WSZYSTKIE MARKI
( ilość produktów: 623 )kawa ziarnista COFFEE PLANT Flow Mellow Decaf 250g
FLOW -MELLOW BEZKOFEINOWA
Skład: 100% Arabica
Brak kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Dekofeinizacja: CO2
Profil sensoryczny: ciasteczka, kakao, orzechy
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress, ekspres przelewowy),
W smaku królują aromaty kakao, orzechów i ciastek, herbatników. Ciekawa propozycja wysokojakościowej kawy, którą można cieszyć się o każdej porze dnia (i nocy) bez konieczności martwienia się o kofeinę, Dedykowana metodom przelewowym, świetnie sprawdzi się w przelewowym ekspresie, jak i w metodach ręcznych.
kawa ziarnista HAYB Się Przelewa Tropik 500g
SIĘ PRZELEWA - TROPIK
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 500g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Kolumbia
Metoda obróbki: Natural,
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress, ekspres przelewowy),
Kolejne wzbogacenie warszawskiego HAYB-u w serii Się Przelewa. Profil kawy skupiony jest wokół intensywności tropikalnych, dojrzałych owoców, rumu i karmelu. Wysoka słodycz, silna złożoność i niska kwasowość.
Podobnie jak pozostałe kawy z serii Się Przelewa, tak i tropik przygotowany został z myślą o metodach alternatywnych, jednak doskonale sprawdzi się także w ekspresach przelewowych.
kawa ziarnista HAYB Się Przelewa Owoc 500g
SIĘ PRZELEWA - OWOC
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 500g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Rwanda,
Region: Rushashi,
Metoda obróbki: Natural,
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress, ekspres przelewowy),
Bardzo przyjemna, owocowa, słodka kawa o niskiej kwasowości. Dzięki naturalnej obróbce, kawa zyskała mnóstwo owocowej słodyczy
Sposób palenia sprawia że jest to kawa, która potrafi wybaczyć dużo błędów podczas parzenia i zawsze smakuje dobrze. Dzięki temu znakomicie sprawdzi się jako codzienna kawa. Jest to doskonała opcja dla osób zaczynających swoją przygodę z kawami przelewowymi a także do ekspresów przelewowych.
kawa Lavazza QUALITA ORO MOUNTAIN GROWN 250G mielona
Lavazza QUALITA ORO MOUNTAIN GROWN
kawa mielona
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy
Skład: 100% ARABICA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Turyn, Piemont
Lavazza Qualita Oro to mieszanka najwyższej jakości arabik z Ameryk i Etiopii. Kawa uprawiana jest w żyznych, górskich glebach - owoce kawowca wykorzystane w mieszance rosną powyżej 2000 m.n.p.m.. Kawa nie zawiera dużo kofeiny, jest natomiast nieco ciemniej wypalona, dzięki czemu słodycz naparu jest bardziej rozbudowana, a crema dość gęsta. Sam napar jest aksamitny, w aromacie - czekoladowy z owocowym posmakiem.
Kawa pochodzi z oficjalnego kanału dystrybucji palarni Lavazza.
kawa ziarnista Fantino START BAR BIO 1000g
Fantino START BAR BIO
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 100% ARABICA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Cuneo, Piemont
Średnio-jasno palone ziarna, z certyfikowanych, ekologicznych upraw. Mieszanka słodka, delikatna, bardzo aromatyczna, z nutami owocowo-kwiatowymi i przyjemną kwasowością typową dla kaw z Centralnej i Południowej Ameryki.
kawa ziarnista Fantino BIOAROMA BIOLOGICA 1000g
Fantino BIOAROMA BIOLOGICA
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: średnia
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Cuneo, Piemont
Średnio-jasno palone ziarna, z certyfikowanych, ekologicznych upraw. Mieszanka 70% Arabiki, 30% Robusty. Słodka, bardzo aromatyczna z nutami czekolady, przypraw korzennych i drewna, całość doskonale zbalansowana między słodyczą a goryczką. Kawa z gęstym body i optymalną zawartością kofeiny. Sprawdzi się jako kremowe espresso, ale też jako wyraziste w smaku cappuccino.
kawa ziarnista KAFAR GWATELAMA El Llano 250g
GWATELAMA El Llano
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Gwatemala |
---|---|
Region: | Acatenango |
Farma: | El Lliano |
Odmiana botaniczna: | Catuai |
Obróbka: | Washed |
Profil: | Wanilia, owoce leśne, kakao |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Jedwabista, rześka, gładki, lekki posmak.
W aromacie wyczuwalne nuty cukru trzcinowego, wanilii i owoców leśnych. W smaku wyczuwalna czarna herbata, nuty orzechów i mlecznej czekolady, delikatna nuta kwiatu hibiskusa.
kawa ziarnista HAYB INDONEZJA Team Pegasing Carbonic Maceration250g
HAYB INDONEZJA Team Pegasing Carbonic Maceration
Skład: 100% ARABICA
Niska zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, wyposażone w specjalny zaworek, gwarantujący świeżość kawy.
Kraj: Indonezja
Region: Panta Musara, Pegasing, Aceh Tengah
Odmiana botaniczna: Tim Tim & Gayo 1
Wysokość upraw: 1300 - 1500 m n.p.m.
Metoda obróbki: Carbonic Maceration
Profil sensoryczny: Malina, czekolada, mandarynki
Przeznaczenie: metody alternatywne
W tej wersji obrabiana metodą maceracji węglowej, metodą zapożyczoną z winifikacji.
W swoim charakterze intensywnie winna, w profilu pojawiają się nuty malin, mandarynek, wyczuwalne również nuty czekolady.
kawa ziarnista Agust KAFEQUO 1000g
Agust KAFEQUO
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: średnia
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Brescia, Lombardia
Kompozycja Arabiki i Robusty posiadających certyfikat Fairtrade. Mieszanka ma pełny, mocny smak, bez śladu kwasowości. Długoutrzymująca się crema i wyraziste body. W naparze obecne nuty sensoryczne kakao i przypraw. CAFE' SILESIA JEST OFICJALNYM IMPORTEREM PALARNI AGUST W POLSCE.
kawa mielona Agust KAFEQUO 250g
Agust KAFEQUO
kawa mielona
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy
Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: średnia
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Brescia, Lombardia
Kompozycja Arabiki i Robusty posiadających certyfikat Fairtrade. Mieszanka ma pełny, mocny smak, bez śladu kwasowości. Długoutrzymująca się crema i wyraziste body. W naparze obecne nuty sensoryczne kakao i przypraw. CAFE' SILESIA JEST OFICJALNYM IMPORTEREM PALARNI AGUST W POLSCE.
Kapsułki Meseta SUPREMO 10szt. | NESPRESSO
Kawa mielona, w kapsułkach
Skład: 100% Arabica
Niska zawartość kofeiny
Unikalna mieszanka delikatnych, aromatycznych Arabik. Kawa ma charakterystyczny, lekko kwiatowo-owocowy aromat. W smaku subtelnie słodka.
Opakowanie: 10 szt.
Kapsułki Meseta CLASSICO 10szt. | NESPRESSO
Kawa mielona, w kapsułkach
Skład: 45%Arabica, 55% Robusta
Średnia zawartość kofeiny
Mieszanka brazylijskiej Arabiki z domieszką Robusty z Indii, Dalekiego Wschodu i Afryki. Doskonały wybór dla miłośników klasycznego, włoskiego espresso o łagodnym, zbalansowanym smaku.
Intensywność: 10/12
Opakowanie: 10 szt.
Kompatybilne z Nespresso, kapsułki plastikowe.
Kapsułki Meseta INTENSO 10szt. | NESPRESSO
Kawa mielona, w kapsułkach
Skład: 20% Arabica, 80% Robusta
Wysoka zawartość kofeiny
Mieszanka zamknięta w kapsułce pozwala na uzyskanie kremowego espresso o wyrazistym smaku, w prawdziwie włoskim stylu. Niezwykły aromat i moc mieszanka zawdzięcza azjatyckiej robuście i odpowiedniemu stylowi palenia.
Intensywność: 10/12
Opakowanie: 10 szt.
Kompatybilne z Nespresso, kapsułki plastikowe.
Coffee Pro BRAZYLIA Mogiana 1000g | ESPRESSO
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie:1000 g z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Brazylia
Region: Jeriquara
Obróbka: Natural
Wysokość upraw: 900-1220 m n.p.m.
Odmiany botaniczne: Mundo Novo, Red Catuai.
Przeznaczenie: Espresso.
Znakomita kawa do klasycznego espresso. Napar charakteryzuje pełnym body i niską kwasowością. Czekoladowo-owocowy aftertaste.
kawa ziarnista HAYB Kolumbia 250g | ESPRESSO
Kolumbia San Sebastian
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Kolumbia |
---|---|
Region: | Cauca |
Odmiana botaniczna: | Caturra, Castillo |
Wysokość upraw: | 1700-2000m.n.p.m. |
Obróbka: | Washed |
Profil: | Cytrusy, pomarańcze, morele, mleczna czekolada |
Przeznaczenie: | metody ciśnieniowe (espresso, kawiarka) |
Kawa z okolic miasta San Sebastian, które, oprócz doskonałymi widokami, zachwyca również świetnymi warunkami do uprawy kawowca. Propozycja pozwala na uzyskanie soczyście owocowego espresso, gdzie słodycz doskonale miesza się z kwasowością.
Wypalona dość jasno, typowo w stylu warszawskiego HAYB-a. Doskonale sprawdzi się przede wszystkim w espresso i małej czarnej na podwójnym shocie, ale i miłośnicy lekkich cappuccino znajdą coś dla siebie.
kawa ziarnista Kafar ETIOPIA Yirgacheffe Espresso 250g
ETIOPIA Yirgacheffe Espresso
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Etiopia
Farma: Yergacheffe
Odmiana botaniczna: Mmix varietals
Metoda obróbki: Natural
Przeznaczenie: espresso
Kawa pochodzi z plantacji położonych w południowej Etiopii. Yirgacheffe jest regionem znanym na całym świecie z produkcji wysokojakościowej kawy.
Jak przystało na kawy z tej części Etiopii, kawa jest bardzo kwiatowa i rześka. W smaku dominują nuty jagód. Body jest pełne i gładkie.
W połączeniu z mlekiem smakuje niemal niczym jogurt jagodowy. Jednak świetnie sprawdzi się również w kawach czarnych na podwójnej dozie.
Opakowanie kawy może być kolorowe lub czarne z kolorową naklejką - palarnia rotuje opakowaniami.
kawa Fantino DECA 250g mielona
Fantino DECA
kawa bezkofeinowa, mielona
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy
Skład: 80% ARABICA / 20% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: BRAK
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Cuneo, Piemont
Profil smakowy
Aromatyczna kawa bezkofeinowa. Znakomita propozycja dla osób, które nie mogą spożywać koffeiny lub muszą ją ograniczać, a nie chcą rezygnować ze wyśmienitego smaku kawy.
Ziarna kawy zostały pozbawione kofeiny w całkowicie naturalnym procesie płukania parą wodną, dzięki czemu kawa nie ma styczności z chemicznymi odczynnikami i zachowuje swój aromat.
Zgodnie w włoskim prawem, kawa bezkofeinowa nie może zawierać więcej niż 0,1% kofeiny.
kawa Fantino ESPRESSO BAR 1000g ziarnista
Fantino ESPRESSO BAR
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 65% ARABICA / 35% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: średnia
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Cuneo, Piemont
Profil smakowy
Wyrazista i wyśmienita! Nie ma lepszego pomysłu na poranną kawę, jeśli jej wyrazistość i spora dawka kofeiny jest nam potrzebna na początek długiego dnia. Ma charakterystyczny mocny czekoladowy zapach, który z całą mocą ujawni się w filiżance! Doskonale sprawdzi się w kawach mlecznych, które wyprowadzą z niej więcej słodyczy.
Kapsułki Meseta ARMONICO 10szt. | NESPRESSO
Kawa mielona, w kapsułkach
Skład: 45%Arabica, 55% Robusta
Wysoka zawartość kofeiny
Mieszanka 55% Robusty i 45% Arabiki, doskonale zbalansowane aromaty.
Intensywność: 10/12
Opakowanie: 10 szt.
Kompatybilne z Nespresso, kapsułki aluminiowe.
kawa ziarnista Kafar 80/20 0,25g
80/20
Skład 80% Arabica, 20% Robusta
Średnia zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia, Uganda
Metoda obróbki: Natural
Profil sensoryczny: Mleczna czekolada, orzechy laskowe, cytrusy.
Przeznaczenie: espresso
Mieszanka arabiki i robusty stanowi idealną bazę pod espresso. W smaku dominują nuty orzechowe i czekoladowe uzupełnione subtelnymi nutami cytrusów. Posiada kremowe body i czekoladowy posmak.
Znakomicie komponuje się z mlekiem, co sprawia, że stanowi doskonałą bazę do takich specjałów jak cappuccino czy latte.
kawa COFFEE LAB Brewlab Fruity 500g
Brewlab Fruity
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 500g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Profil Sensoryczny: | Wyraźnie owocowa, rześka i delikatna |
---|---|
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Ziarenka pochodzą głównie z krajów Afryki obrabianych mokro, choć część ziaren obrobiona została metodą naturalną - aby podwyższyć słodycz całości. Kawa doskonała pod dripa lub przelew, niewymagająca, łatwa w parzeniu i mocno owocowa. Idealna kawa na co dzień!
kawa COFFEE LAB UGANDA MOUNT ELGON 250g ESPRESSO
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Uganda
Region: Mbale District
Odmiany botaniczne: Nyasaland; SL14; SL28.
Obróbka: Myta
Profil sensoryczny: orzech włoski, gorzka czekolada, cynamon
Ugandyjskie ziarno wypalone w warszawskiej palarni CoffeeLab. Wypalona w średnim stopniu, idealnie sprawdzi się w ekspresach kolbowych, ekspresach ciśnieniowych, kawiarkach, a nawet jako tradycyjna kawa parzona.
kawa ziarnista RMK Warszawska 1kg
Regionalna Manufaktura Kawy - Warszawska
Skład: 70%Arabica / 30% Robusta
Średniazawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Mieszanka Arabiki i indyjskiej Robusty - proporcje mieszanki pozwalają zachować jej owocowe nuty, natomiast aromat goryczki ukryty jest pod nutą orzechów. Tę mieszankę zapamięta nawet największy smakosz kawy.
W profilu sensorycznym dominują czekolada i orzech, dopełnione owocowymi nutami.
kawa ziarnista RMK Krakowska 225g
Regionalna Manufaktura Kawy - Krakowska
Skład: 80%Arabica / 20% Robusta
Średnia zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 225 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Połączenie Arabiki i Robusty w proporcji 80 do 20 stanowi klasyczną, prawie złotą proporcję w przypadku porannego espresso, które nie tylko musi wybornie smakować, ale przy tym musi przynosić znakomite pobudzenie. Idealna propozycja dla tych, którzy od kawy oczekują czegoś więcej niż pobudzenia.
W profilu sensorycznym dominuje czekolada i kremowo-orzechowe nuty.
kawa ziarnista RMK Wrocławska 1kg
Regionalna Manufaktura Kawy - Wrocławska
Skład: 50%Arabica / 50% Robusta
Wysoka zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Mocno pobudzająca mieszanka indyjskiej Robusty i amerykańskich Arabik (głownie brazylijskich). Kawa dla miłośników mocnych naparów, z wysokim poziomem szlachetnej goryczki.
W profilu sensorycznym dominują nuty orzechowe z gorzką czekoladą. Doskonale sprawdzi się w każdym specjale kawowym - od intensywnego espresso, do wyrazistego latte - kawa na pewno nie zgubi się w mleku.
kawa ziarnista RMK Szczecińska 1kg
Regionalna Manufaktura Kawy - Szczecińska
Skład: 40%Arabica / 60% Robusta
Wysoka zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Mocna i gęsta. Składa się w 40% z ziaren Arabiki i w 60% z Robusty. Przewaga robusty zapewnia wysoką zawartość kofeiny. Jest to zatem kawa idealna dla tych, którzy potrzebują natychmiastowego pobudzenia. Świetnie smakuje zwłaszcza w kawach z mlekiem, takich jak cappuccino czy latte.
W profilu sensorycznym dominują orzechy, prażone migdały i gorzka czekolada.
kawa ziarnista HAYB Rwanda Rushashi Natural 250g
Rwanda Rushashi
Skład 100% Arabica
Niska zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Rwanda |
---|---|
Region: | Gakenke |
Wysokość upraw: | 1700-2000 m n.p.m. |
Odmiana botaniczna: | Red Bourbon |
Obróbka: | Washed |
Profil sensoryczny: | Brzoskwinia, dżem z mango, półwytrawne czerwone wino |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Kawa z plantacji jest zawsze sortowana aż pięciokrotnie - tak, aby wybrać jedynie najbardziej czerwone wiśnie. Dzięki starannemu doborowi surowca, napar jest niezwykle jednolity i powtarzalny. W smaku dominuje brzoskwinia, ale w profilu pojawiają się też nuty winne.
kawa COFFEE PLANT Kolumbia Narino Decaf 250g
Kolumbia Narino Decaf
Skład: 100% Arabica
Brak kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Kolumbia
Region: Nariño
Odmiana botaniczna: Caturra, Castillo, Colombia
Wysokość upraw: 1700-2300 m n.p.m.
Metoda obróbki: Washed
Profil sensoryczny: Śliwka węgierka, czekolada, kwiaty
Przeznaczenie: metody alternatywne
Bezkofeinowa propozycja, którą bez obaw można się delektować niezależnie od pory dnia. Kofeina została wyciągnięta z ziaren metodą "sugarcane (EA) decaf" - pomocą octanu etylu (EA) naturalnie pozyskiwanego z cukru trzcinowego.
kawa COFFEE PLANT Kostaryka Chirripo anaerobic 250g
Kostaryka Chirripó anaerobic
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Kostaryka
Region: Brunca, Chirripó
Odmiana botaniczna: Caturra, Catuai
Wysokość upraw: 1700-1950 m n.p.m.
Metoda obróbki: Anaerobic
Profil sensoryczny: Kardamon, kokos, czekolada, białe wino
Przeznaczenie: metody alternatywne
Kawa o nietypowym charakterze. W naparze dominują nuty przypraw, zwłaszcza kardamonu i... kokosa. Dzięki zastosowanej obróbce, kawa zyskuje subtelne nuty białego wina.
kawa COFFEE PLANT Indonezja Flores anaerobic 250g
Indonezja Flores anaerobic
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Indonezja
Region: Ruteng, wyspa Flores
Odmiana botaniczna: Yellow Caturra, Typica, Kartika
Wysokość upraw: 1500 m n.p. m.
Metoda obróbki: Anaerobic yeast natural
Profil sensoryczny: Truskawka, fiołek, wanilia
Przeznaczenie: metody alternatywne
Kawa, choć obrabiana w warunkach beztlenowych, pozbawiona ciężkich nut typowych dla tej obróbki. W zasadzie w smaku dominuje słodycz: lekko podfermentowane truskawki, wanilia i nuty fiołków; smak przypomina rześką konfiturę.
Hard Beans ETIOPIA Mensur Aba Hika 250g | PRZELEW
ETIOPIA Mensur Aba Hika
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Etiopia |
---|---|
Region: | Kota, Gera, Jimma |
Wysokość upraw: | 2000 m n.p.m |
Odmiana botaniczna: | JARC 74110, 74112 |
Obróbka: | Natural |
Profil sensoryczny: | Dżem jagodowy, brązowy cukier, jeżyna, śliwka |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Zazwyczaj kawy z Etiopii pochodzą z kooperatyw zrzeszających nawet kilkuset producentów, a ta kawa to prawdziwy unikat, pochodzi bowiem od jednego farmera Mensura Abahika, który jako jeden z pierwszych zaczął samodzielnie oferować swój produkt.
FIGA Brazylia Monte Carmelo NATURAL 250g
BRAZYLIA Monte Carmelo Natural
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia
Farma: Cerrado, Monte Carmelo i Chapadao de Ferro
Odmiana botaniczna: Paraiso MG, Mundo Novo
Metoda obróbki: Natural
Przeznaczenie: espresso
Kawa pochodzi z plantacji Monte Carmelo i Chapadao de Ferro położonych w północno-zachodniej części regionu Minas Gerais we wschodniej części Brazylii. Minas Gerais jest regionem znanym na całym świecie z produkcji wysokojakościowej kawy.
Kawa charakteryzuje się średnią kwasowością i wyraźną słodyczą. W smaku dominują nuty czekolady, orzechów i karmelu - klasyczna brazylijska kawa!
FIGA Brazylia Monte Carmelo natural 250g | PRZELEW
FIGA Brazylia Monte Carmelo natural 250g | PRZELEW
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia
Farma: Cerrado, Monte Carmelo i Chapadao de Ferro
Odmiana botaniczna: Paraiso MG, Mundo Novo
Wysokość upraw: 800-1300 m n.p.m.
Profil sensoryczny: czekolada, orzechy, karmel
Metoda obróbki: Natural
Przeznaczenie: metody alternatywne
Kawa pochodzi z plantacji Monte Carmelo i Chapadao de Ferro położonych w północno-zachodniej części regionu Minas Gerais we wschodniej części Brazylii. Minas Gerais jest regionem znanym na całym świecie z produkcji wysokojakościowej kawy.
Region upraw charakteryzują stabilne warunki pogodowe, niezależnie od pory roku. Dogodny klimat w połączeniu z żyzną, wulkaniczną glebą pozwalają cieszyć się kawą najwyższej jakości, o czystych nutach smakowych.
kawa ziarnista HAYB KOSTARYKA Aquiares Estate 250g
KOSTARYKA Aquiares Estate
Skład: 100% ARABICA
Niska zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, wyposażone w specjalny zaworek, gwarantujący świeżość kawy.
Kraj: Kostaryka
Region: Turrialba
Odmiana botaniczna: Marseillaise, Obata
Wysokość upraw: 1400 m n.p.m.
Metoda obróbki: Natural
Profil sensoryczny: Dżem truskawkowy, ananas, praliny
Przeznaczenie: metody alternatywne
Farma działa już od przeszło 130 lat będąc domem dla 1800 ludzi. Aquiares niezmiennie słynnie z innowacji i jakości na najwyższym poziomie.
kawa ziarnista HAYB Etiopia Bette Buna Megadu 250g
HAYB Etiopia Bette Buna Megadu
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Etiopia
Region: Guji
Odmiana botaniczna: 74112, 74110
Wysokość upraw: 1900-2200 m n.p.m.
Metoda obróbki: Anaerobic 96h (Natural)
Profil sensoryczny: Dżem truskawkowy, czereśnie, rum
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress)
Kawa powstała dzięki bezpośrednim relacjom z dostawcą kawy, Hester Westerveld Syoum, które udało się nawiązać dzięki holenderskiej palarni A.M.O.C.. Kawa jest nie tylko smaczna, ale też powstaje w warunkach etycznych, gwarantujących rozwój i stabilność plantatorom.
LOKALNA PALARNIA KAWY Blend 08 Brazylia/Indie 1kg
Skład: 80% Arabica, 20% Robusta
Średnia zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Brazylia, Indie
Profil sensoryczny: czekolada deserowa, marcepan, orzech włoski
Przeznaczenie: Espresso.
Mieszanka słodkich ziaren brazylijskich z intensywną, indyjską robustą. Kawa o niskiej kwasowości i intensywnym smaku. Bardzo przyjemny profil smakowy, w którym dominują deserowa czekolada i orzechy. Dzięki niewielkiej domieszce robusty, kawa ma nieco mocniej zarysowane nuty smakowe, nie zawiera jednak bardzo dużo kofeiny.
BeMyBean Kolumbia Popayan DECAF 250g | PRZELEW
Kolumbia Popayan DECAF
Skład 100% Arabica
Brak kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Kolumbia
Farma:Popayan
Odmiana botaniczna: Castillo, Catimor, Typica, Caturra
Wysokość upraw:1800 m n.p.m.
Metoda obróbki: Natural / Sugarcane decaf
Przeznaczenie: metody alternatywne
Propozycja dla osób, które muszą ograniczać ilość spożywanej kofeiny, ale wciąż nie chcą sobie odmawiać znakomitej kawy. W profilu sensorycznym dominuje soczysta owocowość - mirabelka, sok z czarnej porzeczki, nektarynka.
Kawa pozbawiana jest kofeiny metodą Sugar cane ethyl acetate processing - po zebraniu ziarno jest myte i traktowane parą wodną (aby ziarno napęczniało), następnie kawa jest opłukiwana octanem etylu który rozpuszcza kofeinę. Po tym procesie ziarna są ponownie myte wodą, traktowane parą wodną i suszone tak, aby obniżyć poziom wilgotności kawy.
BeMyBean Sunny Brew 250g | PRZELEW
Sunny Brew
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Etiopia, Burundi, Honduras
Region: Yirgacheffe, Kayanza, Montecillos
Odmiana botaniczna: heirloom, typica, bourbon, caturra
Wysokość upraw:1700 m n.p.m.
Metoda obróbki: washed, natural, anaerobic
Profil sensoryczny: herbata malinowa, kumkwat, jogurt pitny
Przeznaczenie: metody alternatywne
Świetnie sprawdzi się jako kawa codzienna.Przed ziarnami pozostawiono jedno kryterium: ma być przyjemnie jak ciepły, lipcowy wieczór. W efekcie uzyskujemy kawę rześką, a jednocześnie intensywnie słodką, z delikatnymi fermentowanymi nutami.
kawa ziarnista HAYB Rwanda Mahembe Anartobic 72h 250g
HAYB Rwanda Mahembe
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Rwanda
Region: Western Province
Odmiana botaniczna: Red Bourbon
Wysokość upraw: 1700-1900 m n.p.m.
Metoda obróbki: Anaerobic 72h
Profil sensoryczny: Jeżyna, whisky, toffi
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress)
Ziarno fermentowane w beztlenowej atmosferze przez 72 godziny, dzięki czemu napar charakteryzuje się wysoką słodyczą. Kawa czysta, elegancka, z bardzo długim, przyjemnym, grejpfrutowym jeżyn.
kawa ziarnista Meseta GRAN DECA bezkofeinowa 500g
Meseta GRAN DECA
kawa ziarnista, bezkofeinowa
opakowanie 500g
Najważniejsze cechy
Skład: 50% ARABICA 50% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: brak
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Bolonia, Emilia-Romania
Profil smakowy
Bezkofeinowa kawa o doskonałym smaku.
Doskonała oferta dla miłośników espresso z dawką kofeiny, którzy muszą ograniczać ilość dziennie
spożywanej kawy. Teraz można sięgnąć po mieszankę, dającą pełnię doznań, jakie
towarzyszą smakowaniu świetnego espresso bez ryzyka poczucia przesytu kofeiną.
Ta propozycja fenomenalnie sprawdza się w kawiarniach, które goszczą u siebie
całe pokolenia miłośników włoskiego stylu picia kawy - od seniorów aż po
najmłodszych. To ziarna również dla tych, którzy nie chcą odmawiać ani sobie,
ani swoim bliskim picia najlepszego z aromatycznych napojów!
Proces usuwania kofeiny z ziaren, polega na płukaniu ich spożywczym dwutlenkiem węgla w ściśle określonych warunkach. Dzięki temu kawa nie ma kontaktu z chemicznymi odczynnikami. Proces ten ma niewielki wpływ na smak kawy.
Zgodnie w włoskimi przepisami kawa bezkofeinowa nie może zawierać więcej niż 0,1% kofeiny.
kawa ziarnista Caffen NAPOLI 250g
Caffen Napoli
kawa ziarnista
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy
Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: średnia
Stopień palenia: ciemny
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Neapol, Kampania
Profil smakowy
Orzechowa crema w espresso przygotowanego na bazie tej mieszanki oraz jej konsystencja najlepiej odzwierciedla dominujące jej nuty: orzechy w połączeniu ze złocistym miodem.
kawa ziarnista Caffen TOP QUALITY 250g
Caffen Top Quality
kawa ziarnista
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy
Skład: 100% ARABICA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: ciemny
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Neapol, Kampania
Profil smakowy
Siła południowego palenia w nieco mniejszym wydaniu, które każdemu pozwoli bez większych wydatków zakosztować w kawie o zdecydowanym smaku, który przekonuje do siebie nieśpiesznym rozpływaniem się gęstej i jedwabistej konsystencji na podniebieniu.
kawa Caffen EVENTI 250g mielona
Caffen Eventi
kawa mielona
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy
Skład: 100% ARABICA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: ciemny
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Neapol, Kampania
Profil smakowy
Mocna i wyrazista z charakterystycznym czekoladowym akcentem. Posmak nieco orzechowy z pozostającą na podniebieniu delikatną nutą imbiru. Bardzo łagodne, ale przy tym odrobinę korzenne tony przybliżają nas do bardzo przyjaznej podniebieniu egzotyki!
kawa ziarnista Mokito BIANCO 500g
Mokito BIANCO
kawa ziarnista
opakowanie 500g
Najważniejsze cechy
Skład: 100% ARABICA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Mediolan, Lombardia
Profil smakowy
Kawa o ziarnach najlepszego pochodzenia, których mądry sposób palenia i dobór proporcji pozwala uzyskać espresso o intensywnym a przy tym delikatnym smaku. Szlachetne pochodzenie arabiki podkreślone niezwykle rozważnym sposobem palenia niezbędnym dla uzyskania delikatności i intensywnego smaku.
kawa ziarnista Mokito VERDE Armonia 500g
Mokito VERDE - Armonia
kawa ziarnista
opakowanie 500g
Najważniejsze cechy
Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: średnia
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Mediolan, Lombardia
Profil smakowy
Mieszanka ta w sposób niepowtarzalny łączy intensywny aromat z konsystencją, w jakie powinno być bogate perfekcyjne espresso. Mocno aromatyczna z wieloma aromatami owocowymi, świetnie wyczuwalnymi w każdej filiżance doppio espresso.
kawa ziarnista Mokito ORO 500g
Mokito ORO
kawa ziarnista
opakowanie 500g
Najważniejsze cechy
Skład: 20% ARABICA / 80% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: wysoka
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Mediolan, Lombardia
Profil smakowy
Bardzo ciekawe połączenie kilku specjalnych odmiany najdroższej robusty i 2 odmian arabiki. Mocne kawowe pobudzenie bez śladu kwaskowatości. Świetna opcja jako podstawa do cappuccino.
kawa ziarnista Agust GENTILE 100% ARABICA 250g
Agust GENTILE
kawa ziarnista
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy
Skład: 100% ARABICA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Brescia, Lombardia
Profil smakowy
Bogactwo kwiatowych aromatów w mieszance ziaren z Ameryki Centralnej stworzonej dla wrażliwego podniebienia łaknącego szlachetnych smaków. Naturalnie niska zawartość kofeiny napełnia energią i łagodnie pobudza w sposób charakterystyczny dla ziaren arabikowych. Orzechowa trwała crema stanowi ukoronowanie gęstego body pozostawiającego na języku wspomnienie dojrzałych egzotycznych owoców. Niesłychane zestawienie kwaskowatości i głębi smaku. Ani jednego niewłaściwego ziarna i w rezultacie ani jednej niepożądanej kropli.
Palarnia Agust należy do tej niewielkiej liczby palarni we Włoszech, które stosują optyczną selekcję zielonych ziaren, gdzie odrzucane są te, których kolor świadczy o braku jednorodności dojrzałego ziarna.
Mieszanka posiada certyfikat CSC (Caffe' Speciali Certificati) przyznawany przez organizację Associazione Caffe` Speciali Certificatii - gwarantujący, że cały proces: począwszy od wyboru plantacji a skończywszy na procesie palenia jest ściśle monitorowany przez niezależnych ekspertów dbających o przestrzeganie restrykcyjnych wymagań.
CAFE' SILESIA JEST OFICJALNYM IMPORTEREM PALARNI AGUST W POLSCE.
kawa Fantino ESPRESSO BAR 250g mielona
Fantino ESPRESSO BAR
kawa mielona
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy
Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: średnia
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Cuneo, Piemont
Profil smakowy
Mocna i wyśmienita! Nie ma lepszego pomysłu na poranną kawę, jeśli jej wyrazistość i duża dawka kofeiny jest nam potrzebna na początek długiego dnia. Doskonałym pomysłem jest czaparzenie jej w moce. Ma charakterystyczny mocny czekoladowy zapach, który z całą mocą ujawni się w filiżance!
Kapsułki Meseta 100% ARABICA 100 szt.
Kawa mielona, w kapsułkach
Skład: 100% Arabica
Niska zawartość kofeiny
Unikalna mieszanka kilku odmian ziaren arabiki. Specjalne, niezbyt mocne palenie nadaje im subtelny smak i łagodny aromat.
Kapsułki pasują do systemu ekspresów kapsułkowych Meseta Attimo
Opakowanie: 100 szt.
kawa ziarnista Etno Cafe Djimmah 1000g
Kawa z zachodniej części Etiopii, prowincji Djimmah, rosnąca w cieniu leśnych drzew. W smaku wyczuwalna dzikość orzechów włoskich i głębokość czekolady.Ciemniejszy wypał nadaje naparowi gęstości, a potencjał aromatów drzemiących w ziarnie przyjemny balans smaku, co czyni tę kawę jedną z najbardziej charakterystycznych odmian na świecie.
Nazwa: DJIMMAH
Profil palenia:
Medium
Kraj:Etiopia
Region:
Djimmah
Wysokość upraw:
1650-2000 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Arabika,
Heirloom
Obróbka ziarna: Natural
Smak/aromat:
Czekolada, Pikantny, Drzewny
Metoda przygotowywania:
- kawy do ekspresu kolbowego
- kawy do ekspresów automatycznych i kawiarek
kawa ziarnista Etno Cafe Yirgacheffe 250g
YIRGACHEFE
Profil palenia: Medium+
Kraj: Etiopia
Region: Yirgacheffee
Wysokość upraw: 1750-2200 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Arabika, Heirloom
Obróbka ziarna: Fully washed
Smak/aromat: Czekolada, wiśnie, jagody
Metoda przygotowywania:
- kawy do ekspresu kolbowego
- kawy do ekspresów automatycznych i kawiarek
Kawa rosnąca wysoko, trudna w uprawie, odwdzięczająca się za to wyjątkową subtelnością. Etno Yirgacheffe została wypalona z myślą o metodach ciśnieniowych i przelewowych. Ma dojrzały, złożony charakter, intensywne aromaty kwiatowe - szczególnie wyczuwalne mogą być bergamotki i migdały. Intensywna słodycz dopełniona jest lekką kwasowością i delikatną goryczą.
Etno Cafe Yirgacheffe 1 kg
YIRGACHEFE
Profil palenia: Medium+
Kraj: Etiopia
Region: Yirgacheffee
Wysokość upraw: 1750-2200 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Arabika, Heirloom
Obróbka ziarna: Fully washed
Smak/aromat: Czekolada, wiśnie, jagody
Metoda przygotowywania:
- kawy do ekspresu kolbowego
- kawy do ekspresów automatycznych i kawiarek
Kawa rosnąca wysoko, trudna w uprawie, odwdzięczająca się za to wyjątkową subtelnością. Etno Yirgacheffe została wypalona z myślą o metodach ciśnieniowych i przelewowych. Ma dojrzały, złożony charakter, intensywne aromaty kwiatowe - szczególnie wyczuwalne mogą być bergamotki i migdały. Intensywna słodycz dopełniona jest lekką kwasowością i delikatną goryczą.
Etno Cafe Abyssinian Highland 0,25 kg
Etno Cafe Abyssinian Highland 0,25 kg
Palarnia: Etno Cafe (Wrocław)
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Etiopia / Kolumbia
Odmiana botaniczna: Heirloom / różnorodna
Obróbka ziarna: Natural / washed
Smak/aromat: owoce, czekolada
Metoda przygotowywania:
- kawy do ekspresu kolbowego
- kawy do ekspresów automatycznych i kawiarek
Kawa powstała ze zbalansowanego współbrzmienia dwóch rodzajów ziaren. Etiopskie ziarna zapewniają cielistość naparu i dominujący owocowo-czekoladowy aromat, a kolumbijskie nadają nutę cynamonowej pikanterii i słodycz karmelu. Kompozycja polecana szczególnie do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek.
Kawa ziarnista Etno Cafe Fusion 0,25 kg
Fusion
Skład: 100% ARABICA
Niska zawartość kofeiny
Opakowanie: 250g
Kraj pochodzenia: | Etiopia | Brazylia |
---|---|---|
Wysokość upraw: | ||
Odmiana botaniczna: | Heirloom | Bourbon |
Metoda obróbki: | washed | natural |
Stopień palenia (wg SCA): | ||
Profil smakowy: | Smak/Aromat: cytrynowo-czekoladowy / migdałowo-kwiatowy
|
|
Metoda przygotowywania: |
|
Wysokiej jakości blend, którego podstawą jest etiopska Yirgacheffe a uzupełnieniem brazylijski Santos. Aromat kwiatowo-migdałowy, dopełniony delikatną cytrusowością, do tego długi czekoladowy aftertaste. Idealnie sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. Również klasyczna kawa parzona zyska dzięki Fusion bogatszy, barwniejszy smak.
Kawa ziarnista Etno Cafe Fusion 1 kg
Fusion
Skład: 100% ARABICA
Niska zawartość kofeiny
Opakowanie: 1000g
Kraj pochodzenia: | Etiopia | Brazylia |
---|---|---|
Wysokość upraw: | ||
Odmiana botaniczna: | Heirloom | Bourbon |
Metoda obróbki: | washed | natural |
Stopień palenia (wg SCA): | ||
Profil smakowy: | Smak/Aromat: cytrynowo-czekoladowy / migdałowo-kwiatowy
|
|
Metoda przygotowywania: |
|
Wysokiej jakości blend, którego podstawą jest etiopska Yirgacheffe a uzupełnieniem brazylijski Santos. Aromat kwiatowo-migdałowy, dopełniony delikatną cytrusowością, do tego długi czekoladowy aftertaste. Idealnie sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. Również klasyczna kawa parzona zyska dzięki Fusion bogatszy, barwniejszy smak.
kawa Izzo GOLD 100% ARABICA 1000g ziarnista
Izzo GOLD
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 100% ARABICA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: ciemny
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Anagni, Lacjum
Profil smakowy
Izzo Gold to mieszanka najlepszych ziaren arabiki. Charakteryzuje się zmniejszoną kwasowością oraz goryczą, uzyskaną dzięki specjalnej metodzie palenia – wysokiej temperaturze, oraz czasie palenia około 18 minut.
Izzo Gold idealnie nadaje się do aromatycznego espresso, ale sprawdzi się też znakomicie jako baza do kaw mlecznych, jak cappuccino czy latte.
kawa Izzo GOLD 250g ziarnista
Izzo GOLD
kawa ziarnista
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy
Skład: 100% ARABICA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: ciemny
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Anagni, Lacjum
Profil smakowy
Izzo Gold to mieszanka najlepszych ziaren arabiki. Charakteryzuje się zmniejszoną kwasowością oraz goryczą, uzyskaną dzięki specjalnej metodzie palenia – wysokiej temperaturze, oraz czasie palenia około 18 minut.
Izzo Gold idealnie nadaje się do aromatycznego espresso, ale sprawdzi się też znakomicie jako baza do kaw mlecznych, jak cappuccino czy latte.
kawa Izzo SILVER 250g ziarnista
Izzo SILVER
kawa ziarnista
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy
Skład: 92% ARABICA / 8% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: ciemny
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Anagni, Lacjum
Profil smakowy
Izzo Silver to znakomita mieszanka najlepszych ziaren arabiki z niewielkim dodatkiem robusty. Gorycz w tej kawie jest mocno ograniczona dzięki paleniu w średniej temperaturze przez około 18 minut.
Izzo Silver doskonale sprawdzi się jako baza do kaw mlecznych – jak cappuccino czy latte – z dobrze wyczuwalnym smakiem kawy. Znakomicie nadaje się również do przyrządzenia aromatycznego nepolitańskiego espresso.
kawa Mastro Antonio MEFISTO 1000g ziarnista
Palarnia: Mastro Antonio w Kołobrzegu
Skład: 60% Arabica / 40% Robusta
Średnia zawartość kofeiny
Kawa
ziarnista
Opakowanie: 1000g, wyposażone w
specjalny zaworek, gwarantujący świeżość kawy.
Składa się z bardzo dobrych arabik odmiany Catuai i Bourbon z brazylijskich plantacji regionów Cerrado i Pocos de Caldas oraz z 40% świetnej robusty z Indii. Wypalone konkretnie i dość mocno do espresso.
Espresso jest zrównoważone, gładkie, gęste, lepkie. Dominują aromaty czekolady, orzechów.
Kawa ziarnista Etno Cafe Italian Roast 0,25 kg
Italian Roast
Skład: 100% ARABICA
Niska zawartość kofeiny
Opakowanie: 250g
Kraj pochodzenia: | Etiopia | Brazylia | Kolumbia |
---|---|---|---|
Wysokość upraw: | |||
Odmiana botaniczna: | Heirloom | Bourbon | różnorodna |
Metoda obróbki: | natural | natural | washed |
Stopień palenia (wg SCA): | |||
Profil smakowy: | Smak/Aromat: cytrusy /czekolada deserowa
|
||
Metoda przygotowywania: |
|
ETNO Italian Roast, mieszanka wypalona w stylu włoskim, odrobinę ciemniej, z myślą o fanach klasycznego włoskiego podejścia do kawy. Wyrazista i intensywna w smaku i aromacie. W aromacie z początku dymno-karmelowa, smak ewoluuje jednak w kierunku orzechowej słodyczy z wyrazistym zakończeniem deserowej czekolady. Wybór idealny dla miłośników klasyków kawowych, również tych mlecznych, bez kwasowatości.
kawa Lavazza TOP CLASS 1000g ziarnista
Lavazza TOP CLASS
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 90% ARABICA / 10% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Turyn, Piemont
Profil smakowy
Lavazza Top Class to kawa o głębokim aromacie i smaku. W jej skład wchodzą najlepsze ziarna pochodzące z Brazyli, Ameryki Środkowej oraz azji. Charakteryzuje się nutami czekoladowymi. Dzięki niewielkiej domieszce robusty jest to idealna propozycja zarówno dla osób pijących kawy mleczne jak i dla miłośników aromatycznego espresso.
Kawa pochodzi z oficjalnego kanału dystrybucji palarni Lavazza.
Kapsułki Meseta CLASSICO 100 szt.
Kawa mielona, w kapsułkach
Skład: 45% Arabica / 55% Robusta
Wysoka zawartość kofeiny
Mieszanka przygotowana specjalnie dla miłośników prawdziwego włoskiego espresso. Powstaje z połączenia brazylijskich arabik oraz robusty z Indii, Afryki oraz Dalekiego Wschodu.
Kapsułki pasują do systemu ekspresów kapsułkowych Meseta Attimo
Opakowanie: 100 szt.
kawa ziarnista HAYB BLUE espresso blend 1000g
Palarnia: HOW ARE YOU BREWING, dawniej Coffee Republic (Warszawa)
Skład: 100% Arabica
Niska zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000g, wyposażone w specjalny zaworek, gwarantujący świeżość kawy.
W skład mieszanki Blue Republic wchodzą 3 arabiki:
- Brazylia Guaxupe
- Guatemala El Jaguar
- Etiopia Sidamo
Kawa charakteryzuje się wyraźną słodyczą z niewielką ilością
kwasowości. Pozostawia po sobie przyjemy posmak mlecznej czekolady.
W smaku wyczuwalne są nuty marcepanu i czarnej porzeczki.
Kawa jest przeznaczona do przygotowania metodami ciśnieniowymi - ekspres
ciśnieniowy, kawiarka
kawa ziarnista Bazzara DOLCEVIVACE 1kg
Dawniej Espresso Barista
Skład: 50% Arabica, 50% Robusta
Stopień
palenia: średni
Wysoka zawartość kofeiny.
Opakowanie: 1000g z zaworkiem gwarantującym świeżość
kawy
Bazzara Dolcevivace mieszanka ziaren arabiki z Ameryki
południowej oraz wysokiej jakości robusty. Idealnie zbalansowana mieszanka o
intensywnym aromacie.
W smaku i aromacie można wyczuć nuty owocowe, ale także owoców
kandyzowanych i prażonych orzeszków ziemnych.
Intensywna mieszanka, która zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy.
Kawa ziarnista Etno Cafe Colombia Medellin 0,25 kg
Colombia Medellin
Skład: 100% ARABICA
Niska zawartość kofeiny
Opakowanie: 250g
Kraj pochodzenia: | Kolumbia |
---|---|
Wysokość upraw: | 1100-1500 m n.p.m. |
Odmiana botaniczna: | Bourbon, Typica |
Metoda obróbki: | washed |
Stopień palenia (wg SCA): | medium light |
Profil smakowy: | Smak/Aromat: cytrusy /czekolada deserowa
|
Metoda przygotowywania: |
|
Colombia Medellin to w ofercie Etno najbardziej owocowa kawa. Palona z myślą o metodach przelewowych i ciśnieniowych. W espresso intensywnie owocowa z czekoladowym finiszem, natomiast zaparzana w ekspresie przelewowym traci odrobinę intensywność kwasowości. Idealnie wkomponuje się w kawy mleczne.
kawa Pellini Aroma Oro Intenso 1000g ziarnista
Pellini Aroma Oro Intenso
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 80% ARABICA / 20% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: średnia
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Werona, Veneto
Profil smakowy
Mieszanka wyselekcjonowanych ziaren arabiki dopełnionych wysokogatunkową robustą. Espresso charakteryzuje się gęstą, trwałą cremą oraz wyrazistym smakiem i intensywnym aromatem. Stanowi znakomitą bazę do kaw mlecznych jak cappucinno czy latte.
kawa Cavallo ESPRESSO PERFECTA 1kg ziarnista
Cavallo Espresso Perfecta
Średnia zawartość kofeiny
Kawa
ziarnista
Opakowanie: 1000g, z
wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Skład: 36% Brazil, 28% Kostaryka, 36% Indie (robusta)
Intensywna mieszanka, znakomita dla osób potrzebujących pobudzenia, przywiązanych do tradycyjnego smaku kawy. Dodatek ziaren indyjskiej robusty, wysokiej jakości, sprawia że espresso jest intensywne, mocne i aromatyczne. Charakteryzuje się wysokim body, bardzo niską kwasowością. Wyczuwalne są nuty czekolady i orzechów. Stanowi znakomitą bazę do kaw mlecznych - jak cappuccino czy latte.
kawa Cavallo ESPRESSO CLASSIC 250g ziarnista
Cavallo Espresso Royal Classic
Skład 100%
Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa
ziarnista
Opakowanie: 250g, z
wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Skład: 41% Gwatemala, 22% Brazylia, 21% Tanzania, 16% Kolumbia
Specjalnie skomponowana mieszanka 4 znakomitych arabik. Połączone ze sobą dają espresso o łagodnym smaku i aromacie. Charakteryzuje się niską kwasowością i przyjemną słodyczą. Pozostawia po sobie długi, przyjemny, czekoladowy posmak. Znakomicie komponuje się z mlekiem, przez co stanowi doskonałą bazę do kaw mlecznych, jak cappuccino czy late.
kawa Cavallo ESPRESSO PERFECTA 250g ziarnista
Cavallo Espresso Perfecta
Średnia zawartość kofeiny
Kawa
ziarnista
Opakowanie: 250g, z
wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Skład: 36% Brazil, 28% Kostaryka, 36% Indie (robusta)
Intensywna mieszanka, znakomita dla osób potrzebujących pobudzenia, przywiązanych do tradycyjnego smaku kawy. Dodatek ziaren indyjskiej robusty, wysokiej jakości, sprawia że espresso jest intensywne, mocne i aromatyczne. Charakteryzuje się wysokim body, bardzo niską kwasowością. Wyczuwalne są nuty czekolady i orzechów. Stanowi znakomitą bazę do kaw mlecznych - jak cappuccino czy latte.
kawa Cavallo Z KAMYKA 250g ziarnista
Kawa Cavallo z Kamyka
Skład 60% Arabica / 40%
Robusta
Duża zawartość kofeiny
Kawa
ziarnista
Opakowanie: 250g, z
wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Intensywna kawa o czekoladowym charakterze. Mieszanka powstała aby przypomnieć smak kawy z dawnych czasów, powrócić do przeszłości, jednocześnie dodając wysoką jakość i profesjonalizm. Stanowi dobrą bazę do kaw mlecznych. Znakomicie sprawdzi się także przygotowana we french presie
kawa ziarnista HAYB YELLOW espresso blend 250g
HOW ARE YOU BREWING YELLOW 250g ziarnista
Palarnia: HOW ARE YOU BREWING, dawniej Coffee Republic (Warszawa)
Skład: 100% ARABICA
Średnia zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, wyposażone w specjalny zaworek, gwarantujący świeżość kawy.
W skład tej mieszanki wchodzą 2 arabiki: Brazylia Guaxupe i Gwatemala El Jaguar.
Sposób palenia sprawia, że kawa jest zrównoważona o bardzo niskiej kwasowości.
Znakomicie sprawdzi się jako baza do espresso, ale równie dobrze smakuje w kawach mlecznych.
W kawie powinniśmy wyraźnie wyczuć posmak orzechów laskowych i kakao.
Kawa jest przeznaczona do przygotowania metodami ciśnieniowymi - ekspres ciśnieniowy, kawiarka
kawa Fantino FRESCO 250g mielona
Fantino FRESCO
kawa mielona
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy
Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: średnia
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Cuneo, Piemont
Profil smakowy
Intensywna, aromatyczna kawa o wyczuwalnej słodyczy. Znakomita na poranne pobudzenie. Pełnię swojego smaku oddaje zaparzona w kawiarce. Doskonała zarówno sama, jak i z dodatkiem mleka.
Opakowanie z zaworkiem pozwala na dłużej zachować aromat kawy.
kawa Hard Beans ALPACA BLEND 250g ziarnista
ALPACA BLEND
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Brazylia (40%), Gwatemala (30%), Etiopia (30%) |
---|---|
Region: | Santa Barbara, Campo das Vertentes, Sidama |
Odmiana botaniczna: | Caturra, Catuai, Heirloom, Acaia, Mundo Novo, Yellow Catucai |
Obróbka: | natural, washed |
Nuty smakowe: | czarna herbata, migdałów, grejpfruta |
Przeznaczenie: | metody ciśnieniowe: espresso, kawiarka |
Mieszaka trzech arabik jakości speciality: Brazylia Campo Das Vertentes, Gwatemala Mario Recinos oraz Etiopia Daye Bensa. W połączeniu dostajemy słodką mieszankę pod espresso, wyraziście owocową z dominującymi nutami czarnej herbaty, migdałów i grejpfruta.
kawa Kimbo SUPERIOR 1000g ziarnista
Kimbo SUPERIOR
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: średnia
Stopień palenia: ciemny
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Neapol, Kampania
Profil smakowy
Intensywna, mocna mieszanka, wypalona w neapolitańskim stylu. Znakomita na poranne pobudzenie. Charakteryzuje się intensywnym smakiem i aromatem ciemnej czekolady i orzechów oraz gęstą trwałą cremą. Znakomicie sprawdzi się także w kawach mlecznych – jak cappuccino czy latte.
kawa Kimbo AROMA INTENSO 250g mielona
Kimbo AROMA INTENSO
kawa mielona
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy
Skład: 50% ARABICA / 50% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: wysoka
Stopień palenia: ciemny
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Neapol, Kampania
Profil smakowy
Mocna, pobudzająca mieszanka palona w neapolitański sposób. Dzięki niej przygotujemy znakomite espresso i poczujemy klimat Neapolu w domowym zaciszu. W filiżance możemy oczekiwać intensywnego smaku i aromatu o nutach gorzkiej czekolady i orzechów, a także pięknej orzechowej cremy.
kawa ziarnista Hard Beans TOUCAN BLEND 1000g ESPRESSO
Toucan Blend
Skład: 70% Arabica/30% Robusta
Średniazawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Mieszanka skomponowana głównie z myślą o kawach mlecznyh jak cappuccino czy late. W smaku dominują nuty czekolady deserowej, orzechów włoskich oraz marcepanu. Znakomicie sprawdzi się zarówno w ekpspresach kolbowych jak i automatycznych, ale znakomicie smakuje także przygotowana w kawiarce. 30% domieszka robusty nadaje mieszance mocy i aromatu, co sprawia, że jest to doskonała propozycja jako kawa śniadaniowa w twoim domu lub biurze
kawa Lavazza QUALITA ORO 250G mielona
Lavazza QUALITA ORO
kawa mielona
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy
Skład: 100% ARABICA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Turyn, Piemont
Profil smakowy
Lavazza Qualita Oro to kawa o intensywnym smaku i głębokim aromacie. W jej skład wchodzą ziarna arabik pochodzących z Południowej Ameryki oraz Afryki. W posmaku kawa jest delikatnie kwiatowa i idealnie nadaję się do espresso jak i kawy z mlekiem.
Kawa pochodzi z oficjalnego kanału dystrybucji palarni Lavazza.
kawa ziarnista Hard Beans PERU Cajamarca SHB 1000g ESPRESSO
Peru Cajamarca SHB 1kg
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Peru
Region: Jaen, Cajamarca
Wysokość upraw: 1600-2000 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Typica, Bourbon
Metoda obróbki: Washed
Przeznaczenie: Espresso
Ziarna pochodzące z Peru, wypalone w taki sposób, aby pełnię swojego smaku i aromatu rozwinąć po zaparzeniu w ekspresie kolbowym lub kawiarce. W filiżance możemy oczekiwać znakomicie zbalansowanego w smaku naparu. Delikatną kwasowość owoców cytrusowych, doskonale równoważy słodycz karmelu. Pozostawia po sobie przyjemny, odświeżający posmak.
kawa ziarnista Hard Beans BRAZYLIA Samambaia Yellow Bourbon 250g PRZELEW
BRAZYLIA SAMAMBAIA YELLOW BOURBON
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia
Region: Sul de Minas
Wysokość upraw: 1200 m n.p.m
Odmiana botaniczna: Yellow Bourbon
Metoda obróbki: pulped natural
Przeznaczenie: Metody przelewowe
Ziarna pochodzą z plantacji Sambaya, której właścicielem jest Henrique Dias Cambraia. Plantacja jest bardzo korzystnie zlokalizowana, co w połączeniu ze sprawnym i skutecznym zarządzaniem, ścisłej kontroli jakości i ciągłym szkoleniom, oraz oczywiście zaangażowaniem całego zespołu, daje wyjątkowy produkt. Kawa odznacza się nietypowym dla kaw brazylijskich profilem smakowym. Wyróżnia się herbacianym charakterem oraz znakomitym balansem pomiędzy słodyczą i owocową kwasowością. W smaku można wyczuć nuty ciasteczek, krówek i czerwonych jabłek.
kawa Essse Americano 250g mielona
Essse AMERICANO
kawa mielona
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy
Skład: 90% ARABICA / 10% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Bolonia, Emilia-Romania
Profil smakowy
Kompozycja najlepszych ziaren arabiki z Centalnej i Południowej Ameryki, z niewielką domieszką indyjskiej robusty.
Jest to delikatna mieszanka o niskim body z wyczuwalnymi nutami karmelu oraz kwiatów pomarańczy i jaśminu. Znakomita do przygotowania w ekspresach przelewowych.
kawa Coffee Grange FOUR SEASON 250g ziarnista
Coffee Grange FOUR SEASON
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Skład:
- 40% BRASIL Fazena Dutra - fully washed
- 20% GUATEMALA Guachipilin - honey
- 20% GUATEMALA Finca La Bolsa - fully washed
- 20% ETHIOPIA Konga Gr.1 - fully washed
Znakomicie dobrana mieszanka 4 różnych arabik pochodzących z Ameryki Południowej, Ameryki Środkowej oraz Afryki. Mieszanka została skomponowana przez Filipa Bartelaka w taki sposób, aby poszczególne kawy wzajemne się uzupełniały, dzięki czemu otrzymujemy znakomicie zbilansowaną kawę o delikatnej owocowej kwasowości zrównoważonej słodyczą. Podczas komponowania tej mieszanki, istotny był nie tylko smak, ale także zasady zrównoważonego rozwoju. Ziarna pochodzą z plantacji zaprzyjaźnionych z palarnią Coffee Grange.
Wypalona została w tradycyjnym rzemieślniczym piecu, w taki sposób aby pełnię swojego smaku i aromatu uwalniała w espresso.
kawa ziarnista Hard Beans BRAZYLIA Samambaia Yellow Bourbon 250g ESPRESSO
BRAZYLIA FAZENDA SAMAMBAIA YELLOW BOURBON ESPRESSO
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia
Region: Campo des Vertentes
Wysokość upraw: 1200 m n.p.m
Odmiana botaniczna: Yellow Bourbon
Metoda obróbki: pulped natural
Przeznaczenie: Espresso
Jest to nowa odsłona znanej już kawy Brazylia Samambaia. Tym razem wypalona w sposób, który docenią miłośnicy orzeźwiającego espresso.
Ziarna pochodzą z farmy Sambaya, której właścicielem jest Henrique Dias Cambraia. Dzięki bardzo korzystnej lokalizacji plantacji, oraz skutecznemu zarządzaniu, ścisłej kontroli jakości, ciągłemu doskonaleniu, a także oczywiście zaangażowaniu całego zespołu, otrzymujemy naprawdę wyjątkowy produkt.
Na plantacji znajduje się także specjalnie wydzielony teren, na którym Henrique eksperymentuje z nowymi odmianami i gatunkami krzewów, których jakość wielokrotnie została nagrodzona, między innymi otrzymały prestiżową nagrodę Cup of Excellence.
Napar charakteryzuje się nugatową słodyczą oraz orzechowymi nutami uzupełnionymi delikatną kwasowością jabłek.
Znakomicie smakuje także z dodatkiem mleka.
kawa Coffee Grange FOUR SEASON 1000g ziarnista
Coffee Grange FOUR SEASON
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Skład:
- 40% BRASIL Fazena Dutra - fully washed
- 20% GUATEMALA Guachipilin - honey
- 20% GUATEMALA Finca La Bolsa - fully washed
- 20% ETHIOPIA Konga Gr.1 - fully washed
Znakomicie dobrana mieszanka 4 różnych arabik pochodzących z Ameryki Południowej, Ameryki Środkowej oraz Afryki. Mieszanka została skomponowana przez Filipa Bartelaka w taki sposób, aby poszczególne kawy wzajemne się uzupełniały, dzięki czemu otrzymujemy znakomicie zbilansowaną kawę o delikatnej owocowej kwasowości zrównoważonej słodyczą. Podczas komponowania tej mieszanki, istotny był nie tylko smak, ale także zasady zrównoważonego rozwoju. Ziarna pochodzą z plantacji zaprzyjaźnionych z palarnią Coffee Grange.
Wypalona została w tradycyjnym rzemieślniczym piecu, w taki sposób aby pełnię swojego smaku i aromatu uwalniała w espresso.
Kawa ziarnista Etno Cafe Indonesia Mandheling 0,25 kg
Indonesia Mandheling
Skład: 100% ARABICA
Niska zawartość kofeiny
Opakowanie: 250g
Kraj pochodzenia: | Indonezja (Sumatra) |
---|---|
Region: | Mandheling/Batak |
Wysokość upraw: | 800-1500 m n.p.m. |
Odmiana botaniczna: | Catimor, Typica |
Metoda obróbki: | wet-hulled |
Stopień palenia (wg SCA): | medium light |
Profil smakowy: | miód gryczany, suszona śliwka
|
Metoda przygotowywania: |
|
Kawa dobrze zbalansowana, wyrazista, delikatnie egzotyczna. W aromacie dominują nuty miodowo-owocowe, z wysokim body, które pozwala w pełni poczuć głębokość smaku. Indonezja Etno idealnie nadaje się do kawiarek i ekspresów przelewowych.
kawa Agust DECA bezkofeinowa 250g mielona
Agust DECA
kawa mielona, bezkofeinowa
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy
Skład: 65% ARABICA / 35% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: brak
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Brescia, Lombardia
Profil smakowy
Propozycja dla osób, które muszą ograniczać ilość spożywanej kofeiny, ale wciąż nie chcą sobie odmawiać znakomitej kawy. Jest to aromatyczna mieszanka wyśmienitych ziaren arabiki i robusty, skomponowane tak, abyśmy mogli cieszyć się wysokojakościową kawą, bez konieczności martwienia się o kofeinę. Jest to kawa o znakomicie zbilansowanym smaku i kremowym body, przykrytym piękną cremą. Znakomicie sprawdzi się zarówno jako espresso, jak i podstawa do zachwycających mlecznych kompozycji.
Proces dekofeinizacji zielonego ziarna przebiega w ściśle kontrolowanych warunkach przy użyciu chlorku metylenu klasy spożywczej. Kawa następnie jest płukana parą wodną, aby usunąć wszelkie pozostałości dichlorometanu. Dzięki temu proces jest całkowicie bezpieczny i nie wpływa na smak kawy.
Zgodnie w włoskimi przepisami kawa bezkofeinowa nie może zawierać więcej niż 0,1% kofeiny.
Zestaw promocyjny 3kg kawy Essse Selezione ESSSE ziarnista + 2 szklane filiżanki CAPPUCCINO Essse 170ml
Zestaw trzech kilogramów kawy Essse Selezione ESSSE + dwie szklane filiżanki Essse Capuccino
Promocyjny zestaw kawy Essse Selesione ESSSE 1000g ziarnista z dwoma szklanymi filiżankami do cappuccino z palarni Essse!
W skład zestawu wchodzą:
Szklana filiżanka CAPPUCCINO Essse 170ml
Przezroczysta filiżanka do cappuccino, wykonana ze szkła, z nadrukowanym logo palarni ESSSE Café.
Filiżanka ma pojemność 170ml,
W komplecie wraz ze spodeczkiem.
Essse Selezione ESSSE
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 80% ARABICA / 20% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: średnia
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Bolonia, Emilia-Romania
Profil smakowy
Znakomicie zbilansowana mieszanka najlepszych ziaren arabiki, uzupełnionych wysokiej jakości ziarnami robusty. Pozwala ona uzyskać nam wyśmienite, powtarzalne espresso o pełnym smaku i orzeźwiającym aromacie, które pozostawia po sobie długi czekoladowy ogon.
Najwyższą jakość smaku prawdziwego włoskiego espresso potwierdza certyfikat INEI.
Zestaw promocyjny 2kg kawy Meseta SUPER ORO + filiżanka Meseta CAPPUCCINO
Zestaw dwóch kilogramów kawy Meseta CREMA D'ORO + filiżanka Meseta Cappuccino
Promocyjny zestaw kawy Meseta CREMA D'ORO 1000 gram ziarnista, tylko teraz w raz z gratisową filiżanką do cappuccino z palarni Meseta!
W skład zestawu wchodzą:
Filiżanka Meseta CAPPUCCINO
Filiżanka do cappuccino, z grubej porcelany, o pojemności 140 ml, z logo palarni MESETA.
Wyprodukowana przez fabrykę porcelany FAC SpA / Porcellane ACF w miejscowości Albisola Superiore (w Ligurii).
W komplecie wraz ze spodeczkiem.
Meseta SUPER ORO
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: średnia
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Bolonia, Emilia-Romania
Profil smakowy
Topowa mieszanka z palarni z Castel-Maggiore (k. Bolognii). Świetnie zbalansowana mieszanka skomponowana z ziaren, których dobór poprzedza niezwykle staranna selekcja oraz drobiazgowe testy zielonych ziaren (począwszy od wielkości i zapachu a skończywszy na testach morfologicznych). Słodycz pochodzi z brazylijskich Arabik, z których wydobywa się pełnię orzeźwiającego smaku. Natomiast aromaty kwiatowo-miodowe i owocowe pochodzą z Arabik z plantacji wyszukiwanych w Ameryce Centralnej i Południowej (Kolumbii, Gwatemali i Nikaragui) i Etiopii. Dopełnieniem są wybrane ziarna Robusty z Kongo, Togo, Kamerunu, Indii, Indonezji, które stanowią zdecydowaną nutę w rozpływającej się na podniebieniu syropowatości.
Posiada certyfikat jakości: Espresso Italiano Certificato przyznawany przez Instituto Nazionale Espresso Italiano.
Zestaw promocyjny 3kg kawy Meseta SUPER ORO + 2 filiżanki Meseta CAPPUCCINO
Zestaw trzech kilogramów kawy Meseta CREMA D'ORO + 2 filiżanki Meseta Cappuccino
Promocyjny zestaw kawy Meseta CREMA D'ORO 1000 gram ziarnista, tylko teraz w raz z dwiema gratisowymi filiżankami do cappuccino z palarni Meseta!
W skład zestawu wchodzą:
Filiżanka Meseta CAPPUCCINO
Filiżanka do cappuccino, z grubej porcelany, o pojemności 140 ml, z logo palarni MESETA.
Wyprodukowana przez fabrykę porcelany FAC SpA / Porcellane ACF w miejscowości Albisola Superiore (w Ligurii).
W komplecie wraz ze spodeczkiem.
Meseta SUPER ORO
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: średnia
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Bolonia, Emilia-Romania
Profil smakowy
Topowa mieszanka z palarni z Castel-Maggiore (k. Bolognii). Świetnie zbalansowana mieszanka skomponowana z ziaren, których dobór poprzedza niezwykle staranna selekcja oraz drobiazgowe testy zielonych ziaren (począwszy od wielkości i zapachu a skończywszy na testach morfologicznych). Słodycz pochodzi z brazylijskich Arabik, z których wydobywa się pełnię orzeźwiającego smaku. Natomiast aromaty kwiatowo-miodowe i owocowe pochodzą z Arabik z plantacji wyszukiwanych w Ameryce Centralnej i Południowej (Kolumbii, Gwatemali i Nikaragui) i Etiopii. Dopełnieniem są wybrane ziarna Robusty z Kongo, Togo, Kamerunu, Indii, Indonezji, które stanowią zdecydowaną nutę w rozpływającej się na podniebieniu syropowatości.
Posiada certyfikat jakości: Espresso Italiano Certificato przyznawany przez Instituto Nazionale Espresso Italiano.
Zestaw promocyjny 5kg kawy Meseta SUPER ORO + 3 filiżanki Meseta CAPPUCCINO
Zestaw pięciu kilogramów kawy Meseta CREMA D'ORO + 3 filiżanki Meseta Cappuccino
Promocyjny zestaw kawy Meseta CREMA D'ORO 1000 gram ziarnista, tylko teraz w raz z trzema gratisowymi filiżankami do cappuccino z palarni Meseta!
W skład zestawu wchodzą:
Filiżanka Meseta CAPPUCCINO
Filiżanka do cappuccino, z grubej porcelany, o pojemności 140 ml, z logo palarni MESETA.
Wyprodukowana przez fabrykę porcelany FAC SpA / Porcellane ACF w miejscowości Albisola Superiore (w Ligurii).
W komplecie wraz ze spodeczkiem.
Meseta SUPER ORO
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: średnia
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Bolonia, Emilia-Romania
Profil smakowy
Topowa mieszanka z palarni z Castel-Maggiore (k. Bolognii). Świetnie zbalansowana mieszanka skomponowana z ziaren, których dobór poprzedza niezwykle staranna selekcja oraz drobiazgowe testy zielonych ziaren (począwszy od wielkości i zapachu a skończywszy na testach morfologicznych). Słodycz pochodzi z brazylijskich Arabik, z których wydobywa się pełnię orzeźwiającego smaku. Natomiast aromaty kwiatowo-miodowe i owocowe pochodzą z Arabik z plantacji wyszukiwanych w Ameryce Centralnej i Południowej (Kolumbii, Gwatemali i Nikaragui) i Etiopii. Dopełnieniem są wybrane ziarna Robusty z Kongo, Togo, Kamerunu, Indii, Indonezji, które stanowią zdecydowaną nutę w rozpływającej się na podniebieniu syropowatości.
Posiada certyfikat jakości: Espresso Italiano Certificato przyznawany przez Instituto Nazionale Espresso Italiano.
Zestaw promocyjny 2kg kawy La Brasiliana MARFISA + filiżanka La Brasiliana CAPPUCCINO Vienna
Zestaw dwóch kilogramów kawy La Brasiliana MARFISA + filiżanka La Brasiliana CAPPUCCINO Vienna
Promocyjny zestaw kawy La Brasiliana MARFISA 1000 gram ziarnista, tylko teraz w raz z gratisową filiżanką do cappuccino z palarni La Brasiliana!
W skład zestawu wchodzą:
Filiżanka La Brasiliana CAPPUCCINO Vienna
Filiżanka do cappuccino, z grubej porcelany, o pojemności 140 ml z logo palarni LA BRASILIANA.
W komplecie wraz ze spodeczkiem.
La Brasiliana MARFISA
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 90% ARABICA / 10% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Ferrara, Emilia-Romania
Profil smakowy
Świetnie zrównoważony i delikatny smak. Mieszanka znakomitych odmian arabiki pochodzących z Ameryki południowej z niewielką domieszką wysokojakościowej robusty która dodaje mieszance charakteru. Zaspokoi najbardziej wymagające
podniebienia.
Najwyższa półka wśród kaw.
Data palenia na opakowaniu podana jest za pomocą liter zgodnie z włoskim alfabetem:
a - styczeń
b - luty
c - marzec
d - kwiecień
e - maj
f - czerwiec
g - lipiec
h - sierpień
i - wrzesień
l - październik
m - listopad
n - grudzień
Kawę najlepiej spożyć do 1,5 roku od daty palenia
Zestaw promocyjny 3kg kawy La Brasiliana MARFISA + 2 filiżanki La Brasiliana CAPPUCCINO Vienna
Zestaw trzech kilogramów kawy La Brasiliana MARFISA + 2 filiżanki La Brasiliana CAPPUCCINO Vienna
Promocyjny zestaw kawy La Brasiliana MARFISA 1000 gram ziarnista, tylko teraz wraz z dwiema gratisowymi filiżankami do cappuccino z palarni La Brasiliana!
W skład zestawu wchodzą:
Filiżanka La Brasiliana CAPPUCCINO Vienna
Filiżanka do cappuccino, z grubej porcelany, o pojemności 140 ml z logo palarni LA BRASILIANA.
W komplecie wraz ze spodeczkiem.
La Brasiliana MARFISA
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 90% ARABICA / 10% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Ferrara, Emilia-Romania
Profil smakowy
Świetnie zrównoważony i delikatny smak. Mieszanka znakomitych odmian arabiki pochodzących z Ameryki południowej z niewielką domieszką wysokojakościowej robusty która dodaje mieszance charakteru. Zaspokoi najbardziej wymagające
podniebienia.
Najwyższa półka wśród kaw.
Data palenia na opakowaniu podana jest za pomocą liter zgodnie z włoskim alfabetem:
a - styczeń
b - luty
c - marzec
d - kwiecień
e - maj
f - czerwiec
g - lipiec
h - sierpień
i - wrzesień
l - październik
m - listopad
n - grudzień
Kawę najlepiej spożyć do 1,5 roku od daty palenia
Zestaw promocyjny 5kg kawy La Brasiliana MARFISA + 3 filiżanki La Brasiliana CAPPUCCINO Vienna
Zestaw pięciu kilogramów kawy La Brasiliana MARFISA + 3 filiżanki La Brasiliana CAPPUCCINO Vienna
Promocyjny zestaw kawy La Brasiliana MARFISA 1000 gram ziarnista, tylko teraz wraz z trzema gratisowymi filiżankami do cappuccino z palarni La Brasiliana!
W skład zestawu wchodzą:
Filiżanka La Brasiliana CAPPUCCINO Vienna
Filiżanka do cappuccino, z grubej porcelany, o pojemności 140 ml z logo palarni LA BRASILIANA.
La Brasiliana MARFISA
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 90% ARABICA / 10% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Ferrara, Emilia-Romania
Profil smakowy
Świetnie zrównoważony i delikatny smak. Mieszanka znakomitych odmian arabiki pochodzących z Ameryki południowej z niewielką domieszką wysokojakościowej robusty która dodaje mieszance charakteru. Zaspokoi najbardziej wymagające
podniebienia.
Najwyższa półka wśród kaw.
Data palenia na opakowaniu podana jest za pomocą liter zgodnie z włoskim alfabetem:
a - styczeń
b - luty
c - marzec
d - kwiecień
e - maj
f - czerwiec
g - lipiec
h - sierpień
i - wrzesień
l - październik
m - listopad
n - grudzień
Kawę najlepiej spożyć do 1,5 roku od daty palenia
Zestaw promocyjny 2kg kawy Caffen BAR + filiżanka Caffen CAPPUCCINO
Zestaw dwóch kilogramów kawy Caffen BAR + filiżanka Caffen CAPPUCCINO
Promocyjny zestaw kawy Caffen BAR 1000 gram ziarnista, tylko teraz w raz z filiżanką do cappuccino z palarni Caffen!
W skład zestawu wchodzą:
Filiżanka Caffen CAPPUCCINO
Filiżanka do cappuccino, z grubej porcelany, o pojemności 140 ml, z logo palarni CAFFEN.
W komplecie wraz ze spodeczkiem.
Caffen Bar
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 80% ARABICA / 20% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: średnia
Stopień palenia: ciemny
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Neapol, Kampania
Profil smakowy
Wyrafinowany, a przy tym mocny akcent z gęstym body i długim finiszem pozostawiającym na podniebieniu gorzką czekoladę z domieszką chili.
Mieszanka odznaczona ZŁOTYM MEDALEM, podczas International Coffee Tasting 2006 oraz 2010.
Zestaw promocyjny 3kg kawy Caffen BAR + 2 filiżanki Caffen CAPPUCCINO
Zestaw trzech kilogramów kawy Caffen BAR + 2 filiżanki Caffen CAPPUCCINO
Promocyjny zestaw kawy Caffen BAR 1000 gram ziarnista, tylko teraz wraz z dwiema filiżankami do cappuccino z palarni Caffen!
W skład zestawu wchodzą:
Filiżanka Caffen CAPPUCCINO
Filiżanka do cappuccino, z grubej porcelany, o pojemności 140 ml, z logo palarni CAFFEN.
W komplecie wraz ze spodeczkiem.
Caffen Bar
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 80% ARABICA / 20% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: średnia
Stopień palenia: ciemny
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Neapol, Kampania
Profil smakowy
Wyrafinowany, a przy tym mocny akcent z gęstym body i długim finiszem pozostawiającym na podniebieniu gorzką czekoladę z domieszką chili.
Mieszanka odznaczona ZŁOTYM MEDALEM, podczas International Coffee Tasting 2006 oraz 2010.
kawa Meseta GRAN CREMA 250g mielona
Meseta GRAN CREMA
kawa mielona
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy
Skład: 95% ROBUSTA / 5% ARABIKA
Zawartość kofeiny: wysoka
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Bolonia, Emilia-Romania
Profil smakowy
Mocna, aromatyczna mieszanka wysokiej jakości ziaren robusty z niewielką domieszką arabiki. Dzięki niej można poczuć klimat włoskiej kawiarni we własnym domu. Znakomicie sprawdzi się w popularnych kawiarkach.
Polecana zwłaszcza dla osób, które poszukują intensywnego, wyrazistego smaku i natychmiastowego pobudzenia.
kawa Meseta 100% ARABICA 250g mielona
Meseta 100% ARABICA
kawa ziarnista
opakowanie: 250g, puszka
Najważniejsze cechy
Skład: 100% ARABICA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Bolonia, Emilia-Romania
Profil smakowy
Ze względu na fenomenalną recepturę świetnie spisuje się zarówno w ekspresach ciśnieniowych jak i w moce. Ziarna arabikowe w idealnych proporcjach przywołują na myśl te najbardziej egzotyczne kwiatowo-owocowe aromaty, jakie można poczuć w czasie podróży do najdalszych i najcieplejszych zakątków świata. Brak jakichkolwiek negatywnych aromatów w tej mieszance jest wynikiem niebywałej staranności w doborze ziaren i zaawansowania technologicznego, co spotykane jest niezwykle rzadko jeśli chodzi o kawy mielone. Wspaniale mieć ją w domu: dla siebie i dla gości.
Kafar CASCARA 200g
CASCARA
Opakowanie: 200g
Kraj Pochodzenia: Gwatemala, El Zapote
Cascara (hiszp. "skórka") są to kawałki owoców kawowca, oddzielone od ziarna w procesie obróbki kawy. Często są one traktowane, jako "efekt uboczny" powstały podczas produkcji zielonego ziarna. Wysokiej jakości i odpowiednio przygotowana Cascara, może stanowić ciekawą alternatywę dla kawy czy herbaty i dostarczyć niezapomnianych doznań smakowych.
Napar jest mocno owocowy, złożony w smaku. Charakteryzuje się wysoką słodyczą z delikatną kwasowością. W smaku przypomina nieco kompot z suszonych owoców.
Sposób przygotowania:
- Na każde 100ml wody wsyp 5g suszu;
- Susz zalej wrzątkiem;
- Przykryj i odstaw na 10min;
- Przelej do filiżanki odcedzając fusy;
kawa La Brasiliana MARFISA (t) 6 x 250g ziarnista
La Brasiliana MARFISA
kawa ziarnista
opakowanie 250g x6
Najważniejsze cechy
Skład: 90% ARABICA / 10% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Ferrara, Emilia-Romania
Profil smakowy
Świetnie zrównoważony i delikatny smak. Mieszanka znakomitych odmian arabiki pochodzących z Ameryki południowej z niewielką domieszką wysokojakościowej robusty która dodaje mieszance charakteru. Zaspokoi najbardziej wymagające
podniebienia.
Najwyższa półka wśród kaw.
Kapsułki Meseta INTENSO 100 szt.
Kawa mielona, w kapsułkach
Skład: 30% Arabica / 70% Robusta
Wysoka zawartość kofeiny
Aromatyczna mieszanka, która zachwyci miłośników intensywnego włoskiego epsresso. Starannie dobrana kompozycja ziaren z Południowej Ameryki, Afryki i Azji, oraz staranny proces palenia, sprawiają że kawa charakteryzuje się niezwykłym aromatem, zdecydowanym, głębokim smakiem oraz gęstym body, a całość przykrywa piękna orzechowa crema.
Dzięki wysokiej zawartości kofeiny, kawa doskonale sprawdzi się jako poranne pobudzenie
Kapsułki pasują do systemu ekspresów kapsułkowych Meseta Attimo
Opakowanie: 100 szt.
kawa ziarnista JOLLY CAFFE Decaffeinated 500g
JOLLY CAFFE DECAFFEINATO
kawa ziarnista
opakowanie 500g
Najważniejsze cechy
Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: brak
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Florencja, Toskania
Profil smakowy
Bezkofeinowa kawa, która pozwoli cieszyć się doskonałym, aromatycznym włoskim espresso, nawet osobom, które nie mogą spożywać kofeiny.
W skład tej mieszanki wchodzą głównie ziarna pochodzące ze środkowej Ameryki. Dzięki toskańskiemu sposobowi palenia, kawa jest intensywna i pozbawiona kwasowości. Dominują tutaj goryczkowe nuty kakao z lekko pikantną nutką przypraw. Przyjemna tekstura i piękna, gęsta, orzechowa crema uzupełniają doskonałą filiżankę kawy i sprawiają że przypomną nam się wakacje w słonecznej Italii.
Kofeina została usunięta w całkowicie naturalnym procesie, przy użyciu wody. Dzięki temu, kawa jest całkowicie bezpieczna, a jej smak i aromat nie ulega zmianie. Zgodnie w włoskimi przepisami kawa bezkofeinowa nie może zawierać więcej niż 0,1% kofeiny