CZEKOLADA
( ilość produktów: 1 )Czekolada - jak jest robiona
Czekolada to prawdopodobnie najpopularniejszy na świecie cukierniczy produkt, do którego wytwarzania stosuje się miazgę kakaową oraz tłuszcz kakaowy, zwany także masłem kakaowym. Oczywiście do produkcji stosowane są również inne tłuszcze roślinne, jak również mleko w przypadku czekolady mlecznej. Miazgę kakaową i tłuszcz kakaowy uzyskuje się w drodze fermentacji, suszenia i rozcierania ziaren kakaowca. Konszowanie, czyli emulgowanie składników masy oraz odparowanie z niej nadmiaru wody jest końcowym etapem produkcji. Zajrzyjcie również na nasz blog, jeśli będziecie chcieli poznać szczegóły dotyczące tego, jak powstaje lub z czego się składa czekolada innego rodzaju jak na przykład wspaniała różowa czekolada. Jak się robi czekoladę różową dowiecie się właśnie z wpisu o różowej czekoladzie. Jest wręcz nieograniczona liczba kombinacji składników w czekoladzie. Mamy różnego rodzaju czekolady, które bardzo łatwo rozpoznać już po samym kolorze. Oprócz klasycznej czekolady zawierającej nie mniej niż 35% suchej masy kakaowej, mamy również wspomnianą już czekoladę różową oraz czekoladę białą. Poza tym jest wiele składników, które czekoladzie dodają niesamowitego charakteru, uwypuklając określone smaki. Najpopularniejsze połączenie to te z orzechami: czekolada z orzechami i najczęściej jest to czekolada z orzechami laskowymi to dowód na to, że prostota i fenomenalny smak bardzo często idą ze sobą w parze, pod warunkiem rzecz jasna, że tak jak w przypadku czekolad z naszej oferty składniki są w pełni naturalne i najwyższej jakości.
Sklep z czekoladą
Jeśli szukasz czekolady w kostkach lub czekolady na gorąco do picia po rozpuszczeniu, to w naszym sklepie znajdziesz jedno i drugie. Czekolada do rozpuszczania z naszej oferty jest czekoladą o dobrym składzie, co oczywiście oznacza, że do jej produkcji użyto wyłącznie naturalnych składników. Dlatego nasze czekolady są dla tych wszystkich tych, którzy szukają domowej czekolady bez mleka w proszku. Po zakupie i przyrządzeniu białej czekolady do picia wszyscy miłośnicy tego rodzaju rozgrzewającego gorącego gęstego napoju będą zachwyceni. Taka czekolada do picia to przepis idealny na jesienne i zimowe wieczory czy popołudnia. Co również warto odnotować w kwestii składu to to, że jest to czekolada bez oleju palmowego, a to kolejny istotny argument przemawiający za tym, że warto ją kupić. Z kolei wszystkie nasze czekolady w tabliczkach to fenomenalne doznania smakowe przy wzięciu do ust każdej kostki czekolady. W naszym sklepie czekolada gorzka, czekolada biała lub czekolada z różnego rodzaju dodatkami mają zawsze jeden wspólny mianownik: są to czekolady wyprodukowane z całkowicie naturalnych składników. Przekonacie się również, że czekolada gorzka może zdobyć wasze uznanie, nawet jeśli dotąd nie byliście fanami czekolady bez cukru.
Beskid Chocolate | BIAŁA 40% Ekwador 70g
Beskid Chocolate | BIAŁA 40% Ekwador
Czekolada biała
Opakowanie: tabliczka 70g
Rzemieślnicza biała czekolada z masła kakaowego pozyskanego z odciśniętych ziaren kakao z Ekwadoru.
Masa kakaowa: min. 40%.
Skład: tłuszcz kakaowy, mleko w proszku, cukier.