CZEKOLADA W TABLICZKACH
( ilość produktów: 82 )Beskid Chocolate | BIAŁA Z CAFFE LATTE 40/8 70g
Beskid Chocolate | BIAŁA Z CAFFE LATTE 40/8
Czekolada biała ze zwiększoną zawartością części kakaowej
Opakowanie: tabliczka 70g
Czekolada rzemieślnicza produkowana od ziarna do tabliczki (bean to bar) z wysokiej jakości masła kakaowego z dodatkiem kawy.
Czekolada biała z mlekiem ze zwiększoną zawartością części kakaowej (40%) z dodatkiem kawy z Brazylii i Indii. Czekolada ma barwę brązową - kolor pochodzi od od kawy zawartej w składzie.
Skład: masło kakaowe 40%, cukier, mleko pełne w proszku, kawa Beskidzki Blend (Brazylia Santos, Indyjska Robusta) 8%. Może zawierać śladowe ilości orzechów i soi.
Beskid Chocolate | MLECZNA Z TRUSKAWKĄ 70g
Beskid Chocolate | MLECZNA Z TRUSKAWKĄ
Czekolada mleczna
Opakowanie: tabliczka 70g
Rzemieślnicza czekolada mleczna z dodatkiem liofilizowanych truskawek, wyrabiana tradycyjnymi metodami od ziarna do tabliczki w sercu Beskidu Żywieckiego.
Rafinowana i konszowana min. 48h
Ręcznie wyrabiana, znakomita mleczna czekolada, zawierająca 42% kakao, została połączona z kawałkami liofilizowanych truskawek. Nadają one czekoladzie nie tylko niepowtarzalnego smaku i aromatu, ale także nietuzinkowego wyglądu, który sprawia, że jest to znakomity pomysł na słodki prezent.
Skład: cukier, ziarno kakaowca, mleko pełne w proszku, tłuszcz kakaowy, liofilizowana truskawka 2%, emulgator: lecytyna sojowa. Może zawierać śladowe ilości mleka i orzechów.
Beskid Chocolate | MLECZNA Z PIANKAMI 75g
Beskid Chocolate | MLECZNA Z PIANKAMI
Czekolada mleczna
Opakowanie: tabliczka 75g
Rzemieślnicza czekolada mleczna z dodatkiem pianek Marshmallow, wyrabiana tradycyjnymi metodami od ziarna do tabliczki w sercu Beskidu Żywieckiego.
Rafinowana i konszowana min. 48h
Ręcznie wyrabiana, znakomita mleczna czekolada, zawierająca 42% kakao, udekorowana piankami Marshmallow. Doskonała jako upominek na wyjątkowe okazje.
Skład: cukier, ziarno kakaowca, mleko pełne w proszku, tłuszcz kakaowy (masło kakaowe), pianki Marshmallow 12% (syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, woda, żelatyna, skrobia kukurydziana, barwniki: E100, E120, E131, aromaty), emulgator: lecytyna sojowa. Może zawierać śladowe ilości orzechów.
Manufaktura Czekolady Boże Narodzenie | DESEROWA Z POMARAŃCZĄ 60g
Manufaktura Czekolady Boże Narodzenie | CZEKOLADA DESEROWA Z POMARAŃCZĄ 60g
Opakowanie: 60g
Czekolada gorzka 70% % z liofilizowaną pomarańczą. Zamknięta w opakowaniu z bożonarodzeniowym wzorem, doskonała jako upominek świąteczny.
Skład: prażone ziarno kakao, cukier, liofilizowana pomarańcza 47%, emulgator (lecytyna słonecznikowa). Masa kakaowa min. 70%. Może zawierać mleko i orzechy.
Manufaktura Czekolady MANU czekolada mleczna 44% z maliną 60g
Manufaktura Czekolady MANU czekolada mleczna 44% z maliną
Opakowanie: 60g
Czekolada mleczna 44% posypana liofilizowaną maliną.
MANU to prawdziwe czekolady, które powstają z wyselekcjonowanych ziaren kakaowca, nierafinowanego cukru trzcinowego oraz starannie dobranych, naturalnych dodatków.
Skład: nierafinowany cukier trzcinowy, prażone ziarno kakao, tłuszcz kakaowy, mleko w proszku odtłuszczone, liofilizowana malina 3%, emulgator (lecytyna słonecznikowa), laska wanilii. Masa kakaowa min. 44%. Może zawierać orzechy.
Manufaktura Czekolady MANU czekolada mleczna 44% z orzechem laskowym 60g
Manufaktura Czekolady MANU czekolada mleczna 44% z orzechem laskowym 60g
Opakowanie: 60g
Czekolada mleczna 44% z prażonymi orzechami laskowymi.
MANU to prawdziwe czekolady, które powstają z wyselekcjonowanych ziaren kakaowca, nierafinowanego cukru trzcinowego oraz starannie dobranych, naturalnych dodatków.
Skład: cukier trzcinowy, prażone ziarno kakao, tłuszcz kakaowy, mleko w proszku odtłuszczone, prażone orzechy laskowe 10%, emulgator (lecytyna słonecznikowa), laska wanilii. Masa kakaowa min. 44%. Może zawierać inne orzechy.
M.Pelczar Boże Narodzenie | RUBY 85g
M.Pelczar Boże Narodzenie - Ruby
Czekolada różowa
Opakowanie: tabliczka 85g
Czekolada różowa wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Czekolada różowa (rubinowa) jest najnowszym odkryciem w świecie czekolady. Uznawana jest za 4. rodzaj czekolady (obok ciemnej, mlecznej i białej). Swoją wyjątkową barwę i niepowtarzalny smak zawdzięcza ziarnu kakaowemu Ruby pochodzącemu z Wybrzeża Kości Słoniowej i specjalnej recepturze. Nie zawiera sztucznych barwników czy aromatów. W smaku jest owocowa.
Czekolada różowa została zapakowana w kartonik z bożonarodzeniowym motywem, jest znakomitym pomysłem na oryginalny upominek dla bliskiej osoby.
Skład: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko odtłuszczone w proszku, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, lecytyna sojowa, kwasek cytrynowy, naturalny aromat waniliowy
AMEDEI Czekolada ciemna Toscano Black 70% 50g
AMEDEI Toscano Black 70%
Czekolada ciemna
Opakowanie: tabliczka 50g
Ciemna czekolada wyrabiana w Toskanii w miejscowości Pontedera niedaleko Pizy.
Czekolada powstała z mieszanki kakao Trinitario i Criollo. Dzięki starannej selekcji i kompozycji ziaren kakao, czekolada charakteryzuje się niezwykłym, intensywnym aromatem oraz niepowtarzalnym, złożonym smakiem. W aromacie możemy doszukać się nut tytoniu i prażonego słodu.
Początkowo czekolada przywita nas niezwykłą chrupkością oraz delikatnością. Jednak już po chwili zaskakuje mocnym, złożonym smakiem, który na długo zostanie na podniebieniu.
Skład: Masa kakaowa, cukier trzcinowy, masło kakaowe. Kakao min. 70%. Może zawierać śladowe ilości orzecha laskowego, migdałów, pistacji, orzecha włoskiego, mleka.
AMEDEI Czekolada ciemna Toscano Black 90% 50g
AMEDEI Toscano Black 90%
Czekolada ciemna
Opakowanie: tabliczka 50g
Ciemna czekolada wyrabiana w Toskanii w miejscowości Pontedera niedaleko Pizy.
Czekolada powstała z mieszanki kakao Trinitario i Criollo. Dzięki starannej selekcji i kompozycji ziaren kakao, czekolada charakteryzuje się niezwykłym, aromatem oraz niepowtarzalnym, złożonym smakiem. Aromat zachęca delikatnymi nutami białych kwiatów, przywodząc na myśl gorącą czekoladę.
Mimo dużej zawartości kakao, czekolada zaskakuje delikatnością i kremową konsystencją.
Skład: Masa kakaowa, cukier trzcinowy, masło kakaowe. Kakao min. 90% Może zawierać śladowe ilości orzechów, migdałów, pistacji, orzechów włoskich, mleka.
AMEDEI Czekolada Biała z pistacjami 50g
AMEDEI Czekolada Biała z pistacjami
Czekolada biała
Opakowanie: tabliczka 50g
Białą czekolada wyrabiana w Toskanii w miejscowości Pontedera niedaleko Pizy.
Śmiałe połączenie kremowej, białej czekolady z delikatnymi pistacjami z Bronte. Zaskakująca kompozycja o nietuzinkowym smaku, która zachwyci każdego miłośnika słodyczy.
Skład: cukier trzcinowy, masło kakaowe, mleko pełne w proszku. pistacje 10%, wanilia. Kakao min. 29%. Może zawierać śladowe ilości orzechów i migdałów.
M.Pelczar czekolada biała z pistacjami i wiśniami 85g
M.Pelczar biała z pistacjami i wiśniami
Czekolada biała
Opakowanie: tabliczka 85g
Kremowa biała czekolada. Wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Słodki, delikatny smak białej czekolady, został przełamany liofilizowanymi wiśniami i wzbogacony kawałkami pistacji.
Oryginalna kompozycja smakowa, oraz nietuzinkowy wygląd, sprawiają, że jest to znakomita propozycja na prezent, która zachwyci każdego miłośnika słodyczy.
M. Pelczar czekolada gorzka 70,4% z migdałami i jeżyną 85g
Czekolada gorzka 70,4% z migdałami i jeżyną
Czekolada ciemna
Opakowanie: tabliczka 85g
Aromatyczna, ciemna czekolada o intensywnym smaku. Wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Ciemna czekolada o głębokim, złożonym smaku z delikatną, kwiatową nutą. Powstała na bazie starannie skomponowanej mieszanki ziaren kakao z Afryki Zachodniej. Intensywna gorzka czekolada została skomponowany ze szlachetnym, delikatnym smakiem migdałów i słodyczą liofilizowanych jeżyn.
Wyjątkowy smak i estetyczny wygląd sprawiają, że czekolada ta jest znakomitym prezentem na każdą okazję.
M. Pelczar czekolada mleczna z malinami, rodzynkami i migdałami 85g
Czekolada mleczna z malinami, rodzynkami i migdałami
Czekolada mleczna
Opakowanie: tabliczka 85g
Mleczna kremowa czekolada. Wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Wyjątkowa kompozycja, w której słodka, mleczna czekolada została wzbogacona aromatycznymi malinami, słodkimi rodzynkami i szlachetnymi, chrupiącymi migdałami.
Niepowtarzalny smak i oryginalny wygląd sprawiają, że jest to znakomita propozycja na podarunek dla miłośnika słodyczy.
AMEDEI Czekolada ciemna Toscano Black 63% 50g
AMEDEI Toscano Black 63%
Czekolada ciemna
Opakowanie: tabliczka 50g
Ciemna czekolada wyrabiana w Toskanii w miejscowości Pontedera niedaleko Pizy.
Czekolada powstała z mieszanki kakao Trinitario i Criollo. Dzięki starannej selekcji i kompozycji ziaren kakao, czekolada charakteryzuje się niezwykłym, intensywnym aromatem oraz bogatym, pełnym smakiem. Aromat zachwyca szerokim wachlarzem nut - od śródziemnomorskich ziół aż po miód.
Czekolada zachwyca aromatem oraz kremową konsystencją.
Skład: Masa kakaowa, cukier trzcinowy, masło kakaowe. Min kakao. 63%. Może zawierać śladowe ilości orzechów laskowych, pistacji, orzechów włoskich, mleka.
AMEDEI Czekolada mleczna Latte Toscano Brown 50g
AMEDEI Latte Toscano Brown
Czekolada mleczna
Opakowanie: tabliczka 50g
Mleczna czekolada wyrabiana w Toskanii w miejscowości Pontedera niedaleko Pizy.
Pierwszy przedstawiciel czekolad mlecznych marki Amedei. Ekskluzywna mieszanka znakomitego kakao oraz mleka przywołuje wspomnienia z dzieciństwa. Kremowa czekolada o słodkim mleczno-waniliowym smaku i wspaniałym aromacie zachwyci każdego.
Skład: Cukier trzcinowy, masło kakaowe, pełne mleko w proszku, miazga kakaowa. Kakao min. 32%. Może zawierać śladowe ilości orzecha laskowego, migdałów, pistacji, orzecha włoskiego.
AMEDEI Czekolada mleczna orzechowa Gianduja Toscano Nut Brown 50g
AMEDEI Gianduja Toscano Nut Brown
Czekolada mleczna
Opakowanie: tabliczka 50g
Mleczna, czekolada wyrabiana w Toskanii w miejscowości Pontedera niedaleko Pizy.
Niezwykłe połączenie znakomitej mlecznej czekolady z Gianduja. Jest to tradycyjny przysmak rodem z Piemontu, którego podstawę stanowią orzechy laskowe "Tonda Gentile Trilobata".
Jest to słodka, kremowa czekolada o intensywnie orzechowym smaku i aromacie.
Skład: Cukier trzcinowy, orzechy laskowe Tonda Gentile Trilobata, masło kakaowe, pełne mleko w proszku, miazga kakaowa, migdały. Kakao min. 32%. Może zawierać śladowe ilości pistacji, orzecha włoskiego.
AMEDEI Czekolada biała Toscano White 50g
AMEDEI Toscano White
Czekolada biała
Opakowanie: tabliczka 50g
Biała, czekolada wyrabiana w Toskanii w miejscowości Pontedera niedaleko Pizy.
Delikatna, kremowa czekolada, która zaskakuje bogactwem aromatów. Aksamitny smak świeżego mleka dopełniają słodkie nuty miodu i wanilii.
Skład: Cukier trzcinowy, masło kakaowe, pełne mleko w proszku. Kakao min. 29%. Może zawierać śladowe ilości orzecha laskowego, migdałów, pistacji, orzecha włoskiego.
AMEDEI Czekolada Gorzka z migdałami 50g
AMEDEI Czekolada Ciemna z migdałami 50g
Czekolada ciemna
Opakowanie: tabliczka 50g
Ciemna czekolada wyrabiana w Toskanii w miejscowości Pontedera niedaleko Pizy.
Czekolada która łączy Toskanię z Sycylią. Ekskluzywna, ciemna czekolada z Toskanii została zestawiona z delikatnymi migdałami z Avola na Sycylii tworząc niezapomnianą, wdzięczną, chrupiącą kompozycję.
Skład: Miazga kakaowa, cukier trzcinowy, masło kakaowe, migdały (15%). Kakao min. 63%. Może zawierać śladowe ilości orzecha laskowego, pistacji, orzecha włoskiego, mleka.
AMEDEI Czekolada Toscano Blond Yellow 50g
AMEDEI Toscano Blond Yellow
Czekolada ciemna
Opakowanie: tabliczka 50g
Ciemna czekolada wyrabiana w Toskanii w miejscowości Pontedera niedaleko Pizy.
Genialne połączenie aromatycznego kakao ze słodkimi owocami - morelami i brzoskwiniami. Kompozycja, która na długo zapada w pamięć.
Skład: Miazga kakaowa, cukier trzcinowy, masło kakaowe, suszone owoce (10% brzoskwinia, morela). Kakao min. 63%. Może zawierać śladowe ilości orzecha laskowego, migdałów, pistacji, orzecha włoskiego, mleka.
AMEDEI Czekolada Toscano Red 50g
AMEDEI Czekolada Toscano Red 50g
Czekolada ciemna
Opakowanie: tabliczka 50g
Ciemna czekolada wyrabiana w Toskanii w miejscowości Pontedera niedaleko Pizy.
Niezwykłe połączenie aromatycznego kakao ze czerwonymi owocami - truskawkami, wiśniami i malinami. Słodkie, lekko kwaskowe owoce znakomicie uzupełniają głęboki smak prawdziwej, ciemnej czekolady. Najlepiej smakuje schłodzona w upalne letnie dni.
Skład: Miazga kakaowa, cukier trzcinowy, masło kakaowe, suszone owoce (10% truskawka, wiśnia, malina). Kakao min. 70%. Może zawierać śladowe ilości orzecha laskowego, migdałów, pistacji, orzecha włoskiego, mleka.
Beskid Chocolate | CIEMNA Z WIŚNIAMI I PISTACJĄ 75g
Beskid Chocolate | CIEMNA Z WIŚNIAMI I PISTACJĄ
Czekolada ciemna
Opakowanie: tabliczka 75g
Rzemieślnicza, ciemna czekolada z dodatkiem liofilizowanych wiśni oraz pistacji, wyrabiana tradycyjnymi metodami od ziarna do tabliczki w sercu Beskidu Żywieckiego.
Rafinowana i konszowana min. 48h
Ręcznie wyrabiana, znakomita, aromatyczna, ciemna czekolada, zawierająca 72% kakao, została połączona z liofilizowanymi wiśniami i chrupiącymi pistacjami. Ta czekolada rzemieślnicza to prawdziwe dzieło sztuki, które nie tylko smakuje doskonale, ale również jest pięknie prezentowane.
Skład: ziarno kakaowca, cukier, pistacja 3%, liofilizowana wiśnia 2%, tłuszcz kakaowy (masło kakaowe), emulgator: lecytyna sojowa. Może zawierać śladowe ilości mleka i orzechów.
AMEDEI Czekolada Toscano Black 80% 50g
AMEDEI Toscano Black 80%
Czekolada ciemna
Opakowanie: tabliczka 50g
Ciemna czekolada wyrabiana w Toskanii w miejscowości Pontedera niedaleko Pizy.
Czekolada powstała z mieszanki kakao Forastero, Trinitario i Criollo. Dzięki starannej selekcji i kompozycji ziaren kakao, czekolada charakteryzuje się niezwykłym, aromatem oraz niepowtarzalnym, złożonym smakiem. Aromat zachęca delikatnymi nutami czereśni, rodzynek i suszonych owoców.
Czekolada charakteryzuje się wyważonym smakiem.
Skład: miazga kakaowa, masło kakaowe, cukier brązowy. Kakao min. 80%. Może zawierać orzechy, migdały, pistacje i mleko.
AMEDEI Czekolada ciemna Toscano Black 100% 50g
AMEDEI Toscano Black 100%
Czekolada extra ciemna 100% masy kakaowej
Opakowanie: tabliczka 50g
Ciemna czekolada wyrabiana w Toskanii w miejscowości Pontedera niedaleko Pizy.
Czekolada powstała z mieszanki kakao 60% Trinitario i 40% Forastero. Dzięki starannej selekcji i kompozycji ziaren kakao, czekolada charakteryzuje się niezwykłym, aromatem oraz niepowtarzalnym, złożonym smakiem. Aromat zachęca delikatnymi nutami chleba i suszonych owoców.
Czekolada zadziwia okrągłym smakiem i zbilansowaniem kwasowości.
Składniki: miazga kakaowa, masło kakaowe, cukier brązowy. Masa kakaowa min. 100%. Może zawierać orzechy, migdały, pistacje i mleko.
Manufaktura Czekolady 70% żurawina 55g
[70% kakao z Dominikany] + Żurawina 55g
Tradycyjna czekolada wyrabiana ręcznie bezpośrednio z wyselekcjonowanych ziaren kakao pochodzących z Dominikany z dodatkiem żurawiny.
Kompozycja znakomicie łącząca północną i południową półkulę. Ziarno kakaowca z Republiki Dominikany zostało połączone z żurawiną, która rośnie tylko na półkuli północnej.
Słodko-kwaskowy smak żurawiny przenika się z aromatem owocowo-cytrusowym aromatem wyjątkowych ziaren Hispaniola. To połączenie zachwyci każdego.
Skład: ziarno kakao z Dominikany [70%], cukier, żurawina.
Manufaktura Czekolady 70% Peri Peri 50g
[70% kakao z Ekwadoru] + chili Peri Peri 50g
Tradycyjna czekolada wyrabiana ręcznie bezpośrednio z wyselekcjonowanych ziaren kakao pochodzących z Ekwadoru z dodatkiem chili Peri Peri.
Połączenie smaku ziaren kakaowca z pikantną przyprawą chili było znane już przez Azteków, co sprawia że najprawdopodobniej jest to jeden z najstarszych dodatków do czekolady.
Po spróbowaniu tej kompozycji początkowo dominuje intensywny aromat kakao. Po chwili jednak na pierwszy plan wysuwa się rozgrzewający smak chili.
Ostry smak jest efektem zawartej w chili kapsaicyny. Sprzyja ona wytwarzaniu endorfin (hormonów szczęścia). W połączeniu z fenyloetyloamina zawartą w ziarnach kakaowca, która jest jednym z elementów tzw. chemii miłości otrzymujemy swego rodzaju afrodyzjak.
Skład: ziarno kakao z Ekwadoru [70%], cukier, chili Peri-Peri.
Manufaktura Czekolady wiśnia i migdał 100g
House Blend Dark 70% kakao + wiśnia i prażony migdał
Tradycyjna czekolada wyrabiana z mieszanki ziaren kakaowca z różnych stron świata z dodatkiem liofilizowanych wiśni i prażonych migdałów.
Ziarna kakaowca zostały dobrane i uprażone tak aby wydobyć z czekolady maksimum smaku. Głęboki smak czekolady znakomicie komponuje się z delikatnie kwaśnymi wiśniami i aromatem prażonych migdałów. To połączenie zadowoli każdego.
M.Pelczar czekolada różowa Ruby 85g
M.Pelczar Ruby
Czekolada różowa
Opakowanie: tabliczka 85g
Czekolada różowa wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Czekolada różowa (rubinowa) jest najnowszym odkryciem w świecie czekolady. Uznawana jest za 4. rodzaj czekolady (obok ciemnej, mlecznej i białej). Swoją wyjątkową barwę i niepowtarzalny smak zawdzięcza ziarnu kakaowemu Ruby pochodzącemu z Wybrzeża Kości Słoniowej i specjalnej recepturze. Nie zawiera sztucznych barwników czy aromatów. W smaku jest owocowa.
Czekolada różowa jest znakomitym pomysłem na oryginalny upominek dla bliskiej osoby.
Skład: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko odtłuszczone w proszku, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, lecytyna sojowa, kwasek cytrynowy, naturalny aromat waniliowy
M.Pelczar czekolada gorzka 80,1% z ziarnem kakao 85g
M.Pelczar gorzka 80,1% z ziarnem kakao
Czekolada gorzka
Opakowanie: tabliczka 85g
Ciemna, aromatyczna czekolada o intensywnym smaku. Wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Swój głęboki, intensywny smak i aromat, zawdzięcza specjalnie dobranej kompozycji afrykańskich ziaren kakao. Udekorowana została kawałkami prażonego ziarna kakao, co nadaje jej oryginalnego wyglądu i sprawia, że jest to znakomity pomysł na podarunek dla smakosza czekolady.
M.Pelczar czekolada biała z truskawkami i wanilią 85g
M.Pelczar biała z truskawkami i wanilią
Czekolada biała
Opakowanie: tabliczka 85g
Kremowa biała czekolada. Wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Słodki, mleczny smak białej czekolady i jej kremowa konsystencja, zostały wzbogacone liofilizowanymi, polskimi truskawkami oraz nutką wanilii z Madagaskaru.
Dzięki swojemu niepowtarzalnemu smakowi i oryginalnemu wyglądowi, jest znakomitym pomysłem na prezent dla każdego miłośnika słodyczy.
M.Pelczar czekolada gorzka 70,4% z jagodami goji i ziarnem kakao 85g
M.Pelczar gorzka 70,4% z jagodami goji i ziarnem kakao
Czekolada ciemna
Opakowanie: tabliczka 85g
Aromatyczna, ciemna czekolada o intensywnym smaku. Wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Ciemna czekolada o głębokim, złożonym smaku z delikatną, kwiatową nutą. Powstała na bazie starannie skomponowanej mieszanki ziaren kakao z Afryki Zachodniej. Wzbogacona została znanymi ze swoich zdrowotnych właściwości, jagodami Goji pochodzącymi z Tybetu, oraz kawałkami prażonych ziaren kakaowca.
Oryginalna kompozycja smakowa, oraz ciekawy wygląd, sprawiają, że jest to znakomity podarunek dla bliskiej osoby.
M. Pelczar czekolada gorzka 70,4% z pigwą i truskawkami 85g
Czekolada gorzka 70,4% z pigwą i truskawkami
Czekolada ciemna
Opakowanie: tabliczka 85g
Aromatyczna, ciemna czekolada o intensywnym smaku. Wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Ciemna czekolada o głębokim, złożonym smaku z delikatną, kwiatową nutą. Powstała na bazie starannie skomponowanej mieszanki ziaren kakao z Afryki Zachodniej. Szlachetna gorzka czekolada została wzbogacona słodyczą i kwasowością liofilizowanych owoców - pigwą i truskawkami
Oryginalna kompozycja smakowa, oraz ciekawy wygląd, sprawiają, że jest to znakomity podarunek dla bliskiej osoby.
M. Pelczar czekolada mleczna z kawą Abessą i żurawiną 85g
Czekolada mleczna z kawą Abessą i żurawiną
Czekolada mleczna
Opakowanie: tabliczka 85g
Mleczna kremowa czekolada. Wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Delikatna słodycz mlecznej czekolady została przełamana kwasowością dużych kawałków liofilizowanej żurawiny i przyjemną goryczką etiopskiej kawy Abessa, tworząc niepowtarzalną kompozycje smakową.
Wyjątkowy smak i estetyczny wygląd sprawiają, że czekolada ta jest znakomitym prezentem na każdą okazję.
M. Pelczar czekolada mleczna z czarną porzeczką, jabłkami i cynamonem
Czekolada mleczna z czarną porzeczką, jabłkami i cynamonem
Czekolada mleczna
Opakowanie: tabliczka 85g
Mleczna kremowa czekolada. Wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Mleczna czekolada wzbogacona kawałkami jabłek, soczystymi porzeczkami i nutką cynamonu, które razem tworzą wyjątkową kompozycję.
Niepowtarzalny smak i oryginalny wygląd sprawiają, że jest to znakomity pomysł na prezent.
M. Pelczar czekolada biała z miodem, śliwką i wanilią
Czekolada biała z miodem, śliwką i wanilią
Czekolada biała
Opakowanie: tabliczka 85g
Biała, kremowa czekolada. Wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Doskonałe połączenie słodkiego, aromatycznego miodu, z polską śliwką, wzbogacone wanilią z Madagaskaru. Całość została zatopiona w wyjątkowo kremowej białej czekoladzie. Zaskakujące połączenie, które zachwyci każdego miłośnika słodkości.
M. Pelczar czekolada mleczna z cytryną, truskawkami i imbirem
Czekolada mleczna z cytryną, truskawkami i imbirem
Czekolada mleczna
Opakowanie: tabliczka 85g
Mleczna, kremowa czekolada. Wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Znakomicie dobrana kompozycja orzeźwiającej cytryny, słodkich truskawek z delikatną nutą pikantnego imbiru. Wszystko to zostało zatopione w wyjątkowo delikatnej, kremowej mlecznej czekoladzie, o zrównoważonym smaku ziarna kakaowego, mleka i karmelu. Zachwyca zarówno smakiem, jak i wyglądem, co sprawia, że jest to znakomity upominek dla każdego miłośnika słodyczy.
M.Pelczar czekolada mleczna z mandarynkami i rodzynkami
Czekolada mleczna z mandarynkami i rodzynkami
Czekolada mleczna
Opakowanie: tabliczka 85g
Mleczna, kremowa czekolada. Wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Wyśmienita kompozycja soczystej mandarynki i słodkich rodzynek, zatopionych w wyjątkowej, mlecznej czekoladzie o ciepłym kolorze i zrównoważonym smaku ziarna kakaowego, mleka i karmelu.
M.Pelczar Czekolada gorzka z malinami i pieprzem 85g
Czekolada gorzka 70,4% z malinami i zielonym pieprzem
Czekolada gorzka
Opakowanie: tabliczka 85g
Ciemna, aromatyczna czekolada o intensywnym smaku. Wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Swój głęboki, intensywny smak i aromat, zawdzięcza specjalnie dobranej kompozycji ziaren kakao, pochodzących z Afryki Zachodniej. Jej smak został wzbogacony kawałkami polskich soczystych malin oraz zielonym pieprzem, tworząc niezapomnianą kompozycję.
M.Pelczar czekolada różowa Ruby z gorzką czekoladą 85g
M.Pelczar Ruby z gorzką czekoladą
Czekolada różowa
Opakowanie: tabliczka 85g
Czekolada różowa z gorzką czekoladą, wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Połączenie 2 wyśmienitych czekolad - różowej oraz gorzkiej. Stanowią ciekawe połączeni o nietuzinkowym wyglądzie.
Czekolada różowa (rubinowa) jest najnowszym odkryciem w świecie czekolady. Uznawana jest za 4. rodzaj czekolady (obok ciemnej, mlecznej i białej). Swoją wyjątkową barwę i niepowtarzalny smak ziarnu kakaowemu Ruby pochodzącemu z Wybrzeża Kości Słoniowej i specjalnej recepturze. Nie zawiera sztucznych barwników czy aromatów. W smaku jest owocowa. Została ona połączona z aromatyczną gorzką czekoladą, która znakomicie dopełnia tą kompozycję.
Każda tabliczka jest wyjątkowa i niepowtarzalna, dzięki temu czekolada różowa Ruby z gorzką czekoladą stanowi znakomity pomysł na prezent dla każdego miłośnika słodkości.
Składniki: (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko odtłuszczone w proszku, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator: lecytyna sojowa, kwas cytrynowy, naturalny aromat waniliowy). Masa kakaowa minimum 47,3%. Czekolada gorzka (miazga kakaowa, cukier, proszek kakaowy, naturalny o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyna sojowa, wanilia Bourbon). Masa kakaowa minimum 70,4.%.
M.Pelczar czekolada różowa Ruby z migdałami i żurawiną 85g
M.Pelczar Ruby z migdałami i żurawiną
Czekolada różowa
Opakowanie: tabliczka 85g
Czekolada różowa, wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Czekolada różowa (rubinowa) jest najnowszym odkryciem w świecie czekolady. Uznawana jest za 4. rodzaj czekolady (obok ciemnej, mlecznej i białej). Swoją wyjątkową barwę i niepowtarzalny smak ziarnu kakaowemu Ruby pochodzącemu z Wybrzeża Kości Słoniowej i specjalnej recepturze. Nie zawiera sztucznych barwników czy aromatów. W smaku jest delikatna i słodka z owocową, kwaskową nutą. Została ona wzbogacona dodatkiem liofilizowanej żurawiny i kawałkami migdałów, które znakomicie dopełniają kompozycję smakową.
Składniki: (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko odtłuszczone w proszku, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator: lecytyna sojowa, kwas cytrynowy, naturalny aromat waniliowy), migdały prażone, żurawina liofilizowana. Masa kakaowa minimum 47,3%.
M.Pelczar czekolada różowa Ruby z truskawkami i miętą 85g
M.Pelczar Ruby z truskawkami i miętą 85g
Czekolada różowa
Opakowanie: tabliczka 85g
Czekolada różowa z gorzką czekoladą, wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Czekolada różowa (rubinowa) jest najnowszym odkryciem w świecie czekolady. Uznawana jest za 4. rodzaj czekolady (obok ciemnej, mlecznej i białej). Swoją wyjątkową barwę i niepowtarzalny smak ziarnu kakaowemu Ruby pochodzącemu z Wybrzeża Kości Słoniowej i specjalnej recepturze. Nie zawiera sztucznych barwników czy aromatów. Jej delikatny, słodki smak z owocową nutą, został skomponowany z orzeźwiającą miętą i liofilizowanymi truskawkami, tworząc harmonijną, złożoną kompozycję.
Składniki: (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko odtłuszczone w proszku, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator: lecytyna sojowa, kwas cytrynowy, naturalny aromat waniliowy), truskawka liofilizowana, mięta suszona. Masa kakaowa minimum 47,3%.
M.Pelczar - Desery świata LEMON TART
Desery świata: LEMON TART
Czekolada biała z kruchymi ciastkami, skórką z cytryny i bezikami
Opakowanie: tabliczka 50g
Czekolada biała z dodatkiem liofilizowanej skórki z cytryny, kawałkami kruchych ciasteczek i bezików, wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Kompozycja inspirowana jest deserem Lemon Tart. Jest to tarta wykonana na kruchym spodzie z aromatycznym, soczystym i orzeźwiającym kremem cytrynowym i bezą. Czasami przed podaniem posypywana jest cukrem pudrem.
Czekolada może być oryginalnym upominkiem dla każdego miłośnika słodkości.
Skład: czekolada biała (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, emulgator : lecytyna sojowa, wanilia Bourbon), ciastka kruche 5%, skórka z cytryny 2% liofilizowana, beziki 2% . Masa kakaowa minimum 25,9%.
M.Pelczar - Desery świata PANNA COTTA
Desery świata: PANNA COTTA
Czekolada biała z wanilią i malinami i jeżynami
Opakowanie: tabliczka 50g
Czekolada biała z dodatkiem wanilii i liofilizowanych malin i jeżyn, wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Kompozycja inspirowana jest słynnym włoskim deserem Panna Cotta. Deser ten ma postać mlecznej galaretki podawanej z sosem owocowym np. z truskawek lub innych sezonowych owoców. Śmietankę podgrzewa się razem z żelatyną oraz różnymi dodatkami np: z wanilią, musem owocowym i skórką cytrynową, a następnie wylewa do okrągłej foremki. Po przestudzeniu otrzymaną w ten sposób babeczkę wykłada się do góry dnem i przybiera, najczęściej owocami oraz sosem owocowym.
Czekolada może być oryginalnym upominkiem dla każdego miłośnika słodkości.
Skład: czekolada biała (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, emulgator: lecytyna sojowa, wanilia Bourbon), malina 3% i jeżyna 3% liofilizowane. Masa kakaowa minimum 25,9%.
M.Pelczar - Desery świata SZARLOTKA
Desery świata: SZARLOTKA
Czekolada biała z cynamonem i szarlotką
Opakowanie: tabliczka 50g
Czekolada biała z dodatkiem cynamonu i liofilizowanych jabłek, wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Kompozycja inspirowana jest szarlotką. Ciasto to ma swe korzenie we Francji, ale w Polsce jest również bardzo popularne. Składa się z półkruchego lub kruchego ciasta oraz owoców. Pomysł tego deseru przypisywany jest Marie-Antoine'owi Carême'owi. Carême miał stworzyć ciasto o nazwie charlotte russe – stąd jego nazwa – specjalnie dla cara Aleksandra I, swego wieloletniego pracodawcy.
Czekolada może być oryginalnym upominkiem dla każdego miłośnika słodkości.
Skład: czekolada biała (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, emulgator: lecytyna sojowa, wanilia Bourbon), cynamon mielony 1%, jabłka liofilizowane 3%. Masa kakaowa minimum 25,9%.
M.Pelczar - Desery świata MAKOWIEC
Desery świata: MAKOWIEC
Czekolada mleczna z makiem, rodzynkami i skórką pomarańczową.
Opakowanie: tabliczka 50g
Czekolada mleczna z dodatkiem maku, rodzynek i skórki pomarańczowej, wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Kompozycja inspirowana jest polskim makowcem. Deser ten króluje na polskich stołach, zwłaszcza podczas świątecznych spotkań rodzinnych. Ciasto to jest przekładane masą ze zmielonego maku, cukru lub miodu i bakalii. Wypiek taki najczęściej przybiera formę makownika lub tarty, gdzie gruba warstwa masa makowej wyłożona jest na cienką warstwę ciasta.
Czekolada może być oryginalnym upominkiem dla każdego miłośnika słodkości.
Skład: Składniki: czekolada mleczna (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator: lecytyna sojowa, wanilia Bourbon), rodzynki 5% (olej roślinny), skórka pomarańczowa liofilizowana 2%, kawa 1%. Masa kakaowa minimum 33,6%.
M.Pelczar - Desery świata TIRAMISU
Desery świata: TIRAMISU
Czekolada mleczna z kawą, biszkoptami i migdałami
Opakowanie: tabliczka 50g
Czekolada mleczna z dodatkiem kawy, kawałków biszkoptów i migdałów, wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Kompozycja inspirowana jest prawdopodobnie najbardziej znanym włoskim deserem - Tiramisu. W dosłownym tłumaczeniu oznacza „obudzić się” lub „podnieść się (na duchu)”. Deser ten wyróżnia się delikatną konsystencją, intensywnym kawowym smakiem i rozpływa się w ustach. Składa się z warstwy biszkoptu nasączonej bardzo mocną kawą espresso, na którą nakłada się warstwę kremu z sera mascarpone, żółtek jaj kurzych i cukru, a całość posypuje się warstwą grubo zmielonych płatków z gorzkiej czekolady. W Polsce popularna jest odmiana z biszkoptami nasączonymi dodatkowo likierem amaretto.
Czekolada może być oryginalnym upominkiem dla każdego miłośnika słodkości.
Skład: czekolada mleczna (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator: lecytyna sojowa, wanilia Bourbon), migdały prażone 5%, biszkopty 2%, kawa 1%. Masa kakaowa minimum 33,6%.
M.Pelczar - Desery świata FONDANT
Desery świata: FONDANT
Czekolada gorzka z malinami i wiśniami
Opakowanie: tabliczka 50g
Czekolada ciemna z dodatkiem liofilizowanych malin i wiśni, wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Kompozycja inspirowana jest niezwykle popularnym na świecie deserem jakim jest Fondant. Jest to pyszne, intensywnie czekoladowe ciasto, po przekrojeniu którego wylewa się płynna czekoladowa lawa – stąd angielska nazwa deseru – chocolate lava cake.
Czekolada może być oryginalnym upominkiem dla każdego miłośnika słodkości.
Skład: czekolada gorzka (miazga kakaowa, cukier, proszek kakaowy naturalny o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator : lecytyna sojowa, wanilia Bourbon), malina 3% i wiśnia 3% liofilizowana. Masa kakaowa minimum 70,4%.
M.Pelczar - Desery świata PIERNIK
Desery świata: PIERNIK
Czekolada gorzka z miodem, migdałami, skórką pomarańczową i przyprawami korzennymi
Opakowanie: tabliczka 50g
Czekolada ciemna z dodatkiem miodu, migdałów, skórki pomarańczowej i przypraw korzennych, wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Kompozycja inspirowana jest piernikiem. Jest to twarde ciemnobrązowe ciasto z dodatkiem miodu i przypraw korzennych: cynamonu, imbiru, goździków kolendry, kardamonu, gałki muszkatołowej, anyżu ziela angielskiego, czarnego pieprzu. Pierniki występują zwykle w formie mniejszych i większych ciastek, często polewanych po wierzchu czekoladą, bakaliami, a w środku przekładanych marmoladą, masą orzechową lub marcepanem. Wypieka się również większe bloki piernika, zwykle przekładane warstwami marmolad.
Czekolada może być oryginalnym upominkiem dla każdego miłośnika słodkości.
Skład: czekolada gorzka (miazga kakaowa, cukier, proszek kakaowy naturalny o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyna sojowa, wanilia Bourbon), masa kakaowa minimum 70,4%, czekolada miodowa (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, miód w proszku 1,5%, emulgator: lecytyna sojowa, wanilia Bourbon), masa kakaowa minimum 32,8%, migdały prażone 5%, skórka pomarańczowa 3%, przyprawy korzenne 1%.
M.Pelczar - Desery świata BROWNIE
Desery świata: BROWNIE
Czekolada gorzka z orzechami i kawałkami czekolady
Opakowanie: tabliczka 50g
Czekolada gorzka z dodatkiem orzechów i kawałków czekolady, wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Kompozycja inspirowana jest pysznym czekoladowym ciastem - Brownie. Deser ten jest popularny szczególnie w kuchni amerykańskiej. Jego nazwa pochodzi od charakterystycznego ciemnobrązowego koloru wypieku, ciasto przygotowuje się z gorzkiej czekolady, jajek, cukru, masła oraz niewielkiej ilości mąki. Częstym dodatkiem do brownie są orzechy. Pierwsze opublikowane przepisy pochodzą z 1904.
Czekolada może być oryginalnym upominkiem dla każdego miłośnika słodkości.
Skład: czekolada gorzka (miazga kakaowa, cukier, proszek kakaowy naturalny o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyna sojowa, wanilia Bourbon), orzechy laskowe 5%, czekolada gorzka 5%. Masa kakaowa minimum 70,4%.
Beskid Chocolate | BIAŁA Z LENTILKAMI 75g
Beskid Chocolate | BIAŁA Z LENTILKAMI
Czekolada biała
Opakowanie: tabliczka 75g
Rzemieślnicza czekolada biała z dodatkiem cukierków Lentilki, wyrabiana tradycyjnymi metodami od ziarna do tabliczki w sercu Beskidu Żywieckiego.
Rafinowana i konszowana min. 48h
Znakomita biała czekolada, zawierająca 32% kakao, została posypana kolorowymi cukierkami z czekoladowym wypełnieniem. Propozycja niezwykle słodka, atrakcyjna wizualnie. Doskonały pomysł na słodki prezent, zwłaszcza dla najmłodszych.
Skład: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, lentilki 12% (cukier, masa kakaowa, masło kakaowe, skrobia kukurydziana, barwniki: E171, E120, E101, E133, E10, stabilizator: E414, emulgator: E322, środek glazurujący: E901, E903, E904, naturalne aromaty), emulgator: lecytyna sojowa. Może zawierać śladowe ilości mleka i orzechów.
Beskid Chocolate | MLECZNA Z MALINĄ 70g
Beskid Chocolate | MLECZNA Z MALINĄ
Czekolada mleczna
Opakowanie: tabliczka 70g
Rzemieślnicza czekolada mleczna z dodatkiem liofilizowanych malin, wyrabiana tradycyjnymi metodami od ziarna do tabliczki w sercu Beskidu Żywieckiego.
Rafinowana i konszowana min. 48h
Ręcznie wyrabiana, znakomita mleczna czekolada, zawierająca 42% kakao, została połączona z dużymi kawałkami liofilizowanych malinami. Nadają one czekoladzie nie tylko niepowtarzalnego smaku i aromatu, ale także nietuzinkowego wyglądu, który sprawia, że jest to znakomity pomysł na słodki prezent.
Skład: cukier, ziarno kakaowca, mleko pełne w proszku, masło kakaowe, liofilizowana malina 2%, emulgator: lecytyna sojowa. Może zawierać śladowe ilości mleka i orzechów.
Beskid Chocolate | CIEMNA Z TRUSKAWKĄ 70g
Beskid Chocolate | CIEMNA Z TRUSKAWKĄ
Czekolada ciemna
Opakowanie: tabliczka 70g
Rzemieślnicza, ciemna czekolada z dodatkiem liofilizowanych truskawek, wyrabiana tradycyjnymi metodami od ziarna do tabliczki w sercu Beskidu Żywieckiego.
Rafinowana i konszowana min. 48h
Ręcznie wyrabiana, znakomita, aromatyczna, ciemna czekolada, zawierająca 72% kakao, została połączona z dużymi kawałkami liofilizowanych truskawek. Lekko kwaskowe, słodkie truskawki nadają kompozycji świeżości i doskonale przełamują intensywny smak gorzkiej czekolady. Nadają one czekoladzie nie tylko niepowtarzalnego smaku i aromatu, ale także nietuzinkowego wyglądu, który sprawia, że jest to znakomity pomysł na słodki prezent.
Skład: ziarno kakaowca, cukier, tłuszcz kakaowy (masło kakaowe), liofilizowana truskawka 2%, emulgator: lecytyna sojowa. Może zawierać śladowe ilości mleka i orzechów.
Beskid Chocolate | RUBY 70g
Beskid Chocolate | RUBY 70g
Czekolada różowa
Opakowanie: tabliczka 70g
Rzemieślnicza czekolada różowa , wyrabiana tradycyjnymi metodami od ziarna do tabliczki w sercu Beskidu Żywieckiego.
Rafinowana i konszowana min. 48h
Jest to nowoczesne podejście do tradycyjnego przysmaku jakm jest czekolada. Czekolada różowa (rubinowa) jest nowym odkryciem w świecie czekolady. Nazywana jest 4 rodzajem czekolady (obok ciemnej, mlecznej i białej). Swoją wyjątkową barwę i niepowtarzalny smak zawdzięcza specjalnej recepturze, bez dodawania sztucznych barwników czy aromatów. W smaku jest intensywnie owocowa z delikatna orzeźwiającą kwasowością. Wyśmienity smak i oryginalny wygląd sprawiają, że czekolada różowa to znakomity pomysł na słodki prezent.
Skład: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko odtłuszczone w proszku, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, lecytyna sojowa, kwasek cytrynowy, naturalny aromat waniliowy
M. Pelczar czekolada mleczna z jagodami i owocami goji
Czekolada mleczna z jagodami i owocami goji
Czekolada mleczna
Opakowanie: tabliczka 85g
Mleczna kremowa czekolada. Wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Mleczna czekolada 33,6% o zrównoważonym smaku ziarna kakaowego, z dodatkiem liofilizowanych jagód i suszonych owoców goji.
Niepowtarzalny smak i oryginalny wygląd sprawiają, że jest to znakomity pomysł na prezent.
Skład: czekolada mleczna min. 33,6% (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, emulator: lecytyna sojowa, wanilia Bourbon), suszone jagody goji - 5,88%, liofilizowane jagody - 3,52%.
Beskid Chocolate | CIEMNA Z POMARAŃCZĄ I GRANATEM 70g
Beskid Chocolate | CIEMNA Z POMARAŃCZĄ I GRANATEM
Czekolada ciemna
Opakowanie: tabliczka 70g
Rzemieślnicza czekolada ciemna połączona z egzotycznymi owocami – pomarańczą i granatem, wyrabiana tradycyjnymi metodami od ziarna do tabliczki w sercu Beskidu Żywieckiego.
Rafinowana i konszowana min. 48h
Ręcznie wyrabiana ciemna czekolada, zawierająca 72% kakao, udekorowana kawałkami liofilizowanych pomarańczy i granatu. Wyśmienity smak i oryginalny wygląd sprawiają, że czekolada ciemna z dodatkwami to znakomity pomysł na słodki prezent.
Skład: ziarno kakaowca, cukier, masło kakaowe, liofilizowana pomarańcza 1%, liofilizowany granat 1%, emulgator: lecytyna sojowa.
Beskid Chocolate BOŻE NARODZENIE | MLECZNA Z TRUSKAWKĄ 70g
Beskid Chocolate | BOŻE NARODZENIE MLECZNA Z TRUSKAWKĄ 70g
Czekolada mleczna
Opakowanie: tabliczka 70g
Rzemieślnicza czekolada mleczna z aromatycznymi, liofilizowanymi kawałkami truskawek, wyrabiana tradycyjnymi metodami od ziarna do tabliczki w sercu Beskidu Żywieckiego.
Rafinowana i konszowana min. 48h
Ręcznie wyrabiana mleczna czekolada, zawierająca 42% kakao, udekorowana kawałkami liofilizowanych truskawek. Opakowanie z bożonarodzeniowym wzorem, doskonała jako upominek świąteczny.
Skład: cukier, ziarno kakaowca, mleko pełne w proszku, masło kakaowe, liofilizowana truskawka 2%, emulgator: lecytyna sojowa.
Beskid Chocolate BOŻE NARODZENIE | CIEMNA Z WIŚNIAMI I PISTACJĄ 70g
Beskid Chocolate BOŻE NARODZENIE | CIEMNA Z WIŚNIAMI I PISTACJĄ
Czekolada ciemna
Opakowanie: tabliczka 70g
Rzemieślnicza, ciemna czekolada z dodatkiem liofilizowanych wiśni oraz pistacji, wyrabiana tradycyjnymi metodami od ziarna do tabliczki w sercu Beskidu Żywieckiego.
Rafinowana i konszowana min. 48h
Ręcznie wyrabiana, znakomita, aromatyczna, ciemna czekolada, zawierająca 72% kakao, została połączona z liofilizowanymi wiśniami i chrupiącymi pistacjami. Ta czekolada rzemieślnicza to prawdziwe dzieło sztuki, które nie tylko smakuje doskonale, ale również jest pięknie prezentowane.
Skład: ziarno kakaowca, cukier, masło kakaowe, liofilizowana wiśnia 2%pistacja 1%, emulgator: lecytyna sojowa. Może zawierać śladowe ilości mleka i orzechów.
Beskid Chocolate BOŻE NARODZENIE | GORZKA Z TRUSKAWKĄ 70g
Beskid Chocolate | BOŻE NARODZENIE GORZKA Z TRUSKAWKĄ
Czekolada ciemna 72%
Opakowanie: tabliczka 70g
Rzemieślnicza, ciemna czekolada z dodatkiem liofilizowanych truskawek, wyrabiana tradycyjnymi metodami od ziarna do tabliczki w sercu Beskidu Żywieckiego.
Rafinowana i konszowana min. 48h
Ręcznie wyrabiana, znakomita, aromatyczna, ciemna czekolada, zawierająca 72% kakao, została połączona z dużymi kawałkami liofilizowanych truskawek. Lekko kwaskowe, słodkie truskawki nadają kompozycji świeżości i doskonale przełamują intensywny smak gorzkiej czekolady. Nadają one czekoladzie nie tylko niepowtarzalnego smaku i aromatu, ale także nietuzinkowego wyglądu, który sprawia, że jest to znakomity pomysł na słodki prezent. Opakowanie z bożonarodzeniowym wzorem, doskonała jako upominek świąteczny.
Skład: ziarno kakaowca, cukier, tłuszcz kakaowy (masło kakaowe), liofilizowana truskawka 2%, emulgator: lecytyna sojowa. Może zawierać śladowe ilości mleka i orzechów.
Beskid Chocolate BOŻE NARODZENIE | GORZKA Z POMARAŃCZĄ I GRANATEM 70g
Beskid Chocolate | BOŻE NARODZENIE CIEMNA Z POMARAŃCZĄ I GRANATEM
Czekolada ciemna 72%
Opakowanie: tabliczka 70g
Rzemieślnicza czekolada ciemna połączona z egzotycznymi owocami – pomarańczą i granatem, wyrabiana tradycyjnymi metodami od ziarna do tabliczki w sercu Beskidu Żywieckiego.
Rafinowana i konszowana min. 48h
Ręcznie wyrabiana ciemna czekolada, zawierająca 72% kakao, udekorowana kawałkami liofilizowanych pomarańczy i granatu. Wyśmienity smak i oryginalny wygląd sprawiają, że czekolada ciemna z dodatkwami to znakomity pomysł na słodki prezent. Opakowanie z bożonarodzeniowym wzorem, doskonała jako upominek świąteczny.
Skład: ziarno kakaowca, cukier, masło kakaowe, liofilizowana pomarańcza 2%, liofilizowany granat 2%, emulgator: lecytyna sojowa.
Manufaktura Czekolady Boże Narodzenie | CZEKOLADA PIERNIKOWA 50g
Manufaktura Czekolady Boże Narodzenie | CZEKOLADA MLECZNA 43% z przyprawami korzennymi 50g
Opakowanie: 50g
Czekolada mleczna 43% z przyprawami korzennymi przywodzi na myśl smak piernika. Zamknięta w opakowaniu z bożonarodzeniowym wzorem, doskonała jako upominek świąteczny.
Skład: cukier trzcinowy, prażone ziarno kakao, tłuszcz kakaowy, mleko w proszku odtłuszczone, emulgator (lecytyna słonecznikowa), laska wanilii, mieszanka ziół i przypraw 1,5%. Masa kakaowa min. 43%. Może zawierać orzechy.
Beskid Chocolate | MLECZNA FLAT WHITE 55% 70g
Beskid Chocolate | MLECZNA FLAT WHITE 55% 70g
Czekolada mleczna
Opakowanie: tabliczka 70g
Rzemieślnicza, mleczna czekolada z dodatkiem kolumbijskiej kawy, wyrabiana tradycyjnymi metodami od ziarna do tabliczki w sercu Beskidu Żywieckiego.
Rafinowana i konszowana min. 48h
Czekolada pochodzi z Antioquii - regionu w Kolumbii słynącym z wysokojakościowego kakao. Kakaowiec został uzupełniony kawą z tego samego regionu.
Skład: ziarno kakaowca - masa kakaowa 55% Kolumbia Antioquia, masło kakaowe, kawa Kolumbia Excelso (15%). mleko pełne w proszku, cukier. Może zawierać śladowe ilości orzechów i soi.
Manufaktura Czekolady MANU czekolada deserowa 70% z orzechem nerkowca 60g
Manufaktura Czekolady MANU czekolada deserowa 70% z orzechem nerkowca
Opakowanie: 60g
Czekolada mleczna 70% z prażonymi orzechami nerkowca.
MANU to prawdziwe czekolady, które powstają z wyselekcjonowanych ziaren kakaowca, nierafinowanego cukru trzcinowego oraz starannie dobranych, naturalnych dodatków.
Skład: prażone ziarno kakao, cukier trzcinowy, prażone orzechy nerkowca 13%, emulgator (lecytyna słonecznikowa). Masa kakaowa min. 70%. Może zawierać mleko i inne orzechy.
Manufaktura Czekolady MANU czekolada deserowa 70% z wiśniami 60g
Manufaktura Czekolady MANU czekolada deserowa 70% z wiśniami
Opakowanie: 60g
Czekolada mleczna 70% z liofilizowaną wiśnią.
MANU to prawdziwe czekolady, które powstają z wyselekcjonowanych ziaren kakaowca, nierafinowanego cukru trzcinowego oraz starannie dobranych, naturalnych dodatków.
Skład: prażone ziarno kakao, cukier trzcinowy, liofilizowane wiśnie 3%, emulgator (lecytyna słonecznikowa). Masa kakaowa min. 70%. Może zawierać mleko i inne orzechy.
Manufaktura Czekolady MANU czekolada mleczna 44% z migdałami i solą 60g
Manufaktura Czekolady MANU czekolada mleczna 44% z migdałami i solą
Opakowanie: 60g
Czekolada mleczna 44% z prażonymi płatkami migdałowymi i solą morską.
MANU to prawdziwe czekolady, które powstają z wyselekcjonowanych ziaren kakaowca, nierafinowanego cukru trzcinowego oraz starannie dobranych, naturalnych dodatków.
Skład:cukier trzcinowy, prażone ziarno kakao, tłuszcz kakaowy, mleko w proszku odtłuszczone, płatki migdałowe 10%, sól morska 0,16%, emulgator (lecytyna słonecznikowa), laska wanilii. Masa kakaowa min. 44%. Może zawierać inne orzechy.
Manufaktura Czekolady MANU czekolada mleczna 44% caffe latte 60g
Manufaktura Czekolady MANU czekolada mleczna 44% caffe latte
Opakowanie: 60g
Czekolada mleczna 44% z prażonym ziarnem kawy.
MANU to prawdziwe czekolady, które powstają z wyselekcjonowanych ziaren kakaowca, nierafinowanego cukru trzcinowego oraz starannie dobranych, naturalnych dodatków.
Skład: cukier trzcinowy, prażone ziarno kakao, tłuszcz kakaowy, mleko w proszku odtłuszczone, prażone ziarno kawy 3%, emulgator (lecytyna słonecznikowa), laska wanilii. Masa kakaowa min. 44%. Może zawierać orzechy.
Beskid Chocolate | MLECZNA 50% Peru Ukajali River 70g
Beskid Chocolate | MLECZNA 50% Peru Ukajali River 70g
Czekolada mleczna
Opakowanie: tabliczka 70g
Rzemieślnicza czekolada mleczna o podwyższonej zawartości kakao wyrabiana tradycyjnymi metodami od ziarna do tabliczki w sercu Beskidu Żywieckiego.
Rafinowana i konszowana min. 48h.
Czekolada zawiera kakao 50% z Peru, z regionu rzeki Ukajali. Delikatne nuty kakao z łagodnymi nutami korzennymi, kwiatowymi. przypraw i jasnego drewna. Niska gorycz i cierpkość tworząca delikatny profil smakowy.
Skład: kakao min. 50%; ziarno kakaowca (Peru Ukajali River), tłuszcz kakaowy (masło kakaowe), mleko pełne w proszku, cukier trzcinowy nierafinowany.
Beskid Chocolate | BIAŁA 40% Ekwador 70g
Beskid Chocolate | BIAŁA 40% Ekwador
Czekolada biała
Opakowanie: tabliczka 70g
Rzemieślnicza biała czekolada z masła kakaowego pozyskanego z odciśniętych ziaren kakao z Ekwadoru.
Masa kakaowa: min. 40%.
Skład: tłuszcz kakaowy, mleko w proszku, cukier.
Beskid Chocolate | MLECZNA CAPPUCCINO 45% 70g
Beskid Chocolate | MLECZNA CAPPUCCINO 45%
Czekolada mleczna
Opakowanie: tabliczka 70g
Rzemieślnicza, mleczna czekolada z dodatkiem gwatemalskiej kawy, wyrabiana tradycyjnymi metodami od ziarna do tabliczki w sercu Beskidu Żywieckiego.
Rafinowana i konszowana min. 48h
Ziarno kakaowca użyte do produkcji tej czekolady pochodzi z Dominikany oraz kawy z Gwatemali. Delikatna w smaku mieszanka ziaren kakaowca i kawy zamknięta w jednej mlecznej tabliczce idealnie odzwierciedlająca charakter cappuccino.
Skład: ziarno kakaowca - masa kakaowa 45% Dominikana Hispaniola BIO, masło kakaowe, cukier trzcinowy, mleko pełne w proszku, kawa Gwatemala SHB Golden Flakes of Jumay 15%. Może zawierać śladowe ilości orzechów i soi.
BC Boże Narodzenie | GWIAZDA czekolada mleczna z truskawkami 100g
Czekolada mleczna
Opakowanie: tabliczka w kształcie gwiazdy 100g
Rzemieślnicza czekolada mleczna z dodatkiem liofilizowanych truskawek, wyrabiana tradycyjnymi metodami od ziarna do tabliczki w sercu Beskidu Żywieckiego.
Rafinowana i konszowana min. 48h
Ręcznie wyrabiana, znakomita mleczna czekolada, zawierająca 42% kakao, została połączona z kawałkami liofilizowanych truskawek. Nadają one czekoladzie nie tylko niepowtarzalnego smaku i aromatu, ale także nietuzinkowego wyglądu. Pakowane w estetyczne pudełko z kartonu kraft wypełnione “eko wiórkami”.
Skład: cukier, ziarno kakaowca, mleko pełne w proszku, tłuszcz kakaowy (masło kakaowe), liofilizowana truskawka 2%, emulgator: lecytyna sojowa
BC Boże Narodzenie | LIZAK GWIAZDKA czekolada mleczna z truskawkami 30g
Czekolada mleczna
Opakowanie: lizak w kształcie gwiazdki 30g
Rzemieślnicza czekolada mleczna z dodatkiem liofilizowanych truskawek, wyrabiana tradycyjnymi metodami od ziarna do tabliczki w sercu Beskidu Żywieckiego.
Rafinowana i konszowana min. 48h
Ręcznie wyrabiana, znakomita mleczna czekolada, zawierająca 42% kakao, została połączona z kawałkami liofilizowanych truskawek. Nadają one czekoladzie nie tylko niepowtarzalnego smaku i aromatu, ale także nietuzinkowego wyglądu. Czekoladka ma formę przypominającą lizak, świetny pomysł na prezent dla najmłodszych.
Skład: cukier, ziarno kakaowca, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, liofilizowana truskawka 2%, emulgator: lecytyna sojowa
BC Boże Narodzenie | CHOINKA czekolada gorzka z wiśnią i pistacją 100g
Czekolada gorzka
Opakowanie: tabliczka w kształcie świątecznej choinki 100g
Rzemieślnicza, ciemna czekolada z dodatkiem liofilizowanych wiśni oraz pistacji, wyrabiana tradycyjnymi metodami od ziarna do tabliczki w sercu Beskidu Żywieckiego. Rafinowana i konszowana min. 48h.
Ręcznie wyrabiana, znakomita, aromatyczna, ciemna czekolada, zawierająca 72% kakao, została połączona z liofilizowanymi wiśniami i chrupiącymi pistacjami. Ta czekolada rzemieślnicza to prawdziwe dzieło sztuki, które nie tylko smakuje doskonale, ale również jest pięknie prezentowane. Pakowane w estetyczne pudełko z kartonu kraft wypełnione “eko wiórkami”.
Skład: ziarno kakaowca, cukier, tłuszcz kakaowy, pistacja 3%, liofilizowana wiśnia 2%, emulgator: lecytyna sojowa. Może zawierać śladowe ilości mleka i orzechów.
M. Pelczar Boże Narodzenie | gorzka 70,4% z pigwą i truskawkami 85g
M. Pelczar Boże Narodzenie - Czekolada gorzka 70,4% z pigwą i truskawkami
Czekolada ciemna
Opakowanie: tabliczka 85g
Aromatyczna, ciemna czekolada o intensywnym smaku. Wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Ciemna czekolada o głębokim, złożonym smaku z delikatną, kwiatową nutą. Powstała na bazie starannie skomponowanej mieszanki ziaren kakao z Afryki Zachodniej. Szlachetna gorzka czekolada została wzbogacona słodyczą i kwasowością liofilizowanych owoców - pigwą i truskawkami
Czekolada została zapakowana w kartonik z bożonarodzeniowym motywem, jest znakomitym pomysłem na oryginalny upominek dla bliskiej osoby.
M. Pelczar Boże Narodzenie | BIAŁA z miodem, śliwką i wanilią
M. Pelczar Boże Narodzenie - Czekolada biała z miodem, śliwką i wanilią
Czekolada biała
Opakowanie: tabliczka 85g
Biała, kremowa czekolada. Wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Doskonałe połączenie słodkiego, aromatycznego miodu, z polską śliwką, wzbogacone wanilią z Madagaskaru. Całość została zatopiona w wyjątkowo kremowej białej czekoladzie. Zaskakujące połączenie, które zachwyci każdego miłośnika słodkości. Czekolada została zapakowana w kartonik z bożonarodzeniowym motywem, jest znakomitym pomysłem na oryginalny upominek dla bliskiej osoby.
M. Pelczar Boże Narodzenie | MLECZNA z czarną porzeczką, jabłkami i cynamonem
M. Pelczar Boże Narodzenie - Czekolada mleczna z czarną porzeczką, jabłkami i cynamonem
Czekolada mleczna
Opakowanie: tabliczka 85g
Mleczna kremowa czekolada. Wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Mleczna czekolada wzbogacona kawałkami jabłek, soczystymi porzeczkami i nutką cynamonu, które razem tworzą wyjątkową kompozycję.
Niepowtarzalny smak i oryginalny wygląd sprawiają, że jest to znakomity pomysł na prezent.
Czekolada mleczna Manufaktura Czekolady prażony orzech laskowy 100g
House Blend Milk 44% kakao + prażony orzech laskowy
Opakowanie: 100g
Tradycyjna czekolada mleczna o zawartości kakao 44%, wyrabiana z mieszanki ziaren kakaowca z różnych stron świata. Wzbogacona dodatkiem prażonych orzechów laskowych.
Ziarna kakaowca, użyte do produkcji tej czekolady zostały dobrane i uprażone tak aby wydobyć z czekolady pełnię smaku. Delikatna mleczna czekolada została znakomicie komponuje się z prażonymi orzechami laskowymi tworząc klasyczne połączenie, które nigdy się nie znudzi.
Składniki: cukier, prażone ziarno kakao, tłuszcz kakaowy, mleko w proszku odtłuszczone, prażony orzech laskowy 11%, emulgator (lecytyna słonecznikowa), laska wanilii.
Czekolada mleczna: masa kakaowa min. 44%
Może zawierać inne orzechy.
Manufaktura Czekolady 70% kwiat soli morskiej 50g
[70% kakao z Ghany] + kwiat soli morskiej 50g
Tradycyjna czekolada wyrabiana ręcznie bezpośrednio z wyselekcjonowanych ziaren kakao pochodzących z Ghany z dodatkiem kwiatu soli morskiej.
Ta niezwykła sól jest ceniona przez szefów kuchni za swoją delikatność i wysoką zawartość minerałów. Tworzy się ona na powierzchni wody w Parku Naturalnym Secovlje Saline w Słowenii.
Sól oczyszcza nasze kubki smakowe i doskonale kontrastuje ze smakiem kakao. Dzięki temu możemy się w pełni delektować intensywnym, głębokim smakiem tej wyjątkowo aromatycznej czekolady.
Skład: ziarno kakao z Ghany [70%], cukier, kwiat soli morskiej.
Manufaktura Czekolady truskawka i malina 100g
House Blend Milk 44% kakao + truskawka i malina
Tradycyjna czekolada mleczna wyrabiana z mieszanki ziaren kakaowca z różnych stron świata z dodatkiem liofilizowanych owoców – truskawki i maliny.
Ziarna kakaowca zostały dobrane i uprażone tak aby wydobyć z czekolady maksimum smaku. Dzięki temu otrzymujemy czekoladę o łagodnym, owocowym aromacie, która sprawi przyjemność każdemu.
Skład: cukier, prażone ziarno kakao, tłuszcz kakaowy, odtłuszczone mleko w proszku, liofilizowana truskawka 2%, liofilizowana malina 5%, laska wanilii. Masa kakaowa – min. 44%. Może zawierać orzechy.
M.Pelczar - Desery świata PAVLOVA
Desery świata: PAVLOVA
Czekolada biała z truskawkami i bezą
Opakowanie: tabliczka 50g
Czekolada biała z dodatkiem liofilizowanych truskawek i kawałkami bezy, wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Kompozycja inspirowana jest słynnym deserem Pavlova. Ten słynny, słodki deser pochodzi z Australi i Nowej Zelandii. Jest to rodzaj torcika bezowego ze świeżymi owocami (zazwyczaj truskawkami, malinami, brzoskwiniami lub kiwi) z dodatkiem bitej śmietany. Nazwa nawiązuje od nazwiska rosyjskiej primabaleriny Anny Pawłowej. Tradycja głosi, że pierwszy raz został przygotowany podczas pobytu tancerki w Perth w 1926 lub 1929 roku przez szefa kuchni hotelu Esplanad. Jednak do autorstwa deseru pretendują także Nowozelandczycy, twierdząc, że przyrządzono go w Wellington podczas tournée Pawłowej w 1926 roku.
Czekolada może być oryginalnym upominkiem dla każdego miłośnika słodkości.
Skład: czekolada biała (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, emulgator: lecytyna sojowa, wanilia Bourbon), truskawki liofilizowane 3% beza 2%. Masa kakaowa minimum 25,9%.
M.Pelczar - Desery świata CREME BRULEE
Desery świata: CREME BRULEE
Czekolada biała z wanilią i karmelizowanym cukrem trzcinowym
Opakowanie: tabliczka 50g
Czekolada biała z dodatkiem wanilii i karmelizowanego cukru trzcinowego, wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Kompozycja inspirowana jest słynnym deserem Creme Brulee. Jest to zapiekany deser pochodzący z Francji. Wyróżnia go lekka i kremowa konsystencja oraz aksamitna kremowa skorupka. Przygotowany jest ze śmietanki, żółtek oraz cukru. Zwieńczony jest warstwą karmelizowanego cukru. Aromatu i smaku nadaje zwykle wanilia, niekiedy także czekolada lub inne dodatki.
Czekolada może być oryginalnym upominkiem dla każdego miłośnika słodkości.
Skład: czekolada biała (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, emulgator: lecytyna sojowa, wanilia Bourbon), cukier trzcinowy 7%. Masa kakaowa minimum 25,9%.
Beskid Chocolate | DOMINIKANA 55% z mlekiem kokosowym 70g
Beskid Chocolate | DOMINIKANA 55% z mlekiem kokosowym 70g
Czekolada mleczna (darkmilk)
Opakowanie: tabliczka 70g
Rzemieślnicza czekolada mleczna o wysokiej zawartości kakao wyrabiana tradycyjnymi metodami od ziarna do tabliczki w sercu Beskidu Żywieckiego.
Rafinowana i konszowana min. 48h
Czekolada zawiera 55% kakao pochodzącego plantacji z ekologicznych upraw z Republiki Dominikany. Dzięki wysokiej zawartości kakao, czekolada charakteryzuje się niezwykle intensywnym aromatem mlecznej czekolady.
Skład: ziarno kakaowca 55% Dominikana Hispaniola, tłuszcz kakaowy, mleko kokosowe w proszku, cukier trzcinowy.
Manufaktura Czekolady Wielkanoc | CZEKOLADA MLECZNA 44% ZIELONA 50g
Manufaktura Czekolady Wielkanoc | CZEKOLADA MLECZNA 44% ZIELONA 50g
Opakowanie: 50g
Czekolada mleczna 44% zamknięta w opakowaniu z wielkanocnym wzorem.
Skład: cukier, prażone ziarno kakao, tłuszcz kakaowy, mleko w proszku odtłuszczone, emulgator (lecytyna słonecznikowa), laska wanilii. Masa kakaowa min. 44%. Może zawierać orzechy.
Beskid Chocolate | GORZKA DRIP 70% 70g
Beskid Chocolate | GORZKA DRIP 70% 70g
Czekolada ciemna
Opakowanie: tabliczka 70g
Rzemieślnicza, ciemna czekolada z dodatkiem etiopskiej kawy, wyrabiana tradycyjnymi metodami od ziarna do tabliczki w sercu Beskidu Żywieckiego.
Rafinowana i konszowana min. 48h
Ziarna kakaowca Madagaskar Ambanja z dodatkiem kawy Etiopia Guji Bule Hora (14%).
Skład: ziarno kakaowca 70% (Madagaskar Ambanja), cukier trzcinowy, kawa Etiopia Guji Bule Hora (14%), masło kakaowe. Może zawierać śladowe ilości mleka, soja i orzechów.
Beskid Chocolate | GORZKA 70% Belize Peini 70g
Beskid Chocolate | GORZKA 70% Belize Peini 70g
Czekolada gorzka
Opakowanie: tabliczka 70g
Rzemieślnicza czekolada gorzka wyrabiana tradycyjnymi metodami od ziarna do tabliczki w sercu Beskidu Żywieckiego.
Rafinowana i konszowana min. 48h
Czekolada zawiera 70% kakao z Belize odmiany trinitario z domieszką criollo. Czekolady z kakao Belize Peini oferują głębokie nuty orzechów, owoców tropikalnych, wanilii i kokosa.
Skład: kakao min. 70%; ziarno kakaowca (Belize Peini), cukier trzcinowy nierafinowany.