WSZYSTKIE MARKI
( ilość produktów: 619 )
Zestaw promocyjny 5kg kawy La Brasiliana MARFISA + 3 filiżanki La Brasiliana CAPPUCCINO Vienna
Zestaw pięciu kilogramów kawy La Brasiliana MARFISA + 3 filiżanki La Brasiliana CAPPUCCINO Vienna
Promocyjny zestaw kawy La Brasiliana MARFISA 1000 gram ziarnista, tylko teraz wraz z trzema gratisowymi filiżankami do cappuccino z palarni La Brasiliana!
W skład zestawu wchodzą:
Filiżanka La Brasiliana CAPPUCCINO Vienna
Filiżanka do cappuccino, z grubej porcelany, o pojemności 140 ml z logo palarni LA BRASILIANA.
La Brasiliana MARFISA
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 90% ARABICA / 10% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: niska

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Ferrara, Emilia-Romania

Profil smakowy

Świetnie zrównoważony i delikatny smak. Mieszanka znakomitych odmian arabiki pochodzących z Ameryki południowej z niewielką domieszką wysokojakościowej robusty która dodaje mieszance charakteru. Zaspokoi najbardziej wymagające
podniebienia.
Najwyższa półka wśród kaw.
Data palenia na opakowaniu podana jest za pomocą liter zgodnie z włoskim alfabetem:
a - styczeń
b - luty
c - marzec
d - kwiecień
e - maj
f - czerwiec
g - lipiec
h - sierpień
i - wrzesień
l - październik
m - listopad
n - grudzień
Kawę najlepiej spożyć do 1,5 roku od daty palenia

Zestaw promocyjny 2kg kawy Caffen BAR + filiżanka Caffen CAPPUCCINO
Zestaw dwóch kilogramów kawy Caffen BAR + filiżanka Caffen CAPPUCCINO
Promocyjny zestaw kawy Caffen BAR 1000 gram ziarnista, tylko teraz w raz z filiżanką do cappuccino z palarni Caffen!
W skład zestawu wchodzą:
Filiżanka Caffen CAPPUCCINO
Filiżanka do cappuccino, z grubej porcelany, o pojemności 140 ml, z logo palarni CAFFEN.
W komplecie wraz ze spodeczkiem.
Caffen Bar
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 80% ARABICA / 20% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: średnia

Stopień palenia: ciemny
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Neapol, Kampania

Profil smakowy

Wyrafinowany, a przy tym mocny akcent z gęstym body i długim finiszem pozostawiającym na podniebieniu gorzką czekoladę z domieszką chili.
Mieszanka odznaczona ZŁOTYM MEDALEM, podczas International Coffee Tasting 2006 oraz 2010.

Zestaw promocyjny 3kg kawy Caffen BAR + 2 filiżanki Caffen CAPPUCCINO
Zestaw trzech kilogramów kawy Caffen BAR + 2 filiżanki Caffen CAPPUCCINO
Promocyjny zestaw kawy Caffen BAR 1000 gram ziarnista, tylko teraz wraz z dwiema filiżankami do cappuccino z palarni Caffen!
W skład zestawu wchodzą:
Filiżanka Caffen CAPPUCCINO
Filiżanka do cappuccino, z grubej porcelany, o pojemności 140 ml, z logo palarni CAFFEN.
W komplecie wraz ze spodeczkiem.
Caffen Bar
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 80% ARABICA / 20% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: średnia

Stopień palenia: ciemny
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Neapol, Kampania

Profil smakowy

Wyrafinowany, a przy tym mocny akcent z gęstym body i długim finiszem pozostawiającym na podniebieniu gorzką czekoladę z domieszką chili.
Mieszanka odznaczona ZŁOTYM MEDALEM, podczas International Coffee Tasting 2006 oraz 2010.

Zestaw promocyjny 5kg kawy Caffen BAR + 3 filiżanki Caffen CAPPUCCINO
Zestaw pięciu kilogramów kawy Caffen BAR + 3 filiżanki Caffen CAPPUCCINO
Promocyjny zestaw kawy Caffen BAR 1000 gram ziarnista, tylko teraz wraz z trzema filiżankami do cappuccino z palarni Caffen!
W skład zestawu wchodzą:
Filiżanka Caffen CAPPUCCINO
Filiżanka do cappuccino, z grubej porcelany, o pojemności 140 ml, z logo palarni CAFFEN.
W komplecie wraz ze spodeczkiem.
Caffen Bar
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 80% ARABICA / 20% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: średnia

Stopień palenia: ciemny
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Neapol, Kampania

Profil smakowy

Wyrafinowany, a przy tym mocny akcent z gęstym body i długim finiszem pozostawiającym na podniebieniu gorzką czekoladę z domieszką chili.
Mieszanka odznaczona ZŁOTYM MEDALEM, podczas International Coffee Tasting 2006 oraz 2010.

kawa La Brasiliana MARFISA (t) 6 x 250g ziarnista
La Brasiliana MARFISA
kawa ziarnista
opakowanie 250g x6
Najważniejsze cechy

Skład: 90% ARABICA / 10% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: niska

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Ferrara, Emilia-Romania

Profil smakowy

Świetnie zrównoważony i delikatny smak. Mieszanka znakomitych odmian arabiki pochodzących z Ameryki południowej z niewielką domieszką wysokojakościowej robusty która dodaje mieszance charakteru. Zaspokoi najbardziej wymagające
podniebienia.
Najwyższa półka wśród kaw.

kawa ziarnista Hard Beans TOUCAN BLEND 2.0 1000g ESPRESSO
Toucan Blend
Skład: 80% Arabica/20% Robusta
Średniazawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Mieszanka, która doskonale komponuje się z mlekiem tworząc niezapomniane mleczne specjały takie jak cappuccino czy late. Znakomicie sprawdzi się zarówno w ekspresach kolbowych jak i automatycznych, ale znakomicie smakuje także przygotowana w kawiarce. Jest to znakomicie zbilansowana kawa o bardzo niskiej kwasowości. W smaku wyczuwalne są nuty nuty gorzkiej czekolady, orzechów włoskich oraz ciasta biszkoptowego. Niewielka domieszka wysokogatunkowej robusty nadaje mieszance mocy i aromatu, co sprawia, że jest to doskonała propozycja jako kawa śniadaniowa w domu lub biurze

kawa ziarnista Costa Coffee SIGNATURE BLEND Medium Roast 1000g
Costa Coffee
SIGNATURE BLEND
Medium Roast
kawa ziarnista
opakowanie 1000g,
Skład: Arabica, Robusta
Costa Coffee SIGNATURE BLEND to starannie dobrana kompozycja wyjątkowych ziaren arabiki i robusty. Aby uzyskać perfekcyjny smak potrzeba było aż 112 prób.
Ziarna zostały wolno wypalone, aby uzyskać zbalansowany, łagodny smak z nutami karmelu i orzechów oraz aksamitną konsystencję. W połączeniu z mlekiem wydobywają się nuty maślanych ciasteczek.

kawa ziarnista Costa Coffee BRIGHT BLEND 200g
Costa Coffee
BRIGHT BLEND
kawa ziarnista
opakowanie 200g,
Skład: 100% Arabica
Costa Coffee BRIGHT BLEND łagodna mieszanka starannie wyselekcjonowanych ziaren arabik pochodzących z Ameryki Południowej. Słodycz mlecznej czekolady i karmelu znakomicie kontrastuje z delikatnymi nutami owoców tworząc perfekcyjne espresso w nowoczesnym stylu. W połączeniu z mlekiem tworzy delikatne mleczne specjały z nutami miodu i ciasteczek.
Dzięki swojej delikatności, kawa ta świetnie sprawdzi się również w ekspresie przelewowym.

kawa mielona Costa Coffee BRIGHT BLEND 200g
Costa Coffee
BRIGHT BLEND
kawa mielona
opakowanie 200g,
Skład: 100% Arabica
Costa Coffee BRIGHT BLEND łagodna mieszanka starannie wyselekcjonowanych ziaren arabik pochodzących z Ameryki Południowej. Słodycz mlecznej czekolady i karmelu znakomicie kontrastuje z delikatnymi nutami owoców tworząc perfekcyjne espresso w nowoczesnym stylu. W połączeniu z mlekiem tworzy delikatne mleczne specjały z nutami miodu i ciasteczek.
Dzięki swojej delikatności, kawa ta świetnie sprawdzi się również w ekspresie przelewowym.

kawa ziarnista Trismoka Degustazione 250g
Trismoka Degustazione
kawa ziarnista
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy

Skład: 80% ARABICA/20% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: średnia

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Brescia, Lombardia

Profil smakowy

Połączenie Arabiki i Robusty w proporcji 80 do 20 stanowi klasyczną, prawie złotą proporcję w przypadku porannego espresso, które nie tylko musi wybornie smakować, ale przy tym musi przynosić znakomite pobudzenie. Kawa dla tych, którzy poszukują smaków kakao w połączeniu nutami zboża, lekkiej goryczki. A wolą, by kwasowość i smak przypraw były ledwie wyczuwalne.

susz z owoców kawowca COFFEE PLANT CASCARA 180g
Suszone owoce kawowca
Opakowanie: 180
g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Kostaryka
Obróbka: natural
Profil sensoryczny: Melon, śliwka, mirabelka, miód, jaśmin
Odmiany botaniczne: Bourbon, Jackson, Mbirizi
Cascara to wysuszona skórka owoców kawowca, z której można zaparzyć pyszny, orzeźwiający napar. W smaku cascara cieszy herbatowatymi nutami z przyjemną, owocową słodyczą melona, śliwek i kwiatowymi nutami jaśminu. Napar można zaparzyć jak herbatę; ma bardzo niewielką ilość kofeiny.
Sposób przygotowania:
- Na każde 100ml wody wsyp 7g suszu;
- Susz zalej wrzątkiem;
- Przykryj i odstaw na 4-5min;
- Przelej do filiżanki odcedzając fusy;

kawa mielona Trismoka Brasil 250g
Trismoka Brasil
kawa mielona
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy

Skład: 70% ARABICA/30% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: średnia

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Brescia, Lombardia

Profil smakowy

To idealny wybór dla miłośników kawy o zdecydowanym smaku i konsystencji przypominającej rozpływającą się w ustach mleczną czekoladę, w której zatopione są rodzynki, suszone figi, a to wszystko z zwieńczone słodyczą karmelu. Przez przewagę smaków bardziej przypominających ciemne owoce, aniżeli te cytrusowe ta mieszanka nie tylko sprawdzi się w formie mocno kofeinowego espresso, ale jest wręcz stworzona do kaw mlecznych takich jak espresso czy cappuccino. Kawa została zmielona z myślą przede wszystkim o kawiarkach.

kawa mielona Trismoka Italia 250g
Trismoka Italia
kawa mielona
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy

Skład: 50% ARABICA/50% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: wysoka

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Brescia, Lombardia

Profil smakowy

Mieszanka, która szczególnie da o sobie znać ze względu na znakomite body. Tutaj doznania smakowe podkreślane są przez to, jak kawa powoli rozpływa się w ustach. Po zaparzeniu odkryjemy gęste espresso, którego konsystencja wynika z dużej zawartości wyśmienitej Robusty. Kawa dla tych, którzy lubią by w kawie kwasowość była jedynie ledwie wyczuwalna. To doskonały wybór szczególnie dla tych kawoszy, którzy kochają pić kawę po posiłku.

kawa COFFEE PLANT Flower Touch Espresso 250g
COFFEE PLANT Flower Touch Espresso
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Tanzania
Region:ARUSHA
Odmiana botaniczna:BLUE MOUNTAIN, KENT, BOURBON
Metoda obróbki: Myta
Przeznaczenie: espresso
Profil sensoryczny: AKACJA, CZERWONA PORZECZKA, JAŚMIN, CYTRUSY
Flower Touch to intensywnie kwiatowa propozycja dedykowana metodom ciśnieniowym. Sprawdzi się doskonale w espresso i kawach czarnych, ale i w kawach z mlekiem się odnajdzie.
Kawa skomponowana z ziaren pochodzących od 390 rolników, jednak obrabianych przez jednego z nich - Egatę Beshu. Kawa cieszy gładkim, lekkim body i delikatną kwasowością. Na

kawa ziarnista Hard Beans TOUCAN BLEND 2.0 250g ESPRESSO
Toucan Blend
Skład: 80% Arabica/20% Robusta
Średniazawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Mieszanka, która doskonale komponuje się z mlekiem tworząc niezapomniane mleczne specjały takie jak cappuccino czy late. Znakomicie sprawdzi się zarówno w ekspresach kolbowych jak i automatycznych, ale znakomicie smakuje także przygotowana w kawiarce. Jest to znakomicie zbilansowana kawa o bardzo niskiej kwasowości. W smaku wyczuwalne są nuty nuty gorzkiej czekolady, orzechów włoskich oraz ciasta biszkoptowego. Niewielka domieszka wysokogatunkowej robusty nadaje mieszance mocy i aromatu, co sprawia, że jest to doskonała propozycja jako kawa śniadaniowa w domu lub biurze

kawa ziarnista Hard Beans TOUCAN BLEND 250g ESPRESSO
Toucan Blend
Skład: 70% Arabica/30% Robusta
Średniazawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Mieszanka skomponowana głównie z myślą o kawach mlecznyh jak cappuccino czy late. W smaku dominują nuty czekolady deserowej, orzechów włoskich oraz marcepanu. Znakomicie sprawdzi się zarówno w ekpspresach kolbowych jak i automatycznych, ale znakomicie smakuje także przygotowana w kawiarce. 30% domieszka robusty nadaje mieszance mocy i aromatu, co sprawia, że jest to doskonała propozycja jako kawa śniadaniowa w twoim domu lub biurze

kawa mielona Costa Coffee CREMA BLEND 200g
Costa Coffee
CREMA BLEND
Dark Roast
kawa mielona
opakowanie 200g,
Skład: Arabica, Robusta
Costa Coffee CREMA BLEND to starannie dobrana kompozycja wyjątkowych ziaren amerykańskiej arabiki i indyjskiej robusty.
Ciemny stopień wypalenia pozwolił uzyskać intensywnie czekoladowe nuty. Mocna, wyrazista mieszanka doskonale sprawdzi się w espresso, w kawach mlecznych zaś pojawią się nuty prażonych orzechów.

kawa Lavazza ESPRESSO ITALIANO CLASSICO 250G mielona
Lavazza CLASSICO
ESPRESSO ITALIANO
kawa mielona
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy

Skład: 100% ARABICA

Zawartość kofeiny: niska

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Turyn, Piemont

Lavazza Espresso Italiano Classico to aromatyczna mieszanka do przygotowania tradycyjnego włoskiego espresso. Jest delikatna, ale aromatyczna z subtelnymi aromatami owoców i kwiatów. W smaku pojawiają się słodkie i goryczkowe nuty czekolady.
Kawa pochodzi z oficjalnego kanału dystrybucji palarni Lavazza.

kawa ziarnista KAFAR KOSTARYKA La Guaca 250g
KOSTARYKA La Guaca
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Kostaryka |
---|---|
Region: | Chirippo, brunca region, prowincja San Jose |
Farma: | La Guaca |
Odmiana botaniczna: | Catuai |
Obróbka: | Honey-controlled fermentation |
Profil: | Rum, toffi, truskawki |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Głęboka, słodka i gęsta!
Kostaryka La Guaca cieszy bardzo złożonym smakiem. Na pierwszy plan wybijają się truskawki, syrop klonowy i toffi. W posmaku czekolada, orzechy laskowe i rum.

kawa ziarnista KAFAR GWATELAMA El Llano 250g
GWATELAMA El Llano
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Gwatemala |
---|---|
Region: | Acatenango |
Farma: | El Lliano |
Odmiana botaniczna: | Catuai |
Obróbka: | Washed |
Profil: | Wanilia, owoce leśne, kakao |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Jedwabista, rześka, gładki, lekki posmak.
W aromacie wyczuwalne nuty cukru trzcinowego, wanilii i owoców leśnych. W smaku wyczuwalna czarna herbata, nuty orzechów i mlecznej czekolady, delikatna nuta kwiatu hibiskusa.

Kapsułki Meseta FORTE 10szt. | NESPRESSO
Kawa mielona, w kapsułkach
Skład: 5% Arabica, 95% Robusta
Wysoka zawartość kofeiny
Kawa o wyrazistym smaku, dedykowana miłośnikom kawy mocnej. Skomponowana przede wszystkim z Robusty z Azji i Afryki zapewnia silne pobudzenie.
Intensywność: 12/12
Opakowanie: 10 szt.
Kompatybilne z Nespresso, kapsułki plastikowe.

kawa Essse Americano 250g mielona KOSTKA
Essse AMERICANO
kawa mielona
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy

Skład: 90% ARABICA / 10% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: niska

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Bolonia, Emilia-Romania

Profil smakowy

Kompozycja najlepszych ziaren arabiki z Centalnej i Południowej Ameryki, z niewielką domieszką indyjskiej robusty.
Jest to delikatna mieszanka o niskim body z wyczuwalnymi nutami karmelu oraz kwiatów pomarańczy i jaśminu. Znakomita do przygotowania w ekspresach przelewowych.

kawa ziarnista HAYB MEKSYK Finca Don Rafa 250g
HAYB MEKSYK Finca Don Rafa
Skład: 100% ARABICA
Niska zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, wyposażone w specjalny zaworek, gwarantujący świeżość kawy.
Kraj: Meksyk
Region: Chiapas
Odmiana botaniczna: Geisha, Caturra
Wysokość upraw: 1300-1600 m n.p.m.
Metoda obróbki: Anaerobic natural 48h
Profil sensoryczny: Słodkie wino porto, jeżyny, mango
Przeznaczenie: metody alternatywne
Uprawy prowadzone tuż przy granicy z Gwatemalą, w regionie niespokojnym, ale doskonałym do uprawy kawowca. Pomimo niepokojów przygranicznych, plantacja działa nieprzerwanie. Geisha w tej mieszance wnosi wyjątkową czystość i soczystość, podczas gdy Caturra dodaje głębi i cięższych nut, przypominających słodkie, czerwone wino. Razem tworzą harmonijną kompozycję, łączącą lekkość z wyrazistością smaku.

Costa Coffee SIGNATURE BLEND Dark Roast 500g MIELONA
Costa Coffee
SIGNATURE BLEND
Dark Roast
kawa mielona
opakowanie 500g,
Skład: Arabica, Robusta
Costa Coffee SIGNATURE BLEND to starannie dobrana kompozycja wyjątkowych ziaren arabiki i robusty. Aby uzyskać perfekcyjny smak potrzeba było aż 112 prób.
Ziarna zostały nieco ciemniej wypalone, aby wydobyć z nich bogaty, karmelowy aromat oraz nuty prażonych orzechów i ciemnej czekolady. Idealna dla miłośników intensywnego espresso we włoskim stylu. Znakomicie komponuje się także z mlekiem, tworząc mleczne specjały o czekoladowych nutach.

kawa Fantino ESPRESSO BAR 1000g ziarnista
Fantino ESPRESSO BAR
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 65% ARABICA / 35% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: średnia

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Cuneo, Piemont

Profil smakowy

Wyrazista i wyśmienita! Nie ma lepszego pomysłu na poranną kawę, jeśli jej wyrazistość i spora dawka kofeiny jest nam potrzebna na początek długiego dnia. Ma charakterystyczny mocny czekoladowy zapach, który z całą mocą ujawni się w filiżance! Doskonale sprawdzi się w kawach mlecznych, które wyprowadzą z niej więcej słodyczy.

Kapsułki Caffen ORO BLEND 50szt. | NESPRESSO
Kawa mielona, w kapsułkach
Skład: 100% Arabica
Niska zawartość kofeiny
Mieszanka Arabik ciemnopalonych,w stylu południowowłoskim. Niska zawartość kofeiny pozwala cieszyć się z kawy o każdej porze dnia.
Opakowanie: 50 szt.

Kapsułki Caffen INTENSA 50szt. | NESPRESSO
Kawa mielona, w kapsułkach
Skład: 50% Arabica, 50% Robusty
Wysoka zawartość kofeiny
Mieszanka Arabiki i Robusty. Kawa ciemnopalona,w stylu południowowłoskim. Propozycja dla fanów mocnego, pobudzającego espresso.
Opakowanie: 50 szt.

Kapsułki Caffen DECA 50szt. | NESPRESSO
Kawa 60% Arabica,40% Robusta
Brak kofeiny
Ciemnopalona, pozbawiona kofeiny mieszanka Arabiki z Robustą. Fakt, że kawa pozbawiona jest efektu pobudzenia, pozwala cieszyć się z kawy o każdej porze dnia.
Opakowanie: 50 szt.

Coffee Pro GWATEMALA RIO AZUL 250g | PRZELEW
GWATEMALA RIO AZUL
Skład: 100% arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem
chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: Gwatemala
Region: Huehuetenango
Producent: Rio Azul EP
Wysokość upraw: 1500-1800m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Bourbon, Catuai, Caturra
Obróbka: Washed
Przeznaczenie: metody alternatywne
Profil sensoryczny: żurawina, czekolada, orzechy

kawa COFFEE PLANT Kolumbia La Reserva 250g
Kolumbia La Reserva
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Kolumbia
Odmiana botaniczna: Caturra, Chiroso
Wysokość upraw: 1950-2000 m n.p.m.
Metoda obróbki: Anaerobic natural
Profil sensoryczny: Miód wielokwiatowy, figa, truskawka
Przeznaczenie: metody alternatywne
Kawa specialty z kolumbijskiej Finca La Reserva przeszła proces fermentacji beztlenowej (anaerobic natural), dzięki czemu zyskała intensywną słodycz, owocowy charakter i miodową głębię.
W jej smaku dominują wyraźne nuty miodu, harmonijnie przeplatające się z kwiatowymi akcentami i aromatem czerwonych owoców. Figowy posmak dodaje zbalansowanej głębi, a pełna, gęsta struktura sprawia, że każdy łyk pozostawia przyjemne, lekko lepkie odczucie.

kawa ziarnista RMK Warszawska 225g
Regionalna Manufaktura Kawy - Warszawska
Skład: 70%Arabica / 30% Robusta
Średniazawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 225 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Mieszanka Arabiki i indyjskiej Robusty - proporcje mieszanki pozwalają zachować jej owocowe nuty, natomiast aromat goryczki ukryty jest pod nutą orzechów. Tę mieszankę zapamięta nawet największy smakosz kawy.
W profilu sensorycznym dominują czekolada i orzech, dopełnione owocowymi nutami.

kawa ziarnista RMK Katowicka 1kg
Regionalna Manufaktura Kawy - Katowicka
Skład: 60%Arabica / 40% Robusta
Wysoka zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Mocna i gęsta. Przez swoją wyrazistość jest wprost stworzona do tego, by budzić rano każdego, kto żyje w pośpiechu, ale potrzebuje dawki znakomitej energii.
W profilu sensorycznym dominują czekolada i śmietanka; wysoko zarysowana szlachetna goryczka i gęste body.

kawa ziarnista RMK Katowicka 225g
Regionalna Manufaktura Kawy - Katowicka
Skład: 60%Arabica / 40% Robusta
Wysoka zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 225 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Mocna i gęsta. Przez swoją wyrazistość jest wprost stworzona do tego, by budzić rano każdego, kto żyje w pośpiechu, ale potrzebuje dawki znakomitej energii.
W profilu sensorycznym dominują czekolada i śmietanka; wysoko zarysowana szlachetna goryczka i gęste body.

kawa ziarnista RMK Krakowska 225g
Regionalna Manufaktura Kawy - Krakowska
Skład: 80%Arabica / 20% Robusta
Średnia zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 225 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Połączenie Arabiki i Robusty w proporcji 80 do 20 stanowi klasyczną, prawie złotą proporcję w przypadku porannego espresso, które nie tylko musi wybornie smakować, ale przy tym musi przynosić znakomite pobudzenie. Idealna propozycja dla tych, którzy od kawy oczekują czegoś więcej niż pobudzenia.
W profilu sensorycznym dominuje czekolada i kremowo-orzechowe nuty.

kawa ziarnista RMK Białostocka 1kg
Regionalna Manufaktura Kawy - Białostocka
Skład: 70%Arabica / 30% Robusta
Średnia zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Białostocka to połączenie wyselekcjonowanych odmian Arabiki i dobrej jakości Robusty. Doskonale sprawdzi się w espresso, jak i dużych kawach czarnych lub w wyrazistym cappuccino.
Napar o dość wysokiej goryczy i subtelnej słodyczy, z bardzo niską kwasowością. W profilu sensorycznym dominuje czekolada i orzechowe nuty.

kawa ziarnista RMK Białostocka 225g
Regionalna Manufaktura Kawy - Białostocka
Skład: 70%Arabica / 30% Robusta
Średnia zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 225 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Białostocka to połączenie wyselekcjonowanych odmian Arabiki i dobrej jakości Robusty. Doskonale sprawdzi się w espresso, jak i dużych kawach czarnych lub w wyrazistym cappuccino.
Napar o dość wysokiej goryczy i subtelnej słodyczy, z bardzo niską kwasowością. W profilu sensorycznym dominuje czekolada i orzechowe nuty.

kawa ziarnista RMK Wrocławska 1kg
Regionalna Manufaktura Kawy - Wrocławska
Skład: 50%Arabica / 50% Robusta
Wysoka zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Mocno pobudzająca mieszanka indyjskiej Robusty i amerykańskich Arabik (głownie brazylijskich). Kawa dla miłośników mocnych naparów, z wysokim poziomem szlachetnej goryczki.
W profilu sensorycznym dominują nuty orzechowe z gorzką czekoladą. Doskonale sprawdzi się w każdym specjale kawowym - od intensywnego espresso, do wyrazistego latte - kawa na pewno nie zgubi się w mleku.

kawa ziarnista RMK Wrocławska 225g
Regionalna Manufaktura Kawy - Wrocławska
Skład: 50%Arabica / 50% Robusta
Wysoka zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 225 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Mocno pobudzająca mieszanka indyjskiej Robusty i amerykańskich Arabik (głownie brazylijskich). Kawa dla miłośników mocnych naparów, z wysokim poziomem szlachetnej goryczki.
W profilu sensorycznym dominują nuty orzechowe z gorzką czekoladą. Doskonale sprawdzi się w każdym specjale kawowym - od intensywnego espresso, do wyrazistego latte - kawa na pewno nie zgubi się w mleku.

kawa ziarnista RMK Gdańska 225g
Regionalna Manufaktura Kawy - Gdańska
Skład: 100%Arabica
Niska zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 225 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Propozycja dla osób, które nie potrzebują dużej dawki kofeiny, ale za to są fanami posmaku orzechów w czekoladzie mlecznej oraz karmelu. W tej 100% Arabice wszystko jest na odpowiednim poziomie: lekka kwasowość, delikatna goryczka i subtelna słodycz.
W profilu sensorycznym dominuje karmel, mleczna czekolada i orzech.

kawa ziarnista RMK Poznańska 225g
Regionalna Manufaktura Kawy - Poznańska
Skład: 100%Arabica
Niska zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 225 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Poznańska to 100% Arabika o złożonym i wyrafinowanym profilu sensorycznym, która zadowoli niejednego konesera. W profilu sensorycznym dominują nuty korzenne i orzechowe, z wyraźnym posmakiem migdałów i wanilii. W tle wyczuwalna również owocowa świeżość i kwasowość.

kawa ziarnista RMK Łódzka 225g
Regionalna Manufaktura Kawy - Łódzka
Skład: 100%Arabica
Niska zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 225 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Mieszankę Łódzką charakteryzuje wyczuwalna nuta migdałowo-karmelowa, zbalansowana gorycz połączona z delikatną, wiśniową kwasowością. Ta mieszanka arabik posiada niewielką zawartość kofeiny, dzięki czemu można delektować się kawą niezależnie od pory dnia.

kawa ziarnista RMK Siedlecka 1kg
Regionalna Manufaktura Kawy - Siedlecka
Skład: 100%Arabica
Niska zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Wysublimowane połączenie różnych ziaren kawy arabica. Delikatna i harmonizująca, przeplatają się w niej nuty orzechowe, migdałowe i owocowe. Świetnie smakuje jako espresso, uwalniając pełnię swoich aromatów, natomiast po dodaniu mleka da nam niezwykle aromatyczne i delikatne latte lub cappuccino.

kawa ziarnista RMK Siedlecka 225g
Regionalna Manufaktura Kawy - Siedlecka
Skład: 100%Arabica
Niska zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 225 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Wysublimowane połączenie różnych ziaren kawy arabica. Delikatna i harmonizująca, przeplatają się w niej nuty orzechowe, migdałowe i owocowe. Świetnie smakuje jako espresso, uwalniając pełnię swoich aromatów, natomiast po dodaniu mleka da nam niezwykle aromatyczne i delikatne latte lub cappuccino.

kawa ziarnista RMK Lubelska 1kg
Regionalna Manufaktura Kawy - Lubelska
Skład: 100%Arabica
Niska zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Połączenie arabik z Brazylii, Etiopii i Meksyku. Wyczuwalna nuta karmelowo-czekoladowa idealnie podkreśli smak espresso oraz nada wyjątkowy charakter kawy americano. Delikatnie wyczuwalna gorycz z idealnie zbalansowaną kwasowością na pewno zaskoczy niejednego kawosza. Posiada niską zawartość kofeiny, dzięki czemu sprawdzi się o każdej porze dnia.

kawa ziarnista RMK Lubelska 225g
Regionalna Manufaktura Kawy - Lubelska
Skład: 100%Arabica
Niska zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 225 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Połączenie arabik z Brazylii, Etiopii i Meksyku. Wyczuwalna nuta karmelowo-czekoladowa idealnie podkreśli smak espresso oraz nada wyjątkowy charakter kawy americano. Delikatnie wyczuwalna gorycz z idealnie zbalansowaną kwasowością na pewno zaskoczy niejednego kawosza. Posiada niską zawartość kofeiny, dzięki czemu sprawdzi się o każdej porze dnia.

kawa ziarnista RMK Szczecińska 1kg
Regionalna Manufaktura Kawy - Szczecińska
Skład: 40%Arabica / 60% Robusta
Wysoka zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Mocna i gęsta. Składa się w 40% z ziaren Arabiki i w 60% z Robusty. Przewaga robusty zapewnia wysoką zawartość kofeiny. Jest to zatem kawa idealna dla tych, którzy potrzebują natychmiastowego pobudzenia. Świetnie smakuje zwłaszcza w kawach z mlekiem, takich jak cappuccino czy latte.
W profilu sensorycznym dominują orzechy, prażone migdały i gorzka czekolada.

kawa ziarnista RMK Szczecińska 225g
Regionalna Manufaktura Kawy - Szczecińska
Skład: 40%Arabica / 60% Robusta
Wysoka zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 225 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Mocna i gęsta. Składa się w 40% z ziaren Arabiki i w 60% z Robusty. Przewaga robusty zapewnia wysoką zawartość kofeiny. Jest to zatem kawa idealna dla tych, którzy potrzebują natychmiastowego pobudzenia. Świetnie smakuje zwłaszcza w kawach z mlekiem, takich jak cappuccino czy latte.
W profilu sensorycznym dominują orzechy, prażone migdały i gorzka czekolada.

kawa ziarnista RMK Radomska 1kg
Regionalna Manufaktura Kawy - Radomska
Skład: 100%Arabica
Niska zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Połączenie arabik z Ameryki Środkowej i Południowej. Subtelnie przeplatają się w niej nuty czekoladowe, orzechowe i korzenne. Z uwagi na dobór surowca, kawa ma nieco wyższą słodycz, niższą kwasowość. Polecana zwłaszcza do espresso i delikatnych kaw z niewielką ilością mleka.

kawa ziarnista RMK Radomska 225g
Regionalna Manufaktura Kawy - Radomska
Skład: 100%Arabica
Niska zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 225 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Połączenie arabik z Ameryki Środkowej i Południowej. Subtelnie przeplatają się w niej nuty czekoladowe, orzechowe i korzenne. Z uwagi na dobór surowca, kawa ma nieco wyższą słodycz, niższą kwasowość. Polecana zwłaszcza do espresso i delikatnych kaw z niewielką ilością mleka.

kawa ziarnista RMK Toruńska 1kg
Regionalna Manufaktura Kawy - Toruńska
Skład: 50%Arabica / 50% Robusta
Wysoka zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Mocno pobudzająca mieszanka brazylijskich Arabik i charakternej Robusty. Mieszanka doskonała dla miłośników mocnego espresso, w profilu sensorycznym dominują nuty orzechów, czekolada i przyprawy korzenne.

kawa ziarnista RMK Toruńska 225g
Regionalna Manufaktura Kawy - Toruńska
Skład: 50%Arabica / 50% Robusta
Wysoka zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 225 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Mocno pobudzająca mieszanka brazylijskich Arabik i charakternej Robusty. Mieszanka doskonała dla miłośników mocnego espresso, w profilu sensorycznym dominują nuty orzechów, czekolada i przyprawy korzenne.

kawa ziarnista ROASTAINS Gwatemala ESCOGITO 1kg
ROASTAINS Gwatemala ESCOGITO
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Gwatemala
Farma: Huehuetenango
Odmiana botaniczna: Red Bourbon
Metoda obróbki: Washed
Przeznaczenie: espresso
Kawa ze wschodniej Gwatemali. Kawowiec uprawiany był na wysokości ok 1700-1800 m n.p.m..
W smaku bardzo czysta. W profilu sensorycznym pojawiają się migdały, orzechy włoskie, a także czekolada. Są to deserowe nuty, które delikatnie równoważy smak czerwonych owoców - wiśni i słodkiej żurawiny.
W kawach mlecznych na pierwszy plan wybijają się nuty czekolady i orzecha.

kawa ziarnista ROASTAINS Honduras HAZEL STRIKE 1kg
ROASTAINS Honduras HAZEL STRIKE
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Honduras
Farma: Café Orgánico Marcala (COMSA)
Odmiana botaniczna: Catuai, Caturra, Lempira
Metoda obróbki: Washed
Przeznaczenie: espresso
Café Orgánico Marcala to kooperatywa zbierająca kawę w dzielnicy Marcala w departamencie La Paz. Kawowce uprawiane są z ogromną dbałością o środowisko naturalne. Krzewy rosną w cieniu drzew, dzięki czemu wolniej się rozwijają, a rolnicy mogą pochwalić się kawą o doskonałej jakości.
Honduras Hazel Strike charakteryzuje się naturalnymi nutami deserowymi. Profil sensoryczny: orzechy laskowe, kakao, wanilia oraz karmel.

kawa ziarnista ROASTAINS Gwatemala MI LOCO 250g
ROASTAINS Gwatemala MI LOCO
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Gwatemala
Farma: Finca Medina
Odmiana botaniczna: Burbon, Pacas
Metoda obróbki: Natural
Przeznaczenie: espresso
Kawy o słodkich, alkoholowych nutach z połączeniem skórki z grejpfruta. W profilu sensorycznym dominuje krem czekoladowy i amaretto, w espresso smakuje niemal jak poncz w cieście.

Coffee Pro KOSTARYKA La Guaca 250g | PRZELEW
KOSTARYKA La Guaca
Skład: 100% arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem
chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: Kostaryka
Region: Chirripo
Producent: Urena Rojas Family
Wysokość upraw: 1700m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Catuai
Obróbka: Sealed fermentation, Black Honey
Przeznaczenie: metody alternatywne
Profil sensoryczny: Mango, banan, rum

Coffee Pro Gwatemala Rio Azul 250g | ESPRESSO
GWATEMALA RIO AZUL
Skład: 100% arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem
chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: Gwatemala
Region: Huehuetenango
Producent: Rio Azul EP
Wysokość upraw: 1500-1800m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Bourbon, Catuai, Caturra
Obróbka: Washed
Przeznaczenie: espresso
Profil sensoryczny: żurawina, czekolada, orzechy

Coffee Pro BRAZYLIA Cocarive 250g | PRZELEW
BRAZYLIA Cocarive
Skład: 100% arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem
chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: Brazylia
Region: Cocarive
Producent: Jose Wagner Ribeiro Junqueira
Wysokość upraw: 1200 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Yellow Catuai
Obróbka: Pulped Natural
Przeznaczenie: metody alternatywne
Profil sensoryczny: ciemna czekolada, orzechy, żółte owoce

kawa ziarnista KAFAR | BURUNDI Yandaro 250g
BURUNDI Yandaro
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Burundi |
---|---|
Region: | Kayanza |
Odmiana botaniczna: | Red Bourbon |
Obróbka: | Fully Washed |
Profil: | Miód, brzoskwinia, limonka |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Jedwabista, herbaciana.
W charakterze przypomina przede wszystkim herbatę z miodem i cukrem, całość uzupełniona nutami owoców takich jak brzoskwinie i czerwone owoce. Rześka o owocowym charakterze.

kawa COFFEE PLANT Kolumbia Narino Decaf 250g
Kolumbia Narino Decaf
Skład: 100% Arabica
Brak kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Kolumbia
Region: Nariño
Odmiana botaniczna: Caturra, Castillo, Colombia
Wysokość upraw: 1700-2300 m n.p.m.
Metoda obróbki: Washed
Profil sensoryczny: Śliwka węgierka, czekolada, kwiaty
Przeznaczenie: metody alternatywne
Bezkofeinowa propozycja, którą bez obaw można się delektować niezależnie od pory dnia. Kofeina została wyciągnięta z ziaren metodą "sugarcane (EA) decaf" - pomocą octanu etylu (EA) naturalnie pozyskiwanego z cukru trzcinowego.

kawa ziarnista KAFAR | BRAZYLIA Santa Clara 250g
BRAZYLIA Santa Clara
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia:Brazylia
Region:Sul De Minas
Odmiana botaniczna:Microlot
Metoda obróbki:Natural
Profil sensoryczny: Owoce tropikalne, brązowy cukier, pomarańcza
Przeznaczenie: Metody alternatywne
Czekoladowa, ciężka.
Kawa z intensywnym aromatem suszonych śliwek, rodzynek i karmelu. Napar przywodzi na myśl kakao z przyprawami, takimi jak kardamon i cynamon.

kawa ziarnista KAFAR | INDONEZJA Java Ijen 250g
INDONEZJA Java Ijen
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Indonezja |
---|---|
Region: | East Java |
Odmiana botaniczna: | Typica, S795, Andungsari |
Obróbka: | Washed |
Profil: | Czarna herbata, owoce leśne, agrest |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Lepka, herbaciana.
W charakterze przypomina przede wszystkim czarną herbatę z toffi, z nutami mocno dojrzałego agrestu.

FIGA Brazylia Monte Carmelo NATURAL STRONG 250g
BRAZYLIA Monte Carmelo NATURAL STRONG
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia
Farma: Cerrado, Monte Carmelo i Chapadao de Ferro
Odmiana botaniczna: Paraiso MG, Mundo Novo
Metoda obróbki: Natural
Przeznaczenie: espresso
Kawa pochodzi z plantacji Monte Carmelo i Chapadao de Ferro położonych w północno-zachodniej części regionu Minas Gerais we wschodniej części Brazylii. Minas Gerais jest regionem znanym na całym świecie z produkcji wysokojakościowej kawy.
Kawa palona w stopniu średnio-jasnym, charakteryzuje się niską kwasowością i wyraźną słodyczą. W smaku bardzo czekoladowa, z nutami karmelu.

FIGA Cascara Honduras Santa Rosa 200g
CASCARA
Opakowanie: 200g
Kraj Pochodzenia:Honduras
Cascara (hiszp. "skórka") są to kawałki owoców kawowca, oddzielone od ziarna w procesie obróbki kawy. Często są one traktowane, jako "efekt uboczny" powstały podczas produkcji zielonego ziarna. Wysokiej jakości i odpowiednio przygotowana Cascara, może stanowić ciekawą alternatywę dla kawy czy herbaty i dostarczyć niezapomnianych doznań smakowych.
W smaku przypomina nieco kompot z suszonych owoców.
Sposób przygotowania:
- Na każde 100ml wody wsyp 5g suszu;
- Susz zalej wrzątkiem;
- Przykryj i odstaw na 10min;
- Przelej do filiżanki odcedzając fusy;

FIGA Brazylia Monte Carmelo natural 250g | PRZELEW
FIGA Brazylia Monte Carmelo natural 250g | PRZELEW
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia
Farma: Cerrado, Monte Carmelo i Chapadao de Ferro
Odmiana botaniczna: Paraiso MG, Mundo Novo
Wysokość upraw: 800-1300 m n.p.m.
Profil sensoryczny: czekolada, orzechy, karmel
Metoda obróbki: Natural
Przeznaczenie: metody alternatywne
Kawa pochodzi z plantacji Monte Carmelo i Chapadao de Ferro położonych w północno-zachodniej części regionu Minas Gerais we wschodniej części Brazylii. Minas Gerais jest regionem znanym na całym świecie z produkcji wysokojakościowej kawy.
Region upraw charakteryzują stabilne warunki pogodowe, niezależnie od pory roku. Dogodny klimat w połączeniu z żyzną, wulkaniczną glebą pozwalają cieszyć się kawą najwyższej jakości, o czystych nutach smakowych.

FIGA Tutti Frutti 9 blend 250g | PRZELEW
Tutti Frutti 9 blend
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia/ Kolumbia
RegionCerrado, Monte Carmelo, Chapadao de Ferro / Cauca
Metoda obróbki: Natural
Profil sensoryczny: czekolada, owoce, średnia kwasowość
Przeznaczenie: metody alternatywne
Tutti Frutti to sezonowa mieszanka palarni Figa, która zmienia się wraz z porami roku. Tym razem mieszankę skomponowano z czekoladowej Brazylii (65%) i mocno owocowej Kolumbii (35%). Warto spróbować, póki jest!

FIGA Indonezja Nola Wonga washed 250g | PRZELEW
Indonezja Nola Wonga washed 250g | PRZELEW
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Indonezja
Farma: Bajawa, Wyspa Flores, Małe Wyspy Sundajskie
Odmiana botaniczna: S795
Wysokość upraw: 1300-1600 m n.p.m.
Profil sensoryczny:Kwiaty czarnego bzu, pomelo, karmel
Metoda obróbki: Washed
Przeznaczenie: metody alternatywne
Kawa z Wyspy Flores, jednego z głównych obszarów uprawy kawy w Indonezji. Ziarna z Flores są bardzo złożone w smaku, rześki, czyste, z silnymi kwiatowymi i cytrusowymi nutami.

LOKALNA PALARNIA KAWY Brazylia Cerarado Sul De Minas 1kg
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie:1000 g z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Brazylia
Profil sensoryczny: pomarańcza, orzech laskowy, czekolada
Przeznaczenie: Espresso.
Kawa o umiarkowanej kwasowości i łagodnej intensywności smaku. W profilu sensorycznym dominują nuty charakterystyczne dla kaw brazylijskich - dużo czekolady z orzechami, subtelny karmel, z delikatnym posmakiem świeżej pomarańczy.

LOKALNA PALARNIA KAWY Blend 01 Brazylia/Kolumbia 1kg
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Brazylia, Kolumbia
Profil sensoryczny: pomarańcza, karmel, orzech laskowy, czekolada
Przeznaczenie: Espresso.
Mieszanka ziaren brazylijskich i kolumbijskich; o średniej kwasowości i umiarkowanej intensywności smaku. Doskonała również w kawach mlecznych - smak kawy nie gubi się w mleku; kawa staje się niemal deserowa.

LOKALNA PALARNIA KAWY Blend 07 Brazylia/Indie 1kg
Skład: 60% Arabica, 40% Robusta
Średnia zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Brazylia, Indie
Profil sensoryczny: melon, marcepan, migdał, gorzka czekolada
Przeznaczenie: Espresso.
Mieszanka słodkich ziaren brazylijskich z intensywną, indyjską robustą. Kawa o niskiej kwasowości i intensywnym smaku. Bardzo przyjemny profil smakowy, w którym dominują migdały i marcepan. Dzięki domieszce robusty, mieszanka świetnie sprawdzi się w kawach mlecznych.

LOKALNA PALARNIA KAWY Blend 08 Brazylia/Indie 1kg
Skład: 80% Arabica, 20% Robusta
Średnia zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Brazylia, Indie
Profil sensoryczny: czekolada deserowa, marcepan, orzech włoski
Przeznaczenie: Espresso.
Mieszanka słodkich ziaren brazylijskich z intensywną, indyjską robustą. Kawa o niskiej kwasowości i intensywnym smaku. Bardzo przyjemny profil smakowy, w którym dominują deserowa czekolada i orzechy. Dzięki niewielkiej domieszce robusty, kawa ma nieco mocniej zarysowane nuty smakowe, nie zawiera jednak bardzo dużo kofeiny.

LOKALNA PALARNIA KAWY Na każdy dzień Brazylia/Kolumbia 250g
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Brazylia, Kolumbia
Profil sensoryczny: palony cukier, gorzka czekolada
Przeznaczenie: Espresso.
Mieszanka ziaren brazylijskich i kolumbijskich, wypalana nieco ciemniej, dzięki czemu kwasowość jest niemal niewyczuwalna. W smaku dominują nuty gorzkiej czekolady i palonego cukru. Znakomicie komponuje się z mlekiem, co sprawia, że stanowi doskonałą bazę do takich specjałów jak cappuccino czy latte.

LOKALNA PALARNIA KAWY Na każdy dzień Brazylia/Kolumbia 1kg
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Brazylia, Kolumbia
Profil sensoryczny: palony cukier, gorzka czekolada
Przeznaczenie: Espresso.
Mieszanka ziaren brazylijskich i kolumbijskich, wypalana nieco ciemniej, dzięki czemu kwasowość jest niemal niewyczuwalna. W smaku dominują nuty gorzkiej czekolady i palonego cukru. Znakomicie komponuje się z mlekiem, co sprawia, że stanowi doskonałą bazę do takich specjałów jak cappuccino czy latte.

LOKALNA PALARNIA KAWY Na każdy dzień 250g | PRZELEW
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: 70% Brazylia, 30% Kolumbia
Metoda obróbki: Pulp natural / Myta
Profil sensoryczny: melon, czekolada deserowa
Przeznaczenie: metody przelewowe
Mieszanka ziaren brazylijskich i kolumbijskich, wypalana z myślą o alternatywnych metodach parzenia. Kawa ma niską kwasowość, w smaku dominuje deserowa czekolada z nutami słodkiego melona. Świetnie sprawdzi się jako kawa codziennie i w szybkim przelewie.

LOKALNA PALARNIA KAWY Etiopia Sidamo Nansebo 250g | PRZELEW
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Etiopia
Metoda obróbki: Washed
Wysokość upraw: 1950-2300 m.n.p.m.
Profil sensoryczny: herbata czarna, cytryna, karmel
Przeznaczenie: metody przelewowe
Etiopskie ziarno, wypalane z myślą o alternatywnych metodach parzenia. Kawa o herbacianym charakterze, przypomina w smaku earl greya z cytryną i cukrem. Świetna propozycja dla miłośników sprawdzonych rozwiązań kawowych.

LOKALNA PALARNIA KAWY Decaf Brazylia 250g
Skład 100% Arabica
Brak kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Brazylia
Profil sensoryczny: czekolada deserowa, prażone migdały
Przeznaczenie: Espresso
Propozycja dla osób, które nie chcą lub nie mogą spożywać kofeiny, ale wciąż nie chcą sobie odmawiać znakomitej kawy. W naparze wyczuwalne nuty czekolady i migdałów.

BeMyBean Funky Bean 250g | ESPRESSO
Funky Bean
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Funky Bean to mieszanka, która zmienia się sezonowo. Podstawą blendu zawsze jest ziarno obrabiane metodą natural dające delikatną słodycz suszonych owoców oraz nuty funky.
Dedykowana metodom ciśnieniowym, ale świetnie się sprawdzi również w ekspresach przelewowych typu Moccamaster, gdzie wyciągniemy z niej bardzo wysoką słodycz, lekką kwasowość i odrobinę goryczki.

Kapsułki ESSSE DOLCE 10szt.| NESPRESSO
Kawa mielona, w kapsułkach
Skład: 100% Arabica
Niska zawartość kofeiny
Palona w stopniu średnim, ale nieco ciemniej, znakomita mieszanka najlepszych ziaren arabiki, skomponowana tak aby uzyskać stały powtarzalny smak. Wyśmienite, zbilansowane espresso z nutami owocowymi i kwiatowymi i delikatnym czekoladowym posmakiem.
Opakowanie: 10 szt.

kawa Hard Beans KENIA Rungeto Kiangoi AA 250g
KENIA Rungeto Kiangoi AA
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Kenia
Region: Kirinyaga
Wysokość upraw:1600 - 1800 m n.p.m
Odmiana botaniczna:SL 28, SL 34, Batian
Metoda obróbki: Fully washed
Profil sensoryczny: rabarbar, cytrusy, mleczna czekolada
Przeznaczenie: Metody przelewowe
Ziarna rosną na obficie żyznej ziemi. Po zbiorze wiśnie obrabiane są metodą washed, w smaku zyskujemy więc typowo kenijską, klarowną kawę. W naparze wyczuwalne nuty cytrusów, rabarbaru z subtelną mleczną czekoladą.

Hard Beans KOSTARYKA Los Duran H17 Full Honey 250g | PRZELEW
KOSTARYKA Los Duran H17 Full Honey
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Kostaryka |
---|---|
Region: | West Valley |
Wysokość upraw: | 1650 m n.p.m. |
Odmiana botaniczna: | H17 |
Obróbka: | Full Honey |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Kawa z rodzinnej plantacji będącej w rękach rodziny Duran. Do paczki trafiła odmiany H17 (hybryda etiopskiej odmiany Landrace i lokalngo Sarchimora). Ziarna zostały obrobione metodą miodową (w zasadzie full honey). W naparze wyczuwalne nibsy kakaowe, mandarynka., wiśnie.

kawa ziarnista HAYB Rwanda Mahembe Anaerobic 72h 250g
HAYB Rwanda Mahembe
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Rwanda
Region: Western Province
Odmiana botaniczna: Red Bourbon
Wysokość upraw: 1700-1900 m n.p.m.
Metoda obróbki: Anaerobic 72h
Profil sensoryczny: Jeżyna, whisky, toffi
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress)
Ziarno fermentowane w beztlenowej atmosferze przez 72 godziny, dzięki czemu napar charakteryzuje się wysoką słodyczą. Kawa czysta, elegancka, z bardzo długim, przyjemnym, grejpfrutowym jeżyn.

kawa ziarnista KAFAR | KENIA Mwira Fully Washed 250g
KENIA Mwira
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Kenia
Region:Embu
Odmiana botaniczna:SL 28, SL34, Ruiru 11, Batiyan
Metoda obróbki:Fully Washed
Profil sensoryczny: Porzeczka, kwiaty, migdały
Przeznaczenie: Metody alternatywne
Rześka, łagodna, pełna.
W naparze dominują świeże nuty czerwonych owoców i kwiatowa łagodność. Napar kompletny, niezłożony, typowo afrykańska kawa.

kawa ziarnista HAYB Etiopia Aricha 250g
Etiopia Aricha
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Etiopia
Region: Yirgacheffe
Odmiana botaniczna: Heirloom
Wysokość upraw: 2100-2300 m n.p.m.
Metoda obróbki: Natural
Profil sensoryczny: Czarna herbata, pomarańcza, truskawka.
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress)
Kawa, po zbiorach, została obrobiona w wyjątkowo obszernej stacji myjącej, która rocznie wypuszcza w świat około tony owoców. Pomimo ogromnych ilości surowca, procesy odbywają się z najwyższą dbałością o jakość produktu, dzięki czemu możemy cieszyć się czystym, soczystym, bardzo klasycznym naparem w filiżance.

kawa ziarnista HAYB Etiopia Bench Maji 250g
Etiopia Bench Maji
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Etiopia
Region: Bench Maji
Odmiana botaniczna: Geisha
Wysokość upraw: 1830-2000 m n.p.m.
Metoda obróbki: Anaerobic 96h
Profil sensoryczny: Mango, papaja, czerwona pomarańcza
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress)
To wyjątkowo klarowny napar o tropikalnym, a jednocześnie wyrafinowanym charakterze – można powiedzieć, że ta kawa jest aksamitna jak jedwab. Ziarna pochodzą z Kebir Coffee, jednej z największych spółdzielni w Etiopii, która od lat doskonali swoje metody obróbki, zanim wyruszą w podróż w różne części świata. Obrabiana przez 4 doby w warunkach beztlenowych nie ma wielu cieżkich nut, jest jednak bardzo owocowa i soczysta.

BeMyBean Winter Brew Kostaryka William Elizondo Carvaja 250g | PRZELEW
Kostaryka William Elizondo Carvaja
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Kostaryka
Region: Tarrazú, San José
Odmiana botaniczna: Caturra, Catuai
Wysokość upraw:1600 m n.p.m.
Metoda obróbki: anaerobic co-fermented
Profil sensoryczny: cynamonka, pomarańcza, pieczone jabłko
Przeznaczenie: metody alternatywne
Sezonowy charakter tej kawy, jej korzenno-owocowy profil sensoryczny, czyni ją prawdziwą esencją zimowego nastroju i przytulności. Delikatne korzenne nuty przeplatają się tutaj z otulającą słodyczą sezonowych pomarańczy i pieczonego jabłka. Ta kawa nie tylko rozgrzewa, ale też dodaje energii, a w dobrym towarzystwie potrafi rozjaśnić nawet najchłodniejszy, ponury poranek. Podaruj ją sobie lub bliskiej osobie i pozwól się wciągnąć w jej zimowy, magiczny klimat!

Hard Beans KOLUMBIA Tablon De Gomez 250g
KOLUMBIA Tablon De Gomez
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Kolumbia |
---|---|
Region: | Narino |
Wysokość upraw: | 1800-2200 m n.p.m. |
Odmiana botaniczna: | Caturra |
Obróbka: | Honey |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Kolumbia Tablón de Gómez to kawa rodem z wysokogórskiego regionu Nariño w Kolumbii, gdzie plantacje sięgają imponujących 2200 m n.p.m., jednych z najwyższych na świecie! Chłodny, górski klimat sprawia, że owoce kawowca dojrzewają powoli, dzięki czemu zyskują owocowy, słodki i doskonale zrównoważony smak. Ta kawa to prawdziwa harmonia – wyczujecie w niej nuty czerwonych owoców, jagód oraz tamaryndowca.

Hard Beans GWATEMALA La Maravilla H1 250g
GWATEMALA La Maravilla H1
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Gwatemala |
---|---|
Region: | Hueheuetenango |
Wysokość upraw: | 1500-1850 m n.p.m. |
Odmiana botaniczna: | H1 |
Obróbka: | Washed |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
„La Maravilla” oznacza po hiszpańsku „cud” i to słowo doskonale oddaje charakter tej kawy. Jej słodki, zbalansowany, owocowy profil, wzbogacony nutami dżemu jeżynowego, borówki i śliwki, to prawdziwa uczta dla zmysłów. Ta wyjątkowa kawa pochodzi z malowniczej, trudno dostępnej farmy w regionie Huehuetenango w Gwatemali – to prawdziwy skarb, który koniecznie trzeba odkryć!

Hard Beans ETIOPIA Yirgacheffe Aricha Washed 250g
ETIOPIA Yirgacheffe Aricha Washed
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Etiopia |
---|---|
Region: | Yirgacheffe |
Wysokość upraw: | 2000-2200 m n.p.m. |
Odmiana botaniczna: | Mixed Heirloom |
Obróbka: | Washed |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Etiopia Yirgacheffe Aricha Washed to absolutna klasyka ze słynnego regionu Yirgacheffe – kwintesencja tamtejszego terroir. To doskonały przykład zbalansowanego, czystego profilu, z którego ten obszar jest znany na całym świecie. Jeśli chcecie rozpocząć przygodę z etiopskimi kawami i zakochać się w ich smaku, ta propozycja jest idealna! Odkryjcie lekkie, soczyste nuty miodu, limonki, mango i brzoskwini, które doskonale łączą delikatną słodycz z przyjemną kwasowością.

kawa COFFEE PLANT Etiopia Gera 250g
Etiopia Gera
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Kenia
Region: Kiambu
Odmiana botaniczna: 74100 , HEIRLOOM, WUSH WUSH
Metoda obróbki: Myta
Profil sensoryczny: Dojrzała wiśnia, morela, dżem pomarańczowy, kwiaty
Przeznaczenie: metody alternatywne
Etiopia Gera to kawa z górzystego regionu zachodniej Etiopii, gdzie żyzne i wilgotne gleby tworzą idealne warunki dla jej uprawy. Dzięki obróbce washed ziarno zyskało wyjątkową czystość i soczystość. Charakteryzuje się intensywnym, owocowym profilem – dominuje w niej dojrzała wiśnia, słodycz pomarańczy oraz subtelne nuty moreli, uzupełnione delikatnym, kwiatowym aromatem. To idealna propozycja dla tych, którzy cenią bogate, owocowe smaki i aromaty, które pozostawiają niezapomniane wrażenia.

kawa COFFEE PLANT Etiopia Guji 250g
Etiopia Guji
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Kenia
Region: Guji
Odmiana botaniczna: Jarc
Metoda obróbki: Natural
Profil sensoryczny: Truskawka, czerwone jabłko, czereśnie
Przeznaczenie: metody alternatywne
Choć mogłoby się wydawać, że etiopskie kawy nie mają przed nami tajemnic, Guji zaskakuje złożonością i bogactwem swojego smaku. Dzięki obróbce naturalnej kawa urzeka słodyczą dojrzałych truskawek, soczystością czereśni oraz delikatnymi nutami czerwonego jabłka. To idealnie zbalansowana kompozycja, która zachwyci wszystkich miłośników owocowych i słodkich kawowych profili.

kawa COFFEE PLANT Kolumbia Nicolas Ome 250g
Kolumbia Nicolas Ome
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Kolumbia
Odmiana botaniczna: Pink Bourbon
Metoda obróbki: Myta
Profil sensoryczny: Krem czekoladowy, słodkie wiśnie, goździk, migdał
Przeznaczenie: metody alternatywne
Pink Bourbon to wyjątkowa odmiana botaniczna, której nazwa może wprowadzać w błąd przy dosłownym tłumaczeniu. Nie odnosi się do smaku, ale do charakterystycznego koloru wiśni kawowca. Choć aromaty „różowe” nie zawsze są tu obecne, znajdziemy coś znacznie cenniejszego – dojrzałość wyrażoną w harmonijnym połączeniu kwasowości, słodyczy i głębi smaku, będących efektem precyzyjnej uprawy i starannej obróbki.
Kolumbia Nicolas Ome to perfekcyjny przykład kawy Pink Bourbon. Dominują w niej nuty deseru czekoladowego, gdzie głęboka, maślana słodycz przeplata się z subtelną czekoladową goryczką. Wyjątkowa kwasowość wiśniowa, lekko taniczna i cierpka, nadaje kawie wyrazistości. Całość dopełniają korzenne akcenty o kwiatowo-owocowym charakterze, subtelnie nawiązujące do aromatu goździków. Zwieńczeniem tej złożonej kompozycji jest delikatny, migdałowy finisz, który pozostawia niezapomniane wrażenie.

kawa COFFEE PLANT Kenia Ragati 250g
Kenia Ragati
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Kenia
Odmiana botaniczna: SL28, SL34, Ruiru 11
Metoda obróbki: Washed
Profil sensoryczny: Cytrusy, agrest, pomidor malinowy
Przeznaczenie: metody alternatywne
Ziarna kawy ze stacji Ragati w Kenii zostały poddane obróbce washed, co nadało im czysty i jasny profil smakowy. Choć metoda obróbki jest klasyczna, kawa zaskakuje nietuzinkowym aromatem – obok cytrusów i nut agrestu pojawia się delikatny, przyjemny zapach pomidora malinowego.
Smak jest soczysty, słodki i jednocześnie kwaskowy, harmonijnie łącząc cytrusowe i agrestowe akcenty. To Kenia w swojej najlepszej formie – przyjemna, a zarazem pełna intrygujących i nieoczywistych doznań smakowych.

kawa COFFEE PLANT Kenia Nyeri Decaf 250g
Kenia Nyeri Decaf
Skład: 100% Arabica
Brak kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Kenia
Odmiana botaniczna: SL28, SL34
Metoda obróbki: Washed
Profil sensoryczny: Grejpfrut, ciemne winogrono, słodkie kakao
Przeznaczenie: metody alternatywne
Bezkofeinowe ziarno może zaskoczyć swoją głębią i bogactwem smaku. Kenia Nyeri to doskonały przykład, jak afrykańskie kawy zachowują swój niepowtarzalny charakter nawet po dekofeinizacji.
Ziarno zostało poddane naturalnemu procesowi dekofeinizacji przy użyciu dwutlenku węgla, a następnie klasycznej obróbce na mokro (washed). W efekcie kawa zachowuje pełnię smaku – dominuje w niej słodkie kakao, soczyste nuty ciemnego winogrona i subtelny aromat grejpfruta.
To dowód na to, że starannie poprowadzony proces produkcji i wyjątkowe pochodzenie ziaren decydują o bogatym profilu smakowym, który wyróżnia bezkofeinową Kenię Nyeri w każdej filiżance przelewu.

kawa ziarnista HAYB RWANDA Gituntu WASHED 250g
Rwanda Gituntu
Skład 100% Arabica
Niska zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Rwanda |
---|---|
Region: | Nyamasheke |
Wysokość upraw: | 1800-2000 m n.p.m. |
Odmiana botaniczna: | Bourbon |
Obróbka: | Washed |
Profil sensoryczny: | Morela, melon, mleczna czekolada |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Kawa wyszła spod rąk plantatora Gihoza Williego, który już wielokrotnie współpracował z warszawskim HAYB-em. Te ziarenka nie pochodzą z jego głównych upraw, a z farm, które leżą w pobliżu głównej lokacji. Sąsiedzi Williego często dostarczają mu wiśnie, a ci, którzy przynoszą najbardziej dojrzałe owoce, mogą liczyć na dodatkową premię za staranność i selektywny zbiór. Dzięki temu proces produkcji kawy staje się jeszcze bardziej precyzyjny, a jakość ziarna utrzymuje się na najwyższym poziomie.

kawa ziarnista HAYB Rwanda Mahembe Anaerobic 96h 250g
Rwanda Mahembe Anaerobic 96h
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Rwanda
Region: Western Province
Odmiana botaniczna: Red Bourbon
Wysokość upraw: 1700-1900 m n.p.m.
Metoda obróbki: Anaerobic 72h
Profil sensoryczny: Kola, powidła śliwkowe, przyprawy
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress)
Ziarno fermentowane w beztlenowej atmosferze przez 96 godzin, dzięki czemu napar charakteryzuje się wysoką słodyczą. Dzięki obróbce słodycz w naparze jest wyjątkowo intensywna, wręcz musująca.

kawa ziarnista HAYB Gwatemala Santa Barbara 250g
Gwatemala Santa Barbara
Skład 100% Arabica
Niska zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Gwatemala |
---|---|
Region: | Huehuetenango |
Wysokość upraw: | 1600-1850 m n.p.m. |
Odmiana botaniczna: | Caturra, Typica, Sarchimor |
Obróbka: | Washed |
Profil sensoryczny: | Gorzka czekolada, prażone migdały, suszone figi |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Profil tej kawy to bogactwo nut czekolady i prażonych orzechów, z delikatnym akcentem suszonych owoców. Wyraźna słodycz i niska kwasowość czynią ją doskonałym przykładem klasycznej, mytej kawy z Gwatemali – idealnie zrównoważonej i pełnej smaku.

FIGA Kolumbia Paola i Carlos NATURAL 250g | PRZELEW
Kolumbia Paola Carlos NATURAL 250g | PRZELEW
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Kolumbia
Region: Caldono, Cauca
Odmiana botaniczna: Colombia
Wysokość upraw: 1700 m n.p.m..
Profil sensoryczny: żurawina, miód, kwasowość jabłek
Metoda obróbki: Natural
Przeznaczenie: metody alternatywne
Rodzinna farma Patio Bonito została założona przez Carlosa Arturo Trujillo, który od niemal 50 lat z pasją zajmuje się uprawą kawy. Obecnie w prowadzeniu gospodarstwa wspiera go córka Paola. Na 11 hektarach ziemi aż 9 hektarów przeznaczono na uprawy, gdzie rośnie 47 tysięcy drzewek kawowych. To miejsce, w którym doświadczenie łączy się z rodzinną tradycją, a pasja do kawy przekłada się na wyjątkową jakość upraw.

FIGA Honduras Las Calaveras NATURAL 250g | PRZELEW
Honduras Las Calaveras NATURAL 250g | PRZELEW
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Honduras
Region: Montecillos, El Matazano
Odmiana botaniczna: Ihcafe90, Pacas
Wysokość upraw: 1400-1550 m n.p.m..
Profil sensoryczny: winogrona, gruszki, jabłka
Metoda obróbki: Natural
Przeznaczenie: metody alternatywne
Farma Las Calaveras powstała w 1986 roku, kiedy Carlos Alonso Castillo, dotychczasowy pracownik okolicznych plantacji, spełnił swoje marzenie o własnym gospodarstwie. Dzięki zgromadzonym oszczędnościom kupił swoją pierwszą działkę, na której rozpoczął uprawę kawy. Jego determinacja i pasja zapoczątkowały historię farmy, która dziś jest symbolem ciężkiej pracy i zaangażowania w produkcję wysokiej jakości kawy.
Finca Las Calaveras położona jest na wysokości 1400-1550 m n.p.m. w regionie La Paz, w południowo-zachodniej części Hondurasu, niedaleko rezerwatu Montecillos. Obszar ten, przez rdzennych mieszkańców Lenca nazywany „miejscem kamienia,” charakteryzuje się górzystym terenem otoczonym gęstą dżunglą. Region La Paz wyróżnia się gliniasto-ilastymi glebami i umiarkowanym klimatem, który ogranicza ilość światła słonecznego docierającego do kawowców w ciągu dnia. Dzięki temu proces dojrzewania owoców przebiega wolniej, co pozwala roślinom wytwarzać mniej, ale za to wyższej jakości owoców, przekładających się na doskonały smak kawy.

FIGA Sumatra Asman Gayo Mil NATURAL 250g | PRZELEW
Sumatra Asman Gayo Mil NATURAL 250g | PRZELEW
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Indonezja
Region: Aceh, Sumatra
Odmiana botaniczna: Ateng, Bor Bor, Catimor, Timor
Wysokość upraw: 1300-1650 m n.p.m..
Profil sensoryczny: czekolada, czerwone wino, goździki
Metoda obróbki: natural
Przeznaczenie: metody alternatywne
Asman Gayo Mill to niewielka, ale niezwykle ceniona stacja przetwórcza zlokalizowana w dzielnicy Pegasing w Takengon, sercu słynnego regionu kawowego Aceh na Sumatrze. Stacja jest prowadzona przez Asmana Arianto. Stacja przetwarza kawy pochodzące od kilku małych producentów z wioski Pantan Musara. Ci rolnicy, po doświadczeniu dramatycznej klęski żywiołowej, która zmusiła ich do opuszczenia domów i ziemi, zdołali odbudować swoje życie i gospodarstwa. Skupiają się obecnie na uprawie kawy, tworząc wyjątkowe ziarna, które dzięki starannemu przetwarzaniu w Asman Gayo Mill, zyskują niepowtarzalny charakter i jakość.
Aceh to region w północnej części Sumatry,który słynie z produkcji kawy. Jest to obszar o zróżnicowanej geografii – otoczony plażami i bagnistym lądem, z dominującymi w krajobrazie górami Barisan. Kawa w Aceh jest uprawiana w wulkanicznych, żyznych glebach, w otoczeniu bujnych lasów deszczowych. Dzięki temu region ten produkuje ziarna o wyrazistym smaku i wysokiej jakości. Większość plantacji kawy to niewielkie gospodarstwa o powierzchni około 1 hektara. Co ciekawe, aż 80% producentów kawy w północnej Sumatrze to kobiety, które odgrywają kluczową rolę w uprawie i przetwarzaniu kawy w tym regionie.

FIGA Etiopia Tadese Teko WASHED 250g | PRZELEW
Etiopia Tadese Teko WASHED 250g | PRZELEW
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Etiopia
Region: Shale, Worka, Yirgacheffe, strefa Gedeo
Odmiana botaniczna: Heirloom Ethiopian Varieties
Wysokość upraw: 1780-2100 m n.p.m..
Profil sensoryczny: toffi, kwiaty, brązowy cukier, herbata oloong
Metoda obróbki: natural
Przeznaczenie: metody alternatywne
Asman Gayo Mill to niewielka, ale niezwykle ceniona stacja przetwórcza zlokalizowana w dzielnicy Pegasing w Takengon, sercu słynnego regionu kawowego Aceh na Sumatrze. Stacja jest prowadzona przez Asmana Arianto. Stacja przetwarza kawy pochodzące od kilku małych producentów z wioski Pantan Musara. Ci rolnicy, po doświadczeniu dramatycznej klęski żywiołowej, która zmusiła ich do opuszczenia domów i ziemi, zdołali odbudować swoje życie i gospodarstwa. Skupiają się obecnie na uprawie kawy, tworząc wyjątkowe ziarna, które dzięki starannemu przetwarzaniu w Asman Gayo Mill, zyskują niepowtarzalny charakter i jakość.
Aceh to region w północnej części Sumatry,który słynie z produkcji kawy. Jest to obszar o zróżnicowanej geografii – otoczony plażami i bagnistym lądem, z dominującymi w krajobrazie górami Barisan. Kawa w Aceh jest uprawiana w wulkanicznych, żyznych glebach, w otoczeniu bujnych lasów deszczowych. Dzięki temu region ten produkuje ziarna o wyrazistym smaku i wysokiej jakości. Większość plantacji kawy to niewielkie gospodarstwa o powierzchni około 1 hektara. Co ciekawe, aż 80% producentów kawy w północnej Sumatrze to kobiety, które odgrywają kluczową rolę w uprawie i przetwarzaniu kawy w tym regionie.

FIGA Kenia Guama AA WASHED 250g | PRZELEW
Kenia Guama AA WASHED 250g | PRZELEW
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Kenia
Region: Kianyaga, Kirinyaga County
Odmiana botaniczna: SL34, SL28, SL, Ruiru 11, Batian
Wysokość upraw: 1800 m n.p.m..
Profil sensoryczny: czarna porzeczka, rodzynki, herbata
Metoda obróbki: washedl
Przeznaczenie: metody alternatywne
Stacja obróbki Guama Coffee Washing Station jest zarządzana przez kooperatywę Baragwi Farmers' Cooperative Society. Kooperatywa założona stanowi wspólne przedsięwzięcie ponad 3500 drobnych rolników, którzy połączyli siły, by wspólnie przetwarzać i promować swoje zbiory kawy.
Każdy z członków kooperatywy posiada średnio około 300 krzewów kawowych, co pokazuje, jak ważne dla tej społeczności jest efektywne zarządzanie i współpraca. Dzięki wspólnemu działaniu stacja obróbki Guama odgrywa istotną rolę w zapewnianiu wysokiej jakości ziaren kawy z regionu.