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Caturra
Obróbka: Washed / Sugar Cane
Przeznaczenie: metody alternatywne
Profil sensoryczny: brzoskwinia, sliwki, karmel
Kapsułki HAYB Brasil 10szt.
Kawa mielona, w kapsułkach
Skład: 100% Arabika (Brazylia Cerrado)
Niska zawartość kofeiny
Jedna kapsułka zawiera jedną porcję kawy; kapsułki wykonane z w pełni kompostowalnych materiałów.
Opakowanie: 10 szt.
Kompatybilne z Nespresso.
Kawa pochodzi spoza UE, produkt produkowany i pakowany w Polsce. Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu z dala od światła i źródeł ciepła.
Kawa jest znakomicie zbalansowana. Charakteryzuje się zdecydowaną słodyczą i niską kwasowością. Wypalona dość jasno, typowo w stylu warszawskiego HAYB-a, w naparze oddaje nuty karmelu, czekolady i nugatu.
Kapsułki HAYB Black 10szt.| NESPRESSO
Kawa mielona, w kapsułkach
Skład: 70% Arabika, 30% Robusta
Średnia zawartość kofeiny
Jedna kapsułka zawiera jedną porcję kawy; kapsułki wykonane z w pełni kompostowalnych materiałów.
Opakowanie: 10 szt.
Kompatybilne z Nespresso.
Kawa pochodzi spoza UE, produkt produkowany i pakowany w Polsce. Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu z dala od światła i źródeł ciepła.
Mieszanka brazylijskiej arabiki z indyjską robustą. W smaku można wyczuć nuty gorzkiej czekolady i karmelu.
kawa ziarnista RMK Lubelska 225g
Regionalna Manufaktura Kawy - Lubelska
Skład: 100%Arabica
Niska zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 225 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Połączenie arabik z Brazylii, Etiopii i Meksyku. Wyczuwalna nuta karmelowo-czekoladowa idealnie podkreśli smak espresso oraz nada wyjątkowy charakter kawy americano. Delikatnie wyczuwalna gorycz z idealnie zbalansowaną kwasowością na pewno zaskoczy niejednego kawosza. Posiada niską zawartość kofeiny, dzięki czemu sprawdzi się o każdej porze dnia.
kawa ziarnista RMK Radomska 1kg
Regionalna Manufaktura Kawy - Radomska
Skład: 100%Arabica
Niska zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Połączenie arabik z Ameryki Środkowej i Południowej. Subtelnie przeplatają się w niej nuty czekoladowe, orzechowe i korzenne. Z uwagi na dobór surowca, kawa ma nieco wyższą słodycz, niższą kwasowość. Polecana zwłaszcza do espresso i delikatnych kaw z niewielką ilością mleka.
kawa COFFEE PLANT Kolumbia Piendamo 250g
Kolumbia Piendamo
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Kolumbia
Region: Piendamo, Cauca
Odmiana botaniczna: Colombia, Castillo, Caturra
Wysokość upraw: 1700-2100 m n.p.m.
Metoda obróbki: Washed
Profil sensoryczny: Jabłko, skórka z cytryny, toffi
Przeznaczenie: metody alternatywne
W smaku Kolumbii Piendamo wyczuwalne są soczyste, zielone jabłka, skórka z cytryny i cytrusowa kwasowość, a to wszystko przełamane słodyczą toffi. Całość ma średnie body i średnią słodycz, jest świetną propozycją na codzienną kawę prosto z Kolumbii.
kawa ziarnista ROASTAINS Brazylia SWEET ESPRESSO 1kg
ROASTAINS Brazylia SWEET ESPRESSO
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia
Farma: Sitio Cachoeirinha
Odmiana botaniczna: Mundo Novo
Metoda obróbki: Natural
Przeznaczenie: espresso
Kawa z regionu Minas Gerais we wschodniej części Brazylii. Minas Gerais jest regionem znanym na całym świecie z produkcji wysokojakościowej kawy.
Jak przystało na kawy brazylijskie, kawa charakteryzuje się bardzo niską kwasowością. W smaku dominują czekolada, melasa i orzechy laskowe. Body jest pełne i gładkie.
Znakomicie komponuje się z mlekiem, co sprawia, że stanowi doskonałą bazę do takich specjałów jak cappuccino czy latte.
kawa ziarnista ROASTAINS Brazylia SWEET ESPRESSO 250g
ROASTAINS Brazylia SWEET ESPRESSO
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia
Farma: Sitio Cachoeirinha
Odmiana botaniczna: Mundo Novo
Metoda obróbki: Natural
Przeznaczenie: espresso
Kawa z regionu Minas Gerais we wschodniej części Brazylii. Minas Gerais jest regionem znanym na całym świecie z produkcji wysokojakościowej kawy.
Jak przystało na kawy brazylijskie, kawa charakteryzuje się bardzo niską kwasowością. W smaku dominują czekolada, melasa i orzechy laskowe. Body jest pełne i gładkie.
Znakomicie komponuje się z mlekiem, co sprawia, że stanowi doskonałą bazę do takich specjałów jak cappuccino czy latte.
kawa ziarnista ROASTAINS Brazylia MILKY CLOUD 1kg
ROASTAINS Brazylia MILKY CLOUD
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia
Farma: Sertão
Odmiana botaniczna: Mundo Novo
Metoda obróbki: Natural
Przeznaczenie: espresso
Kawa z regionu Minas Gerais we wschodniej części Brazylii. Minas Gerais jest regionem znanym na całym świecie z produkcji wysokojakościowej kawy.
W smaku dominują czekolada, karmel i orzechy laskowe. Kwasowość tej Brazylii jest prawie niewyczuwalna.
Doskonała zarówno w formie espresso, jak i w kawach mlecznych - smak kawy nie gubi się w mleku.
kawa ziarnista ROASTAINS Brazylia MILKY CLOUD 250g
ROASTAINS Brazylia MILKY CLOUD
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia
Farma: Sertão
Odmiana botaniczna: Mundo Novo
Metoda obróbki: Natural
Przeznaczenie: espresso
Kawa z regionu Minas Gerais we wschodniej części Brazylii. Minas Gerais jest regionem znanym na całym świecie z produkcji wysokojakościowej kawy.
W smaku dominują czekolada, karmel i orzechy laskowe. Kwasowość tej Brazylii jest prawie niewyczuwalna.
Doskonała zarówno w formie espresso, jak i w kawach mlecznych - smak kawy nie gubi się w mleku.
kawa ziarnista ROASTAINS Gwatemala ESCOGITO 250g
ROASTAINS Gwatemala ESCOGITO
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Gwatemala
Farma: Huehuetenango
Odmiana botaniczna: Red Bourbon
Metoda obróbki: Washed
Przeznaczenie: espresso
Kawa ze wschodniej Gwatemali. Kawowiec uprawiany był na wysokości ok 1700-1800 m n.p.m..
W smaku bardzo czysta. W profilu sensorycznym pojawiają się migdały, orzechy włoskie, a także czekolada. Są to deserowe nuty, które delikatnie równoważy smak czerwonych owoców - wiśni i słodkiej żurawiny.
W kawach mlecznych na pierwszy plan wybijają się nuty czekolady i orzecha.
kawa ziarnista ROASTAINS Honduras HAZEL STRIKE 250g
ROASTAINS Honduras HAZEL STRIKE
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Honduras
Farma: Café Orgánico Marcala (COMSA)
Odmiana botaniczna: Catuai, Caturra, Lempira
Metoda obróbki: Washed
Przeznaczenie: espresso
Café Orgánico Marcala to kooperatywa zbierająca kawę w dzielnicy Marcala w departamencie La Paz. Kawowce uprawiane są z ogromną dbałością o środowisko naturalne. Krzewy rosną w cieniu drzew, dzięki czemu wolniej się rozwijają, a rolnicy mogą pochwalić się kawą o doskonałej jakości.
Honduras Hazel Strike charakteryzuje się naturalnymi nutami deserowymi. Profil sensoryczny: orzechy laskowe, kakao, wanilia oraz karmel.
kawa ziarnista ROASTAINS Gwatemala MI LOCO 1kg
ROASTAINS Gwatemala MI LOCO
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Gwatemala
Farma: Finca Medina
Odmiana botaniczna: Burbon, Pacas
Metoda obróbki: Natural
Przeznaczenie: espresso
Kawy o słodkich, alkoholowych nutach z połączeniem skórki z grejpfruta. W profilu sensorycznym dominuje krem czekoladowy i amaretto, w espresso smakuje niemal jak poncz w cieście.
kawa ziarnista ROASTAINS Etiopia SUPER FREAK 1kg
ROASTAINS Etiopia SUPER FREAK
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Etiopia
Farma: Kercha Dry Mill
Odmiana botaniczna: Heirloom
Metoda obróbki: Natural
Przeznaczenie: espresso
Do mieszanki wykorzystano najbardziej charakterystyczne ziarna pochodzące z etiopskiego regionu Guji i Sidama. W naparze soczyście owocowa,profil sensoryczny charakteryzuje się nutami truskawek, czereśni, borówek amerykańskich.
kawa ziarnista ROASTAINS Kolumbia FLYING BUDDY 1kg
ROASTAINS Kolumbia FLYING BUDDY
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Kolumbia
Farma: Villa Clabelina
Odmiana botaniczna: Castillo, Caturra, Colombia
Metoda obróbki: Natural
Przeznaczenie: espresso
Colombia Flying Buddy to niezwykła kawa o dużych ziarnach (Excelso) i delikatnej, cytrynowej kwasowości, którą wyrównuje kompleksowa słodycz. Właściciele plantacji dbają o to, aby ich plantacja funkcjonowała w zgodzie i z poszanowaniem dla środowiska naturalnego. Dzięki takiemu podejściu, ich farma ma wyższe wyniki w jakości kawy, którą możesz się delektować.
W naparze wyczuwalne czekolada, migdały i śliwki. W posmaku natomiast zaskakujące nuty limonki!
kawa ziarnista ROASTAINS Kolumbia DECAF 250g
ROASTAINS Kolumbia DECAF
Skład 100% Arabica
Brak kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Kolumbia
Farma:Don Edgar Coffee Company
Odmiana botaniczna: Castillo
Metoda dekofeinizacji: CO2
Przeznaczenie: espresso
Kolumbia Decaf ma owocowy oraz słodki charakter. Dająca niesamowite odczucie słodyczy, z nutami porzeczek i cytrusów. W profilu sensorycznym cytryna, gorzka czekolada, czerwona porzeczka i pomarańcze.
kawa ziarnista ROASTAINS Peru OBSESSIVE LLAMA 250g
ROASTAINS Peru OBSESSIVE LLAMA
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Peru
Farma: Kooperatywa z Villa Rica, Pichanaki, Satipo
Odmiana botaniczna: Typica
Metoda obróbki: Washed
Przeznaczenie: espresso
Kawa uprawiana przez rolników z doliny w wysokich Andach.
Espresso z Peru Obsessive jest intensywnie deserowe i słodkie. Ma w sobie mało kwasowości, doskonale łączy się z mlekiem - spienione mleko wyciąga ze smaku więcej nerkowca.W profilu sensorycznym pojawia się deserowa czekolada, nerkowiec, maślane ciasteczka, z delikatnym posmakiem cytryny.
ROASTAINS Gwatemala MI LOCO 250g | PRZELEW
ROASTAINS Gwatemala MI LOCO
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Gwatemala
Region: San Miguel, Denas, Antigua
Odmiana botaniczna: Burbon, Pacas
Wysokość upraw: 1600 - 1700 m n.p.m.
Metoda obróbki: Natural
Profil sensoryczny: Krem czekoladowy, amaretto, grejpfrut
Przeznaczenie: metody przelewowe
Kawy o słodkich, alkoholowych nutach z połączeniem skórki z grejpfruta. W profilu sensorycznym dominuje krem czekoladowy i amaretto, w espresso smakuje niemal jak poncz w cieście.
ROASTAINS Meksyk GOLDEN DATES 250g | PRZELEW
ROASTAINS Meksyk GOLDEN DATES
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Meksyk
Region: Huatulco, Oaxaca
Odmiana botaniczna: Caturra, Catuai, Bourbon
Wysokość upraw: 1100-1250 m n.p.m.
Metoda obróbki: Washed
Profil sensoryczny: Nugat, karmel, trawa cytrynowa
Przeznaczenie: metody przelewowe
Meksyk Golden Dates ma niską kwasowość, czysty i słodki charakter. Dzięki obróbce mytej oprócz nugatowej słodyczy, można w tej kawie znaleźć egzotyczną świeżość trawy cytrynowej. Ta kawa z niską kwasowością jest doskonałym towarzyszem letnich poranków!
ROASTAINS Burundi HERO SHREW 250g | PRZELEW
ROASTAINS Burundi HERO SHREW
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Burundi
Region:Gahahe, Kayanza
Odmiana botaniczna: Red Bourbon
Wysokość upraw: 1800 m n.p.m.
Metoda obróbki: Washed
Profil sensoryczny: Agrest, porzeczka, grejpfrut
Przeznaczenie: metody przelewowe
Intensywne smaki owoców sprawiają, że Burundi Hero Shrew szybko się nie znudzi. Można z nią eksperymentować i parzyć w wielu metodach, a ona wciąż będzie zaskakiwać. Kawa polecana miłośnikom owocowych smaków w naparze.
ROASTAINS Rwanda ROCKING CHAIR 250g | PRZELEW
ROASTAINS Rwanda ROCKING CHAIR
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Rwanda
Region:Huye District, Prowincja Południowa
Odmiana botaniczna: Bourbon
Wysokość upraw: 1800-2000 m n.p.m
Metoda obróbki: Washed
Profil sensoryczny: Jabłko, cytryna, herbata Ceylon
Przeznaczenie: metody przelewowe
Rwanda Rocking-Chair jest niezwykle owocowa i orzeźwiająca w smaku. Napar w finiszu ma intensywny charakter czarnej herbaty Ceylon. Kawa lekka, owocowa i rześka!
ROASTAINS Kenia RED FIZZ 250g | PRZELEW
ROASTAINS Kenia RED FIZZ
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Kenia
Region:Nyeri
Odmiana botaniczna: SL-28, SL-34, Ruiru 11, Batian
Wysokość upraw: 1700–1800 m n.p.m.
Metoda obróbki: Washed
Profil sensoryczny: Czarna porzeczka, grejpfrut, żurawina
Przeznaczenie: metody przelewowe
Dzięki obróbce "na mokro", kawa Kenia Red Fizz jest czysta w smaku i intensywnie owocowa. Jej owocowy smak jest przełamany przyjemną, gładką słodyczą.
Coffee Pro KOSTARYKA La Guaca 250g | PRZELEW
KOSTARYKA La Guaca
Skład: 100% arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem
chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: Kostaryka
Region: Chirripo
Producent: Urena Rojas Family
Wysokość upraw: 1700m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Catuai
Obróbka: Sealed fermentation, Black Honey
Przeznaczenie: metody alternatywne
Profil sensoryczny: Mango, banan, rum
Coffee Pro Gwatemala Rio Azul 1000g | ESPRESSO
GWATEMALA RIO AZUL
Skład: 100% arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000g, z wentylkiem
chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: Gwatemala
Region: Huehuetenango
Producent: Rio Azul EP
Wysokość upraw: 1500-1800m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Bourbon, Catuai, Caturra
Obróbka: Washed
Przeznaczenie: espresso
Profil sensoryczny: żurawina, czekolada, orzechy
kawa COFFEE PLANT Kenia Kegwa 250g
Kenia Kegwa
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Kenia
Region: Kirinyaga
Odmiana botaniczna: SL28, SL34, Batian
Wysokość upraw: 1600 m n.p.m.
Metoda obróbki: Myta
Profil sensoryczny: Malina, czerwona porzeczka, winogrona
Przeznaczenie: metody alternatywne
Kawa bardzo słodka, orzeźwiająca, z dominującymi nutami czerwonych owoców. W naparze wyczuwalne malina, czerwona porzeczka i winogrono, słodycz przełamana jest zatem wyrazistą kwasowością.
kawa COFFEE PLANT Kolumbia Terra Verde 250g
Kolumbia Terra Verde
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Kolumbia
Region: Pitalito, Hulia
Odmiana botaniczna: Pink Bourbon
Wysokość upraw: 1700-1950 m n.p.m.
Metoda obróbki: Honey
Profil sensoryczny: Czerwona porzeczka, bergamotka, cytryna, karmel
Przeznaczenie: metody alternatywne
Kawa z kolumbijskiej mikrooperatywy Terra Verde w regionie Hulia. Ziarenka o wyraźnej, żywej i złożonej kwasowości zbalansowanej karmelowo-owocową słodyczą. Napar pełen soczystych nut czerwonej porzeczki i karmelu, przyjemnego aromatu bergamotki i słodkiego karmelowego posmaku.
kawa drip coffee bag JUICY FRUIT
Drip coffee bag JUICY FRUIT
Skład: 100% Arabica
Niska zawartość kofeiny
Kawa mielona, porcjowana w saszetkach
Opakowanie: 100g (10x10g)
Kraj: Rwanda/Etiopia
Metoda obróbki: Myta
Profil sensoryczny: akacja, brzoskwinia, jaśmin, Morela, cytrusy
Mieszanka tego, co w ziarnach afrykańskich najlepsze - doskonałe połączenie orzeźwiającej owocowości z wyraźną kwiatową nuta.
Idealna propozycja dla kaw zaparzanych metodami przelewowymi, też tych zimnych - rześkość naparu miło uzupełni letnie dni.
Drip bag to propozycja Coffee Plant dedykowana miłośnikom kawy speciality ceniącym wygodę i jakość. Pomysł oryginalnie wywodzi się z Japonii i bazuje na przedłużeniu świeżości zmielonej wcześniej kawy za pomocą azotu (pozbywanie się tlenu i wprowadzanie na jego miejsce azotu). Prace nad metodą trwały kilkanaście miesięcy, dzięki czemu teraz wszędzie szybko i łatwo możesz cieszyć się świeżym dripem. Wystarczy tylko kubek i woda. Proces zaparzania: 1. Wyjmij saszetkę i oderwij taśmę wzdłuż perforowanej linii open; 2. Rozłóż papierowe skrzydełka i zawieś saszetkę w kubku; 3. Zalej filtr do pełna 2 razy (w sumie 160ml) gorącej wody w temperaturze 90-95°C; 4. Ściągnij saszetkę z kubka i ciesz się kawą!
kawa drip coffee bag Verry Berry
Drip coffee bag VERRY BERRY
Skład: 100% Arabica
Niska zawartość kofeiny
Kawa mielona, porcjowana w saszetkach
Opakowanie: 100g (10x10g)
Kraj: Etiopia
Profil sensoryczny: czerwone owoce, owoce pestkowe
Flow Very Berry to starannie wyselekcjonowane, suszone na słońcu ziarna, które po odpowiednim wypaleniu przez warszawską palarnię pozwalają na uzyskanie naparu z wyrazistymi nutami owoców czerwonych i pestkowych.
Drip bag to propozycja Coffee Plant dedykowana miłośnikom kawy speciality ceniącym wygodę i jakość. Pomysł oryginalnie wywodzi się z Japonii i bazuje na przedłużeniu świeżości zmielonej wcześniej kawy za pomocą azotu (pozbywanie się tlenu i wprowadzanie na jego miejsce azotu). Prace nad metodą trwały kilkanaście miesięcy, dzięki czemu teraz wszędzie szybko i łatwo możesz cieszyć się świeżym dripem. Wystarczy tylko kubek i woda. Proces zaparzania: 1. Wyjmij saszetkę i oderwij taśmę wzdłuż perforowanej linii open; 2. Rozłóż papierowe skrzydełka i zawieś saszetkę w kubku; 3. Zalej filtr do pełna 2 razy (w sumie 160ml) gorącej wody w temperaturze 90-95°C; 4. Ściągnij saszetkę z kubka i ciesz się kawą!
kawa drip coffee bag BROWNIE
Drip coffee bag BROWNIE
Skład: 100% Arabica
Niska zawartość kofeiny
Kawa mielona, porcjowana w saszetkach
Opakowanie: 100g (10x10g)
Kraj: Brazylia
Metoda obróbki: Natural/Washed
Profil sensoryczny: ciemna czekolada, czekolada, rodzynki, orzechy, śliwka
Mieszanka ziaren brazylijskich. Kawa niemal pozbawiona kwasowości, w naparze dominują nuty czekolady i orzechów. Bardzo słodka propozycja.
Drip bag to propozycja Coffee Plant dedykowana miłośnikom kawy speciality ceniącym wygodę i jakość. Pomysł oryginalnie wywodzi się z Japonii i bazuje na przedłużeniu świeżości zmielonej wcześniej kawy za pomocą azotu (pozbywanie się tlenu i wprowadzanie na jego miejsce azotu). Prace nad metodą trwały kilkanaście miesięcy, dzięki czemu teraz wszędzie szybko i łatwo możesz cieszyć się świeżym dripem. Wystarczy tylko kubek i woda. Proces zaparzania: 1. Wyjmij saszetkę i oderwij taśmę wzdłuż perforowanej linii open; 2. Rozłóż papierowe skrzydełka i zawieś saszetkę w kubku; 3. Zalej filtr do pełna 2 razy (w sumie 160ml) gorącej wody w temperaturze 90-95°C; 4. Ściągnij saszetkę z kubka i ciesz się kawą!
kawa ziarnista KAFAR | KOSTARYKA Hacienda SONORA 250g
KOSTARYKA Hacienda SONORA
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Kostaryka |
---|---|
Region: | Central Valley |
Odmiana botaniczna: | SL28 |
Obróbka: | Natural |
Profil: | Jeżyna, śliwka, muscovado |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Owocowa, soczysta.
W aromacie dominują owoce leśne i cukier trzcinowy. Obok soczystej kwasowości śliwek i jeżyn, w naparze wyczuwalne też subtelne muscovado. Umiarkowane, gładkie body.
kawa ziarnista HAYB Etiopia Kontoma Washed 250g
HAYB Etiopia Kontoma Washed
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Etiopia
Region: Sidama
Odmiana botaniczna: 74158
Wysokość upraw: 2100-2300 m n.p.m.
Metoda obróbki: Washed
Profil sensoryczny: Limonka, malina, czarna herbata z miodem
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress)
Kawa spod ręki Asefa Dukamo, który gromadzi ziarna z upraw swoich i swojej rodziny, a następnie obrabia je w młynie, który zbudował, aby ograniczyć odległość między plantacjami a stacją myjącą. Kawa została obrobiona na mokro, ma wszystko to, co najlepsze w kawach afrykańskich.
kawa COFFEE PLANT Kenia Thiururi 250g
Kenia Thiururi
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Kenia
Region: Kiambu
Odmiana botaniczna: SL28, SL34, Ruiru 11
Wysokość upraw: 1550-1650 m n.p.m.
Metoda obróbki: Myta
Profil sensoryczny: Czarna porzeczka, malina, biała herbata
Przeznaczenie: metody alternatywne
Kawa przywodzi na myśl to, czego oczekujemy od kaw z Kenii: soczyste nuty czerwonych owoców, czysty aromat owoców czarnej porzeczki i ich liści. Profil sensoryczny doskonale komponuje się z delikatnością smaku białej herbaty.
kawa ziarnista KAFAR | PAPUA NOWA GWINEA Baroinda 250g
PAPUA NOWA GWINEA Baroinda
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Papua Nowa Gwinea |
---|---|
Region: | Eastern Highlands |
Odmiana botaniczna: | Arusha, Bourbon, Mundo Nuovo, Typica |
Obróbka: | honey |
Profil: | Cukier muscovado, suszona śliwka, czerwone jabłko |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Soczysta, rześka, herbaciana.
Napar słodki, ze zrównoważoną kwasowością. Przypomina cukier muscovado, owoce jak śliwka i jabłko. Body kremowe i gładkie. Posmak długi, słodki, sprawiający wrażenie czarnej herbaty.
kawa ziarnista KAFAR | KENIA Malkia 250g
KENIA Malkia
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Kenia
Region:Muranga
Odmiana botaniczna: SL 28, Ruiru 11, Batian
Metoda obróbki:Washed
Profil sensoryczny: czerwone jabłko, malina, lukrecja
Przeznaczenie: Metody alternatywne
Złożona i jedwabista propozycja kenijskiej kawy. Bardzo słodka, zaskakująco mało kwasowa. W smaku przypomina czerwone jabłko, malinę i poziomkę.
kawa ziarnista HAYB Etiopia Kontoma Natural 250g
HAYB Etiopia Kontoma Natural
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Etiopia
Region: Sidama
Odmiana botaniczna: 74158
Wysokość upraw: 2100-2300 m n.p.m.
Metoda obróbki: Natural
Profil sensoryczny: Ice Tea cytrynowa, truskawka, dżem brzoskwiniowy
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress)
Kawa spod ręki Asefa Dukamo, który gromadzi ziarna z upraw swoich i swojej rodziny, a następnie obrabia je w młynie, który zbudował, aby ograniczyć odległość między plantacjami a stacją myjącą. Kawa została obrobiona na sucho, słodsza od swojej obrabianej na mokro siostry.