WSZYSTKIE MARKI
( ilość produktów: 623 )kawa ziarnista COFFEE LAB KOLUMBIA MEDELIN 250g ESPRESSO
Skład 100% Arabica
Mała zawartość
kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250
g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Kolumbia
Region:Hulia
Obróbka: Washed
Profil sensoryczny: ciemna czekolada, orzech włoski, karmel
Odmiany botaniczne:Typica
kawa ziarnista COFFEE LAB HOUSE BLEND 250g
Skład 100% Arabica
Mała zawartość
kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250
g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Brazylia: 50% Santos, 50% Yellow Bourbon
Region Minas Gerais
Obróbka: mieszana
Profil sensoryczny: czekolada mleczna, orzech laskowy
Odmiany botaniczne:Yellow Bourbon
Wypalona w Warszawie kompozycja brazylijskich ziaren. Mieszanka przeznaczona przede wszystkim do ekspresów ciśnieniowych, lecz świetnie sprawdzi się też w innych metodach. Intensywne, lekko słodkawe nuty mlecznej czekolady w połączeniu z orzechem laskowym.
kawa ziarnista kawa COFFEE LAB CONTINENTAL BLEND 250g
Skład 100% Arabica
Mała zawartość
kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000
g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Honduras / Kolumbia
Region San Andres / Hulia
Obróbka: Mokra, suszona na słońcu
Profil sensoryczny: kakao, orzechy
Odmiany botaniczne:Typica, Caturra, Catuai
Wypalona w Warszawie kompozycja ziaren z Hondurasu i Kolumbii. Mieszanka przeznaczona przede wszystkim do ekspresów ciśnieniowych, lecz świetnie sprawdzi się też w innych metodach. W smaku przypomina dobrej jakości kakao przełamane delikatnymi nutami kwasowymi.
kawa ziarnista COFFEE LAB FORZA BLEND 1kg
Skład: 80% Arabica, 20% Robusta
Średniazawartość
kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000
g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Honduras / Brazylia/ Indie
Region Hulia / San Andres / Minas Herais
Obróbka: mokra oraz naturalna
Profil sensoryczny: Gorzka czekolada, karmel
Odmiany botaniczne:Typica, Caturra, Catuai, Bourbon
Wypalona w Warszawie mieszanka ziaren. Kompozycja ziaren południowoamerykańskich z indyjską robustą stworzona została z myślą o miłośnikach espresso. Domieszka wyśmienitej jakości robusty ujawnia w naparze aromaty gorzkiej czekolady, a świeżość arabik dodaje kompozycji słodyczy karmelu.
kawa ziarnista COFFEE LAB FORZA BLEND 250g
Skład: 80% Arabica, 20% Robusta
Średniazawartość
kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250
g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Honduras / Brazylia/ Indie
Region Hulia / San Andres / Minas Herais
Obróbka: mokra oraz naturalna
Profil sensoryczny: Gorzka czekolada, karmel
Odmiany botaniczne:Typica, Caturra, Catuai, Bourbon
Wypalona w Warszawie mieszanka ziaren. Kompozycja ziaren południowoamerykańskich z indyjską robustą stworzona została z myślą o miłośnikach espresso. Domieszka wyśmienitej jakości robusty ujawnia w naparze aromaty gorzkiej czekolady, a świeżość arabik dodaje kompozycji słodyczy karmelu.
kawa ziarnista HAYB Brasil Espresso 250g
Brazylia Cerrado Patrocinio
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Brazylia |
---|---|
Region: | Cerrado |
Odmiana botaniczna: | Mundo Novo/Yellow Catuai |
Wysokość upraw: | 1500 |
Obróbka: | Natural |
Profil: | karmel, czekolada, nugat |
Przeznaczenie: | metody ciśnieniowe (espresso, kawiarka) |
Kawa pochodzi z upraw położonych około 15 km na wschód od miasta Patrocinio, w regionie Minas Gerais. Jest to niezwykły teren, zapewniający znakomite warunki do uprawy kawy, niespotykane w innych regionach Brazylii. Zawdzięcza to wyjątkowemu położeniu - w kraterze uśpionego wulkanu nazywanego przez miejscowych Chapadão de Ferro (Żelazny Płaskowyż). Wulkaniczna gleba jest niezwykle żyzna - bogata w składniki odżywcze i minerały. W połączeniu z korzystnymi warunkami klimatycznymi (ciepłe, wilgotne lato oraz oraz łagodna i sucha zima) oraz doświadczeniem i pasją plantatorów, otrzymujemy wyśmienite ziarna o tradycyjnym, ale nie nudnym profilu smakowym.
Kawa jest znakomicie zbalansowana. Charakteryzuje się zdecydowaną słodyczą i niską kwasowością oraz wysokim body. Wypalona dość jasno, typowo w stylu warszawskiego HAYB-a, w naparze oddaje nuty karmelu,. czekolady i nugatu. Doskonale sprawdzi się w każdej wersji kawy z ekspresu: mocno skoncentrowana w formie espresso, konkretna w americano i deserowa w kawach mlecznych. Każdy odnajdzie w niej coś dla siebie.
kawa Hausbrandt SUPERBAR 1000g ziarnista
Hausbrandt SUPERBAR
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: wysoka
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Treviso, Veneto
Profil smakowy
Mieszanka marki Hausbrandt - palarni, która wpisuje się w definicję średniego-ciemnego palenia. Propozycja Superbar składa się w 70% z ziaren arabik, 30% stanowi dobrej jakości robusta. Kawa cieszy wysokim body, w smaku wyczuwalne klasyczne nuty orzechów i czekolady. Doskonała baza dla kaw mlecznych.
kawa Hausbrandt TRIESTE 1000g ziarnista
Hausbrandt TRIESTE
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 65% ARABICA / 35% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: wysoka
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Treviso, Veneto
Profil smakowy
Mieszanka marki Hausbrandt - palarni, która wpisuje się w definicję średniego-ciemnego palenia. Propozycja Trieste składa się w 65% z ziaren arabik, 35% stanowi zaś dobrej jakości robusta. Kawa cieszy pełnym body, wyrazistą słodyczą z wyczuwalnymi, dymnymi nutami palenia. W smaku wyczuwalne przede wszystkim nuty gorzkiej czekolady.
kawa ziarnista Pura Vita BOTTICELLI 1000g
pura Vita BOTTICELLI
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 100% ARABICA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Brescia, Lombardia
Aksamitna mieszanka ziaren pochodzących z Brazylii i Nikaragui, wypalona w średnim stopniu we wschodniej części Lombardii. Średnie body i doskonale zbalansowany aromat ucieszą najbardziej wymagającego kawosza, a niewielka zawartość kofeiny pozwoli cieszyć się kawą o każdej porze dnia. Espresso przygotowane na jej bazie nie jest zbyt gęste, ale o konsystencji idealnej, by smaki miały szansę rozlać się równomiernie po podniebieniu. Warto spróbować jej przede wszystkim w formie szybkiego espresso, ale sprawdzi się też świetnie jako baza do cappuccino - odpowiednio spienione mleko podkreśli słodycz południowo- i środkowoamerykańskich ziaren.
kawa ziarnista Pura Vita RAFFAELLO 1000g
Pura Vita RAFFAELLO
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 80% ARABICA / 20% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: średnia
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Brescia, Lombardia
Doskonale zbalansowana mieszanka ziaren arabiki pochodzących z Brazylii i Nikaragui oraz indyjskiej robusty, wypalona w średnim stopniu we wschodniej części Lombardii. Średniowysokie body i dobrze wyczuwalna słodycz doskonale sprawdzą się jako łagodna baza do kaw mlecznych, ale kawa zadowoli też smakoszy espresso. Delikatna owocowa słodycz amerykańskich arabik uzupełniona jest o czekoladowy, niegoryczkowaty smak indyjskiej robusty. Subtelna domieszka robusty zapewnia też nieco większe niż w przypadku stuprocentowych arabik pobudzenie, doskonale sprawdzi się jako popołudniowa kawa.
kawa ziarnista HAYB Się Przelewa Klasyk 500g
SIĘ PRZELEWA - KLASYK
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 500g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Bardzo uniwersalny blend przeznaczony pod różne metody alternatywne takie jak dripper, Chemex, Aeropress, ekspres przelewowy itp. Większość jego składu (ponad 85%) stanowi Brazylia Cerado.
Jest to klasyczna, delikatna kawa o bardzo niskiej kwasowości. Dominują tu nuty mlecznej czekolady, kakao i orzechów. Świetnie się sprawdzi jako codzienna kawa. Dzięki swojemu klasycznemu, delikatnemu smakowi, zasmakuje także osobom, które do tej pory nie miały styczności z kawą przelewową. Jest bardzo łatwa w przygotowaniu i uniwersalna. Będzie dobrze smakować niezależnie od metody parzenia. Dlatego jest to znakomita propozycja dla osób zaczynających swoją przygodę z alternatywnymi metodami parzenia, ale także do ekspresów przelewowych.
kawa mielona HAYB SIĘ ZALEWA 2.0 250g
SIĘ ZALEWA 2.0
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa mielona
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Mieszanka ziaren arabiki z Ameryki Południowej i Północnej (dominuje przede wszystkim Brazylia, uzupełnia ją natomiast odrobina ziaren segmentu Speciality Single Origin) palonych dosyć jasno. W odbiorze wyczuwalna słodycz, z niską kwasowością. Stopień mielenia dostosowany do klasycznej kawy "zalewajki", świetnie sprawdzi się też we frenchpress-ie.
Sugerowana proporcja: 6gr/100ml, zalewać wrzątkiem, odczekać ok 4 minut.
Gimoka GRAN RELAX bezkofeinowa 250g mielona
Gimoka GRAN RELAX
kawa mielona
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy
Skład: ARABICA / ROBUSTA
Zawartość kofeiny:brak
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Anddalo Valtllino, Lombardia
Gimoka GRAN RELAX to znakomicie zrównoważona bezkofeinowa mieszanka ziaren arabiki i robusty skomponowanych tak, abyśmy mogli cieszyć się wysokojakościową kawą, bez konieczności martwienia się o kofeinę. Aromatyczna kawa o wyrazistym, ale delikatnym i zbalansowanym smaku.
kawa ziarnista Kafar ETIOPIA Yirgacheffe Espresso 1000g
ETIOPIA Yirgacheffe Espresso
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Etiopia
Farma: Yergacheffe
Odmiana botaniczna: Mmix varietals
Metoda obróbki: Natural
Przeznaczenie: espresso
Kawa pochodzi z plantacji położonych w południowej Etiopii. Yirgacheffe jest regionem znanym na całym świecie z produkcji wysokojakościowej kawy.
Jak przystało na kawy z tej części Etiopii, kawa jest bardzo kwiatowa i rześka. W smaku dominują nuty jagód. Body jest pełne i gładkie.
W połączeniu z mlekiem smakuje niemal niczym jogurt jagodowy. Jednak świetnie sprawdzi się również w kawach czarnych na podwójnej dozie.
Opakowanie kawy może być kolorowe lub czarne z kolorową naklejką - palarnia rotuje opakowaniami.
kawa ziarnista Kafar 80/20 1000g
80/20
Skład 80% Arabica, 20% Robusta
Średnia zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia, Uganda
Metoda obróbki: Natural
Profil sensoryczny: Mleczna czekolada, orzechy laskowe, cytrusy.
Przeznaczenie: espresso
Mieszanka arabiki i robusty stanowi idealną bazę pod espresso. W smaku dominują nuty orzechowe i czekoladowe uzupełnione subtelnymi nutami cytrusów. Posiada kremowe body i czekoladowy posmak.
Znakomicie komponuje się z mlekiem, co sprawia, że stanowi doskonałą bazę do takich specjałów jak cappuccino czy latte.
FIGA Brazylia Monte Carmelo NATURAL 1kg
BRAZYLIA Monte Carmelo Natural
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia
Farma: Cerrado, Monte Carmelo i Chapadao de Ferro
Odmiana botaniczna: Paraiso MG, Mundo Novo
Metoda obróbki: Natural
Przeznaczenie: espresso
Kawa pochodzi z plantacji Monte Carmelo i Chapadao de Ferro położonych w północno-zachodniej części regionu Minas Gerais we wschodniej części Brazylii. Minas Gerais jest regionem znanym na całym świecie z produkcji wysokojakościowej kawy.
Kawa charakteryzuje się średnią kwasowością i wyraźną słodyczą. W smaku dominują nuty czekolady, orzechów i karmelu - klasyczna brazylijska kawa!
kawa Caffen OGGI 250g mielona
Caffen Oggi
kawa mielona
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy
Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: średnia
Stopień palenia: ciemny
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Neapol, Kampania
Profil smakowy
Kofeinowa siła w niewielkim opakowaniu! Moc smaku i aromatu znakomicie sprawdza się jako poranne pełne słońca espresso. Fenomenalna również jako cappuccino, co bierze się z całej gamy nut czekoladowych przyjemnie dających o sobie znać w kompozycji z mlekiem. Rozgrzewające aromaty pozostające na podniebieniu, utrzymują znakomite skojarzenia z najbardziej nasłonecznionymi częściami naszego globu.
Mokito BIANCO MOKA 250g mielona
Mokito BIANCO MOKA
kawa mielona
opakowanie puszka 250g
Najważniejsze cechy
Skład: 100% ARABICA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Mediolan, Lombardia
Profil smakowy
Kawa jest zapakowana w ozdobną puszkę w kilku wersjach graficznych. Puszki pakujemy losowo.
Jeśli jest kawa, która oddaje to, czym Mediolan potrafi oczarować, to tą kawą jest Mokito Bianco 100% Arabica. Prosto z miasta, w którym w XV w. tworzył Leonardo Da Vinci. Arabiki w idealnych proporcjach skupiają w sobie wysmakowanego ducha La Scali pozbawionego goryczy, a pełnego przestrzeni, jakiej pragnie wyobraźnia, a wraz z nią podniebienie.
kawa ziarnista Agust NATURA EQUA 500g
Agust Natura Equa
kawa ziarnista
opakowanie 500g
Najważniejsze cechy
Skład: 100% ARABICA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Brescia, Lombardia
Profil smakowy
Niezwykle ceniona mieszanka ze względu na jej łagodność i zbalansowanie smakowe. Kompozycja ziaren pochodzących z krajów Ameryki Centralnej i Południowej. Ziarna zbierane są na niewielkich plantacjach na wysokości od 1400 do 1900 m n.p.m. Jej wyjątkowość polega na "zdolności do tworzenia" zarówno balsamicznego espresso jak i aksamitnych kompozycji mlecznych, w których na pierwszy plan wybijają się nuty czekoladowe zamiast kwaskowato-owocowych - tak silnie dominujących w espresso.
Palarnia Agust należy do tej niewielkiej liczby palarni we Włoszech, które stosują optyczną selekcję zielonych ziaren, gdzie odrzucane są te, których kolor świadczy o braku jednorodności dojrzałego ziarna.
Posiada certyfikat FairTrade(Sprawiedliwy Handel), przyznawany przez Fairtrade Labelling Organizations Internationalez, jest on nie tylko symbolem, ale również gwarancją, że kawa pochodzi z upraw, gdzie nie są stosowane nawozy sztuczne. A jej uprawa pociągnęła za sobą również działania aktywizujące społeczność Trzeciego Świata w tym między innymi edukację podstawową.
Dlatego jest to kawa nie tylko dla poszukujących w pełni naturalnych ziaren, ale również dla tych, którym leży na sercu wszelkie działanie pro-ekologiczne i pro-ludzkie.
Mieszanka odznaczona ZŁOTYM MEDALEM, podczas International Coffee Tasting 2008 oraz 2010.
kawa ziarnista Agust GENTILE 100% ARABICA 500g
Agust GENTILE
kawa ziarnista
opakowanie 500g
Najważniejsze cechy
Skład: 100% ARABICA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Brescia, Lombardia
Profil smakowy
Bogactwo kwiatowych aromatów w mieszance ziaren z Ameryki Centralnej stworzonej dla wrażliwego podniebienia łaknącego szlachetnych smaków. Naturalnie niska zawartość kofeiny napełnia energią i łagodnie pobudza w sposób charakterystyczny dla ziaren arabikowych. Orzechowa trwała crema stanowi ukoronowanie gęstego body pozostawiającego na języku wspomnienie dojrzałych egzotycznych owoców. Niesłychane zestawienie kwaskowatości i głębi smaku. Ani jednego niewłaściwego ziarna i w rezultacie ani jednej niepożądanej kropli.
Palarnia Agust należy do tej niewielkiej liczby palarni we Włoszech, które stosują optyczną selekcję zielonych ziaren, gdzie odrzucane są te, których kolor świadczy o braku jednorodności dojrzałego ziarna.
Mieszanka posiada certyfikat CSC (Caffe' Speciali Certificati) przyznawany przez organizację Associazione Caffe` Speciali Certificatii - gwarantujący, że cały proces: począwszy od wyboru plantacji a skończywszy na procesie palenia jest ściśle monitorowany przez niezależnych ekspertów dbających o przestrzeganie restrykcyjnych wymagań.
CAFE' SILESIA JEST OFICJALNYM IMPORTEREM PALARNI AGUST W POLSCE.
kawa ziarnista Agust CREMOSO 500g
Agust CREMOSO
kawa ziarnista
opakowanie 500g
Najważniejsze cechy
Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: średnia
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Brescia, Lombardia
Profil smakowy
Wspaniałym wyróżnikiem tej mieszanki jest moc zamknięta w gęstym body, które na długo utrzymuje na podniebieniu doskonały posmak czekolady.
Rozpływające się na języku aromaty orzechów i karmelu doskonale odczuwalne są w espresso, zaś mleko uwydatnia ich delikatną słodycz.
Co więcej, Caffe' Agust należy do tej niewielkiej liczby palarni we Włoszech, które stosują optyczną selekcję zielonych ziaren, gdzie odrzucane są te, których kolor świadczy o braku jednorodności dojrzałego ziarna.
Mieszanka Cremoso podlega elektronicznej selekcji i kontroli jakości.
CAFE' SILESIA JEST OFICJALNYM IMPORTEREM PALARNI AGUST W POLSCE.
La Brasiliana ORO BLU 250g mielona
La Brasiliana ORO BLU
kawa mielona
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy
Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: średnia
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Ferrara, Emilia-Romania
Profil smakowy
Mieszanka arabik pochodzących z Ameryki Środkowej i Południowej z domieszką
indyjskiej robusty. Poddanych drobiazgowej selekcji.
W smaku raczej delikatna
i lekko słodkawa.
Grubość mielenia sprawia, że kawa znakomicie nadaje się do zaparzania w popularnych kawiarkach.
kawa ziarnista Agust ELEGANTE 250g
Agust ELEGANTE
kawa ziarnista
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy
Skład: 85% ARABICA / 15% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Brescia, Lombardia
Profil smakowy
Ciepłe miodowo-czekoladowe aromaty kuszą intensywnym zapachem. Owoce wyczuwalne w orzeźwiającej gamie przechodzą od świeżej kwaskowatości do delikatnie muskającej podniebienie słodyczy. Przedłużeniem kolejnych łyków jest doskonały posmak pozostający na podniebieniu.
Co więcej, Caffe' Agust należy do tej niewielkiej liczby palarni we Włoszech, które stosują optyczną selekcję zielonych ziaren, gdzie odrzucane są te, których kolor świadczy o braku jednorodności dojrzałego ziarna.
Mieszanka posiada certyfikat CSC (Caffe' Speciali Certificati) przyznawany przez organizację Associazione Caffe` Speciali Certificatii - gwarantujący, że cały proces: począwszy od wyboru plantacji a skończywszy na procesie palenia jest ściśle monitorowany przez niezależnych ekspertów dbających o przestrzeganie restrykcyjnych wymagań.
CAFE' SILESIA JEST OFICJALNYM IMPORTEREM PALARNI AGUST W POLSCE
kawa ziarnista Agust NATURA EQUA 250g
Agust Natura Equa
kawa ziarnista
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy
Skład: 100% ARABICA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Brescia, Lombardia
Profil smakowy
Niezwykle ceniona mieszanka ze względu na jej łagodność i zbalansowanie smakowe. Kompozycja ziaren pochodzących z krajów Ameryki Centralnej i Południowej. Ziarna zbierane są na niewielkich plantacjach na wysokości od 1400 do 1900 m n.p.m. Jej wyjątkowość polega na "zdolności do tworzenia" zarówno balsamicznego espresso jak i aksamitnych kompozycji mlecznych, w których na pierwszy plan wybijają się nuty czekoladowe zamiast kwaskowato-owocowych - tak silnie dominujących w espresso.
Palarnia Agust należy do tej niewielkiej liczby palarni we Włoszech, które stosują optyczną selekcję zielonych ziaren, gdzie odrzucane są te, których kolor świadczy o braku jednorodności dojrzałego ziarna.
Posiada certyfikat FairTrade(Sprawiedliwy Handel), przyznawany przez Fairtrade Labelling Organizations Internationalez, jest on nie tylko symbolem, ale również gwarancją, że kawa pochodzi z upraw, gdzie nie są stosowane nawozy sztuczne. A jej uprawa pociągnęła za sobą również działania aktywizujące społeczność Trzeciego Świata w tym między innymi edukację podstawową.
Dlatego jest to kawa nie tylko dla poszukujących w pełni naturalnych ziaren, ale również dla tych, którym leży na sercu wszelkie działanie pro-ekologiczne i pro-ludzkie.
Mieszanka odznaczona ZŁOTYM MEDALEM, podczas International Coffee Tasting 2008 oraz 2010.
kawa Agust ELEGANTE 250g mielona
Agust ELEGANTE
kawa mielona
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy
Skład: 85% ARABICA / 15% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Brescia, Lombardia
Profil smakowy
Ciepłe miodowo-czekoladowe aromaty kuszą intensywnym zapachem. Owoce wyczuwalne w orzeźwiającej gamie przechodzą od świeżej kwaskowatości do delikatnie muskającej podniebienie słodyczy. Przedłużeniem kolejnych łyków jest doskonały posmak pozostający na podniebieniu.
Co więcej, Caffe' Agust należy do tej niewielkiej liczby palarni we Włoszech, które stosują optyczną selekcję zielonych ziaren, gdzie odrzucane są te, których kolor świadczy o braku jednorodności dojrzałego ziarna.
Mieszanka posiada certyfikat CSC (Caffe' Speciali Certificati) przyznawany przez organizację Associazione Caffe` Speciali Certificatii - gwarantujący, że cały proces: począwszy od wyboru plantacji a skończywszy na procesie palenia jest ściśle monitorowany przez niezależnych ekspertów dbających o przestrzeganie restrykcyjnych wymagań.
CAFE' SILESIA JEST OFICJALNYM IMPORTEREM PALARNI AGUST W POLSCE
kawa ziarnista Fantino GUSTO ANTICO 1000g
Fantino GUSTO ANTICO
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 100% ARABICA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Cuneo, Piemont
Profil smakowy
Jasno palone ziarna, które powodują, że lekka kwasowość espresso nie przyćmiewa słodyczy i aromatu świeżych owoców powoli wyłaniających się z kawy z każdym łykiem. Lekka goryczka spływa po podniebieniu, co przypomina rozpływającą się w ustach czekoladę. Doskonale zachowany balans smakowy i niezapomniany charakter.
kawa Fantino LATTINA 250g mielona
Fantino LATTINA
kawa mielona
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy
Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: średnia
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Cuneo, Piemont
Profil smakowy
Mocna i wyśmienita! Nie ma lepszego pomysłu na poranną kawę, jeśli jej wyrazistość i duża dawka kofeiny jest nam potrzebna na początek długiego dnia. Doskonałym pomysłem jest zaparzenie jej w moce. Ma charakterystyczny mocny czekoladowy zapach, który z całą mocą ujawni się w filiżance!
Etykieta może się różnić od prezentowanej na zdjęciu.
kawa Fantino MOKA 250g mielona
Fantino MOKA
kawa mielona
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy
Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: średnia
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Cuneo, Piemont
Profil smakowy
Mocna i wyśmienita! Nie ma lepszego pomysłu na poranną kawę, jeśli jej wyrazistość i duża dawka kofeiny jest nam potrzebna na początek długiego dnia. Doskonałym pomysłem jest zaparzenie jej w moce. Ma charakterystyczny mocny czekoladowy zapach, który z całą mocą ujawni się w filiżance!
Kawa ziarnista Etno Cafe Abyssinian Highland 1 kg
Abyssinian Highland
Skład: 100% ARABICA
Niska zawartość kofeiny
Opakowanie: 1000g
Kraj pochodzenia: | Etiopia | Kolumbia |
---|---|---|
Wysokość upraw: | ||
Odmiana botaniczna: | Heirloom | różnorodna |
Metoda obróbki: | natural | washed |
Stopień palenia (wg SCA): | ||
Profil smakowy: | Smak/Aromat: słodko owocowy / czekoladowo-drzewny
|
|
Metoda przygotowywania: |
|
Kawa powstała ze zbalansowanego współbrzmienia dwóch rodzajów ziaren. Etiopskie ziarna zapewniają cielistość naparu i dominujący owocowo-czekoladowy aromat, a kolumbijskie nadają nutę cynamonowej pikanterii i słodycz karmelu. Kompozycja polecana szczególnie do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek.
Kawa ziarnista Etno Cafe InterContinental 0,25 kg
InterContinental
Skład: 100% ARABICA
Niska zawartość kofeiny
Opakowanie: 250g
Kraj pochodzenia: | Etiopia | Brazylia | Kolumbia |
---|---|---|---|
Wysokość upraw: | |||
Odmiana botaniczna: | Heirloom | Bourbon | różnorodna |
Metoda obróbki: | natural | natural | washed |
Stopień palenia (wg SCA): | |||
Profil smakowy: | Smak/Aromat: owoce pestkowe / orzechy / mleczna czekolada
|
||
Metoda przygotowywania: |
|
ETNO Intercontinental to harmonijne połączenie kaw z Ameryki Południowej i Afryki. Dzięki odpowiedniemu skomponowaniu kaw można cieszyć się jednocześnie dwoma, na pozór przeciwległymi, światami - intensywną słodyczą orzechów i orzeźwiającą kwasowością owoców pestkowych. Ciemniejsze palenie pozwala na idealny efekt zarówno w ekspresach kolbowych, jak i automatycznych oraz kawiarkach.
kawa Izzo SILVER 1000g ziarnista
Izzo SILVER
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 92% ARABICA / 8% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: ciemny
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Anagni, Lacjum
Profil smakowy
Izzo Silver to znakomita mieszanka najlepszych ziaren arabiki z niewielkim dodatkiem robusty. Gorycz w tej kawie jest mocno ograniczona dzięki paleniu w średniej temperaturze przez około 18 minut.
Izzo Silver doskonale sprawdzi się jako baza do kaw mlecznych – jak cappuccino czy latte – z dobrze wyczuwalnym smakiem kawy. Znakomicie nadaje się również do przyrządzenia aromatycznego nepolitańskiego espresso.
Kawa ziarnista Etno Cafe Italian Roast 1 kg
Italian Roast
Skład: 100% ARABICA
Niska zawartość kofeiny
Opakowanie: 1000g
Kraj pochodzenia: | Etiopia | Brazylia | Kolumbia |
---|---|---|---|
Wysokość upraw: | |||
Odmiana botaniczna: | Heirloom | Bourbon | różnorodna |
Metoda obróbki: | natural | natural | washed |
Stopień palenia (wg SCA): | |||
Profil smakowy: | Smak/Aromat: cytrusy /czekolada deserowa
|
||
Metoda przygotowywania: |
|
ETNO Italian Roast, mieszanka wypalona w stylu włoskim, odrobinę ciemniej, z myślą o fanach klasycznego włoskiego podejścia do kawy. Wyrazista i intensywna w smaku i aromacie. W aromacie z początku dymno-karmelowa, smak ewoluuje jednak w kierunku orzechowej słodyczy z wyrazistym zakończeniem deserowej czekolady. Wybór idealny dla miłośników klasyków kawowych, również tych mlecznych, bez kwasowatości.
kawa Mastro Antonio ARIADNA 1000g ziarnista
Palarnia: Mastro Antonio w Kołobrzegu
Skład: 80% Arabica / 20% Robusta
Średnia zawartość kofeiny
Kawa
ziarnista
Opakowanie: 1000g, wyposażone w
specjalny zaworek, gwarantujący świeżość kawy.
Mieszanka pomyślana tak, aby mogła dać zadowalające efekty także w przypadku ekspresów domowych. Z założenia skonstruowana jest tak, aby uzyskać minimum kwaskowatości oraz maksimum percepowanej czekolady, słodycz oraz body. Reprezentuje espresso potente: mocne i zdecydowane, ale przy tym gęste i pozbawione szorstkości. Mitologiczna nazwa Ariadna jest ukłonem w stronę pań i śródziemnomorskim skojarzeniem.
Od paru lat Ariadna jest bestsellerem palarni Mastro Antonio. Doskonale sprawdza się w profesjonalnych barach i domowych kawiarenkach. Zawiera 80% świetnych arabik (Brazylia Cerrado, Brazylia Minas Gerais, India Mysore) oraz 20% mytej robusty z Indonezji lub Indii. Warto spróbować tej mieszanki, zaparzając ją innymi metodami: moka, aeropress, french press.
kawa VARESINA SILVER 1000g ziarnista
VARESINA SILVER
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 100% ARABICA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Varese, Lombardia
Profil smakowy
Jedna z tych kaw, która dzięki stosowaniu znakomitych ziaren z Ameryki Południowej i Środkowej oraz wyjątkowych metod produkcyjnych w pełni oddaje to, co kryje się pod stwierdzeniami: "balans smakowy" czy "przyjemny finisz". Zdecydowany czekoladowy aftertaste, którego nie poprzedza nadmiar goryczki podczas picia. Espresso przygotowane na jej bazie nie jest zbyt gęste, ale o konsystencji idealnej, by smaki miały szansę rozlać się równomiernie po podniebieniu. Kawa warta tego, by wypić ją bez żadnych dodatków, ale również fenomenalna w cappuccino.
kawa VARESINA MARTIN 1000g ziarnista
VARESINA MARTIN
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 80% ARABICA / 20% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: średnia
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Varese, Lombardia
Profil smakowy
Tradycjny skład o wybitnej jakości. Doskonała ugandyjska Robusta czyni mieszankę wyrasitą i intensywną. Wyraźna czekolada i orzechy stanowią dominującą nutę, ale nie na tyle, by nie móc docenić wspaniałego smaku fenomenalnych Arabik. Kompozycja idealna dla tych, którzy nie tolerują kwasowatości w kawie. Wspaniale sprawdzi się, gdy dodać do niej odrobinę mleka.
kawa ziarnista Bazzara PIACEREPURO 1000g
Skład: 100% Arabica (Gourmet)
Zawartość
kofeiny: niska
Stopień palenia: średni
Opakowanie: 1000g z zaworkiem gwarantującym
świeżość
Bazzara Piacerepuro to
100% mieszanka najlepszych ziaren arabiki z Azji i Ameryki południowej,
doskonale znana wśród koneserów kawy.
Dzięki starannemu doborowi i selekcji
ziaren oraz procesowi palenia, Bazzara Piacerepuro zyskała znakomitą opinię
wśród kawoszy na całym świecie
Bazzara Piacerepuro to intensywna kawa
z mocno wyczuwalną słodyczą.
W naparze można wyczuć
nuty migdałów, świeżych orzechów oraz rodzynek, ale także
aromaty kakao oraz suszonych owoców.
kawa ziarnista Bazzara GRAN CAPPUCCINO 1kg
Skład: 80% Arabica, 20% Robusta
Zawartość
kofeiny: średnia
Stopień palenia:
średni
Opakowanie: 1000g z zaworkiem gwarantującym
świeżość
Typ: Kawa ziarnista
Bazzara GranCappuccino to wyśmienita mieszanka ziaren arabiki Gourment pochodzących z Ameryki i Azji z niewielką domieszką indonezyjskiej robusty. Idealna mieszanka do przygotowania kaw mlecznych takich jak cappuccino czy latte, ale miłośnicy włoskiego espresso również docenią jej smak.
Bazzara GranCappuccino charakterysuje się gęstym intensywnym body oraz trwałą, grubą cremą. W jej smaku można wyczuć słodkie, owocowe nuty. W aromacie można się doszukać zapachu kwiatów oraz imbiru.
kawa ziarnista JOLLY CAFFE TSR 500g
JOLLY CAFFE TSR
kawa ziarnista
opakowanie 500g
Najważniejsze cechy
Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: średnia
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Florencja, Toskania
Profil smakowy
TSR, czyli "Tuscan Smooth Roasted", co można przetłumaczyć jako: Toskańskie Delikatne Palenie. Jej kremowa konsystencja stanowi już legendę. Wybitna mieszanka z domieszką Robusty dla tych, którzy oczekują od kawy tego wspaniałego doznania, jakim można cieszyć się w najlepszych kawiarniach i restauracjach Florencji. Znakomicie smakuje w formie espresso, ale w cappuccino będzie gęsta i doskonale słodka.
kawa ziarnista JOLLY CAFFE FLORENCE 1000g
JOLLY CAFFE FLORENCE
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 60% ARABICA / 40% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: wysoka
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Florencja, Toskania
Profil smakowy
Mocna, wyrazista i jednocześnie niepozbawiona cały czas świeżego, toskańskiego charakteru. Robusta, dodając kofeiny, nie odbiera smaku tej mieszance. Lekkość Arabiki jest przykryta tutaj gęstą cremą. Ziarna dobrane tak, by kawa miała prawdziwą głębię smaku pozostawiała słodycz na języku.
kawa mielona JOLLY CAFFE MOKA ESPRESSO 250g
JOLLY CAFFE MOKA ESPRESSO
kawa mielona
opakowanie 250g, puszka
Najważniejsze cechy
Skład: 100% ARABICA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Florencja, Toskania
Profil smakowy
Jedna z najbardziej rozchwytywanych kaw we Florencji. Smak potwierdzony certyfikatem jakości INEI. Esencjonalna i delikatna zarazem. Ze względu na swój charakter nadaje się zarówno do parzenia w ekspresach przelewowych jak i ekspresie typu moka. Przypadnie do gustu nie tylko entuzjastom nut czekoladowych, ale także tym, którzy szukają w kawie odrobiny owocowej słodyczy.
kawa Agust GENTILE 250g mielona
Agust GENTILE
kawa mielona
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy
Skład: 100% ARABICA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Brescia, Lombardia
Profil smakowy
Bogactwo kwiatowych aromatów w mieszance ziaren z Ameryki Centralnej stworzonej dla wrażliwego podniebienia łaknącego szlachetnych smaków. Naturalnie niska zawartość kofeiny napełnia energią i łagodnie pobudza w sposób charakterystyczny dla ziaren arabikowych. Orzechowa trwała crema stanowi ukoronowanie gęstego body pozostawiającego na języku wspomnienie dojrzałych egzotycznych owoców. Niesłychane zestawienie kwaskowatości i głębi smaku. Ani jednego niewłaściwego ziarna i w rezultacie ani jednej niepożądanej kropli.
Palarnia Agust należy do tej niewielkiej liczby palarni we Włoszech, które stosują optyczną selekcję zielonych ziaren, gdzie odrzucane są te, których kolor świadczy o braku jednorodności dojrzałego ziarna.
Mieszanka posiada certyfikat CSC (Caffe' Speciali Certificati) przyznawany przez organizację Associazione Caffe` Speciali Certificatii - gwarantujący, że cały proces: począwszy od wyboru plantacji a skończywszy na procesie palenia jest ściśle monitorowany przez niezależnych ekspertów dbających o przestrzeganie restrykcyjnych wymagań.
CAFE' SILESIA JEST OFICJALNYM IMPORTEREM PALARNI AGUST W POLSCE.
kawa Lavazza TIERRA 1000g ziarnista
Lavazza TIERRA
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 100% ARABICA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Turyn, Piemont
Profil smakowy
Lavazza Tierra to aromatyczna kawa o pełnym smaku. Jej charakterystyczny smak i aromat wynika ze specjalnie wyselekcjonowanych ziaren pochodzących z plantacji w Kolumbii, Peru i Hondurasie.
Lavazza Tierra posiada certyfikat Rainforest Alliance - organizacji wspierającej handel zgodnie z zasadami zrównoważonego rozwoju.
Kawa pochodzi z oficjalnego kanału dystrybucji palarni Lavazza.
kawa Lavazza GRAN ESPRESSO 1000g ziarnista
Palarnia: Lavazza
Skład: 60% ARABICA / 40%
ROBUSTA
Wysoka zawartość kofeiny
Kawa
ziarnista
Opakowanie: 1000g, wyposażone w
specjalny zaworek, gwarantujący świeżość kawy.
Lavazza Gran Espresso to kawa o głębokim, intensywnym smaku i gęstej cremie. Składa się z ziaren arabiki z centralnej i południowej Ameryki oraz afrykańskiej robusty. Jest to doskonała propozycja dla osób poszukujących intensywnego, pobudzającego espresso, ale doskonale sprawdzi sie też jako baza do kaw mlecznych - jak cappuccino czy latte.
kawa ziarnista HAYB BLACK espresso blend 1000g
Palarnia: HOW ARE YOU BREWING, dawniej Coffee Republic(Warszawa)
Skład:
70% ARABICA / 30 ROBUSTA
Średnia
zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie:
1000g, wyposażone w specjalny zaworek, gwarantujący świeżość
kawy.
Mieszanka brazylijskiej arabiki z indyjską robustą.
Jest znakomitą bazą do mocnego, aromatycznego espresso we włoskim stylu.
Znakomicie sprawdzi się też w kawach mlecznych np. cappuccino czy late.
W smaku można wyczuć nuty gorzkiej czekolady i karmelu
Kawa jest przeznaczona do przygotowania metodami ciśnieniowymi - ekspres
ciśnieniowy, kawiarka
kawa ziarnista Bazzara AROMAMORE 1000g
Dawniej Espresso Gold Blend
Skład: 70% Arabica, 30% Robusta
Zawartość
kofeiny: średnia
Stopień palenia: średni
Opakowanie: 1000g z zaworkiem gwarantującym świeżość
kawy
Bazzara Aromamore to znakomita mieszanka najlepszych ziaren arabiki z Ameryki środkowej i południowej oraz indonezyjskiej robusty.
Kawa o wyrazistym smaku i przyjemnym aromacie, znakomita mieszanka do przyrządzenia mocnego włoskiego espresso. Kompozycja smakowa, która zadowoli gusta nawet najbardziej wymagających miłośników kawy.
W smaku wyczuwalne są nuty owocowe, cytrusowe ale także kakao oraz suszone
morele. Pozostawia po sobie posmak orzechów i
karmelu.
kawa Lavazza QUALITA ORO 1000g ziarnista
Lavazza QUALITA ORO
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 100% ARABICA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Turyn, Piemont
Profil smakowy
Lavazza Qualita Oro to kawa o intensywnym smaku i głębokim aromacie. W jej skład wchodzą ziarna arabik pochodzących z Południowej Ameryki oraz Afryki. W posmaku kawa jest delikatnie kwiatowa i idealnie nadaję się do espresso jak i kawy z mlekiem.
Kawa pochodzi z oficjalnego kanału dystrybucji palarni Lavazza.
kawa Mastro Antonio STORMY WEATHER 500g ziarnista
Palarnia: Mastro Antonio w Kołobrzegu
Skład:
100% arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa
ziarnista
Opakowanie: 500g, wyposażone w
specjalny zaworek, gwarantujący świeżość kawy.
Mieszanka składa się z 3 rodzajów arabik:
Mieszanka do espresso. Jej nazwa nawiązuje do pięknej piosenki
w wykonaniu Etty Jones albo Luisa Armstronga — słodkiej, lirycznej ale i
wyrazistej.
Espresso jest słodkie, gładkie, gęste, jedwabiste. Dominują aromaty
czekolady, orzechów, zrównoważona goryczka, nie brak też ukrytej
kwaskowatości.
kawa Mastro Antonio ARIADNA 500g ziarnista
Palarnia: Mastro Antonio w Kołobrzegu
Skład: 80% Arabica / 20% Robusta
Średnia zawartość kofeiny
Kawa
ziarnista
Opakowanie: 500g, wyposażone w
specjalny zaworek, gwarantujący świeżość kawy.
Mieszanka pomyślana tak, aby mogła dać zadowalające efekty także w przypadku ekspresów domowych. Z założenia skonstruowana jest tak, aby uzyskać minimum kwaskowatości oraz maksimum percepowanej czekolady, słodycz oraz body. Reprezentuje espresso potente: mocne i zdecydowane, ale przy tym gęste i pozbawione szorstkości. Mitologiczna nazwa Ariadna jest ukłonem w stronę pań i śródziemnomorskim skojarzeniem.
Od paru lat Ariadna jest bestsellerem palarni Mastro Antonio. Doskonale sprawdza się w profesjonalnych barach i domowych kawiarenkach. Zawiera 80% świetnych arabik (Brazylia Cerrado, Brazylia Minas Gerais, India Mysore) oraz 20% mytej robusty z Indonezji lub Indii. Warto spróbować tej mieszanki, zaparzając ją innymi metodami: moka, aeropress, french press.
kawa ziarnista HAYB BLUE espresso blend 250g
Palarnia: HOW ARE YOU BREWING, dawniej Coffee Republic (Warszawa)
Skład: 100% Arabica
Niska zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, wyposażone w specjalny zaworek, gwarantujący świeżość kawy.
W skład mieszanki Blue Republic wchodzą 3 arabiki:
- Brazylia Guaxupe
- Guatemala El Jaguar
- Etiopia Sidamo
Kawa charakteryzuje się wyraźną słodyczą z niewielką ilością
kwasowości. Pozostawia po sobie przyjemy posmak mlecznej czekolady.
W smaku wyczuwalne są nuty marcepanu i czarnej porzeczki.
Kawa jest przeznaczona do przygotowania metodami ciśnieniowymi - ekspres
ciśnieniowy, kawiarka
kawa ziarnista HAYB BLACK espresso blend 250g
Palarnia: HOW ARE YOU BREWING, dawniej Coffee Republic(Warszawa)
Skład:
70% ARABICA / 30 ROBUSTA
Średnia
zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie:
250g, wyposażone w specjalny zaworek, gwarantujący świeżość
kawy.
Mieszanka brazylijskiej arabiki z indyjską robustą.
Jest znakomitą bazą do mocnego, aromatycznego espresso we włoskim stylu.
Znakomicie sprawdzi się też w kawach mlecznych np. cappuccino czy late.
W smaku można wyczuć nuty gorzkiej czekolady i karmelu
Kawa jest przeznaczona do przygotowania metodami ciśnieniowymi - ekspres
ciśnieniowy, kawiarka
kawa Kimbo TOP FLAVOUR 1000g ziarnista
Kimbo TOP FLAVOUR
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 100% ARABICA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: ciemny
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Neapol, Kampania
Profil smakowy
Mieszanka ziaren arabiki wypalona w neapolitańskim stylu. Charakteryzuje się delikatnym, goryczkowym smakiem i intensywnym, złożonym aromatem. Filiżankę przykrywa piękna orzechowa crema. W smaku wyczuć można nuty orzechów i czekolady. Znakomita na każdą porę dnia.
kawa Kimbo PRESTIGE 1000g ziarnista
Kimbo PRESTIGE
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 80% ARABICA / 20% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: średnia
Stopień palenia: ciemny
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Neapol, Kampania
Profil smakowy
Znakomita mieszanka do przygotowania prawdziwego neapolitańskiego espresso. Charakteryzuje się delikatnie goryczkowym, orzechowo czekoladowym smakiem i intensywnym aromatem. Przez swoje walory smakowe, jest to mieszanka bardzo popularna w barach i restauracjach. Bardzo dobrze komponuje się z mlekiem, dzięki czemu stanowi świetną bazę do cappuccino czy latte.
kawa ILLY INTENSO Bold Roast 250g mielona
ILLY INTENSO Bold Roast
kawa mielona
opakowanie 250g, puszka
Najważniejsze cechy
Skład: 100% ARABICA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: ciemny
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Triest, Friuli-Wenecja Julijska
Profil smakowy
Ciemno palona mieszanka ziaren arabik z całego świata. Mocna i intensywna kawa o pełnym body i czekoladowej goryczce uzupełnionej słodyczą karmelu. Zmielona pod ekspresy ciśnieniowe, dzięki czemu możemy przygotować znakomite włoskie espresso w neapolitańskim stylu w domowym zaciszu.
kawa Essse Selezione CLASSICA 1000g ziarnista
Essse Selezione CLASSICA
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: średnia
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Bolonia, Emilia-Romania
Profil smakowy
Starannie dobrana mieszanka najlepszych ziaren arabiki i robusty, skomponowana tak aby uzyskać znakomicie zbilansowane, intensywne espresso o pełnym body, wyrafinowanym aromacie. Pozostawia po sobie czekoladowy posmak.
Najwyższą jakość smaku prawdziwego włoskiego espresso potwierdza certyfikat INEI.
kawa Kimbo AROMA INTENSO 250g ziarnista
Kimbo AROMA INTENSO
kawa ziarnista
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy
Skład: 50% ARABICA / 50% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: wysoka
Stopień palenia: ciemny
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Neapol, Kampania
Profil smakowy
Mocna, pobudzająca mieszanka palona w neapolitański sposób. Dzięki niej przygotujemy znakomite espresso i poczujemy klimat Neapolu w domowym zaciszu. W filiżance możemy oczekiwać intensywnego smaku i aromatu o nutach gorzkiej czekolady i orzechów, a także pięknej orzechowej cremy.
kawa Essse Moka 250g mielona
Essse MOKA
kawa mielona
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy
Skład: 50% ARABICA / 50% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: wysoka
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Bolonia, Emilia-Romania
Profil smakowy
Starannie dobrana kompozycja najlepszych ziaren arabik z południowej i centralnej Ameryki oraz robusty z Afryki i Azji. Tradycyjna, aromatyczna mieszanka, używana przez Włochów jako kawa na poranne pobudzenie lub po niedzielnym lunchu.
Sposób palenia oraz zawartość robusty sprawia, że kwasowość w tej kawie jest niewyczuwalna a na pierwszy plan wysuwają się nuty czekolady.
kawa Fantino FRESCO 250g ziarnista
Fantino FRESCO
kawa ziarnista
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy
Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: średnia
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Cuneo, Piemont
Profil smakowy
Intensywna, aromatyczna kawa o wyczuwalnej słodyczy. Znakomita na poranne pobudzenie. Pełnię swojego smaku oddaje zaparzona w ekspresie automatycznym, kolbowym lub kawiarce. Doskonała zarówno sama, jak i z dodatkiem mleka.
Opakowanie z zaworkiem pozwala na dłużej zachować aromat kawy.
kawa Agust DECA bezkofeinowa 250g ziarnista
Agust DECA
kawa ziarnista, bezkofeinowa
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy
Skład: 65% ARABICA / 35% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: brak
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Brescia, Lombardia
Profil smakowy
Propozycja dla osób, które muszą ograniczać ilość spożywanej kofeiny, ale wciąż nie chcą sobie odmawiać znakomitej kawy. Jest to aromatyczna mieszanka wyśmienitych ziaren arabiki i robusty, skomponowane tak, abyśmy mogli cieszyć się wysokojakościową kawą, bez konieczności martwienia się o kofeinę. Jest to kawa o znakomicie zbilansowanym smaku i kremowym body, przykrytym piękną cremą. Znakomicie sprawdzi się zarówno jako espresso, jak i podstawa do zachwycających mlecznych kompozycji.
Proces dekofeinizacji zielonego ziarna przebiega w ściśle kontrolowanych warunkach przy użyciu chlorku metylenu klasy spożywczej. Kawa następnie jest płukana parą wodną, aby usunąć wszelkie pozostałości dichlorometanu. Dzięki temu proces jest całkowicie bezpieczny i nie wpływa na smak kawy.
Zgodnie w włoskimi przepisami kawa bezkofeinowa nie może zawierać więcej niż 0,1% kofeiny.
kawa Kimbo AROMA INTENSO 1000g ziarnista
Kimbo AROMA INTENSO
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 50% ARABICA / 50% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: wysoka
Stopień palenia: ciemny
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Neapol, Kampania
Profil smakowy
Mocna, pobudzająca mieszanka palona w neapolitański sposób. Dzięki niej przygotujemy znakomite espresso i poczujemy klimat Neapolu w domowym zaciszu. W filiżance możemy oczekiwać intensywnego smaku i aromatu o nutach gorzkiej czekolady i orzechów, a także pięknej orzechowej cremy.
kawa zbożowa Fantino ORZO 500g mielona
Fantino ORZO
kawa zbożowa, mielona
opakowanie 500g
Najważniejsze cechy
Skład: 100% JĘCZMIEŃ
Zawartość kofeiny: BRAK
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Cuneo, Piemont
Profil smakowy
Znakomita kawa zbożowa produkowana z najlepszego jęczmienia "Mondo", prażonego i mielonego z przeznaczeniem do ekspresu typu Moka (kawiarka).
Naturalna i zdrowa alternatywa dla kawy. Polecana zwłaszcza dla osób, które nie mogą lub muszą ograniczać spożycie kofeiny. Doskonała na relaksującą przerwę lub jako dodatek do śniadania dla dzieci i nie tylko.
kawa ziarnista Kafar GWATEMALA Acatenango 0,25kg ESPRESSO
GWATEMALA Acatenango
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Gwatemala
Region: Acatenango
Odmiana botaniczna: Bourbon, Catuai, Caturra
Metoda obróbki: Washed
Przeznaczenie: espresso
Kawa pochodzi z regionu Acatenango w Gwatemali i jest mieszanką ziaren pochodzących z lokalnych gospodarstw. Owoce kawowca zbierane są ręcznie i obrabiane w obróbce mytej. Staranna selekcja ziarna, pozwala na uzyskanie wysokiej czystości smaku i osiągnięcie 84+ punktów w skali SCA.
W kawie znajdziemy charakterystyczne dla Gwatemali nuty czekolady i suszonych owoców.
kawa Kimbo AROMA GOLD 1000g ziarnista
Kimbo AROMA GOLD
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 100% ARABICA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: ciemny
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Neapol, Kampania
Profil smakowy
Aromatyczna mieszanka arabik pochodzących z Południowej i Środkowej Ameryki, starannie wypalona w neapolitańskim stylu. Zaspokoi gusta każdego miłośnika intensywnego, włoskiego espresso. Głęboki, intensywny smak i gęsta, orzechowa crema pozwolą poczuć klimat wakacji w Neapolu bez wychodzenia z domu.
kawa ziarnista HAYB Się Przelewa Kwiat 1000g
SIĘ PRZELEWA - KWIAT
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Etiopia,
Region: Guji,
Metoda obróbki: Washed,
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress, ekspres przelewowy),
Lekka, bardzo przyjemna kawa z Etiopii. Dzięki obróbce na mokro charakteryzuje się niską kwasowością oraz nutami herbacianymi, kwiatowymi i owocowymi. Sposób palenia sprawia że jest to kawa, która potrafi wybaczyć dużo błędów podczas parzenia i zawsze smakuje dobrze. Dzięki temu znakomicie sprawdzi się jako codzienna kawa. Jest to doskonała opcja dla osób zaczynających swoją przygodę z kawami przelewowymi a także do ekspresów przelewowych.
kawa ziarnista HAYB Się Przelewa Klasyk 250g
SIĘ PRZELEWA - KLASYK
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Bardzo uniwersalny blend przeznaczony pod różne metody alternatywne takie jak dripper, Chemex, Aeropress, ekspres przelewowy itp. Większość jego składu (ponad 85%) stanowi Brazylia Cerado.
Jest to klasyczna, delikatna kawa o bardzo niskiej kwasowości. Dominują tu nuty mlecznej czekolady, kakao i orzechów. Świetnie się sprawdzi jako codzienna kawa. Dzięki swojemu klasycznemu, delikatnemu smakowi, zasmakuje także osobom, które do tej pory nie miały styczności z kawą przelewową. Jest bardzo łatwa w przygotowaniu i uniwersalna. Będzie dobrze smakować niezależnie od metody parzenia. Dlatego jest to znakomita propozycja dla osób zaczynających swoją przygodę z alternatywnymi metodami parzenia, ale także do ekspresów przelewowych.
kawa Kimbo AROMA EXTRA CREAM 1000g ziarnista
Kimbo AROMA EXTRA CREAM
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 50% ARABICA / 50% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: wysoka
Stopień palenia: ciemny
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Neapol, Kampania
Profil smakowy
Intensywna mieszanka stworzona dla fanów espresso w neapolitańskim stylu. Intensywny aromat i głęboki, pozbawiony goryczy smak sprawią, że wrócimy myślami do wakacji w Neapolu. Piękna orzechowa, trwała crema oraz krągłe body dopełniają całości i sprawiają, że wspomnienie po filiżance kawy zostanie z nami na długo.
Znakomicie komponuje się także z mlekiem, dzięki czemu stworzymy wspaniałe mleczne specjały jak cappuccino czy late.
kawa ziarnista HAYB Się Przelewa Owoc 1000g
SIĘ PRZELEWA - OWOC
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Rwanda,
Region: Rushashi,
Metoda obróbki: Natural,
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress, ekspres przelewowy),
Bardzo przyjemna, owocowa, słodka kawa o niskiej kwasowości. Dzięki naturalnej obróbce, kawa zyskała mnóstwo owocowej słodyczy
Sposób palenia sprawia że jest to kawa, która potrafi wybaczyć dużo błędów podczas parzenia i zawsze smakuje dobrze. Dzięki temu znakomicie sprawdzi się jako codzienna kawa. Jest to doskonała opcja dla osób zaczynających swoją przygodę z kawami przelewowymi a także do ekspresów przelewowych.
kawa ziarnista Lavazza Caffe Crema Dolce 1000g
Lavazza Caffe Crema Dolce
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 80% ARABICA / 20% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: średnia
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Turyn, Piemont
Profil smakowy
Lavazza Caffe Crema Dolce to specjalnie dobrana mieszanka ziaren pochodzących z Ameryki Południowej, Afryki oraz Południowej Azji. Specjalnie dobranemu procesowi palenia zawdzięcza delikatny smak i aksamitną cremę. W smaku dominują słodkie nuty karmelu oraz suszonych owoców.
Niewielka domieszka robusty sprawia, że jest to znakomita baza zarówno do aromatycznego espresso, jak i delikatnych mlecznych specjałów takich jak cappuccino czy latte macchiato.
Kawa pochodzi z oficjalnego kanału dystrybucji palarni Lavazza.
Kawa ziarnista Gimoka Gran Festa 1000g
Gimoka Gran Festa
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 30% ARABICA / 70% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: wysoka
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Anddalo Valtllino, Lombardia
Profil smakowy
Gimoka Gran Festa to mocna mieszanka o intensywnym smaku i harmonijnym aromacie. Espresso przygotowane z tej mieszanki charakteryzuje się włoskim stylem o pełnym smaku z wyczuwalną nutką tytoniu.
Kawa ziarnista Gimoka Bianco Gusto Rico 1000g
Gimoka Bianco
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 10% ARABICA / 90% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: wysoka
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Anddalo Valtllino, Lombardia
Profil smakowy
Średnio intensywna mieszanka o delikatnym aromacie. W smaku pojawiają się nuty słodkie nuty karmelu. Świetnie sprawdzi się zarówno w domu, jak i w biurze. Dobrze komponuje się z mlekiem, tworząc kompozycje takie jak cappuccino czy latte.
Kawa ziarnista Gimoka Dulcis Vitae 1000g
Gimoka Dulcis Vitae
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 100% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: wysoka
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Anddalo Valtllino, Lombardia
Profil smakowy
Mocna mieszanka o intensywnym aromacie i głębokim smaku. Zapewnia mocne pobudzenie. Polecana zwłaszcza jako baza do mlecznych specjałów takich jak cappuccino czy latte.
kawa ziarnista Trismoka Degustazione 1000g
Trismoka Degustazione
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 80% ARABICA/20% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: średnia
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Brescia, Lombardia
Profil smakowy
Połączenie Arabiki i Robusty w proporcji 80 do 20 stanowi klasyczną, prawie złotą proporcję w przypadku porannego espresso, które nie tylko musi wybornie smakować, ale przy tym musi przynosić znakomite pobudzenie. Kawa dla tych, którzy poszukują smaków kakao w połączeniu nutami zboża, lekkiej goryczki. A wolą, by kwasowość i smak przypraw były ledwie wyczuwalne.
kawa ziarnista Trismoka Brasil 1000g
Trismoka Brasil
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 70% ARABICA/30% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: średnia
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Brescia, Lombardia
Profil smakowy
To idealny wybór dla miłośników kawy o zdecydowanym smaku i konsystencji przypominającej rozpływającą się w ustach mleczną czekoladę, w której zatopione są rodzynki, suszone figi, a to wszystko z zwieńczone słodyczą karmelu. Przez przewagę smaków bardziej przypominających ciemne owoce, aniżeli te cytrusowe ta mieszanka nie tylko sprawdzi się w formie mocno kofeinowego espresso, ale jest wręcz stworzona do kaw mlecznych takich jak espresso czy cappuccino.
kawa ziarnista Trismoka Crema 1000g
Trismoka Crema
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 30% ARABICA/70% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: wysoka
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Brescia, Lombardia
Profil smakowy
Propozycja mocno kofeinowa, szczególnie polecana do ekspresów automatycznych oraz kaw z dodatkiem spienionego mleka, ale jako pozytywnie zaskoczy również miłośników espresso swoim niebywale gęstym body i na długo pozostającym w ustach posmaku ciemnej czekolady. Arabica zaznacza się w tej kawie niewielką kwasowością.
kawa ziarnista Costa Coffee SIGNATURE BLEND Medium Roast 500g
Costa Coffee
SIGNATURE BLEND
Medium Roast
kawa ziarnista
opakowanie 500g,
Skład: Arabica, Robusta
Costa Coffee SIGNATURE BLEND to starannie dobrana kompozycja wyjątkowych ziaren arabiki i robusty. Aby uzyskać perfekcyjny smak potrzeba było aż 112 prób.
Ziarna zostały wolno wypalone, aby uzyskać zbalansowany, łagodny smak z nutami karmelu i orzechów oraz aksamitną konsystencję. W połączeniu z mlekiem wydobywają się nuty maślanych ciasteczek.
kawa ziarnista Agust Evo RISERVA 87% arabica 1000g
Agust Evo RISERVA 87
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 87% ARABICA / 13% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Brescia, Lombardia
Profil smakowy
Mieszanka złożona z kaw segmentu speciality;w 87% z arabik i 13% z robusty. Ziarna selekcjonowane elektronicznie jedno po drugim. Smak zbalansowany. Słodycz i bogactwo aromatów. Intrygująca anyżowa nuta połączona z zapachem karmelu i białej czekolady. Gęste i syropowate body.
Pochodzenie ziaren arabiki:
- Kolumbia - Antioquia San Cayetano
- Brazylia - Sul De Minas Samambaia
- Peru - Chanchamayo Alto Palomar
- Salwador - La libertad San Luis
Pochodzenie ziaren robusty:
- Indie - Chickmagalur Balehonnur
kawa ziarnista Agust Evo RISERVA 100% arabica 250g
Agust Evo RISERVA 100
kawa ziarnista
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy
Skład: 100% ARABICA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Brescia, Lombardia
Profil smakowy
Mieszanka w 100% składająca się arabik segmentu specialty. Ziarna selekcjonowane elektronicznie jedno po drugim. Niespotykana słodycz, którą wyczujemy łączy sie ze złożoną kwasowością. Pod lśniącą cremą kryją się przyjemne nuty marcepanu, zapach borówek, mlecznej czekolady oraz aksamitne body.
Pochodzenie ziaren:
- Kolumbia - Antioquia San Cayetano
- Brazylia - Sul De Minas Samambaia
- Peru – Chanchamayo Alto Palomar
- Salwador - La libertad San Luis
kawa ziarnista COFFEE LAB BRAZYLIA IGARAPE RAINFOREST 1kg ESPRESSO
Skład 100% Arabica
Mała zawartość
kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000
g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Brazylia
Region: Alto Paranaiba, Minas Geiras
Obróbka: Natural
Profil sensoryczny: mleczna czekolada, orzechy, cukier trzcinowy
Odmiany botaniczne: Mundo Novo. Red Catuai
kawa ziarnista COFFEE LAB BRAZYLIA SANTOS 1kg ESPRESSO
Skład 100% Arabica
Mała zawartość
kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000
g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Brazylia
Region: Minas Geiras
Obróbka: Natural
Profil sensoryczny: mleczna czekolada, kakao
Odmiany botaniczne: Catuai, Yellow Bourbon, Caturra
kawa ziarnista COFFEE LAB ESTATE BLEND 250g ESPRESSO
Skład 100% Arabica
Mała zawartość
kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250
g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: 80% Kolumbia, 20% Gwatemala
Region:Hulia, Huehuetenago
Obróbka: Washed, suszona na Słońcu
Profil sensoryczny: gorzka czekolada, wiśnia, toffi
Odmiany botaniczne:Typica, Caturra, Catuai, Bourbon
kawa ziarnista COFFEE LAB PREMIUM BLEND 1kg ESPRESSO
Skład 100% Arabica
Mała zawartość
kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000
g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: 60% BRAZYLIA SANTOS, 20% HONDURAS, 20% KOLUMBIA
Region MINAS GERAIS / SAN ANDRES / HULIA
Obróbka: Washed i natural
Profil sensoryczny: GORZKA CZEKOLADA, ORZECH LASKOWY, KARMEL
Odmiany botaniczne:TYPICA, CATURRA, CATUAI, BOURBON
kawa ziarnista COFFEE LAB PREMIUM BLEND 250g ESPRESSO
Skład 100% Arabica
Mała zawartość
kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250
g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: 60% BRAZYLIA SANTOS, 20% HONDURAS, 20% KOLUMBIA
Region MINAS GERAIS / SAN ANDRES / HULIA
Obróbka: Washed i natural
Profil sensoryczny: GORZKA CZEKOLADA, ORZECH LASKOWY, KARMEL
Odmiany botaniczne:TYPICA, CATURRA, CATUAI, BOURBON
kawa COFFEE PLANT Brazylia Lua Roxa 250g
COFFEE PLANT Brazylia Lua Roxa
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia
Region: Cerrado, Minas Gerais
Odmiana botaniczna: Bourbon, Mundo Nuovo
Metoda obróbki: Natural (na sucho)
Przeznaczenie: espresso
Profil sensoryczny: wanilia, orzech, biała czekolada
Kompozycja odmian Bourbon i Mundo Nuovo z regionu Cerrado w Brazylii. Ziarno obrabiane w ekologiczny sposób przy niskim zużyciu wody, następnie wypalone nieco ciemniej z myślą o ekspresach automatycznych i kawiarkach. Dzięki metodzie palenia kawa cechuje się intensywną słodyczą o wysokim body i niską kwasowością. W naparze dominują nuty wanilii i białej czekolady z lekkim orzechowym posmakiem.
kawa ziarnista COFFEE LAB CONTINENTAL BLEND 1kg
Skład 100% Arabica
Mała zawartość
kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000
g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Honduras / Kolumbia
Region San Andres / Hulia
Obróbka: Mokra, suszona na słońcu
Profil sensoryczny: kakao, orzechy
Odmiany botaniczne:Typica, Caturra, Catuai
Wypalona w Warszawie kompozycja ziaren z Hondurasu i Kolumbii. Mieszanka przeznaczona przede wszystkim do ekspresów ciśnieniowych, lecz świetnie sprawdzi się też w innych metodach. W smaku przypomina dobrej jakości kakao przełamane delikatnymi nutami kwasowymi.
kawa ziarnista TRISMOKA Gourmet 250g
Trismoka Gourmet
kawa ziarnista
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy
Skład: 100% ARABICA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Brescia, Lombardia
Profil smakowy
100% Arabica będąca połączeniem 6 różnych arabik wyselekcjonowanych spośród najlepszych na świecie. Znajdziemy tu ziarna z Ameryki Centralnej, Afryki oraz Indii. Ale na szczególną uwagę zasługują składające się na tę kawę ziarna z Gwatemali, Kolumbii, Brazylii oraz Tanzani, dobrane ze szczególna pieczołowitością przez ekspertów z Trismoki. To razem składa się na espresso o intensywnym aromacie z aksamitnym body, powoli uwalniającym nuty kakao i czekolady, ostatecznie – po wypiciu – zostawiając na podniebieniu cytrusowy posmak.
Ze względu na jej doskonale kremową konsystencję i teksturę, kawa ta szczególnie polecana jest koneserom, którzy szczególnie docenią przed wypiciem idealnie cętkowaną jasno orzechową cremę
kawa Hausbrandt GOURMET 1000g ziarnista
Hausbrandt GOURMET
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 100% ARABICA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Treviso, Veneto
Profil smakowy
Mieszanka specjanie wyselekcjonowanych ziaren arabik. Charakteryzuje się delikatą słodyczą i kwasowatością. Można wyczuć w niej nuty cytrusowe idealnie skomponowane z lekko pikantnym smakiem. Czyni to tę kawę wyjątkową.
kawa bezkofeinowa Caffen DECAFFEINATO 250g mielona
Caffen DECAFFEINATO 250g mielona
kawa bezkofeinowa, mielona
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy
Skład: 60% ARABICA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: ciemny
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Neapol, Kampania
Profil smakowy
Wysokiej jakości surowiec został poddany specjalnemu procesowi, który w naturalny sposób pozbawił kawę kofeiny. Mieszanka pozwala na zaparzenie espresso zgodnego z neapolitańską tradycją, jednak bez kofeiny. Stężenie kofeiny nie przekracza 0,1% zgodnie z włoską ustawą DPR 10/05/76
kawa ILLY bezkofeinowa 250g mielona
ILLY bezkofeinowa 250g mielona
Skład: 100% Arabica,
Zawartość kofeiny:
brak
Kawa ziarnista, opakowanie 250g.
Illy bezkofeinowa to ciemno wypalona kawa, w której stężenie kofeiny nie przekracza 0.1%. W smaku wyczuwalny karmel, czekolada i podpieczony chleb, z nieco słodszym aftertaste-em.
Kawa mielona z myślą o ekspresach kolbowych.
Kawa ziarnista Etno Cafe bezkofeinowa Meksyk 0,25 kg
Mexico Decaf
Skład: 100% ARABICA
Bezkofeinowa
Opakowanie: 250g
Kraj pochodzenia: | Meksyk |
---|---|
Metoda obróbki: | Pulped natural |
Proces dekofeinizacji: | Mountain Water |
Stopień palenia: | medium light |
Profil smakowy: | Smak/Aromat: przyprawy, rodzynki, śliwka, gorzka czekolada
|
Metoda przygotowywania: |
|
Ziarna pochodząc z meksykańskiego regionu Chiapas. Propozycja palarni Etno Cafe, choć pozbawiona kofeiny, wciąż zachowuje charakter ziaren z regionu - cieszy słodyczą i pełnią smaku. W naparze wyczuwalne nuty przypraw, gorzkiej czekolady, śliwki i rodzynek.
Pozbawienie kawy kofeiny uzyskano z wykorzystaniem górskiej wody pełnej minerałów, które uwalniają kofeinę. Po zanurzeniu ziaren w wodzie, przepuszcza się całość przez specjalny filtr węglowy, który pozwala odseparować kofeinę. Po dokładnym osuszeniu ziaren kawa może zostać bezpiecznie zapakowana.
kawa ziarnista La Brasiliana DECAFEINATO 1000g
La Brasiliana DECAFEINATO
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: brak
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Ferrara, Emilia-Romania
Profil smakowy
Mieszanka arabik pochodzących z Brazylii z domieszką
indyjskiej robusty. Ziarna zostały poddane zaawansowanym metodom dekofeinizacji, które pozwalają zachować silny aromat, przy stałym poziomie kofeiny nieprzekraczającym 0,10% (limit kofeiny w kawie bezkofeinowej zgodny z włoskimi normami krajowymi). Starannie skomponowana mieszanka pozwala uzyskać aksamitne espresso.
W smaku raczej delikatna
i lekko słodkawa. Dobrze się sprawuje jako podstawa do
cappuccino.
Data palenia na opakowaniu podana jest za pomocą liter zgodnie z włoskim alfabetem:
a - styczeń
b - luty
c - marzec
d - kwiecień
e - maj
f - czerwiec
g - lipiec
h - sierpień
i - wrzesień
l - październik
m - listopad
n - grudzień
Kawę najlepiej spożyć do 1,5 roku od daty palenia
Gimoka Horeca AURUM 1000g
Gimoka Horeca AURUM
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 60% ARABICA / 40% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: wysoka
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Anddalo Valtllino, Lombardia
Profil smakowy
Gimoka Horeca Aurum to zrównoważona mieszanka ziaren arabiki i robusty; zrównoważona kwasowość, średnio-gęste body z charakterystycznym posmakiem przypraw i gorzkiego kakao.
Gimoka Horeca BAR 5 Stelle 1000g
Gimoka Horeca BAR 5 Stelle
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 80% ARABICA / 20% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: średnia
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Anddalo Valtllino, Lombardia
Profil smakowy
Gimoka Horeca 5 Stelle to mieszanka 80% arabiki, 20% robusty. W odbiorze lekko słodkawa, o niezbyt wysokim body. Delikatna kwasowość miesza się z aromatem orzechów laskowych i suszonych owoców.
Gimoka Horeca PLATINIUM 1000g
Gimoka Horeca PLATINIUM
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 50% ARABICA / 50% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: wysoka
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Anddalo Valtllino, Lombardia
Profil smakowy
Gimoka Horeca Platinum to kompozycja ziaren arabiki i robusty; zrównoważona kwasowość, pełne body, intensywny smak z delikatnie wyczuwalną kwasowością.
kawa Lavazza QUALITA ROSSA 1000g ziarnista
Lavazza QUALITA ROSSA
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 40% ARABICA / 60% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: wysoka
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Turyn, Piemont
Profil smakowy
Qualità Rossa to kawa, która od ponad 120 lat jest sztandarową mieszanką palarni Lavazza. Mieszanka o silnym aromacie i pełnym body, skomponowana głównie z brazylijskiej arabiki i afrykańskiej robusty. Niepowtarzalny aromat, który umili chwile spędzone w gronie najbliższych. Doskonale sprawdzi się jako mocne espresso, a także jako baza kaw mlecznych.
kawa ziarnista Pura Vita RAFFAELLO 250g
Pura Vita RAFFAELLO
kawa ziarnista
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy
Skład: 80% ARABICA / 20% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: średnia
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Brescia, Lombardia
Doskonale zbalansowana mieszanka ziaren arabiki pochodzących z Brazylii i Nikaragui oraz indyjskiej robusty, wypalona w średnim stopniu we wschodniej części Lombardii. Średniowysokie body i dobrze wyczuwalna słodycz doskonale sprawdzą się jako łagodna baza do kaw mlecznych, ale kawa zadowoli też smakoszy espresso. Delikatna owocowa słodycz amerykańskich arabik uzupełniona jest o czekoladowy, niegoryczkowaty smak indyjskiej robusty. Subtelna domieszka robusty zapewnia też nieco większe niż w przypadku stuprocentowych arabik pobudzenie, doskonale sprawdzi się jako popołudniowa kawa.
kawa ziarnista Pura Vita GIOTTO 1000g
Pura Vita GIOTTO
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 50% ARABICA / 50% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: wysoka
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Brescia, Lombardia
Doskonale zbalansowana mieszanka ziaren arabiki pochodzących z Brazylii oraz indyjskiej robusty, wypalona w średnim stopniu we wschodniej części Lombardii. Kawę charakteryzuje wysokie body, w naparze wyczuwalne nuty czekolady i przypraw korzennych. Aromatyczna, intensywna propozycja palarni Dolce Vita z dużą zawartością kofeiny, świetnie sprawdzi się jako szybkie, stawiające na nogi espresso, a także jako baza do wszelkich kaw mlecznych i kawowych napojów.
kawa ziarnista Pura Vita CARAVAGGIO 250g
Pura Vita CARAVAGGIO
kawa ziarnista
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy
Skład: 15% ARABICA / 85% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: wysoka
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Brescia, Lombardia
Doskonale zbalansowana mieszanka ziaren indyjskiej robusty i brazylijskiej arabiki, wypalona w średnim stopniu we wschodniej części Lombardii. Kawę charakteryzuje wysokie, gęste, trwałe body, w naparze wyczuwalne nuty gorzkiej czekolady, drewna i przypraw korzennych. Mieszanka dla smakoszy bardzo mocnej, intensywnej kawy. Idealna jako stawiające na nogi espresso, wyrazista jako baza dla kaw mlecznych.
kawa ziarnista COFFEE PLANT Flow Juicy Fruit 250g
FLOW - JUICY FRUIT
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Rwanda/Etiopia
Metoda obróbki: Myta
Profil sensoryczny: akacja, brzoskwinia, jaśmin, Morela, cytrusy
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress, ekspres przelewowy),
Mieszanka tego, co w ziarnach afrykańskich najlepsze - doskonałe połączenie orzeźwiającej owocowości z wyraźną kwiatową nuta.
Idealna propozycja dla kaw zaparzanych metodami przelewowymi, też tych zimnych - rześkość naparu miło uzupełni letnie dni. Kawa doskonale sprawdzi się w ekspresach przelewowych, jak i w metodach ręcznych.
kawa ziarnista COFFEE PLANT Flow Brownie 250g
FLOW - Brownie
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Brazylia
Metoda obróbki: Natural/Washed
Profil sensoryczny: ciemna czekolada, czekolada, rodzynki, orzechy, śliwka
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress, ekspres przelewowy),
Mieszanka ziaren brazylijskich. Kawa niemal pozbawiona kwasowości, w naparze dominują nuty czekolady i orzechów. Bardzo słodka propozycja. Kawa doskonale sprawdzi się w ekspresach przelewowych, jak i w metodach ręcznych.
kawa ziarnista COFFEE PLANT Flow Brownie 800g
FLOW - Brownie
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 800g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Brazylia
Metoda obróbki: Natural/Washed
Profil sensoryczny: ciemna czekolada, czekolada, rodzynki, orzechy, śliwka
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress, ekspres przelewowy),
Mieszanka ziaren brazylijskich. Kawa niemal pozbawiona kwasowości, w naparze dominują nuty czekolady i orzechów. Bardzo słodka propozycja. Kawa doskonale sprawdzi się w ekspresach przelewowych, jak i w metodach ręcznych.
kawa ziarnista COFFEE PLANT Flow Verry Berry 250g
FLOW - VERY BERRY
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Etiopia
Profil sensoryczny: czerwone owoce, owoce pestkowe
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress, ekspres przelewowy),
Flow Very Berry to starannie wyselekcjonowane, suszone na słońcu ziarna, które po odpowiednim wypaleniu przez warszawską palarnię pozwalają na uzyskanie naparu z wyrazistymi nutami owoców czerwonych i pestkowych. Kawa dedykowana metodom przelewowym, świetnie sprawdzi się w przelewowym ekspresie, jak i w metodach ręcznych.