KAWA ARABICA
( ilość produktów: 380 )kawa ziarnista HAYB INDONEZJA Team Pegasing Anaerobic Natural 250g
HAYB INDONEZJA Team Pegasing Anaerobic Natural
Skład: 100% ARABICA
Niska zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, wyposażone w specjalny zaworek, gwarantujący świeżość kawy.
Kraj: Indonezja
Region: Panta Musara, Pegasing, Aceh Tengah
Odmiana botaniczna: Tim Tim & Gayo 1
Wysokość upraw: 1300 - 1500 m n.p.m.
Metoda obróbki: Anaerobic Natural
Profil sensoryczny: Rum, ananas, dojrzałe mango
Przeznaczenie: metody alternatywne
Wiśnie fermentowały w workach grain pro przez dwa dni bez dostępu powietrza. Odmiana botaniczna, występujące w regionie bakterie i drobnoustroje dały niesamowity efekt: w smaku bardzo tropikalnie, z ciężkimi nutami rumu.
kawa ziarnista HAYB Kenia Kiri 250g
Kenia Kiri
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Kenia
Region: Nyeri
Odmiana botaniczna: SL28, SL34
Wysokość upraw: 2000 m n.p.m.
Metoda obróbki: Washed
Profil sensoryczny: Malina, czerwona porzeczka, czarna herbata
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress)
Kawa, które pozwoli przedłużyć lato. Uprawiana w centralnej Kenii, pozwala nam delektować się niemal herbacianym naparem z intensywnymi nutami orzeźwiających malin i czerwonej porzeczki. Doskonale sprawdzi się zarówno jak na ciepło, jak i w cold brew.
kawa ziarnista Etno Cafe Djimmah 250g
Kawa z zachodniej części Etiopii, prowincji Djimmah, rosnąca w cieniu leśnych drzew. W smaku wyczuwalna dzikość orzechów włoskich i głębokość czekolady.Ciemniejszy wypał nadaje naparowi gęstości, a potencjał aromatów drzemiących w ziarnie przyjemny balans smaku, co czyni tę kawę jedną z najbardziej charakterystycznych odmian na świecie.
Nazwa: DJIMMAH
Profil palenia:
Medium
Kraj:Etiopia
Region:
Djimmah
Wysokość upraw:
1650-2000 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Arabika,
Heirloom
Obróbka ziarna: Natural
Smak/aromat:
Czekolada, Pikantny, Drzewny
Metoda przygotowywania:
- kawy do ekspresu kolbowego
- kawy do ekspresów automatycznych i kawiarek
Kawa ziarnista Etno Cafe Yellow Bourbon 0,25 kg
Yellow Bourbon
Skład: 100% ARABICA
Niska zawartość kofeiny
Opakowanie: 250g
Kraj pochodzenia: | Brazylia |
---|---|
Wysokość upraw: | 1150-1350 m n.p.m. |
Odmiana botaniczna: | Yellow Bourbon |
Metoda obróbki: | Natural |
Stopień palenia (wg SCA): | medium light |
Profil smakowy: | Smak/Aromat: czekoladowo-cytrynowo/orzechowy
|
Metoda przygotowywania: |
|
Yellow Bourbon to niezwykle popularna kompozycja brazylijskich ziaren o wyrazistej słodyczy orzechów z czekoladą uszlachetnionej subtelną nutą cytrynowej rzeźkości. Nadająca się świetnie do każdej metody parzenia - w ekspresach ciśnieniowych urzeka słodyczą, metody przelewowe uwydatniają natomiast jej szlachetną kwasowość.
kawa Coffee Grange ESPRESSO GRANGE 250g ziarnista
Espresso Grange
Skład 100%
Arabica
Mała zawartość
kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie:
250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Skład: 40% Brazil, 40% Guatemala, 20% Colombia
Mieszanka trzech arabik, skomponowana tak, by dać najbardziej pełny smak. Dobrze zbalansowana kawa, w aromacie wyraźnie wyczuwalne migdały i prażone orzechy. W filiżance znaleźć można delikatne nuty wiśni oraz kandyzowanych czerwonych owoców, wyraźny smak orzecha laskowego i marcepanu. Pozostawia długi przyjemny posmak kakao i ciemnej czekolady.
kawa Cavallo ESPRESSO ROYAL PREMIUM 1kg ziarnista
Cavallo Espresso Royal Premium
Skład 100%
Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa
ziarnista
Opakowanie: 1000g, z
wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Skład: 42% Brazylia, 26% Gwatemala, 18% Kolumbia, 14% Tanzania
Znakomita mieszanka 4 wyselekcjonowanych arabik z różnych miejsc świata. Została skomponowana tak, aby uzyskać kawę o wyjątkowym, bogatym, złożonym i intensywnym smaku i aromacie. Jest to mieszanka premium dla wymagających kawoszy. Espresso jest zbilansowane o gładkim body. Charakteryzuje się złożoną kwasowością zrównoważoną słodyczą.
kawa Cavallo ESPRESSO ROYAL PREMIUM 250g ziarnista
Cavallo Espresso Royal Premium
Skład 100%
Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa
ziarnista
Opakowanie: 250g, z
wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Skład: 42% Brazylia, 26% Gwatemala, 18% Kolumbia, 14% Tanzania
Znakomita mieszanka 4 wyselekcjonowanych arabik z różnych miejsc świata. Została skomponowana tak, aby uzyskać kawę o wyjątkowym, bogatym, złożonym i intensywnym smaku i aromacie. Jest to mieszanka premium dla wymagających kawoszy. Espresso jest zbilansowane o gładkim body. Charakteryzuje się złożoną kwasowością zrównoważoną słodyczą.
kawa Cavallo Z FOLWARKU 250g ziarnista
Cavallo Kawa z Folwarku
Skład 100%
Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa
ziarnista
Opakowanie:250g, z
wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Mieszanka wyselekcjonowanych ziaren arabik z południowej i centralnej Ameryki oraz Afryki, skomponowana tak, aby uzyskać powtarzalny smak. Została wypalona w małym rzemieślniczym piecu w Domku Kawowym na Folwarku w Kamyku. Jasny profil palenia sprawia, że kawa sprawdzi się także przygotowana metodami alternatywnymi.
kawa Cavallo Z PROWINCJI 250g ziarnista
Cavallo Kawa z Prowincji
Skład 100%
Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa
ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Mieszanka wysokogatunkowych arabik jakości
speciality. Większość ziaren pochodzi z bezpośredniego importu z plantacji -
pochodzą więc ze sprawdzonych źródeł. Ziarna są następnie wypalane w
rzemieślniczym piecu w Kamyku.
Mieszanka jest równa i powtarzalna.
Charakteryzuje się zbilansowanym smakiem o niskiej kwasowatości i aromacie
prażonych orzechów laskowych i czekolady. Znakomicie komponuje się z
mlekiem.
kawa ziarnista HAYB YELLOW espresso blend 1000g
HOW ARE YOU BREWING YELLOW 1000g ziarnista
Palarnia: HOW ARE YOU BREWING, dawniej Coffee Republic (Warszawa)
Skład: 100% ARABICA
Średnia zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000g, wyposażone w specjalny zaworek, gwarantujący świeżość kawy.
W skład tej mieszanki wchodzą 2 arabiki: Brazylia Guaxupe i Gwatemala El Jaguar.
Sposób palenia sprawia, że kawa jest zrównoważona o bardzo niskiej kwasowości.
Znakomicie sprawdzi się jako baza do espresso, ale równie dobrze smakuje w kawach mlecznych.
W kawie powinniśmy wyraźnie wyczuć posmak orzechów laskowych i kakao.
Kawa jest przeznaczona do przygotowania metodami ciśnieniowymi - ekspres ciśnieniowy, kawiarka
kawa ziarnista Hard Beans GORILLA BLEND 1000g ESPRESSO
Gorilla Blend
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Skład szczegółowy:
75% Peru Cajamarca SHB
Kraj Pochodzenia: Peru,
Region: Jaen, Cajamarca,
Wysokość upraw: 1600-2000 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Bourbon, Typica,
Metoda obróbki: Washed.
Kraj Pochodzenia: Uganda
Region: Rwenzori Mountain Range,
Wysokość upraw: 900-1700 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: SL14, SL28,, Catimor
Metoda obróbki:Natural.
Starannie skomponowana mieszanka o złożonym, znakomicie zbilansowanym smaku i średnim body. Wyczuwalna jest delikatna kwasowość, dopełniona słodyczą. Pełnię smaku i aromatu wydobędziemy z tej kawy zaparzając ją w ekspresie kolbowym lub kawiarce. Znakomicie komponuje się z mlekiem, tworząc delikatne mleczne kompozycje. W smaku można wyczuć nuty orzechy włoskie, suszone śliwki, karmel.
kawa ziarnista Hard Beans GORILLA BLEND 250g ESPRESSO
Gorilla Blend
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Skład szczegółowy:
75% Peru Cajamarca SHB
Kraj Pochodzenia: Peru,
Region: Jaen, Cajamarca,
Wysokość upraw: 1600-2000 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Bourbon, Typica,
Metoda obróbki: Washed.
Kraj Pochodzenia: Gwatemala
Region: Santa Barbara
Wysokość upraw: 1700 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Caturra
Metoda obróbki: Washed.
Starannie skomponowana mieszanka o złożonym, znakomicie zbilansowanym smaku i średnim body. Wyczuwalna jest delikatna kwasowość, dopełniona słodyczą. Pełnię smaku i aromatu wydobędziemy z tej kawy zaparzając ją w ekspresie kolbowym lub kawiarce. Znakomicie komponuje się z mlekiem, tworząc delikatne mleczne kompozycje. W smaku można wyczuć nuty orzechy włoskie, suszone śliwki, karmel.
kawa ILLY INTENSO Bold Roast 250g ziarnista
ILLY INTENSO Bold Roast
kawa ziarnista
opakowanie 250g, puszka
Najważniejsze cechy
Skład: 100% ARABICA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: ciemny
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Triest, Friuli-Wenecja Julijska
Profil smakowy
Ciemno palona mieszanka ziaren arabik z całego świata. Mocna i intensywna kawa o pełnym body i czekoladowej goryczce uzupełnionej słodyczą karmelu. Znakomita baza do aromatycznego włoskiego espresso, ale bardzo dobrze sprawdzi się też w kawach mlecznych jak cappuccino czy latte.
kawa ILLY CLASSICO espresso 250g mielona
ILLY CLASSICO
kawa mielona
opakowanie 250g, puszka
Najważniejsze cechy
Skład: 100% ARABICA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Triest, Friuli-Wenecja Julijska
Profil smakowy
Mieszanka starannie wyselekcjonowanych ziaren arabik z całego świata. Charakteryzuje się pełnym bogatym smakiem i aromatem oraz orzechową cremą. W smaku dominuje słodycz miodu i karmelu z delikatną goryczką czekolady. Zmielona pod ekspresy ciśnieniowe, dzięki czemu możemy przygotować znakomite włoskie espresso w domowym zaciszu.
kawa ILLY CLASSICO 250g ziarnista
ILLY CLASSICO
kawa ziarnista
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy
Skład: 100% ARABICA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Triest, Friuli-Wenecja Julijska
Profil smakowy
Klasycznie palona mieszanka ziaren arabik z całego świata. Aromatyczna kawa o pełnym body i delikatnej goryczce uzupełnionej słodyczą karmelu. Znakomita baza do aromatycznego włoskiego espresso, ale bardzo dobrze sprawdzi się też w kawach mlecznych jak cappuccino czy latte..
kawa ziarnista Hard Beans BRAZYLIA Samambaia Yellow Bourbon 1000g ESPRESSO
BRAZYLIA SAMAMBAIA YELLOW BOURBON ESPRESSO
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia
Region: Sul de Minas
Wysokość upraw: 1200 m n.p.m
Odmiana botaniczna: Yellow Bourbon
Metoda obróbki: pulped natural
Przeznaczenie: Espresso
Jest to nowa odsłona znanej już kawy Brazylia Samambaia. Tym razem wypalona w sposób, który docenią miłośnicy orzeźwiającego espresso.
Ziarna pochodzą z farmy Sambaya, której właścicielem jest Henrique Dias Cambraia. Dzięki bardzo korzystnej lokalizacji plantacji, oraz skutecznemu zarządzaniu, ścisłej kontroli jakości, ciągłemu doskonaleniu, a także oczywiście zaangażowaniu całego zespołu, otrzymujemy naprawdę wyjątkowy produkt.
Na plantacji znajduje się także specjalnie wydzielony teren, na którym Henrique eksperymentuje z nowymi odmianami i gatunkami krzewów, których jakość wielokrotnie została nagrodzona, między innymi otrzymały prestiżową nagrodę Cup of Excellence.
Napar charakteryzuje się nugatową słodyczą oraz orzechowymi nutami uzupełnionymi delikatną kwasowością jabłek.
Znakomicie smakuje także z dodatkiem mleka.
kawa ziarnista Hard Beans BRAZYLIA Samambaia Yellow Bourbon 1000g PRZELEW
SAMAMBAIA Yellow Bourbon
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia
Region: Campo das Vertentes
Wysokość upraw: 1200 m.n.p.m
Odmiana botaniczna: Yellow Bourbon
Metoda obróbki: Pulped natural
Przeznaczenie: Metody alternatywne
Brazylia Samambaia to niezwykle uniwersalna, bardzo przyjemna kawa. O doskonale zbilansowanym smaku. Ze względu na swój charakter, sprawdzi się w różnych metodach alternatywnego zaparzania kawy takich jak dripper, Chemex czy Aeropress, ale również ekspresy przelewowe. Dzięki niskiej kwasowości, docenią ją zarówno osoby rozpoczynające swoją przygodę z alternatywnymi metodami przenia, jak i bardziej doświadczeni home bariści.
Suchy aromat przywodzi na myśl ciasteczka oraz orzechy nerkowca. Natomiast po zaparzeniu, w smaku pojawiają się nuty czerwonych jabłek, orzechowych ciasteczek oraz krówek.
kawa mielona Costa Coffee COLOMBIAN ROAST 200g
Costa Coffee
COLOMBIAN ROAST
kawa mielona
opakowanie 200g,
Skład: 100% Arabica
Kawa Costa Coffee Colombian Roast, bogactwo smaku zawdzięcza Starannie wyselekcjonowanym ziarnom arabiki pochodzącym ze słonecznych Kolumbijskich wzgórz.
Typowe dla Kolumbijskich kaw złożone aromaty owocowe zostały zbalansowane nieco ciemniejszym paleniem, które wydobywa nuty karmelu, miodu, czerwonych owoców i pomarańczy. Pełnię swojego charakteru i aromatu pokazuje w postaci espresso. Polecana zwłaszcza dla osób szukających odmiany.
kawa ziarnista Hard Beans BRAZYLIA CAMPO DAS VERTENTES 250g Espresso
BRAZYLIA CAMPO DAS VERTENTES
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Brazylia |
---|---|
Region: | Campo das Vertentes |
Wysokość upraw: | 900 - 1300 m n.p.m |
Odmiana botaniczna: | Catuai, Acaia, Mundo Novo, Yellow Catucai |
Obróbka: | natural |
Nuty smakowe: | Nugat, czekolada, suszona figa |
Przeznaczenie: | metody ciśnieniowe: espresso, kawiarka |
Zielone ziarno zostało zakupione zgodnie z zasadami Direct Trade. Oznacza to przede wszystkim zakup surowca pozyskanego w zrównoważony sposób bezpośrednio od plantatora. Przekłada się to nie tylko na najwyższą jakość kawy, ale również pełną transparentość samej kawy oraz jej uprawy. Ziarna z plantacji to palarni transportowane są w specjalnych workach Specialty Coffee Bags zaprojektowanych przez Universidade Federal De Lavras oraz BSCA Cafes Especiais Do Brasil. Bezpośrednio przekłada się to na jeszcze wyższą jakość produktu finalnego - czyli lepszą filiżankę kawę.
Jest to klasyczna brazylijska kawa. Znakomicie zrównoważona, czysta, rześka, delikatnie owocowa. W filiżance możemy oczekiwać nut nugatu, czekolady oraz suszonych fig.
kawa COFFEE PLANT Brazylia Lua Roxa 1kg
COFFEE PLANT Brazylia Lua Roxa
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia
Region: Cerrado, Minas Gerais
Odmiana botaniczna: Bourbon, Mundo Nuovo
Przeznaczenie: espresso
Profil sensoryczny: wanilia, orzech, biała czekolada
Kompozycja odmian Bourbon i Mundo Nuovo z regionu Cerrado w Brazylii. Ziarno obrabiane w ekologiczny sposób przy niskim zużyciu wody, następnie wypalone nieco ciemniej z myślą o ekspresach automatycznych i kawiarkach. Dzięki metodzie palenia kawa cechuje się intensywną słodyczą o wysokim body i niską kwasowością. W naparze dominują nuty wanilii i białej czekolady z lekkim orzechowym posmakiem.
kawa COFFEE PLANT Gwatemala Finca El Duranzo 1000g
COFFEE PLANT Gwatemala Finca El Duranzo 1000g
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia:Gwatemala
Metoda obróbki: Washed
Przeznaczenie: espresso
Profil sensoryczny: suszone owoce, melon, ciemna czekolada
Kawa z plantacji z tradycjami z końca XIXw. - prowadzonej wciąż przez rodzinę założyciela. Uprawy prowadzone są według 4 zasad: używanie wysokiej jakości nasion, kontrola procesu mycia, dbanie o faunę i florę oraz dziękowanie Bogu za każdy dzień.
Kawa bardzo słodka z delikatną owocową kwasowością, o wysokim body. Świetna propozycja dla espresso i americano, jednak doskonale uzupełni ją także mleko.
kawa mielona PLUTON Gold 250g
PLUTON Gold 250g
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa mielona
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Pluton Gold to delikatna, wykwintna mieszanka ręcznie zbieranych ziaren arabiki pochodzących ze znakomitych Brazylijskich plantacji. Ziarna kupowane są bezpośrednio w plantacjach, w systemie "Direct Trade". Pozwala to na dokładniejszą kontrolę jakości całego procesu produkcji. Ziarna wypalane są w rzemieślniczy sposób w bębnowym piecu i pakowane bezpośrednio po wypaleniu. Jest to kawa o delikatnym, wysublimowanym smaku z wyczuwalnymi nutami mlecznej czekolady i prażonych orzechów.
kawa ziarnista Hard Beans BRAZYLIA CAMPO DAS VERTENTES 1000g Przelew
BRAZYLIA CAMPO DAS VERTENTES
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Brazylia |
---|---|
Region: | Campo das Vertentes |
Wysokość upraw: | 900 - 1300 m n.p.m |
Odmiana botaniczna: | Catuai, Acaia, Mundo Novo, Yellow Catucai |
Obróbka: | natural |
Nuty smakowe: | Nugat, czekolada, suszona figa |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Zielone ziarno zostało zakupione zgodnie z zasadami Direct Trade. Oznacza to przede wszystkim zakup surowca pozyskanego w zrównoważony sposób bezpośrednio od plantatora. Przekłada się to nie tylko na najwyższą jakość kawy, ale również pełną transparentość samej kawy oraz jej uprawy. Ziarna z plantacji to palarni transportowane są w specjalnych workach Specialty Coffee Bags zaprojektowanych przez Universidade Federal De Lavras oraz BSCA Cafes Especiais Do Brasil. Bezpośrednio przekłada się to na jeszcze wyższą jakość produktu finalnego - czyli lepszą filiżankę kawę.
Jest to klasyczna brazylijska kawa. Znakomicie zrównoważona, czysta, rześka, delikatnie owocowa. W filiżance możemy oczekiwać nut nugatu, czekolady oraz suszonych fig.
kawa ziarnista Hard Beans Polska Parzucha 500g
Polska Parzucha
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 500g
Ukłon w stronę zagorzałych tradycjonalistów, czyli polska klasyka ale w nowoczesnym, bardziej wyrafinowanym wydaniu. Jest to kawa stworzona przede wszystkim do przygotowania tzw. Zalewajki.
Starannie dobrana kompozycja znakomitych ziaren arabik z pochodzących z Ameryki Środkowej i Południowej zachwyci każdego wysokim body oraz zbilansowanym smakiem o dominującej słodyczy dopełnionej delikatną kwasowością. Wyczuwalne są nuty orzechów włoskich i czekolady.
kawa ziarnista Kafar Gwatemala El Oregano 250g
GWATEMALA El Oregano
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Gwatemala |
---|---|
Region: | Huehuetenango |
Farma: | El Oregano (Diana i Hector Ovalle) |
Odmiana botaniczna: | Caturra |
Obróbka: | Natural |
Profil: | Toffie, wanilia, mleczna czekolada |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Transparentna, słodka kawa. Wyjątkowo intensywna i gładka.
W smaku wyczuwalne są nuty toffi, powideł śliwkowych, czekolady i poziomek. Jak na kawę obróbki naturalnej, charakteryzuje się rześką i soczystą kwasowością. Pozostawia długi i rodzynkowy posmak.
kawa ziarnista Coffee Pro MEKSYK Gildo 250g | PRZELEW
MEKSYK Gildo
Skład: 100% arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem
chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: Meksyk
Region: Sidama
Producent: Oaxaca
Wysokość upraw: 1350 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Bourbon, Typica
Obróbka: Washed
Przeznaczenie: metody alternatywne
Profil sensoryczny: Miód kwiatowy, mirabelka, ananas, czekolada
kawa ziarnista HAYB KOLUMBIA Condor DECAF 250g
KOLUMBIA Condor DECAF 250g
Skład: 100% Arabica
Brak kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Kolumbia
Region: Tolima
Odmiana botaniczna: Red & Yellow Caturra
Profil sensoryczny: Malina, melasa, brzoskwiniowe Ice Tea
Przeznaczenie: metody alternatywne
Jednorodna arabika speciality pozbawiona kofeiny.
W profilu smakowym wyczuwalne nuty brzoskwiniowej, mrożonej herbaty, malin i melasy.
Kawa pozbawiana jest kofeiny metodą Sugar cane ethyl acetate processing - po zebraniu ziarno jest myte i traktowane parą wodną (aby ziarno napęczniało), następnie kawa jest opłukiwana octanem etylu który rozpuszcza kofeinę. Po tym procesie ziarna są ponownie myte wodą, traktowane parą wodną i suszone tak, aby obniżyć poziom wilgotności kawy.
kawa ziarnista Coffee Grange FOUR SEASON 250g | AUTUMN
Coffee Grange FOUR SEASON AUTUMN
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Skład:
- 40% INDONEZJA Kerinci Trenggiling - wet hulled
- 30% ETIOPIA Uraga Gr.1 - fully washed
- 30% BRASIL Mogiana - natural
Znakomicie dobrana mieszanka 3 różnych arabik pochodzących z Azji, Ameryki Południowej oraz Afryki. Mieszanka została skomponowana w taki sposób, aby poszczególne kawy wzajemne się uzupełniały, dzięki czemu otrzymujemy znakomicie zbilansowaną, herbacianą kawę o delikatnej owocowej kwasowości zrównoważonej słodyczą. Podczas komponowania tej mieszanki, istotny był nie tylko smak, ale także zasady zrównoważonego rozwoju. Ziarna pochodzą z plantacji zaprzyjaźnionych z palarnią Coffee Grange.
Mieszanka idealnie nadająca się do kaw mlecznych i sezonowych z dodatkami aromatycznych korzennych przypraw, syropów czy bitej śmietany. W profilu sensorycznym czarna herbata, cytrusy, orzech laskowy, miód.
kawa ziarnista Coffee Pro KENIA Gitugu 250g | PRZELEW
KENIA Gitugu
Skład: 100% arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem
chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: Kenia
Region: Meru County
Producent: Meru Central
Wysokość upraw: 1600 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Sl28, SL34, Ruiru 11, Batian
Obróbka: Natural
Przeznaczenie: metody alternatywne
Profil sensoryczny: Malina, kiwi, trawa cytrynowa, karmel
kawa ziarnista Coffee Pro ETIOPIA Sidama 250g | PRZELEW
ETIOPIA Sidama
Skład: 100% arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem
chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: Etiopia
Region: Sidama
Producent: Daye Bensa
Wysokość upraw: 1900 – 2100 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Mixed heirloom
Obróbka: Washed
Przeznaczenie: metody alternatywne
Profil sensoryczny: Owoce pestkowe, karmel, cytryna
Hard Beans HONDURAS Katia Duke Natural 250g
HONDURAS Katia Duke Natural
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Honduras
Region: Copan Ruinas
Wysokość upraw: 1300 m.n.p.m
Odmiana botaniczna: Catuai, Obata
Metoda obróbki: Natural
Kraj pochodzenia: | Honduras |
---|---|
Region: | Copan Ruinas |
Odmiana botaniczna: | Obata, Catuai |
Wysokość upraw: | 1300 m.n.p.m. |
Obróbka: | Natural |
Profil: | Czekolada, toffi, pomarańcza, czerwona porzeczka |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Plantację San Isidro założył Adan Duke w 1975r. przez . Zlokalizowana jest na niezwykle malowniczych zboczach górskich na południe od Copán Ruinas w Hondurasie. Region ten zapewnia bardzo żyzne gleby i doskonałe warunki do uprawy kawy. Cała plantacja obejmuje powierzchnię 335ha, z czego 27ha jest przeznaczonych pod uprawę kawy, a resztę zajmuje pierwotny las zapewniający 3 źródła wody, które zaopatrują farmę w wodę pitną przez cały rok.
Jest to intensywne owocowa kawa o wyczuwalnej kwasowości, uzupełnionej słodyczą. W smaku wyczuć można nuty czekolady, toffi, pomarańczy, czerwonej porzeczki.
kawa Hard Beans KOLUMBIA El Vergel DECAF 250g
KOLUMBIA El Vergel DECAF
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Kolumbia
Region:Tolima
Wysokość upraw:1450 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Red & Yellow Caturra
Metoda obróbki: Sugarcane Decaf
Przeznaczenie: Metody przelewowe
Kofeina z ziaren wyciągana jest przy użyciu metody Sugarcane - jednego z najdelikatniejszych sposobów dekofeinizacji, który jest szybki, ekologiczny i świetnie zachowuje smak kawy. W smaku królują nuty czerwonych owoców i przypraw.
Coffee Pro GWATEMALA RIO AZUL 250g | PRZELEW
GWATEMALA RIO AZUL
Skład: 100% arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem
chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: Gwatemala
Region: Huehuetenango
Producent: Rio Azul EP
Wysokość upraw: 1500-1800m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Bourbon, Catuai, Caturra
Obróbka: Washed
Przeznaczenie: metody alternatywne
Profil sensoryczny: żurawina, czekolada, orzechy
Coffee Pro KOLUMBIA Condor DECAF 250g | PRZELEW
Coffee Pro KOLUMBIA Condor DECAF 250g | PRZELEW
Skład: 100% arabica
Brak kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem
chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: Kolumbia
Region: Tolima
Producent: Shady Bayter
Wysokość upraw: 1700 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Caturra
Obróbka: Washed / Sugar Cane
Przeznaczenie: metody alternatywne
Profil sensoryczny: brzoskwinia, sliwki, karmel
Hard Beans KOLUMBIA Tolima Guava Banana 250g
KOLUMBIA Tolima Guava Banana
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Kolumbia |
---|---|
Region: | Tolima |
Wysokość upraw: | 1350 m n.p.m |
Odmiana botaniczna: | Red & Yellow Caturra |
Obróbka: | Natural anaerobic |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Kawa poddana została obróbce natural anareobic (fermentacja beztlenowa), która nadaje jej intensywność, kwasowość i kremową teksturę.
W profilu sensorycznym wyczuwalne czerwone owoce, czekolada.
Kapsułki HAYB Brasil 10szt.
Kawa mielona, w kapsułkach
Skład: 100% Arabika (Brazylia Cerrado)
Niska zawartość kofeiny
Jedna kapsułka zawiera jedną porcję kawy; kapsułki wykonane z w pełni kompostowalnych materiałów.
Opakowanie: 10 szt.
Kompatybilne z Nespresso.
Kawa pochodzi spoza UE, produkt produkowany i pakowany w Polsce. Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu z dala od światła i źródeł ciepła.
Kawa jest znakomicie zbalansowana. Charakteryzuje się zdecydowaną słodyczą i niską kwasowością. Wypalona dość jasno, typowo w stylu warszawskiego HAYB-a, w naparze oddaje nuty karmelu, czekolady i nugatu.
Kapsułki HAYB Black 10szt.| NESPRESSO
Kawa mielona, w kapsułkach
Skład: 70% Arabika, 30% Robusta
Średnia zawartość kofeiny
Jedna kapsułka zawiera jedną porcję kawy; kapsułki wykonane z w pełni kompostowalnych materiałów.
Opakowanie: 10 szt.
Kompatybilne z Nespresso.
Kawa pochodzi spoza UE, produkt produkowany i pakowany w Polsce. Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu z dala od światła i źródeł ciepła.
Mieszanka brazylijskiej arabiki z indyjską robustą. W smaku można wyczuć nuty gorzkiej czekolady i karmelu.
kawa ziarnista COFFEE PLANT Kenia Kiri 250g
Kenia Kiri
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Kenia
Region: Kirinyaga
Odmiana botaniczna: SL28, SL34, Ruiru 11
Wysokość upraw: 1850 m n.p.m.
Metoda obróbki: Myta
Profil sensoryczny: Czerwona porzeczka, jagoda, cytryna, kwiaty
Przeznaczenie: metody alternatywne
Kawa uprawiana wysoko, w wulkanicznej glebie, w bardzo sprzyjającym klimacie. Napar ma doskonale zbalansowaną kwasowość ze słodyczą, bardzo soczysta, niemal jak kompot.
kawa ziarnista ROASTAINS Brazylia SWEET ESPRESSO 1kg
ROASTAINS Brazylia SWEET ESPRESSO
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia
Farma: Sitio Cachoeirinha
Odmiana botaniczna: Mundo Novo
Metoda obróbki: Natural
Przeznaczenie: espresso
Kawa z regionu Minas Gerais we wschodniej części Brazylii. Minas Gerais jest regionem znanym na całym świecie z produkcji wysokojakościowej kawy.
Jak przystało na kawy brazylijskie, kawa charakteryzuje się bardzo niską kwasowością. W smaku dominują czekolada, melasa i orzechy laskowe. Body jest pełne i gładkie.
Znakomicie komponuje się z mlekiem, co sprawia, że stanowi doskonałą bazę do takich specjałów jak cappuccino czy latte.
kawa ziarnista ROASTAINS Brazylia SWEET ESPRESSO 250g
ROASTAINS Brazylia SWEET ESPRESSO
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia
Farma: Sitio Cachoeirinha
Odmiana botaniczna: Mundo Novo
Metoda obróbki: Natural
Przeznaczenie: espresso
Kawa z regionu Minas Gerais we wschodniej części Brazylii. Minas Gerais jest regionem znanym na całym świecie z produkcji wysokojakościowej kawy.
Jak przystało na kawy brazylijskie, kawa charakteryzuje się bardzo niską kwasowością. W smaku dominują czekolada, melasa i orzechy laskowe. Body jest pełne i gładkie.
Znakomicie komponuje się z mlekiem, co sprawia, że stanowi doskonałą bazę do takich specjałów jak cappuccino czy latte.
kawa ziarnista ROASTAINS Brazylia MILKY CLOUD 250g
ROASTAINS Brazylia MILKY CLOUD
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia
Farma: Sertão
Odmiana botaniczna: Mundo Novo
Metoda obróbki: Natural
Przeznaczenie: espresso
Kawa z regionu Minas Gerais we wschodniej części Brazylii. Minas Gerais jest regionem znanym na całym świecie z produkcji wysokojakościowej kawy.
W smaku dominują czekolada, karmel i orzechy laskowe. Kwasowość tej Brazylii jest prawie niewyczuwalna.
Doskonała zarówno w formie espresso, jak i w kawach mlecznych - smak kawy nie gubi się w mleku.
kawa ziarnista ROASTAINS Honduras HAZEL STRIKE 250g
ROASTAINS Honduras HAZEL STRIKE
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Honduras
Farma: Café Orgánico Marcala (COMSA)
Odmiana botaniczna: Catuai, Caturra, Lempira
Metoda obróbki: Washed
Przeznaczenie: espresso
Café Orgánico Marcala to kooperatywa zbierająca kawę w dzielnicy Marcala w departamencie La Paz. Kawowce uprawiane są z ogromną dbałością o środowisko naturalne. Krzewy rosną w cieniu drzew, dzięki czemu wolniej się rozwijają, a rolnicy mogą pochwalić się kawą o doskonałej jakości.
Honduras Hazel Strike charakteryzuje się naturalnymi nutami deserowymi. Profil sensoryczny: orzechy laskowe, kakao, wanilia oraz karmel.
kawa ziarnista ROASTAINS Kolumbia FLYING BUDDY 250g
ROASTAINS Kolumbia FLYING BUDDY
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie:250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Kolumbia
Farma: Villa Clabelina
Odmiana botaniczna: Castillo, Caturra, Colombia
Metoda obróbki: Natural
Przeznaczenie: espresso
Colombia Flying Buddy to niezwykła kawa o dużych ziarnach (Excelso) i delikatnej, cytrynowej kwasowości, którą wyrównuje kompleksowa słodycz. Właściciele plantacji dbają o to, aby ich plantacja funkcjonowała w zgodzie i z poszanowaniem dla środowiska naturalnego. Dzięki takiemu podejściu, ich farma ma wyższe wyniki w jakości kawy, którą możesz się delektować.
W naparze wyczuwalne czekolada, migdały i śliwki. W posmaku natomiast zaskakujące nuty limonki!
ROASTAINS Gwatemala MI LOCO 250g | PRZELEW
ROASTAINS Gwatemala MI LOCO
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Gwatemala
Region: San Miguel, Denas, Antigua
Odmiana botaniczna: Burbon, Pacas
Wysokość upraw: 1600 - 1700 m n.p.m.
Metoda obróbki: Natural
Profil sensoryczny: Krem czekoladowy, amaretto, grejpfrut
Przeznaczenie: metody przelewowe
Kawy o słodkich, alkoholowych nutach z połączeniem skórki z grejpfruta. W profilu sensorycznym dominuje krem czekoladowy i amaretto, w espresso smakuje niemal jak poncz w cieście.
ROASTAINS Meksyk GOLDEN DATES 250g | PRZELEW
ROASTAINS Meksyk GOLDEN DATES
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Meksyk
Region: Huatulco, Oaxaca
Odmiana botaniczna: Caturra, Catuai, Bourbon
Wysokość upraw: 1100-1250 m n.p.m.
Metoda obróbki: Washed
Profil sensoryczny: Nugat, karmel, trawa cytrynowa
Przeznaczenie: metody przelewowe
Meksyk Golden Dates ma niską kwasowość, czysty i słodki charakter. Dzięki obróbce mytej oprócz nugatowej słodyczy, można w tej kawie znaleźć egzotyczną świeżość trawy cytrynowej. Ta kawa z niską kwasowością jest doskonałym towarzyszem letnich poranków!
Coffee Pro KOSTARYKA La Guaca 250g | PRZELEW
KOSTARYKA La Guaca
Skład: 100% arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem
chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: Kostaryka
Region: Chirripo
Producent: Urena Rojas Family
Wysokość upraw: 1700m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Catuai
Obróbka: Sealed fermentation, Black Honey
Przeznaczenie: metody alternatywne
Profil sensoryczny: Mango, banan, rum
kawa Hard Beans KOLUMBIA El Vergel DECAF Natural 250g
KOLUMBIA El Vergel DECAF Natural
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Kolumbia
Region:Tolima
Wysokość upraw:1450 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Red & Yellow Caturra
Metoda obróbki: Natural
Przeznaczenie: Metody przelewowe
Kolejna wersja Kolumbii El Vergel w wersji bezkofeinowej w wykonaniu opolskiego Hard Beans. Tym razem ziarna zostały obrobione metodą natural, co wzmocniło słodycz naparu. W profilu sensorycznym królują nuty truskawek, pomarańczy i marakui.
kawa ziarnista HAYB Honduras La Florencia Washed 250g
HAYB Honduras La Florencia Washed
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Honduras
Region: Opatoro
Odmiana botaniczna: Typica
Wysokość upraw: 1600-2050 m n.p.m.
Metoda obróbki: Washed
Profil sensoryczny: Winogrono, zielone jabłko, masło z nerkowców
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress)
Czysta i słodka, oddająca charakter typowy dla metody obróbki. Pozostawia ciekawy, maślano-orzechowy posmak. Doskonała kawa na co dzień, bez szaleństw.
kawa COFFEE PLANT Kolumbia Terra Verde 250g
Kolumbia Terra Verde
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Kolumbia
Region: Pitalito, Hulia
Odmiana botaniczna: Pink Bourbon
Wysokość upraw: 1700-1950 m n.p.m.
Metoda obróbki: Honey
Profil sensoryczny: Czerwona porzeczka, bergamotka, cytryna, karmel
Przeznaczenie: metody alternatywne
Kawa z kolumbijskiej mikrooperatywy Terra Verde w regionie Hulia. Ziarenka o wyraźnej, żywej i złożonej kwasowości zbalansowanej karmelowo-owocową słodyczą. Napar pełen soczystych nut czerwonej porzeczki i karmelu, przyjemnego aromatu bergamotki i słodkiego karmelowego posmaku.
kawa drip coffee bag Verry Berry
Drip coffee bag VERRY BERRY
Skład: 100% Arabica
Niska zawartość kofeiny
Kawa mielona, porcjowana w saszetkach
Opakowanie: 100g (10x10g)
Kraj: Etiopia
Profil sensoryczny: czerwone owoce, owoce pestkowe
Flow Very Berry to starannie wyselekcjonowane, suszone na słońcu ziarna, które po odpowiednim wypaleniu przez warszawską palarnię pozwalają na uzyskanie naparu z wyrazistymi nutami owoców czerwonych i pestkowych.
Drip bag to propozycja Coffee Plant dedykowana miłośnikom kawy speciality ceniącym wygodę i jakość. Pomysł oryginalnie wywodzi się z Japonii i bazuje na przedłużeniu świeżości zmielonej wcześniej kawy za pomocą azotu (pozbywanie się tlenu i wprowadzanie na jego miejsce azotu). Prace nad metodą trwały kilkanaście miesięcy, dzięki czemu teraz wszędzie szybko i łatwo możesz cieszyć się świeżym dripem. Wystarczy tylko kubek i woda. Proces zaparzania: 1. Wyjmij saszetkę i oderwij taśmę wzdłuż perforowanej linii open; 2. Rozłóż papierowe skrzydełka i zawieś saszetkę w kubku; 3. Zalej filtr do pełna 2 razy (w sumie 160ml) gorącej wody w temperaturze 90-95°C; 4. Ściągnij saszetkę z kubka i ciesz się kawą!
kawa ziarnista KAFAR | KOSTARYKA Hacienda SONORA 250g
KOSTARYKA Hacienda SONORA
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Kostaryka |
---|---|
Region: | Central Valley |
Odmiana botaniczna: | SL28 |
Obróbka: | Natural |
Profil: | Jeżyna, śliwka, muscovado |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Owocowa, soczysta.
W aromacie dominują owoce leśne i cukier trzcinowy. Obok soczystej kwasowości śliwek i jeżyn, w naparze wyczuwalne też subtelne muscovado. Umiarkowane, gładkie body.
HAYB NITRO- Barrel Aged Cold Brew 200ml
HAYB NITRO- Barrel Aged Cold Brew
Kawa Nitro Cold Brew to kawa macerowana na zimno i z dodatkiem ciekłego azotu.
Doskonale sprawdzi się w upalne dni i w podróży. Zamknięta w puszcze, jest łatwa w transporcie, dzięki czemu bez wysiłku można cieszyć się pobudzającą kawą podczas wakacyjnych wycieczek.
Do swojego Cold Brew HAYB sięgnął po kawę z Etiopii poddanej obróbce na mokro, a następnie leżakowanej w beczkach po bourbonie i imperialnym stoucie. W profilu sensorycznym wanilia, rodzynki i aromat alkoholowej pralinki z aksamitną gładkością, dzięki wysyceniu azotem.
Pojemność: 200 ml
Skład: woda, kawa arabika (Etiopia), inulina. Bardzo wysoka zawartość kofeiny: 60mg/100ml, nie zaleca się stosowania u dzieci, kobiet w ciąży i kobiet karmiących piersią. Zaleca się przechowywanie w lodówce.
Hard Beans NITRO- VEGAN FLAT WHITE 200 ML
Hard Beans NITRO- VEGAN FLAT WHITE
Kawa Nitro Cold Brew to kawa macerowana na zimno i z dodatkiem ciekłego azotu.
Doskonale sprawdzi się w upalne dni i w podróży. Zamknięta w puszcze, jest łatwa w transporcie, dzięki czemu bez wysiłku można cieszyć się pobudzającą kawą podczas wakacyjnych wycieczek.
Do swojego Cold Brew Hard Beans sięgnął po kawę z Brazylii. Do kawy dodano napój owsiany - delikatna, słodka kawa o długim i przyjemnym czekoladowym finiszu.
Pojemność: 200 ml
Skład:kawa cold brew (62,45%) (woda, kawa arabika [Brazylia]), napój owsiany (35,4%) (woda, owies, olej słonecznikowy, węglan wapnia, sól morska, witamina E, witamina B6, witamina B2, witamina A, kwas foliowy, witamina D, witamina B12), cukier, inulina. Bardzo wysoka zawartość kofeiny: 60mg/100ml, nie zaleca się stosowania u dzieci, kobiet w ciąży i kobiet karmiących piersią. Zaleca się przechowywanie w lodówce.
kawa ziarnista HAYB Indonezja Ijen Highlands 250g
HAYB Indonezja Ijen Highlands
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Indonezja
Region: East Java
Odmiana botaniczna: Bourbon, Kartika
Wysokość upraw: 1100 - 1500 m n.p.m.
Metoda obróbki: Washed
Profil sensoryczny: Czekolada, suszone figi, orzechy laskowe
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress)
Kawa z naprawdę malowniczego rejonu, Ijen - krainy czynnych wulkanów. Gleba wulkaniczna to gleba bardzo żyzna, ziarenka są zatem doskonałej jakości. Napar czekoladowo-bakaliowy.
kawa ziarnista HAYB Kolumbia La Cabaña Ombligon 250g
Kolumbia La Cabaña Ombligon
Skład 100% Arabica
Niska zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Kolumbia |
---|---|
Region: | Hulia |
Wysokość upraw: | 1600-1700 m n.p.m. |
Odmiana botaniczna: | Ombligon |
Obróbka: | Natural anaerobic 120h + yeast (washed) |
Profil sensoryczny: | Lemon curd, malina, melasa |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Odmiana Ombligon jest rzadkością na polskim rynku kawy, a propozycja HAYB-a została jeszcze poddana wyjątkowej obróbce - najpierw leżakowała w warunkach beztlenowych, a z soku, który powstał, wyodrębniono drożdże. Następnie ziarno zostało poddane obróbce na mokro, później jeszcze zaszczepiono je wspomnianymi drożdżami. Napar ma złożoną, ale przyjemną kwasowość, w smaku przywodzi na myśli ciasto z kremem cytrynowym i malinami.
kawa COFFEE PLANT Nikaragua La Bendicion 250g
Nikaragua La Bendicion
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Nikaragua
Region: Jalapa, Nueva Segovia
Odmiana botaniczna: Pacamara
Wysokość upraw: 1000-1350 m n.p.m.
Metoda obróbki: Natural
Profil sensoryczny: Earl Grey, dojrzała śliwka, cynamon
Przeznaczenie: metody alternatywne
Kawa bardzo słodka, o charakterze dojrzałych owoców, z lekko herbacianymi nutami. Pozwala skupić się na niuansach smaku, jednocześnie oferując wyraziste doznania.
kawa ziarnista HAYB Etiopia Kontoma Washed 250g
HAYB Etiopia Kontoma Washed
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Etiopia
Region: Sidama
Odmiana botaniczna: 74158
Wysokość upraw: 2100-2300 m n.p.m.
Metoda obróbki: Washed
Profil sensoryczny: Limonka, malina, czarna herbata z miodem
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress)
Kawa spod ręki Asefa Dukamo, który gromadzi ziarna z upraw swoich i swojej rodziny, a następnie obrabia je w młynie, który zbudował, aby ograniczyć odległość między plantacjami a stacją myjącą. Kawa została obrobiona na mokro, ma wszystko to, co najlepsze w kawach afrykańskich.
kawa ziarnista HAYB Honduras Finca El Paraiso 250g
Honduras Finca El Paraiso
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Honduras
Region: Santa Barbara
Odmiana botaniczna: Parainema
Wysokość upraw: 1550 m n.p.m.
Metoda obróbki: Natural Anaerobic 72h
Profil sensoryczny: Yuzu, wiśnie, poziomki
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress)
Odmiana botaniczna Parainema została opracowana przez Instytut Kawy w Hondurasie (IHCAFE), charakteryzuje się ona wysoką odpornością na zarazy bez ubytku jakości kawy. W profilu sensorycznym króluje kwasowość.
kawa ziarnista KAFAR | PAPUA NOWA GWINEA Baroinda 250g
PAPUA NOWA GWINEA Baroinda
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Papua Nowa Gwinea |
---|---|
Region: | Eastern Highlands |
Odmiana botaniczna: | Arusha, Bourbon, Mundo Nuovo, Typica |
Obróbka: | honey |
Profil: | Cukier muscovado, suszona śliwka, czerwone jabłko |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Soczysta, rześka, herbaciana.
Napar słodki, ze zrównoważoną kwasowością. Przypomina cukier muscovado, owoce jak śliwka i jabłko. Body kremowe i gładkie. Posmak długi, słodki, sprawiający wrażenie czarnej herbaty.
kawa ziarnista KAFAR | KENIA Malkia 250g
KENIA Malkia
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Kenia
Region:Muranga
Odmiana botaniczna: SL 28, Ruiru 11, Batian
Metoda obróbki:Washed
Profil sensoryczny: czerwone jabłko, malina, lukrecja
Przeznaczenie: Metody alternatywne
Złożona i jedwabista propozycja kenijskiej kawy. Bardzo słodka, zaskakująco mało kwasowa. W smaku przypomina czerwone jabłko, malinę i poziomkę.
kawa ziarnista HAYB Etiopia Kontoma Natural 250g
HAYB Etiopia Kontoma Natural
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Etiopia
Region: Sidama
Odmiana botaniczna: 74158
Wysokość upraw: 2100-2300 m n.p.m.
Metoda obróbki: Natural
Profil sensoryczny: Ice Tea cytrynowa, truskawka, dżem brzoskwiniowy
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress)
Kawa spod ręki Asefa Dukamo, który gromadzi ziarna z upraw swoich i swojej rodziny, a następnie obrabia je w młynie, który zbudował, aby ograniczyć odległość między plantacjami a stacją myjącą. Kawa została obrobiona na sucho, słodsza od swojej obrabianej na mokro siostry.
FIGA Tutti Frutti 9 blend 1kg
Tutti Frutti 9 blend
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia, Kolumbia
Farma:Monte Carmelo, Cauca
Metoda obróbki: Natural
Przeznaczenie: espresso
Tutti Frutti to sezonowa mieszanka palarni Figa, która zmienia się wraz z porami roku. Tym razem mieszankę skomponowano z czekoladowej Brazylii i mocno owocowej Kolumbii. Warto spróbować, póki jest!
FIGA Tutti Frutti 9 blend 250g | PRZELEW
Tutti Frutti 9 blend
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia/ Kolumbia
RegionCerrado, Monte Carmelo, Chapadao de Ferro / Cauca
Metoda obróbki: Natural
Profil sensoryczny: czekolada, owoce, średnia kwasowość
Przeznaczenie: metody alternatywne
Tutti Frutti to sezonowa mieszanka palarni Figa, która zmienia się wraz z porami roku. Tym razem mieszankę skomponowano z czekoladowej Brazylii (65%) i mocno owocowej Kolumbii (35%). Warto spróbować, póki jest!
FIGA Etiopia Kayon Mountain natural 250g | PRZELEW
Etiopia Kayon Mountain natural 250g | PRZELEW
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Etiopia
Region: dystrykt Shakiso, strefa Guji
Odmiana botaniczna: Ethiopian Heirloom
Wysokość upraw: 1900-2200 m n.p.m..
Profil sensoryczny: wanilia, karmel, dżem brzoskwiniowy, truskawki
Metoda obróbki: natural
Przeznaczenie: metody alternatywne
Farma obejmująca 500ha, z czego 300ha porośniętych kawą, należy do Ismaela Hassena Aredo, który o wszystko dba ze wsparciem najbliższych. Kawą na stałe zajmuje się tam 25 pracowników, a w sezonie zbiorów liczba ta wzrasta aż o 300 osób zapewniając pracę lokalnej ludności.
kawa ziarnista HAYB Kolumbia Aponte 250g
Kolumbia Aponte
Skład 100% Arabica
Niska zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Kolumbia |
---|---|
Region: | Narino |
Wysokość upraw: | 1850 m n.p.m. |
Odmiana botaniczna: | Caturra |
Obróbka: | Honey |
Profil sensoryczny: | Brzoskwinie, chmiel, biała herbata |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
La Cooperativa de Cafes Especiales de Narino – to grupa zrzeszająca małych farmerów, czuwająca tu nad tym, aby farmerzy mieli wystarczającą wiedzę i do skupu oddawali tylko dojrzałe wiśnie. Ziarno niszowe, napar chmielowy ze słodyczą brzoskwini.
kawa ziarnista HAYB Myanmar Ywangan 250g
Myanmar Ywangan
Skład 100% Arabica
Niska zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Mjanma |
---|---|
Region: | Shan |
Wysokość upraw: | 1350 m n.p.m. |
Odmiana botaniczna: | Red Catuai |
Obróbka: | Carbonic Maceration Washed |
Profil sensoryczny: | Czekolada, figa, brązowy cukier |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Kawa od dwóch inwestorek, Su Nandar Linn i Thi Ha Gyawalie, którym obok dobrej kawy, zależy na poprawie warunków życia kobiet w birmańskiej Ywangan. Ich kawy produkowane są wyłącznie przez kobiety i obecnie współpracują z ponad 400 kobietami-producentkami w całym regionie. Kawa przeszła obróbkę Carbonic Maceration, wykorzystującą zarówno mokrą, jak i suchą fermentację przed suszeniem ziaren.
kawa ziarnista HAYB Honduras San Isidro 250g
Honduras San Isidro
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Honduras
Region: Copán
Odmiana botaniczna: Parainema, Red Catuai
Wysokość upraw: 1200 m n.p.m.
Metoda obróbki: Natural
Profil sensoryczny: Mandarynki, suszone figi, landynki
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress)
Odmiana botaniczna Parainema została opracowana przez Instytut Kawy w Hondurasie (IHCAFE), charakteryzuje się ona wysoką odpornością na zarazy bez ubytku jakości kawy; tu została zmieszana z odmianą Red Catuai. Kawa obrobiona metodą natural, efektem czego napar jest bardzo soczysty, łączy świeżą kwasowość landrynek i mandarynek ze stabilnością suszonych fig.
kawa ziarnista KAFAR | UGANDA Miwu WASHED 250g
UGANDA Miwu
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Uganda
Region: Bukyabo
Odmiana botaniczna: SL14, SL28 & Nyasaland
Metoda obróbki: Washed
Profil sensoryczny: malina, truskawka, karmel
Przeznaczenie: Metody alternatywne
Słodka, owocowa, gładka.
Kawa o bardzo złożonym aromacie. Na pierwszym planie wyczuwalne maliny i truskawki. W aromacie wyczuwalna też karmel i wanilia.
Coffee Pro KOSTARYKA El Mango 250g | PRZELEW
KOSTARYKA El Mango
Skład: 100% arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem
chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: Kostaryka
Region: Brunca
Producent: Cafe Rivense Del Chirripó
Wysokość upraw: 1550 m n.p.m.
Odmiana botaniczna:Caturra, Catuai
Obróbka: Anaerobic
Przeznaczenie: metody alternatywne
Profil sensoryczny: Szampan, żółte śliwki, kokos
kawa ziarnista HAYB Się Przelewa Decaf 250g
SIĘ PRZELEWA - DECAF
Skład: 100% Arabica
Brak kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Kolumbia
Region: Tolima
Metoda obróbki: Sugar cane process
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress, ekspres przelewowy),
W profilu smakowym wyczuwalne nuty brzoskwiniowej, malin i trzcinowy cukier.
Kolejna kawa z serii Się Przelewa, tym razem jednak pozbawiona kofeiny, aby każdy i o każdej porze mógł cieszyć się przyjemnością z picia kawy. Sposób palenia ziarna sprawia, że jest to kawa, która potrafi wybaczyć dużo błędów podczas parzenia i zawsze smakuje dobrze. Dzięki temu znakomicie sprawdzi się jako codzienna kawa.
LOKALNA PALARNIA KAWY Na każdy dzień Brazylia/Kolumbia 250g
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Brazylia, Kolumbia
Profil sensoryczny: palony cukier, gorzka czekolada
Przeznaczenie: Espresso.
Mieszanka ziaren brazylijskich i kolumbijskich, wypalana nieco ciemniej, dzięki czemu kwasowość jest niemal niewyczuwalna. W smaku dominują nuty gorzkiej czekolady i palonego cukru. Znakomicie komponuje się z mlekiem, co sprawia, że stanowi doskonałą bazę do takich specjałów jak cappuccino czy latte.
LOKALNA PALARNIA KAWY Decaf Brazylia 250g
Skład 100% Arabica
Brak kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Brazylia
Profil sensoryczny: czekolada deserowa, prażone migdały
Przeznaczenie: Espresso
Propozycja dla osób, które nie chcą lub nie mogą spożywać kofeiny, ale wciąż nie chcą sobie odmawiać znakomitej kawy. W naparze wyczuwalne nuty czekolady i migdałów.
BeMyBean Etiopia Daye Bensa 1kg | ESPRESSO
ETIOPIA Daye Bensa
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Etiopia
Farma: Yergacheffe
Odmiana botaniczna: Heirloom
Wysokość upraw: 1500 m.n.p.m.
Metoda obróbki: Washed
Przeznaczenie: espresso
Kawa wypalana z myślą o aromatycznym espresso (również z ekspresu automatycznego!), w kawach mlecznych również nie zawiedzie.
W smaku kremowa z delikatnym, kwiatowym twistem. W profilu sensorycznym pojawiają się nuty kremówki, jaśminu, czerwonej pomarańczy i marcepanu.
BeMyBean Kolumbia Valle del Cauca 1kg | ESPRESSO
Kolumbia Valle del Cauca
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Kolumbia
Farma: Valle del Cauca
Odmiana botaniczna: Cautai, typica, bourbon, castillo
Wysokość upraw: 1700 m.n.p.m.
Metoda obróbki: Washed
Przeznaczenie: espresso
Kawa wypalana z myślą o espresso o głębokim, gęstym smaku, z orzeźwiającymi, kwaskowatymi aromatami. W kawach z mlekiem staje się nieco bardziej owocowa, deserowa.
W naparze z tej Kolumbii dominuje kwasowość i owocowe nuty wiśni i żurawiny. Przyjemnym urozmaiceniem jest tu karmelowa słodycz, która dodaje głębi smaku.
BeMyBean Funky Bean 250g | ESPRESSO
Funky Bean
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Funky Bean to mieszanka, która zmienia się sezonowo. Podstawą blendu zawsze jest ziarno obrabiane metodą natural dające delikatną słodycz suszonych owoców oraz nuty funky.
Dedykowana metodom ciśnieniowym, ale świetnie się sprawdzi również w ekspresach przelewowych typu Moccamaster, gdzie wyciągniemy z niej bardzo wysoką słodycz, lekką kwasowość i odrobinę goryczki.
BeMyBean Kostaryka Las Torres 250g | PRZELEW
Kostaryka Las Torres
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Kostaryka
Region: Brunca
Odmiana botaniczna: Caturra, Catuai
Wysokość upraw:1550 m n.p.m.
Metoda obróbki: honey
Profil sensoryczny: biszkopt, morela, miód rzepakowy
Przeznaczenie: metody alternatywne
Kawa jak słodki biszkopt z morelami? Owszem, to możliwe, bo właśnie takie nuty dominują w Kostaryce Las Torres. Uprawy zlokalizowane są w dolinie między górami Cerro de la Muerte (3491 m n.p.m.) i Cerro Chirripó (3820 m n.p.m.). Teren obfituje w żyzną wulkaniczną glebę, a dobre nawodnienie zapewniają w niej trzy rzeki. Panuje tam klimat raczej wilgotny, a średnia temperatura wynosi 22°C, co stwarza idealne warunki do uprawy kawowców. Dzięki warunkom naturalnym i pracy właściciela plantacji, Régula Gerarda Ureñy, który nie boi się sięgać po innowacje, kawa z tej farmy jest doceniana w ramach Cup Of Exellence.
BeMyBean Kenia Kariani 250g | PRZELEW
Kenia Kariani
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Kenia
Region: Muranga County
Odmiana botaniczna: SL 28, SL 34
Wysokość upraw:1800 m n.p.m.
Metoda obróbki: washed
Profil sensoryczny: czerwona porzeczka, marmolada różana, skórka z limonki, malina
Przeznaczenie: metody alternatywne
Typowo kenijska, obrabiana na mokro kawa. W naparze dużo czerwonej porzeczki i malin, w tle wyczuwalna skórka z limonki. Całość jednak z lekkim twistem - delikatnymi nutami marmolady różanej.
kawa ziarnista HAYB Honduras Johelyta 250g
Honduras Johelyta
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Honduras
Region: Chinacla, La Paz
Odmiana botaniczna: Catuai
Wysokość upraw: 1300 m n.p.m.
Metoda obróbki: Natural
Profil sensoryczny: Wiśnie, karmel, mleczna czekolada
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress)
Kawa stonowana, klasyczna, idealnie wpisująca się w region, z którego pochodzi. Napar z nutami mlecznej czekolady z karmelem, z subtelnym, wiśniowym finiszem.
kawa ziarnista KAFAR | NIKARAGUA La Benediction 250g
NIKARAGUA La Benediction
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Nikaragua
Region:Nueva Segovia
Odmiana botaniczna:Maracaturra
Metoda obróbki:Natural, Carbonic Maceration
Profil sensoryczny: Rabarbar, pomarańcza, tamaryndowiec
Przeznaczenie: Metody alternatywne
Rześka, słodka, soczysta.
W naparze dominują nuty ciemnej czekolady z przełamaniem czerwonymi i żółtymi owocami. Kawa bardzo słodka, a jednocześnie bardzo mocno kwaskowata, wręcz musująca.
Hard Beans KOLUMBIA Bubble Gum 250g | PRZELEW
KOLUMBIA Bubble Gum
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Kolumbia |
---|---|
Region: | Chinchina, Caldas |
Wysokość upraw: | 1500 m n.p.m. |
Odmiana botaniczna: | Caturra & Columbia |
Obróbka: | Natural Anaerobic |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Kawa idealna na osłodzenie sobie pierwszych naprawdę zimnych jesiennych poranków. Dominują nuty smakowe ciemnej czekolady, jagód, śliwek i cytrusów. Wysoko rozbudowana słodycz przywodzi na myśli gumę balonową.