WSZYSTKIE MARKI
( ilość produktów: 259 )MOUNT CARAMEL DOBRY SYROP KOKOSOWY 1000ml
Naturalny syrop o smaku kokosowym. Niezwykle bogaty syrop który nada tropikalnego smaku i aromatu napojom i deserom, przynosząc wspomnienie lata. Znakomicie nadaje się jako dodatek do kaw mlecznych oraz inne napojów, ale także deserów i lodów. Wzbogaca ich smak, jednocześnie nie dominując nad innymi nutami smakowymi. Doskonały także do przygotowania drinków.
Pojemność: 1000ml
Skład: karmelizowany cukier, woda, ekstrakt kokosowy, świeży sok z cytryny.
MOUNT CARAMEL DOBRY SYROP KOKOSOWY 500ml
Naturalny syrop o smaku kokosowym. Niezwykle bogaty syrop który nada tropikalnego smaku i aromatu napojom i deserom, przynosząc wspomnienie lata. Znakomicie nadaje się jako dodatek do kaw mlecznych oraz inne napojów, ale także deserów i lodów. Wzbogaca ich smak, jednocześnie nie dominując nad innymi nutami smakowymi. Doskonały także do przygotowania drinków.
Pojemność: 500 ml
Skład: karmelizowany cukier, woda, ekstrakt kokosowy, świeży sok z cytryny.
MOUNT CARAMEL DOBRY SYROP KOKOSOWY 200ml
Naturalny syrop o smaku kokosowym. Niezwykle bogaty syrop który nada tropikalnego smaku i aromatu napojom i deserom, przynosząc wspomnienie lata. Znakomicie nadaje się jako dodatek do kaw mlecznych oraz inne napojów, ale także deserów i lodów. Wzbogaca ich smak, jednocześnie nie dominując nad innymi nutami smakowymi. Doskonały także do przygotowania drinków.
Pojemność: 200 ml
Skład: karmelizowany cukier, woda, ekstrakt kokosowy, świeży sok z cytryny.
MOUNT CARAMEL DOBRY SYROP MIĘTOWY 200ml
Naturalny syrop miętowy. Najbardziej orzeźwiający ze wszystkich syropów. Mocny, miętowy smak zapewni odświeżenie u upalne dni i doda niepowtarzalnego charakteru napojom i deserom czy lodom. Znakomicie nadaje się jako dodatek do herbaty, gorącej czekolady, ale także kawy oraz różnych deserów czy lodów. Doskonały także do przygotowania orzeźwiającej lemoniady oraz drinków.
Pojemność: 200 ml
Skład: karmelizowany cukier, woda, mięta, świeży sok z cytryny.
Cukier Muscovado ciemny JOE FREX 500g
Cukier Muscovado ciemny
opakowanie: 500g
Drobny, ciemny cukier Muscovado to klasyk wśród naturalnego, nierafinowanego cukru trzcinowego. Jest wytwarzany w tradycyjny sposób z trzciny cukrowej na Mauritiusie.
Ze względu na aromatyczne pozostałości syropu, cukier Muscovado jet miękki i wilgotny. Ma piękną, ciemną barwę i intensywny, bogaty smak.
Ciemny cukier Muscovado dodaje wyjątkowego charakteru kawie i herbacie dodając słodkich karmelowych nut. Wzbogaci także smak sosów, deserów czy wypieków a także innych potraw.
Wilgotny cukier może wysychać. Jeśli cukier stanie się dla zbyt twardy, wystarczy umieścić na nim wilgotną szmatkę, a cukier ponownie stanie się miękki.
AMEDEI Czekolada ciemna Toscano Black 63% 50g
AMEDEI Toscano Black 63%
Czekolada ciemna
Opakowanie: tabliczka 50g
Ciemna czekolada wyrabiana w Toskanii w miejscowości Pontedera niedaleko Pizy.
Czekolada powstała z mieszanki kakao Trinitario i Criollo. Dzięki starannej selekcji i kompozycji ziaren kakao, czekolada charakteryzuje się niezwykłym, intensywnym aromatem oraz bogatym, pełnym smakiem. Aromat zachwyca szerokim wachlarzem nut - od śródziemnomorskich ziół aż po miód.
Czekolada zachwyca aromatem oraz kremową konsystencją.
Skład: Masa kakaowa, cukier trzcinowy, masło kakaowe. Min kakao. 63%. Może zawierać śladowe ilości orzechów laskowych, pistacji, orzechów włoskich, mleka.
AMEDEI Czekolada mleczna Latte Toscano Brown 50g
AMEDEI Latte Toscano Brown
Czekolada mleczna
Opakowanie: tabliczka 50g
Mleczna czekolada wyrabiana w Toskanii w miejscowości Pontedera niedaleko Pizy.
Pierwszy przedstawiciel czekolad mlecznych marki Amedei. Ekskluzywna mieszanka znakomitego kakao oraz mleka przywołuje wspomnienia z dzieciństwa. Kremowa czekolada o słodkim mleczno-waniliowym smaku i wspaniałym aromacie zachwyci każdego.
Skład: Cukier trzcinowy, masło kakaowe, pełne mleko w proszku, miazga kakaowa. Kakao min. 32%. Może zawierać śladowe ilości orzecha laskowego, migdałów, pistacji, orzecha włoskiego.
AMEDEI Czekolada mleczna orzechowa Gianduja Toscano Nut Brown 50g
AMEDEI Gianduja Toscano Nut Brown
Czekolada mleczna
Opakowanie: tabliczka 50g
Mleczna, czekolada wyrabiana w Toskanii w miejscowości Pontedera niedaleko Pizy.
Niezwykłe połączenie znakomitej mlecznej czekolady z Gianduja. Jest to tradycyjny przysmak rodem z Piemontu, którego podstawę stanowią orzechy laskowe "Tonda Gentile Trilobata".
Jest to słodka, kremowa czekolada o intensywnie orzechowym smaku i aromacie.
Skład: Cukier trzcinowy, orzechy laskowe Tonda Gentile Trilobata, masło kakaowe, pełne mleko w proszku, miazga kakaowa, migdały. Kakao min. 32%. Może zawierać śladowe ilości pistacji, orzecha włoskiego.
AMEDEI Czekolada biała Toscano White 50g
AMEDEI Toscano White
Czekolada biała
Opakowanie: tabliczka 50g
Biała, czekolada wyrabiana w Toskanii w miejscowości Pontedera niedaleko Pizy.
Delikatna, kremowa czekolada, która zaskakuje bogactwem aromatów. Aksamitny smak świeżego mleka dopełniają słodkie nuty miodu i wanilii.
Skład: Cukier trzcinowy, masło kakaowe, pełne mleko w proszku. Kakao min. 29%. Może zawierać śladowe ilości orzecha laskowego, migdałów, pistacji, orzecha włoskiego.
AMEDEI Czekolada Gorzka z migdałami 50g
AMEDEI Czekolada Ciemna z migdałami 50g
Czekolada ciemna
Opakowanie: tabliczka 50g
Ciemna czekolada wyrabiana w Toskanii w miejscowości Pontedera niedaleko Pizy.
Czekolada która łączy Toskanię z Sycylią. Ekskluzywna, ciemna czekolada z Toskanii została zestawiona z delikatnymi migdałami z Avola na Sycylii tworząc niezapomnianą, wdzięczną, chrupiącą kompozycję.
Skład: Miazga kakaowa, cukier trzcinowy, masło kakaowe, migdały (15%). Kakao min. 63%. Może zawierać śladowe ilości orzecha laskowego, pistacji, orzecha włoskiego, mleka.
AMEDEI Czekolada Toscano Blond Yellow 50g
AMEDEI Toscano Blond Yellow
Czekolada ciemna
Opakowanie: tabliczka 50g
Ciemna czekolada wyrabiana w Toskanii w miejscowości Pontedera niedaleko Pizy.
Genialne połączenie aromatycznego kakao ze słodkimi owocami - morelami i brzoskwiniami. Kompozycja, która na długo zapada w pamięć.
Skład: Miazga kakaowa, cukier trzcinowy, masło kakaowe, suszone owoce (10% brzoskwinia, morela). Kakao min. 63%. Może zawierać śladowe ilości orzecha laskowego, migdałów, pistacji, orzecha włoskiego, mleka.
DESEO Cantuccini czekolada i pomarańcze 200g
DESEO Cantuccini czekolada i pomarańcze
Opakowanie: 200g
Cantuccini to tradycyjny włoski przysmak pochodzący z Toskanii. Oryginalnie wypiekane są z dodatkiem migdałów. Tutaj prezentujemy wersję z kawałkami ciemnej czekolady oraz kandyzowaną skórką pomarańczy.
Szczególnie polecamy delektowanie się nimi po zamoczeniu na przykład w kawie lub herbacie. Znakomicie komponuje się także z koniakiem.
Skład: mąka pszenna, cukier, kandyzowane pomarańcze 25% (skórki pomarańczowe, syrop glukozowy, cukier), jajka, gorzka czekolada 8% (masa kakaowa 60%, cukier, miazga kakaowa, emulgator: lecytyna rzepakowa, naturalny aromat waniliowy), masło, syrop glukozowy, środek spulchniający: wodorowęglan amonu.
DESEO Cantuccini czekolada i orzechy laskowe 200g
DESEO Cantuccini czekolada i orzechy laskowe
Opakowanie: 200g
Cantuccini to tradycyjny włoski przysmak pochodzący z Toskanii. Oryginalnie wypiekane są z dodatkiem migdałów. Tutaj prezentujemy wersję z kawałkami ciemnej czekolady oraz Orzechami laskowymi z Piemontu.
Szczególnie polecamy delektowanie się nimi po zamoczeniu na przykład w kawie lub herbacie. Znakomicie komponuje się także z winem deserowym.
Skład: mąka pszenna, cukier, jajka, orzechy laskowe (16%), czekolada extra gorzka 7% (ziarno kakaowe, cukier, miazga kakaowa), kakao w proszku, masło, środek spulchniający: wodorowęglan amonu.
DESEO Cantuccini pistacje i orzechy włoskie 200g
DESEO Cantuccini pistacje i orzechy włoskie
Opakowanie: 200g
Cantuccini to tradycyjny włoski przysmak pochodzący z Toskanii. Oryginalnie wypiekane są z dodatkiem migdałów. Tutaj prezentujemy wersję z orzechami włoskimi i pistacjami.
Szczególnie polecamy delektowanie się nimi po zamoczeniu na przykład w kawie lub herbacie. Znakomicie komponuje się zwłaszcza z zieloną herbatą i grappą.
Skład: mąka pszenna, cukier, jajka, orzechy włoskie (11%), pistacje (6%), masło, środek spulchniający: wodorowęglan amonu.
DESEO Cantuccini pomarańczowe 200g
DESEO Cantuccini pomarańczowe
Opakowanie: 200g
Cantuccini to tradycyjny włoski przysmak pochodzący z Toskanii. Oryginalnie wypiekane są z dodatkiem migdałów. Tutaj prezentujemy wersję z kandyzowaną skórką pomarańczową.
Szczególnie polecamy delektowanie się nimi po zamoczeniu na przykład w kawie lub herbacie. Znakomicie komponuje się także z rumem.
Skład: mąka pszenna, cukier, kandyzowane skórki pomarańczowe 26% (skórki pomarańczowe, syrop glukozowy, cukier), jajka, masło, syrop glukozowy, naturalny aromat pomarańczowy, środek spulchniający: wodorowęglan amonu.
DESEO Cantuccini IGP Tradycyjne Migdałowe 200g
DESEO Cantuccini Toscani IGP
Opakowanie: 200g
Cantuccini to tradycyjny włoski przysmak pochodzący z Toskanii. Jest to najbardziej klasyczna wersja, wypiekana z dodatkiem migdałów.
Cantuccini Deseo posiadają oznaczenie IGP, co oznacza, że są wytwarzane zgodnie z lokalnymi tradycjami, z lokalnych surowców. Cały proces produkcji jest ściśle kontrolowany, aby zapewnić autentyczność produktu i techniki jego wykonania.
Szczególnie polecamy delektowanie się Cantuccini po zamoczeniu na przykład w kawie lub herbacie.
Skład: mąka pszenna, cukier, migdały 20%, jaja kur z wolnego wybiegu, żółtka jaj kur z wolnego wybiegu, masło (mleko), miód, spulchniacz (węglan amonu), naturalne aromaty, sól morska.
AMEDEI Czekolada Toscano Red 50g
AMEDEI Czekolada Toscano Red 50g
Czekolada ciemna
Opakowanie: tabliczka 50g
Ciemna czekolada wyrabiana w Toskanii w miejscowości Pontedera niedaleko Pizy.
Niezwykłe połączenie aromatycznego kakao ze czerwonymi owocami - truskawkami, wiśniami i malinami. Słodkie, lekko kwaskowe owoce znakomicie uzupełniają głęboki smak prawdziwej, ciemnej czekolady. Najlepiej smakuje schłodzona w upalne letnie dni.
Skład: Miazga kakaowa, cukier trzcinowy, masło kakaowe, suszone owoce (10% truskawka, wiśnia, malina). Kakao min. 70%. Może zawierać śladowe ilości orzecha laskowego, migdałów, pistacji, orzecha włoskiego, mleka.
MOUNT CARAMEL DOBRY SYROP MALINOWY 500ml
Naturalny syrop malinowy.
Doskonały dodatek do rozgrzewającej herbaty, na długie zimowe wieczory. Znakomicie nadaje się także jako baza do orzeźwiającej lemoniady, a także jako dodatek do drinków, lodów oraz innych deserów.
Pojemność: 500ml
Skład: karmelizowany cukier, woda, świeży sok cytrynowy, świeży sok malinowy.
MOUNT CARAMEL DOBRY SYROP MALINOWY 200ml
Naturalny syrop malinowy.
Doskonały dodatek do rozgrzewającej herbaty, na długie zimowe wieczory. Znakomicie nadaje się także jako baza do orzeźwiającej lemoniady, a także jako dodatek do drinków, lodów oraz innych deserów.
Pojemność: 200ml
Skład: karmelizowany cukier, woda, świeży sok cytrynowy, świeży sok malinowy.
MOUNT CARAMEL DOBRY SYROP MIODOWY 1000ml
Naturalny syrop miodowy. Przygotowany na bazie tradycyjnej
receptury.
Znakomity dodatek do wszelkich gorących napojów , jak kawa, czy herbata. Doskonale smakuje również z zimnymi napojami, a także jako dodatek do ciast i deserów.
Pojemność: 1000ml
Skład: skarmelizowany cukier, woda, polski miód pszczeli.
M.Pelczar Czekolada pitna DESEROWA 200g
M.Pelczar Czekolada pitna DESEROWA
Czekolada deserowa
Opakowanie: kuwertura 200g
Prawdziwa, gęsta, aksamitna i aromatyczna czekolada deserowado picia. Wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników. Kremowa czekolada o delikatnym, zrównoważonym smaku z nutami owocowymi.
Składniki: czekolada deserowa (miazga kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa, wanilia Bourbon). Masa kakaowa minimum 53,8%.
Sposób przygotowania
Opakowanie 200g wystarczy na przygotowanie około 4 filiżanek gorącej czekolady.
- Wymieszaj 100ml mleka 3,2% i 45ml śmietanki kremowej 30%.
- Zagotuj mleko ze śmietanką i zestaw ze źródła ciepła.
- Dodaj 50g czekolady i wymieszaj.
- Całość zagotuj cały czas mieszając do uzyskania gładkiej konsystencji i odpowiedniej gęstości (ok. 60s)
Saszetka czekolady ESSSE CIOCCOLATA 25g
Producent: Essse Caffe
Opakowanie: saszetka 25g
Pojedyncza saszetka znakomitej włoskiej czekolady! Smak włoskich wieczorów w przytulnych kawiarniach. Dopracowana przez wspaniałych, włoskich mistrzów palenia kawy. Pyszny, czekoladowy, gorący napój rozgrzewa i dodaje smakoszom słonecznej energii i uśmiechu w czasie ponurych długich miesięcy!
Barowa czekolada do picia na gorąco, rozpuszczalna w mleku
Sposób przygotowania:
1 saszetkę (25g) rozpuścić w 100-125 ml mleka i zagotować ciągle mieszając.
Skład:
Cukier, kakao 21,4% (kakao, regulator kwasowości: węglan potasu), mąka ziemniaczana, sól, aromaty. Produkt może zawierać śladowe ilości mleka i jego pochodnych.
Produkt nie zawiera glutenu.
MOUNT CARAMEL DOBRY SYROP CASCARA 1000ml
Naturalny syrop cascara. Przygotowany we współpracy z palarnią Java Coffee Roasters syrop z suszonych skórek owocu kawowca.
Może służyć jako substytut kawy speciality lub jako jej uzupełnienie.Najlepiej smakuje z kawą, herbatą, wrzątkiem lub alkoholem.
Pojemność: 1000ml
Skład: skarmelizowany cukier, woda, wyciąg z cascary, świeży sok cytrynowy
Syrop MONIN ROASTED HAZELNUT 0,7l- prażony orzech
Syrop do kawy o smaku prażonego orzecha laskowego renomowanego, francuskiego producenta syropów - firmy Monin.
Doskonale sprawdzi się jako dodatek do kawy, ciast oraz deserów.
Pojemność: 700ml
Skład: cukier, woda, naturalny aromat (zawiera ekstrakt z orzechów laskowych), zagęszczony sok cytrynowy, barwnik: E150a, substancja konserwująca: E20
Beskid Chocolate | CIEMNA Z WIŚNIAMI I PISTACJĄ 75g
Beskid Chocolate | CIEMNA Z WIŚNIAMI I PISTACJĄ
Czekolada ciemna
Opakowanie: tabliczka 75g
Rzemieślnicza, ciemna czekolada z dodatkiem liofilizowanych wiśni oraz pistacji, wyrabiana tradycyjnymi metodami od ziarna do tabliczki w sercu Beskidu Żywieckiego.
Rafinowana i konszowana min. 48h
Ręcznie wyrabiana, znakomita, aromatyczna, ciemna czekolada, zawierająca 72% kakao, została połączona z liofilizowanymi wiśniami i chrupiącymi pistacjami. Ta czekolada rzemieślnicza to prawdziwe dzieło sztuki, które nie tylko smakuje doskonale, ale również jest pięknie prezentowane.
Skład: ziarno kakaowca, cukier, pistacja 3%, liofilizowana wiśnia 2%, tłuszcz kakaowy (masło kakaowe), emulgator: lecytyna sojowa. Może zawierać śladowe ilości mleka i orzechów.
MOUNT CARAMEL ZESTAW 3x100ml malina, glogg, grzaniec jabłkowy
Zestaw naturalnych syropów 3 x 100ml, przygotowanych na bazie tradycyjnej
receptury.
W skład zestawu wchodzą syropy: malinowy, glogg, grzaniec jabłkowy. Syropy całkowicie bezalkoholowe.
Naturalne syropy Mount Caramel doskonale sprawdzą się jako dodatek do kawy, deserów i ciast.
Pojemność: 3 x 100ml
Skład: Malinowy: karmelizowany cukier, woda, świeży sok cytrynowy, świeży sok malinowy
Glogg: karmelizowany cukier, woda, cynamon, imbir, goździki, kardamon, anyż, sok z cytryn, sok ze śliwek, sok z aronii, skórka pomarańczowa.
Grzaniec jabłkowy: skarmelizowany cukier, woda, cynamon, goździki, sok jabłkowy NFC, sok gruszkowy NFC, kwasek cytrynowy.
AMEDEI Czekolada Toscano Black 80% 50g
AMEDEI Toscano Black 80%
Czekolada ciemna
Opakowanie: tabliczka 50g
Ciemna czekolada wyrabiana w Toskanii w miejscowości Pontedera niedaleko Pizy.
Czekolada powstała z mieszanki kakao Forastero, Trinitario i Criollo. Dzięki starannej selekcji i kompozycji ziaren kakao, czekolada charakteryzuje się niezwykłym, aromatem oraz niepowtarzalnym, złożonym smakiem. Aromat zachęca delikatnymi nutami czereśni, rodzynek i suszonych owoców.
Czekolada charakteryzuje się wyważonym smakiem.
Skład: miazga kakaowa, masło kakaowe, cukier brązowy. Kakao min. 80%. Może zawierać orzechy, migdały, pistacje i mleko.
AMEDEI Czekolada ciemna Toscano Black 100% 50g
AMEDEI Toscano Black 100%
Czekolada extra ciemna 100% masy kakaowej
Opakowanie: tabliczka 50g
Ciemna czekolada wyrabiana w Toskanii w miejscowości Pontedera niedaleko Pizy.
Czekolada powstała z mieszanki kakao 60% Trinitario i 40% Forastero. Dzięki starannej selekcji i kompozycji ziaren kakao, czekolada charakteryzuje się niezwykłym, aromatem oraz niepowtarzalnym, złożonym smakiem. Aromat zachęca delikatnymi nutami chleba i suszonych owoców.
Czekolada zadziwia okrągłym smakiem i zbilansowaniem kwasowości.
Składniki: miazga kakaowa, masło kakaowe, cukier brązowy. Masa kakaowa min. 100%. Może zawierać orzechy, migdały, pistacje i mleko.
MOUNT CARAMEL ŚLIWKA W CZEKOLADZIE 1000ml
Naturalny syrop o smaku czekolady z dodatkiem śliwki. Powstał na bazie karmelizowanego cukru, niskotłuszczowego kakao oraz owoców. Znakomicie sprawdzi się nie tylko jako dodatek do kawy, ale także do dekoracji ciast, lodów i deserów.
Pojemność: 1000ml
Skład: skarmelizowany cukier, woda, kakao niskotłuszczowe, śliwki
Najlepiej spożyć przed: 30.12.2024
Syrop MONIN CHOCOLATE | czekoladowy 0,7l
Syrop do kawy o smaku czekolady, renomowanego, francuskiego producenta syropów - firmy Monin.
Doskonale sprawdzi się jako dodatek do kawy, ciast oraz deserów.
Pojemność: 700ml
Skład: cukier, woda, naturalny aromat kakao z innymi naturalnymi aromatami, barwnik: E150a, kwas: kwas cytrynowy.
Syrop MONIN CHOCOLATE | czekoladowy 0,25l
Syrop do kawy o smaku czekolady, renomowanego, francuskiego producenta syropów - firmy Monin.
Doskonale sprawdzi się jako dodatek do kawy, ciast oraz deserów.
Pojemność: 250ml
Skład: cukier, woda, naturalny aromat kakao z innymi naturalnymi aromatami, barwnik: E150a, kwas: kwas cytrynowy.
Syrop MONIN PRALINE | pralinkowy 0,7l
Syrop do kawy o smaku pralinek , renomowanego, francuskiego producenta syropów - firmy Monin.
Smak maślanych pralinek z nadzieniem na bazie pudru orzechowego i cukru. Doskonale sprawdzi się w kawie, deserach, lodach, jak i koktajlach.
Pojemność: 700ml
Skład: cukier, woda, naturalny aromat, kwas: kwas cytrynowy, barwnik: E150a.
Syrop MONIN TIRAMISU | tiramisu 0,7l
Syrop do kawy o smaku tiramisu , renomowanego, francuskiego producenta syropów - firmy Monin.
Syrop łączy smaki ciasta, kawy, kakao, likieru marsala i mascarpone. Doskonale sprawdzi się w kawie, deserach, lodach, jak i koktajlach.
Pojemność: 700ml
Skład: cukier, woda, naturalny aromat, kwas: kwasek cytrynowy, barwnik: E150a.
Syrop MONIN TOFFEE NUT | orzechowe toffee 0,7l
Syrop do kawy o smaku orzechowego toffee , renomowanego, francuskiego producenta syropów - firmy Monin.
Syrop o maślanym smaku toffi oraz prażonego orzecha macadamia. Doskonale sprawdzi się w kawie, deserach, lodach, jak i koktajlach.
Pojemność: 700ml
Skład: cukier, woda, naturalny aromat, sól, barwnik: E150a.
Syrop MONIN CINNAMON | cynamonowy 0,7l
Syrop do kawy o smaku cynamonowym , renomowanego, francuskiego producenta syropów - firmy Monin.
Syrop o charakterystycznym, bogatym, ciepłym i słodkim zapachu i smaku. Doskonale sprawdzi się w kawie, rozgrzewającej herbacie, deserach, koktajlach.
Pojemność: 700ml
Skład: cukier, woda, kwas: kwas cytrynowy, naturalny aromat cynamonowy z innymi naturalnymi aromatami, barwniki: E150a, E163, substancja konserwująca: E202.
MOUNT CARAMEL DOBRY SYROP ORZECHOWY 500ml
Naturalny syrop orzechowy. Mocny, orzechowy smak czerpie z orzechów włoskich.
Doskonale sprawdzi się jako dodatek do kawy, grzańców, ciast oraz deserów.
Pojemność: 500 ml.
Skład: syrop karmelowy, siekane orzechy włoskie
UWAGA ZAWIERAM ORZECHY !
Mokito CIOK! czekolada 1000g
Producent : Mokito Caffe w Mediolanie
Opakowanie: 1000g
Kilogram znakomitej włoskiej czekolady! Smak włoskich mediolańskich wieczorów w przytulnych kawiarniach. Pyszny, czekoladowy, gorący napój rozgrzewa i dodaje smakoszom słonecznej energii i uśmiechu w czasie ponurych długich miesięcy!
Barowa czekolada do picia na gorąco, rozpuszczalna w mleku
Sposób przygotowania:
- Filiżanka: 25g proszku (około 5 łyżeczek) rozpuścić w 100-125 ml mleka i zagotować ciągle mieszając.
- Czekoladziarka: Wsypać 250g proszku na każdy litr mleka. Temperaturę ustawić na 80°C.
Cukier, kakao odtłuszczone, skrobia kukurydziana, sól, aromaty. Produkt może zawierać śladowe ilości mleka i glutenu
Manufaktura Czekolady 70% żurawina 55g
[70% kakao z Dominikany] + Żurawina 55g
Tradycyjna czekolada wyrabiana ręcznie bezpośrednio z wyselekcjonowanych ziaren kakao pochodzących z Dominikany z dodatkiem żurawiny.
Kompozycja znakomicie łącząca północną i południową półkulę. Ziarno kakaowca z Republiki Dominikany zostało połączone z żurawiną, która rośnie tylko na półkuli północnej.
Słodko-kwaskowy smak żurawiny przenika się z aromatem owocowo-cytrusowym aromatem wyjątkowych ziaren Hispaniola. To połączenie zachwyci każdego.
Skład: ziarno kakao z Dominikany [70%], cukier, żurawina.
Manufaktura Czekolady 70% Peri Peri 50g
[70% kakao z Ekwadoru] + chili Peri Peri 50g
Tradycyjna czekolada wyrabiana ręcznie bezpośrednio z wyselekcjonowanych ziaren kakao pochodzących z Ekwadoru z dodatkiem chili Peri Peri.
Połączenie smaku ziaren kakaowca z pikantną przyprawą chili było znane już przez Azteków, co sprawia że najprawdopodobniej jest to jeden z najstarszych dodatków do czekolady.
Po spróbowaniu tej kompozycji początkowo dominuje intensywny aromat kakao. Po chwili jednak na pierwszy plan wysuwa się rozgrzewający smak chili.
Ostry smak jest efektem zawartej w chili kapsaicyny. Sprzyja ona wytwarzaniu endorfin (hormonów szczęścia). W połączeniu z fenyloetyloamina zawartą w ziarnach kakaowca, która jest jednym z elementów tzw. chemii miłości otrzymujemy swego rodzaju afrodyzjak.
Skład: ziarno kakao z Ekwadoru [70%], cukier, chili Peri-Peri.
Manufaktura Czekolady wiśnia i migdał 100g
House Blend Dark 70% kakao + wiśnia i prażony migdał
Tradycyjna czekolada wyrabiana z mieszanki ziaren kakaowca z różnych stron świata z dodatkiem liofilizowanych wiśni i prażonych migdałów.
Ziarna kakaowca zostały dobrane i uprażone tak aby wydobyć z czekolady maksimum smaku. Głęboki smak czekolady znakomicie komponuje się z delikatnie kwaśnymi wiśniami i aromatem prażonych migdałów. To połączenie zadowoli każdego.
Cukier trzcinowy La Brasiliana 10 saszetek 10x5g
Niektórzy nie wyobrażają sobie porannej kawy bez odrobiny cukru. Jeżeli też należysz do tych osób, na Twoim stole nie może zabraknąć tego słodkiego dodatku. Odrobina cukru potrafi wzmocnić smak naszego espresso i wydobyć z niego całkiem nowe nuty smakowe. Znakomicie sprawdzi się także do przygotowania innych specjałów kawowych jak cappucinno, late machiato, czy mocha.
Forma pojedynczych porcji pakowanych w eleganckie saszetki z logo palarnia La Brasiliana sprawdzi się szczególnie jeżeli chcemy go zabrać ze sobą. Jest bardzo wygodny w użyciu a także ułatwia precyzyjne dozowanie cukru
Opakowanie: 10 saszetek cukru trzcinowego (10x5g).
ESSSE CIOCCOLATA czekolada 1000g
Producent: Essse Caffe
Opakowanie: 1000g
Kilogram znakomitej włoskiej czekolady! Smak włoskich wieczorów w przytulnych kawiarniach. Dopracowana przez wspaniałych, włoskich mistrzów palenia kawy. Pyszny, czekoladowy, gorący napój rozgrzewa i dodaje smakoszom słonecznej energii i uśmiechu w czasie ponurych długich miesięcy!
Barowa czekolada do picia na gorąco, rozpuszczalna w mleku
Sposób przygotowania:
- Filiżanka: 25g proszku (około 5 łyżeczek) rozpuścić w 100-125 ml mleka i zagotować ciągle mieszając.
- Czekoladziarka: Wsypać 250g proszku na każdy litr mleka. Temperaturę ustawić na 80°C.
Produkt nie zawiera glutenu.
Skład:
Cukier, kakao odtłuszczone (22%), mąka ziemniaczana, sól, aromaty. Produkt może zawierać śladowe ilości mleka
Syrop MONIN CRÈME BRÛLÉE 0,7l
Syrop do kawy o smaku Crème Brûlée renomowanego, francuskiego producenta syropów - firmy Monin.
Doskonale sprawdzi się jako dodatek do kawy, ciast oraz deserów.
Pojemność: 700ml
Skład: cukier, woda, naturalny aromat, barwnik E150a. Zawiera wyciąg z wanilii.
Syrop MONIN POPCORN 0,7l
Syrop do kawy o smaku prażonej kukurydzy renomowanego, francuskiego producenta syropów - firmy Monin.
Doskonale sprawdzi się jako dodatek do kawy, ciast oraz deserów.
Pojemność: 700ml
Skład: cukier, woda, aromat, barwnik E150a.
Etno Cafe Czekolada Gorzka 0,25 kg
Czekolada gorzka
Opakowanie: kuwertura, 250g
Wysokiej jakości, belgijska ciemna czekolada o zawartości kakao około 55%. formie kuwertury ejst doskonała do przygotowania aksamitnej, wyrazistej czekolady na gorąco. Znakomicie Sprawdzi się również jako dodatek do kawy, a także przy przygotowaniu ciast, deserów i innych potraw.
Opakowanie wystarczy do przygotowania ok 8-10 filiżanek czekolady.
Polecany sposób przygotowania:
- Zmieszaj i podgrzej 500 ml. mleka oraz 250 ml. śmietanki 30%
- dodaj 250 g. kuwertury gorzkiej czekolady.
- podgrzewaj dalej i mieszaj przez 2-3 min. do uzyskania pożądanej gęstości i temperatury
- Smacznego!
Skład: miazga kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy. Może zawierać mleko, śladowe ilości migdałów, orzechów i zbóż. Masa kakaowa min. 54,5%.
Etno Cafe Czekolada Mleczna 0,25 kg
Czekolada mleczna
Opakowanie: kuwertura, 250g
Wysokiej jakości, belgijska czekolada mleczna o zawartości kakao około 33%. Forma kuwertury doskonale nadaje się do przygotowania aksamitnej, wyrazistej czekolady na gorąco. Znakomicie Sprawdzi się również jako dodatek do kawy, a także przy przygotowaniu ciast, deserów i innych potraw.
Opakowanie wystarczy do przygotowania ok 8-10 filiżanek czekolady.
Polecany sposób przygotowania:
- Zmieszaj i podgrzej 500 ml. mleka oraz 250 ml. śmietanki 30%
- dodaj 250 g. kuwertury gorzkiej czekolady.
- podgrzewaj dalej i mieszaj przez 2-3 min. do uzyskania pożądanej gęstości i temperatury
- Smacznego!
Skład: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy.
Masa kakaowa min. 33,6%. Może zawierać śladowe ilości orzechów, migdałów i zbóż.
M.Pelczar czekolada różowa Ruby 85g
M.Pelczar Ruby
Czekolada różowa
Opakowanie: tabliczka 85g
Czekolada różowa wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Czekolada różowa (rubinowa) jest najnowszym odkryciem w świecie czekolady. Uznawana jest za 4. rodzaj czekolady (obok ciemnej, mlecznej i białej). Swoją wyjątkową barwę i niepowtarzalny smak zawdzięcza ziarnu kakaowemu Ruby pochodzącemu z Wybrzeża Kości Słoniowej i specjalnej recepturze. Nie zawiera sztucznych barwników czy aromatów. W smaku jest owocowa.
Czekolada różowa jest znakomitym pomysłem na oryginalny upominek dla bliskiej osoby.
Skład: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko odtłuszczone w proszku, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, lecytyna sojowa, kwasek cytrynowy, naturalny aromat waniliowy
M.Pelczar czekolada gorzka 80,1% z ziarnem kakao 85g
M.Pelczar gorzka 80,1% z ziarnem kakao
Czekolada gorzka
Opakowanie: tabliczka 85g
Ciemna, aromatyczna czekolada o intensywnym smaku. Wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Swój głęboki, intensywny smak i aromat, zawdzięcza specjalnie dobranej kompozycji afrykańskich ziaren kakao. Udekorowana została kawałkami prażonego ziarna kakao, co nadaje jej oryginalnego wyglądu i sprawia, że jest to znakomity pomysł na podarunek dla smakosza czekolady.
M.Pelczar czekolada biała z truskawkami i wanilią 85g
M.Pelczar biała z truskawkami i wanilią
Czekolada biała
Opakowanie: tabliczka 85g
Kremowa biała czekolada. Wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Słodki, mleczny smak białej czekolady i jej kremowa konsystencja, zostały wzbogacone liofilizowanymi, polskimi truskawkami oraz nutką wanilii z Madagaskaru.
Dzięki swojemu niepowtarzalnemu smakowi i oryginalnemu wyglądowi, jest znakomitym pomysłem na prezent dla każdego miłośnika słodyczy.
M.Pelczar czekolada gorzka 70,4% z jagodami goji i ziarnem kakao 85g
M.Pelczar gorzka 70,4% z jagodami goji i ziarnem kakao
Czekolada ciemna
Opakowanie: tabliczka 85g
Aromatyczna, ciemna czekolada o intensywnym smaku. Wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Ciemna czekolada o głębokim, złożonym smaku z delikatną, kwiatową nutą. Powstała na bazie starannie skomponowanej mieszanki ziaren kakao z Afryki Zachodniej. Wzbogacona została znanymi ze swoich zdrowotnych właściwości, jagodami Goji pochodzącymi z Tybetu, oraz kawałkami prażonych ziaren kakaowca.
Oryginalna kompozycja smakowa, oraz ciekawy wygląd, sprawiają, że jest to znakomity podarunek dla bliskiej osoby.
M. Pelczar czekolada gorzka 70,4% z pigwą i truskawkami 85g
Czekolada gorzka 70,4% z pigwą i truskawkami
Czekolada ciemna
Opakowanie: tabliczka 85g
Aromatyczna, ciemna czekolada o intensywnym smaku. Wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Ciemna czekolada o głębokim, złożonym smaku z delikatną, kwiatową nutą. Powstała na bazie starannie skomponowanej mieszanki ziaren kakao z Afryki Zachodniej. Szlachetna gorzka czekolada została wzbogacona słodyczą i kwasowością liofilizowanych owoców - pigwą i truskawkami
Oryginalna kompozycja smakowa, oraz ciekawy wygląd, sprawiają, że jest to znakomity podarunek dla bliskiej osoby.
M. Pelczar czekolada mleczna z kawą Abessą i żurawiną 85g
Czekolada mleczna z kawą Abessą i żurawiną
Czekolada mleczna
Opakowanie: tabliczka 85g
Mleczna kremowa czekolada. Wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Delikatna słodycz mlecznej czekolady została przełamana kwasowością dużych kawałków liofilizowanej żurawiny i przyjemną goryczką etiopskiej kawy Abessa, tworząc niepowtarzalną kompozycje smakową.
Wyjątkowy smak i estetyczny wygląd sprawiają, że czekolada ta jest znakomitym prezentem na każdą okazję.
M. Pelczar czekolada mleczna z czarną porzeczką, jabłkami i cynamonem
Czekolada mleczna z czarną porzeczką, jabłkami i cynamonem
Czekolada mleczna
Opakowanie: tabliczka 85g
Mleczna kremowa czekolada. Wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Mleczna czekolada wzbogacona kawałkami jabłek, soczystymi porzeczkami i nutką cynamonu, które razem tworzą wyjątkową kompozycję.
Niepowtarzalny smak i oryginalny wygląd sprawiają, że jest to znakomity pomysł na prezent.
MOUNT CARAMEL DOBRY SYROP IMBIROWY 500ml
Naturalny syrop o smaku imbiru. Delikatnie karmelizowany cukier, stanowi doskonałe tło dla pikantnego imbiru. Smak został znakomicie zbilansowany pomiędzy słodyczą a ostrością imbiru. Syrop jest znakomity do przygotowania rozgrzewającej herbaty. Dodany do kawy nadaje jej niepowtarzalnego charakteru. Świetnie nadaje się też jako dodatek do ciast, lodów i innych deserów
Pojemność: 500ml
Skład: karmelizowany cukier, woda, imbir.
MOUNT CARAMEL DOBRY SYROP CZEKOLADA Z CHILI 500ml
Naturalny syrop o smaku czekoladowym z nutką chili. Smak kakao znakomicie komponuje się z pikantnym chili, które pojawia się po chwili. Doda charakteru i pikanterii codziennej kawie a także ciastom i deserom.
Pojemność: 500ml
Skład: karmelizowany cukier, woda, niskotłuszczowe kakao w proszku, chili.
MOUNT CARAMEL DOBRY SYROP RÓŻANY 500ml
Naturalny syrop o smaku różanym. Jego subtelny, kwiatowy smak i aromat wzbogacą smak rozgrzewającej herbaty lub orzeźwiającej lemoniady na upalne dni. Doskonale uzupełni także smak kawy, lodów czy deserów dodając im świeżości i niezapomnianego aromatu.
Pojemność: 500ml
Skład: skarmelizowany cukier, woda, świeży sok cytrynowy, płatki róży.
MOUNT CARAMEL DOBRY SYROP MIĘTOWY 1000ml
Naturalny syrop miętowy. Najbardziej orzeźwiający ze wszystkich syropów. Mocny, miętowy smak zapewni odświeżenie u upalne dni i doda niepowtarzalnego charakteru napojom i deserom czy lodom. Znakomicie nadaje się jako dodatek do herbaty, gorącej czekolady, ale także kawy oraz różnych deserów czy lodów. Doskonały także do przygotowania orzeźwiającej lemoniady oraz drinków.
Pojemność: 1000ml
Skład: karmelizowany cukier, woda, mięta, świeży sok z cytryny.
M. Pelczar czekolada biała z miodem, śliwką i wanilią
Czekolada biała z miodem, śliwką i wanilią
Czekolada biała
Opakowanie: tabliczka 85g
Biała, kremowa czekolada. Wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Doskonałe połączenie słodkiego, aromatycznego miodu, z polską śliwką, wzbogacone wanilią z Madagaskaru. Całość została zatopiona w wyjątkowo kremowej białej czekoladzie. Zaskakujące połączenie, które zachwyci każdego miłośnika słodkości.
M. Pelczar czekolada mleczna z cytryną, truskawkami i imbirem
Czekolada mleczna z cytryną, truskawkami i imbirem
Czekolada mleczna
Opakowanie: tabliczka 85g
Mleczna, kremowa czekolada. Wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Znakomicie dobrana kompozycja orzeźwiającej cytryny, słodkich truskawek z delikatną nutą pikantnego imbiru. Wszystko to zostało zatopione w wyjątkowo delikatnej, kremowej mlecznej czekoladzie, o zrównoważonym smaku ziarna kakaowego, mleka i karmelu. Zachwyca zarówno smakiem, jak i wyglądem, co sprawia, że jest to znakomity upominek dla każdego miłośnika słodyczy.
M.Pelczar czekolada mleczna z mandarynkami i rodzynkami
Czekolada mleczna z mandarynkami i rodzynkami
Czekolada mleczna
Opakowanie: tabliczka 85g
Mleczna, kremowa czekolada. Wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Wyśmienita kompozycja soczystej mandarynki i słodkich rodzynek, zatopionych w wyjątkowej, mlecznej czekoladzie o ciepłym kolorze i zrównoważonym smaku ziarna kakaowego, mleka i karmelu.
M.Pelczar Czekolada gorzka z malinami i pieprzem 85g
Czekolada gorzka 70,4% z malinami i zielonym pieprzem
Czekolada gorzka
Opakowanie: tabliczka 85g
Ciemna, aromatyczna czekolada o intensywnym smaku. Wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Swój głęboki, intensywny smak i aromat, zawdzięcza specjalnie dobranej kompozycji ziaren kakao, pochodzących z Afryki Zachodniej. Jej smak został wzbogacony kawałkami polskich soczystych malin oraz zielonym pieprzem, tworząc niezapomnianą kompozycję.
Kakao w proszku 100% JOE FREX 500g
Kakao 100%
opakowanie: 500g
Znakomite kakao w proszku pochodzące ze specjalnie wyselekcjonowanych ziaren kakaowca. Bardzo drobny proszek łatwo się rozpuszcza, dzięki czemu stanowi doskonałą bazę do przygotowania rozgrzewającego napoju. Niezastąpiony także w kuchni jako dodatek do pieczenia ciast, deserów lodów oraz innych potraw.
Nie zawiera żadnych dodatków, aromatów, ani cukru, dzięki czemu możne być posłodzony według własnych upodobań.
Wygodna torebka z zatrzaskiem zapewni szczelność i zachowa aromat kakao na dłużej.
AMEDEI Czekolada Mleczna z orzechami 50g
AMEDEI Czekolada Mleczna z orzechami
Czekolada mleczna
Opakowanie: tabliczka 50g
Mleczna czekolada wyrabiana w Toskanii w miejscowości Pontedera niedaleko Pizy.
Klasyczne połączenie które zadowoli każdego miłośnika słodyczy. Znakomita mleczna czekolada, została wzbogacona znakomitymi, prażonymi orzechami laskowymi "Tonda Gentile Trilobata" tworząc harmonijną kompozycję.
Skład: Cukier trzcinowy, masło kakaowe, pełne mleko w proszku, miazga kakaowa, orzechy laskowe Tonda Gentile Trilobata (15%). Kakao min. 32%. Może zawierać śladowe ilości migdałów, pistacji, orzecha włoskiego.
DESEO Cantuccini IGP Tradycyjne Migdałowe 180g
DESEO Cantuccini Toscani IGP
Opakowanie: 180g
Cantuccini to tradycyjny włoski przysmak pochodzący z Toskanii. Jest to najbardziej klasyczna wersja, wypiekana z dodatkiem migdałów.
Cantuccini Deseo posiadają oznaczenie IGP, co oznacza, że są wytwarzane zgodnie z lokalnymi tradycjami, z lokalnych surowców. Cały proces produkcji jest ściśle kontrolowany, aby zapewnić autentyczność produktu i techniki jego wykonania.
Szczególnie polecamy delektowanie się Cantuccini po zamoczeniu na przykład w kawie lub herbacie.
Skład: mąka pszenna, cukier, migdały 20%, jaja kur z wolnego wybiegu, żółtka jaj kur z wolnego wybiegu, masło (mleko), miód, spulchniacz (węglan amonu), naturalne aromaty, sól morska.
MOUNT CARAMEL DOBRY SYROP CZARNY BEZ 1000ml
Naturalny syrop z owoców czarnego bzu. Stanowi doskonały dodatek do napojów gorących - takich jak kawa czy herbata. Znakomicie smakuje również jako lemoniada, dodatek do drinków, a także jako dodatek do ciast, lodów i innych deserów.
Pojemność: 1000ml
Skład: skarmelizowany cukier, woda, świeży sok cytrynowy, owoce czarnego bzu, anyż.
MOUNT CARAMEL DOBRY SYROP WIŚNIOWY 200ml
Naturalny syrop wiśniowy. Jest to doskonały dodatek do herbaty. Znakomicie sprawdzi się również jako dodatek do lemoniady czy drinków i koktajli a także deserów.
Pojemność: 200ml
Składniki: skarmelizowany cukier, woda, świeży sok cytrynowy, świeży sok wiśniowy.
MOUNT CARAMEL DOBRY SYROP WIŚNIOWY 500ml
Naturalny syrop wiśniowy. Jest to doskonały dodatek do herbaty. Znakomicie sprawdzi się również jako dodatek do lemoniady czy drinków i koktajli a także deserów.
Pojemność: 500ml
Składniki: skarmelizowany cukier, woda, świeży sok cytrynowy, świeży sok wiśniowy.
MOUNT CARAMEL DOBRY SYROP WIŚNIOWY 1000ml
Naturalny syrop wiśniowy. Jest to doskonały dodatek do herbaty. Znakomicie sprawdzi się również jako dodatek do lemoniady czy drinków i koktajli a także deserów.
Pojemność: 1000ml
Składniki: skarmelizowany cukier, woda, świeży sok cytrynowy, świeży sok wiśniowy.
MOUNT CARAMEL DOBRY SYROP LIMONKOWY 1000ml
Naturalny syrop limonkowy. Doskonały do przygotowania orzeźwiającej lemoniady. Znakomicie smakuje także jako dodatek do herbaty oraz drinków i koktajli.
Pojemność: 1000ml
Składniki: skarmelizowany cukier, woda, świeży sok limonkowy oraz cytrynowy.
MOUNT CARAMEL DOBRY SYROP LIMONKOWY 200ml
Pojemność: 200ml
Składniki: skarmelizowany cukier, woda, świeży sok limonkowy oraz cytrynowy.
MOUNT CARAMEL DOBRY SYROP OGÓRKOWY 1000ml
Pojemność: 1000ml
Składniki: skarmelizowany cukier, woda, ekstrakt z ogórka, świeży sok cytrynowy.
MOUNT CARAMEL DOBRY SYROP HIBISKUS Z PIEPRZEM 1000ml
Naturalny syrop o smaku hibiskusa z pieprzem. Swój niepowtarzalny smak zawdzięcza wyciągowi z kwiatów hibiskusa. Dodatek ekstraktu z pieprzu syczuańskiego daje mu nutkę pikanterii. Znakomicie doda charakteru rozgrzewającej herbacie, ale świetnie smakuje również jako dodatek do lemoniady, oraz drinków.
Pojemność: 1000ml
Skład: skarmelizowany cukier, woda, wyciąg z kwiatów hibiskusa, wyciąg z pieprzu syczuańskiego, świeży sok cytrynowy.
MOUNT CARAMEL DOBRY SYROP MIODOWY 200ml
Naturalny syrop miodowy. Przygotowany na bazie tradycyjnej
receptury.
Znakomity dodatek do wszelkich gorących napojów , jak kawa, czy herbata. Doskonale smakuje również z zimnymi napojami, a także jako dodatek do ciast i deserów.
Pojemność: 200ml
Skład: skarmelizowany cukier, woda, polski miód pszczeli.
M.Pelczar czekolada różowa Ruby z gorzką czekoladą 85g
M.Pelczar Ruby z gorzką czekoladą
Czekolada różowa
Opakowanie: tabliczka 85g
Czekolada różowa z gorzką czekoladą, wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Połączenie 2 wyśmienitych czekolad - różowej oraz gorzkiej. Stanowią ciekawe połączeni o nietuzinkowym wyglądzie.
Czekolada różowa (rubinowa) jest najnowszym odkryciem w świecie czekolady. Uznawana jest za 4. rodzaj czekolady (obok ciemnej, mlecznej i białej). Swoją wyjątkową barwę i niepowtarzalny smak ziarnu kakaowemu Ruby pochodzącemu z Wybrzeża Kości Słoniowej i specjalnej recepturze. Nie zawiera sztucznych barwników czy aromatów. W smaku jest owocowa. Została ona połączona z aromatyczną gorzką czekoladą, która znakomicie dopełnia tą kompozycję.
Każda tabliczka jest wyjątkowa i niepowtarzalna, dzięki temu czekolada różowa Ruby z gorzką czekoladą stanowi znakomity pomysł na prezent dla każdego miłośnika słodkości.
Składniki: (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko odtłuszczone w proszku, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator: lecytyna sojowa, kwas cytrynowy, naturalny aromat waniliowy). Masa kakaowa minimum 47,3%. Czekolada gorzka (miazga kakaowa, cukier, proszek kakaowy, naturalny o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyna sojowa, wanilia Bourbon). Masa kakaowa minimum 70,4.%.
M.Pelczar czekolada różowa Ruby z migdałami i żurawiną 85g
M.Pelczar Ruby z migdałami i żurawiną
Czekolada różowa
Opakowanie: tabliczka 85g
Czekolada różowa, wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Czekolada różowa (rubinowa) jest najnowszym odkryciem w świecie czekolady. Uznawana jest za 4. rodzaj czekolady (obok ciemnej, mlecznej i białej). Swoją wyjątkową barwę i niepowtarzalny smak ziarnu kakaowemu Ruby pochodzącemu z Wybrzeża Kości Słoniowej i specjalnej recepturze. Nie zawiera sztucznych barwników czy aromatów. W smaku jest delikatna i słodka z owocową, kwaskową nutą. Została ona wzbogacona dodatkiem liofilizowanej żurawiny i kawałkami migdałów, które znakomicie dopełniają kompozycję smakową.
Składniki: (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko odtłuszczone w proszku, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator: lecytyna sojowa, kwas cytrynowy, naturalny aromat waniliowy), migdały prażone, żurawina liofilizowana. Masa kakaowa minimum 47,3%.
M.Pelczar czekolada różowa Ruby z truskawkami i miętą 85g
M.Pelczar Ruby z truskawkami i miętą 85g
Czekolada różowa
Opakowanie: tabliczka 85g
Czekolada różowa z gorzką czekoladą, wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Czekolada różowa (rubinowa) jest najnowszym odkryciem w świecie czekolady. Uznawana jest za 4. rodzaj czekolady (obok ciemnej, mlecznej i białej). Swoją wyjątkową barwę i niepowtarzalny smak ziarnu kakaowemu Ruby pochodzącemu z Wybrzeża Kości Słoniowej i specjalnej recepturze. Nie zawiera sztucznych barwników czy aromatów. Jej delikatny, słodki smak z owocową nutą, został skomponowany z orzeźwiającą miętą i liofilizowanymi truskawkami, tworząc harmonijną, złożoną kompozycję.
Składniki: (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko odtłuszczone w proszku, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator: lecytyna sojowa, kwas cytrynowy, naturalny aromat waniliowy), truskawka liofilizowana, mięta suszona. Masa kakaowa minimum 47,3%.
TRISMOKA saszetka białej czekolady 30g
Barowa, biała czekolada do picia na gorąco, rozpuszczalna w mleku
Opakowanie: saszetka 30g
Pojedyncza saszetka, znakomitej białej czekolady do przygotowania na gorąco. Słodka i delikatna, gęsta biała czekolada z pewnością poprawi humor każdemu miłośnikowi słodyczy.
Dzięki formie wygodnych saszetek, przygotowanie rozgrzewającego napoju jest niezwykle łatwe i szybkie. Saszetka wystarczy do przygotowania 1 filiżanki napoju.
Sposób przygotowania
- Jedną saszetkę czekolady wymieszać w około 120ml mleka
- Ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia
- Smacznego!
Skład: Cukier, skrobia kukurydziana, nieuwodorniony olej kokosowy, masło kakaowe w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, odwodniony syrop glukozowy, białka mleka, aromaty, sól, stabilizatory: E450-E451(i), przeciwutleniacze: E304-E307, barwnik: beta-karoten, substancja przeciwzbrylająca: E551.
Może zawierać śladowe ilości mleka, orzechów soi oraz jajek.
M.Pelczar Czekolada pitna BIAŁA 200g
M.Pelczar Czekolada pitna BIAŁA
Czekolada biała
Opakowanie: kuwertura 200g
Prawdziwa, gęsta, aksamitna i aromatyczna czekolada biała do picia. Wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników. Pyszna wyjątkowo mleczna i kremowa biała czekolada o słodkim i wyrazistym smaku.
Składniki: czekolada biała (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, emulgator: lecytyna sojowa, wanilia Bourbon). Masa kakaowa minimum 25,9%.
Sposób przygotowania
Opakowanie 200g wystarczy na przygotowanie około 4 filiżanek gorącej czekolady
- Wymieszaj 100ml mleka 3,2% i 45ml śmietanki kremowej 30%.
- Zagotuj mleko ze śmietanką i zestaw ze źródła ciepła.
- Dodaj 50g czekolady i wymieszaj.
- Całość zagotuj cały czas mieszając do uzyskania gładkiej konsystencji i odpowiedniej gęstości (ok. 60s)
M.Pelczar Czekolada pitna GORZKA 200g
M.Pelczar Czekolada pitna GORZKA
Czekolada gorzka
Opakowanie: kuwertura 200g
Prawdziwa, gęsta, aksamitna i aromatyczna czekolada gorzka do picia. Wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników. Bardzo ciemna i aromatyczna, gorzka czekolada o dużej zawartości kakao (min. 70,4%). Charakteryzuje się intensywnym smakiem z delikatną, kwiatową nutą.
Składniki: czekolada gorzka (miazga kakaowa, cukier, proszek kakaowy o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyna sojowa, wanilia Bourbon). Masa kakaowa minimum 70,4 %.
Sposób przygotowania
Opakowanie 200g wystarczy na przygotowanie około 4 filiżanek gorącej czekolady.
- Wymieszaj 100ml mleka 3,2% i 45ml śmietanki kremowej 30%.
- Zagotuj mleko ze śmietanką i zestaw ze źródła ciepła.
- Dodaj 50g czekolady i wymieszaj.
- Całość zagotuj cały czas mieszając do uzyskania gładkiej konsystencji i odpowiedniej gęstości (ok. 60s)
M.Pelczar - Desery świata LEMON TART
Desery świata: LEMON TART
Czekolada biała z kruchymi ciastkami, skórką z cytryny i bezikami
Opakowanie: tabliczka 50g
Czekolada biała z dodatkiem liofilizowanej skórki z cytryny, kawałkami kruchych ciasteczek i bezików, wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Kompozycja inspirowana jest deserem Lemon Tart. Jest to tarta wykonana na kruchym spodzie z aromatycznym, soczystym i orzeźwiającym kremem cytrynowym i bezą. Czasami przed podaniem posypywana jest cukrem pudrem.
Czekolada może być oryginalnym upominkiem dla każdego miłośnika słodkości.
Skład: czekolada biała (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, emulgator : lecytyna sojowa, wanilia Bourbon), ciastka kruche 5%, skórka z cytryny 2% liofilizowana, beziki 2% . Masa kakaowa minimum 25,9%.
M.Pelczar - Desery świata PANNA COTTA
Desery świata: PANNA COTTA
Czekolada biała z wanilią i malinami i jeżynami
Opakowanie: tabliczka 50g
Czekolada biała z dodatkiem wanilii i liofilizowanych malin i jeżyn, wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Kompozycja inspirowana jest słynnym włoskim deserem Panna Cotta. Deser ten ma postać mlecznej galaretki podawanej z sosem owocowym np. z truskawek lub innych sezonowych owoców. Śmietankę podgrzewa się razem z żelatyną oraz różnymi dodatkami np: z wanilią, musem owocowym i skórką cytrynową, a następnie wylewa do okrągłej foremki. Po przestudzeniu otrzymaną w ten sposób babeczkę wykłada się do góry dnem i przybiera, najczęściej owocami oraz sosem owocowym.
Czekolada może być oryginalnym upominkiem dla każdego miłośnika słodkości.
Skład: czekolada biała (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, emulgator: lecytyna sojowa, wanilia Bourbon), malina 3% i jeżyna 3% liofilizowane. Masa kakaowa minimum 25,9%.
M.Pelczar - Desery świata SZARLOTKA
Desery świata: SZARLOTKA
Czekolada biała z cynamonem i szarlotką
Opakowanie: tabliczka 50g
Czekolada biała z dodatkiem cynamonu i liofilizowanych jabłek, wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Kompozycja inspirowana jest szarlotką. Ciasto to ma swe korzenie we Francji, ale w Polsce jest również bardzo popularne. Składa się z półkruchego lub kruchego ciasta oraz owoców. Pomysł tego deseru przypisywany jest Marie-Antoine'owi Carême'owi. Carême miał stworzyć ciasto o nazwie charlotte russe – stąd jego nazwa – specjalnie dla cara Aleksandra I, swego wieloletniego pracodawcy.
Czekolada może być oryginalnym upominkiem dla każdego miłośnika słodkości.
Skład: czekolada biała (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, emulgator: lecytyna sojowa, wanilia Bourbon), cynamon mielony 1%, jabłka liofilizowane 3%. Masa kakaowa minimum 25,9%.
M.Pelczar - Desery świata MAKOWIEC
Desery świata: MAKOWIEC
Czekolada mleczna z makiem, rodzynkami i skórką pomarańczową.
Opakowanie: tabliczka 50g
Czekolada mleczna z dodatkiem maku, rodzynek i skórki pomarańczowej, wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Kompozycja inspirowana jest polskim makowcem. Deser ten króluje na polskich stołach, zwłaszcza podczas świątecznych spotkań rodzinnych. Ciasto to jest przekładane masą ze zmielonego maku, cukru lub miodu i bakalii. Wypiek taki najczęściej przybiera formę makownika lub tarty, gdzie gruba warstwa masa makowej wyłożona jest na cienką warstwę ciasta.
Czekolada może być oryginalnym upominkiem dla każdego miłośnika słodkości.
Skład: Składniki: czekolada mleczna (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator: lecytyna sojowa, wanilia Bourbon), rodzynki 5% (olej roślinny), skórka pomarańczowa liofilizowana 2%, kawa 1%. Masa kakaowa minimum 33,6%.
M.Pelczar - Desery świata TIRAMISU
Desery świata: TIRAMISU
Czekolada mleczna z kawą, biszkoptami i migdałami
Opakowanie: tabliczka 50g
Czekolada mleczna z dodatkiem kawy, kawałków biszkoptów i migdałów, wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Kompozycja inspirowana jest prawdopodobnie najbardziej znanym włoskim deserem - Tiramisu. W dosłownym tłumaczeniu oznacza „obudzić się” lub „podnieść się (na duchu)”. Deser ten wyróżnia się delikatną konsystencją, intensywnym kawowym smakiem i rozpływa się w ustach. Składa się z warstwy biszkoptu nasączonej bardzo mocną kawą espresso, na którą nakłada się warstwę kremu z sera mascarpone, żółtek jaj kurzych i cukru, a całość posypuje się warstwą grubo zmielonych płatków z gorzkiej czekolady. W Polsce popularna jest odmiana z biszkoptami nasączonymi dodatkowo likierem amaretto.
Czekolada może być oryginalnym upominkiem dla każdego miłośnika słodkości.
Skład: czekolada mleczna (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator: lecytyna sojowa, wanilia Bourbon), migdały prażone 5%, biszkopty 2%, kawa 1%. Masa kakaowa minimum 33,6%.
M.Pelczar - Desery świata FONDANT
Desery świata: FONDANT
Czekolada gorzka z malinami i wiśniami
Opakowanie: tabliczka 50g
Czekolada ciemna z dodatkiem liofilizowanych malin i wiśni, wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Kompozycja inspirowana jest niezwykle popularnym na świecie deserem jakim jest Fondant. Jest to pyszne, intensywnie czekoladowe ciasto, po przekrojeniu którego wylewa się płynna czekoladowa lawa – stąd angielska nazwa deseru – chocolate lava cake.
Czekolada może być oryginalnym upominkiem dla każdego miłośnika słodkości.
Skład: czekolada gorzka (miazga kakaowa, cukier, proszek kakaowy naturalny o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator : lecytyna sojowa, wanilia Bourbon), malina 3% i wiśnia 3% liofilizowana. Masa kakaowa minimum 70,4%.
M.Pelczar - Desery świata PIERNIK
Desery świata: PIERNIK
Czekolada gorzka z miodem, migdałami, skórką pomarańczową i przyprawami korzennymi
Opakowanie: tabliczka 50g
Czekolada ciemna z dodatkiem miodu, migdałów, skórki pomarańczowej i przypraw korzennych, wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Kompozycja inspirowana jest piernikiem. Jest to twarde ciemnobrązowe ciasto z dodatkiem miodu i przypraw korzennych: cynamonu, imbiru, goździków kolendry, kardamonu, gałki muszkatołowej, anyżu ziela angielskiego, czarnego pieprzu. Pierniki występują zwykle w formie mniejszych i większych ciastek, często polewanych po wierzchu czekoladą, bakaliami, a w środku przekładanych marmoladą, masą orzechową lub marcepanem. Wypieka się również większe bloki piernika, zwykle przekładane warstwami marmolad.
Czekolada może być oryginalnym upominkiem dla każdego miłośnika słodkości.
Skład: czekolada gorzka (miazga kakaowa, cukier, proszek kakaowy naturalny o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyna sojowa, wanilia Bourbon), masa kakaowa minimum 70,4%, czekolada miodowa (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, miód w proszku 1,5%, emulgator: lecytyna sojowa, wanilia Bourbon), masa kakaowa minimum 32,8%, migdały prażone 5%, skórka pomarańczowa 3%, przyprawy korzenne 1%.
M.Pelczar - Desery świata BROWNIE
Desery świata: BROWNIE
Czekolada gorzka z orzechami i kawałkami czekolady
Opakowanie: tabliczka 50g
Czekolada gorzka z dodatkiem orzechów i kawałków czekolady, wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Kompozycja inspirowana jest pysznym czekoladowym ciastem - Brownie. Deser ten jest popularny szczególnie w kuchni amerykańskiej. Jego nazwa pochodzi od charakterystycznego ciemnobrązowego koloru wypieku, ciasto przygotowuje się z gorzkiej czekolady, jajek, cukru, masła oraz niewielkiej ilości mąki. Częstym dodatkiem do brownie są orzechy. Pierwsze opublikowane przepisy pochodzą z 1904.
Czekolada może być oryginalnym upominkiem dla każdego miłośnika słodkości.
Skład: czekolada gorzka (miazga kakaowa, cukier, proszek kakaowy naturalny o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyna sojowa, wanilia Bourbon), orzechy laskowe 5%, czekolada gorzka 5%. Masa kakaowa minimum 70,4%.
MOUNT CARAMEL DOBRY SYROP TRUSKAWKOWY 500ml
Naturalny syrop truskawkowy.
Doskonały dodatek do herbaty. Znakomicie nadaje się jako baza do orzeźwiającej lemoniady, a także jako dodatek do drinków, lodów oraz innych deserów.
Pojemność: 500ml
Skład: karmelizowany cukier, woda, świeży sok truskawkowy, świeży sok cytrynowy, wyciąg z hibiskusa, kwasek cytrynowy, witamina C, soda oczyszczona.
MOUNT CARAMEL DOBRY SYROP CASCARA 200ml
Naturalny syrop cascara. Przygotowany we współpracy z palarnią Java Coffee Roasters syrop z suszonych skórek owocu kawowca.
Może służyć jako substytut kawy speciality lub jako jej uzupełnienie.Najlepiej smakuje z kawą, herbatą, wrzątkiem lub alkoholem.
Pojemność: 200ml
Skład: skarmelizowany cukier, woda, wyciąg z cascary, świeży sok cytrynowy
MOUNT CARAMEL DOBRY SYROP CASCARA 500ml
Naturalny syrop cascara. Przygotowany we współpracy z palarnią Java Coffee Roasters syrop z suszonych skórek owocu kawowca.
Może służyć jako substytut kawy speciality lub jako jej uzupełnienie.Najlepiej smakuje z kawą, herbatą, wrzątkiem lub alkoholem.
Pojemność: 500ml
Skład: skarmelizowany cukier, woda, wyciąg z cascary, świeży sok cytrynowy
Beskid Chocolate | BIAŁA Z LENTILKAMI 75g
Beskid Chocolate | BIAŁA Z LENTILKAMI
Czekolada biała
Opakowanie: tabliczka 75g
Rzemieślnicza czekolada biała z dodatkiem cukierków Lentilki, wyrabiana tradycyjnymi metodami od ziarna do tabliczki w sercu Beskidu Żywieckiego.
Rafinowana i konszowana min. 48h
Znakomita biała czekolada, zawierająca 32% kakao, została posypana kolorowymi cukierkami z czekoladowym wypełnieniem. Propozycja niezwykle słodka, atrakcyjna wizualnie. Doskonały pomysł na słodki prezent, zwłaszcza dla najmłodszych.
Skład: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, lentilki 12% (cukier, masa kakaowa, masło kakaowe, skrobia kukurydziana, barwniki: E171, E120, E101, E133, E10, stabilizator: E414, emulgator: E322, środek glazurujący: E901, E903, E904, naturalne aromaty), emulgator: lecytyna sojowa. Może zawierać śladowe ilości mleka i orzechów.
Beskid Chocolate | MLECZNA Z MALINĄ 70g
Beskid Chocolate | MLECZNA Z MALINĄ
Czekolada mleczna
Opakowanie: tabliczka 70g
Rzemieślnicza czekolada mleczna z dodatkiem liofilizowanych malin, wyrabiana tradycyjnymi metodami od ziarna do tabliczki w sercu Beskidu Żywieckiego.
Rafinowana i konszowana min. 48h
Ręcznie wyrabiana, znakomita mleczna czekolada, zawierająca 42% kakao, została połączona z dużymi kawałkami liofilizowanych malinami. Nadają one czekoladzie nie tylko niepowtarzalnego smaku i aromatu, ale także nietuzinkowego wyglądu, który sprawia, że jest to znakomity pomysł na słodki prezent.
Skład: cukier, ziarno kakaowca, mleko pełne w proszku, masło kakaowe, liofilizowana malina 2%, emulgator: lecytyna sojowa. Może zawierać śladowe ilości mleka i orzechów.
Beskid Chocolate | CIEMNA Z TRUSKAWKĄ 70g
Beskid Chocolate | CIEMNA Z TRUSKAWKĄ
Czekolada ciemna
Opakowanie: tabliczka 70g
Rzemieślnicza, ciemna czekolada z dodatkiem liofilizowanych truskawek, wyrabiana tradycyjnymi metodami od ziarna do tabliczki w sercu Beskidu Żywieckiego.
Rafinowana i konszowana min. 48h
Ręcznie wyrabiana, znakomita, aromatyczna, ciemna czekolada, zawierająca 72% kakao, została połączona z dużymi kawałkami liofilizowanych truskawek. Lekko kwaskowe, słodkie truskawki nadają kompozycji świeżości i doskonale przełamują intensywny smak gorzkiej czekolady. Nadają one czekoladzie nie tylko niepowtarzalnego smaku i aromatu, ale także nietuzinkowego wyglądu, który sprawia, że jest to znakomity pomysł na słodki prezent.
Skład: ziarno kakaowca, cukier, tłuszcz kakaowy (masło kakaowe), liofilizowana truskawka 2%, emulgator: lecytyna sojowa. Może zawierać śladowe ilości mleka i orzechów.
Beskid Chocolate | RUBY 70g
Beskid Chocolate | RUBY 70g
Czekolada różowa
Opakowanie: tabliczka 70g
Rzemieślnicza czekolada różowa , wyrabiana tradycyjnymi metodami od ziarna do tabliczki w sercu Beskidu Żywieckiego.
Rafinowana i konszowana min. 48h
Jest to nowoczesne podejście do tradycyjnego przysmaku jakm jest czekolada. Czekolada różowa (rubinowa) jest nowym odkryciem w świecie czekolady. Nazywana jest 4 rodzajem czekolady (obok ciemnej, mlecznej i białej). Swoją wyjątkową barwę i niepowtarzalny smak zawdzięcza specjalnej recepturze, bez dodawania sztucznych barwników czy aromatów. W smaku jest intensywnie owocowa z delikatna orzeźwiającą kwasowością. Wyśmienity smak i oryginalny wygląd sprawiają, że czekolada różowa to znakomity pomysł na słodki prezent.
Skład: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko odtłuszczone w proszku, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, lecytyna sojowa, kwasek cytrynowy, naturalny aromat waniliowy
M. Pelczar czekolada mleczna z jagodami i owocami goji
Czekolada mleczna z jagodami i owocami goji
Czekolada mleczna
Opakowanie: tabliczka 85g
Mleczna kremowa czekolada. Wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Mleczna czekolada 33,6% o zrównoważonym smaku ziarna kakaowego, z dodatkiem liofilizowanych jagód i suszonych owoców goji.
Niepowtarzalny smak i oryginalny wygląd sprawiają, że jest to znakomity pomysł na prezent.
Skład: czekolada mleczna min. 33,6% (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, emulator: lecytyna sojowa, wanilia Bourbon), suszone jagody goji - 5,88%, liofilizowane jagody - 3,52%.
Beskid Chocolate | CIEMNA Z POMARAŃCZĄ I GRANATEM 70g
Beskid Chocolate | CIEMNA Z POMARAŃCZĄ I GRANATEM
Czekolada ciemna
Opakowanie: tabliczka 70g
Rzemieślnicza czekolada ciemna połączona z egzotycznymi owocami – pomarańczą i granatem, wyrabiana tradycyjnymi metodami od ziarna do tabliczki w sercu Beskidu Żywieckiego.
Rafinowana i konszowana min. 48h
Ręcznie wyrabiana ciemna czekolada, zawierająca 72% kakao, udekorowana kawałkami liofilizowanych pomarańczy i granatu. Wyśmienity smak i oryginalny wygląd sprawiają, że czekolada ciemna z dodatkwami to znakomity pomysł na słodki prezent.
Skład: ziarno kakaowca, cukier, masło kakaowe, liofilizowana pomarańcza 1%, liofilizowany granat 1%, emulgator: lecytyna sojowa.
Fantino CREAM MARRON - 200g
Producent: Palarnia Fantino
Tradycyjny przysmak z Piemontu - krem z kasztanów (odmiana Marroni). Produkt wyrabiany ręcznie.
Krem z kasztanów jadalnych ma delikatny, słodki, nieco orzechowy smak. Kasztany jadalne to źródło witamin i minerałów. Krem doskonale sprawdzi się jako pasta do kanapek czy naleśników, ale też jako składnik wypieków, deserów, zup i sosów.
Skład:
Puree z kasztanów Marroni 32%, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, woda, zagęszczacze: pektyna, aromaty, regulator kwasowości: cytrynian wapnia.
Waga netto: 200g.
Po otwarciu produkt należy przechowywać w lodówce i spożyć w przeciągu kilku dni.
Beskid Chocolate BOŻE NARODZENIE | MLECZNA Z TRUSKAWKĄ 70g
Beskid Chocolate | BOŻE NARODZENIE MLECZNA Z TRUSKAWKĄ 70g
Czekolada mleczna
Opakowanie: tabliczka 70g
Rzemieślnicza czekolada mleczna z aromatycznymi, liofilizowanymi kawałkami truskawek, wyrabiana tradycyjnymi metodami od ziarna do tabliczki w sercu Beskidu Żywieckiego.
Rafinowana i konszowana min. 48h
Ręcznie wyrabiana mleczna czekolada, zawierająca 42% kakao, udekorowana kawałkami liofilizowanych truskawek. Opakowanie z bożonarodzeniowym wzorem, doskonała jako upominek świąteczny.
Skład: cukier, ziarno kakaowca, mleko pełne w proszku, masło kakaowe, liofilizowana truskawka 2%, emulgator: lecytyna sojowa.
Beskid Chocolate BOŻE NARODZENIE | CIEMNA Z WIŚNIAMI I PISTACJĄ 70g
Beskid Chocolate BOŻE NARODZENIE | CIEMNA Z WIŚNIAMI I PISTACJĄ
Czekolada ciemna
Opakowanie: tabliczka 70g
Rzemieślnicza, ciemna czekolada z dodatkiem liofilizowanych wiśni oraz pistacji, wyrabiana tradycyjnymi metodami od ziarna do tabliczki w sercu Beskidu Żywieckiego.
Rafinowana i konszowana min. 48h
Ręcznie wyrabiana, znakomita, aromatyczna, ciemna czekolada, zawierająca 72% kakao, została połączona z liofilizowanymi wiśniami i chrupiącymi pistacjami. Ta czekolada rzemieślnicza to prawdziwe dzieło sztuki, które nie tylko smakuje doskonale, ale również jest pięknie prezentowane.
Skład: ziarno kakaowca, cukier, masło kakaowe, liofilizowana wiśnia 2%pistacja 1%, emulgator: lecytyna sojowa. Może zawierać śladowe ilości mleka i orzechów.
Beskid Chocolate BOŻE NARODZENIE | GORZKA Z TRUSKAWKĄ 70g
Beskid Chocolate | BOŻE NARODZENIE GORZKA Z TRUSKAWKĄ
Czekolada ciemna 72%
Opakowanie: tabliczka 70g
Rzemieślnicza, ciemna czekolada z dodatkiem liofilizowanych truskawek, wyrabiana tradycyjnymi metodami od ziarna do tabliczki w sercu Beskidu Żywieckiego.
Rafinowana i konszowana min. 48h
Ręcznie wyrabiana, znakomita, aromatyczna, ciemna czekolada, zawierająca 72% kakao, została połączona z dużymi kawałkami liofilizowanych truskawek. Lekko kwaskowe, słodkie truskawki nadają kompozycji świeżości i doskonale przełamują intensywny smak gorzkiej czekolady. Nadają one czekoladzie nie tylko niepowtarzalnego smaku i aromatu, ale także nietuzinkowego wyglądu, który sprawia, że jest to znakomity pomysł na słodki prezent. Opakowanie z bożonarodzeniowym wzorem, doskonała jako upominek świąteczny.
Skład: ziarno kakaowca, cukier, tłuszcz kakaowy (masło kakaowe), liofilizowana truskawka 2%, emulgator: lecytyna sojowa. Może zawierać śladowe ilości mleka i orzechów.