Słodkości
( ilość produktów: 261 )Syrop MONIN MOJITO MINT | mojito mint 0,25l
Syrop do kawy o smaku miętowego Mojito , renomowanego, francuskiego producenta syropów - firmy Monin.
Syrop o charakterystycznym, orzeźwiającym smaku mięty z nutą trzciny cukrowej i limonki. Doskonale sprawdzi się w koktajlach, herbatach, zimnych napojach.
Pojemność: 250ml
Skład: cukier, woda, naturalny aromat miętowy.
Syrop MONIN FROSTED MINT | biała mięta 0,7l
Syrop do kawy o smaku białej mięty , renomowanego, francuskiego producenta syropów - firmy Monin.
Syrop wyróżnia się białą, lekko mętną barwą oraz doskonale zbalansowanym, orzeźwiającym smakiem mięty zwyczajnej i pieprzowej. Monin Frosted Mint idealnie sprawdzi się jako dodatek do napojów chłodzących, koktajli czy innych kreatywnych kompozycji.
Pojemność: 700ml
Skład: cukier, woda, naturalny aromat miętowy, emulgatory: E414, E445.
Syrop MONIN GREEN MINT | zielona mięta 0,7l
Syrop do kawy o smaku zielonej mięty , renomowanego, francuskiego producenta syropów - firmy Monin.
Syrop o intensywnie zielonej barwie i odświeżającym, wyrazistym smaku mięty. Doskonale sprawdza się jako dodatek do koktajli, kaw, herbat czy lemoniad. Już niewielka ilość wystarczy, by nadać przygotowywanemu napojowi orzeźwiający i charakterystyczny miętowy akcent.
Pojemność: 700ml
Skład: cukier, woda, naturalny aromat miętowy, barwniki: E102, E133. Barwnik E102 może mieć szkodliwy wpyw na aktywność i skupienie dzieci. E102 (Tartrazyna) może wywoływać reakcje alergiczne lub nietolerancję u osób wrażliwych.
Syrop MONIN MACADAMIA | orzech macadamia 0,25l
Syrop do kawy o smaku orzechów Makadamia renomowanego, francuskiego producenta syropów - firmy Monin. Orzechy Makadamia pochodzą z australijskiego stanu Queensland (choć naturalnie występują też w niektórych miejscach w północno-wschodniej Azji). Maślany smak orzechów doskonale sprawdzi się jako słodki dodatek do kawy, ciast, deserów i koktajli.
Pojemność: 250ml
Skład: cukier, woda, naturalny aromat (orzechy makadamia), kwas: E330, barwnik: E150a.
Manufaktura Czekolady MANU czekolada deserowa 70% z orzechem nerkowca 60g
Manufaktura Czekolady MANU czekolada deserowa 70% z orzechem nerkowca
Opakowanie: 60g
Czekolada mleczna 70% z prażonymi orzechami nerkowca.
MANU to prawdziwe czekolady, które powstają z wyselekcjonowanych ziaren kakaowca, nierafinowanego cukru trzcinowego oraz starannie dobranych, naturalnych dodatków.
Skład: prażone ziarno kakao, cukier trzcinowy, prażone orzechy nerkowca 13%, emulgator (lecytyna słonecznikowa). Masa kakaowa min. 70%. Może zawierać mleko i inne orzechy.
Manufaktura Czekolady MANU czekolada deserowa 70% z wiśniami 60g
Manufaktura Czekolady MANU czekolada deserowa 70% z wiśniami
Opakowanie: 60g
Czekolada mleczna 70% z liofilizowaną wiśnią.
MANU to prawdziwe czekolady, które powstają z wyselekcjonowanych ziaren kakaowca, nierafinowanego cukru trzcinowego oraz starannie dobranych, naturalnych dodatków.
Skład: prażone ziarno kakao, cukier trzcinowy, liofilizowane wiśnie 3%, emulgator (lecytyna słonecznikowa). Masa kakaowa min. 70%. Może zawierać mleko i inne orzechy.
Beskid Chocolate czekolada pitna MLECZNA 50% Wenezuela Caicara del Orinoco 200g
Beskid Chocolate pitna 50% Wenezuela Caicara del Orinoco 200g
Czekolada mleczna o podwyższonej zawartości kakao.
Opakowanie: granulki 200g
Prawdziwa gęsta, mleczna czekolada do pica na gorąco, o podwyższonej zawartości kakao (50%), wyrabiana rzemieślniczymi metodami w sercu Beskidu Żywieckiego. Gęsta, słodka i aromatyczna czekolada na gorąco z pewnością poprawi nastrój w chłodniejsze dni.
Swój niepowtarzalny smak i kremową konsystencję, czekolada zawdzięcza starannie dobranej mieszance aromatycznych ziaren kakaowca pochodzących z Wenezueli, z region Caicara del Orinoco, a także długiemu, powolnemu procesowi rafinowania i konszowana w tradycyjnym kamiennym młynie ponad 70 godzin.
Skład: cukier, ziarno kakaowca (Wenezuela Caicara del Orinoco), masło kakaowe, mleko w proszku pełne.
Przygotowanie
Podczas przygotowywania należy uważać aby nie doprowadzić czekolady do wrzenia, jedynie podgrzać do ok. 60 – 70 stopni cały czas powoli mieszając.
Przedstawiamy 2 propozycję przygotowania czekolady na gorąco.
Propozycja 1
Filiżanka bardzo gęstej czekolady. Porcja 140 ml – filiżanka
- Przygotuj ok. 70 ml śmietanki 18 % (lub 35 ml śmietanki 30% i 40 ml mleka).
- Dodaj ok. 70 gr czekolady.
- Podgrzewaj do ok. 60 – 70 stopni powoli mieszając, aż do momentu, kiedy czekolada rozpuści się.
- Po roztopieniu czekolada jest gotowa do picia.
Propozycja 2
Kubek czekolady do picia Porcja ok. 230 ml – kubek
- Przygotuj 200 ml mleka
- dodaj 2 łyżki stołowe czekolady (ok. 30 gr).
- Podgrzewaj cały czas mieszając, aż do momentu rozpuszczenia się czekolady.
WARM UP MINI SET | zimowy zestaw 3x50ml
Zestaw syropów Monin - doskonały dla osób, które nie chcą zamykać się na jeden smak. Zestaw Warm Up to 3 syropy o rozgrzewających smakach, z aromatami przypraw.
W skład zestawu wchodzą 3 butelki syropów (50ml każda) w eleganckim pudełku:
- Winter Spice
- Spiced Red Fruits
- Pumpkin Spice
M.Pelczar Czekolada pitna MLECZNA 200g
M.Pelczar Czekolada pitna MLECZNA
Czekolada mleczna
Opakowanie: kuwertura 200g
Prawdziwa, gęsta, aksamitna i aromatyczna czekolada mleczna do picia. Wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników. Charakteryzuje się ciepłą barwą, kremową konsystencją i zrównoważonym, słodkim smakiem ziarna kakaowego, mleka i karmelu.
Składniki: czekolada mleczna (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator: lecytyna sojowa, wanilia Bourbon). Masa kakaowa minimum 33,4.%.
Sposób przygotowania
Opakowanie 200g wystarczy na przygotowanie około 4 filiżanek gorącej czekolady
- Wymieszaj 100ml mleka 3,2% i 45ml śmietanki kremowej 30%.
- Zagotuj mleko ze śmietanką i zestaw ze źródła ciepła.
- Dodaj 50g czekolady i wymieszaj.
- Całość zagotuj cały czas mieszając do uzyskania gładkiej konsystencji i odpowiedniej gęstości (ok. 60s)
M.Pelczar czekolada biała z pistacjami i wiśniami 85g
M.Pelczar biała z pistacjami i wiśniami
Czekolada biała
Opakowanie: tabliczka 85g
Kremowa biała czekolada. Wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Słodki, delikatny smak białej czekolady, został przełamany liofilizowanymi wiśniami i wzbogacony kawałkami pistacji.
Oryginalna kompozycja smakowa, oraz nietuzinkowy wygląd, sprawiają, że jest to znakomita propozycja na prezent, która zachwyci każdego miłośnika słodyczy.
Cukier Muscovado ciemny JOE FREX 500g
Cukier Muscovado ciemny
opakowanie: 500g
Drobny, ciemny cukier Muscovado to klasyk wśród naturalnego, nierafinowanego cukru trzcinowego. Jest wytwarzany w tradycyjny sposób z trzciny cukrowej na Mauritiusie.
Ze względu na aromatyczne pozostałości syropu, cukier Muscovado jet miękki i wilgotny. Ma piękną, ciemną barwę i intensywny, bogaty smak.
Ciemny cukier Muscovado dodaje wyjątkowego charakteru kawie i herbacie dodając słodkich karmelowych nut. Wzbogaci także smak sosów, deserów czy wypieków a także innych potraw.
Wilgotny cukier może wysychać. Jeśli cukier stanie się dla zbyt twardy, wystarczy umieścić na nim wilgotną szmatkę, a cukier ponownie stanie się miękki.
Beskid Chocolate | CIEMNA Z WIŚNIAMI I PISTACJĄ 75g
Beskid Chocolate | CIEMNA Z WIŚNIAMI I PISTACJĄ
Czekolada ciemna
Opakowanie: tabliczka 75g
Rzemieślnicza, ciemna czekolada z dodatkiem liofilizowanych wiśni oraz pistacji, wyrabiana tradycyjnymi metodami od ziarna do tabliczki w sercu Beskidu Żywieckiego.
Rafinowana i konszowana min. 48h
Ręcznie wyrabiana, znakomita, aromatyczna, ciemna czekolada, zawierająca 72% kakao, została połączona z liofilizowanymi wiśniami i chrupiącymi pistacjami. Ta czekolada rzemieślnicza to prawdziwe dzieło sztuki, które nie tylko smakuje doskonale, ale również jest pięknie prezentowane.
Skład: ziarno kakaowca, cukier, pistacja 3%, liofilizowana wiśnia 2%, tłuszcz kakaowy (masło kakaowe), emulgator: lecytyna sojowa. Może zawierać śladowe ilości mleka i orzechów.
Beskid Chocolate BOŻE NARODZENIE | GORZKA Z POMARAŃCZĄ I GRANATEM 70g
Beskid Chocolate | BOŻE NARODZENIE CIEMNA Z POMARAŃCZĄ I GRANATEM
Czekolada ciemna 72%
Opakowanie: tabliczka 70g
Rzemieślnicza czekolada ciemna połączona z egzotycznymi owocami – pomarańczą i granatem, wyrabiana tradycyjnymi metodami od ziarna do tabliczki w sercu Beskidu Żywieckiego.
Rafinowana i konszowana min. 48h
Ręcznie wyrabiana ciemna czekolada, zawierająca 72% kakao, udekorowana kawałkami liofilizowanych pomarańczy i granatu. Wyśmienity smak i oryginalny wygląd sprawiają, że czekolada ciemna z dodatkwami to znakomity pomysł na słodki prezent. Opakowanie z bożonarodzeniowym wzorem, doskonała jako upominek świąteczny.
Skład: ziarno kakaowca, cukier, masło kakaowe, liofilizowana pomarańcza 2%, liofilizowany granat 2%, emulgator: lecytyna sojowa.
Manufaktura Czekolady 70% żurawina 55g
[70% kakao z Dominikany] + Żurawina 55g
Tradycyjna czekolada wyrabiana ręcznie bezpośrednio z wyselekcjonowanych ziaren kakao pochodzących z Dominikany z dodatkiem żurawiny.
Kompozycja znakomicie łącząca północną i południową półkulę. Ziarno kakaowca z Republiki Dominikany zostało połączone z żurawiną, która rośnie tylko na półkuli północnej.
Słodko-kwaskowy smak żurawiny przenika się z aromatem owocowo-cytrusowym aromatem wyjątkowych ziaren Hispaniola. To połączenie zachwyci każdego.
Skład: ziarno kakao z Dominikany [70%], cukier, żurawina.
Manufaktura Czekolady 70% Peri Peri 50g
[70% kakao z Ekwadoru] + chili Peri Peri 50g
Tradycyjna czekolada wyrabiana ręcznie bezpośrednio z wyselekcjonowanych ziaren kakao pochodzących z Ekwadoru z dodatkiem chili Peri Peri.
Połączenie smaku ziaren kakaowca z pikantną przyprawą chili było znane już przez Azteków, co sprawia że najprawdopodobniej jest to jeden z najstarszych dodatków do czekolady.
Po spróbowaniu tej kompozycji początkowo dominuje intensywny aromat kakao. Po chwili jednak na pierwszy plan wysuwa się rozgrzewający smak chili.
Ostry smak jest efektem zawartej w chili kapsaicyny. Sprzyja ona wytwarzaniu endorfin (hormonów szczęścia). W połączeniu z fenyloetyloamina zawartą w ziarnach kakaowca, która jest jednym z elementów tzw. chemii miłości otrzymujemy swego rodzaju afrodyzjak.
Skład: ziarno kakao z Ekwadoru [70%], cukier, chili Peri-Peri.
M.Pelczar czekolada biała z truskawkami i wanilią 85g
M.Pelczar biała z truskawkami i wanilią
Czekolada biała
Opakowanie: tabliczka 85g
Kremowa biała czekolada. Wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Słodki, mleczny smak białej czekolady i jej kremowa konsystencja, zostały wzbogacone liofilizowanymi, polskimi truskawkami oraz nutką wanilii z Madagaskaru.
Dzięki swojemu niepowtarzalnemu smakowi i oryginalnemu wyglądowi, jest znakomitym pomysłem na prezent dla każdego miłośnika słodyczy.
M.Pelczar czekolada gorzka 70,4% z jagodami goji i ziarnem kakao 85g
M.Pelczar gorzka 70,4% z jagodami goji i ziarnem kakao
Czekolada ciemna
Opakowanie: tabliczka 85g
Aromatyczna, ciemna czekolada o intensywnym smaku. Wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Ciemna czekolada o głębokim, złożonym smaku z delikatną, kwiatową nutą. Powstała na bazie starannie skomponowanej mieszanki ziaren kakao z Afryki Zachodniej. Wzbogacona została znanymi ze swoich zdrowotnych właściwości, jagodami Goji pochodzącymi z Tybetu, oraz kawałkami prażonych ziaren kakaowca.
Oryginalna kompozycja smakowa, oraz ciekawy wygląd, sprawiają, że jest to znakomity podarunek dla bliskiej osoby.
M. Pelczar czekolada gorzka 70,4% z migdałami i jeżyną 85g
Czekolada gorzka 70,4% z migdałami i jeżyną
Czekolada ciemna
Opakowanie: tabliczka 85g
Aromatyczna, ciemna czekolada o intensywnym smaku. Wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Ciemna czekolada o głębokim, złożonym smaku z delikatną, kwiatową nutą. Powstała na bazie starannie skomponowanej mieszanki ziaren kakao z Afryki Zachodniej. Intensywna gorzka czekolada została skomponowany ze szlachetnym, delikatnym smakiem migdałów i słodyczą liofilizowanych jeżyn.
Wyjątkowy smak i estetyczny wygląd sprawiają, że czekolada ta jest znakomitym prezentem na każdą okazję.
M. Pelczar czekolada mleczna z kawą Abessą i żurawiną 85g
Czekolada mleczna z kawą Abessą i żurawiną
Czekolada mleczna
Opakowanie: tabliczka 85g
Mleczna kremowa czekolada. Wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Delikatna słodycz mlecznej czekolady została przełamana kwasowością dużych kawałków liofilizowanej żurawiny i przyjemną goryczką etiopskiej kawy Abessa, tworząc niepowtarzalną kompozycje smakową.
Wyjątkowy smak i estetyczny wygląd sprawiają, że czekolada ta jest znakomitym prezentem na każdą okazję.
MOUNT CARAMEL SYROP CZEKOLADA Z MIĘTĄ 200ml
Naturalny syrop o smaku czekoladowym z orzeźwiającą nutą mięty. Znakomicie odświeżająca kompozycja, która doda charakteru nie tylko kawie, ale także lodom i wszelkim deserom.
Pojemność: 200 ml
Skład: karmelizowany cukier, woda, niskotłuszczowe kakao w proszku, mięta, sok z cytryny.
Caffen ziarna kawy w czekoladzie 50g
Producent: Palarnia Caffen z Neapolu
Opakowanie: 50g
Ciemno i starannie wypalone ziarna znakomitej arabiki oblane wyśmienitą, ciemną czekoladą. Stanowią nietuzinkowy przysmak dla każdego kawosza. Stanowi znakomity dodatek do codziennej "małej czarnej" i nie tylko.
Pojedyncze opakowania sprawiają że świetnie sprawdzi się jako poczęstunek dla naszych gości czy klientów.
W pudełku znajduje się 50g cukierków kawowych zapakowanych w pojedyncze opakowania.
Skład: ciemna czekolada 82% (masa kakaowa, cukier, masło kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa, aromaty), palona kawa 11%, masło kakaowe, substancje glazurujące: guma arabska, szelak. Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów, mleka i laktozy.
Cukier Muscovado jasny JOE FREX 500g
Cukier Muscovado jasny
opakowanie: 500g
Drobny, jasny cukier Muscovado to klasyk wśród naturalnego, nierafinowanego cukru trzcinowego. Jest wytwarzany w tradycyjny sposób z trzciny cukrowej na Mauritiusie.
Ze względu na aromatyczne pozostałości syropu, cukier Muscovado jet miękki i wilgotny. Ma piękną, jasną miodową barwę.
Jasny cukier Muscovado dodaje wyjątkowego charakteru kawie i herbacie dodając słodkich karmelowych nut. Wzbogaci także smak sosów, deserów czy wypieków a także innych potraw.
Wilgotny cukier może wysychać. Jeśli cukier stanie się dla zbyt twardy, wystarczy umieścić na nim wilgotną szmatkę, a cukier ponownie stanie się miękki.
M.Pelczar Czekolada gorzka z malinami i pieprzem 85g
Czekolada gorzka 70,4% z malinami i zielonym pieprzem
Czekolada gorzka
Opakowanie: tabliczka 85g
Ciemna, aromatyczna czekolada o intensywnym smaku. Wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Swój głęboki, intensywny smak i aromat, zawdzięcza specjalnie dobranej kompozycji ziaren kakao, pochodzących z Afryki Zachodniej. Jej smak został wzbogacony kawałkami polskich soczystych malin oraz zielonym pieprzem, tworząc niezapomnianą kompozycję.
Kakao w proszku 100% JOE FREX 500g
Kakao 100%
opakowanie: 500g
Znakomite kakao w proszku pochodzące ze specjalnie wyselekcjonowanych ziaren kakaowca. Bardzo drobny proszek łatwo się rozpuszcza, dzięki czemu stanowi doskonałą bazę do przygotowania rozgrzewającego napoju. Niezastąpiony także w kuchni jako dodatek do pieczenia ciast, deserów lodów oraz innych potraw.
Nie zawiera żadnych dodatków, aromatów, ani cukru, dzięki czemu możne być posłodzony według własnych upodobań.
Wygodna torebka z zatrzaskiem zapewni szczelność i zachowa aromat kakao na dłużej.
DESEO Cantuccini czekolada i pomarańcze 200g
DESEO Cantuccini czekolada i pomarańcze
Opakowanie: 200g
Cantuccini to tradycyjny włoski przysmak pochodzący z Toskanii. Oryginalnie wypiekane są z dodatkiem migdałów. Tutaj prezentujemy wersję z kawałkami ciemnej czekolady oraz kandyzowaną skórką pomarańczy.
Szczególnie polecamy delektowanie się nimi po zamoczeniu na przykład w kawie lub herbacie. Znakomicie komponuje się także z koniakiem.
Skład: mąka pszenna, cukier, kandyzowane pomarańcze 25% (skórki pomarańczowe, syrop glukozowy, cukier), jajka, gorzka czekolada 8% (masa kakaowa 60%, cukier, miazga kakaowa, emulgator: lecytyna rzepakowa, naturalny aromat waniliowy), masło, syrop glukozowy, środek spulchniający: wodorowęglan amonu.
DESEO Cantuccini IGP Tradycyjne Migdałowe 200g
DESEO Cantuccini Toscani IGP
Opakowanie: 200g
Cantuccini to tradycyjny włoski przysmak pochodzący z Toskanii. Jest to najbardziej klasyczna wersja, wypiekana z dodatkiem migdałów.
Cantuccini Deseo posiadają oznaczenie IGP, co oznacza, że są wytwarzane zgodnie z lokalnymi tradycjami, z lokalnych surowców. Cały proces produkcji jest ściśle kontrolowany, aby zapewnić autentyczność produktu i techniki jego wykonania.
Szczególnie polecamy delektowanie się Cantuccini po zamoczeniu na przykład w kawie lub herbacie.
Skład: mąka pszenna, cukier, migdały 20%, jaja kur z wolnego wybiegu, żółtka jaj kur z wolnego wybiegu, masło (mleko), miód, spulchniacz (węglan amonu), naturalne aromaty, sól morska.
M.Pelczar czekolada różowa Ruby z migdałami i żurawiną 85g
M.Pelczar Ruby z migdałami i żurawiną
Czekolada różowa
Opakowanie: tabliczka 85g
Czekolada różowa, wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Czekolada różowa (rubinowa) jest najnowszym odkryciem w świecie czekolady. Uznawana jest za 4. rodzaj czekolady (obok ciemnej, mlecznej i białej). Swoją wyjątkową barwę i niepowtarzalny smak ziarnu kakaowemu Ruby pochodzącemu z Wybrzeża Kości Słoniowej i specjalnej recepturze. Nie zawiera sztucznych barwników czy aromatów. W smaku jest delikatna i słodka z owocową, kwaskową nutą. Została ona wzbogacona dodatkiem liofilizowanej żurawiny i kawałkami migdałów, które znakomicie dopełniają kompozycję smakową.
Składniki: (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko odtłuszczone w proszku, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator: lecytyna sojowa, kwas cytrynowy, naturalny aromat waniliowy), migdały prażone, żurawina liofilizowana. Masa kakaowa minimum 47,3%.
M.Pelczar czekolada różowa Ruby z truskawkami i miętą 85g
M.Pelczar Ruby z truskawkami i miętą 85g
Czekolada różowa
Opakowanie: tabliczka 85g
Czekolada różowa z gorzką czekoladą, wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Czekolada różowa (rubinowa) jest najnowszym odkryciem w świecie czekolady. Uznawana jest za 4. rodzaj czekolady (obok ciemnej, mlecznej i białej). Swoją wyjątkową barwę i niepowtarzalny smak ziarnu kakaowemu Ruby pochodzącemu z Wybrzeża Kości Słoniowej i specjalnej recepturze. Nie zawiera sztucznych barwników czy aromatów. Jej delikatny, słodki smak z owocową nutą, został skomponowany z orzeźwiającą miętą i liofilizowanymi truskawkami, tworząc harmonijną, złożoną kompozycję.
Składniki: (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko odtłuszczone w proszku, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator: lecytyna sojowa, kwas cytrynowy, naturalny aromat waniliowy), truskawka liofilizowana, mięta suszona. Masa kakaowa minimum 47,3%.
M.Pelczar Czekolada pitna GORZKA 200g
M.Pelczar Czekolada pitna GORZKA
Czekolada gorzka
Opakowanie: kuwertura 200g
Prawdziwa, gęsta, aksamitna i aromatyczna czekolada gorzka do picia. Wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników. Bardzo ciemna i aromatyczna, gorzka czekolada o dużej zawartości kakao (min. 70,4%). Charakteryzuje się intensywnym smakiem z delikatną, kwiatową nutą.
Składniki: czekolada gorzka (miazga kakaowa, cukier, proszek kakaowy o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyna sojowa, wanilia Bourbon). Masa kakaowa minimum 70,4 %.
Sposób przygotowania
Opakowanie 200g wystarczy na przygotowanie około 4 filiżanek gorącej czekolady.
- Wymieszaj 100ml mleka 3,2% i 45ml śmietanki kremowej 30%.
- Zagotuj mleko ze śmietanką i zestaw ze źródła ciepła.
- Dodaj 50g czekolady i wymieszaj.
- Całość zagotuj cały czas mieszając do uzyskania gładkiej konsystencji i odpowiedniej gęstości (ok. 60s)
M.Pelczar - Desery świata TIRAMISU
Desery świata: TIRAMISU
Czekolada mleczna z kawą, biszkoptami i migdałami
Opakowanie: tabliczka 50g
Czekolada mleczna z dodatkiem kawy, kawałków biszkoptów i migdałów, wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Kompozycja inspirowana jest prawdopodobnie najbardziej znanym włoskim deserem - Tiramisu. W dosłownym tłumaczeniu oznacza „obudzić się” lub „podnieść się (na duchu)”. Deser ten wyróżnia się delikatną konsystencją, intensywnym kawowym smakiem i rozpływa się w ustach. Składa się z warstwy biszkoptu nasączonej bardzo mocną kawą espresso, na którą nakłada się warstwę kremu z sera mascarpone, żółtek jaj kurzych i cukru, a całość posypuje się warstwą grubo zmielonych płatków z gorzkiej czekolady. W Polsce popularna jest odmiana z biszkoptami nasączonymi dodatkowo likierem amaretto.
Czekolada może być oryginalnym upominkiem dla każdego miłośnika słodkości.
Skład: czekolada mleczna (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator: lecytyna sojowa, wanilia Bourbon), migdały prażone 5%, biszkopty 2%, kawa 1%. Masa kakaowa minimum 33,6%.
Beskid Chocolate | RUBY 70g
Beskid Chocolate | RUBY 70g
Czekolada różowa
Opakowanie: tabliczka 70g
Rzemieślnicza czekolada różowa , wyrabiana tradycyjnymi metodami od ziarna do tabliczki w sercu Beskidu Żywieckiego.
Rafinowana i konszowana min. 48h
Jest to nowoczesne podejście do tradycyjnego przysmaku jakm jest czekolada. Czekolada różowa (rubinowa) jest nowym odkryciem w świecie czekolady. Nazywana jest 4 rodzajem czekolady (obok ciemnej, mlecznej i białej). Swoją wyjątkową barwę i niepowtarzalny smak zawdzięcza specjalnej recepturze, bez dodawania sztucznych barwników czy aromatów. W smaku jest intensywnie owocowa z delikatna orzeźwiającą kwasowością. Wyśmienity smak i oryginalny wygląd sprawiają, że czekolada różowa to znakomity pomysł na słodki prezent.
Skład: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko odtłuszczone w proszku, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, lecytyna sojowa, kwasek cytrynowy, naturalny aromat waniliowy
Manufaktura Czekolady Boże Narodzenie | CZEKOLADA PIERNIKOWA 50g
Manufaktura Czekolady Boże Narodzenie | CZEKOLADA MLECZNA 43% z przyprawami korzennymi 50g
Opakowanie: 50g
Czekolada mleczna 43% z przyprawami korzennymi przywodzi na myśl smak piernika. Zamknięta w opakowaniu z bożonarodzeniowym wzorem, doskonała jako upominek świąteczny.
Skład: cukier trzcinowy, prażone ziarno kakao, tłuszcz kakaowy, mleko w proszku odtłuszczone, emulgator (lecytyna słonecznikowa), laska wanilii, mieszanka ziół i przypraw 1,5%. Masa kakaowa min. 43%. Może zawierać orzechy.
MC Boże Narodzenie | PRALINY PIERNIKOWE 45g
Manufaktura Czekolady Boże Narodzenie | PRALINY PIERNIKOWE 45g
Opakowanie: 45g
Czekoladki pralinowe wykonane z czekolady mlecznej 42% z przyprawami korzennymi. Zamknięte w opakowaniu z bożonarodzeniowym wzorem, doskonały jako upominek świąteczny.
Skład: cukier, prażone ziarno kakao, tłuszcz kakaowy, mleko w proszku odtłuszczone, bezwodny tłuszcz mleczny, mieszanka ziół i przypraw 1,5%, emulgator: lecytyny (ze słonecznika), laska wanilii. Czekolada mleczna: Masa kakaowa minimum 42%. Może zawierać orzeszki arachidowe i inne orzechy.
Beskid Chocolate | MLECZNA 50% Peru Ukajali River 70g
Beskid Chocolate | MLECZNA 50% Peru Ukajali River 70g
Czekolada mleczna
Opakowanie: tabliczka 70g
Rzemieślnicza czekolada mleczna o podwyższonej zawartości kakao wyrabiana tradycyjnymi metodami od ziarna do tabliczki w sercu Beskidu Żywieckiego.
Rafinowana i konszowana min. 48h.
Czekolada zawiera kakao 50% z Peru, z regionu rzeki Ukajali. Delikatne nuty kakao z łagodnymi nutami korzennymi, kwiatowymi. przypraw i jasnego drewna. Niska gorycz i cierpkość tworząca delikatny profil smakowy.
Skład: kakao min. 50%; ziarno kakaowca (Peru Ukajali River), tłuszcz kakaowy (masło kakaowe), mleko pełne w proszku, cukier trzcinowy nierafinowany.
M. Pelczar Boże Narodzenie | BIAŁA z miodem, śliwką i wanilią
M. Pelczar Boże Narodzenie - Czekolada biała z miodem, śliwką i wanilią
Czekolada biała
Opakowanie: tabliczka 85g
Biała, kremowa czekolada. Wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Doskonałe połączenie słodkiego, aromatycznego miodu, z polską śliwką, wzbogacone wanilią z Madagaskaru. Całość została zatopiona w wyjątkowo kremowej białej czekoladzie. Zaskakujące połączenie, które zachwyci każdego miłośnika słodkości. Czekolada została zapakowana w kartonik z bożonarodzeniowym motywem, jest znakomitym pomysłem na oryginalny upominek dla bliskiej osoby.
VARESINA czekolada 1kg
Kilogram znakomitej włoskiej czekolady! Bardzo delikatna, ale
wyrazista.
Pyszny, czekoladowy, gorący napój rozgrzewa i dodaje smakoszom
słonecznej energii i uśmiechu w czasie ponurych długich miesięcy!
Producent : Varesina Caffe
Barowa czekolada do picia na gorąco, rozpuszczalna w
mleku
Opakowanie: 1000g
Manufaktura Czekolady 70% kwiat soli morskiej 50g
[70% kakao z Ghany] + kwiat soli morskiej 50g
Tradycyjna czekolada wyrabiana ręcznie bezpośrednio z wyselekcjonowanych ziaren kakao pochodzących z Ghany z dodatkiem kwiatu soli morskiej.
Ta niezwykła sól jest ceniona przez szefów kuchni za swoją delikatność i wysoką zawartość minerałów. Tworzy się ona na powierzchni wody w Parku Naturalnym Secovlje Saline w Słowenii.
Sól oczyszcza nasze kubki smakowe i doskonale kontrastuje ze smakiem kakao. Dzięki temu możemy się w pełni delektować intensywnym, głębokim smakiem tej wyjątkowo aromatycznej czekolady.
Skład: ziarno kakao z Ghany [70%], cukier, kwiat soli morskiej.
Manufaktura Czekolady truskawka i malina 100g
House Blend Milk 44% kakao + truskawka i malina
Tradycyjna czekolada mleczna wyrabiana z mieszanki ziaren kakaowca z różnych stron świata z dodatkiem liofilizowanych owoców – truskawki i maliny.
Ziarna kakaowca zostały dobrane i uprażone tak aby wydobyć z czekolady maksimum smaku. Dzięki temu otrzymujemy czekoladę o łagodnym, owocowym aromacie, która sprawi przyjemność każdemu.
Skład: cukier, prażone ziarno kakao, tłuszcz kakaowy, odtłuszczone mleko w proszku, liofilizowana truskawka 2%, liofilizowana malina 5%, laska wanilii. Masa kakaowa – min. 44%. Może zawierać orzechy.
Manufaktura Czekolady wiśnia i migdał 100g
House Blend Dark 70% kakao + wiśnia i prażony migdał
Tradycyjna czekolada wyrabiana z mieszanki ziaren kakaowca z różnych stron świata z dodatkiem liofilizowanych wiśni i prażonych migdałów.
Ziarna kakaowca zostały dobrane i uprażone tak aby wydobyć z czekolady maksimum smaku. Głęboki smak czekolady znakomicie komponuje się z delikatnie kwaśnymi wiśniami i aromatem prażonych migdałów. To połączenie zadowoli każdego.
MOUNT CARAMEL SYROP CZEKOLADA Z MIĘTĄ 500ml
Naturalny syrop o smaku czekoladowym z orzeźwiającą nutą mięty. Znakomicie odświeżająca kompozycja, która doda charakteru nie tylko kawie, ale także lodom i wszelkim deserom.
Pojemność: 500ml
Skład: karmelizowany cukier, woda, niskotłuszczowe kakao w proszku, mięta, sok z cytryny.
M. Pelczar czekolada mleczna z cytryną, truskawkami i imbirem
Czekolada mleczna z cytryną, truskawkami i imbirem
Czekolada mleczna
Opakowanie: tabliczka 85g
Mleczna, kremowa czekolada. Wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Znakomicie dobrana kompozycja orzeźwiającej cytryny, słodkich truskawek z delikatną nutą pikantnego imbiru. Wszystko to zostało zatopione w wyjątkowo delikatnej, kremowej mlecznej czekoladzie, o zrównoważonym smaku ziarna kakaowego, mleka i karmelu. Zachwyca zarówno smakiem, jak i wyglądem, co sprawia, że jest to znakomity upominek dla każdego miłośnika słodyczy.
MOUNT CARAMEL DOBRY SYROP OGÓRKOWY 500ml
Pojemność: 500ml
Składniki: skarmelizowany cukier, woda, ekstrakt z ogórka, świeży sok cytrynowy.
M.Pelczar - Desery świata PAVLOVA
Desery świata: PAVLOVA
Czekolada biała z truskawkami i bezą
Opakowanie: tabliczka 50g
Czekolada biała z dodatkiem liofilizowanych truskawek i kawałkami bezy, wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Kompozycja inspirowana jest słynnym deserem Pavlova. Ten słynny, słodki deser pochodzi z Australi i Nowej Zelandii. Jest to rodzaj torcika bezowego ze świeżymi owocami (zazwyczaj truskawkami, malinami, brzoskwiniami lub kiwi) z dodatkiem bitej śmietany. Nazwa nawiązuje od nazwiska rosyjskiej primabaleriny Anny Pawłowej. Tradycja głosi, że pierwszy raz został przygotowany podczas pobytu tancerki w Perth w 1926 lub 1929 roku przez szefa kuchni hotelu Esplanad. Jednak do autorstwa deseru pretendują także Nowozelandczycy, twierdząc, że przyrządzono go w Wellington podczas tournée Pawłowej w 1926 roku.
Czekolada może być oryginalnym upominkiem dla każdego miłośnika słodkości.
Skład: czekolada biała (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, emulgator: lecytyna sojowa, wanilia Bourbon), truskawki liofilizowane 3% beza 2%. Masa kakaowa minimum 25,9%.
M.Pelczar - Desery świata LEMON TART
Desery świata: LEMON TART
Czekolada biała z kruchymi ciastkami, skórką z cytryny i bezikami
Opakowanie: tabliczka 50g
Czekolada biała z dodatkiem liofilizowanej skórki z cytryny, kawałkami kruchych ciasteczek i bezików, wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Kompozycja inspirowana jest deserem Lemon Tart. Jest to tarta wykonana na kruchym spodzie z aromatycznym, soczystym i orzeźwiającym kremem cytrynowym i bezą. Czasami przed podaniem posypywana jest cukrem pudrem.
Czekolada może być oryginalnym upominkiem dla każdego miłośnika słodkości.
Skład: czekolada biała (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, emulgator : lecytyna sojowa, wanilia Bourbon), ciastka kruche 5%, skórka z cytryny 2% liofilizowana, beziki 2% . Masa kakaowa minimum 25,9%.
M.Pelczar - Desery świata CREME BRULEE
Desery świata: CREME BRULEE
Czekolada biała z wanilią i karmelizowanym cukrem trzcinowym
Opakowanie: tabliczka 50g
Czekolada biała z dodatkiem wanilii i karmelizowanego cukru trzcinowego, wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Kompozycja inspirowana jest słynnym deserem Creme Brulee. Jest to zapiekany deser pochodzący z Francji. Wyróżnia go lekka i kremowa konsystencja oraz aksamitna kremowa skorupka. Przygotowany jest ze śmietanki, żółtek oraz cukru. Zwieńczony jest warstwą karmelizowanego cukru. Aromatu i smaku nadaje zwykle wanilia, niekiedy także czekolada lub inne dodatki.
Czekolada może być oryginalnym upominkiem dla każdego miłośnika słodkości.
Skład: czekolada biała (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, emulgator: lecytyna sojowa, wanilia Bourbon), cukier trzcinowy 7%. Masa kakaowa minimum 25,9%.
M.Pelczar - Desery świata SZARLOTKA
Desery świata: SZARLOTKA
Czekolada biała z cynamonem i szarlotką
Opakowanie: tabliczka 50g
Czekolada biała z dodatkiem cynamonu i liofilizowanych jabłek, wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Kompozycja inspirowana jest szarlotką. Ciasto to ma swe korzenie we Francji, ale w Polsce jest również bardzo popularne. Składa się z półkruchego lub kruchego ciasta oraz owoców. Pomysł tego deseru przypisywany jest Marie-Antoine'owi Carême'owi. Carême miał stworzyć ciasto o nazwie charlotte russe – stąd jego nazwa – specjalnie dla cara Aleksandra I, swego wieloletniego pracodawcy.
Czekolada może być oryginalnym upominkiem dla każdego miłośnika słodkości.
Skład: czekolada biała (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, emulgator: lecytyna sojowa, wanilia Bourbon), cynamon mielony 1%, jabłka liofilizowane 3%. Masa kakaowa minimum 25,9%.
M.Pelczar - Desery świata MAKOWIEC
Desery świata: MAKOWIEC
Czekolada mleczna z makiem, rodzynkami i skórką pomarańczową.
Opakowanie: tabliczka 50g
Czekolada mleczna z dodatkiem maku, rodzynek i skórki pomarańczowej, wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Kompozycja inspirowana jest polskim makowcem. Deser ten króluje na polskich stołach, zwłaszcza podczas świątecznych spotkań rodzinnych. Ciasto to jest przekładane masą ze zmielonego maku, cukru lub miodu i bakalii. Wypiek taki najczęściej przybiera formę makownika lub tarty, gdzie gruba warstwa masa makowej wyłożona jest na cienką warstwę ciasta.
Czekolada może być oryginalnym upominkiem dla każdego miłośnika słodkości.
Skład: Składniki: czekolada mleczna (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator: lecytyna sojowa, wanilia Bourbon), rodzynki 5% (olej roślinny), skórka pomarańczowa liofilizowana 2%, kawa 1%. Masa kakaowa minimum 33,6%.
M.Pelczar - Desery świata FONDANT
Desery świata: FONDANT
Czekolada gorzka z malinami i wiśniami
Opakowanie: tabliczka 50g
Czekolada ciemna z dodatkiem liofilizowanych malin i wiśni, wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Kompozycja inspirowana jest niezwykle popularnym na świecie deserem jakim jest Fondant. Jest to pyszne, intensywnie czekoladowe ciasto, po przekrojeniu którego wylewa się płynna czekoladowa lawa – stąd angielska nazwa deseru – chocolate lava cake.
Czekolada może być oryginalnym upominkiem dla każdego miłośnika słodkości.
Skład: czekolada gorzka (miazga kakaowa, cukier, proszek kakaowy naturalny o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator : lecytyna sojowa, wanilia Bourbon), malina 3% i wiśnia 3% liofilizowana. Masa kakaowa minimum 70,4%.
M.Pelczar - Desery świata PIERNIK
Desery świata: PIERNIK
Czekolada gorzka z miodem, migdałami, skórką pomarańczową i przyprawami korzennymi
Opakowanie: tabliczka 50g
Czekolada ciemna z dodatkiem miodu, migdałów, skórki pomarańczowej i przypraw korzennych, wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Kompozycja inspirowana jest piernikiem. Jest to twarde ciemnobrązowe ciasto z dodatkiem miodu i przypraw korzennych: cynamonu, imbiru, goździków kolendry, kardamonu, gałki muszkatołowej, anyżu ziela angielskiego, czarnego pieprzu. Pierniki występują zwykle w formie mniejszych i większych ciastek, często polewanych po wierzchu czekoladą, bakaliami, a w środku przekładanych marmoladą, masą orzechową lub marcepanem. Wypieka się również większe bloki piernika, zwykle przekładane warstwami marmolad.
Czekolada może być oryginalnym upominkiem dla każdego miłośnika słodkości.
Skład: czekolada gorzka (miazga kakaowa, cukier, proszek kakaowy naturalny o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyna sojowa, wanilia Bourbon), masa kakaowa minimum 70,4%, czekolada miodowa (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, miód w proszku 1,5%, emulgator: lecytyna sojowa, wanilia Bourbon), masa kakaowa minimum 32,8%, migdały prażone 5%, skórka pomarańczowa 3%, przyprawy korzenne 1%.
Syrop TOSCHI CHOCOLATE - czekoladowy 250ml
Zagęszczony syrop do kawy o smaku czekoladowym znanego włoskiego producenta Toschi.
Doskonały dodatek do kawy, deserów i ciast.
Pojemność: 250ml
Składniki: cukier woda, barwniki: karmel E150a, aromaty
Sposób użycia: rozpuścić syrop w proporcjach 1 do 6(8) w wodzie lub innych składnikach.
Produkt należy zużyć w ciągu 60 miesięcy od daty produkcji (w oryginalnym opakowaniu) Wstrząsnąć przed użyciem. Przechowywać w lodówce po otwarciu.
MOUNT CARAMEL DOBRY SYROP TRUSKAWKOWY 1000ml
Naturalny syrop truskawkowy.
Doskonały dodatek do herbaty. Znakomicie nadaje się jako baza do orzeźwiającej lemoniady, a także jako dodatek do drinków, lodów oraz innych deserów.
Pojemność: 1000ml
Skład: karmelizowany cukier, woda, świeży sok truskawkowy, świeży sok cytrynowy, wyciąg z hibiskusa, kwasek cytrynowy, witamina C, soda oczyszczona.
MOUNT CARAMEL DOBRY SYROP TRUSKAWKOWY 200ml
Naturalny syrop truskawkowy.
Doskonały dodatek do herbaty. Znakomicie nadaje się jako baza do orzeźwiającej lemoniady, a także jako dodatek do drinków, lodów oraz innych deserów.
Pojemność: 200ml
Skład: karmelizowany cukier, woda, świeży sok truskawkowy, świeży sok cytrynowy, wyciąg z hibiskusa, kwasek cytrynowy, witamina C, soda oczyszczona.
Beskid Chocolate | BIAŁA Z LENTILKAMI 75g
Beskid Chocolate | BIAŁA Z LENTILKAMI
Czekolada biała
Opakowanie: tabliczka 75g
Rzemieślnicza czekolada biała z dodatkiem cukierków Lentilki, wyrabiana tradycyjnymi metodami od ziarna do tabliczki w sercu Beskidu Żywieckiego.
Rafinowana i konszowana min. 48h
Znakomita biała czekolada, zawierająca 32% kakao, została posypana kolorowymi cukierkami z czekoladowym wypełnieniem. Propozycja niezwykle słodka, atrakcyjna wizualnie. Doskonały pomysł na słodki prezent, zwłaszcza dla najmłodszych.
Skład: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, lentilki 12% (cukier, masa kakaowa, masło kakaowe, skrobia kukurydziana, barwniki: E171, E120, E101, E133, E10, stabilizator: E414, emulgator: E322, środek glazurujący: E901, E903, E904, naturalne aromaty), emulgator: lecytyna sojowa. Może zawierać śladowe ilości mleka i orzechów.
Beskid Chocolate | DOMINIKANA 55% z mlekiem kokosowym 70g
Beskid Chocolate | DOMINIKANA 55% z mlekiem kokosowym 70g
Czekolada mleczna (darkmilk)
Opakowanie: tabliczka 70g
Rzemieślnicza czekolada mleczna o wysokiej zawartości kakao wyrabiana tradycyjnymi metodami od ziarna do tabliczki w sercu Beskidu Żywieckiego.
Rafinowana i konszowana min. 48h
Czekolada zawiera 55% kakao pochodzącego plantacji z ekologicznych upraw z Republiki Dominikany. Dzięki wysokiej zawartości kakao, czekolada charakteryzuje się niezwykle intensywnym aromatem mlecznej czekolady.
Skład: ziarno kakaowca 55% Dominikana Hispaniola, tłuszcz kakaowy, mleko kokosowe w proszku, cukier trzcinowy.
MC Boże Narodzenie | PAN CIASTEK 6szt
Manufaktura Czekolady Boże Narodzenie | PAN CIASTEK 6szt
Opakowanie: 65g (6x10,83g)
Zestaw 6 czekoladek z motywem świątecznym: 3 czekoladki mleczne piernikowe oraz 3 czekoladki białe cynamonowe. Całość opakowana w elegancki kartonik z motywem bożonarodzeniowym, stanowi doskonały dodatek do prezentu.
- Czekoladki z białej czekolady z cynamonem Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy, odtłuszczone mleko w proszku, bezwodny tłuszcz mleczny, cynamon mielony 1%, emulgator: lecytyny (ze słonecznika), laska wanilii. Może zawierać orzeszki arachidowe i inne orzechy.
- Czekoladki z mlecznej czekolady z przyprawami korzennymi. Składniki: cukier, prażone ziarno kakao, tłuszcz kakaowy, mleko w proszku odtłuszczone, bezwodny tłuszcz mleczny, mieszanka ziół i przypraw 1,5%, emulgator: lecytyny (ze słonecznika), laska wanilii. Czekolada mleczna: Masa kakaowa minimum 42%. Może zawierać orzeszki arachidowe i inne orzechy.
Wartość odżywcza - Czekolada biała z cynamonem w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 2440 kJ / 582 kcal
Tłuszcz: 39 g
w tym kwasy nasycone: 24 g
Węglowodany: 49 g
w tym cukry: 48 g
Błonnik: 0,08 g
Białko: 8,9 g
Sól: 0,3 g
Wartość odżywcza - Czekolada mleczna z przyprawami korzennymi w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 2386 kJ / 568 kcal
Tłuszcz: 35 g
w tym kwasy nasycone: 22 g
Węglowodany: 52 g
w tym cukry: 44 g
Błonnik: 1,1 g
Białko: 9,9 g
Sól: 0,23 g
Beskid Chocolate | MLECZNA FLAT WHITE 55% 70g
Beskid Chocolate | MLECZNA FLAT WHITE 55% 70g
Czekolada mleczna
Opakowanie: tabliczka 70g
Rzemieślnicza, mleczna czekolada z dodatkiem kolumbijskiej kawy, wyrabiana tradycyjnymi metodami od ziarna do tabliczki w sercu Beskidu Żywieckiego.
Rafinowana i konszowana min. 48h
Czekolada pochodzi z Antioquii - regionu w Kolumbii słynącym z wysokojakościowego kakao. Kakaowiec został uzupełniony kawą z tego samego regionu.
Skład: ziarno kakaowca - masa kakaowa 55% Kolumbia Antioquia, masło kakaowe, kawa Kolumbia Excelso (15%). mleko pełne w proszku, cukier. Może zawierać śladowe ilości orzechów i soi.
Manufaktura Czekolady MANU czekolada mleczna 44% z migdałami i solą 60g
Manufaktura Czekolady MANU czekolada mleczna 44% z migdałami i solą
Opakowanie: 60g
Czekolada mleczna 44% z prażonymi płatkami migdałowymi i solą morską.
MANU to prawdziwe czekolady, które powstają z wyselekcjonowanych ziaren kakaowca, nierafinowanego cukru trzcinowego oraz starannie dobranych, naturalnych dodatków.
Skład:cukier trzcinowy, prażone ziarno kakao, tłuszcz kakaowy, mleko w proszku odtłuszczone, płatki migdałowe 10%, sól morska 0,16%, emulgator (lecytyna słonecznikowa), laska wanilii. Masa kakaowa min. 44%. Może zawierać inne orzechy.
Beskid Chocolate | GORZKA 70% Belize Peini 70g
Beskid Chocolate | GORZKA 70% Belize Peini 70g
Czekolada gorzka
Opakowanie: tabliczka 70g
Rzemieślnicza czekolada gorzka wyrabiana tradycyjnymi metodami od ziarna do tabliczki w sercu Beskidu Żywieckiego.
Rafinowana i konszowana min. 48h
Czekolada zawiera 70% kakao z Belize odmiany trinitario z domieszką criollo. Czekolady z kakao Belize Peini oferują głębokie nuty orzechów, owoców tropikalnych, wanilii i kokosa.
Skład: kakao min. 70%; ziarno kakaowca (Belize Peini), cukier trzcinowy nierafinowany.
Beskid Chocolate | MLECZNA CAPPUCCINO 45% 70g
Beskid Chocolate | MLECZNA CAPPUCCINO 45%
Czekolada mleczna
Opakowanie: tabliczka 70g
Rzemieślnicza, mleczna czekolada z dodatkiem gwatemalskiej kawy, wyrabiana tradycyjnymi metodami od ziarna do tabliczki w sercu Beskidu Żywieckiego.
Rafinowana i konszowana min. 48h
Ziarno kakaowca użyte do produkcji tej czekolady pochodzi z Dominikany oraz kawy z Gwatemali. Delikatna w smaku mieszanka ziaren kakaowca i kawy zamknięta w jednej mlecznej tabliczce idealnie odzwierciedlająca charakter cappuccino.
Skład: ziarno kakaowca - masa kakaowa 45% Dominikana Hispaniola BIO, masło kakaowe, cukier trzcinowy, mleko pełne w proszku, kawa Gwatemala SHB Golden Flakes of Jumay 15%. Może zawierać śladowe ilości orzechów i soi.
Beskid Chocolate Boże Narodzenie | BOMBA MLECZNA Z PIANKAMI 50g
Beskid Chocolate Boże Narodzenie | BOMBA MLECZNA Z PIANKAMI 50g
Czekolada mleczna do rozpuszczenia, wypełniona piankami.
Opakowanie: 50g.
Czekolada pitna w formie bomby z mlecznej czekolady oraz dodatkiem słodkich pianek. Słodki przysmak zamknięty w opakowaniu z bożonarodzeniowym motywem.
Skład: ziarno kakaowca, mleko pełne w proszku, cukier, tłuszcz kakaowy (masło kakaowe), pianki marshmallow 20% (syrop fruktozowo-glukozowy, cukier, woda, żelatyna, skrobia kukurydziana, barwniki: E110, E120, E131, aromat), emulgator: lecytyna sojowa. Masa kakaowa: minimum 42%. Może zawierać śladowe ilości orzechów.
Przygotowanie
Bomba ma przełamanie dzielące ją na dwie połowy. Włóż czekoladową bombę do kubka, zalej gorącym mlekiem, poczekaj, aż bomba się się otworzy.
M. Pelczar Boże Narodzenie | gorzka 70,4% z pigwą i truskawkami 85g
M. Pelczar Boże Narodzenie - Czekolada gorzka 70,4% z pigwą i truskawkami
Czekolada ciemna
Opakowanie: tabliczka 85g
Aromatyczna, ciemna czekolada o intensywnym smaku. Wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Ciemna czekolada o głębokim, złożonym smaku z delikatną, kwiatową nutą. Powstała na bazie starannie skomponowanej mieszanki ziaren kakao z Afryki Zachodniej. Szlachetna gorzka czekolada została wzbogacona słodyczą i kwasowością liofilizowanych owoców - pigwą i truskawkami
Czekolada została zapakowana w kartonik z bożonarodzeniowym motywem, jest znakomitym pomysłem na oryginalny upominek dla bliskiej osoby.