Kawa
( ilość produktów: 631 )kawa ziarnista HAYB Kenia Muthuthuini AB 250g
Kenia Muthuthuini AB
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Kenia
Region: Nyeri
Odmiana botaniczna: SL28, SL34
Wysokość upraw: 1700-1800 m n.p.m.
Metoda obróbki: Washed
Profil sensoryczny: Malina, czerwona porzeczka, czarna herbata
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress)
Kawa, które pozwoli przedłużyć lato. W smaku bardzo rześka, niczym herbata z sokiem malinowym. Doskonale sprawdzi się na ciepło, jak i jako ostatnie podrygi coldbrew.
Hard Beans ETIOPIA Telila Yukro Washed 250g | PRZELEW
ETIOPIA Telila Yukro Washed
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Etiopia |
---|---|
Region: | Kecho, Anderacha, Gera, Jimma |
Wysokość upraw: | 2000 m n.p.m |
Odmiana botaniczna: | JARC 74112 |
Obróbka: | Washed |
Profil sensoryczny: | Białe winogrono, słodka nektarynka, malina, kiwi |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Ziarno zebrano jednego dnia w rejonie Jimma, następnie przetransportowano je do stacji myjącej Telila Yukro. Stacja słynie z dbałości o szczegóły, zachowanie najwyższej jakości i sięganie po innowacje. Napar musujący, z nutami smakowymi białych winogron, nektarynki, maliny i kiwi.
FIGA Indonezja Nola Wonga washed 250g | PRZELEW
Indonezja Nola Wonga washed 250g | PRZELEW
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Indonezja
Farma: Bajawa, Wyspa Flores, Małe Wyspy Sundajskie
Odmiana botaniczna: S795
Wysokość upraw: 1300-1600 m n.p.m.
Profil sensoryczny:Kwiaty czarnego bzu, pomelo, karmel
Metoda obróbki: Washed
Przeznaczenie: metody alternatywne
Kawa z Wyspy Flores, jednego z głównych obszarów uprawy kawy w Indonezji. Ziarna z Flores są bardzo złożone w smaku, rześki, czyste, z silnymi kwiatowymi i cytrusowymi nutami.
FIGA Kenia Gathaithi AA washed 250g | PRZELEW
Kenia Gathaithi AA washed 250g | PRZELEW
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Kenia
Region:Nyeri
Odmiana botaniczna: Batian, SL28, SL34, Ruiru 11
Wysokość upraw: 1120-2300 m n.p.m..
Profil sensoryczny:jeżyny, brzoskwinie, pomidory, karmel
Metoda obróbki: Washed
Przeznaczenie: metody alternatywne
Kawa komponowana z microlotów dostarczonych do stacji myjącej Gathaithi jednego dnia. Napar o wyjątkowo złożonym charakterze, nawet jak na kawy afrykańskie - obok soczystych owoców pojawia się intensywny karmel, a nawet... pomidory!
FIGA Kolumbia Misael Guarnizo washed 250g | PRZELEW
Kolumbia Misael Guarnizo washed 250g | PRZELEW
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Kolumbia
Region: Tarqui, Huila
Odmiana botaniczna: Pink Bourbon
Wysokość upraw: 1900 m n.p.m..
Profil sensoryczny: zielone winogrona, wanilia, jagody
Metoda obróbki: Washed
Przeznaczenie: metody alternatywne
Lot kawy, który trafił do opakowania, to tzw. Variety Select. Jest to wyłącznie jedna odmiana botaniczna pochodząca z jednej lub kilku farm. Tym razem skupiono się na odmianie Pink Bourbon, która cechuje się wysoką jakością, ale jej uprawa jest wymagająca.
FIGA Etiopia Kayon Mountain natural 250g | PRZELEW
Etiopia Kayon Mountain natural 250g | PRZELEW
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Etiopia
Region: dystrykt Shakiso, strefa Guji
Odmiana botaniczna: Ethiopian Heirloom
Wysokość upraw: 1900-2200 m n.p.m..
Profil sensoryczny: wanilia, karmel, dżem brzoskwiniowy, truskawki
Metoda obróbki: natural
Przeznaczenie: metody alternatywne
Farma obejmująca 500ha, z czego 300ha porośniętych kawą, należy do Ismaela Hassena Aredo, który o wszystko dba ze wsparciem najbliższych. Kawą na stałe zajmuje się tam 25 pracowników, a w sezonie zbiorów liczba ta wzrasta aż o 300 osób zapewniając pracę lokalnej ludności.
kawa ziarnista HAYB Kolumbia Aponte 250g
Kolumbia Aponte
Skład 100% Arabica
Niska zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Kolumbia |
---|---|
Region: | Narino |
Wysokość upraw: | 1850 m n.p.m. |
Odmiana botaniczna: | Caturra |
Obróbka: | Honey |
Profil sensoryczny: | Brzoskwinie, chmiel, biała herbata |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
La Cooperativa de Cafes Especiales de Narino – to grupa zrzeszająca małych farmerów, czuwająca tu nad tym, aby farmerzy mieli wystarczającą wiedzę i do skupu oddawali tylko dojrzałe wiśnie. Ziarno niszowe, napar chmielowy ze słodyczą brzoskwini.
kawa ziarnista HAYB Myanmar Ywangan 250g
Myanmar Ywangan
Skład 100% Arabica
Niska zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Mjanma |
---|---|
Region: | Shan |
Wysokość upraw: | 1350 m n.p.m. |
Odmiana botaniczna: | Red Catuai |
Obróbka: | Carbonic Maceration Washed |
Profil sensoryczny: | Czekolada, figa, brązowy cukier |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Kawa od dwóch inwestorek, Su Nandar Linn i Thi Ha Gyawalie, którym obok dobrej kawy, zależy na poprawie warunków życia kobiet w birmańskiej Ywangan. Ich kawy produkowane są wyłącznie przez kobiety i obecnie współpracują z ponad 400 kobietami-producentkami w całym regionie. Kawa przeszła obróbkę Carbonic Maceration, wykorzystującą zarówno mokrą, jak i suchą fermentację przed suszeniem ziaren.
kawa ziarnista HAYB Honduras San Isidro 250g
Honduras San Isidro
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Honduras
Region: Copán
Odmiana botaniczna: Parainema, Red Catuai
Wysokość upraw: 1200 m n.p.m.
Metoda obróbki: Natural
Profil sensoryczny: Mandarynki, suszone figi, landynki
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress)
Odmiana botaniczna Parainema została opracowana przez Instytut Kawy w Hondurasie (IHCAFE), charakteryzuje się ona wysoką odpornością na zarazy bez ubytku jakości kawy; tu została zmieszana z odmianą Red Catuai. Kawa obrobiona metodą natural, efektem czego napar jest bardzo soczysty, łączy świeżą kwasowość landrynek i mandarynek ze stabilnością suszonych fig.
kawa ziarnista KAFAR | UGANDA Miwu WASHED 250g
UGANDA Miwu
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Uganda
Region: Bukyabo
Odmiana botaniczna: SL14, SL28 & Nyasaland
Metoda obróbki: Washed
Profil sensoryczny: malina, truskawka, karmel
Przeznaczenie: Metody alternatywne
Słodka, owocowa, gładka.
Kawa o bardzo złożonym aromacie. Na pierwszym planie wyczuwalne maliny i truskawki. W aromacie wyczuwalna też karmel i wanilia.
HAYB x Funky Fluid Piwo Bezalkoholowe WTF?! FREE GELATO
HAYB x Funky Fluid Piwo Bezalkoholowe WTF?! FREE GELATO
Piwo bezalkoholowe (ice cream sour) z dodatkiem Brazylii i Etiopii palarni HAYB.
Kawa nie wybija się na pierwszy plan, w zasadzie jedynie dopełnia deserowy smak napoju.
W smaku dużo słodyczy, dominuje duet borówka-banan.
Pojemność: 330 ml
Skład: woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny, płatki owsiane, płatki pszenne, owoce w zmiennych proporcjach (jagoda, banan), kawa, laktoza, chmiel, drożdże. BPiwo bezalkoholowe: jasne, niefiltrowane, pasteryzowane. Zawartość alk. <0,5% obj.. Zaleca się przechowywanie w lodówce.
Coffee Pro KOSTARYKA El Mango 250g | PRZELEW
KOSTARYKA El Mango
Skład: 100% arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem
chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: Kostaryka
Region: Brunca
Producent: Cafe Rivense Del Chirripó
Wysokość upraw: 1550 m n.p.m.
Odmiana botaniczna:Caturra, Catuai
Obróbka: Anaerobic
Przeznaczenie: metody alternatywne
Profil sensoryczny: Szampan, żółte śliwki, kokos
kawa ziarnista HAYB Się Przelewa Decaf 250g
SIĘ PRZELEWA - DECAF
Skład: 100% Arabica
Brak kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Kolumbia
Region: Tolima
Metoda obróbki: Sugar cane process
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress, ekspres przelewowy),
W profilu smakowym wyczuwalne nuty brzoskwiniowej, malin i trzcinowy cukier.
Kolejna kawa z serii Się Przelewa, tym razem jednak pozbawiona kofeiny, aby każdy i o każdej porze mógł cieszyć się przyjemnością z picia kawy. Sposób palenia ziarna sprawia, że jest to kawa, która potrafi wybaczyć dużo błędów podczas parzenia i zawsze smakuje dobrze. Dzięki temu znakomicie sprawdzi się jako codzienna kawa.
kawa ziarnista ROASTAINS Etiopia MIND BLOWER 250g
ROASTAINS Etiopia MIND BLOWER
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Etiopia
Farma: Bale Mountain
Odmiana botaniczna: Mixed Heirloom
Metoda obróbki: Natural
Przeznaczenie: espresso
Etiopia Mind-Blower to intensywnie owocowa kawa, z wyczuwalną, subtelną słodyczą, dzięki zastosowaniu suchej obróbki. Napar cieszy nutami melona, czereśni i prażonego migdała - ten ostatni jest wyczuwalny zwłaszcza w kawach z mlekiem.
LOKALNA PALARNIA KAWY Brazylia Cerarado Sul De Minas 250g
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Brazylia
Profil sensoryczny: pomarańcza, orzech laskowy, czekolada
Przeznaczenie: Espresso.
Kawa o umiarkowanej kwasowości i łagodnej intensywności smaku. W profilu sensorycznym dominują nuty charakterystyczne dla kaw brazylijskich - dużo czekolady z orzechami, subtelny karmel, z delikatnym posmakiem świeżej pomarańczy.
LOKALNA PALARNIA KAWY Blend 07 Brazylia/Indie 1kg
Skład: 60% Arabica, 40% Robusta
Średnia zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Brazylia, Indie
Profil sensoryczny: melon, marcepan, migdał, gorzka czekolada
Przeznaczenie: Espresso.
Mieszanka słodkich ziaren brazylijskich z intensywną, indyjską robustą. Kawa o niskiej kwasowości i intensywnym smaku. Bardzo przyjemny profil smakowy, w którym dominują migdały i marcepan. Dzięki domieszce robusty, mieszanka świetnie sprawdzi się w kawach mlecznych.
LOKALNA PALARNIA KAWY Na każdy dzień Brazylia/Kolumbia 250g
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Brazylia, Kolumbia
Profil sensoryczny: palony cukier, gorzka czekolada
Przeznaczenie: Espresso.
Mieszanka ziaren brazylijskich i kolumbijskich, wypalana nieco ciemniej, dzięki czemu kwasowość jest niemal niewyczuwalna. W smaku dominują nuty gorzkiej czekolady i palonego cukru. Znakomicie komponuje się z mlekiem, co sprawia, że stanowi doskonałą bazę do takich specjałów jak cappuccino czy latte.
LOKALNA PALARNIA KAWY Na każdy dzień 250g | PRZELEW
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: 70% Brazylia, 30% Kolumbia
Metoda obróbki: Pulp natural / Myta
Profil sensoryczny: melon, czekolada deserowa
Przeznaczenie: metody przelewowe
Mieszanka ziaren brazylijskich i kolumbijskich, wypalana z myślą o alternatywnych metodach parzenia. Kawa ma niską kwasowość, w smaku dominuje deserowa czekolada z nutami słodkiego melona. Świetnie sprawdzi się jako kawa codziennie i w szybkim przelewie.
LOKALNA PALARNIA KAWY Etiopia Sidamo Nansebo 250g | PRZELEW
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Etiopia
Metoda obróbki: Washed
Wysokość upraw: 1950-2300 m.n.p.m.
Profil sensoryczny: herbata czarna, cytryna, karmel
Przeznaczenie: metody przelewowe
Etiopskie ziarno, wypalane z myślą o alternatywnych metodach parzenia. Kawa o herbacianym charakterze, przypomina w smaku earl greya z cytryną i cukrem. Świetna propozycja dla miłośników sprawdzonych rozwiązań kawowych.
LOKALNA PALARNIA KAWY Decaf Brazylia 250g
Skład 100% Arabica
Brak kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Brazylia
Profil sensoryczny: czekolada deserowa, prażone migdały
Przeznaczenie: Espresso
Propozycja dla osób, które nie chcą lub nie mogą spożywać kofeiny, ale wciąż nie chcą sobie odmawiać znakomitej kawy. W naparze wyczuwalne nuty czekolady i migdałów.
BeMyBean Etiopia Daye Bensa 1kg | ESPRESSO
ETIOPIA Daye Bensa
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Etiopia
Farma: Yergacheffe
Odmiana botaniczna: Heirloom
Wysokość upraw: 1500 m.n.p.m.
Metoda obróbki: Washed
Przeznaczenie: espresso
Kawa wypalana z myślą o aromatycznym espresso (również z ekspresu automatycznego!), w kawach mlecznych również nie zawiedzie.
W smaku kremowa z delikatnym, kwiatowym twistem. W profilu sensorycznym pojawiają się nuty kremówki, jaśminu, czerwonej pomarańczy i marcepanu.
BeMyBean Etiopia Daye Bensa 250g | ESPRESSO
ETIOPIA Daye Bensa
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Etiopia
Farma: Yergacheffe
Odmiana botaniczna: Heirloom
Wysokość upraw: 1500 m.n.p.m.
Metoda obróbki: Washed
Przeznaczenie: espresso
Kawa wypalana z myślą o aromatycznym espresso (również z ekspresu automatycznego!), w kawach mlecznych również nie zawiedzie.
W smaku kremowa z delikatnym, kwiatowym twistem. W profilu sensorycznym pojawiają się nuty kremówki, jaśminu, czerwonej pomarańczy i marcepanu.
BeMyBean Kolumbia Valle del Cauca 250g | ESPRESSO
Kolumbia Valle del Cauca
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Kolumbia
Farma: Valle del Cauca
Odmiana botaniczna: Cautai, typica, bourbon, castillo
Wysokość upraw: 1700 m.n.p.m.
Metoda obróbki: Washed
Przeznaczenie: espresso
Kawa wypalana z myślą o espresso o głębokim, gęstym smaku, z orzeźwiającymi, kwaskowatymi aromatami. W kawach z mlekiem staje się nieco bardziej owocowa, deserowa.
W naparze z tej Kolumbii dominuje kwasowość i owocowe nuty wiśni i żurawiny. Przyjemnym urozmaiceniem jest tu karmelowa słodycz, która dodaje głębi smaku.
BeMyBean Heavy Bean 250g | ESPRESSO
Heavy Bean
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia
Farma:Minas Gerais
Odmiana botaniczna:
Mundo Novo, Bourbon, Catuai
Wysokość upraw: 1100 m.n.p.m.
Metoda obróbki: Pulped natural
Przeznaczenie: espresso
Kawa palona pod espresso, z myślą o fanach nieco intensywniejszej smakowo kawy. Dzięki nieco ciemniejszemu stopniu palenia kawa zyskuje uniwersalność i gwarantuje brak nudy. W zależności od wybranej metody parzenia, a nawet specjału kawowego, jest kwasowość może się zmieniać, czasem jest bardziej owocowa, czasem po prostu słodsza, zawsze jednak dominują nuty czekolady, nugatu i cukru trzcinowego.
W naparze bardzo prosta, czysta, słodka. Dominują nuty kakao, czereśni i nerkowców.
BeMyBean Kostaryka Las Torres 250g | PRZELEW
Kostaryka Las Torres
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Kostaryka
Region: Brunca
Odmiana botaniczna: Caturra, Catuai
Wysokość upraw:1550 m n.p.m.
Metoda obróbki: honey
Profil sensoryczny: biszkopt, morela, miód rzepakowy
Przeznaczenie: metody alternatywne
Kawa jak słodki biszkopt z morelami? Owszem, to możliwe, bo właśnie takie nuty dominują w Kostaryce Las Torres. Uprawy zlokalizowane są w dolinie między górami Cerro de la Muerte (3491 m n.p.m.) i Cerro Chirripó (3820 m n.p.m.). Teren obfituje w żyzną wulkaniczną glebę, a dobre nawodnienie zapewniają w niej trzy rzeki. Panuje tam klimat raczej wilgotny, a średnia temperatura wynosi 22°C, co stwarza idealne warunki do uprawy kawowców. Dzięki warunkom naturalnym i pracy właściciela plantacji, Régula Gerarda Ureñy, który nie boi się sięgać po innowacje, kawa z tej farmy jest doceniana w ramach Cup Of Exellence.
BeMyBean Kenia Kariani 250g | PRZELEW
Kenia Kariani
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Kenia
Region: Muranga County
Odmiana botaniczna: SL 28, SL 34
Wysokość upraw:1800 m n.p.m.
Metoda obróbki: washed
Profil sensoryczny: czerwona porzeczka, marmolada różana, skórka z limonki, malina
Przeznaczenie: metody alternatywne
Typowo kenijska, obrabiana na mokro kawa. W naparze dużo czerwonej porzeczki i malin, w tle wyczuwalna skórka z limonki. Całość jednak z lekkim twistem - delikatnymi nutami marmolady różanej.
Hard Beans KOSTARYKA Los Duran H17 Full Honey 250g | PRZELEW
KOSTARYKA Los Duran H17 Full Honey
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Kostaryka |
---|---|
Region: | West Valley |
Wysokość upraw: | 1650 m n.p.m. |
Odmiana botaniczna: | H17 |
Obróbka: | Full Honey |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Kawa z rodzinnej plantacji będącej w rękach rodziny Duran. Do paczki trafiła odmiany H17 (hybryda etiopskiej odmiany Landrace i lokalngo Sarchimora). Ziarna zostały obrobione metodą miodową (w zasadzie full honey). W naparze wyczuwalne nibsy kakaowe, mandarynka., wiśnie.
kawa ziarnista HAYB Honduras Johelyta 250g
Honduras Johelyta
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Honduras
Region: Chinacla, La Paz
Odmiana botaniczna: Catuai
Wysokość upraw: 1300 m n.p.m.
Metoda obróbki: Natural
Profil sensoryczny: Wiśnie, karmel, mleczna czekolada
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress)
Kawa stonowana, klasyczna, idealnie wpisująca się w region, z którego pochodzi. Napar z nutami mlecznej czekolady z karmelem, z subtelnym, wiśniowym finiszem.
Hard Beans KOLUMBIA Bubble Gum 250g | PRZELEW
KOLUMBIA Bubble Gum
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Kolumbia |
---|---|
Region: | Chinchina, Caldas |
Wysokość upraw: | 1500 m n.p.m. |
Odmiana botaniczna: | Caturra & Columbia |
Obróbka: | Natural Anaerobic |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Kawa idealna na osłodzenie sobie pierwszych naprawdę zimnych jesiennych poranków. Dominują nuty smakowe ciemnej czekolady, jagód, śliwek i cytrusów. Wysoko rozbudowana słodycz przywodzi na myśli gumę balonową.
Hard Beans ETIOPIA Yirgacheffe Aricha Washed 250g
ETIOPIA Yirgacheffe Aricha Washed
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Etiopia |
---|---|
Region: | Yirgacheffe |
Wysokość upraw: | 2000-2200 m n.p.m. |
Odmiana botaniczna: | Mixed Heirloom |
Obróbka: | Washed |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Etiopia Yirgacheffe Aricha Washed to absolutna klasyka ze słynnego regionu Yirgacheffe – kwintesencja tamtejszego terroir. To doskonały przykład zbalansowanego, czystego profilu, z którego ten obszar jest znany na całym świecie. Jeśli chcecie rozpocząć przygodę z etiopskimi kawami i zakochać się w ich smaku, ta propozycja jest idealna! Odkryjcie lekkie, soczyste nuty miodu, limonki, mango i brzoskwini, które doskonale łączą delikatną słodycz z przyjemną kwasowością.
kawa Hard Beans KOLUMBIA Banana Cake 250g
KOLUMBIA Banana Cake
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Kolumbia |
---|---|
Region: | Acevedo, Hulia |
Wysokość upraw: | 1400-1600 m n.p.m. |
Odmiana botaniczna: | Pink Bourbon |
Obróbka: | Co-fermented |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Jeśli marzycie o czymś słodkim, Kolumbia Pink Bourbon Banana Cake spełni Wasze oczekiwania. To wyjątkowe połączenie smaków ciasta bananowego, mlecznej czekolady i toffi – prawdziwa gratka dla kawowych łasuchów! Chwila słodkiej przyjemności na jesienno-zimowe dni. Ta kawa jest doskonale zbalansowana, zaskakująca i przede wszystkim niesamowicie smaczna