CZEKOLADA
( ilość produktów: 105 )Beskid Chocolate czekolada pitna MLECZNA 55% Belize Peini 200g
Beskid Chocolate pitna MLECZNA 55% Belize Peini 200g
Czekolada mleczna o podwyższonej zawartości kakao.
Opakowanie: granulki 200g
Prawdziwa gęsta, mleczna czekolada do pica na gorąco, o podwyższonej zawartości kakao (55%), wyrabiana rzemieślniczymi metodami w sercu Beskidu Żywieckiego. Gęsta, słodka i aromatyczna czekolada na gorąco z pewnością poprawi nastrój w chłodniejsze dni.
Swój niepowtarzalny smak i kremową konsystencję, czekolada zawdzięcza starannie dobranej mieszance aromatycznych ziaren kakaowca pochodzących z Belize, z regionu Peini, a także długiemu, powolnemu procesowi rafinowania i konszowana w tradycyjnym kamiennym młynie ponad 70 godzin.
Skład: ziarno kakaowca Belize Peini, cukier, mleko pełne w proszku, tłuszcz kakaowy.
Przygotowanie
Podczas przygotowywania należy uważać aby nie doprowadzić czekolady do wrzenia, jedynie podgrzać do ok. 60 – 70 stopni cały czas powoli mieszając.
Przedstawiamy 2 propozycję przygotowania czekolady na gorąco.
Propozycja 1
Filiżanka bardzo gęstej czekolady. Porcja 140 ml – filiżanka
- Przygotuj ok. 70 ml śmietanki 18 % (lub 35 ml śmietanki 30% i 40 ml mleka).
- Dodaj ok. 70 gr czekolady.
- Podgrzewaj do ok. 60 – 70 stopni powoli mieszając, aż do momentu, kiedy czekolada rozpuści się.
- Po roztopieniu czekolada jest gotowa do picia.
Propozycja 2
Kubek czekolady do picia Porcja ok. 230 ml – kubek
- Przygotuj 200 ml mleka
- dodaj 2 łyżki stołowe czekolady (ok. 30 gr).
- Podgrzewaj cały czas mieszając, aż do momentu rozpuszczenia się czekolady.
Beskid Chocolate czekolada pitna MLECZNA 50% Wenezuela Caicara del Orinoco 200g
Beskid Chocolate pitna 50% Wenezuela Caicara del Orinoco 200g
Czekolada mleczna o podwyższonej zawartości kakao.
Opakowanie: granulki 200g
Prawdziwa gęsta, mleczna czekolada do pica na gorąco, o podwyższonej zawartości kakao (50%), wyrabiana rzemieślniczymi metodami w sercu Beskidu Żywieckiego. Gęsta, słodka i aromatyczna czekolada na gorąco z pewnością poprawi nastrój w chłodniejsze dni.
Swój niepowtarzalny smak i kremową konsystencję, czekolada zawdzięcza starannie dobranej mieszance aromatycznych ziaren kakaowca pochodzących z Wenezueli, z region Caicara del Orinoco, a także długiemu, powolnemu procesowi rafinowania i konszowana w tradycyjnym kamiennym młynie ponad 70 godzin.
Skład: cukier, ziarno kakaowca (Wenezuela Caicara del Orinoco), masło kakaowe, mleko w proszku pełne.
Przygotowanie
Podczas przygotowywania należy uważać aby nie doprowadzić czekolady do wrzenia, jedynie podgrzać do ok. 60 – 70 stopni cały czas powoli mieszając.
Przedstawiamy 2 propozycję przygotowania czekolady na gorąco.
Propozycja 1
Filiżanka bardzo gęstej czekolady. Porcja 140 ml – filiżanka
- Przygotuj ok. 70 ml śmietanki 18 % (lub 35 ml śmietanki 30% i 40 ml mleka).
- Dodaj ok. 70 gr czekolady.
- Podgrzewaj do ok. 60 – 70 stopni powoli mieszając, aż do momentu, kiedy czekolada rozpuści się.
- Po roztopieniu czekolada jest gotowa do picia.
Propozycja 2
Kubek czekolady do picia Porcja ok. 230 ml – kubek
- Przygotuj 200 ml mleka
- dodaj 2 łyżki stołowe czekolady (ok. 30 gr).
- Podgrzewaj cały czas mieszając, aż do momentu rozpuszczenia się czekolady.
Manufaktura Czekolady Wielkanoc | CZEKOLADA MLECZNA 44% ZIELONA 50g
Manufaktura Czekolady Wielkanoc | CZEKOLADA MLECZNA 44% ZIELONA 50g
Opakowanie: 50g
Czekolada mleczna 44% zamknięta w opakowaniu z wielkanocnym wzorem.
Skład: cukier, prażone ziarno kakao, tłuszcz kakaowy, mleko w proszku odtłuszczone, emulgator (lecytyna słonecznikowa), laska wanilii. Masa kakaowa min. 44%. Może zawierać orzechy.
Beskid Chocolate | GORZKA DRIP 70% 70g
Beskid Chocolate | GORZKA DRIP 70% 70g
Czekolada ciemna
Opakowanie: tabliczka 70g
Rzemieślnicza, ciemna czekolada z dodatkiem etiopskiej kawy, wyrabiana tradycyjnymi metodami od ziarna do tabliczki w sercu Beskidu Żywieckiego.
Rafinowana i konszowana min. 48h
Ziarna kakaowca Madagaskar Ambanja z dodatkiem kawy Etiopia Guji Bule Hora (14%).
Skład: ziarno kakaowca 70% (Madagaskar Ambanja), cukier trzcinowy, kawa Etiopia Guji Bule Hora (14%), masło kakaowe. Może zawierać śladowe ilości mleka, soja i orzechów.
Beskid Chocolate | GORZKA 70% Belize Peini 70g
Beskid Chocolate | GORZKA 70% Belize Peini 70g
Czekolada gorzka
Opakowanie: tabliczka 70g
Rzemieślnicza czekolada gorzka wyrabiana tradycyjnymi metodami od ziarna do tabliczki w sercu Beskidu Żywieckiego.
Rafinowana i konszowana min. 48h
Czekolada zawiera 70% kakao z Belize odmiany trinitario z domieszką criollo. Czekolady z kakao Belize Peini oferują głębokie nuty orzechów, owoców tropikalnych, wanilii i kokosa.
Skład: kakao min. 70%; ziarno kakaowca (Belize Peini), cukier trzcinowy nierafinowany.
- 1
- 2