Nowość
( ilość produktów: 194 )Ekspres kapsułkowy CINO PINTA do NESPRESSO | CZARNY
Pinta to kompaktowy ekspres kapsułkowy łączący w sobie funkcjonalność i cieszący oko design. Dzięki niewielkim rozmiarom ekspres doskonale sprawdzi się na domowym blacie kuchennym lub w pokoju hotelowym.
Ekspres pozwala na zaprzenie 2 opcji kawowych: espresso (40ml) lub lungo (140ml), sterowanie odbywa się za pomocą przycisków. Wysokość tacki ociekowej jest regulowana tak, aby można zmieścić filiżanki do espresso, jak i do kawy czarnej. Objętość kawy można dostosować do preferencji. Ekspres ostrzega o konieczności odkamienienia, sygnalizuje też brak wody. Zbiornik wody o pojemności ok 800ml.
Proces zaparzania w ekspresie Pinta jest niezwykle prosty:
1. Dolej zimnej wody do zbiornika, nagrzej ekspres poprzez naciśnięcie dowolnego przycisku, proces zagrzania trwa ok 35 sekund; jeśli ekspres stoi od dłuższego czasu, należy zaparzyć samą wodę, aby przeczyścić ekspres;
2. Umieść kapsułkę w pojemniku i zamknij klapkę. Wybierz wybrany program zaparzania, aby rozpocząć ekstrakcję - odpowiedni przycisk zacznie pulsować światłem, drugi przycisk natomiast będzie cały czas podświetlony.
2.2. Na etapie nagrzewania ekspresu można, lecz nie trzeba, wcisnąć przycisk z preferowanym naparem - dzięki temu po zagrzaniu ekspresu natychmiast zacznie się zaparzanie.;
3. Naciśnij równocześnie obydwa przyciski, aby wprowadzić/wyprowadzić ekspres z trybu uśpienia;
4. Naciśnij i przytrzymaj przez 5 sekund równocześnie obydwa przyciski (wyłącznie w trybie uśpienia), aby wejść w tryb programowania objętości naparu. Czas zaparzania ustawia się poprzez przytrzymanie wybranego przycisku tak długo, jak długo chcemy parzyć kawę. Następnie ponownie naciśnij i przytrzymaj ok 5 sekund obydwa przyciski, aby zapisać ustawienia;
Codziennie należy opróżniać zbiornik na kapsułki, tackę ociekową i wyczyścić pojemnik na wodę.
Kompatybilny z kapsułkami Nespresso.
Ekspres z logo palarni Fantino.
Ekspres kapsułkowy CINO ZOE do NESPRESSO | BIAŁY
ZOE to kompaktowy ekspres kapsułkowy. Dzięki niewielkim rozmiarom ekspres doskonale sprawdzi się na domowym blacie kuchennym lub w pokoju hotelowym.
Ekspres pozwala na zaprzenie 2 opcji kawowych: espresso lub lungo, sterowanie odbywa się za pomocą przycisków. Wysokość tacki ociekowej jest regulowana tak, aby można zmieścić filiżanki do espresso, jak i do kawy czarnej. Objętość kawy można dostosować do preferencji. Ekspres ostrzega o konieczności odkamienienia, sygnalizuje też brak wody.
Proces zaparzania w ekspresie Zoe jest niezwykle prosty:
1. Dolej zimnej wody do zbiornika, nagrzej ekspres poprzez włączenie ekspresu; jeśli ekspres stoi od dłuższego czasu, należy zaparzyć samą wodę, aby przeczyścić ekspres (klikając przycisk filiżanki do espresso);
2. Umieść kapsułkę w pojemniku i zamknij klapkę. Wybierz wybrany program zaparzania, aby rozpocząć ekstrakcję - odpowiedni przycisk zacznie pulsować światłem, gdy światło przestanie migać, ekstrakcja dobiegła końca.
Ekspres posiada opcję zaparzania bez podgrzania wody, zmiany temperatury zaparzania, a także programowanie objętości naparu. Sygnalizuje brak wody, zatkanie wylotu kapsułek, zapełnienie slotu na zużyte kapsułki Codziennie należy opróżniać zbiornik na kapsułki, tackę ociekową i wyczyścić pojemnik na wodę.
Kompatybilny z kapsułkami Nespresso.
Ekspres z logo palarni Trismoka.
Ekspres kapsułkowy CINO ZOE do NESPRESSO | CZARNY
ZOE to kompaktowy ekspres kapsułkowy. Dzięki niewielkim rozmiarom ekspres doskonale sprawdzi się na domowym blacie kuchennym lub w pokoju hotelowym.
Ekspres pozwala na zaprzenie 2 opcji kawowych: espresso lub lungo, sterowanie odbywa się za pomocą przycisków. Wysokość tacki ociekowej jest regulowana tak, aby można zmieścić filiżanki do espresso, jak i do kawy czarnej. Objętość kawy można dostosować do preferencji. Ekspres ostrzega o konieczności odkamienienia, sygnalizuje też brak wody.
Proces zaparzania w ekspresie Zoe jest niezwykle prosty:
1. Dolej zimnej wody do zbiornika, nagrzej ekspres poprzez włączenie ekspresu; jeśli ekspres stoi od dłuższego czasu, należy zaparzyć samą wodę, aby przeczyścić ekspres (klikając przycisk filiżanki do espresso);
2. Umieść kapsułkę w pojemniku i zamknij klapkę. Wybierz wybrany program zaparzania, aby rozpocząć ekstrakcję - odpowiedni przycisk zacznie pulsować światłem, gdy światło przestanie migać, ekstrakcja dobiegła końca.
Ekspres posiada opcję zaparzania bez podgrzania wody, zmiany temperatury zaparzania, a także programowanie objętości naparu. Sygnalizuje brak wody, zatkanie wylotu kapsułek, zapełnienie slotu na zużyte kapsułki Codziennie należy opróżniać zbiornik na kapsułki, tackę ociekową i wyczyścić pojemnik na wodę.
Kompatybilny z kapsułkami Nespresso.
Ekspres z logo palarni Trismoka.
Ekspres kapsułkowy CINO ZOE do NESPRESSO | CZERWONY
ZOE to kompaktowy ekspres kapsułkowy. Dzięki niewielkim rozmiarom ekspres doskonale sprawdzi się na domowym blacie kuchennym lub w pokoju hotelowym.
Ekspres pozwala na zaprzenie 2 opcji kawowych: espresso lub lungo, sterowanie odbywa się za pomocą przycisków. Wysokość tacki ociekowej jest regulowana tak, aby można zmieścić filiżanki do espresso, jak i do kawy czarnej. Objętość kawy można dostosować do preferencji. Ekspres ostrzega o konieczności odkamienienia, sygnalizuje też brak wody.
Proces zaparzania w ekspresie Zoe jest niezwykle prosty:
1. Dolej zimnej wody do zbiornika, nagrzej ekspres poprzez włączenie ekspresu; jeśli ekspres stoi od dłuższego czasu, należy zaparzyć samą wodę, aby przeczyścić ekspres (klikając przycisk filiżanki do espresso);
2. Umieść kapsułkę w pojemniku i zamknij klapkę. Wybierz wybrany program zaparzania, aby rozpocząć ekstrakcję - odpowiedni przycisk zacznie pulsować światłem, gdy światło przestanie migać, ekstrakcja dobiegła końca.
Ekspres posiada opcję zaparzania bez podgrzania wody, zmiany temperatury zaparzania, a także programowanie objętości naparu. Sygnalizuje brak wody, zatkanie wylotu kapsułek, zapełnienie slotu na zużyte kapsułki Codziennie należy opróżniać zbiornik na kapsułki, tackę ociekową i wyczyścić pojemnik na wodę.
Kompatybilny z kapsułkami Nespresso.
Ekspres z logo palarni Trismoka.
Ekspres kapsułkowy MORNING do NESPRESSO | CZARNY
MORNING MACHINE wprowadza nowy standard w zaparzaniu kawy w warunkach domowych. Ekspres kapsułkowy segmentu premium łączy w sobie cechy profesjonalnego sprzętu i wygodę sprzętu amatorskiego. Dzięki zastosowanym rozwiązaniom możemy się zawsze cieszyć powtarzalną kawą, doskonałą w najmniejszym szczególe.
Praca z ekspresem jest bardzo prosta, odbywa się przede wszystkim poprzez dotykowy wyświetlacz OLED umieszczony na froncie oraz obrotowy pierścień wokół wyświetlacza. Ekspresem można również sterować przez dedykowaną aplikację na smartphona, która pozwala na odkrywanie i dostosowanie pod swoje preferencje przepisów na zaprzenie. Aplikacja mobilna dostępna na urządzeniach z systemem iOS w wersji 10.0 i nowszych oraz na urządzeniach z systemem Android w wersji 5.0 i nowszych.
Praca ekspresu Morning w dużej mierze opiera się na wprowadzonych danych. Informacje dotyczące parametrów są przetwarzane w celu wprowadzania usprawnień w oprogramowaniu. Ekspres sygnalizuje również konieczność konserwacji.
Najważniejsza dla pracy każdego ekspresu jest woda. Morning Machine posiada wbudowany miernik TDS (substancji stałych w wodzie), który pozwala zoptymalizować ustawienia ekspresu względem wody, którą faktycznie mamy. Dzięki temu jesteśmy w stanie wyciągnąć maksymalny smak z każdej zaparzonej kawy. Ekspres posiada również dodatkową wylewkę wody dla temperatury 75°C-98°C, co pozwala również na zaparzenie herbaty lub innych, gorących napojów. Oprócz TDS ekspres ma wbudowaną również wagę pod tacką ociekową. Waga współpracuje z pompą, a podniesienie filiżanki z tacki podczas zaparzania zatrzymuje cały proces.
Całym procesem parzenia (ciśnieniem i sekwencjami czasowymi) steruje starannie napisany algorytm. Ekspres posiada 10 fabrycznych profili parzenia, dodatkowo Morning pozwala na regulację na trzech etapach – pozwala to np. ustawić preinfuzję.
Dane techniczne:
- Rozmiar i waga: 40.2cm (dł.) × 10.2cm (szer.) × 25.5cm (wys.), 4.5kg;
- Regulowana wysokość filiżanki: 150mm (z tacką ociekową), 250mm (bez tacki ociekowej);
- Pojemność zbiornika na wodę: 850ml;
- Pojemność pojemnika na zużyte kapsułki: 8 kapsułek;
- Kontrola ciśnienia: 3 stopnie, 7 poziomów;
- Kontrola pojemności napoju: stopniowanie co 1g, zakres 1g~250g;
- Kontrola temperatury: zakres 75°C-98°C; co 1°C;
- Łączność Wi-Fi oraz Bluetooth;
- Kompatybilność kapsułek Kapsułki Nespresso® OriginalLine i zamiennikami.
OUTIN Etui do Nano Espresso Maker
OUTIN Etui do Nano Espresso Maker - pokrowiec ochronny do zaparzacza Nano Espresso Maker, z miejscem na trzy kapsułki i dodatkowe akcesoria..
Etui zostało wykonane z tworzywa EVA (ethylene-vinyl acetate), wnętrze wyściełane filcową tkaniną.
*Zawartość pokrowca przedstawiona na zdjęciu służy wyłącznie wizualizacji i nie jest w zestawie z pokrowcem.
OUTIN Nano Espresso Maker | CRIMSON RED
OUTIN NANO ESPRESSO to przenośny ekspres na kapsułki lub mieloną kawę, do przygotowywania espresso. Dzięki niewielkim rozmiarom (25 cm wysokości, 9 cm średnicy) i wbudowanemu akumulatorowi ekspres świetnie sprawdzi się również w warunkach outdoorowych lub wyjazdowych.
Korpus ekspresu wykonany się z tworzyw sztucznych, które są nie tylko bardzo wytrzymałe, ale również bardzo lekkie. Zaparzacz waży jedynie około 700g. Zbiornik na wodę mieści do 80ml, pracę ekspresu zapewnia wbudowany akumulator 7500mAh, którego praca wystarcza na ok 100 zaparzeń ciepłą wodą lub do 5 zaparzeń z użyciem zimnej wody (w zależności od pojemności uzyskanego naparu). Diody na urządzeniu wskazują status pracy oraz stopień naładowania baterii, akumulator można ładować.
Do zaparzania espresso można wykorzystać kawę mieloną lub kapsułki (kompatybilne z systemem Nespresso). Kawę można zaparzać zarówno gorącą, jak i zimną wodą. W przypadku korzystania z wrzątku, ekspres niezwłocznie rozpoczyna proces zaparzania bez zużywania akumulatora do przygotowania wody. Jeśli jednak zdecydujemy się wlać zimną wodę, ekspres najpierw podgrzeje wodę do temperatury ok 92°C (w czasie ok 200-250 sekund), następnie rozpocznie proces zaparzania.
Proces zaparzania w ekspresie Outin Nano Espresso jest niezwykle prosty:
1. Włóż kapsułkę lub koszyk z mieloną kawą do adaptera i przykręć adapter do ekspresu;
2. Wlej wodę do wybranego poziomu;
3. Naciśnij i przytrzymaj przycisk (2 sekundy z zimną wodą; przez 5 sekund lub szybko dwa razy z gorącą wodą);
4. Rozpocznie się proces ekstrakcji.
Jednorazowo w ekspresie można zaparzyć 50-80ml kawy - zaparzane jest tyle kawy, ile zostanie nalane wody; zbiornik posiada odpowiednie oznaczenia.
Zestaw zawiera: Ekspres Outin Nano, adapter na kapsułki Nespresso, koszyk zaparzający na kawę mieloną, kubek, miarka do kawy mielonej, przewód USB-C.
OUTIN Nano Espresso Maker | FOREST GREEN
OUTIN NANO ESPRESSO to przenośny ekspres na kapsułki lub mieloną kawę, do przygotowywania espresso. Dzięki niewielkim rozmiarom (25 cm wysokości, 9 cm średnicy) i wbudowanemu akumulatorowi ekspres świetnie sprawdzi się również w warunkach outdoorowych lub wyjazdowych.
Korpus ekspresu wykonany się z tworzyw sztucznych, które są nie tylko bardzo wytrzymałe, ale również bardzo lekkie. Zaparzacz waży jedynie około 700g. Zbiornik na wodę mieści do 80ml, pracę ekspresu zapewnia wbudowany akumulator 7500mAh, którego praca wystarcza na ok 100 zaparzeń ciepłą wodą lub do 5 zaparzeń z użyciem zimnej wody (w zależności od pojemności uzyskanego naparu). Diody na urządzeniu wskazują status pracy oraz stopień naładowania baterii, akumulator można ładować.
Do zaparzania espresso można wykorzystać kawę mieloną lub kapsułki (kompatybilne z systemem Nespresso). Kawę można zaparzać zarówno gorącą, jak i zimną wodą. W przypadku korzystania z wrzątku, ekspres niezwłocznie rozpoczyna proces zaparzania bez zużywania akumulatora do przygotowania wody. Jeśli jednak zdecydujemy się wlać zimną wodę, ekspres najpierw podgrzeje wodę do temperatury ok 92°C (w czasie ok 200-250 sekund), następnie rozpocznie proces zaparzania.
Proces zaparzania w ekspresie Outin Nano Espresso jest niezwykle prosty:
1. Włóż kapsułkę lub koszyk z mieloną kawą do adaptera i przykręć adapter do ekspresu;
2. Wlej wodę do wybranego poziomu;
3. Naciśnij i przytrzymaj przycisk (2 sekundy z zimną wodą; przez 5 sekund lub szybko dwa razy z gorącą wodą);
4. Rozpocznie się proces ekstrakcji.
Jednorazowo w ekspresie można zaparzyć 50-80ml kawy - zaparzane jest tyle kawy, ile zostanie nalane wody; zbiornik posiada odpowiednie oznaczenia.
Zestaw zawiera: Ekspres Outin Nano, adapter na kapsułki Nespresso, koszyk zaparzający na kawę mieloną, kubek, miarka do kawy mielonej, przewód USB-C.
OUTIN Nano Espresso Maker | ROSE QUARTZ
OUTIN NANO ESPRESSO to przenośny ekspres na kapsułki lub mieloną kawę, do przygotowywania espresso. Dzięki niewielkim rozmiarom (25 cm wysokości, 9 cm średnicy) i wbudowanemu akumulatorowi ekspres świetnie sprawdzi się również w warunkach outdoorowych lub wyjazdowych.
Korpus ekspresu wykonany się z tworzyw sztucznych, które są nie tylko bardzo wytrzymałe, ale również bardzo lekkie. Zaparzacz waży jedynie około 700g. Zbiornik na wodę mieści do 80ml, pracę ekspresu zapewnia wbudowany akumulator 7500mAh, którego praca wystarcza na ok 100 zaparzeń ciepłą wodą lub do 5 zaparzeń z użyciem zimnej wody (w zależności od pojemności uzyskanego naparu). Diody na urządzeniu wskazują status pracy oraz stopień naładowania baterii, akumulator można ładować.
Do zaparzania espresso można wykorzystać kawę mieloną lub kapsułki (kompatybilne z systemem Nespresso). Kawę można zaparzać zarówno gorącą, jak i zimną wodą. W przypadku korzystania z wrzątku, ekspres niezwłocznie rozpoczyna proces zaparzania bez zużywania akumulatora do przygotowania wody. Jeśli jednak zdecydujemy się wlać zimną wodę, ekspres najpierw podgrzeje wodę do temperatury ok 92°C (w czasie ok 200-250 sekund), następnie rozpocznie proces zaparzania.
Proces zaparzania w ekspresie Outin Nano Espresso jest niezwykle prosty:
1. Włóż kapsułkę lub koszyk z mieloną kawą do adaptera i przykręć adapter do ekspresu;
2. Wlej wodę do wybranego poziomu;
3. Naciśnij i przytrzymaj przycisk (2 sekundy z zimną wodą; przez 5 sekund lub szybko dwa razy z gorącą wodą);
4. Rozpocznie się proces ekstrakcji.
Jednorazowo w ekspresie można zaparzyć 50-80ml kawy - zaparzane jest tyle kawy, ile zostanie nalane wody; zbiornik posiada odpowiednie oznaczenia.
Zestaw zawiera: Ekspres Outin Nano, adapter na kapsułki Nespresso, koszyk zaparzający na kawę mieloną, kubek, miarka do kawy mielonej, przewód USB-C.
OUTIN Nano Espresso Maker | TEAL
OUTIN NANO ESPRESSO to przenośny ekspres na kapsułki lub mieloną kawę, do przygotowywania espresso. Dzięki niewielkim rozmiarom (25 cm wysokości, 9 cm średnicy) i wbudowanemu akumulatorowi ekspres świetnie sprawdzi się również w warunkach outdoorowych lub wyjazdowych.
Korpus ekspresu wykonany się z tworzyw sztucznych, które są nie tylko bardzo wytrzymałe, ale również bardzo lekkie. Zaparzacz waży jedynie około 700g. Zbiornik na wodę mieści do 80ml, pracę ekspresu zapewnia wbudowany akumulator 7500mAh, którego praca wystarcza na ok 100 zaparzeń ciepłą wodą lub do 5 zaparzeń z użyciem zimnej wody (w zależności od pojemności uzyskanego naparu). Diody na urządzeniu wskazują status pracy oraz stopień naładowania baterii, akumulator można ładować.
Do zaparzania espresso można wykorzystać kawę mieloną lub kapsułki (kompatybilne z systemem Nespresso). Kawę można zaparzać zarówno gorącą, jak i zimną wodą. W przypadku korzystania z wrzątku, ekspres niezwłocznie rozpoczyna proces zaparzania bez zużywania akumulatora do przygotowania wody. Jeśli jednak zdecydujemy się wlać zimną wodę, ekspres najpierw podgrzeje wodę do temperatury ok 92°C (w czasie ok 200-250 sekund), następnie rozpocznie proces zaparzania.
Proces zaparzania w ekspresie Outin Nano Espresso jest niezwykle prosty:
1. Włóż kapsułkę lub koszyk z mieloną kawą do adaptera i przykręć adapter do ekspresu;
2. Wlej wodę do wybranego poziomu;
3. Naciśnij i przytrzymaj przycisk (2 sekundy z zimną wodą; przez 5 sekund lub szybko dwa razy z gorącą wodą);
4. Rozpocznie się proces ekstrakcji.
Jednorazowo w ekspresie można zaparzyć 50-80ml kawy - zaparzane jest tyle kawy, ile zostanie nalane wody; zbiornik posiada odpowiednie oznaczenia.
Zestaw zawiera: Ekspres Outin Nano, adapter na kapsułki Nespresso, koszyk zaparzający na kawę mieloną, kubek, miarka do kawy mielonej, przewód USB-C.
BeMyBean Kolumbia Finca El Recreo 250g | PRZELEW
Kolumbia Finca El Recreo
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Kolumbia
Region: Huila
Odmiana botaniczna: Caturron
Wysokość upraw: 1550 m n.p.m.
Metoda obróbki: natural
Profil sensoryczny: grenadina, brandy, rodzynki w czekoladzie, kompot truskawkowy
Przeznaczenie: metody alternatywne
Rodzina Rodriguez, do której należy plantacja, uprawia głównie odmianę Caturron, czyli stosunkowo nową odmianę z Acevedo w Kolumbii, praktycznie nieznaną poza regionem. Odmiana jest ceniona za duże owoce i charakterystyczny profil sensoryczny. To kawa obfitująca w wytrawne nuty, kojarzące się z likierami, czekoladą i owocowymi przetworami. Naturalne aromaty są jeszcze bardziej podkreślone, dzięki zastosowanej obróbce ziaren (natural).
BeMyBean Kolumbia Luz Marina 250g | PRZELEW
Kolumbia Luz Marina
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Kolumbia
Region: Rondón
Odmiana botaniczna: Colombia, Týpica, Castillo, Tabi, Maka
Wysokość upraw: 1700 m n.p.m.
Metoda obróbki: washed, double
Profil sensoryczny: czarna porzeczka, agrest, gruszka
Przeznaczenie: metody alternatywne
Oprócz klasycznej, mokrej obróbki, ziarno zostało dodatkowo poddane dwukrotnej fermentacji. Dzięki temu zabiegowi napar zyskał jeszcze więcej intensywnej, rześkiej słodkości. W profilu sensorycznym dominuje agrest i gruszka, pojawia się bardzo niska gorycz i subtelna kwasowość.
BeMyBean Salwador El Mirador 250g | PRZELEW
Salwador El Mirador
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Salwador
Region: Morazán
Odmiana botaniczna: Cuscatleco
Wysokość upraw:1100 m n.p.m.
Metoda obróbki: Anaerobic
Profil sensoryczny: winogrono czarne, kwaśne żelki, wino czerwone, sok z jeżyn, guma balonowa, nektar bananowy
Przeznaczenie: metody alternatywne
W tej kawie mamy do czynienia z obróbką anaerobic, czyli fermentacją beztlenową, która tutaj trwa aż 90 godzin. Proces rozpoczyna się od wrzucenia owoców do depulpera, który oddziela miąższ od pestek. Następnie ziarna, wraz z częścią miąższu, umieszczane są w zamykanych próżniowo beczkach, gdzie zachodzi długotrwała fermentacja. Po upływie 90 godzin ziarna suszy się na słońcu. Napar z tych ziaren jest intensywny i przypomina wytrawne czerwone wino. Długa fermentacja nadaje mu wyrazistą kwasowość, przejawiającą się w nutach kwaśnych żelek i soku z jeżyn. Podstawę tworzy natomiast słodycz ciemnych winogron, która równoważy intensywność smaku, łagodząc nieco jego mocne akcenty.
Filtry do HARIO V60-02 40szt. - BRĄZOWE
Komplet 40szt. niebielonych, papierowych filtrów specjalnie zaprojektowanych do dripperów HARIO V60 02 (300ml).
Producent: HARIO (Tokyo, Japonia)
Hard Beans GWATEMALA La Maravilla H1 250g
GWATEMALA La Maravilla H1
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Gwatemala |
---|---|
Region: | Hueheuetenango |
Wysokość upraw: | 1500-1850 m n.p.m. |
Odmiana botaniczna: | H1 |
Obróbka: | Washed |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
„La Maravilla” oznacza po hiszpańsku „cud” i to słowo doskonale oddaje charakter tej kawy. Jej słodki, zbalansowany, owocowy profil, wzbogacony nutami dżemu jeżynowego, borówki i śliwki, to prawdziwa uczta dla zmysłów. Ta wyjątkowa kawa pochodzi z malowniczej, trudno dostępnej farmy w regionie Huehuetenango w Gwatemali – to prawdziwy skarb, który koniecznie trzeba odkryć!
kawa COFFEE PLANT Etiopia Gera 250g
Etiopia Gera
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Kenia
Region: Kiambu
Odmiana botaniczna: 74100 , HEIRLOOM, WUSH WUSH
Metoda obróbki: Myta
Profil sensoryczny: Dojrzała wiśnia, morela, dżem pomarańczowy, kwiaty
Przeznaczenie: metody alternatywne
Etiopia Gera to kawa z górzystego regionu zachodniej Etiopii, gdzie żyzne i wilgotne gleby tworzą idealne warunki dla jej uprawy. Dzięki obróbce washed ziarno zyskało wyjątkową czystość i soczystość. Charakteryzuje się intensywnym, owocowym profilem – dominuje w niej dojrzała wiśnia, słodycz pomarańczy oraz subtelne nuty moreli, uzupełnione delikatnym, kwiatowym aromatem. To idealna propozycja dla tych, którzy cenią bogate, owocowe smaki i aromaty, które pozostawiają niezapomniane wrażenia.
kawa COFFEE PLANT Kenia Ragati 250g
Kenia Ragati
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Kenia
Odmiana botaniczna: SL28, SL34, Ruiru 11
Metoda obróbki: Washed
Profil sensoryczny: Cytrusy, agrest, pomidor malinowy
Przeznaczenie: metody alternatywne
Ziarna kawy ze stacji Ragati w Kenii zostały poddane obróbce washed, co nadało im czysty i jasny profil smakowy. Choć metoda obróbki jest klasyczna, kawa zaskakuje nietuzinkowym aromatem – obok cytrusów i nut agrestu pojawia się delikatny, przyjemny zapach pomidora malinowego.
Smak jest soczysty, słodki i jednocześnie kwaskowy, harmonijnie łącząc cytrusowe i agrestowe akcenty. To Kenia w swojej najlepszej formie – przyjemna, a zarazem pełna intrygujących i nieoczywistych doznań smakowych.
kawa COFFEE PLANT Kolumbia Nicolas Ome 250g
Kolumbia Nicolas Ome
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Kolumbia
Odmiana botaniczna: Pink Bourbon
Metoda obróbki: Myta
Profil sensoryczny: Krem czekoladowy, słodkie wiśnie, goździk, migdał
Przeznaczenie: metody alternatywne
Pink Bourbon to wyjątkowa odmiana botaniczna, której nazwa może wprowadzać w błąd przy dosłownym tłumaczeniu. Nie odnosi się do smaku, ale do charakterystycznego koloru wiśni kawowca. Choć aromaty „różowe” nie zawsze są tu obecne, znajdziemy coś znacznie cenniejszego – dojrzałość wyrażoną w harmonijnym połączeniu kwasowości, słodyczy i głębi smaku, będących efektem precyzyjnej uprawy i starannej obróbki.
Kolumbia Nicolas Ome to perfekcyjny przykład kawy Pink Bourbon. Dominują w niej nuty deseru czekoladowego, gdzie głęboka, maślana słodycz przeplata się z subtelną czekoladową goryczką. Wyjątkowa kwasowość wiśniowa, lekko taniczna i cierpka, nadaje kawie wyrazistości. Całość dopełniają korzenne akcenty o kwiatowo-owocowym charakterze, subtelnie nawiązujące do aromatu goździków. Zwieńczeniem tej złożonej kompozycji jest delikatny, migdałowy finisz, który pozostawia niezapomniane wrażenie.
kawa ziarniasta TRISMOKA Miss Moka 1000g
Trismoka Miss Moka
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 100% ARABICA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Brescia, Lombardia
Profil smakowy
Łańcuch dostaw kawy do palarni jest bardzo długi, a zaczyna się on w zasadzie w krajach globalnego Południa, gdzie ok 70% siły roboczej stanowią kobiety. Nie mają one równych szans względem mężczyzn, nie mają dostępu do odpowiedniej edukacji, opieki i możliwości rozwoju. Aby poprawić warunki życia tych kobiet, Trismoka stworzyła projekt Miss Moka: inicjatywę mającą na celu nawiązywanie współpracy opartej na wartościach z kobietami pracującymi na plantacjach, z których pochodzi kawa wykorzystywana przez palarnię.
Urzeka przyjemną, harmonijną kwasowością i umiarkowaną słodyczą, w posmaku wyczuwalne są nuty gorzkiej czekolady.
kawa ziarniasta TRISMOKA Miss Moka 250g
Trismoka Miss Moka
kawa ziarnista
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy
Skład: 100% ARABICA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Brescia, Lombardia
Profil smakowy
Łańcuch dostaw kawy do palarni jest bardzo długi, a zaczyna się on w zasadzie w krajach globalnego Południa, gdzie ok 70% siły roboczej stanowią kobiety. Nie mają one równych szans względem mężczyzn, nie mają dostępu do odpowiedniej edukacji, opieki i możliwości rozwoju. Aby poprawić warunki życia tych kobiet, Trismoka stworzyła projekt Miss Moka: inicjatywę mającą na celu nawiązywanie współpracy opartej na wartościach z kobietami pracującymi na plantacjach, z których pochodzi kawa wykorzystywana przez palarnię.
Urzeka przyjemną, harmonijną kwasowością i umiarkowaną słodyczą, w posmaku wyczuwalne są nuty gorzkiej czekolady.
KUBEK TERMICZNY RAGSY SIMPLY CUP 340ML | INK BLUE
Kubek termiczny Ragsy o pojemności 340 ml, w kolorze ciemnoniebieskim.
Praktyczny i poręczny kubek pozwoli nam zabrać ze sobą wszędzie nasz ulubiony napój. Zastosowanie technologii RagsyThermo pozwala na utrzymanie temperatury do 3h oraz zachowanie szczelności.
Kubek został wykonany z trwałej stali nierdzewnej 18/8 w trójwarstwowej technologii pozwalającej utrzymać temperaturę napoju przy zachowaniu temperatury pokojowej zewnętrznej ścianki. Kubek na kawę posiada zakrętkę z ustnikiem do picia blokowaną na zatrzask.
Wewnątrz kubka znajduje się podziałka na kilka popularnych pojemności.
Kubek przeznaczony do mycia ręcznego, przed pierwszym użyciem kubek należy przepłukać butelkę i nakrętkę detergentem i ciepłą wodą (można także wyparzyć butelkę). Butelki nie należy zamrażać ani podgrzewać.
Rozmiar: 15,0 cm wysokości, 8 cm średnicy górnej, 8cm średnicy dolnej.
Waga: 230g