WSZYSTKIE MARKI
( ilość produktów: 619 )
Zestaw promocyjny 3kg kawy Meseta SUPER ORO + 2 filiżanki Meseta CAPPUCCINO
Zestaw trzech kilogramów kawy Meseta CREMA D'ORO + 2 filiżanki Meseta Cappuccino
Promocyjny zestaw kawy Meseta CREMA D'ORO 1000 gram ziarnista, tylko teraz w raz z dwiema gratisowymi filiżankami do cappuccino z palarni Meseta!
W skład zestawu wchodzą:
Filiżanka Meseta CAPPUCCINO
Filiżanka do cappuccino, z grubej porcelany, o pojemności 140 ml, z logo palarni MESETA.
Wyprodukowana przez fabrykę porcelany FAC SpA / Porcellane ACF w miejscowości Albisola Superiore (w Ligurii).
W komplecie wraz ze spodeczkiem.
Meseta SUPER ORO
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: średnia

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Bolonia, Emilia-Romania

Profil smakowy

Topowa mieszanka z palarni z Castel-Maggiore (k. Bolognii). Świetnie zbalansowana mieszanka skomponowana z ziaren, których dobór poprzedza niezwykle staranna selekcja oraz drobiazgowe testy zielonych ziaren (począwszy od wielkości i zapachu a skończywszy na testach morfologicznych). Słodycz pochodzi z brazylijskich Arabik, z których wydobywa się pełnię orzeźwiającego smaku. Natomiast aromaty kwiatowo-miodowe i owocowe pochodzą z Arabik z plantacji wyszukiwanych w Ameryce Centralnej i Południowej (Kolumbii, Gwatemali i Nikaragui) i Etiopii. Dopełnieniem są wybrane ziarna Robusty z Kongo, Togo, Kamerunu, Indii, Indonezji, które stanowią zdecydowaną nutę w rozpływającej się na podniebieniu syropowatości.
Posiada certyfikat jakości: Espresso Italiano Certificato przyznawany przez Instituto Nazionale Espresso Italiano.

Zestaw promocyjny 5kg kawy Meseta SUPER ORO + 3 filiżanki Meseta CAPPUCCINO
Zestaw pięciu kilogramów kawy Meseta CREMA D'ORO + 3 filiżanki Meseta Cappuccino
Promocyjny zestaw kawy Meseta CREMA D'ORO 1000 gram ziarnista, tylko teraz w raz z trzema gratisowymi filiżankami do cappuccino z palarni Meseta!
W skład zestawu wchodzą:
Filiżanka Meseta CAPPUCCINO
Filiżanka do cappuccino, z grubej porcelany, o pojemności 140 ml, z logo palarni MESETA.
Wyprodukowana przez fabrykę porcelany FAC SpA / Porcellane ACF w miejscowości Albisola Superiore (w Ligurii).
W komplecie wraz ze spodeczkiem.
Meseta SUPER ORO
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: średnia

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Bolonia, Emilia-Romania

Profil smakowy

Topowa mieszanka z palarni z Castel-Maggiore (k. Bolognii). Świetnie zbalansowana mieszanka skomponowana z ziaren, których dobór poprzedza niezwykle staranna selekcja oraz drobiazgowe testy zielonych ziaren (począwszy od wielkości i zapachu a skończywszy na testach morfologicznych). Słodycz pochodzi z brazylijskich Arabik, z których wydobywa się pełnię orzeźwiającego smaku. Natomiast aromaty kwiatowo-miodowe i owocowe pochodzą z Arabik z plantacji wyszukiwanych w Ameryce Centralnej i Południowej (Kolumbii, Gwatemali i Nikaragui) i Etiopii. Dopełnieniem są wybrane ziarna Robusty z Kongo, Togo, Kamerunu, Indii, Indonezji, które stanowią zdecydowaną nutę w rozpływającej się na podniebieniu syropowatości.
Posiada certyfikat jakości: Espresso Italiano Certificato przyznawany przez Instituto Nazionale Espresso Italiano.

Kapsułki Meseta INTENSO 100 szt.
Kawa mielona, w kapsułkach
Skład: 30% Arabica / 70% Robusta
Wysoka zawartość kofeiny
Aromatyczna mieszanka, która zachwyci miłośników intensywnego włoskiego epsresso. Starannie dobrana kompozycja ziaren z Południowej Ameryki, Afryki i Azji, oraz staranny proces palenia, sprawiają że kawa charakteryzuje się niezwykłym aromatem, zdecydowanym, głębokim smakiem oraz gęstym body, a całość przykrywa piękna orzechowa crema.
Dzięki wysokiej zawartości kofeiny, kawa doskonale sprawdzi się jako poranne pobudzenie
Kapsułki pasują do systemu ekspresów kapsułkowych Meseta Attimo
Opakowanie: 100 szt.

kawa ziarnista HAYB Się Przelewa Klasyk 1000g
SIĘ PRZELEWA - KLASYK
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Bardzo uniwersalny blend przeznaczony pod różne metody alternatywne takie jak dripper, Chemex, Aeropress, ekspres przelewowy itp. Większość jego składu (ponad 85%) stanowi Brazylia Cerado.
Jest to klasyczna, delikatna kawa o bardzo niskiej kwasowości. Dominują tu nuty mlecznej czekolady, kakao i orzechów. Świetnie się sprawdzi jako codzienna kawa. Dzięki swojemu klasycznemu, delikatnemu smakowi, zasmakuje także osobom, które do tej pory nie miały styczności z kawą przelewową. Jest bardzo łatwa w przygotowaniu i uniwersalna. Będzie dobrze smakować niezależnie od metody parzenia. Dlatego jest to znakomita propozycja dla osób zaczynających swoją przygodę z alternatywnymi metodami parzenia, ale także do ekspresów przelewowych.

kawa ziarnista HAYB Się Przelewa Owoc 1000g
SIĘ PRZELEWA - OWOC
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Rwanda,
Region: Rushashi,
Metoda obróbki: Natural,
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress, ekspres przelewowy),
Bardzo przyjemna, owocowa, słodka kawa o niskiej kwasowości. Dzięki naturalnej obróbce, kawa zyskała mnóstwo owocowej słodyczy
Sposób palenia sprawia że jest to kawa, która potrafi wybaczyć dużo błędów podczas parzenia i zawsze smakuje dobrze. Dzięki temu znakomicie sprawdzi się jako codzienna kawa. Jest to doskonała opcja dla osób zaczynających swoją przygodę z kawami przelewowymi a także do ekspresów przelewowych.

kawa ziarnista Hard Beans BRAZYLIA Samambaia Yellow Bourbon 1000g PRZELEW
SAMAMBAIA Yellow Bourbon
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia
Region: Campo das Vertentes
Wysokość upraw: 1200 m.n.p.m
Odmiana botaniczna: Yellow Bourbon
Metoda obróbki: Pulped natural
Przeznaczenie: Metody alternatywne
Brazylia Samambaia to niezwykle uniwersalna, bardzo przyjemna kawa. O doskonale zbilansowanym smaku. Ze względu na swój charakter, sprawdzi się w różnych metodach alternatywnego zaparzania kawy takich jak dripper, Chemex czy Aeropress, ale również ekspresy przelewowe. Dzięki niskiej kwasowości, docenią ją zarówno osoby rozpoczynające swoją przygodę z alternatywnymi metodami przenia, jak i bardziej doświadczeni home bariści.
Suchy aromat przywodzi na myśl ciasteczka oraz orzechy nerkowca. Natomiast po zaparzeniu, w smaku pojawiają się nuty czerwonych jabłek, orzechowych ciasteczek oraz krówek.

kawa ziarnista Hard Beans PERU Cajamarca SHB 1000g PRZELEW
Peru Cajamarca SHB 1kg
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Peru
Region: Jaen, Cajamarca
Wysokość upraw: 1600-2000 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Typica, Bourbon
Metoda obróbki: Washed
Przeznaczenie: Metody alternatywne
Klasyczna (ale na pewno nie nudna) kawa przeznaczona do zaparzania metodami alternatywnymi takimi jak dripper, Chemex czy Aeropress. Znakomicie zbilansowana, o średnim body. W smaku delikatna, przyjemna kwasowość cytrusów doskonale współgra ze słodyczą karmelu.

kawa ziarnista HAYB Brasil Dark Roast Espresso 1000g
Brazylia Cerrado Patrocinio
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Brazylia |
---|---|
Region: | Cerrado |
Odmiana botaniczna: | Mundo Novo/Yellow Catuai |
Wysokość upraw: | 1150 |
Obróbka: | Natural |
Profil: | karmel, kakao, rodzynki, słodkie i pełne body |
Przeznaczenie: | metody ciśnieniowe (espresso, kawiarka) |
Kawa pochodzi z upraw położonych około 15 km na wschód od miasta Patrocinio, w regionie Minas Gerais. Jest to niezwykły teren, zapewniający znakomite warunki do uprawy kawy, niespotykane w innych regionach Brazylii. Zawdzięcza to wyjątkowemu położeniu - w kraterze uśpionego wulkanu nazywanego przez miejscowych Chapadão de Ferro (Żelazny Płaskowyż). Wulkaniczna gleba jest niezwykle żyzna - bogata w składniki odżywcze i minerały. W połączeniu z korzystnymi warunkami klimatycznymi (ciepłe, wilgotne lato oraz oraz łagodna i sucha zima) oraz doświadczeniem i pasją plantatorów, otrzymujemy wyśmienite ziarna o tradycyjnym, ale nie nudnym profilu smakowym.
Kawa jest znakomicie zbilansowana. Charakteryzuje się zdecydowaną słodyczą i niską kwasowością oraz wysokim body. Nieco ciemniejszy sposób palenia wydobył nuty karmelu, kakao, oraz rodzynek. Znakomicie komponuje się z mlekiem tworząc wspaniałą bazę mlecznych specjałów, takich jak cappuccino czy flat white.

kawa ziarnista HAYB Yellow Dark Roast Espresso 250g
Yellow Dark Roast
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
50% | 50% | |
Kraj pochodzenia: | Brazylia | Gwatemala |
Region: | Cerrado | Huehuetenango |
Odmiana botaniczna: | Mundo Novo/Yellow Catuai | Caturra, Catuai, Bourbon |
Obróbka: | Natural | Washed |
Profil: | Orzechy, Czekolada, Śliwka, Wysokie body | |
Przeznaczenie: | metody ciśnieniowe (espresso, kawiarka) |
W skład tej mieszanki wchodzą 2 najpopularniejsze single z palarni HAYB: Brazylia Cerradoia Guaxupe i Gwatemala Huehuetenango.
Znakomicie zbilansowana kawa o wysokim body, która łączy najlepsze cechy poszczególnych singli - słodycz Brazylii i owocowość Gwatemali. Razem tworzą wyjątkową kompozycję o ciekawym smaku.
Dzięki nieco ciemniejszemu sposobowi palenia, kawa charakteryzuje się niższą kwasowością i bardziej zdecydowanym smakiem. Wyczuwalne są nuty orzechów, czekolady oraz śliwek.

kawa ziarnista HAYB Yellow Dark Roast Espresso 1kg
Yellow Dark Roast
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
50% | 50% | |
Kraj pochodzenia: | Brazylia | Gwatemala |
Region: | Cerrado | Huehuetenango |
Odmiana botaniczna: | Mundo Novo/Yellow Catuai | Caturra, Catuai, Bourbon |
Obróbka: | Natural | Washed |
Profil: | Orzechy, Czekolada, Śliwka, Wysokie body | |
Przeznaczenie: | metody ciśnieniowe (espresso, kawiarka) |
W skład tej mieszanki wchodzą 2 najpopularniejsze single z palarni HAYB: Brazylia Cerradoia Guaxupe i Gwatemala Huehuetenango.
Znakomicie zbilansowana kawa o wysokim body, która łączy najlepsze cechy poszczególnych singli - słodycz Brazylii i owocowość Gwatemali. Razem tworzą wyjątkową kompozycję o ciekawym smaku.
Dzięki nieco ciemniejszemu sposobowi palenia, kawa charakteryzuje się niższą kwasowością i bardziej zdecydowanym smakiem. Wyczuwalne są nuty orzechów, czekolady oraz śliwek.

kawa ziarnista Trismoka Italia 1000g
Trismoka Italia
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 50% ARABICA/50% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: wysoka

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Brescia, Lombardia

Profil smakowy

Mieszanka, która szczególnie da o sobie znać ze względu na znakomite body. Tutaj doznania smakowe podkreślane są przez to, jak kawa powoli rozpływa się w ustach. Po zaparzeniu odkryjemy gęste espresso, którego konsystencja wynika z dużej zawartości wyśmienitej Robusty. Kawa dla tych, którzy lubią by w kawie kwasowość była jedynie ledwie wyczuwalna. To doskonały wybór szczególnie dla tych kawoszy, którzy kochają pić kawę po posiłku.

kawa ziarnista Hard Beans BRAZYLIA CAMPO DAS VERTENTES 1000g Espresso
BRAZYLIA CAMPO DAS VERTENTES
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Brazylia |
---|---|
Region: | Campo das Vertentes |
Wysokość upraw: | 900 - 1300 m n.p.m |
Odmiana botaniczna: | Catuai, Acaia, Mundo Novo, Yellow Catucai |
Obróbka: | natural |
Nuty smakowe: | Nugat, czekolada, suszona figa |
Przeznaczenie: | metody ciśnieniowe: espresso, kawiarka |
Zielone ziarno zostało zakupione zgodnie z zasadami Direct Trade. Oznacza to przede wszystkim zakup surowca pozyskanego w zrównoważony sposób bezpośrednio od plantatora. Przekłada się to nie tylko na najwyższą jakość kawy, ale również pełną transparentość samej kawy oraz jej uprawy. Ziarna z plantacji to palarni transportowane są w specjalnych workach Specialty Coffee Bags zaprojektowanych przez Universidade Federal De Lavras oraz BSCA Cafes Especiais Do Brasil. Bezpośrednio przekłada się to na jeszcze wyższą jakość produktu finalnego - czyli lepszą filiżankę kawę.
Jest to klasyczna brazylijska kawa. Znakomicie zrównoważona, czysta, rześka, delikatnie owocowa. W filiżance możemy oczekiwać nut nugatu, czekolady oraz suszonych fig.

kawa COFFEE LAB BRAZYLIA YELLOW BOURBON 1kg ESPRESSO
Skład 100% Arabica
Mała zawartość
kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000
g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Brazylia
Region: Alto Moggiana, Sao Paulo
Obróbka: Pulped Natural
Profil sensoryczny: gorzka czekolada, czerwona pomarańcza
Odmiany botaniczne:Yellow Bourbon

kawa ziarnista COFFEE LAB ESTATE BLEND 250g ESPRESSO
Skład 100% Arabica
Mała zawartość
kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250
g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: 80% Kolumbia, 20% Gwatemala
Region:Hulia, Huehuetenago
Obróbka: Washed, suszona na Słońcu
Profil sensoryczny: gorzka czekolada, wiśnia, toffi
Odmiany botaniczne:Typica, Caturra, Catuai, Bourbon

kawa ziarnista COFFEE LAB FORZA BLEND 250g
Skład: 80% Arabica, 20% Robusta
Średniazawartość
kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250
g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Honduras / Brazylia/ Indie
Region Hulia / San Andres / Minas Herais
Obróbka: mokra oraz naturalna
Profil sensoryczny: Gorzka czekolada, karmel
Odmiany botaniczne:Typica, Caturra, Catuai, Bourbon
Wypalona w Warszawie mieszanka ziaren. Kompozycja ziaren południowoamerykańskich z indyjską robustą stworzona została z myślą o miłośnikach espresso. Domieszka wyśmienitej jakości robusty ujawnia w naparze aromaty gorzkiej czekolady, a świeżość arabik dodaje kompozycji słodyczy karmelu.

kawa ziarnista HAYB HONDURAS EVIN MORENO 250g
Honduras HONDURAS EVIN MORENO
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Honduras,
Region: Santa Barbara
Odmiana botaniczna: Pacas
Wysokość upraw: 1650 m.n.p.m
Metoda obróbki: Anaerobic washed
Profil sensoryczny: mleczna czekolada, herbata malinowa, mandarynka
Przeznaczenie: metody alternatywne
Pacas to bardzo rzadkie ziarno (oryginalnie wywodzące się z Salwadoru), tutaj też eksperymentalnie obrobione. Odmiana-rarytas w połączeniu z eksperymentalną obróbką dają niesamowicie soczysty produkt finalny. W smaku wyczuwalne nuty herbaty malinowej, mandarynki i mlecznej czekolady.

kawa ziarnista Kafar 30/70 250g
30/70
Skład 70% Arabica, 30% Robusta
Średnia zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia, Uganda
Metoda obróbki: Arabika - myta, robusta - natural
Profil sensoryczny: Mleczna czekolada, orzechy laskowe,przyprawy korzenne..
Przeznaczenie: espresso
Mieszanka o klasycznych proporcjach arabiki do robusty (70-30) stanowi idealną bazę pod espresso. W smaku dominują nuty orzechowe i czekoladowe uzupełnione aromatem przypraw korzennych. Posiada kremowe body.
Znakomicie komponuje się z mlekiem, co sprawia, że stanowi doskonałą bazę do takich specjałów jak cappuccino czy latte.

kawa ziarnista Trismoka Brasil 250g
Trismoka Brasil
kawa ziarnista
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy

Skład: 70% ARABICA/30% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: średnia

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Brescia, Lombardia

Profil smakowy

To idealny wybór dla miłośników kawy o zdecydowanym smaku i konsystencji przypominającej rozpływającą się w ustach mleczną czekoladę, w której zatopione są rodzynki, suszone figi, a to wszystko z zwieńczone słodyczą karmelu. Przez przewagę smaków bardziej przypominających ciemne owoce, aniżeli te cytrusowe ta mieszanka nie tylko sprawdzi się w formie mocno kofeinowego espresso, ale jest wręcz stworzona do kaw mlecznych takich jak espresso czy cappuccino.

kawa ziarnista Trismoka Italia 250g
Trismoka Italia
kawa ziarnista
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy

Skład: 50% ARABICA/50% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: wysoka

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Brescia, Lombardia

Profil smakowy

Mieszanka, która szczególnie da o sobie znać ze względu na znakomite body. Tutaj doznania smakowe podkreślane są przez to, jak kawa powoli rozpływa się w ustach. Po zaparzeniu odkryjemy gęste espresso, którego konsystencja wynika z dużej zawartości wyśmienitej Robusty. Kawa dla tych, którzy lubią by w kawie kwasowość była jedynie ledwie wyczuwalna. To doskonały wybór szczególnie dla tych kawoszy, którzy kochają pić kawę po posiłku.

kawa ziarnista Trismoka Crema 250g
Trismoka Crema
kawa ziarnista
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy

Skład: 30% ARABICA/70% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: wysoka

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Brescia, Lombardia

Profil smakowy

Propozycja mocno kofeinowa, szczególnie polecana do ekspresów automatycznych oraz kaw z dodatkiem spienionego mleka, ale jako pozytywnie zaskoczy również miłośników espresso swoim niebywale gęstym body i na długo pozostającym w ustach posmaku ciemnej czekolady. Arabica zaznacza się w tej kawie niewielką kwasowością.

kawa Hard Beans TOUCAN BLEND 3.0 1000g ESPRESSO
Toucan Blend 3.0.
Skład: 50% Arabica/50% Robusta
Średniazawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kolejna już odsłona mieszanki arabiki z robustą z palarni Hard Beans, tym razem z jeszcze większą domieszką robusty w porównaniu do swoich poprzedniczek. Mieszanka, która doskonale komponuje się z mlekiem tworząc niezapomniane mleczne specjały takie jak cappuccino czy latte. Znakomicie sprawdzi się zarówno w ekspresach kolbowych, jak i automatycznych, ale znakomicie smakuje także przygotowana w kawiarce. Jest to znakomicie zbilansowana kawa o bardzo niskiej kwasowości. W smaku wyczuwalne są nuty nuty gorzkiej czekolady i orzechów włoskich. Spora domieszka wysokogatunkowej robusty nadaje mieszance mocy i aromatu, co sprawia, że jest to doskonała propozycja jako kawa śniadaniowa w domu lub biurze.

kawa ILLY bezkofeinowa 250g ziarnista
ILLY bezkofeinowa 250g ziarnista
Skład: 100% Arabica,
Zawartość kofeiny:
brak
Kawa ziarnista, opakowanie 250g.
Illy bezkofeinowa to ciemno wypalona kawa, w której stężenie kofeiny nie przekracza 0.1%. W smaku wyczuwalny karmel, czekolada i podpieczony chleb, z nieco słodszym aftertaste-em.

Kawa mielona Etno Cafe Domowa Mielona Yellow Bourbon 0,25 kg
Domowa Mielona Yellow Bourbon
Skład: 100% ARABICA
Niska zawartość kofeiny
Opakowanie: 250g
Kraj pochodzenia: | Brazylia |
---|---|
Wysokość upraw: | 1150-1350 m n.p.m. |
Odmiana botaniczna: | Yellow Bourbon |
Metoda obróbki: | Natural |
Stopień palenia (wg SCA): | medium light |
Profil smakowy: | Smak/Aromat: czekoladowo-cytrynowo/orzechowy
|
Metoda przygotowywania: |
|
Yellow Bourbon to niezwykle popularna kompozycja brazylijskich ziaren o wyrazistej słodyczy orzechów z czekoladą uszlachetnionej subtelną nutą cytrynowej rześkości.

kawa mielona Trismoka Crema 250g
Trismoka Crema
kawa mielona
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy

Skład: 30% ARABICA/70% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: wysoka

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Brescia, Lombardia

Profil smakowy

Propozycja mocno kofeinowa, szczególnie polecana do ekspresów automatycznych oraz kaw z dodatkiem spienionego mleka, ale jako pozytywnie zaskoczy również miłośników espresso swoim niebywale gęstym body i na długo pozostającym w ustach posmaku ciemnej czekolady. Arabica zaznacza się w tej kawie niewielką kwasowością.

kawa mielona TRISMOKA Gourmet 250g
Trismoka Gourmet
kawa mielona
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy

Skład: 100% ARABICA

Zawartość kofeiny: niska

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Brescia, Lombardia

Profil smakowy

100% Arabica będąca połączeniem 6 różnych arabik wyselekcjonowanych spośród najlepszych na świecie. Znajdziemy tu ziarna z Ameryki Centralnej, Afryki oraz Indii. Ale na szczególną uwagę zasługują składające się na tę kawę ziarna z Gwatemali, Kolumbii, Brazylii oraz Tanzani, dobrane ze szczególna pieczołowitością przez ekspertów z Trismoki. To razem składa się na espresso o intensywnym aromacie z aksamitnym body, powoli uwalniającym nuty kakao i czekolady, ostatecznie – po wypiciu – zostawiając na podniebieniu cytrusowy posmak.
Ze względu na jej doskonale kremową konsystencję i teksturę, kawa ta szczególnie polecana jest koneserom, którzy szczególnie docenią przed wypiciem idealnie cętkowaną jasno orzechową cremę.

kawa ziarnista HAYB PINK espresso blend 1000g
Palarnia: HOW ARE YOU BREWING, dawniej Coffee Republic (Warszawa)
Skład: 100% Arabica
Niska zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000g, wyposażone w specjalny zaworek, gwarantujący świeżość kawy.
W skład mieszanki PINK wchodzą dwie arabiki z Etiopii:
Region: Yirgacheffe / Guji Producent: Idido / Zelalem Alemu Odmiana: Heirloom / 74110, 74112 Metoda obróbki: Washed / Natural Położenie upraw: 2250 m n.p.m. / 2020 m n.p.m.
Wybuchowo intensywna słodko-kwaśna propozycja pod espresso. W smaku kwiecista, miodowa z nutami dżemowymi. Na pierwszy plan wybijają się nuty czerwonych owoców, jagód i mlecznej czekolady.
Kawa jest przeznaczona do przygotowania metodami ciśnieniowymi - ekspres
ciśnieniowy, kawiarka. Doskonale sprawdzi się zarówno w espresso i kawach mlecznych, idealnie odnajdzie się też w espresso tonic.

kawa ziarnista HAYB Gwatemala Espresso 1000g
Gwatemala Huehuetenango
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Gwatemala |
---|---|
Region: | Huehuetenango |
Odmiana botaniczna: | Caturra, Catuai, Bourbon |
Obróbka: | Washed |
Profil: | Czerwone owoce, mleczna czekolada, cukier trzcinowy |
Przeznaczenie: | metody ciśnieniowe (espresso, kawiarka) |
Kawa pochodzi z upraw spod granicy z Meksykiem w zachodniej części Gwatemali. Odpowiednia wysokość i panujący w regionie Huehuetenango klimat przekładają się na najwyższej jakości ziarno. Wypalona w stopniu średnim-jasnym, owocowa, ale bez przesady, doskonale sprawdzi się zarówno w formie espresso, jak i w kawach mlecznych.
W profilu sensorycznym dominuje mleczna czekolada, ale z wyraźnie wyczuwalnymi czerwoni owocami. Słodycz naparu przywodzi na myśl cukier trzcinowy. Na początku intensywnie słodka, na finiszu wyczuwalna subtelna goryczka.

kawa ziarnista HAYB Gwatemala Espresso 250g
Gwatemala Huehuetenango
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Gwatemala |
---|---|
Region: | Huehuetenango |
Odmiana botaniczna: | Caturra, Catuai, Bourbon |
Obróbka: | Washed |
Profil: | Czerwone owoce, mleczna czekolada, cukier trzcinowy |
Przeznaczenie: | metody ciśnieniowe (espresso, kawiarka) |
Kawa pochodzi z upraw spod granicy z Meksykiem w zachodniej części Gwatemali. Odpowiednia wysokość i panujący w regionie Huehuetenango klimat przekładają się na najwyższej jakości ziarno. Wypalona w stopniu średnim-jasnym, owocowa, ale bez przesady, doskonale sprawdzi się zarówno w formie espresso, jak i w kawach mlecznych.
W profilu sensorycznym dominuje mleczna czekolada, ale z wyraźnie wyczuwalnymi czerwoni owocami. Słodycz naparu przywodzi na myśl cukier trzcinowy. Na początku intensywnie słodka, na finiszu wyczuwalna subtelna goryczka.

kawa ziarnista HAYB Gwatemala Dark Roast Espresso 250g
Gwatemala Huehuetenango
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Gwatemala |
---|---|
Region: | Huehuetenango |
Odmiana botaniczna: | Caturra, Catuai, Bourbon |
Obróbka: | Washed |
Profil: | Deserowa czekolada, cukier trzcinowy |
Przeznaczenie: | metody ciśnieniowe (espresso, kawiarka) |
Kawa pochodzi z upraw spod granicy z Meksykiem w zachodniej części Gwatemali. Odpowiednia wysokość i panujący w regionie Huehuetenango klimat przekładają się na najwyższej jakości ziarno. Doskonale sprawdzi się w każdej wersji ciśnieniowej, szczególnie zaś w kawach mlecznych - przywodzi na myśl deser.
Kawa palona nieco ciemniej, co doskonale zredukowało kwasowość wyczuwalną w podstawowej wersji. W odbiorze ciemna czekolada, nuty deserowe, przełamana delikatną słodyczą cukru trzcinowego.

Gimoka Horeca AURUM 1000g
Gimoka Horeca AURUM
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 60% ARABICA / 40% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: wysoka

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Anddalo Valtllino, Lombardia

Profil smakowy

Gimoka Horeca Aurum to zrównoważona mieszanka ziaren arabiki i robusty; zrównoważona kwasowość, średnio-gęste body z charakterystycznym posmakiem przypraw i gorzkiego kakao.

Gimoka Horeca BAR 5 Stelle 1000g
Gimoka Horeca BAR 5 Stelle
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 80% ARABICA / 20% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: średnia

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Anddalo Valtllino, Lombardia

Profil smakowy

Gimoka Horeca 5 Stelle to mieszanka 80% arabiki, 20% robusty. W odbiorze lekko słodkawa, o niezbyt wysokim body. Delikatna kwasowość miesza się z aromatem orzechów laskowych i suszonych owoców.

Kawa mielona Gimoka Aroma Classico 250g
Aroma Classico
kawa mielona
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy

Skład: 40% ARABICA / 60% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: wysoka

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Anddalo Valtllino, Lombardia

Profil smakowy

Mieszanka o intensywnym aromacie i gęstym body. Ma bogaty zrównoważony smak. Pozostawia posmak mlecznej czekolady. Filiżankę przykrywa gęsta i trwała crema. Stanowi dobrą bazę do mlecznych specjałów, takich jak cappuccino czy latte.

Kawa mielona Gimoka Gran Festa 250g
Gimoka Gran Festa
kawa mielona
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy

Skład: 30% ARABICA / 70% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: wysoka

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Anddalo Valtllino, Lombardia

Profil smakowy

Gimoka Gran Festa to mocna mieszanka o intensywnym smaku i harmonijnym aromacie. Espresso przygotowane z tej mieszanki charakteryzuje się włoskim stylem o pełnym smaku z wyczuwalną nutką tytoniu.

kawa ziarnista Pura Vita CARAVAGGIO 250g
Pura Vita CARAVAGGIO
kawa ziarnista
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy

Skład: 15% ARABICA / 85% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: wysoka

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Brescia, Lombardia

Doskonale zbalansowana mieszanka ziaren indyjskiej robusty i brazylijskiej arabiki, wypalona w średnim stopniu we wschodniej części Lombardii. Kawę charakteryzuje wysokie, gęste, trwałe body, w naparze wyczuwalne nuty gorzkiej czekolady, drewna i przypraw korzennych. Mieszanka dla smakoszy bardzo mocnej, intensywnej kawy. Idealna jako stawiające na nogi espresso, wyrazista jako baza dla kaw mlecznych.

kawa mielona Pura Vita CAPITOLIUM 250g
Pura Vita CAPITOLIUM
kawa mielona
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy

Skład: 50% ARABICA / 50% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: wysoka

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Brescia, Lombardia

Doskonale zbalansowana mieszanka ziaren arabiki pochodzących z Brazylii oraz indyjskiej robusty, wypalona w średnim stopniu we wschodniej części Lombardii. Zmielona dosyć grubo, idealna do kawiarki. W naparze wyczuwalne nuty czekolady i migdałów. Aromatyczna, intensywna propozycja palarni Dolce Vita z dużą zawartością kofeiny, świetnie sprawdzi się jako szybkie, stawiające na nogi espresso, a także jako baza do wszelkich kaw mlecznych i kawowych napojów.

kawa ziarnista COFFEE PLANT Flow Juicy Fruit 800g
FLOW - JUICY FRUIT
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 800g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Rwanda/Etiopia
Metoda obróbki: Myta
Profil sensoryczny: akacja, brzoskwinia, jaśmin, Morela, cytrusy
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress, ekspres przelewowy),
Mieszanka tego, co w ziarnach afrykańskich najlepsze - doskonałe połączenie orzeźwiającej owocowości z wyraźną kwiatową nuta.
Idealna propozycja dla kaw zaparzanych metodami przelewowymi, też tych zimnych - rześkość naparu miło uzupełni letnie dni. Kawa doskonale sprawdzi się w ekspresach przelewowych, jak i w metodach ręcznych.

kawa ziarnista Hard Beans Polska Parzucha 500g
Polska Parzucha
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 500g
Ukłon w stronę zagorzałych tradycjonalistów, czyli polska klasyka ale w nowoczesnym, bardziej wyrafinowanym wydaniu. Jest to kawa stworzona przede wszystkim do przygotowania tzw. Zalewajki.
Starannie dobrana kompozycja znakomitych ziaren arabik z pochodzących z Ameryki Środkowej i Południowej zachwyci każdego wysokim body oraz zbilansowanym smakiem o dominującej słodyczy dopełnionej delikatną kwasowością. Wyczuwalne są nuty orzechów włoskich i czekolady.

kawa ziarnista CAFFE CREMA DEK 500g
Lavazza CAFFE CREMA DEK
kawa ziarnista
opakowanie 500g
Najważniejsze cechy

Skład: ARABICA, ROBUSTA

Zawartość kofeiny: brak

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Turyn, Piemont

Lavazza Dek to propozycja dla osób, które muszą ograniczać ilość spożywanej kofeiny, ale wciąż nie chcą sobie odmawiać znakomitej kawy. Mieszanka brazylijskiej Arabiki z Robustą. Proces dekofeinizacji odbył się w sposób naturalny, z zastosowaniem dwutlenku węgla. W smaku wyczuwalne przede wszystkim suszone owoce i prażone zboża.
Kawa pochodzi z oficjalnego kanału dystrybucji palarni Lavazza.

kawa ziarnista HAYB Się Przelewa Owoc 500g
SIĘ PRZELEWA - OWOC
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 500g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Rwanda,
Region: Rushashi,
Metoda obróbki: Natural,
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress, ekspres przelewowy),
Bardzo przyjemna, owocowa, słodka kawa o niskiej kwasowości. Dzięki naturalnej obróbce, kawa zyskała mnóstwo owocowej słodyczy
Sposób palenia sprawia że jest to kawa, która potrafi wybaczyć dużo błędów podczas parzenia i zawsze smakuje dobrze. Dzięki temu znakomicie sprawdzi się jako codzienna kawa. Jest to doskonała opcja dla osób zaczynających swoją przygodę z kawami przelewowymi a także do ekspresów przelewowych.

kawa Lavazza CREMA E GUSTO DOLCE 250G mielona
Lavazza CREMA E GUSTO DOLCE 250G
kawa mielona
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy

Skład: 50% ARABICA / 50% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: wysoka

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Turyn, Piemont

Lavazza Crema e Gusto Dolce to aromatyczna kawa charakteryzująca się intensywnym i długo pozostającym na podniebieniu smakiem. Dzięki wysokiej zawartości ziaren robusty, kawa jest mocna, intensywna i pobudzająca z wyczuwalnymi czekoladowymi i waniliowymi nutami. Znakomicie sprawdzi się jako baza kaw mlecznych jak latte czy cappuccino, ale sprawdzi się też jako mocne espresso.
Kawa pochodzi z oficjalnego kanału dystrybucji palarni Lavazza.

kawa Lavazza QUALITA ORO MOUNTAIN GROWN 1000g ziarnista
Lavazza QUALITA ORO MOUNTAIN GROWN
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 100% ARABICA

Zawartość kofeiny: niska

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Turyn, Piemont

Lavazza Qualita Oro to mieszanka najwyższej jakości arabik z Ameryk i Etiopii. Kawa uprawiana jest w żyznych, górskich glebach - owoce kawowca wykorzystane w mieszance rosną powyżej 2000 m.n.p.m.. Kawa nie zawiera dużo kofeiny, jest natomiast nieco ciemniej wypalona, dzięki czemu słodycz naparu jest bardziej rozbudowana, a crema dość gęsta. Sam napar jest aksamitny, w aromacie - czekoladowy z owocowym posmakiem.
Kawa pochodzi z oficjalnego kanału dystrybucji palarni Lavazza.

kawa Lavazza QUALITA ROSSA 250G mielona
Lavazza QUALITA ROSSA
kawa mielona
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy

Skład: 40% ARABICA / 60% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: wysoka

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Turyn, Piemont

Qualità Rossa to kawa, która od ponad 120 lat jest sztandarową mieszanką palarni Lavazza. Mieszanka o silnym aromacie i pełnym body, skomponowana głównie z brazylijskiej arabiki i afrykańskiej robusty. Niepowtarzalny aromat, który umili chwile spędzone w gronie najbliższych. Doskonale sprawdzi się jako mocne espresso, a także jako baza kaw mlecznych.
Kawa pochodzi z oficjalnego kanału dystrybucji palarni Lavazza.

kawa ziarnista Kafar Gwatemala El Oregano 250g
GWATEMALA El Oregano
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Gwatemala |
---|---|
Region: | Huehuetenango |
Farma: | El Oregano (Diana i Hector Ovalle) |
Odmiana botaniczna: | Caturra |
Obróbka: | Natural |
Profil: | Toffie, czereśnia, orzech włoski |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Transparentna, słodka kawa. Wyjątkowo intensywna i gładka.
W smaku wyczuwalne są nuty toffi, czereśni, czekolady i poziomek. Jak na kawę obróbki naturalnej, charakteryzuje się rześką i soczystą kwasowością. Pozostawia długi i rodzynkowy posmak.

kawa ziarnista Fantino BIOAROMA BIOLOGICA 1000g
Fantino BIOAROMA BIOLOGICA
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: średnia

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Cuneo, Piemont

Średnio-jasno palone ziarna, z certyfikowanych, ekologicznych upraw. Mieszanka 70% Arabiki, 30% Robusty. Słodka, bardzo aromatyczna z nutami czekolady, przypraw korzennych i drewna, całość doskonale zbalansowana między słodyczą a goryczką. Kawa z gęstym body i optymalną zawartością kofeiny. Sprawdzi się jako kremowe espresso, ale też jako wyraziste w smaku cappuccino.

Kapsułki Meseta SUPREMO 10szt. | NESPRESSO
Kawa mielona, w kapsułkach
Skład: 100% Arabica
Niska zawartość kofeiny
Unikalna mieszanka delikatnych, aromatycznych Arabik. Kawa ma charakterystyczny, lekko kwiatowo-owocowy aromat. W smaku subtelnie słodka.
Opakowanie: 10 szt.

Kapsułki Meseta CLASSICO 10szt. | NESPRESSO
Kawa mielona, w kapsułkach
Skład: 45%Arabica, 55% Robusta
Średnia zawartość kofeiny
Mieszanka brazylijskiej Arabiki z domieszką Robusty z Indii, Dalekiego Wschodu i Afryki. Doskonały wybór dla miłośników klasycznego, włoskiego espresso o łagodnym, zbalansowanym smaku.
Intensywność: 10/12
Opakowanie: 10 szt.
Kompatybilne z Nespresso, kapsułki plastikowe.

Kapsułki Meseta INTENSO 10szt. | NESPRESSO
Kawa mielona, w kapsułkach
Skład: 20% Arabica, 80% Robusta
Wysoka zawartość kofeiny
Mieszanka zamknięta w kapsułce pozwala na uzyskanie kremowego espresso o wyrazistym smaku, w prawdziwie włoskim stylu. Niezwykły aromat i moc mieszanka zawdzięcza azjatyckiej robuście i odpowiedniemu stylowi palenia.
Intensywność: 10/12
Opakowanie: 10 szt.
Kompatybilne z Nespresso, kapsułki plastikowe.

Coffee Pro BRAZYLIA Mogiana 250g | ESPRESSO
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie:250 g z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Brazylia
Region: Jeriquara
Obróbka: Natural
Wysokość upraw: 900-1220 m n.p.m.
Odmiany botaniczne: Mundo Novo, Red Catuai.
Przeznaczenie: Espresso.
Znakomita kawa do klasycznego espresso. Napar charakteryzuje pełnym body i niską kwasowością. Czekoladowo-owocowy aftertaste.

Kapsułki Fantino CLASSICA 20szt. | NESPRESSO
Kawa mielona, w kapsułkach
Skład: 70% Arabica 30% Robusta
Średnia zawartość kofeiny
Jedna kapsułka zawiera jedną porcję kawy; kapsułki wykonane z w pełni kompostowalnych materiałów pochodzenia roślinnego.
Opakowanie: 20 szt.
Kompatybilne z Nespresso.
Kawa pochodzi spoza UE, produkt produkowany i pakowany we Włoszech. Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu z dala od światła i źródeł ciepła.

kawa ziarnista KAFAR | INDONEZJA Bersama 250g
INDONEZJA Bersama
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Indonezja
Region:Sumatra, Kerinci
Odmiana botaniczna:Adung Sari, Sigar Utang
Metoda obróbki:Anaerobic Honey
Profil sensoryczny: ananas, miód, przyprawy
Przeznaczenie: Metody alternatywne
Złożona,, słodka, wyraziście kwaskowata
Kawa o bardzo złożonym aromacie. Na pierwszym planie wyczuwalne fermentowane kakao, tropikalne owoce i przyprawy, całość uzupełniona lekko miodowym charakterem.

kawa ziarnista HAYB Kolumbia 1000g | ESPRESSO
Kolumbia San Sebastian
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Kolumbia |
---|---|
Region: | Cauca |
Odmiana botaniczna: | Caturra, Castillo |
Wysokość upraw: | 1700-2000m.n.p.m. |
Obróbka: | Washed |
Profil: | Cytrusy, pomarańcze, morele, mleczna czekolada |
Przeznaczenie: | metody ciśnieniowe (espresso, kawiarka) |
Kawa z okolic miasta San Sebastian, które, oprócz doskonałymi widokami, zachwyca również świetnymi warunkami do uprawy kawowca. Propozycja pozwala na uzyskanie soczyście owocowego espresso, gdzie słodycz doskonale miesza się z kwasowością.
Wypalona dość jasno, typowo w stylu warszawskiego HAYB-a. Doskonale sprawdzi się przede wszystkim w espresso i małej czarnej na podwójnym shocie, ale i miłośnicy lekkich cappuccino znajdą coś dla siebie.

Kapsułki Jolly CLASSICO 10szt. | NESPRESSO
Kawa mielona, w kapsułkach
Skład: 100% Arabika
Średnia zawartość kofeiny
Mieszanka arabik, doskonale zbalansowana, lekko rześka, z łagodną nutą goryczki.
Opakowanie: 10 szt.
Kompatybilne z Nespresso.

Kapsułki Meseta RISTRETTO 10szt. | NESPRESSO
Kawa mielona, w kapsułkach
Skład: 20%Arabica, 80% Robusta
Wysoka zawartość kofeiny
Mieszanka 80% Robusty z domieszką 20% Arabiki, zapewnia mocne pobudzenie i intensywny smak. Propozycja dla miłośników mocnej kawy, o wyrazistych, nieco goryczkowatych nutach.
Intensywność: 11/12
Opakowanie: 10 szt.
Kompatybilne z Nespresso, kapsułki aluminiowe.

Kapsułki Meseta ARMONICO 10szt. | NESPRESSO
Kawa mielona, w kapsułkach
Skład: 45%Arabica, 55% Robusta
Wysoka zawartość kofeiny
Mieszanka 55% Robusty i 45% Arabiki, doskonale zbalansowane aromaty.
Intensywność: 10/12
Opakowanie: 10 szt.
Kompatybilne z Nespresso, kapsułki aluminiowe.

Kapsułki Meseta BIO ORGANIC GOLD10szt. | NESPRESSO
Kawa mielona, w kapsułkach
Skład: 100% Arabica
Niska zawartość kofeiny
Mieszanka Arabik z Centralnej i Południowej Ameryki, owocowo-kwiatowy aromat z nutami przypraw i intensywnej kwasowości.
Intensywność: 8/12
Opakowanie: 10 szt.
Kompatybilne z Nespresso, kapsułki plastikowe.

Kapsułki Caffen CLASSIC 50szt. | NESPRESSO
Kawa mielona, w kapsułkach
Skład: 70% Arabica, 30% Robusty
Średnia zawartość kofeiny
Mieszanka Arabik z 30% domieszką Robusty. Kawa ciemnopalona,w stylu południowowłoskim. Propozycja dla fanów intensywnego w smaku espresso bez bardzo wysokiej zawartości kofeiny.
Opakowanie: 50 szt.

kawa ziarnista HAYB Etiopia 250g | ESPRESSO
Etiopia
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Etiopia |
---|---|
Region: | Guji |
Obróbka: | Natural |
Profil: | Mleczna czekolada, truskawka, bergamotka |
Przeznaczenie: | metody ciśnieniowe (espresso, kawiarka) |
Kawa naturalnie słodka i owocowa, smakiem przywodzi na myśl ciepłe, letnie dni.
Wypalona dość jasno, typowo w stylu warszawskiego HAYB-a. Doskonale sprawdzi się przede wszystkim w espresso i małej czarnej na podwójnym shocie, ale i miłośnicy lekkich cappuccino znajdą coś dla siebie.

kawa COFFEE LAB Brewlab Candy 500g
Brewlab Candy
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 500g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Profil Sensoryczny: | Słodka, intensywna i delikatnie owocowa |
---|---|
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Ziarenka pochodzą głównie z Ameryki Centralnej i Południowej, obrabianye metodą natural, choć część ziaren obrobiona została metodą mytą - aby lepiej zbalansować i urozmaicić smak. Kawa doskonała pod dripa lub przelew, niewymagająca, łatwa w parzeniu i mocno owocowa. Idealna kawa na co dzień!

kawa ziarnista RMK Poznańska 1kg
Regionalna Manufaktura Kawy - Poznańska
Skład: 100%Arabica
Niska zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Poznańska to 100% Arabika o złożonym i wyrafinowanym profilu sensorycznym, która zadowoli niejednego konesera. W profilu sensorycznym dominują nuty korzenne i orzechowe, z wyraźnym posmakiem migdałów i wanilii. W tle wyczuwalna również owocowa świeżość i kwasowość.

kawa ziarnista RMK Łódzka 1kg
Regionalna Manufaktura Kawy - Łódzka
Skład: 100%Arabica
Niska zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Mieszankę Łódzką charakteryzuje wyczuwalna nuta migdałowo-karmelowa, zbalansowana gorycz połączona z delikatną, wiśniową kwasowością. Ta mieszanka arabik posiada niewielką zawartość kofeiny, dzięki czemu można delektować się kawą niezależnie od pory dnia.

Coffee Pro Gwatemala Rio Azul 1000g | ESPRESSO
GWATEMALA RIO AZUL
Skład: 100% arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000g, z wentylkiem
chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: Gwatemala
Region: Huehuetenango
Producent: Rio Azul EP
Wysokość upraw: 1500-1800m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Bourbon, Catuai, Caturra
Obróbka: Washed
Przeznaczenie: espresso
Profil sensoryczny: żurawina, czekolada, orzechy

kawa ziarnista KAFAR | KOLUMBIA El Recreo 250g
KOLUMBIA El Recreo
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Kolumbia
Region:La Estrella, Acevedo
Odmiana botaniczna:Caturron (Caturra Mutation)
Metoda obróbki:Natural
Profil sensoryczny: Rodzynki, wiśnia, czekolada deserowa
Przeznaczenie: Metody alternatywne
Zaskakująca, musująca, soczysta.
Kawa w swoim charakterze bardziej afrykańska niż amerykańska, choć kolumbijska... W profilu dużo kwasowych, rześkich nut rodzynek, żurawiny i wiśni, w tle pojawiają się też nuty przypraw.

FIGA Tutti Frutti 9 blend 1kg
Tutti Frutti 9 blend
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia, Kolumbia
Farma:Monte Carmelo, Cauca
Metoda obróbki: Natural
Przeznaczenie: espresso
Tutti Frutti to sezonowa mieszanka palarni Figa, która zmienia się wraz z porami roku. Tym razem mieszankę skomponowano z czekoladowej Brazylii i mocno owocowej Kolumbii. Warto spróbować, póki jest!

FIGA Tutti Frutti 9 blend 250g
Tutti Frutti 9 blend
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia, Kolumbia
Farma:Monte Carmelo, Cauca
Metoda obróbki: Natural
Przeznaczenie: espresso
Tutti Frutti to sezonowa mieszanka palarni Figa, która zmienia się wraz z porami roku. Tym razem mieszankę skomponowano z czekoladowej Brazylii i mocno owocowej Kolumbii. Warto spróbować, póki jest!

LOKALNA PALARNIA KAWY Brazylia Cerarado Sul De Minas 250g
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Brazylia
Profil sensoryczny: pomarańcza, orzech laskowy, czekolada
Przeznaczenie: Espresso.
Kawa o umiarkowanej kwasowości i łagodnej intensywności smaku. W profilu sensorycznym dominują nuty charakterystyczne dla kaw brazylijskich - dużo czekolady z orzechami, subtelny karmel, z delikatnym posmakiem świeżej pomarańczy.

LOKALNA PALARNIA KAWY Blend 01 Brazylia/Kolumbia 250g
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Brazylia, Kolumbia
Profil sensoryczny: pomarańcza, karmel, orzech laskowy, czekolada
Przeznaczenie: Espresso.
Mieszanka ziaren brazylijskich i kolumbijskich; o średniej kwasowości i umiarkowanej intensywności smaku. Doskonała również w kawach mlecznych - smak kawy nie gubi się w mleku; kawa staje się niemal deserowa.

BeMyBean Kolumbia Valle del Cauca 1kg | ESPRESSO
Kolumbia Valle del Cauca
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Kolumbia
Farma: Valle del Cauca
Odmiana botaniczna: Cautai, typica, bourbon, castillo
Wysokość upraw: 1700 m.n.p.m.
Metoda obróbki: Washed
Przeznaczenie: espresso
Kawa wypalana z myślą o espresso o głębokim, gęstym smaku, z orzeźwiającymi, kwaskowatymi aromatami. W kawach z mlekiem staje się nieco bardziej owocowa, deserowa.
W naparze z tej Kolumbii dominuje kwasowość i owocowe nuty wiśni i żurawiny. Przyjemnym urozmaiceniem jest tu karmelowa słodycz, która dodaje głębi smaku.

BeMyBean Kolumbia Valle del Cauca 250g | ESPRESSO
Kolumbia Valle del Cauca
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Kolumbia
Farma: Valle del Cauca
Odmiana botaniczna: Cautai, typica, bourbon, castillo
Wysokość upraw: 1700 m.n.p.m.
Metoda obróbki: Washed
Przeznaczenie: espresso
Kawa wypalana z myślą o espresso o głębokim, gęstym smaku, z orzeźwiającymi, kwaskowatymi aromatami. W kawach z mlekiem staje się nieco bardziej owocowa, deserowa.
W naparze z tej Kolumbii dominuje kwasowość i owocowe nuty wiśni i żurawiny. Przyjemnym urozmaiceniem jest tu karmelowa słodycz, która dodaje głębi smaku.

BeMyBean Brazylia Patrocinio 1kg | ESPRESSO
Brazylia Patrocinio
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia
Farma: Monte Carmelo, Chapadao de Ferro
Odmiana botaniczna: Paraiso MG, Mundo Novo
Wysokość upraw: 800-1300 m.n.p.m.
Metoda obróbki: Natural
Przeznaczenie: espresso
Brazylia Petrocinio to połączenie wysiłków dwóch plantatorów, Acacio Jose Dianin i Cesara Jordao. Kawa uprawiana we wschodniej Brazylii, w klimacie z gorącym, wilgotnym latem i bardzo łagodną zimą, dzięki czemu owoce mają optymalne warunki do wzrostu (i przechowywania).
W naparze bardzo prosta, czysta, słodka. Dominują nuty kakao, czereśni i nerkowców.

BeMyBean Funky Bean 1kg | ESPRESSO
Funky Bean
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Funky Bean to mieszanka, która zmienia się sezonowo. Podstawą blendu zawsze jest ziarno obrabiane metodą natural dające delikatną słodycz suszonych owoców oraz nuty funky.
Dedykowana metodom ciśnieniowym, ale świetnie się sprawdzi również w ekspresach przelewowych typu Moccamaster, gdzie wyciągniemy z niej bardzo wysoką słodycz, lekką kwasowość i odrobinę goryczki.

BeMyBean Boogie Bean 1kg | ESPRESSO
Boogie Bean
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia
Farma:Minas Gerais
Odmiana botaniczna:
Mundo Novo, Bourbon, Catuai
Wysokość upraw: 750-1100 m.n.p.m.
Metoda obróbki: Pulped natural
Przeznaczenie: espresso
Klasyczna Brazylia, o delikatnej słodyczy i goryczce, z niską kwasowością. Jeśli chcemy jednak uzyskać nieco bardziej rześki napar, palarnia sugeruje delikatnie zwiększyć dozę przy jednoczesnym zmniejszeniu uzysku.
W naparze bardzo prosta, czysta, słodka. Dominują nuty kakao, czereśni i nerkowców.

BeMyBean Boogie Bean 250g | ESPRESSO
Boogie Bean
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia
Farma:Minas Gerais
Odmiana botaniczna:
Mundo Novo, Bourbon, Catuai
Wysokość upraw: 750-1100 m.n.p.m.
Metoda obróbki: Pulped natural
Przeznaczenie: espresso
Klasyczna Brazylia, o delikatnej słodyczy i goryczce, z niską kwasowością. Jeśli chcemy jednak uzyskać nieco bardziej rześki napar, palarnia sugeruje delikatnie zwiększyć dozę przy jednoczesnym zmniejszeniu uzysku.
W naparze bardzo prosta, czysta, słodka. Dominują nuty kakao, czereśni i nerkowców.

BeMyBean Funky Brew 250g | PRZELEW
Funky Brew
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia, Burundi
Region: Chapadao de Ferro / Kayanza
Odmiana botaniczna: Bourbon, Mundo Novo, Catuai
Wysokość upraw:1350-1550 m n.p.m.
Metoda obróbki: Natural / Natural
Profil sensoryczny: Papaja, kaki, granola
Przeznaczenie: metody alternatywne
Funky Bean to mieszanka, która zmienia się sezonowo. Podstawą blendu zawsze jest Brazylia 50% obrabiana metodą natural . Czuć w niej lekko kwaskową papaję i dojrzałe kaki, drugi rodzaj ziaren ma wzbogacić napar o słodycz suszonych owoców i granoli.
Dedykowana alternatywnym metodom zaparzania, w zależności od wybranego zaparzacza, smak kawy może być mniej lub bardziej kwasowy, dlatego warto spróbować różnych metod.

BeMyBean Bass Brew 250g | PRZELEW
Bass Brew
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia, ?
Region: Chapadao de Ferro / ?
Odmiana botaniczna: Paraiso MG, Mundo Nuovo, ?
Wysokość upraw:800 - 1300 / ?? m n.p.m.
Metoda obróbki: Natural, Washed
Profil sensoryczny: kakao, orzech laskowy, nektarynki.
Przeznaczenie: metody alternatywne
Wyjątkowy blend, w którym 85% stanowi ziarno brazylijskie, pozostałe 15% zaś - to zależy. Kawa jest komponowana z ziaren, które obecnie używane są do sezonowych i czasowych kaw palarni, tak aby nic się nie zmarnowało, ale żeby stale uzyskiwać napar o konkretnym charakterze. W smaku ma być dużo ciężkich, ale słodkich nut i bardzo niewiele kwasowości.

BeMyBean Sunny Brew 250g | PRZELEW
Sunny Brew
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Burundi, Etiopia
Region:Yirgacheffe, Kayanza
Odmiana botaniczna: red bourbon, heirloom
Wysokość upraw:1850 m n.p.m.
Metoda obróbki: sok malinowy, czerwona porzeczka, agrest, kompot truskawkowy
Profil sensoryczny: herbata malinowa, kumkwat, jogurt pitny
Przeznaczenie: metody alternatywne
Świetnie sprawdzi się jako kawa codzienna.Przed ziarnami pozostawiono jedno kryterium: ma być przyjemnie jak ciepły, lipcowy wieczór. W efekcie uzyskujemy kawę rześką, a jednocześnie intensywnie słodką, z delikatnymi fermentowanymi nutami.

Kapsułki ESSSE INTENSO 10szt.| NESPRESSO
Kawa mielona, w kapsułkach
Skład: 80% Arabica, 20% Robusta
Średnia zawartość kofeiny
Palona w stopniu średnim, ale nieco ciemniej, znakomicie zbilansowana mieszanka najlepszych ziaren arabiki, uzupełnionych wysokiej jakości ziarnami robusty. Pozwala ona uzyskać nam wyśmienite espresso o pełnym smaku i orzeźwiającym aromacie, które pozostawia po sobie długi czekoladowy posmak.
Opakowanie: 10 szt.

kawa COFFEE PLANT Gwatemala Amapolas 1kg
COFFEE PLANT Gwatemala Amapolas 1000g
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia:Gwatemala
Metoda obróbki:Huehuetenango
Przeznaczenie: espresso
Profil sensoryczny: mleczna czekolada, zielone jabłko, cytryna
Kawa obrobiona metodą washed, która pozwoliła wyciągnąć z ziaren więcej naturalnej słodyczy. Uprawiana w optymalnym mikroklimacie cieszy czystością naparu. Dominują nuty słodkie, mleczna czekolada z z subtelnymi nutami zielonego jabłka i cytrusów.

kawa ziarniasta TRISMOKA Miss Moka 250g
Trismoka Miss Moka
kawa ziarnista
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy

Skład: 100% ARABICA

Zawartość kofeiny: niska

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Brescia, Lombardia

Profil smakowy

Łańcuch dostaw kawy do palarni jest bardzo długi, a zaczyna się on w zasadzie w krajach globalnego Południa, gdzie ok 70% siły roboczej stanowią kobiety. Nie mają one równych szans względem mężczyzn, nie mają dostępu do odpowiedniej edukacji, opieki i możliwości rozwoju. Aby poprawić warunki życia tych kobiet, Trismoka stworzyła projekt Miss Moka: inicjatywę mającą na celu nawiązywanie współpracy opartej na wartościach z kobietami pracującymi na plantacjach, z których pochodzi kawa wykorzystywana przez palarnię.
Urzeka przyjemną, harmonijną kwasowością i umiarkowaną słodyczą, w posmaku wyczuwalne są nuty gorzkiej czekolady.

Kapsułki MOKITO 100% ARABICA 10szt.| NESPRESSO
Kawa mielona, w kapsułkach
Skład: 100% Arabica
Niska zawartość kofeiny
Mieszanka Arabik wypalonych przez palarnię Mokito. W smaku dominują nuty czerwonych owoców i cytrusów, tworzące delikatny i łagodny napar.
Opakowanie: 10 szt.
Kompatybilne z systemem Nespresso™.

Kapsułki MOKITO INTENSO 10szt.| NESPRESSO
Kawa mielona, w kapsułkach
Skład: 20% Arabica, 80% Robusta
Wysoka zawartość kofeiny
Energetyczna i intensywna, Intenso to mieszanka palarni Mokito idealna dla tych, którzy szukają dobrej kawy, aby z maksymalną energią stawić czoła codziennym wyzwaniom!
Opakowanie: 10 szt.
Kompatybilne z systemem Nespresso™.

Kapsułki TRISMOKA SUBLIME 10szt.| NESPRESSO
Kawa mielona, w kapsułkach
Skład: BIO 80% Arabica, BIO 20% Robusta
Średnia zawartość kofeiny
Wypalona w średnim stopniu mieszanka arabik i robusty o intensywnym, czekoladowo-karmelowym aromacie. W smaku wyczuwalne dojrzałe owoce i mleczna czekolada.
Opakowanie: 10 szt.
Kompatybilne z systemem Nespresso™. Kapsułki są w pełni kompostowalne.

kawa COFFEE PLANT Etiopia Uraga ANAEROBIC 250g
Etiopia Uraga ANAEROBIC
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Etiopia
Region: Guji
Odmiana botaniczna: JARC
Metoda obróbki: Natural anaerobic
Profil sensoryczny: Owoce leśne, wiśnia w czekoladzie, słodkie wino
Przeznaczenie: metody alternatywne
Kawa z Etiopii, pochodząca ze stacji Uraga w regionie Guji, to prawdziwy przykład szlachetności etiopskiego ziarna, poddanego starannej fermentacji beztlenowej. Choć zachowuje charakterystyczny, owocowy profil, wyróżniają ją nuty leśnych owoców oraz subtelne akcenty słodkiego czerwonego wina.
To, co czyni ją wyjątkową, to intensywna słodycz i doskonale zbalansowane aromaty. Nuty wiśni w czekoladzie najlepiej oddają jej bogaty, pełen smak. Kawa zachwyca pełną strukturą i wyrazistym charakterem, który jest kwintesencją obróbki anaerobowej.

kawa COFFEE PLANT Gwatemala Huehuetenango 250g
Gwatemala Huehuetenango
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Gwatemala
Odmiana botaniczna: Mix
Metoda obróbki: Washed
Profil sensoryczny: Zielone jabłko, morela, toffi
Przeznaczenie: metody alternatywne
Kawy z Gwatemali wyróżniają się unikalnym charakterem – ich naturalna słodycz i doskonale wkomponowane akcenty są uwielbiane przez miłośników tego regionu. Kawa z Huehuetenango nie jest wyjątkiem.
Ziarna pochodzą zarówno z małych, jak i średnich farm, co nadaje im różnorodność botaniczną, a jednocześnie spójny i bogaty profil smakowy. W każdej filiżance czuć harmonię – karmelową słodycz, jabłkowe nuty zapachowe oraz posmak dojrzałej moreli. To klasyczna, a zarazem niezwykle przyjemna odsłona gwatemalskiej kawy.

kawa Mokito DECAFFEINATED 500g ziarnista
Mokito DECAFFEINATED
kawa ziarnista
opakowanie 500g
Najważniejsze cechy

Skład: 100% ARABICA

Zawartość kofeiny: BRAK

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Mediolan, Lombardia

Produkt stworzony dla tych, którzy chcą zrezygnować z kofeiny, ale nie z intensywnego i pełnego smaku kawy. Aromatyczne i delikatne nuty starannie dobranych Arabik.

kawa ziarnista KAFAR | INDONEZJA Trenggeling wet-hulled 250g
INDONEZJA Trenggeling
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Indonezja
Odmiana botaniczna:andung sari, ateng, jember, timtim, typica
Metoda obróbki:Wet hulled
Profil sensoryczny: Czereśnia, cedr, kakao
Przeznaczenie: Metody alternatywne
Ta kawa oferuje intensywne nuty kakao, które subtelnie przeplatają się z soczystymi czereśniami, tworząc bogaty i zbalansowany profil smakowy. Wyczuwalny jest także charakterystyczny dla kaw z Azji aromat cedru, nadający jej wyrafinowanego, drzewnego akcentu.
W smaku dominuje soczysta, owocowa kwasowość, która długo utrzymuje się na podniebieniu, pozostawiając przyjemne, świeże wrażenie. Całość dopełnia jedwabiste body, które nadaje naparowi aksamitnej struktury i harmonii.

kawa COFFEE PLANT Rwanda Gishyita 250g
Rwanda Gishyita
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Rwanda
Odmiana botaniczna: Red Bourbon
Metoda obróbki: Washed
Profil sensoryczny: Morela, śliwka, cytryna, przyprawy
Przeznaczenie: metody alternatywne
Kawy z Rwandy słyną z niezwykłej różnorodności – niektóre zachwycają głęboką, słodką harmonią, inne zaskakują rześką kwasowością. Rwanda Gishyita łączy te dwa światy, tworząc bogaty i zbalansowany profil smakowy. Jej charakter opiera się na naturalnej, morelowej słodyczy, przypominającej nawet morelowe ciasto, przełamanej wyrazistą śliwkową kwasowością i cytrusowym orzeźwieniem. Delikatne nuty cynamonu i kardamonu nadają jej głębi oraz wyjątkowej intensywności. To kawa pełna niuansów, w której każdy łyk odkrywa nowe połączenie smaków – od ciepłej owocowej słodyczy po lekką, pobudzającą kwasowość.

kawa COFFEE PLANT Etiopia Sidamo 250g
Etiopia Sidamo
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Etiopia
Odmiana botaniczna: Heirloom
Metoda obróbki: Washed
Profil sensoryczny: Cytryna, melon, zielone jabłko, herbata
Przeznaczenie: metody alternatywne
Ma złożony, a jednocześnie harmonijny profil smakowy, w którym dominują nuty słodkiego melona, zielonego jabłka oraz cytrusowej kwasowości. Subtelne, herbaciane akcenty idealnie współgrają z orzeźwiającym, owocowym charakterem kawy, nadając jej świeżości i lekkości. Staranna obróbka zapewnia czysty smak z delikatną głębią, która zachwyca bogactwem niuansów i przyjemną, naturalną słodyczą.

FIGA Kolumbia Elias Roa washed 250g | PRZELEW
Kolumbia Elias Roa washed 250g | PRZELEW
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Kolumbia
Region: Acevedo, Huila
Odmiana botaniczna:Castillo, Caturra, Colombia
Wysokość upraw: 1650m.n.p.m.
Profil sensoryczny: żółte owoce, karmel, zbalansowana kwasowość
Metoda obróbki: washed
Przeznaczenie: metody alternatywne
Elias Roa to ikona kolumbijskiego regionu Huila i jeden z założycieli oraz były prezes Asociación Primaveral w Acevedo. Obecnie prowadzi dwa gospodarstwa: Finca Tamana w Pital oraz Finca Recuerdo w Acevedo. Uprawia tam różnorodne odmiany kawy, w tym te o afrykańskim pochodzeniu.
Na swoich farmach Elias stosuje metodę suchej fermentacji trwającej 14–16 godzin, po której ziarna są kilkukrotnie płukane świeżą wodą. Następnie kawa trafia na drewniane podesty, gdzie jest starannie i powoli suszona, co pozwala uzyskać jej wyjątkowy profil smakowy.
BeMyBean Bold Bean 250g | ESPRESSO
Bold Bean
Skład 75% Arabica, 25% Robusty
Średnia zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia, Gwatemala
Farma:Monte Carmelo / Santa Rosa
Odmiana botaniczna:
Paraiso MG, Mundo Novo / Robusta
Wysokość upraw: 1100 m.n.p.m.
Metoda obróbki: pulped natural / honey
Przeznaczenie: espresso
Mieszanka 75% brazylijskiej arabiki i 25% gwatemalskiej robusty specialty. Charakteryzuje się intensywną słodyczą, aksamitną teksturą i wyraźną, lecz przyjemną goryczką, która nadaje jej głębi i charakteru.

BeMyBean Bold Bean 1kg | ESPRESSO
Bold Bean
Skład 75% Arabica, 25% Robusta
Średnia zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia, Gwatemala
Farma:Monte Carmelo / Santa Rosa
Odmiana botaniczna:
Paraiso MG, Mundo Novo / Robusta
Wysokość upraw: 1100 m.n.p.m.
Metoda obróbki: pulped natural / honey
Przeznaczenie: espresso
Mieszanka 75% brazylijskiej arabiki i 25% gwatemalskiej robusty specialty. Charakteryzuje się intensywną słodyczą, aksamitną teksturą i wyraźną, lecz przyjemną goryczką, która nadaje jej głębi i charakteru.

BeMyBean Burundi Yandaro 250g | ESPRESSO
Burundi Yandaro
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Burundi
Farma: Kayanza
Odmiana botaniczna: Red Bourbon
Wysokość upraw: 1800 m.n.p.m.
Metoda obróbki: Washed
Przeznaczenie: espresso
Ta wyjątkowa kawa Burundi to odmiana Red Bourbon, pochodząca z północnych plantacji kraju, tuż przy granicy z Rwandą. Uprawiana w pobliżu lasu deszczowego Kibira, korzysta z naturalnych źródeł wody i idealnych warunków klimatycznych. Lokalne plantacje są niewielkie, rodzinne, a ich uprawy liczą zaledwie kilkaset drzew.
Proces obróbki rozpoczyna się w stacji Yandaro, gdzie zebrane owoce poddawane są dokładnej selekcji – najpierw w wodzie, by odrzucić uszkodzone i niedojrzałe wiśnie, a następnie ręcznie sortowane. Najwyższej jakości ziarna przechodzą proces depulpacji, po którym fermentują w wodzie od 10 do 12 godzin. Ostatecznie suszone są na stołach przez 2 do 3 tygodni, co pozwala im osiągnąć optymalny profil smakowy.

BeMyBean Peru Aromas del Valle 1kg | ESPRESSO
Peru Aromas del Valle
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Peru
Farma: Cajamarca
Odmiana botaniczna: Catimor
Wysokość upraw: 1550 m.n.p.m.
Metoda obróbki: Washed
Przeznaczenie: espresso
Ta wyjątkowa kawa specialty pochodzi z prowincji La Coipa i San Jose de Lourdes w regionie San Ignacio, Cajamarca – jednego z najlepszych terenów uprawnych w północnym Peru. Tamtejsze plantacje, prowadzone przez lokalnych rolników, rozciągają się na dużych wysokościach w otoczeniu andyjskich lasów, gdzie żyzna gleba i stabilny klimat (24°C) sprzyjają produkcji wysokiej jakości ziaren.
Jej profil smakowy to harmonijne połączenie intensywnej słodyczy z nutami soczystej wiśni, aksamitnej belgijskiej czekolady i dżemu z czerwonej porzeczki. Charakteryzuje się gęstym body, średnią kwasowością i delikatną goryczką, co sprawia, że doskonale sprawdza się zarówno w espresso, jak i kawach mlecznych.

BeMyBean Kenia Kiamugumo 250g | PRZELEW
Kenia Kiamugumo
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Kenia
Region: Kirinyaga
Odmiana botaniczna: Batian, Ruiru 11, SL28
Wysokość upraw:1700 m n.p.m.
Metoda obróbki: washed
Profil sensoryczny: czerwona porzeczka, sok malinowy, ciasto z rabarbarem
Przeznaczenie: metody alternatywne
To prawdziwy klejnot z Ugandy – kraju, który rzadko kojarzy się z kawą specialty, ale dzięki staraniom lokalnych farmerów i wyjątkowym warunkom upraw powstał tutaj smakowy wyjątek. Ziarna pochodzą z mikroregionu Sipi Falls, położonego na zboczach góry Elgon. Wysokie położenie plantacji oraz kenijskie odmiany botaniczne nadają tej kawie niezwykły charakter.
Profil sensoryczny zachwyca soczystymi nutami shake’a truskawkowego, poziomki i kompotu porzeczkowego, które są podkreślone wysoką słodyczą i średnią kwasowością. Dzięki obróbce naturalnej – czyli suszeniu kawy w pełnym owocu – ziarna nabierają głębokiego, intensywnie owocowego smaku z subtelną nutą fermentacyjnej słodyczy.
Kawa pochodzi od rolników współpracujących z projektem Zukuka Bora, który nie tylko wspiera lokalnych farmerów, ale także finansuje ważne inicjatywy społeczne, takie jak dostęp do czystej wody, edukacja i rozwój rolnictwa. Wybierając tę kawę, odkrywasz nie tylko wyjątkowy smak, ale również wspierasz ugandyjskie społeczności.

kawa EASY DECAF bezkofeinowa 250g ziarnista
EASY DECAF
kawa ziarnista, bezkofeinowa
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy

Skład: 65% ARABICA / 35% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: brak

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Brescia, Lombardia

Profil smakowy

Propozycja dla osób, które muszą ograniczać ilość spożywanej kofeiny, ale wciąż nie chcą sobie odmawiać znakomitej kawy. Jest to aromatyczna mieszanka wyśmienitych ziaren arabiki i robusty, skomponowane tak, abyśmy mogli cieszyć się wysokojakościową kawą, bez konieczności martwienia się o kofeinę. Jest to kawa o znakomicie zbalansowanym smaku i kremowym body, przykrytym piękną cremą. Znakomicie sprawdzi się zarówno jako espresso, jak i podstawa do zachwycających mlecznych kompozycji.
Proces dekofeinizacji zielonego ziarna przebiega w ściśle kontrolowanych warunkach przy użyciu chlorku metylenu klasy spożywczej. Kawa następnie jest płukana parą wodną, aby usunąć wszelkie pozostałości dichlorometanu. Dzięki temu proces jest całkowicie bezpieczny i nie wpływa na smak kawy.
Zgodnie w włoskimi przepisami kawa bezkofeinowa nie może zawierać więcej niż 0,1% kofeiny.

kawa ziarnista HAYB ETIOPIA Beloya 250g
HAYB ETIOPIA Beloya
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Etiopia
Region: Yirgacheffe
Odmiana botaniczna: Heirloom
Wysokość upraw: 1700 m n.p.m.
Metoda obróbki: Yeast Fermentation Natural
Profil sensoryczny: Ananas, brzoskwinia, chmiel
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress)
Drożdże LALCAFÉ ORO™ (Saccharomyces cerevisiae) to specjalnie opracowany szczep, który zrewolucjonizował proces fermentacji kawy, oferując producentom większą kontrolę i bezpieczeństwo. Dzięki swoim wyjątkowym właściwościom Oro działa skutecznie nawet w niższych temperaturach, co sprawia, że świetnie sprawdza się na plantacjach położonych na różnych wysokościach.
Drożdże ORO nie tylko zabezpieczają ziarna przed niepożądanymi mikroorganizmami, ale także pozytywnie modelują profil sensoryczny kawy. Kluczem jest czas fermentacji – standardowe 12 godzin to minimum, ale wydłużenie tego procesu pozwala kawie wchłonąć więcej aromatycznych metabolitów, które wzbogacają jej smak. To dzięki nim ziarna zyskują większą złożoność, wyższą kwasowość, czystość profilu oraz wyraźniejsze nuty kwiatowe i tropikalne.

kawa ziarnista HAYB HONDURAS La Tigra 250g
HAYB HONDURAS La Tigra
Skład: 100% ARABICA
Niska zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, wyposażone w specjalny zaworek, gwarantujący świeżość kawy.
Kraj: Honduras
Region: Santa Barbara
Odmiana botaniczna: Parainema
Wysokość upraw: 1600 m n.p.m.
Metoda obróbki: Honey
Profil sensoryczny: Suszona żurawina, mleczna czekolada, maliny
Przeznaczenie: metody alternatywne
Uprawy prowadzone tuż przy granicy z Gwatemalą, w regionie niespokojnym, ale doskonałym do uprawy kawowca. Pomimo niepokojów przygranicznych, plantacja działa nieprzerwanie. Tym razem do paczki trafiła odmiana Geisha, uzyskany napar charakteryzuje kwiatowa słodycz - pojawiają się nuty winogron, rumianku i białej porzeczki. Słodko, soczyście, kwiatowo.

kawa COFFEE PLANT Floral Essence 250g
COFFEE PLANT Floral Essence
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Tanzania, Brazylia
Odmiana botaniczna:Mix
Metoda obróbki: Washed, Natural
Przeznaczenie: espresso
Profil sensoryczny: Mleczna czekolada, kwiaty, kandyzowana cytryna
Floral Essence to kawa o harmonijnym smaku, w której delikatne nuty kwiatowe przeplatają się ze słodyczą mlecznej czekolady i cytrusową świeżością kandyzowanej cytryny.
Jej aksamitna konsystencja i doskonale wyważona intensywność czynią ją idealnym wyborem na espresso, które zachwyca aromatem i subtelną lekkością.

kawa COFFEE PLANT Juicy Blast 250g
COFFEE PLANT Juicy Blast Espresso
Etiopia Bombe
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Kenia, Brazylia
Odmiana botaniczna: Mix
Metoda obróbki: Washed, natural
Przeznaczenie: espresso
Profil sensoryczny: Grejpfrut, kakao, dżem porzeczkowy
Juicy Blast to kawa, w której owocowa kwasowość idealnie współgra z naturalną słodyczą. W aromacie wyczuwalne są nuty grejpfruta, natomiast smak przywołuje porzeczkową słodycz o dżemowym charakterze, przechodzącą w delikatną, kakaową głębię. To intensywne, a zarazem zrównoważone espresso, które łączy owocową świeżość z subtelną słodyczą.

kawa ziarnista HAYB SALWADOR Los Pirineos SL28 200g
SALWADOR Los Pirineos SL28
Skład 100% Arabica
Niska zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 200g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Salwador |
---|---|
Region: | Usulatan |
Wysokość upraw: | 1400 m n.p.m. |
Odmiana botaniczna: | SL28 |
Obróbka: | Black Honey |
Profil sensoryczny: | Suszona morela, kandyzowana żurawina, mleczna czekolada |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Ciekawostką jest fakt, że obróbce poddano ziarna odmiany SL 28 – jednej z najbardziej cenionych afrykańskich odmian (Afryka w Ameryce!). Charakteryzuje się ona intensywną soczystością, a dzięki zastosowaniu unikalnej metody przetwarzania uzyskano jeszcze większą słodycz. Po umyciu ziarna fermentowały beztlenowo w beczkach przez 72 godziny, co nadało im wyjątkową głębię smaku. Następnie suszono je w cienistych suszarniach przez 45–50 dni, pozostawiając na nich naturalny miąższ, który dodatkowo wzbogacił ich profil sensoryczny.

MK Cafe PREMIUM ziarnista 1kg
MK CAFE
PREMIUM
kawa ziarnista
opakowanie 1000g,
Skład: Arabica, Robusta
Intensywność: 4/6
MK Cafe Premium to kawa ziarnista klasy premium, tworzona z myślą o prawdziwych pasjonatach, których oczekiwania spełniają jedynie wyselekcjonowane ziarna najwyższej jakości. Mieszanka najlepszych odmian z Brazylii i Kolumbii łączy łagodność i kremowość brazylijskich kaw z intensywnym, pełnym aromatem charakterystycznym dla regionów kolumbijskich. Jej smakowy profil to elegancka kompozycja nut ciemnej czekolady, prażonych migdałów i lekkiej cytrusowej świeżości skórki pomarańczowej – idealnie wyważona i harmonijna. Ziarna wypalane są w średnim stopniu, co pozwala wydobyć pełnię smaku bez nadmiernej goryczy. Niska zawartość kofeiny czyni ją idealną propozycją dla osób szukających subtelniejszego pobudzenia i chwili relaksu przy filiżance doskonałej kawy.