WSZYSTKIE MARKI
( ilość produktów: 598 )Od samego początku staramy się, by nasza oferta kaw była różnorodna i dostosowana do gustu każdego z naszych klientów. Dlatego też w naszym sklepie możesz wybierać spośród wszystkich marek kaw, takich jak: Agust, Awaken, Bazzara, Caffen, Cavallo, Coffee Grange, Coffee Proficiency, Doubleshot, Essse Caffé Etno Cafe, Fantino, Gardelli Specialty Coffes, Gima, Hard Beans, Hausbrandt, HAYB, Illy, Izzo, Jolly Coffe, Kimbo, La Brasiliana, Lavazza, Mastro Antonio, Meseta, Mokito, Dobre Ziarno, Pellini, S-Caffe, Varesina.
By sprostać odmiennym oczekiwaniom naszych klientów wśród kategorii wszystkich marek kaw znalazły się te polecane do ekspresu automatycznego, ekspresu kolbowego, a także metod alternatywnych oraz kawiarki. By wybrać idealną kawę, dostosowaną do swoich preferencji, warto wziąć pod uwagę stopień palenia ziaren – do wyboru mamy jasne, średnie oraz ciemne. Dla posiadaczy młynka polecamy kawę ziarnistą – dzięki mieleniu ziaren kawa będzie świeża, co pozwoli na cieszenie się jej intensywnym aromatem. Kawa mielona będzie lepsza dla osób, które jeszcze nie posiadają młynka, będzie także wygodniejszą formą dla tych, którzy podróżują lub przygotowują kawę w pracy. W takiej sytuacji lepiej wybrać mniejsze opakowanie, by kawa utrzymała swoją świeżość – wśród wszystkich marek kaw znajdują się opakowania od 250g do 1000g.
Przy wyborze kawy w tej kategorii warto wziąć również pod uwagę zawartość kofeiny: niską, średnią lub wysoką. Dla osób, którym kofeina nie służy przygotowaliśmy także kawę bezkofeinową. Nie bez znaczenia jest także zawartość Robusty i Arabiki – im większa zawartość Arabiki, tym łagodniejsza i bardziej kwaskowata będzie kawa. Zawartość Robusty z kolei zwiększa ilość kofeiny i wpływa na czekoladowy posmak.
W kategorii wszystkich marek kaw znaleźć można te pochodzące z Polski, Czech, Wielkiej Brytanii, Węgier, a także różnych regionów Włoch.

kawa Lavazza QUALITA ORO MOUNTAIN GROWN 250G mielona
Lavazza QUALITA ORO MOUNTAIN GROWN
kawa mielona
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy

Skład: 100% ARABICA

Zawartość kofeiny: niska

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Turyn, Piemont

Lavazza Qualita Oro to mieszanka najwyższej jakości arabik z Ameryk i Etiopii. Kawa uprawiana jest w żyznych, górskich glebach - owoce kawowca wykorzystane w mieszance rosną powyżej 2000 m.n.p.m.. Kawa nie zawiera dużo kofeiny, jest natomiast nieco ciemniej wypalona, dzięki czemu słodycz naparu jest bardziej rozbudowana, a crema dość gęsta. Sam napar jest aksamitny, w aromacie - czekoladowy z owocowym posmakiem.
Kawa pochodzi z oficjalnego kanału dystrybucji palarni Lavazza.

kawa ziarnista La Brasiliana MARFISA 1000g
La Brasiliana MARFISA
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 90% ARABICA / 10% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: niska

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Ferrara, Emilia-Romania

Profil smakowy

Świetnie zrównoważony i delikatny smak. Mieszanka znakomitych odmian arabiki pochodzących z Ameryki południowej z niewielką domieszką wysokojakościowej robusty która dodaje mieszance charakteru. Zaspokoi najbardziej wymagające
podniebienia.
Najwyższa półka wśród kaw.
Data palenia na opakowaniu podana jest za pomocą liter zgodnie z włoskim alfabetem:
a - styczeń
b - luty
c - marzec
d - kwiecień
e - maj
f - czerwiec
g - lipiec
h - sierpień
i - wrzesień
l - październik
m - listopad
n - grudzień
Kawę najlepiej spożyć do 1,5 roku od daty palenia

kawa Lavazza TIERRA 1000g ziarnista
Lavazza TIERRA
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 100% ARABICA

Zawartość kofeiny: niska

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Turyn, Piemont

Profil smakowy

Lavazza Tierra to aromatyczna kawa o pełnym smaku. Jej charakterystyczny smak i aromat wynika ze specjalnie wyselekcjonowanych ziaren pochodzących z plantacji w Kolumbii, Peru i Hondurasie.
Lavazza Tierra posiada certyfikat Rainforest Alliance - organizacji wspierającej handel zgodnie z zasadami zrównoważonego rozwoju.
Kawa pochodzi z oficjalnego kanału dystrybucji palarni Lavazza.

kawa Cavallo Z KAMYKA 250g ziarnista
Kawa Cavallo z Kamyka
Skład 60% Arabica / 40%
Robusta
Duża zawartość kofeiny
Kawa
ziarnista
Opakowanie: 250g, z
wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Intensywna kawa o czekoladowym charakterze. Mieszanka powstała aby przypomnieć smak kawy z dawnych czasów, powrócić do przeszłości, jednocześnie dodając wysoką jakość i profesjonalizm. Stanowi dobrą bazę do kaw mlecznych. Znakomicie sprawdzi się także przygotowana we french presie

kawa Cavallo Z PROWINCJI 250g ziarnista
Cavallo Kawa z Prowincji
Skład 100%
Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa
ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Mieszanka wysokogatunkowych arabik jakości
speciality. Większość ziaren pochodzi z bezpośredniego importu z plantacji -
pochodzą więc ze sprawdzonych źródeł. Ziarna są następnie wypalane w
rzemieślniczym piecu w Kamyku.
Mieszanka jest równa i powtarzalna.
Charakteryzuje się zbilansowanym smakiem o niskiej kwasowatości i aromacie
prażonych orzechów laskowych i czekolady. Znakomicie komponuje się z
mlekiem.

kawa ziarnista Hard Beans GORILLA BLEND 250g ESPRESSO
Gorilla Blend
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Skład szczegółowy:
75% Peru Cajamarca SHB
Kraj Pochodzenia: Peru,
Region: Jaen, Cajamarca,
Wysokość upraw: 1600-2000 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Bourbon, Typica,
Metoda obróbki: Washed.
Kraj Pochodzenia: Gwatemala
Region: Santa Barbara
Wysokość upraw: 1700 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Caturra
Metoda obróbki: Washed.
Starannie skomponowana mieszanka o złożonym, znakomicie zbilansowanym smaku i średnim body. Wyczuwalna jest delikatna kwasowość, dopełniona słodyczą. Pełnię smaku i aromatu wydobędziemy z tej kawy zaparzając ją w ekspresie kolbowym lub kawiarce. Znakomicie komponuje się z mlekiem, tworząc delikatne mleczne kompozycje. W smaku można wyczuć nuty orzechy włoskie, suszone śliwki, karmel.

kawa Kimbo TOP FLAVOUR 1000g ziarnista
Kimbo TOP FLAVOUR
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 100% ARABICA

Zawartość kofeiny: niska

Stopień palenia: ciemny
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Neapol, Kampania

Profil smakowy

Mieszanka ziaren arabiki wypalona w neapolitańskim stylu. Charakteryzuje się delikatnym, goryczkowym smakiem i intensywnym, złożonym aromatem. Filiżankę przykrywa piękna orzechowa crema. W smaku wyczuć można nuty orzechów i czekolady. Znakomita na każdą porę dnia.

Zestaw promocyjny 2 kg kawy Essse Selezione ESSSE ziarnista + Szklana filiżanka CAPPUCCINO Essse 170ml
Zestaw dwóch kilogramów kawy Essse Selezione ESSSE + Szklana filiżanka CAPPUCCINO Essse
Promocyjny zestaw kawy Essse Selesione ESSSE 1000g ziarnista ze szklaną filiżanką do cappuccino z palarni Essse!
W skład zestawu wchodzą:
Szklana filiżanka CAPPUCCINO Essse 170ml
Przezroczysta filiżanka do cappuccino, wykonana ze szkła, z nadrukowanym logo palarni ESSSE Café.
Filiżanka ma pojemność 170ml,
W komplecie wraz ze spodeczkiem.
Essse Selezione ESSSE
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 80% ARABICA / 20% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: średnia

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Bolonia, Emilia-Romania

Profil smakowy

Znakomicie zbilansowana mieszanka najlepszych ziaren arabiki, uzupełnionych wysokiej jakości ziarnami robusty. Pozwala ona uzyskać nam wyśmienite, powtarzalne espresso o pełnym smaku i orzeźwiającym aromacie, które pozostawia po sobie długi czekoladowy ogon.
Najwyższą jakość smaku prawdziwego włoskiego espresso potwierdza certyfikat INEI.

Zestaw promocyjny 5kg kawy Essse Selezione ESSSE ziarnista + 3 szklane filiżanki CAPPUCCINO Essse 170ml
Zestaw pięciu kilogramów kawy Essse Selezione ESSSE + 3 filiżanki Essse Capuccino in Italy
Promocyjny zestaw kawy Essse Selesione ESSSE 1000g ziarnista z trzema szklanymi filiżankami do cappuccino z palarni Essse!
W skład zestawu wchodzą:
Szklana filiżanka CAPPUCCINO Essse 170ml
Przezroczysta filiżanka do cappuccino, wykonana ze szkła, z nadrukowanym logo palarni ESSSE Café.
Filiżanka ma pojemność 170ml,
W komplecie wraz ze spodeczkiem.
Essse Selezione ESSSE
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 80% ARABICA / 20% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: średnia

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Bolonia, Emilia-Romania

Profil smakowy

Znakomicie zbilansowana mieszanka najlepszych ziaren arabiki, uzupełnionych wysokiej jakości ziarnami robusty. Pozwala ona uzyskać nam wyśmienite, powtarzalne espresso o pełnym smaku i orzeźwiającym aromacie, które pozostawia po sobie długi czekoladowy ogon.
Najwyższą jakość smaku prawdziwego włoskiego espresso potwierdza certyfikat INEI.

kawa ILLY bezkofeinowa 250g ziarnista
ILLY bezkofeinowa 250g ziarnista
Skład: 100% Arabica,
Zawartość kofeiny:
brak
Kawa ziarnista, opakowanie 250g.
Illy bezkofeinowa to ciemno wypalona kawa, w której stężenie kofeiny nie przekracza 0.1%. W smaku wyczuwalny karmel, czekolada i podpieczony chleb, z nieco słodszym aftertaste-em.

kawa ziarnista CAFFE CREMA DEK 500g
Lavazza CAFFE CREMA DEK
kawa ziarnista
opakowanie 500g
Najważniejsze cechy

Skład: ARABICA, ROBUSTA

Zawartość kofeiny: brak

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Turyn, Piemont

Lavazza Dek to propozycja dla osób, które muszą ograniczać ilość spożywanej kofeiny, ale wciąż nie chcą sobie odmawiać znakomitej kawy. Mieszanka brazylijskiej Arabiki z Robustą. Proces dekofeinizacji odbył się w sposób naturalny, z zastosowaniem dwutlenku węgla. W smaku wyczuwalne przede wszystkim suszone owoce i prażone zboża.
Kawa pochodzi z oficjalnego kanału dystrybucji palarni Lavazza.

kawa ziarnista HAYB Peru Cajamarca 250g | ESPRESSO
PERU CAJAMARCA ESPRESSO
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Peru |
---|---|
Odmiana botaniczna: | Cajamarca |
Obróbka: | Washed |
Profil: | kandyzowane owoce, migdały, biała czekolada |
Przeznaczenie: | metody ciśnieniowe (espresso, kawiarka) |
Doskonale zbalansowana, kremowa, wyraziście słodka propozycja do espresso. W naparze pojawiają się kandyzowane owoce, a aftertaste przywodzi na kubki smakowe aromaty białej czekolady. Nieprzesadnie orzechowa, nieprzesadnie owocowa.

kawa ziarnista HAYB Peru Cajamarca 1000g | ESPRESSO
PERU CAJAMARCA ESPRESSO
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Peru |
---|---|
Odmiana botaniczna: | Cajamarca |
Obróbka: | Washed |
Profil: | kandyzowane owoce, migdały, biała czekolada |
Przeznaczenie: | metody ciśnieniowe (espresso, kawiarka) |
Doskonale zbalansowana, kremowa, wyraziście słodka propozycja do espresso. W naparze pojawiają się kandyzowane owoce, a aftertaste przywodzi na kubki smakowe aromaty białej czekolady. Nieprzesadnie orzechowa, nieprzesadnie owocowa.

kawa ziarnista HAYB Kolumbia 250g | ESPRESSO
Kolumbia San Sebastian
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Kolumbia |
---|---|
Region: | Cauca |
Odmiana botaniczna: | Caturra, Castillo |
Wysokość upraw: | 1700-2000m.n.p.m. |
Obróbka: | Washed |
Profil: | Cytrusy, pomarańcze, morele, mleczna czekolada |
Przeznaczenie: | metody ciśnieniowe (espresso, kawiarka) |
Kawa z okolic miasta San Sebastian, które, oprócz doskonałymi widokami, zachwyca również świetnymi warunkami do uprawy kawowca. Propozycja pozwala na uzyskanie soczyście owocowego espresso, gdzie słodycz doskonale miesza się z kwasowością.
Wypalona dość jasno, typowo w stylu warszawskiego HAYB-a. Doskonale sprawdzi się przede wszystkim w espresso i małej czarnej na podwójnym shocie, ale i miłośnicy lekkich cappuccino znajdą coś dla siebie.

LOKALNA PALARNIA KAWY Blend 07 Brazylia/Indie 250g
Skład: 60% Arabica, 40% Robusta
Średnia zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Brazylia, Indie
Profil sensoryczny: melon, marcepan, migdał, gorzka czekolada
Przeznaczenie: Espresso.
Mieszanka słodkich ziaren brazylijskich z intensywną, indyjską robustą. Kawa o niskiej kwasowości i intensywnym smaku. Bardzo przyjemny profil smakowy, w którym dominują migdały i marcepan. Dzięki domieszce robusty, mieszanka świetnie sprawdzi się w kawach mlecznych.

LOKALNA PALARNIA KAWY Blend 08 Brazylia/Indie 250g
Skład: 80% Arabica, 20% Robusta
Średnia zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Brazylia, Indie
Profil sensoryczny: czekolada deserowa, marcepan, orzech włoski
Przeznaczenie: Espresso.
Mieszanka słodkich ziaren brazylijskich z intensywną, indyjską robustą. Kawa o niskiej kwasowości i intensywnym smaku. Bardzo przyjemny profil smakowy, w którym dominują deserowa czekolada i orzechy. Dzięki niewielkiej domieszce robusty, kawa ma nieco mocniej zarysowane nuty smakowe, nie zawiera jednak bardzo dużo kofeiny.

BeMyBean Brazylia Patrocinio 1kg | ESPRESSO
Brazylia Patrocinio
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia
Farma: Monte Carmelo, Chapadao de Ferro
Odmiana botaniczna: Paraiso MG, Mundo Novo
Wysokość upraw: 800-1300 m.n.p.m.
Metoda obróbki: Natural
Przeznaczenie: espresso
Brazylia Petrocinio to połączenie wysiłków dwóch plantatorów, Acacio Jose Dianin i Cesara Jordao. Kawa uprawiana we wschodniej Brazylii, w klimacie z gorącym, wilgotnym latem i bardzo łagodną zimą, dzięki czemu owoce mają optymalne warunki do wzrostu (i przechowywania).
W naparze bardzo prosta, czysta, słodka. Dominują nuty kakao, czereśni i nerkowców.

FIGA Kenia Rungeto Karimikui washed 250g | PRZELEW
Kenia Rungeto Karimikui washed 250g | PRZELEW
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Kenia
Region: Kirinyaga County
Odmiana botaniczna:SL 28, SL 34, Batian
Wysokość upraw: 1600-1800
Profil sensoryczny:owoc dzikiej róży, czarna porzeczka, maliny, czarna herbata
Metoda obróbki: washed
Przeznaczenie: metody alternatywne
Spółdzielnia rolnicza Rungeto, skoncentrowana na przetwórstwie kawy, powstała w 1997 roku po rozwiązaniu znanej kooperatywy Ngiriama. W jej skład wchodzą trzy stacje obróbki: Kii Factory, Kiangoi Factory i Karimikui Factory. To właśnie w Karimikui przetwarzane są ziarna dostarczane przez około 1400 członków spółdzielni.
W ramach działań modernizacyjnych zarząd Rungeto FCS wdrożył innowacyjne rozwiązania we wszystkich swoich fabrykach. Między innymi zainstalowano płytki w kanałach myjących i zbiornikach fermentacyjnych oraz wprowadzono system ponownego wykorzystania wody wykorzystywanej w procesie obróbki kawy.

FIGA Kolumbia Elias Roa washed 250g | PRZELEW
Kolumbia Elias Roa washed 250g | PRZELEW
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Kolumbia
Region: Acevedo, Huila
Odmiana botaniczna:Castillo, Caturra, Colombia
Wysokość upraw: 1650m.n.p.m.
Profil sensoryczny: żółte owoce, karmel, zbalansowana kwasowość
Metoda obróbki: washed
Przeznaczenie: metody alternatywne
Elias Roa to ikona kolumbijskiego regionu Huila i jeden z założycieli oraz były prezes Asociación Primaveral w Acevedo. Obecnie prowadzi dwa gospodarstwa: Finca Tamana w Pital oraz Finca Recuerdo w Acevedo. Uprawia tam różnorodne odmiany kawy, w tym te o afrykańskim pochodzeniu.
Na swoich farmach Elias stosuje metodę suchej fermentacji trwającej 14–16 godzin, po której ziarna są kilkukrotnie płukane świeżą wodą. Następnie kawa trafia na drewniane podesty, gdzie jest starannie i powoli suszona, co pozwala uzyskać jej wyjątkowy profil smakowy.
BeMyBean Bold Bean 1kg | ESPRESSO
Bold Bean
Skład 75% Arabica, 25% Robusta
Średnia zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia, Gwatemala
Farma:Monte Carmelo / Santa Rosa
Odmiana botaniczna:
Paraiso MG, Mundo Novo / Robusta
Wysokość upraw: 1100 m.n.p.m.
Metoda obróbki: pulped natural / honey
Przeznaczenie: espresso
Mieszanka 75% brazylijskiej arabiki i 25% gwatemalskiej robusty specialty. Charakteryzuje się intensywną słodyczą, aksamitną teksturą i wyraźną, lecz przyjemną goryczką, która nadaje jej głębi i charakteru.

BeMyBean Burundi Yandaro 1000g | ESPRESSO
Burundi Yandaro
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Burundi
Farma: Kayanza
Odmiana botaniczna: Red Bourbon
Wysokość upraw: 1800 m.n.p.m.
Metoda obróbki: Washed
Przeznaczenie: espresso
Ta wyjątkowa kawa Burundi to odmiana Red Bourbon, pochodząca z północnych plantacji kraju, tuż przy granicy z Rwandą. Uprawiana w pobliżu lasu deszczowego Kibira, korzysta z naturalnych źródeł wody i idealnych warunków klimatycznych. Lokalne plantacje są niewielkie, rodzinne, a ich uprawy liczą zaledwie kilkaset drzew.
Proces obróbki rozpoczyna się w stacji Yandaro, gdzie zebrane owoce poddawane są dokładnej selekcji – najpierw w wodzie, by odrzucić uszkodzone i niedojrzałe wiśnie, a następnie ręcznie sortowane. Najwyższej jakości ziarna przechodzą proces depulpacji, po którym fermentują w wodzie od 10 do 12 godzin. Ostatecznie suszone są na stołach przez 2 do 3 tygodni, co pozwala im osiągnąć optymalny profil smakowy.

BeMyBean Peru Aromas del Valle 1kg | ESPRESSO
Peru Aromas del Valle
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Peru
Farma: Cajamarca
Odmiana botaniczna: Catimor
Wysokość upraw: 1550 m.n.p.m.
Metoda obróbki: Washed
Przeznaczenie: espresso
Ta wyjątkowa kawa specialty pochodzi z prowincji La Coipa i San Jose de Lourdes w regionie San Ignacio, Cajamarca – jednego z najlepszych terenów uprawnych w północnym Peru. Tamtejsze plantacje, prowadzone przez lokalnych rolników, rozciągają się na dużych wysokościach w otoczeniu andyjskich lasów, gdzie żyzna gleba i stabilny klimat (24°C) sprzyjają produkcji wysokiej jakości ziaren.
Jej profil smakowy to harmonijne połączenie intensywnej słodyczy z nutami soczystej wiśni, aksamitnej belgijskiej czekolady i dżemu z czerwonej porzeczki. Charakteryzuje się gęstym body, średnią kwasowością i delikatną goryczką, co sprawia, że doskonale sprawdza się zarówno w espresso, jak i kawach mlecznych.

BeMyBean Kenia Kiamugumo 250g | PRZELEW
Kenia Kiamugumo
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Kenia
Region: Kirinyaga
Odmiana botaniczna: Batian, Ruiru 11, SL28
Wysokość upraw:1700 m n.p.m.
Metoda obróbki: washed
Profil sensoryczny: czerwona porzeczka, sok malinowy, ciasto z rabarbarem
Przeznaczenie: metody alternatywne
To prawdziwy klejnot z Ugandy – kraju, który rzadko kojarzy się z kawą specialty, ale dzięki staraniom lokalnych farmerów i wyjątkowym warunkom upraw powstał tutaj smakowy wyjątek. Ziarna pochodzą z mikroregionu Sipi Falls, położonego na zboczach góry Elgon. Wysokie położenie plantacji oraz kenijskie odmiany botaniczne nadają tej kawie niezwykły charakter.
Profil sensoryczny zachwyca soczystymi nutami shake’a truskawkowego, poziomki i kompotu porzeczkowego, które są podkreślone wysoką słodyczą i średnią kwasowością. Dzięki obróbce naturalnej – czyli suszeniu kawy w pełnym owocu – ziarna nabierają głębokiego, intensywnie owocowego smaku z subtelną nutą fermentacyjnej słodyczy.
Kawa pochodzi od rolników współpracujących z projektem Zukuka Bora, który nie tylko wspiera lokalnych farmerów, ale także finansuje ważne inicjatywy społeczne, takie jak dostęp do czystej wody, edukacja i rozwój rolnictwa. Wybierając tę kawę, odkrywasz nie tylko wyjątkowy smak, ale również wspierasz ugandyjskie społeczności.

FIGA Cascara Salwador Finca Las Camelias 200g
CASCARA
Opakowanie: 200g
Kraj Pochodzenia:Honduras
Cascara (hiszp. "skórka") są to kawałki owoców kawowca, oddzielone od ziarna w procesie obróbki kawy. Często są one traktowane, jako "efekt uboczny" powstały podczas produkcji zielonego ziarna. Wysokiej jakości i odpowiednio przygotowana Cascara, może stanowić ciekawą alternatywę dla kawy czy herbaty i dostarczyć niezapomnianych doznań smakowych.
W smaku przypomina nieco kompot z suszonych owoców.
Sposób przygotowania:
- Na każde 100ml wody wsyp 5g suszu;
- Susz zalej wrzątkiem;
- Przykryj i odstaw na 10min;
- Przelej do filiżanki odcedzając fusy;

kawa COFFEE PLANT Juicy Blast 250g
COFFEE PLANT Juicy Blast Espresso
Etiopia Bombe
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Kenia, Brazylia
Odmiana botaniczna: Mix
Metoda obróbki: Washed, natural
Przeznaczenie: espresso
Profil sensoryczny: Grejpfrut, kakao, dżem porzeczkowy
Juicy Blast to kawa, w której owocowa kwasowość idealnie współgra z naturalną słodyczą. W aromacie wyczuwalne są nuty grejpfruta, natomiast smak przywołuje porzeczkową słodycz o dżemowym charakterze, przechodzącą w delikatną, kakaową głębię. To intensywne, a zarazem zrównoważone espresso, które łączy owocową świeżość z subtelną słodyczą.

MK Cafe ESPRESSO ziarnista 1kg
MK CAFE
ESPRESSO
kawa ziarnista
opakowanie 1000g,
Skład: Arabica, Robusta
Intensywność: 5/6
MK Cafe Espresso to kompozycja starannie wyselekcjonowanych ziaren arabiki i robusty, stworzona z myślą o osobach ceniących intensywny, pełny smak. W jej aromacie odnaleźć można słodycz owoców, akcenty gorzkiej czekolady oraz subtelne przyprawy korzenne, które razem tworzą wyjątkowo harmonijną całość. Specjalny sposób palenia nadaje kawie gęstą, kremową piankę oraz niską kwasowość, czyniąc ją doskonałą nie tylko do espresso, ale też jako baza do kaw mlecznych, takich jak cappuccino czy latte.

MK Cafe SELECT ziarnista 1kg
MK CAFE
SELECT
kawa ziarnista
opakowanie 1000g,
Skład: Arabica, Robusta
Intensywność: 4/6
Ta unikalna kompozycja łączy delikatny, szlachetny charakter arabiki z intensywnością robusty, tworząc doskonałą kawę na każdy dzień. Jej jedwabista tekstura i głębokie nuty gorzkiej czekolady oraz korzennych przypraw wprowadzają w świat bogatych, zmysłowych doznań. Za ten wyjątkowy smak odpowiada kunszt mistrza palenia, który precyzyjnie wydobył z ziaren ich pełnię aromatu. W bukiecie smakowym odnajdziesz akcenty kakao, czerwonego grejpfruta i wyrazistej czekolady – to kawa, która zostaje w pamięci na długo.

MK Cafe CREMA ziarnista 1kg
MK CAFE
CREMA
kawa ziarnista
opakowanie 1000g,
Skład: Arabica, Robusta
Intensywność: 3/6
MK Cafe Crema to kawa ziarnista stworzona z myślą o tych, którzy cenią sobie perfekcyjne cappuccino i zbalansowane espresso. To harmonijne połączenie delikatnej Arabiki z bardziej zdecydowaną Robustą tworzy mieszankę o aksamitnym ciele i wyważonym profilu smakowym.
Polecana przez baristów, świetnie sprawdza się nie tylko jako intensywne espresso, ale też jako baza do mlecznych klasyków, takich jak cappuccino czy latte macchiato. Jej aromatyczny bukiet zachwyca nutami karmelu, miodu i prażonych migdałów, oferując łagodną, a zarazem bogatą kompozycję bez dominującej kwasowości czy goryczy.
MK Cafe Crema jest także uniwersalna w przygotowaniu – równie dobrze smakuje z ekspresu kolbowego, automatycznego, kawiarki czy french pressa, dzięki czemu każdy może cieszyć się jej głębokim aromatem we własnym stylu.

MK Cafe PREMIUM mielona 500g
MK CAFE
PREMIUM
kawa mielona
opakowanie 500g,
Skład: Arabica, Robusta
Intensywność: 4/6
MK Cafe Premium to kawa mielona klasy premium, tworzona z myślą o prawdziwych pasjonatach, których oczekiwania spełniają jedynie wyselekcjonowane ziarna najwyższej jakości. Mieszanka najlepszych odmian z Brazylii i Kolumbii łączy łagodność i kremowość brazylijskich kaw z intensywnym, pełnym aromatem charakterystycznym dla regionów kolumbijskich. Jej smakowy profil to elegancka kompozycja nut ciemnej czekolady, prażonych migdałów i lekkiej cytrusowej świeżości skórki pomarańczowej – idealnie wyważona i harmonijna. Kawa wypalana jest w średnim stopniu, co pozwala wydobyć pełnię smaku bez nadmiernej goryczy. Niska zawartość kofeiny czyni ją idealną propozycją dla osób szukających subtelniejszego pobudzenia i chwili relaksu przy filiżance doskonałej kawy.

MK Cafe PREMIUM mielona duopack 2x500g
MK CAFE
PREMIUM
kawa mielona
opakowanie 2x500g,
Skład: Arabica, Robusta
Intensywność: 4/6
MK Cafe Premium to kawa mielona klasy premium, tworzona z myślą o prawdziwych pasjonatach, których oczekiwania spełniają jedynie wyselekcjonowane ziarna najwyższej jakości. Mieszanka najlepszych odmian z Brazylii i Kolumbii łączy łagodność i kremowość brazylijskich kaw z intensywnym, pełnym aromatem charakterystycznym dla regionów kolumbijskich. Jej smakowy profil to elegancka kompozycja nut ciemnej czekolady, prażonych migdałów i lekkiej cytrusowej świeżości skórki pomarańczowej – idealnie wyważona i harmonijna. Kawa wypalana jest w średnim stopniu, co pozwala wydobyć pełnię smaku bez nadmiernej goryczy. Niska zawartość kofeiny czyni ją idealną propozycją dla osób szukających subtelniejszego pobudzenia i chwili relaksu przy filiżance doskonałej kawy.

MK Cafe CREMA mielona 500g
MK CAFE
CREMA
kawa mielona
opakowanie 500g,
Skład: Arabica, Robusta
Intensywność: 3/6
MK Cafe Crema to kawa mielona stworzona z myślą o tych, którzy cenią sobie perfekcyjne cappuccino i zbalansowane espresso. To harmonijne połączenie delikatnej Arabiki z bardziej zdecydowaną Robustą tworzy mieszankę o aksamitnym ciele i wyważonym profilu smakowym.
Polecana przez baristów, świetnie sprawdza się nie tylko jako intensywne espresso, ale też jako baza do mlecznych klasyków, takich jak cappuccino czy latte macchiato. Jej aromatyczny bukiet zachwyca nutami karmelu, miodu i prażonych migdałów, oferując łagodną, a zarazem bogatą kompozycję bez dominującej kwasowości czy goryczy.

MK Cafe PREMIUM GOLD rozpuszczalna 175g
MK CAFE
PREMIUM GOLD
kawa rozpuszczalna
opakowanie 175g
MK Cafe Premium Crema to kawa rozpuszczalna stworzona z myślą o miłośnikach łagodnych i dobrze zbalansowanych smaków. Jej znak rozpoznawczy to delikatna, aksamitna pianka – crema – która nadaje każdej filiżance wyjątkowej lekkości i subtelnej elegancji. Idealna zarówno na energetyzujące rozpoczęcie dnia, jak i chwilę relaksu w ciągu popołudnia, zachwyca harmonijnym profilem smakowym z minimalną goryczką.
Przygotowanie tej kawy jest szybkie i wygodne – wystarczy wsypać łyżeczkę produktu do filiżanki i zalać gorącą, ale nie wrzącą wodą. Już po chwili możesz delektować się naparem o kremowej konsystencji i głębokim aromacie.

MK Cafe PREMIUM GOLD doypack rozpuszczalna 150g
MK CAFE
PREMIUM GOLD
kawa rozpuszczalna
opakowanie 150g
opakowanie uzupełniające (doypack)
MK Cafe Premium Crema to kawa rozpuszczalna stworzona z myślą o miłośnikach łagodnych i dobrze zbalansowanych smaków. Jej znak rozpoznawczy to delikatna, aksamitna pianka – crema – która nadaje każdej filiżance wyjątkowej lekkości i subtelnej elegancji. Idealna zarówno na energetyzujące rozpoczęcie dnia, jak i chwilę relaksu w ciągu popołudnia, zachwyca harmonijnym profilem smakowym z minimalną goryczką.
Przygotowanie tej kawy jest szybkie i wygodne – wystarczy wsypać łyżeczkę produktu do filiżanki i zalać gorącą, ale nie wrzącą wodą. Już po chwili możesz delektować się naparem o kremowej konsystencji i głębokim aromacie.
Strunowe opakowanie uzupełniające względem kawy w słoiku.

kawa ziarnista Coffee Pro MEKSYK Gildo 250g | PRZELEW
MEKSYK Gildo
Skład: 100% arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem
chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: Meksyk
Region: Sidama
Producent: Oaxaca
Wysokość upraw: 1350 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Bourbon, Typica
Obróbka: Washed
Przeznaczenie: metody alternatywne
Profil sensoryczny: Miód kwiatowy, mirabelka, ananas, czekolada

kawa ziarnista Coffee Pro KOLUMBIA Fina Rosa 250g | PRZELEW
KOLUMBIA Fina Rosa
Skład: 100% arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem
chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: Kolumbia
Region: Huila
Producent: Jose Mopan
Wysokość upraw: 1800 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Pink Bourbon
Obróbka: Natural
Przeznaczenie: metody alternatywne
Profil sensoryczny: Róża, nibsy kakaowe, cytrusy

kawa ziarnista Coffee Pro KENIA Gitugu 250g | PRZELEW
KENIA Gitugu
Skład: 100% arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem
chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: Kenia
Region: Meru County
Producent: Meru Central
Wysokość upraw: 1600 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Sl28, SL34, Ruiru 11, Batian
Obróbka: Natural
Przeznaczenie: metody alternatywne
Profil sensoryczny: Malina, kiwi, trawa cytrynowa, karmel

Coffee Pro KOLUMBIA Condor DECAF 250g | PRZELEW
Coffee Pro KOLUMBIA Condor DECAF 250g | PRZELEW
Skład: 100% arabica
Brak kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem
chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: Kolumbia
Region: Tolima
Producent: Shady Bayter
Wysokość upraw: 1700 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Caturra
Obróbka: Washed / Sugar Cane
Przeznaczenie: metody alternatywne
Profil sensoryczny: brzoskwinia, sliwki, karmel

Coffee Pro BRAZYLIA Cocarive 250g | PRZELEW
BRAZYLIA Cocarive
Skład: 100% arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem
chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: Brazylia
Region: Cocarive
Producent: Jose Wagner Ribeiro Junqueira
Wysokość upraw: 1200 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Yellow Catuai
Obróbka: Pulped Natural
Przeznaczenie: metody alternatywne
Profil sensoryczny: ciemna czekolada, orzechy, żółte owoce

Coffee Pro KOSTARYKA El Mango 250g | PRZELEW
KOSTARYKA El Mango
Skład: 100% arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem
chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: Kostaryka
Region: Brunca
Producent: Cafe Rivense Del Chirripó
Wysokość upraw: 1550 m n.p.m.
Odmiana botaniczna:Caturra, Catuai
Obróbka: Anaerobic
Przeznaczenie: metody alternatywne
Profil sensoryczny: Szampan, żółte śliwki, kokos

Coffee Pro KENIA Thiriku 250g | PRZELEW
KENIA Thiriku
Skład: 100% arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem
chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: Kenia
Region: Nyeri County
Producent: Kooperatywa Thiriku
Wysokość upraw: 1800-2970 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: SL 28, SL 34, Batian
Obróbka: Washed
Przeznaczenie: metody alternatywne
Profil sensoryczny: suszone owoce, brzoskwinia, figa, orzech laskowy

kawa ziarnista Agust CREMOSO 1000g
Agust CREMOSO
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: średnia

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Brescia, Lombardia

Profil smakowy

Wspaniałym wyróżnikiem tej mieszanki jest moc zamknięta w gęstym body, które na długo utrzymuje na podniebieniu doskonały posmak czekolady.
Rozpływające się na języku aromaty orzechów i karmelu doskonale odczuwalne są w espresso, zaś mleko uwydatnia ich delikatną słodycz.
Co więcej, Caffe' Agust należy do tej niewielkiej liczby palarni we Włoszech, które stosują optyczną selekcję zielonych ziaren, gdzie odrzucane są te, których kolor świadczy o braku jednorodności dojrzałego ziarna.
Mieszanka Cremoso podlega elektronicznej selekcji i kontroli jakości.
CAFE' SILESIA JEST OFICJALNYM IMPORTEREM PALARNI AGUST W POLSCE.

kawa ziarnista Kafar BRAZYLIA Monte Carmelo Espresso 1000g
BRAZYLIA Monte Carmelo Espresso
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia
Farma: Monte Carmelo i Chapado de Ferro
Odmiana botaniczna: Mundo Novo, Paraiso
Metoda obróbki: Natural
Przeznaczenie: espresso
Kawa pochodzi z plantacji Monte Carmelo i Chapado de Ferro położonych w północno-zachodniej części regionu Minas Gerais we wschodniej części Brazylii. Minas Gerais jest regionem znanym na całym świecie z produkcji wysokojakościowej kawy.
Jak przystało na kawy brazylijskie, kawa charakteryzuje się bardzo niską kwasowością. W smaku dominują deserowa czekolada i toffi, przełamane delikatnymi nutami suszonych owoców. Body jest pełne i gładkie.
Znakomicie komponuje się z mlekiem, co sprawia, że stanowi doskonałą bazę do takich specjałów jak cappuccino czy latte. Jednak świetnie sprawdzi się również w ekspresach przelewowych.
Opakowanie kawy może być kolorowe, białe ze świąteczną naklejką lub czarne z kolorową naklejką - palarnia rotuje opakowaniami.

kawa ziarnista Agust NATURA EQUA 1000g
Agust Natura Equa
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 100% ARABICA

Zawartość kofeiny: niska

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Brescia, Lombardia

Profil smakowy

Niezwykle ceniona mieszanka ze względu na jej łagodność i zbalansowanie smakowe. Kompozycja ziaren pochodzących z krajów Ameryki Centralnej i Południowej. Ziarna zbierane są na niewielkich plantacjach na wysokości od 1400 do 1900 m n.p.m. Jej wyjątkowość polega na "zdolności do tworzenia" zarówno balsamicznego espresso jak i aksamitnych kompozycji mlecznych, w których na pierwszy plan wybijają się nuty czekoladowe zamiast kwaskowato-owocowych - tak silnie dominujących w espresso.
Palarnia Agust należy do tej niewielkiej liczby palarni we Włoszech, które stosują optyczną selekcję zielonych ziaren, gdzie odrzucane są te, których kolor świadczy o braku jednorodności dojrzałego ziarna.
Posiada certyfikat FairTrade(Sprawiedliwy Handel), przyznawany przez Fairtrade Labelling Organizations Internationalez, jest on nie tylko symbolem, ale również gwarancją, że kawa pochodzi z upraw, gdzie nie są stosowane nawozy sztuczne. A jej uprawa pociągnęła za sobą również działania aktywizujące społeczność Trzeciego Świata w tym między innymi edukację podstawową.
Dlatego jest to kawa nie tylko dla poszukujących w pełni naturalnych ziaren, ale również dla tych, którym leży na sercu wszelkie działanie pro-ekologiczne i pro-ludzkie.
Mieszanka odznaczona ZŁOTYM MEDALEM, podczas International Coffee Tasting 2008 oraz 2010.

kawa ziarnista Meseta SUPER ORO 1000g
Meseta SUPER ORO
Dawniej Meseta CREMA D'ORO
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: średnia

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Bolonia, Emilia-Romania

Profil smakowy

Topowa mieszanka z palarni z Castel-Maggiore (k. Bolognii). Świetnie zbalansowana mieszanka skomponowana z ziaren, których dobór poprzedza niezwykle staranna selekcja oraz drobiazgowe testy zielonych ziaren (począwszy od wielkości i zapachu a skończywszy na testach morfologicznych). Słodycz pochodzi z brazylijskich Arabik, z których wydobywa się pełnię orzeźwiającego smaku. Natomiast aromaty kwiatowo-miodowe i owocowe pochodzą z Arabik z plantacji wyszukiwanych w Ameryce Centralnej i Południowej (Kolumbii, Gwatemali i Nikaragui) i Etiopii. Dopełnieniem są wybrane ziarna Robusty z Kongo, Togo, Kamerunu, Indii, Indonezji, które stanowią zdecydowaną nutę w rozpływającej się na podniebieniu syropowatości.
Posiada certyfikat jakości: Espresso Italiano Certificato przyznawany przez Instituto Nazionale Espresso Italiano.

kawa ziarnista Mokito BIANCO 1000g
Mokito BIANCO
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 100% ARABICA

Zawartość kofeiny: niska

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Mediolan, Lombardia

Profil smakowy

Kawa o ziarnach najlepszego pochodzenia, których mądry sposób palenia i dobór proporcji pozwala uzyskać espresso o intensywnym a przy tym delikatnym smaku. Szlachetne pochodzenie arabiki podkreślone niezwykle rozważnym sposobem palenia niezbędnym dla uzyskania delikatności i intensywnego smaku.

kawa Meseta SUPERCREMA 1000g ziarnista
Meseta SUPERCREMA
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 95% ROBUSTA / 5% ARABIKA

Zawartość kofeiny: wysoka

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Bolonia, Emilia-Romania

Profil smakowy

To ziarna Robusty i domieszki Arabiki o różnej charakterystyce smakowej i
odmiennej intensywności tworzą bogactwo aromatów zdolnych skusić każdego, kto
nawet w zgiełku dnia pracy musi mieć pod ręką dawkę wyśmienitej
kofeiny.
Polecana dla wszystkich zapracowanych!

Kapsułki Fantino START zero 20szt. | NESPRESSO
Kawa mielona, w kapsułkach
Skład: 100% Arabika Bio
Niska zawartość kofeiny
Jedna kapsułka zawiera jedną porcję kawy; kapsułki wykonane z w pełni kompostowalnych materiałów pochodzenia roślinnego.
Opakowanie: 20 szt.
Kompatybilne z Nespresso.
Kawa pochodzi spoza UE, produkt produkowany i pakowany we Włoszech. Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu z dala od światła i źródeł ciepła.

Kapsułki Fantino BIODECA zero 20szt. | NESPRESSO
Kawa mielona, w kapsułkach
Skład: 100% Arabika Bio bezkofeinowa
Brak kofeiny
Jedna kapsułka zawiera jedną porcję kawy; kapsułki wykonane z w pełni kompostowalnych materiałów pochodzenia roślinnego.
Opakowanie: 20 szt.
Kompatybilne z Nespresso.
Kawa pochodzi spoza UE, produkt produkowany i pakowany we Włoszech. Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu z dala od światła i źródeł ciepła.

Kapsułki Meseta GRANDECA 10szt. | NESPRESSO
Kawa mielona, w kapsułkach
Skład: 50%Arabica, 50% Robusta
Wysoka zawartość kofeiny
Mieszanka 50% Robusty i 50% Arabiki, pozbawiona kofeiny.
Intensywność: 11/12
Opakowanie: 10 szt.
Kompatybilne z Nespresso, kapsułki aluminiowe.

Kapsułki ESSSE FORTE10szt.| NESPRESSO
Kawa mielona, w kapsułkach
Skład: 60% Arabica, 40% Robusta
Wysoka zawartość kofeiny
Palony w stopniu średnim, ale nieco ciemniej, wysokiej jakości blend wyselekcjonowanych ziaren arabiki i robusty. Kawa w espresso jest idealnie zbalansowana i wyrazista, z każdym kolejnym łykiem kawa odsłania swoje oblicze. W smaku możemy spodziewać się przyjemnej, stonowanej goryczki, a w posmaku uzyskamy delikatną gorzką czekoladę. Kawa idealna dla osób pragnących wyrazistego smaku i większej dawki kofeiny.
Opakowanie: 10 szt.

Kapsułki MOKITO ARMONIA 10szt.| NESPRESSO
Kawa mielona, w kapsułkach
Skład: 70% Arabica, 30% Robusta
Średnia zawartość kofeiny
Mieszanka Armonia (Verde) zamknięta w kapsułkach. Harmonia najlepszych odmian kawy, tworzących niezwykły koncert aromatów i smaku.
Opakowanie: 10 szt.
Kompatybilne z systemem Nespresso™.

Kapsułki MOKITO SMERALDO BIO 10szt.| NESPRESSO
Kawa mielona, w kapsułkach
Skład: BIO 80% Arabica, BIO 20% Robusta
Średnia zawartość kofeiny
Kompozycja najlepszych kaw bio, zapewniająca idealną równowagę między świeżością, wyrazistością i delikatnym, lecz trwałym body - co jest zasługą wysokiej jakości Robusty. Kapsułki Smeraldo BIO oferują nie tylko wyjątkowe doznania smakowe, ale także przestrzegają zasad gospodarki o obiegu zamkniętym. Są w 100% kompostowalne, co oznacza, że można je wyrzucać do odpadów organicznych bez generowania materiałów wymagających recyklingu. Od papierowego opakowania po zużytą kapsułkę – każdy element został zaprojektowany z myślą o minimalizacji wpływu na środowisko, czyniąc każdą przerwę na kawę gestem w stronę zrównoważonego rozwoju.
Opakowanie: 10 szt.
Kompatybilne z systemem Nespresso™.

Kapsułki TRISMOKA CREMOSO 10szt.| NESPRESSO
Kawa mielona, w kapsułkach
Skład: BIO 50% Arabica, BIO 50% Robusta
Wysoka zawartość kofeiny
Wypalona w średnim stopniu mieszanka arabik i robusty o intensywnym, czekoladowo aromacie z nutami płatków zbożowych. W smaku wyczuwalna czekolada i lukrecja.
Opakowanie: 10 szt.
Kompatybilne z systemem Nespresso™. Kapsułki są w pełni kompostowalne.

kawa ziarnista Agust ELEGANTE 1000g
Agust ELEGANTE
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 85% ARABICA / 15% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: niska

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Brescia, Lombardia

Profil smakowy

Ciepłe miodowo-czekoladowe aromaty kuszą intensywnym zapachem. Owoce wyczuwalne w orzeźwiającej gamie przechodzą od świeżej kwaskowatości do delikatnie muskającej podniebienie słodyczy. Przedłużeniem kolejnych łyków jest doskonały posmak pozostający na podniebieniu.
Co więcej, Caffe' Agust należy do tej niewielkiej liczby palarni we Włoszech, które stosują optyczną selekcję zielonych ziaren, gdzie odrzucane są te, których kolor świadczy o braku jednorodności dojrzałego ziarna.
Mieszanka posiada certyfikat CSC (Caffe' Speciali Certificati) przyznawany przez organizację Associazione Caffe` Speciali Certificatii - gwarantujący, że cały proces: począwszy od wyboru plantacji a skończywszy na procesie palenia jest ściśle monitorowany przez niezależnych ekspertów dbających o przestrzeganie restrykcyjnych wymagań.
CAFE' SILESIA JEST OFICJALNYM IMPORTEREM PALARNI AGUST W POLSCE

kawa ziarnista Agust GENTILE 100% ARABICA 1000g
Agust GENTILE
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 100% ARABICA

Zawartość kofeiny: niska

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Brescia, Lombardia

Profil smakowy

Bogactwo kwiatowych aromatów w mieszanceziaren z Ameryki Centralnej stworzonej dla wrażliwego podniebienia łaknącego szlachetnych smaków. Naturalnie niska zawartość kofeiny napełnia energią i łagodnie pobudza w sposób charakterystyczny dla ziaren arabikowych. Orzechowa trwała crema stanowi ukoronowanie gęstego body pozostawiającego na języku wspomnienie dojrzałych egzotycznych owoców. Niesłychane zestawienie kwaskowatości i głębi smaku. Ani jednego niewłaściwego ziarna i w rezultacie ani jednej niepożądanej kropli.
Palarnia Agust należy do tej niewielkiej liczby palarni we Włoszech, które stosują optyczną selekcję zielonych ziaren, gdzie odrzucane są te, których kolor świadczy o braku jednorodności dojrzałego ziarna.
Mieszanka posiada certyfikat CSC (Caffe' Speciali Certificati) przyznawany przez organizację Associazione Caffe` Speciali Certificatii - gwarantujący, że cały proces: począwszy od wyboru plantacji a skończywszy na procesie palenia jest ściśle monitorowany przez niezależnych ekspertów dbających o przestrzeganie restrykcyjnych wymagań.
CAFE' SILESIA JEST OFICJALNYM IMPORTEREM PALARNI AGUST W POLSCE.

kawa ziarnista Mokito VERDE 1000g
Mokito VERDE
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: średnia

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Mediolan, Lombardia

Profil smakowy

Mieszanka ta w sposób niepowtarzalny łączy intensywny aromat z konsystencją, w jakie powinno być bogate perfekcyjne espresso. Mocno aromatyczna z wieloma aromatami owocowymi, świetnie wyczuwalnymi w każdej filiżance doppio espresso.

kawa ziarnista La Brasiliana ORO BLU 1000g
La Brasiliana ORO BLU
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: średnia

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Ferrara, Emilia-Romania

Profil smakowy

Mieszanka arabik pochodzących z Ameryki Środkowej i Południowej z domieszką
indyjskiej robusty. Poddanych drobiazgowej selekcji.
W smaku raczej delikatna
i lekko słodkawa. Dobrze się sprawuje jako podstawa do
cappuccino.
Data palenia na opakowaniu podana jest za pomocą liter zgodnie z włoskim alfabetem:
a - styczeń
b - luty
c - marzec
d - kwiecień
e - maj
f - czerwiec
g - lipiec
h - sierpień
i - wrzesień
l - październik
m - listopad
n - grudzień
Kawę najlepiej spożyć do 1,5 roku od daty palenia

kawa ziarnista Meseta ESPRESSO BAR 1000g
Meseta ESPRESSO BAR
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 25% ARABICA / 75% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: wysoka

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Bolonia, Emilia-Romania

Profil smakowy

To kawa wyłącznie dla tych, którzy w porannym pędzie pragną szybkiego
pobudzenia ciała i umysłu. Rozgrzać je mogą wyłącznie najwyższe gatunkowo ziarna
Robusty z Kongo, Wietnamu, Kamerunu i Indonezji wzbogacone o najlepsze ziarna
arbik z Brazylii, Kolumbii, Gwatemali i Nikaragui.
Dodatkowo jest to
mieszanka niezwykła o tyle, że choć palona na północy trafia w gusta tych,
którzy najbardziej cenią sobie południowy sposób prażenia.

kawa ziarnista JOLLY CAFFE CREMA 1000g
JOLLY CAFFE CREMA
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 100% ARABICA

Zawartość kofeiny: niska

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Florencja, Toskania

Profil smakowy

Jedna z najbardziej rozchwytywanych kaw we Florencji. Smak potwierdzony certyfikatem jakości INEI. Esencjonalna i delikatna zarazem. Chociaż jest to 100% Arabica nie ma tu przewagi cytrusów czy pomarańczy. Dominuje za to gorzka czekolada przykryta słodyczą suszonych owoców. Krągła i przyjemnie rozpływająca się po języku.

kawa Lavazza AROMA TOP EXPERT 1000g ziarnista
Lavazza AROMA TOP
EXPERT PLUS
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 100% ARABICA

Zawartość kofeiny: niska

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Turyn, Piemont

Profil smakowy

Lavazza Aroma Top to aromatyczna mieszanka brazylijskich arabik. Ziarna pochodzą z plantacji posiadających certyfikat Rainforest Alliance. Kawa charakteryzuje się wspaniałym aromatem i piękną orzechową cremą. W smaku można wyczuć nuty czekolady oraz prażonych płatków zbożowych, z bardzo delikatną kwasowością. Pozostawia po sobie długi posmak suszonych owoców.
Kawa pochodzi z oficjalnego kanału dystrybucji palarni Lavazza.

kawa ziarnista COFFEE LAB BRAZYLIA CEMORRADO CHOCO 250g ESPRESSO
Skład 100% Arabica
Mała zawartość
kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250
g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Brazylia
Region: CERRADO, MOGIANA
Obróbka: Natural
Profil sensoryczny: czekolada, nugat
Odmiany botaniczne: Mundo Novo, Catuai.

kawa ziarnista COFFEE LAB BRAZYLIA CEMORRADO SWEET EDITION 250g ESPRESSO
Skład 100% Arabica
Mała zawartość
kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250
g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Brazylia
Region: CERRADO, MOGIANA
Obróbka: Natural
Wysokość upraw: 1150 -1350 m.n.p.m.
Profil sensoryczny: maliny, migdał, mleczna czekolada
Odmiany botaniczne: Yellow Catuai, Yellow Bourbon

kawa Hard Beans GRYFNY KAFYJ 1000g | ESPRESSO
GRYFNY KAFYJ BLEND
Skład: 75% Arabica/25% Robusta
Średniazawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kawa wypalana przez opolską palarnię Hard Beans specjalnie dla Cafe Silesia z myślą o espresso. Kompozycja ziaren Brazylia Campo Das Vertentes (55%), Peru Cajamarca SHB+ (20%) oraz wietnamskiej Robusty (25%) - doskonale zbalansowany smak i aromat poszczególnych odmian pozwala na osiągnięcie naparu umiarkowanie słodkiego, z niską kwasowością, o umiarkowanej zawartości kofeiny. W profilu sensorycznym pojawiają się nuty deserowej czekolady, nugatu i orzecha włoskiego.
Kawa dedykowana specjałom kawowym na bazie espresso - sprawdzi się zarówno kawach krótkich, jak i kawach mlecznych; mleko nie przytłoczy smaku samej kawy.

kawa ziarnista Fantino INTENSO 1000g
Fantino INTENSO
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 20% ARABICA / 80% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: wysoka

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Cuneo, Piemont

Profil smakowy

Wytrawna mieszanka dla miłośników mocno kofeinowego espresso. Obfita crema i body o konsystencji, która pozwala orzechowym smakom długo utrzymywać się na języku. Pomimo niewielu owocowych doznań zaskakuje delikatną kwasowością dzięki ziarnom Robusty wybitnej jakości.

kawa ziarnista COFFEE LAB BRAZYLIA CEMORRADO CHOCO 1kg ESPRESSO
Skład 100% Arabica
Mała zawartość
kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000
g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Brazylia
Region: CERRADO, MOGIANA
Obróbka: Natural
Profil sensoryczny: czekolada, nugat
Odmiany botaniczne: Mundo Novo, Catuai.

kawa ziarnista COFFEE LAB GWATEMALA HUEHUETENANGO 250g ESPRESSO
Skład 100% Arabica
Mała zawartość
kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250
g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Gwatemala
Region:San Pedro Necta Huehuetenango
Obróbka: Washed
Profil sensoryczny: mleczna czekolada, migdał, malina
Odmiany botaniczne:Bourbon, Typica, Caturra

kawa bezkofeinowa Fantino DECAFFEINATO BIO 500g ziarnista
Fantino DECAFFEINATO BIO
kawa bezkofeinowa, ziarnista
opakowanie 500g
Najważniejsze cechy

Skład: 100% ARABIKA

Zawartość kofeiny: BRAK

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Cuneo, Piemont

Profil smakowy

Aromatyczna kawa bezkofeinowa. Znakomita propozycja dla osób, które nie mogą spożywać koffeiny lub muszą ją ograniczać, a nie chcą rezygnować ze wyśmienitego smaku kawy.
Kawa posiada certyfikat ICEA przyznawany produktom, które powstają w poszanowaniu środowiska i ludzkiej pracy.
W smaku słodka i delikatna. Kawa została pozbawiona kofeiny za pomocą dwutlenku węgla - proces ten jest neutralny nie tylko dla kawy, lecz także dla środowiska.
Zgodnie w włoskim prawem, kawa bezkofeinowa nie może zawierać więcej niż 0,1% kofeiny.

kawa ziarnista Pura Vita DONATELLO 1000g
Pura Vita DONATELLO
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: średnia

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Brescia, Lombardia

Doskonale zbalansowana mieszanka ziaren arabiki pochodzących z Brazylii i Nikaragui oraz indyjskiej robusty, wypalona w średnim stopniu we wschodniej części Lombardii. Kawę charakteryzuje wysokie body, w naparze wyczuwalne nuty migdałów i kakao. Klasycznie włoska, trzydziestoprocentowa domieszka robusty dostarcza niemałą dawkę kofeiny, jednocześnie zapewniając czekoladowe nuty smakowe. Świetna propozycja na szybkie, stawiające na nogi espresso, sprawdzi się równie dobrze jako baza do kaw mlecznych.

FIGA Brazylia Monte Carmelo NATURAL 1kg
BRAZYLIA Monte Carmelo Natural
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia
Farma: Cerrado, Monte Carmelo i Chapadao de Ferro
Odmiana botaniczna: Paraiso MG, Mundo Novo
Metoda obróbki: Natural
Przeznaczenie: espresso
Kawa pochodzi z plantacji Monte Carmelo i Chapadao de Ferro położonych w północno-zachodniej części regionu Minas Gerais we wschodniej części Brazylii. Minas Gerais jest regionem znanym na całym świecie z produkcji wysokojakościowej kawy.
Kawa charakteryzuje się średnią kwasowością i wyraźną słodyczą. W smaku dominują nuty czekolady, orzechów i karmelu - klasyczna brazylijska kawa!

kawa ziarnista Meseta 100% ARABICA 1000g
Meseta SUPREMO 100% ARABICA
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 100% ARABICA

Zawartość kofeiny: niska

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Bolonia, Emilia-Romania

Profil smakowy

Pierwszy łyk wydobywa słodycz dojrzałych owoców cytrusowych, których kwasowość wyłania się powoli pozostawiając wyrafinowany posmak. Głębi bukietu nie zakłóca nawet najlżejsza nuta goryczki. Smak wzmaga jedwabiste body wyraziście odczuwalne na podniebieniu. Wyjątkowość tej mieszanki polega na tym, że jej bogactwo powstało ze zbioru wyłącznie Arabik z plantacji brazylijskich z obszarów Cerrado, Mogiana i Sud de Minas.

kawa ziarnista Fantino EXTRA BAR 1000g
Fantino EXTRA BAR
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 80% ARABICA / 20% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: średnia

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Cuneo, Piemont

Profil smakowy

Niewielka domieszka Robusty znakomitej jakości ubogaca tę mieszankę o aromat korzenno-orzechowy. Od kwasowości do słodyczy smaki mieszają się tutaj w doskonałej proporcji. Gęste body sprawia, że finisz daje nam więcej frajdy, a owoce i czekolada, jakie niesie ze sobą aftertaste, odczuwamy nieco dłużej.
Dodanie już niewielkiej ilości spienionego mleka do espresso na bazie tej mieszanki mocno uwypukli jej czekoladowy smak

kawa ziarnista Bazzara DODICIGRANCRU 1kg
Dawniej Top12 Gran Cru
Skład:100% Arabica
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia:
średni
Opakowanie: 1000g z zaworkiem gwarantującym
świeżość
Skład:
Jamajka
Blue Mountain (5%), Puerto Rico Yauco Selecto, Santo Domingo Barahona AAA,
Meksyk Altura Superior, Honduras SHG Marcala, Kostaryka SHB Tarrazu, Salvador
Pacamara Gigante, Gwatemala Antigua Pastores, Nikaragua Matagalpa
Cavallino, Brazylia Sul De Minas Pergamino, Indie Plantation Peaberry Bababudan,
Etiopia Sidamo Lavado.
W smaku wyczuwalne są nuty korzenne migdałowe i rumowe. Wyczuć można również aromaty kwiatowe oraz liści tytoniu. Bazzara Dodicigrancru to znakomita baza do espresso. Jest to mieszanka 12 różnych odmian najlepszych arabik na świecie. Staranny dobór i połączenie ziaren oraz umiejętne wypalenie sprawiają, że jest to kawa absolutnie wyjątkowa.

kawa ziarnista Agust Evo RISERVA 100% arabica 1000g
Agust Evo RISERVA 100
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 100% ARABICA

Zawartość kofeiny: niska

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Brescia, Lombardia

Profil smakowy

Mieszanka w 100% składająca się arabik segmentu specialty. Ziarna selekcjonowane elektronicznie jedno po drugim. Niespotykana słodycz, którą wyczujemy łączy sie ze złożoną kwasowością. Pod lśniącą cremą kryją się przyjemne nuty marcepanu, zapach borówek, mlecznej czekolady oraz aksamitne body.
Pochodzenie ziaren:
- Kolumbia - Antioquia San Cayetano
- Brazylia - Sul De Minas Samambaia
- Peru – Chanchamayo Alto Palomar
- Salwador - La libertad San Luis

kawa ziarnista Caffen VESUVIO 1000g
Caffen Vesuvio
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: średnia

Stopień palenia: ciemny
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Neapol, Kampania

Profil smakowy

Orzechowa crema w espresso przygotowanego na bazie tej mieszanki oraz jej konsystencja najlepiej odzwierciedla dominujące jej nuty: orzechy w połączeniu ze złocistym miodem.

kawa ziarnista Fantino SUPER BAR 1000g
Fantino SUPER BAR
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: średnia

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Cuneo, Piemont

Profil smakowy

Arabica nie zdominowana przez Robustę, a wyłącznie przez nią uzupełniona. Mieszanka pozbawiona mocnych kontrastów, a po zaparzeniu dająca bardzo złożony, doskonale zbalansowany smak. Wyrazistość korzennych aromatów znakomicie komponuje się z przyjemną goryczką, razem tworząc idealne zestawienie dla każdego, kto ceni sobie kremowe espresso i cappuccino. Po zaparzeniu gęsta i wspaniale rozpływająca się na podniebieniu.

kawa Lavazza QUALITA ORO 1000g ziarnista
Lavazza QUALITA ORO
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 100% ARABICA

Zawartość kofeiny: niska

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Turyn, Piemont

Profil smakowy

Lavazza Qualita Oro to kawa o intensywnym smaku i głębokim aromacie. W jej skład wchodzą ziarna arabik pochodzących z Południowej Ameryki oraz Afryki. W posmaku kawa jest delikatnie kwiatowa i idealnie nadaję się do espresso jak i kawy z mlekiem.
Kawa pochodzi z oficjalnego kanału dystrybucji palarni Lavazza.

kawa Pellini Espresso Bar VIVACE 1000g ziarnista
Pellini Espresso Bar VIVACE
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: średnia

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Werona, Veneto

Profil smakowy

Znakomicie zbilansowana mieszanka starannie wyselekcjonowanych ziaren arabiki, wzmocniona dodatkiem wysokiej jakości ziaren robusty. Aromatyczna i wyrazista w smaku. Zarówno kwasowość, jak i goryczka zostały w tej mieszance zminimalizowane. Kawa nadaje się znakomicie do przyrządzenia klasycznego włoskiego espresso, ale doskonale sprawdzi się także jako baza do kaw mlecznych - jak latte czy cappuccino.

kawa Essse Selezione ESSSE 1000g ziarnista
Essse Selezione ESSSE
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 80% ARABICA / 20% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: średnia

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Bolonia, Emilia-Romania

Profil smakowy

Znakomicie zbilansowana mieszanka najlepszych ziaren arabiki, uzupełnionych wysokiej jakości ziarnami robusty. Pozwala ona uzyskać nam wyśmienite, powtarzalne espresso o pełnym smaku i orzeźwiającym aromacie, które pozostawia po sobie długi czekoladowy ogon.
Najwyższą jakość smaku prawdziwego włoskiego espresso potwierdza certyfikat INEI.

kawa Essse Selezione CLASSICA 1000g ziarnista
Essse Selezione CLASSICA
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: średnia

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Bolonia, Emilia-Romania

Profil smakowy

Starannie dobrana mieszanka najlepszych ziaren arabiki i robusty, skomponowana tak aby uzyskać znakomicie zbilansowane, intensywne espresso o pełnym body, wyrafinowanym aromacie. Pozostawia po sobie czekoladowy posmak.
Najwyższą jakość smaku prawdziwego włoskiego espresso potwierdza certyfikat INEI.

kawa ziarnista Hausbrandt VENEZIA 1000g
Hausbrandt VENEZIA
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 50% ARABICA / 50% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: wysoka

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Treviso, Veneto

Profil smakowy

Mocna, aromatyczna mieszanka o wyrazistym smaku bez cienia kwasowości. Ziarna robusty dodają tej mieszance charakteru, nadają kawie gęstości oraz tworzą piękną, gęstą cremę.

kawa COFFEE PLANT Brazylia Mogiana 1kg
COFFEE PLANT Brazylia Mogiana
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia
Region: Sao Paolo, Mogiana
Odmiana botaniczna: Mundo Nuovo
Metoda obróbki: Natural
Przeznaczenie: espresso
Profil sensoryczny: mleczna czekolada, kakao, orzech laskowy
Kawa pochodzi z regionu Sao Paolo, przy granicy ze stanem Minas Gerais, z plantacji rodziny Moscardini. Kawa idealnie nadaje się do ekspresów automatycznych i ciśnieniowych. Dzięki nieco ciemniejszemu wypałowi mieszanka idealnie nadaje się jako baza do kaw mlecznych.
W smaku wyczuwalne nuty mlecznej czekolady dopełnione orzechowym zakończeniem; kwasowość delikatnie wyczuwalna, lecz bardzo subtelna.

kawa ziarnista COFFEE LAB HOUSE BLEND 1kg
Skład 100% Arabica
Mała zawartość
kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000
g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Brazylia: 50% Santos, 50% Yellow Bourbon
Region Minas Gerais
Obróbka: mieszana
Profil sensoryczny: czekolada mleczna, orzech laskowy
Odmiany botaniczne:Yellow Bourbon
Wypalona w Warszawie kompozycja brazylijskich ziaren. Mieszanka przeznaczona przede wszystkim do ekspresów ciśnieniowych, lecz świetnie sprawdzi się też w innych metodach. Intensywne, lekko słodkawe nuty mlecznej czekolady w połączeniu z orzechem laskowym.

Kawa ziarnista Etno Cafe bezkofeinowa Meksyk 0,25 kg
Mexico Decaf
Skład: 100% ARABICA
Bezkofeinowa
Opakowanie: 250g
Kraj pochodzenia: | Meksyk |
---|---|
Metoda obróbki: | Pulped natural |
Proces dekofeinizacji: | Mountain Water |
Stopień palenia: | medium light |
Profil smakowy: | Smak/Aromat: przyprawy, rodzynki, śliwka, gorzka czekolada
|
Metoda przygotowywania: |
|
Ziarna pochodząc z meksykańskiego regionu Chiapas. Propozycja palarni Etno Cafe, choć pozbawiona kofeiny, wciąż zachowuje charakter ziaren z regionu - cieszy słodyczą i pełnią smaku. W naparze wyczuwalne nuty przypraw, gorzkiej czekolady, śliwki i rodzynek.
Pozbawienie kawy kofeiny uzyskano z wykorzystaniem górskiej wody pełnej minerałów, które uwalniają kofeinę. Po zanurzeniu ziaren w wodzie, przepuszcza się całość przez specjalny filtr węglowy, który pozwala odseparować kofeinę. Po dokładnym osuszeniu ziaren kawa może zostać bezpiecznie zapakowana.

kawa ziarnista Meseta ORO BAR 1000g
Meseta ORO BAR
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 50% ARABICA / 50% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: wysoka

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Bolonia, Emilia-Romania

Profil smakowy

Mieszanka doskonale oddająca prawdziwy smak włoskiego espresso. Meseta ORO BAR to wyjątkowe sposoby palenia ziaren, dobieranych niezwykle restrykcyjnie dla uzyskania niebywałej kompozycji z wysokogatunkowych Arabik z Brazylii, Kolumbii, Gwatemali i Kostaryki, Nikaragua oraz szlachetnych ziaren Robusty z Kongo, Togo, Kamerunu, Indii i Indonezji. Tak powstaje kawa o wyrazistym charakterze i aksamitnej syropowatości.
Stałość tej mieszanki polega na tym, że nawet niewykwalifikowany barista jest w stanie uzyskać z niej świetne espresso.
Dzieje się tak za sprawą zarówno odpowiedniej kompozycji ziaren jak i całego procesu palenia.
Posiada certyfikat INEI przyznawany wyłącznie tym kawom, które spełniają niezwykle wysokie wymagania.

kawa ziarnista Caffen MAXIMA 1000g
Caffen Maxima
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 100% ARABICA

Zawartość kofeiny: niska

Stopień palenia: ciemny
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Neapol, Kampania

Profil smakowy

Delikatność 100% Arabiki w Neapolitańskim zdecydowanym duchu. Pośród kaw z południa Włoch charakteryzuje się nieco jaśniejszym paleniem, który nie przykrywa owocowej słodyczy tak charakterystycznej dla wysokogatunkowych Arabik. Bardzo wyraziste body. Niezwykle długi i szlachetny posmak.

kawa ziarnista Agust CREMOSO 500g
Agust CREMOSO
kawa ziarnista
opakowanie 500g
Najważniejsze cechy

Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: średnia

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Brescia, Lombardia

Profil smakowy

Wspaniałym wyróżnikiem tej mieszanki jest moc zamknięta w gęstym body, które na długo utrzymuje na podniebieniu doskonały posmak czekolady.
Rozpływające się na języku aromaty orzechów i karmelu doskonale odczuwalne są w espresso, zaś mleko uwydatnia ich delikatną słodycz.
Co więcej, Caffe' Agust należy do tej niewielkiej liczby palarni we Włoszech, które stosują optyczną selekcję zielonych ziaren, gdzie odrzucane są te, których kolor świadczy o braku jednorodności dojrzałego ziarna.
Mieszanka Cremoso podlega elektronicznej selekcji i kontroli jakości.
CAFE' SILESIA JEST OFICJALNYM IMPORTEREM PALARNI AGUST W POLSCE.

kawa Agust ELEGANTE 250g mielona
Agust ELEGANTE
kawa mielona
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy

Skład: 85% ARABICA / 15% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: niska

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Brescia, Lombardia

Profil smakowy

Ciepłe miodowo-czekoladowe aromaty kuszą intensywnym zapachem. Owoce wyczuwalne w orzeźwiającej gamie przechodzą od świeżej kwaskowatości do delikatnie muskającej podniebienie słodyczy. Przedłużeniem kolejnych łyków jest doskonały posmak pozostający na podniebieniu.
Co więcej, Caffe' Agust należy do tej niewielkiej liczby palarni we Włoszech, które stosują optyczną selekcję zielonych ziaren, gdzie odrzucane są te, których kolor świadczy o braku jednorodności dojrzałego ziarna.
Mieszanka posiada certyfikat CSC (Caffe' Speciali Certificati) przyznawany przez organizację Associazione Caffe` Speciali Certificatii - gwarantujący, że cały proces: począwszy od wyboru plantacji a skończywszy na procesie palenia jest ściśle monitorowany przez niezależnych ekspertów dbających o przestrzeganie restrykcyjnych wymagań.
CAFE' SILESIA JEST OFICJALNYM IMPORTEREM PALARNI AGUST W POLSCE

Kawa ziarnista Etno Cafe Italian Roast 1 kg
Italian Roast
Skład: 100% ARABICA
Niska zawartość kofeiny
Opakowanie: 1000g
Kraj pochodzenia: | Etiopia | Brazylia | Kolumbia |
---|---|---|---|
Wysokość upraw: | |||
Odmiana botaniczna: | Heirloom | Bourbon | różnorodna |
Metoda obróbki: | natural | natural | washed |
Stopień palenia (wg SCA): | |||
Profil smakowy: | Smak/Aromat: cytrusy /czekolada deserowa
|
||
Metoda przygotowywania: |
|
ETNO Italian Roast, mieszanka wypalona w stylu włoskim, odrobinę ciemniej, z myślą o fanach klasycznego włoskiego podejścia do kawy. Wyrazista i intensywna w smaku i aromacie. W aromacie z początku dymno-karmelowa, smak ewoluuje jednak w kierunku orzechowej słodyczy z wyrazistym zakończeniem deserowej czekolady. Wybór idealny dla miłośników klasyków kawowych, również tych mlecznych, bez kwasowatości.

kawa Lavazza CREMA E AROMA 1000g ziarnista
Lavazza CREMA E AROMA
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 50% ARABICA / 50% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: wysoka

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Turyn, Piemont

Profil smakowy

Lavazza Crema e Aroma Espresso to aromatyczna kawa charakteryzująca się intensywnym i długo pozostającym na podniebieniu smakiem. Dzięki wysokiej zawartości ziaren robusty, kawa jest mocna, intensywna i pobudzająca z wyczuwalnymi czekoladowymi nutami. Znakomicie sprawdzi się w kawach mlecznych jak latte czy cappuccino, ale sprawdzi się też jako mocne espresso.
Kawa pochodzi z oficjalnego kanału dystrybucji palarni Lavazza.

kawa Essse Selezione ARABICA 1000g ziarnista
Essse Selezione ARABICA
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 100% ARABICA

Zawartość kofeiny: niska

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Bolonia, Emilia-Romania

Profil smakowy

Znakomita mieszanka najlepszych ziaren arabiki, skomponowana tak aby uzyskać stały powtarzalny smak. Gwarantuje to zawsze wyśmienite, zbilansowane espresso z nutami owocowymi i kwiatowymi i delikatnym czekoladowym posmakiem. Całości dopełnia delikatna, jedwabista crema i przyjemna tekstura.
Najwyższą jakość smaku prawdziwego włoskiego espresso potwierdza certyfikat INEI.

kawa ziarnista COFFEE LAB BRAZYLIA SANTOS 250g ESPRESSO
Skład 100% Arabica
Mała zawartość
kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250
g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Brazylia
Region: Minas Geiras
Obróbka: Natural
Profil sensoryczny: mleczna czekolada, kakao
Odmiany botaniczne: Catuai, Yellow Bourbon, Caturra

kawa ziarnista COFFEE LAB KOLUMBIA MEDELIN 250g ESPRESSO
Skład 100% Arabica
Mała zawartość
kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250
g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Kolumbia
Region:Hulia
Obróbka: Washed
Profil sensoryczny: ciemna czekolada, orzech włoski, karmel
Odmiany botaniczne:Typica

kawa ziarnista Kafar 30/70 1000g
30/70
Skład 70% Arabica, 30% Robusta
Średnia zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia, Uganda
Metoda obróbki: Arabika - myta, robusta - natural
Profil sensoryczny: Mleczna czekolada, orzechy laskowe,przyprawy korzenne..
Przeznaczenie: espresso
Mieszanka o klasycznych proporcjach arabiki do robusty (70-30) stanowi idealną bazę pod espresso. W smaku dominują nuty orzechowe i czekoladowe uzupełnione aromatem przypraw korzennych. Posiada kremowe body.
Znakomicie komponuje się z mlekiem, co sprawia, że stanowi doskonałą bazę do takich specjałów jak cappuccino czy latte.

kawa ziarnista Kafar BRAZYLIA Monte Carmelo Espresso 250g ziarno
BRAZYLIA Monte Carmelo Espresso
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia
Farma: Monte Carmelo i Chapado de Ferro
Odmiana botaniczna: Mundo Novo, Paraiso
Metoda obróbki: Natural
Przeznaczenie: espresso
Kawa pochodzi z plantacji Monte Carmelo i Chapado de Ferro położonych w północno-zachodniej części regionu Minas Gerais we wschodniej części Brazylii. Minas Gerais jest regionem znanym na całym świecie z produkcji wysokojakościowej kawy.
Jak przystało na kawy brazylijskie, kawa charakteryzuje się bardzo niską kwasowością. W smaku dominują deserowa czekolada i toffi, przełamane delikatnymi nutami suszonych owoców. Body jest pełne i gładkie.
Znakomicie komponuje się z mlekiem, co sprawia, że stanowi doskonałą bazę do takich specjałów jak cappuccino czy latte. Jednak świetnie sprawdzi się również w ekspresach przelewowych.

kawa COFFEE PLANT Chocolate Bomb Espresso 250g
COFFEE PLANT Chocolate Bomb Espresso
Brazylia Aquas Claras
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia
Region: Sul de Minas
Odmiana botaniczna: kilka odmian botanicznych
Metoda obróbki: Natural
Przeznaczenie: espresso
Profil sensoryczny:mleczna czekolada, pralina czekoladowa, migdał, rodzynki
Do skomponowania mieszanki wykorzystano najwyższej jakości ziarna z farmy, kompozycja natomiast przeznaczona jest do metod ciśnieniowych. Kawa idealnie nada się zarówno pod espresso, kawy czarne, jak i mleczne. W smaku dominuje intensywna mleczna czekolada, ale jest przełamana delikatnymi nutami rodzynek i migdałów. Napar praktycznie pozbawiony jest kwasowości.

kawa ziarnista COFFEE PLANT Flow Juicy Fruit 250g
FLOW - JUICY FRUIT
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress, ekspres przelewowy),
Mieszanka tego, co w ziarnach afrykańskich najlepsze - doskonałe połączenie orzeźwiającej owocowości z wyraźną kwiatową nuta.
Idealna propozycja dla kaw zaparzanych metodami przelewowymi, też tych zimnych - rześkość naparu miło uzupełni letnie dni. Kawa doskonale sprawdzi się w ekspresach przelewowych, jak i w metodach ręcznych.

kawa ziarnista COFFEE PLANT Flow Mellow Decaf 250g
FLOW -MELLOW BEZKOFEINOWA
Skład: 100% Arabica
Brak kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Dekofeinizacja: CO2
Profil sensoryczny: ciasteczka, kakao, orzechy
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress, ekspres przelewowy),
W smaku królują aromaty kakao, orzechów i ciastek, herbatników. Ciekawa propozycja wysokojakościowej kawy, którą można cieszyć się o każdej porze dnia (i nocy) bez konieczności martwienia się o kofeinę, Dedykowana metodom przelewowym, świetnie sprawdzi się w przelewowym ekspresie, jak i w metodach ręcznych.

kawa ziarnista Bazzara DODICIGRANCRU 250g
Bazzara DODICIGRANCRU 250g
Skład:
Jamaica Blue Mountain, Puerto Rico Yauco Selecto, Santo Domingo Barahona AAA, Meksyk Altura Superior, Honduras SHG Marcala, Kostaryka SHB Tarrazu, Salvador Pacamara Gigante, Gwatemala Antigua Pastores, Nikaragua Matagalpa Cavallino, Brazylia Sul De Minas Pergamino, Indie Plantation Peaberry Bababudan, Etiopia Sidamo Lavado.
W smaku wyczuwalne są nuty korzenne migdałowe i rumowe. Wyczuć można również aromaty kwiatowe oraz liści tytoniu.
Bazzara Dodicigrancru to znakomita baza do espresso. Jest to mieszanka 12 różnych odmian najlepszych arabik na świecie. Staranny dobór i połączenie ziaren oraz umiejętne wypalenie sprawiają, że jest to kawa absolutnie wyjątkowa.

kawa ziarnista La Brasiliana SUPER MOKA 1000g
La Brasiliana SUPER MOKA
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 100% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: wysoka

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Ferrara, Emilia-Romania

Profil smakowy

Dawniej znana pod nazwą Argento Azzuro
Niezwykle intensywna, a przy tym posiadająca wyśmienicie wyważone bogactwo smaków kilku odmian robusty z przewagą najdroższej, indyjskiej robusty. Bardzo ładna i gęsta crema. Świetna do popołudniowego, poobiedniego, mocnego espresso. Idealna do ekspresów ciśnieniowych.
Data palenia na opakowaniu podana jest za pomocą liter zgodnie z włoskim alfabetem:
a - styczeń
b - luty
c - marzec
d - kwiecień
e - maj
f - czerwiec
g - lipiec
h - sierpień
i - wrzesień
l - październik
m - listopad
n - grudzień
Kawę najlepiej spożyć do 1,5 roku od daty palenia

kawa ziarnista Mokito ROSSO 1000g
Mokito ROSSO
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 40% ARABICA / 60% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: wysoka

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Mediolan, Lombardia

Profil smakowy

Mieszanka Arabik uzupełniona Robustą (Kapi Royal). W tym wybitnym połączeniu wielką zaletę stanowią dominujące nuty orzechowe i czekoladowe. Wyrafinowanie smakowe z bardzo intensywnym aromatem i niezwykle miłym wspomnieniem w postaci długo utrzymującego się posmaku. Świetna w postaci pierwszego w ciągu dnia doppio jak i popołudniowego cappuccino.